Røgpistol Test: 3 bedste røgpistoler til madlavning

Af Ida Jensen BAdge
Ida Jensen

Our ratings take into account a product's cost, features, ease of use, customer service and other category-specific attributes. All ratings are determined solely by our editorial team... Læs mere

En røgpistol er en fantastisk gadget til madentusiasten, der elsker at eksperimentere i køkkenet. Med en røgpistol kan du let tage dine retter til nye højder ved at tilføre umami med røgsmag. Det er faktisk kun fantasien der sætter grænser for, hvilke råvarer du kan tilføre en let røget smag.

Men hvilken røgpistol er den bedste og hvilken passer bedst til lige præcis dit behov? Det får du svar på i nedenstående test.

Vi har samlet 3 af de allerbedste røgpistoler på markedet lige nu, og holdt dem op imod hinanden. Vi har set på deres unikke egenskaber og listet hvert produkts fordele og ulem.

Sage the smoking gun

Bedste røgpistol

Fordele
 • pros-icon.svg Bruger kold røg
 • pros-icon.svg Stabil base
 • pros-icon.svg Nem at håndtere
 • pros-icon.svg Fleksibel slange
 • pros-icon.svg Giver meget røg på trods af lille størrelse
 • pros-icon.svg 2 styrkeindstilinger

Detaljeret gennemgang

Med vores højkvalitets røgningssystem til mad og drikkevarer kan du nemt tilføje en klassisk røget smag til dine yndlingsretter.

Derfor skal du vælge Sage the smoking gun

Vores blide koldrøg vil bevare alle ingredienserne uden at påvirke deres smag eller konsistens, samtidig med at de stadig får den lækre brændte kant i smagen. Silikoneslangen sikrer, at dette værktøj er rettet præcis hvor vi ønsker det, så der er ingen irriterende røg i køkkenet under brug takket være den robuste base, som forhindrer at røgpistolen vælter.

Steba smoking box

bedste billige

Fordele
 • pros-icon.svg Kommer med to slags røgsmuld
 • pros-icon.svg Nem at betjene
 • pros-icon.svg Bruger kold røg
 • pros-icon.svg Fleksibel silikoneslange
 • pros-icon.svg Vejer kun 200 gram

Detaljeret gennemgang

Mulighederne er uendelige med denne røgpistol! Du kan tage ovnen med ind i dit køkken og skabe en let kold røg af fisk eller grøntsager.

Derfor skal du vælge Steba smoking box

Du skal blot placere den i et åbent område, hvor der ikke er vind, og derefter fylde nogle madvarer, som du f.eks. ønsker at dufte – placer dem i poser eller skåle efter behov, så de er helt dækket af dampene fra neden, før du lukker alle åndehuller undtagen ét (du ved godt hvilket). Efter ca. 10 minutter giver du dig selv glade tårer, fordi alt vil være blevet forvandlet: Smagsprofilen har ændret sig fuldstændigt på grund af både hvor hurtigt røgen trænger ind i råvaren.

Fordele
 • pros-icon.svg Større røgkammer end konkurrenternes
 • pros-icon.svg Nem at betjene
 • pros-icon.svg To slags røgsmuld medfølger

Detaljeret gennemgang

Smoking Gun Pro fra Sage er et must-have for enhver foodie! Denne pistol giver dine retter et ekstra lag raffinement og delikatesse ved at tilføre dem røg.

Derfor skal du vælge Sage the smoking gun pro

Med denne røgpistol har du mulighed for at tilføre en delikat røgsmag til sarte råvarer som fx. østers, chokolade eller smør. Du kan også bruge den på råvarer som grøntsager, før du tilbereder dem, så de bevarer mere smag, end du nogensinde havde troet muligt

Du skal blot placere slangen fra denne røgpistol i en lukket beholder- og derefter vente, indtil den ønskede tidsperiode er gået (30 sekunder – 1 minut).

Sådan vælger du den rigtige røgpistol

Når du skal ud og investere i dit seje nye køkkengadget, så er der nogle ting du bør overveje inden køb. Vi har listet de vigtigste ting nedenfor.

Strømkilde

En ting der er værd at overveje når du gerne vil investere i en røgpistol er strømkilden. De fleste modeller kommer med AA-batterier, som både er lette at få fat i og skifte. Til gengæld rækker de ikke så langt.

Der findes også modeller med genopladelige batterier. Disse modeller er ofte dyrere men de holder længere på en opladning, da deres kapacitet er højere.

Transportabel

Hvis du vil have din røgpistol med på farten, uanset om du vil bruge den hos en ven eller på ferie, skal du sørge for, at den er let nok at pakke og bære. Hvis du blot ønsker at tilføre røg i dit eget køkken kan du vælge større mere stationære modeller med flere muligheder.

Features

Der findes mange forskellige røgpistoler på markedet, så det er vigtigt at vide, hvilke funktioner du har brug for. Nogle modeller kommer med forskellige indstillinger for kraft og hastighed. Hvis det er vigtigt for dig at kunne rengøre fx. slangen fra røgpistolen i opvaskemaskinen bør du også tage højde for, at dette ikke er muligt ved alle modeller.

Sådan bruger du en røgpistol

 1. Det er først og fremmest vigtigt at sørge for ordentlig ventilation, hvis du bruger din røgpistol indendørs. Stil dig eventuelt direkte under emhætten.
 2. Læg den råvare du ønsker at røge i en skål eller under en glasklokke og sørg for at du kan lukke så tæt som muligt omkring råvaren. Hvis du bruger en skål kan du f.eks dække den med platikfilm eller en tallerken.
 3. Fyld røgpistolens røgkammer med den smuld du ønsker at benytte. Der findes mange forskellige varianter, der tilfører forskellig smag til dine råvarer.
 4. Tænd for røgpistolen og smuldet indtil det begynder at ulme og danne røg, så er du klar.
 5. Sæt røgpistolens slange ned i skålen og tilfør røg til din mad. 2-3 minutter bør være nok.
 6. Når du er færdig skal du slukke røgpistolen og lade den køle helt af, før du forsigtigt tømmer den for overskydende smuld.

FAQ

Hvilken røgpistol er bedst i test?

Den bedste røgpistol i test er Sage The Smoking Gun. Denne model udmærker sig på brugervenlighed, design og unikke features, som flere styrkeindstillinger.

Hvad kan jeg røge med en røgpistol?

I princippet kan du tilføre røg til alle råvarer. Så længde modellen koldrøger, så kan du også bruge den til mere delikate fødevarer som smør og østers. Det er vigtigt at pointere at en røgpistol ikke kan erstatte en røgovn. En røgpistol ‘røger’ ikke råvarerne men tilfører røgsmag til råvarerne.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests: