Røgalarm Test: 7 bedste røgalarmer i test (Maj 2023)

Af Emilie Klement Gaarde BAdge
Emilie Klement Gaarde

Our ratings take into account a product's cost, features, ease of use, customer service and other category-specific attributes. All ratings are determined solely by our editorial team... Læs mere

Denne røgalarm test omhandler en af de vigtigste alarmer i din bolig: nemlig en røgalarm. Røgalarmer kan være med til at redde liv, og derfor burde alle husstande have en sådan alarm installeret i hjemmet. Vi har udvalgt de 8 bedste røgalarmer, som florerer på markedet lige nu.

Du kan finde små røgalarmer, billige røgalarmer, serieforbundne røgalarmer, en røgalarm med lang batterilevetid, og meget mere. Vi mener at E-line røgalarm er den bedste røgalarm på markedet, som både er vinder af Forbrugerrådet Tænks Bedst i Test i 2019 og så får du hele 3 alarmer, som både er god til dig med en mindre og en større bolig.

Til sidst i artiklen guider vi dig gennem alt, du bør vide om røgalarmer, hvordan du sikrer at den virker mest optimalt, samt hvilke røgalarmer, der er farlige at investere i.

E-line røgalarm, 3 stk.

Bedste røgalarm

E-line røgalarm, 3 stk.
Fordele
 • pros-icon.svg Højlydt lydsignal ved røg
 • pros-icon.svg Udstyret med smart pauseknap, der kortvarigt deaktiverer alarmen ved falsk alarm
 • pros-icon.svg Anvender batterier på 9 volt

Detaljeret gennemgang

E-line røgalarm er en optisk røgalarm har været Bedst i Test i 2018 hos Forbrugerrådet Tænk, da den har en utrolig effektiv tone samt er den nem at stoppe igen. Den advarer dig med en advarselstone, når det er tid til at skifte batterier. Den har en praktisk pauseknap, så du kan deaktivere røgalarmen kortvarigt.

Derfor skal du vælge E-line røgalarm

Denne røgalarm er ultra effektiv, som ikke vil svigte dig i situationer, hvor der opstår meget røg. E-line røgalarm har en pauseknap, som kan bruges til at frakoble røgalarmen i et kort stykke tid, så du ikke skal tage batteriet ud. Denne pauseknap er rigtig praktisk i situationer, hvor der er falsk alarm, som er forårsaget af eksempelvis damp, madlavning eller lignende. 

Røgalarmen benytter batterier på 9 volt. Du kan nemt montere røgalarmen der hvor du vil, ved tilkøb af et magnetbeslag. Det gør det meget nemmere og hurtigere at montere den steder som i loftet, uden du skal bruge skruer eller plugs. 

Produktdetaljer:

 • System: Optisk
 • Mål (H x B x D): 100 mm x 30 mm x 30 mm

NO-FLAME Røgalarm trådløs

Optisk røgalarm

shop-No-Flame-roegalarm-af-No-Flame-shopping-hos-shoppetur.dk_-1
Fordele
 • pros-icon.svg God og billig røgalarm, der har vundet Tænks pris som Bedst i Test 2018
 • pros-icon.svg Optisk røgalarm med pauseknap
 • pros-icon.svg Lydstyrke på 85 decibel ved 3 meter, så du er sikker på at høre den fra hvert rum

Detaljeret gennemgang

No-Flame røgalarmen har vundet prisen som Bedst i Test af Forbrugerrådet Tænk i 2018, da den er god og billig samt varsler den med en høj nok tone så du er sikker på at høre den i hvilket som helst rum, samt starter den i tide.

Derfor skal du vælge NO-FLAME Røgalarm

Røgalarmen fra NO-FLAME er optisk og har en smart pauseknap, som bruges til at frakoble alarmen kortvarigt, så du ikke skal til at tage batterierne ud. Den er rigtig praktisk i situationer, hvor røgalarmen starter ved en fejl på grund af damp og røg fra madlavning. 

Den har en lydstyrke på 85 decibel per 3 meter, hvilket er en god og passende lydstyrke, så du vil være sikker på at høre den i alle rum samt at du med garanti bliver vækket af den, hvis den går i gang om natten. 

Produktdetaljer:

 • Størrelse: 101 x 34 mm
 • System: Optisk
 • Arbejdsområde temperatur: -10 til +40 grader celsius
 • Lydstyrke: 85 dB ved 3 meter
Fordele
 • pros-icon.svg Du får besked på din smartphone, hvis der bliver registreret brand eller kulilte i dit hjem
 • pros-icon.svg Pathlight lyser for dig om natten, hvis du skal på toilettet eller hente vand, eller lignende
 • pros-icon.svg Nightly promise lyser grønt om aftenen, når alt er i orden i dit hjem, så du kan gå trygt i seng

Detaljeret gennemgang

Google Nest Protect er hurtig og effektiv til at registrere hurtig udviklende brande, ulmende brande samt kulilte. Den kan ligefrem fortælle dig, hvor faren befinder sig henne. Er der tale om falsk alarm, kan du dæmpe den ved hjælp af din smartphone. Er du ikke hjemme, så sender den dig en advarsel til din smartphone. Du er altså 100% sikret med denne smarte og moderne røgalarm.

Derfor skal du vælge Google Nest Protect

Googles Nest Protect røgalarm er til dig, der ønsker det bedste af det bedste. Sensoren i røgalarmen har et splittet spektrum, der både registrerer hurtig og langsomt udviklende brande. Registrerer alarmen brand, så får du en advarsel med det samme på din smartphone. Du får også en besked, når det er tid til at skifte batterierne i røgalarmen. 

Har du flere Nest Protects, så kan den fortælle nøjagtig hvilken brand den registrerer samt hvilket rum det befinder sig i. Den kan desuden registrere den usynlige og gifte gas kulilte, som du ikke selv kan se. Du får direkte besked om det, så snart den måler kulilte. 

Du kan vælge at indstille Nest Protect til at lyse for dig om natten, når du skal på toilettet eller hente vand. Pathlight hedder funktionen, og vil være yderst praktisk til dig, der ofte vågner om natten for at hente vand. Du kan selv bestemme hvilken lysstyrke den skal have i Nest-app’en. 

Går alarmen i gang ved en fejl, så kan du nemt og hurtigt slukke den med App Silence på din smartphone, så du ikke skal til at stå at vifte oppe foran røgalarmen oppe i loftet. Alle Nest produkter arbejder sammen, så har du flere, så kan du nemt få alle enhederne til at arbejde sammen og få det ultimative sikkerhedssystem i dit hjem. 

Når du går i seng fortæller Nightly Promise at alt er i den fineste orden ved at lyse med et grønt lys, så du kan sove trygt og godt. 

Produktdetaljer:

 • Strømkilde: batteri
 • Understøttet værtsenheds-OS
 • Forbindelse: Trådløs – 802.1 1b/g/g, Bluetooth 4.0, 802.15.4

Ensonordic Røgalarm/300 Value KD-133A

Billig røgalarm

Ensonordic Røgalarm/300 Value KD-133A
Fordele
 • pros-icon.svg Simpel og billig røgalarm, der virker som den skal
 • pros-icon.svg Den kan ikke monteres uden batteri, hvilket sikrer at den ikke monteres uden, at den virker
 • pros-icon.svg Signalerer med en lyd, når den har brug for nyt batteri

Detaljeret gennemgang

Røgalarmen fra Ensonordic er en god, simpel og billig alarm, som registrerer røgen ligesom den skal. Den har vundet Forbrugerrådet Tænks Bedst i Test i 2015, for sin enkelhed og effektivitet. 

Derfor skal du vælge Ensonordic Røgalarm

Ensonordic røgalarmen er til dig, der ønsker en klassisk røgalarm. Den fungerer som den skal og er enkel i brug og i monteringen. Den har den sikkerhed, at den ikke kan monteres uden batteri, hvilket sikrer, at du ikke kan montere den, uden at den virker. 

Den har en lydstyrke på 85 decibel, hvilket er standard-lydstyrken for røgalarmer, og er høj nok til at du kan høre den i alle rum i dit hjem, naturligvis afhængig af hvor stort huset er. Den signalerer at røgalarmen har brug for nyt batteri, ved at sige en lyd. Den skal bruge ét batteri på 9 volt. 

Produktdetaljer:

 • Montering: I loft
 • Batteri: 9V (medfølger)
 • Strømforbrug: 6-10 mA (ved standby)
 • Omgivelsestemperatur: 4 – 40 grader celsius
 • Lydstyrke: 85 dB ved 3 meter

Elworks Røgalarm KD-133A

Miljørigtig røgalarm

Fordele
 • pros-icon.svg Miljøvenlig, da den er fri for radioaktive stoffer
 • pros-icon.svg Beregnet til at sidde i loftet
 • pros-icon.svg Har konstant lysstråle, som aktiverer alarmen, hvis den bliver afbrudt

Detaljeret gennemgang

Røgalarmen fra Elworks har en optisk sensor. Den udsender en konstant lysstråle og hvis den bliver afbrudt, af eksempelvis røg, så går alarmen i gang. Røgalarmen er miljøvenlig, da den ikke har nogen radioaktive stoffer. Dens sirene har en høj og gennemtrængene lyd på 85 decibel. 

Derfor skal du vælge røgalarmen fra Elworks

Denne røgalarm er til dig, der prioritere det miljørigtige valg. Elworks røgalarmen er fri for radioaktive stoffer, hvilket gør den miljøvenlig. Den er beregnet til at sidde i loftet, og her udsender den en konstant lysstråle. Hvis denne lysstråle bliver afbrudt af røg, så går alarmen i gang. Du bør kontrollere røgalarmen 1 gang ugentligt, for at være sikker på at alt spiller. Dette er anbefalet af gøre med alle røgalarmer. 

Støvsug røgalarmen én gang om måneden, for at sikre, at den ikke går i gang på grund af støv der skygger for lysstrålen. 

Produktdetaljer:

 • Lydstyrke: 85 dB ved 3 meter
 • Batteri: 1 x 9V batteri IEC 6F22 (medfølger)

Cavius røgalarm

Lille røgalarm

Fordele
 • pros-icon.svg Lille og diskret røgalarm
 • pros-icon.svg Kan serieforbindes med Cavius’ andre trådløse alarmer
 • pros-icon.svg Ved fejlalarm skal du trykke en enkelt gang på alarmens testknap

Detaljeret gennemgang

Denne røgalarm kan gøre dit store hus endnu mere sikkert, da den kan snakke sammen med andre Cavius alarmer, som du har hængende i hjemmet. Den har en lydstyrke på 85 decibel. Røgalarmen er lille og kompakt, og tager derfor ikke grim ud i loftet, da den er rigtig diskret.

Derfor skal du vælge Cavius røgalarm

Cavius er en dansk designet røgalarm, som blot måler 6,5 centimeter, hvilket gør den utrolig diskret og passer ind i alle hjem. Den kan serieforbindes med andre enheder i Cavius familie af trådløse alarmer. Har du et stort hus, kan du derfor have en alarm på hver etage, eller i hver sit område af huset, så du er sikker på at den registrerer røgen og du når at høre det i tide. Den kan også forbindes med Cavius varme- og oversvømmelses-alarmer, så du er topsikret i hjemmet. 

For at undgå fejl-alarmeringer, er det anbefalet at du ikke placerer røgalarmen i køkkenet eller ved åbne ildsteder. Hæng dem i stedet varmealarmer disse steder, da de ikke går i gang af røg eller damp. Oplever du fejlalarm på din Calvius røgalarm, skal du blot trykke på testknappen og sætte alarmen på pause i 10 minutter. 

Produktdetaljer:

 • System: Optisk
 • Mål (H x B x D): 44 mm x 65 mm x 65 mm

JO-EL Røgalarm Single

Fotoelektrisk røgalarm

Fordele
 • pros-icon.svg Fotoelektrisk røgalarm, der sporer røgen tidligt i fasen
 • pros-icon.svg Udsender et kraftigt 85 decibel lydsignal og blinker rødt i den indbyggede LED-lampe ved røg
 • pros-icon.svg Ved lavt batteriniveau blinker og alarmere røgalarmen med jævne mellemrum

Detaljeret gennemgang

JO-EL Photo røgalarm er en fotoelektrisk røgalarm, der skal opsættes enkeltvis. Den er EN14640 certificeret og godkendt af Dansk Varefakta Nævn (DVN). Når røgalarmen sporer røg, vil den udsende et højt lydsignal og dens røde LED-lampe vil blinke.

Derfor skal du vælge JO-EL Photo Røgalarm

Med JO-El Photo røgalarm, vil du være sikker på, at du bliver hurtigt advaret om røg i dit hjem. Alarmen er fotoelektrisk, hvilket også bliver kaldt for optisk. Disse typer af røgalarmer “ser” røgen og vil hurtigt reagere på den synlige røg, selvom den stadig er kold. Den alarmerer altså ved røg, der udvikles i starten af en brand, hvilket giver dig god tid til at tilkalde brandvæsnet, slukke branden eller komme ud fra huset. 

JO-EL Photo røgalarm udsender et kraftigt lydsignal på 85 decibel ved sporing af røg og samtidig vil dens LED-lamp blinke med et rødt lys. Røgalarmen vil ligeledes blinke og udsende en alarm med jævne mellemrum, når batteriet er ved at være tomt. Røgalarmen skal bruge ét 9 volt batteri, som skal tilkøbes. 

Produktdetaljer:

 • Batteri: 1 x 9V (medfølger ikke)
 • Støjniveau: 85 dB / 3 meter

Se 4 tidligere anmeldte produkter

 • E-line røgalarm, 3 stk. Chevron down

  Produktet er udgået

  E-line røgalarm, 3 stk.
  Fordele
  • pros-icon.svg Højlydt lydsignal ved røg
  • pros-icon.svg Udstyret med smart pauseknap, der kortvarigt deaktiverer alarmen ved falsk alarm
  • pros-icon.svg Anvender batterier på 9 volt

  Detaljeret gennemgang

  E-line røgalarm er en optisk røgalarm har været Bedst i Test i 2018 hos Forbrugerrådet Tænk, da den har en utrolig effektiv tone samt er den nem at stoppe igen. Den advarer dig med en advarselstone, når det er tid til at skifte batterier. Den har en praktisk pauseknap, så du kan deaktivere røgalarmen kortvarigt.

  Derfor skal du vælge E-line røgalarm

  Denne røgalarm er ultra effektiv, som ikke vil svigte dig i situationer, hvor der opstår meget røg. E-line røgalarm har en pauseknap, som kan bruges til at frakoble røgalarmen i et kort stykke tid, så du ikke skal tage batteriet ud. Denne pauseknap er rigtig praktisk i situationer, hvor der er falsk alarm, som er forårsaget af eksempelvis damp, madlavning eller lignende. 

  Røgalarmen benytter batterier på 9 volt. Du kan nemt montere røgalarmen der hvor du vil, ved tilkøb af et magnetbeslag. Det gør det meget nemmere og hurtigere at montere den steder som i loftet, uden du skal bruge skruer eller plugs. 

  Produktdetaljer:

  • System: Optisk
  • Mål (H x B x D): 100 mm x 30 mm x 30 mm
 • NO-FLAME Røgalarm trådløs Chevron down

  Produktet er udgået

  shop-No-Flame-roegalarm-af-No-Flame-shopping-hos-shoppetur.dk_-1
  Fordele
  • pros-icon.svg God og billig røgalarm, der har vundet Tænks pris som Bedst i Test 2018
  • pros-icon.svg Optisk røgalarm med pauseknap
  • pros-icon.svg Lydstyrke på 85 decibel ved 3 meter, så du er sikker på at høre den fra hvert rum

  Detaljeret gennemgang

  No-Flame røgalarmen har vundet prisen som Bedst i Test af Forbrugerrådet Tænk i 2018, da den er god og billig samt varsler den med en høj nok tone så du er sikker på at høre den i hvilket som helst rum, samt starter den i tide.

  Derfor skal du vælge NO-FLAME Røgalarm

  Røgalarmen fra NO-FLAME er optisk og har en smart pauseknap, som bruges til at frakoble alarmen kortvarigt, så du ikke skal til at tage batterierne ud. Den er rigtig praktisk i situationer, hvor røgalarmen starter ved en fejl på grund af damp og røg fra madlavning. 

  Den har en lydstyrke på 85 decibel per 3 meter, hvilket er en god og passende lydstyrke, så du vil være sikker på at høre den i alle rum samt at du med garanti bliver vækket af den, hvis den går i gang om natten. 

  Produktdetaljer:

  • Størrelse: 101 x 34 mm
  • System: Optisk
  • Arbejdsområde temperatur: -10 til +40 grader celsius
  • Lydstyrke: 85 dB ved 3 meter
 • Ensonordic Røgalarm/300 Value KD-133A Chevron down

  Produktet er udgået

  Ensonordic Røgalarm/300 Value KD-133A
  Fordele
  • pros-icon.svg Simpel og billig røgalarm, der virker som den skal
  • pros-icon.svg Den kan ikke monteres uden batteri, hvilket sikrer at den ikke monteres uden, at den virker
  • pros-icon.svg Signalerer med en lyd, når den har brug for nyt batteri

  Detaljeret gennemgang

  Røgalarmen fra Ensonordic er en god, simpel og billig alarm, som registrerer røgen ligesom den skal. Den har vundet Forbrugerrådet Tænks Bedst i Test i 2015, for sin enkelhed og effektivitet. 

  Derfor skal du vælge Ensonordic Røgalarm

  Ensonordic røgalarmen er til dig, der ønsker en klassisk røgalarm. Den fungerer som den skal og er enkel i brug og i monteringen. Den har den sikkerhed, at den ikke kan monteres uden batteri, hvilket sikrer, at du ikke kan montere den, uden at den virker. 

  Den har en lydstyrke på 85 decibel, hvilket er standard-lydstyrken for røgalarmer, og er høj nok til at du kan høre den i alle rum i dit hjem, naturligvis afhængig af hvor stort huset er. Den signalerer at røgalarmen har brug for nyt batteri, ved at sige en lyd. Den skal bruge ét batteri på 9 volt. 

  Produktdetaljer:

  • Montering: I loft
  • Batteri: 9V (medfølger)
  • Strømforbrug: 6-10 mA (ved standby)
  • Omgivelsestemperatur: 4 – 40 grader celsius
  • Lydstyrke: 85 dB ved 3 meter
 • JO-EL Røgalarm Single Chevron down

  Produktet er udgået

  Fordele
  • pros-icon.svg Fotoelektrisk røgalarm, der sporer røgen tidligt i fasen
  • pros-icon.svg Udsender et kraftigt 85 decibel lydsignal og blinker rødt i den indbyggede LED-lampe ved røg
  • pros-icon.svg Ved lavt batteriniveau blinker og alarmere røgalarmen med jævne mellemrum

  Detaljeret gennemgang

  JO-EL Photo røgalarm er en fotoelektrisk røgalarm, der skal opsættes enkeltvis. Den er EN14640 certificeret og godkendt af Dansk Varefakta Nævn (DVN). Når røgalarmen sporer røg, vil den udsende et højt lydsignal og dens røde LED-lampe vil blinke.

  Derfor skal du vælge JO-EL Photo Røgalarm

  Med JO-El Photo røgalarm, vil du være sikker på, at du bliver hurtigt advaret om røg i dit hjem. Alarmen er fotoelektrisk, hvilket også bliver kaldt for optisk. Disse typer af røgalarmer “ser” røgen og vil hurtigt reagere på den synlige røg, selvom den stadig er kold. Den alarmerer altså ved røg, der udvikles i starten af en brand, hvilket giver dig god tid til at tilkalde brandvæsnet, slukke branden eller komme ud fra huset. 

  JO-EL Photo røgalarm udsender et kraftigt lydsignal på 85 decibel ved sporing af røg og samtidig vil dens LED-lamp blinke med et rødt lys. Røgalarmen vil ligeledes blinke og udsende en alarm med jævne mellemrum, når batteriet er ved at være tomt. Røgalarmen skal bruge ét 9 volt batteri, som skal tilkøbes. 

  Produktdetaljer:

  • Batteri: 1 x 9V (medfølger ikke)
  • Støjniveau: 85 dB / 3 meter

Forskellen mellem en optisk røgalarm og en ioniseret røgalarm

Der findes generelt to forskellige typer af røgalarmer. Nemlig de optiske røgalarmer og de ioniserede røgalarmer. Begge typer røgalarmer er rigtig gode til at spore røgdannelse, men de har nogle forskellige egenskaber. Kendetegnene ved de to typer er hovedsageligt at: Den optiske røgalarm er effektiv til at detektere ulmede brande, hvor at den Ioniserede røgalarm effektivt detekterer synlig og usynlig røg.

Den optiske røgalarm, fungerer altså ved at måle indholdet af synlige røgpartikler i det pågældende rum. Dette betyder, at den er god til at opdage ulmende brande hurtigt, da disse brænde udvikler sig langsomt. Ulmende brande opstår typisk i form af overophedet elektronik, overophedede kabler samt cigaret og gløder, der kommer i berøring med møbler.

Den ioniserede røgalarm har et mere avanceret målesystem, som kan registrere den elektriske modstand i luften. Dette gør den god til at opdage synlig og usynlig røgdannelse, fra blandt andet brand i en papirkurv eller elektronik, fedtbrand i køkkenet eller åben ild med adgang til ilt.

Andet nyttig information i denne røgalarm test

Som du kan se i vores røgalarm test, findes der nogle forskellige slags røgalarmer, der varierer i funktionalitet, som især påvirker prisen. Du bør derfor overveje, hvilket behov, du har med din røgalarm, inden du vælger den endelige, du vil købe. Har du eksempelvis et stort hus, kan det være en god idé at investere i flere røgalarmer, som kan forbindes, så du kan hurtigt får besked om, eller finde ud af, hvor i huset, der er opstået brand i god tid. Har du et lille hus, kan du sagtens have fordel af en enkelt røgalarm. Når du har valgt din endelige røgalarm, er der nogle ting, der er vigtige at vide, for at du kan holde røgalarm så optimal, som mulig, og dermed holde din og din families sikkerhed i top. Det er blandt andet ved at placere brandalarmen det rigtige sted, ved en god vedligeholdelse af røgalarmen samt jævnlig test af din røgalarm.

Placering af din røgalarm

Det er vigtigt, at røgalarmen bliver placeret helt korrekt, så den kan høres fra alle soverum. Den bør blive placeret i loftet i midten af rummet. Røgen fra en brand stiger nemlig hurtig til vejrs, og derfor skal en røgalarm placeret i midten af loftet i det pågældende rum. Effektiviteten bliver minimeret, hvis røgalarmen bliver placeret andre steder i rummet, eksempelvis oven på et skab, eller på væggen, da der således skal en meget større mængde røg til at fylde rummet, før den vil opfange røgen og dermed alarmere.

Har du en lille bolig, så bør minimum én røgalarm blive placeret centralt i din bolig. Gerne i loftet i en fordelingsgang, så den både kan høres fra opholds- og soveværelser.

Har du derimod en større bolig, så bør du, som sagt, have flere røgalarmer, som placeres i opholds- og soveværelser samt stuer. Hvis din bolig har flere etager, bør der være placeret mindst én røgalarm på hver etage.

Helt generelt bør røgalarmen sidde i loftet, i midten af rummet. Den bør sidde 50 centimeter fra vægge og døråbninger. Ved loft til kip, eller skrå vægge, skal røgalarmen placeres 1 meter fra det højeste punkt, og så vidt muligt i loftet. Den skal placeres så den kan høres fra alle soveværelser samt skal den ikke placeres for tæt på badeværelser eller køkkenet, da damp og os fra stegning kan lave falsk alarm.

Vedligeholdelse af din røgalarm

Det er vigtigt, at du rengører dit røgalarm regelmæssigt, da støv kan sætte gang i røgalarmen, eller dække for den, så den ikke virker optimalt. Sørg derfor at fjerne støvet med en støvsuger samt at rengøre røgalarmen med en blød, oprevet klud, hver gang du gør rent.

Du bør også teste dine røgalarmer jævnligt, gerne mindst én gang om året. Den 1. december er en fælles nordisk røgalarmdag, hvor du med fordel kan teste din røgalarm, og sikrer dig, at den virker optimalt. Det er desuden vigtigt, at teste din røgalarm, når du har været væk i en længere periode. Batterierne kan nemlig være brugt op i mellemtiden, uden du har hørt advarselslyden, som indikerer, at batteriniveauet er lavt.

Du tester din røgalarm ved at trykke på dens “testknap”, som alle røgalarmer er udstyret med. Når du trykker på knappen, vil der komme et “bip”, hvis der er nok strøm på batterierne. Ved at trykke på knappen simulerer du, at der kommet røg ind i røgalarmen.

Disse røgalarmer er farlige og giver falsk tryghed

En røgalarm er en nødvendighed at have i dit hjem, da det kan redde dit liv, ved pludselig opståede brande, især imens du sover og du måske ikke lægger mærke til det før det er for sent. En røgalarm bør altså reagere hurtigt på røg, men det er desværre ikke alle røgalarmer, der gør det. Forbrugerrådet Tænk tester mange røgalarmer af og advarer mod dem, der ikke lever op til kravene om sikkerhed og dermed dumper testen. De fleste af de farlige røgalarmer på markedet bliver sat ud af produktion, når Forbrugerrådet Tænk har oplyst dem, men det er ikke alle der bliver taget af. Derfor har vi her listet de røgalarmer op, som du ikke bør købe ifølge Forbrugerrådet Tænks test fra 2018, som er den seneste:

 • Sikkerthjem S6evo Røgalarm
 • Ultra Max Smoke Detector
 • Jalo Helsinki Kupu 10 Røgalarm
 • Flow Mister Owl Smoke Detector

FAQ

Hvilken røgalarm er bedst i test?

Vores bud på den bedste røgalarm er E-line røgalarm, som har vundet Forbrugerrådet Tænks røgalarm test i 2018 og så får du 3 stk.. Læs mere af resten af vores udvalg af gode røgalarmer i vores røgalarm test.

Hvilken en røgalarm bør jeg vælge?

Du bør vælge den røgalarm, der passer til dit behov. Har du et stort hus, bør du have flere røgalarmer, så alle opholds- og soverum er tæt på en alarm. Har du en lille bolig er det fint med 1-2 røgalarmer.

Hvad er forskellen på en optisk røgalarm og en ioniseret røgalarm?

En optisk røgalarm detekterer effektivt ulmende brande ved fx overophedede kabler og elektronik, eller gløder, der kommer i kontakt med møbler. En ioniseret røgalarm detekterer effektivt synlig og usynlig røg.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests: