Røremaskine test light – Se de 10 bedste røremaskiner 2023

Vi har kåret årets 10 bedste røremaskiner på markedet i vores røremaskine test! Vi har samlet al den nødvendige viden og ekspertise, som du har brug for, for at kunne vælge den bedste model for dig. Vi tilføjer løbende nye modeller til artiklen, så du kan være sikker på at finde de nyeste og bedste røremaskiner.
Af Kira BAdge
Kira

Kira Petersen bruger pendler ofte mellem Frankrig og Danmark og bruger derudover det meste af sin tid på at læse, skrive (ja, også i sin fritid!) og spille squash. Hun...

Gennem vores research har vi gennemgået en lang række danske og internationale ekspert- og brugertests, samt anmeldelser for at tilegne os så meget viden som muligt om de forskellige røremaskiner.

Udover at sammenligne de udvalgte modeller i vores test, vurderer vi røremaskinerne på parametre som effekt, indstillingsmuligheder, kapacitet og lydniveau, så du kan finde den model, der passer bedst til dit behov, uanset om du nørder med surdejen eller tryller med kagerne.

I vores købsguide går vi i dybden med ovenstående parametre og gennemgår smarte ekstra funktioner og tilbehør.

4.4
star star star star star
TestScore TestScore
Info
Vis vurderinger Arrow icon up
 • Brugeranmeldelser
  5
 • Effekt/watt
  3
 • Kapacitet (skålens størrelse)
  4
 • Lydniveau
  5
 • Indstillingsmuligheder
  5
Fordele
 • pros-icon.svg 10 hastighedsindstillinger giver god alsidighed til forskellige dejtyper
 • pros-icon.svg Effektiv motor bruger direkte transmission for bedre effekt
 • pros-icon.svg 3 stk tilbehør medfølger (Dejkrog, piskeris, fladt piskeris)
 • pros-icon.svg Sikkerhedsfunktion i motoren, så den stopper ved overbelastning
Ulemper
 • cons-icon.svg Tilbehørsdele er dækket med et lag epoxy, der godt kan krakelere efter meget brug
 • cons-icon.svg Står ikke stabilt på køkkenbordet ved tunge dejtyper
 • cons-icon.svg Tilbehør tåler ikke at komme i opvaskemaskinen
 • cons-icon.svg Fås kun i sort og hvid
 • cons-icon.svg Skål har ikke håndtag

Detaljeret gennemgang

Det amerikanske firma KitchenAid er kendt for deres røremaskiner i uovertruffen kvalitet. Med deres klassiker får du en multifunktionel og kraftig røremaskine, der klarer alle opgaver fra brøddej, kager og cremer. Du har desuden mulighed for at tilføje accessories, så du ikke behøver andet i dit køkken end denne model fra KitchenAid!

Bedre effekt med færre watt

Når man kigger på effekten på 275 watt i denne model lyder det ikke af så meget. Særligt, hvis man sammenligner med Kenwood Chef XL KVL4100S eller Ankarsrum AKM 6230, der begge har 1500 watt.

Forskellen er at KitchenAids motor bruger direkte transmission, så den kører uden at miste noget af sin effekt.

Mange andre røremaskiner bruger indirekte transmission og maskinen mister en del af sin effekt inden den går i gang. Derfor behøver en kitchenaid røremaskine færre watt.

Ifølge vores undersøgelser, kommer denne model til kort ved tungere deje, hvor den ikke står stabilt på køkkenbordet, og har svært ved at ælte dejen rundt i skålen.

Hvis du primært vil bruge din røremaskine til tungere brøddeje, så bør du tage et kig på vores premium model, KitchenAid Heavy Duty 5KPM5EER, som har 315 watt, og en større skål-kapacitet.

Til kagedej, flødeskum og marengs klarer modellen sig godt.

Praktisk og brugervenlig

Modellen har 10 indstillingsmuligheder for hastighed, så den kan bruges til mange forskellige opskrifter. De forskellige dele er nemme at skifte ud, ved at presse delen op og dreje til den kommer af. På samme måde sættes et nyt piskeris på.

I vores analyse viste det sig at belægningen på piskeris og dejkrog har tendens til at krakelere ved brug og derfor skalle af.

Kvalitet og sikkerhed

Skålen er fremstillet i rustfrit stål af høj kvalitet, modsat Bosch MUMS2TW00, hvor skålen er af Tritan-plastic.

Selve motoren består af 98 % metal og 2 % nylon. Nylondelen fungerer som en ekstra sikkerhedsforanstaltning, da den ved særlig kraftig overbelastning smelter. Derefter stopper motoren, så røremaskinen ikke tager yderligere skade. Selve maskinen vejer 12 kilo og er meget robust i metal

Vores vurdering

KitchenAid Classic 5K45SSEWH er virkelig en klassiker indenfor køkkenmaskiner og det er ikke for sjov den er vores testvinder. Her får du en uovertruffen kvalitetsmaskine, som er ideel til kagekøkkenet. Til de tungere brøddeje og større portioner anbefaler vi premiummodellen i stedet.

Prismæssigt ligger modellen i mellemklassen og det er vores vurdering at du får meget for pengene. Samtidig kan du tilkøbe ekstraudstyr, som kan forvandle maskinen til en blender, kødhakker, pastamaskine mm.

Skålvolumen i liter: 4,3 liter Kapacitet i kilo: 1,7 liter Hastighedstrin: 10 trin Turbo-/pulsfunktion: Ja Effekt i watt: 275 watt Lydniveau i decibel (dB): 77.3 dB Materiale (skål): Rustfrit stål Antal skåle: 1 stk. Medfølgende kødhakker: Nej Tilbehør: 3 stk. Mulighed for tilkøb af tilbehør: Ja Dele tåler maskinopvask: Nej Farve: Hvid eller sort Mål (B x D x H): 22,22 x 35,87 x 35,4 cm Vægt: 12 kg

Bosch MUMS2TW00

bedste billige

4.0
star star star star star
TestScore TestScore
Info
Vis vurderinger Arrow icon up
 • Brugeranmeldelser
  4
 • Effekt/watt
  5
 • Kapacitet (skålens størrelse)
  3
 • Lydniveau
  4
 • Indstillingsmuligheder
  4
Fordele
 • pros-icon.svg Dele tåler opvaskemaskine
 • pros-icon.svg 700 watt
 • pros-icon.svg Turbo-/Pulse-knap
 • pros-icon.svg Skål i holdbart tritanplastic
 • pros-icon.svg Transparent beskyttelseslåg med påfyldningsåbning medfølger
Ulemper
 • cons-icon.svg Ikke så velegnet til tung dej
 • cons-icon.svg 4 indstillingsmuligheder – det laveste i vores test
 • cons-icon.svg Står ikke stabilt på køkkenbordet under æltning

Detaljeret gennemgang

Søger du efter en brugervenlig og kraftfuld røremaskine til at klare de fleste opgaver uden at skulle spendere en formue, er denne version helt ideel til dig.

Praktisk og brugervenlig

Røremaskinen kører på hele 700 watt og er derfor særlig kraftig og velegnet til alskens hævedeje. Du kan vælge mellem fire hastighedstrin, som du indstiller ved at dreje på den store knap. Den sidder belejligt i højre side over skålen, så den er nemt tilgængelig, mens maskinen er i brug. Til skålen er der et praktisk, gennemsigtigt låg i plast. Der er et lille hul i låget, så du kan tilføje ingredienser uden at skulle stoppe maskinen eller tage låget af. Skålen er fremstillet i Tritan-plastic, som har en større splintrestistens end andre typer plast og glas.

Der medfølger det såkaldte wienerbrødssæt, der består af en ballonpisker, et groft piskeris og en dejkrog egnet til alle typer bagning. Modsat testvinderen, KitchenAid Classic 5K45SSEWH, kan alle løse dele og skålen tåle at komme i opvaskemaskinen.

Æltningsmønster efterligner æltning i hånden

Røremaskinens 3D PlanetaryMixing-teknologi efterligner naturlig æltning, som gjorde du det i hånden, så dejen bliver strukket, løftet og foldes, indtil den har opnået den rigtige konsistens. For eksempel roterer piskeren den ene vej, mens selve piskeriset i sin egen akse roterer i den modsatte retning. Dette burde give et bedre blandingsresultat og øge effektiviteten.

I vores undersøgelser kom det frem at piskeriset ikke kommer helt rundt i skålen og efterlader dele af dejen ublandet. Dertil havde maskinen også svært ved de meget tunge deje, hvor den trods sine gummifødder ikke kunne blive stående på bordet under æltningen.

Sikkerhed og praktisk opbevaring

Stikkene på modellen har en ekstra sikkerhedsforanstaltning i form af en tildækning, så der ikke kommer væsker eller andet skidt ind. Desuden forhindrer en elektronisk lås maskinen i at starte af sig selv, før alle dele er på plads.

En god model, der yderligere er udstyret med praktisk opbevaring af ledningen. Det gør den meget nemmere at opbevare, modsat fx Kitchenaid-modellerne i denne test.

Vores vurdering

Hvis du ønsker dig en brugervenlig og billig røremaskine med kraftig effekt, så er denne køkkenmaskine for dig. Ligesom vores testvinder er den ikke god til tunge brøddeje men gærdeje og kagedeje klarer den fint.

Maskinen er mindre robust end andre modeller i test. Derfor er det vores vurdering at dette er maskinen for dig, der ikke bager så ofte, men som gerne vil have en god, men prisvenlig køkkenmaskine ved hånden, når bagetrangen melder sig.

Skålvolumen i liter: 3,8 liter Kapacitet i kilo: 2,4 kg Hastighedstrin: 4 trin Turbo-/pulsfunktion: Ja Effekt i watt: 700 watt Lydniveau i decibel (dB): 74.5 dB Materiale (skål): Plast Antal skåle: 1 stk. Medfølgende kødhakker: Nej Tilbehør: 2 stk. Mulighed for tilkøb af tilbehør: Nej Dele tåler maskinopvask: Ja Farve: Hvid Mål (B x D x H): 26,6 x 26,6 x 27,7 cm Vægt: 4 kg
4.4
star star star star star
TestScore TestScore
Info
Vis vurderinger Arrow icon up
 • Brugeranmeldelser
  3
 • Effekt/watt
  4
 • Kapacitet (skålens størrelse)
  5
 • Lydniveau
  5
 • Indstillingsmuligheder
  5
Fordele
 • pros-icon.svg Rotationshastighed på op til 265 RPM
 • pros-icon.svg 315 watt 
 • pros-icon.svg Stor skål på 4,8 liter
 • pros-icon.svg 3D PlanetaryMixing-teknologi for bedre blanding af ingredienser
Ulemper
 • cons-icon.svg Dej har tendens til at “kravle op” af krogen
 • cons-icon.svg Kan være lidt svært at tilføje ingredienser under brug
 • cons-icon.svg Piskeris og dejkrog når ikke helt ned i bunden af skålen
 • cons-icon.svg Tåler ikke opvaskemaskine

Detaljeret gennemgang

Med sine 0,26 hestekræfter og rotationshastighed på 220 RPM ligger denne KitchenAid Heavy Duty-røremaskine i luksusenden af køkkenudstyr. Med 10 hastighedsindstillinger klarer den alt fra at ælte, blande, røre eller mose på kun 315 watt.

Kraftfuld røremaskine

KitchenAid Heavy Duty-røremaskinen er en robust model udstyret med en kraftig motor på 315 watt. Ligesom testvinderen har motoren direkte transmission, så  den kan klare større belastninger på få watt. Du kan vælge mellem hele 10 hastighedstrin, hvilket giver dig masser af frihed og fleksibilitet.

Den har en minumumsrotationshastighed på 220 RPM (rotations per minute) og kan komme op på 265 RPM, når den er på sin maksimale styrke. Til sammenligning er 220 RPM max for KitchenAid Classic 5K45SSEWH -modellen.

Denne er også udstyret med 3D PlanetaryMixing-teknologi, hvor drejearmen kører i én retning og piskeriset i modsatte retning. Røremetoden giver et bedre blandingsresultat og større effektivitet. Desværre kom det frem i vores analyse, at piskeris og dejkrog ikke kan nå helt ned i bunden af skålen, så man er nødt til at stoppe maskinen og skrabe bunden for at sikre at ingredienserne bliver blandet. Det kom også frem at selvom denne er kraftig nok til at ælte tunge deje, så står den, lige som de andre modeller i test, ikke solidt fast på køkkenbordet.

Praktisk tilbehør

Skålen har en stor kapacitet på 4,8 liter, der kan være 0,5 l mere i denne end i vores testvinder KitchenAid Classic 5K45SSEWH.

Der medfølger fem slags tilbehør. Du får et piskeris med otte buer, et fladt piskeris, en dejkrog, en plastskærm, der forhindrer sprøjt, samt et ikke-forseglende låg i plast.

Lige som på andre Kitchenaid-modeller har tilbehøret tendens til at krakelere og skalle af. Derfor tåler de heller ikke opvaskemaskine.

Vores vurdering

Her får du en Kitchenaid køkkenmaskine, der er kraftig nok til at håndtere surdejsbrøddejen. Så hvis du elsker at bage brød, er denne maskinen for dig. Prismæssigt koster denne model næsten dobbelt så meget som vores testvinder, men dette er en kraftigere maskine og med en større kapacitet.

Hvis du primært bager kager og lettere brødtyper, så kan du sagtens ‘nøjes’ med den billigere KitchenAid Classic 5K45SSEWH. Men hvis prisen ikke er en hindring og du gerne vil have en kraftigere maskine, som kan håndtere mere, så er denne et godt valg. For en maskine i denne prisklasse trækker det ned, at tilbehøret ikke når ned i bunden af skålen og får det hele med. Men hvis du ikke har noget imod at røre dejen lidt sammen inden den kommer i maskinen, er det ikke et problem.

Skålvolumen i liter: 4,8 liter Kapacitet i kilo: - Hastighedstrin: 10 trin Turbo-/pulsfunktion: Nej Effekt i watt: 315 watt Lydniveau i decibel (dB): 72db Materiale (skål): Rustfrit stål Antal skåle: 1 stk. Medfølgende kødhakker: Nej Tilbehør: 4 stk. Mulighed for tilkøb af tilbehør: Ja Dele tåler maskinopvask: Nej Farve: Rød Mål (B x D x H): 33,8 x 26,4 x 41,1 cm Vægt: 13,83 kg

KitchenAid Artisan 5KSM125EOB

bedste traditionelle røremaskine

Fordele
 • pros-icon.svg Bageskål har håndtag
 • pros-icon.svg Stænklåg medfølger
 • pros-icon.svg Et koblingsled til nem udskiftning af tilbehør
Ulemper
 • cons-icon.svg Højt støjniveau. testet til 79,2Db, som er det højeste i vores test

Detaljeret gennemgang

Artisan-modellen fra KitchenAid minder meget om vores testvinder, classic-modellen. Særligt af udseende.

Denne model lægger sig mellem Classic og HeavyDuty når det kommer til watt, hvor denne har 300 at gøre med. Dertil har denne en kapacutit på 4,8L ligesom heavy duty-modellen, hvor classic har en kapacitet på 4,3L.

I tests klarer Artisan-modellen og classid-modellen sig næsten lige godt. Artisan-modellen kan indeholde mere brøddej, men i forhold til selve æltningen er de lige gode. Begge skal køre ved lav-mellemhastighed i længere tid for det bedste resultat.

Ved piskning af kagedej og flødeskum er Artisan-modellen hurtigere på grund watt-styrken, men slutresultatet var næsten det samme.

Støjniveauet på denne model er det højeste i vores test og ligger på 79,2 dB ved højeste hastighed, mod classic-modellens 77,3dB.

En smart feature som efter vores mening mangler ved classic-modellen er håndtaget på skålen. Håndtaget gør det nemt og praktisk at håndtere og tømme skålen for flydende dejtyper og blandinger.

Der medfølger en røreskål i rustfri stål, et piskeris, en fladpisker, et stænklåg, samt en dejkrog. Ligesom ved de to andre modeller fra KitchenAid har du mulighed for at købe 15 forskellige slags tilbehør. Det gør røremaskinen til en multifunktionel køkkenmaskine, der kan alt fra at hakke kød og grøntsager, til at presse frugter til juice og naturligvis ælte brøddej. Med pastasættet kan du også lave din egen pasta.

Vores vurdering

Du skal vælge denne røremaskine, hvis du ønsker dig en klassisk KitchenAid-model med en god kapacitet og watt-styrke. Hvis du står mellem valget og denne og classic-modellen er der ikke meget der adskiller dem. Prismæssigt er Artisan-modellen en smule dyrere grundet kapacitet og watt, samtidig er den mere støjende. Den kan til gengæld  fås i mange farver, hvor testvinderen fås i sort og hvid.

Når det kommer til selve æltningen og piskning, klarer de sig lige godt, om end Artisan-modellen er en smule hurtigere.

Skålvolumen i liter: 4,8 liter Kapacitet i kilo: 1 kg Hastighedstrin: 10 trin Turbo-/pulsfunktion: Nej Effekt i watt: 300 watt Lydniveau i decibel (dB): 79.2 dB Materiale (skål): Rustfrit stål Antal skåle: 1 stk. Medfølgende kødhakker: Nej Tilbehør: 4 stk. Mulighed for tilkøb af tilbehør: Ja Dele tåler maskinopvask: Nej Farve: Sort Mål (B x D x H): 24 x 37 x 36 cm Vægt: 10.4 kg

Bosch MUM9AX5S00

bedste med indbygget vægt

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Indbygget vægt gør det nemt at tilføje ingredienser
 • pros-icon.svg Låg til røreskålen medfølger
 • pros-icon.svg Stor røreskål på 5,5 liter
 • pros-icon.svg 7 hastighedstrin
Ulemper
 • cons-icon.svg Vægt med 5 grams interval gør den mindre præcis
 • cons-icon.svg Skærm ikke særlig robust
 • cons-icon.svg Ekstra tilbehør dyrt
 • cons-icon.svg Brøddej kan sno sig op ad dejkrogen til drejearmen

Detaljeret gennemgang

Søger du efter en røremaskine til stor volumen, der kan ælte, røre og veje, er denne maskine fra Bosch det ideelle valg. I bunden af røremaskinen er der en indbygget vægt, så du slipper for at skulle veje dine ingredienser separat inden. Du vejer dem blot direkte i skålen og sætter den så i gang. I vores undersøgelser kom det frem at selvom vægten er smart, så kan den kun veje ned til 5 grams interval, og er derfor ikke så præcis.

Der medfølger et piskeris til at piske fløde og en dejkrog til kager og brød. Vores yndlings feature den ekstra bonus i form af en praktisk dejskraber, som kan sættes i maskinen. På den måde får du al dejen ud af skålen, og intet går til spilde.

Røremaskinen står mere solidt på bordet end KitchenAid-modellerne, selv ved de tungere deje. Et minus er at dejen, ifølge tests, har tendens til at sno sig om dejkrogen og op på drejearmen.

Røreskålen i rustfrit stål har en størrelse på hele 5,5 liter, så der er god plads til større portioner. Den kan fx rumme 0,7 liter mere end KitchenAid Heavy Duty 5KPM5EER. Du kan desuden vælge mellem syv hastighedstrin, hvilket giver en god fleksibilitet til forskellige opskrifter.

Vores vurdering

Her får du en gedigen og holdbar køkkenmaskine med stor kapacitet. Maskinen er kraftig og kan håndtere tunge deje i store portioner. Så hvis I har en stor husholdning, er denne et oplagt valg. Prismæssigt ligger vi i mellemklassen som vores testvinder, men her får du en højere kapacitet og mere tilbehør med i prisen. Designet kan efter vores vurdering ikke måle sig med Kitchenaids, men dette er en smagssag.

Skålvolumen i liter: 5,5 liter Kapacitet i kilo: - Hastighedstrin: 7 trin Turbo-/pulsfunktion: Nej Effekt i watt: 1500 watt Lydniveau i decibel (dB): 74.5 Materiale (skål): Rustfrit stål Antal skåle: 1 stk. Medfølgende kødhakker: Nej Tilbehør: 3 stk. Mulighed for tilkøb af tilbehør: Ja Dele tåler maskinopvask: Ja Farve: Sølv Mål (B x D x H): 22,2 x 43,3 x 33,7 cm Vægt: 10,5 kg

Kenwood Chef XL KVL4100S

bedste køkkenmaskine med justerbar kroghøjde

Fordele
 • pros-icon.svg Trinløs hastighedsindstilling
 • pros-icon.svg Mulighed for at justere højden på tilbehøret for mere præcis omrøring/piskning
 • pros-icon.svg Stor røreskål på 6,7 liter -næststørste i vores test
 • pros-icon.svg Lavt støjniveau – testet til 69,8dB
Ulemper
 • cons-icon.svg Står ikke så stabilt og ryster lidt, når den ælter tunge dejtyper
 • cons-icon.svg Har ikke sikkerhedsfunktion

Detaljeret gennemgang

Den ideelle røremaskine til at klare hverdagens udfordringer i køkkenet! Forbrugerrådet tænk har testet tilbage i 2018, hvor den blev kåret som bedst i test. Denne Kenwood Chef XL-røremaskine med røreskål i rustfrit stål har en kapacitet på hele 6,7 liter til større portioner. Den kan indeholde 1,2 liter mere end fx Bosch MUM9AX5S00.. Kenwood Chef xl-røremaskinen benytter sig af den ydedygtige 3D PlanetaryMixing-teknologi, ligesom de fleste andre modeller i vores test.

Med Kenwood Chef får du en k-beater, et piskeris og en dejkrog med i kassen, så du kan lave forskellige deje og kager. Du får desuden også en praktisk afskærmning, så ingredienserne ikke risikerer at flyve ud af skålen, når Kenwood Chef’en kører.

Modellen er meget ydedygtig med hele 1.200 watt, og samtidig en af de mest støjsvage modeller i test.

Sammenlignet med fx KitchenAid Artisan 5KSM125EOB som kommer op på 79,2 dB i tests, rammer denne kun 69,8dB.

Du kan selv regulere højden af tilbehøret ved blot at løsne skruen med en skruenøgle for dernæst at justere skaftet. Modsat KitchenAid Heavy Duty 5KPM5EER har Kenwood Chef ikke problemer med at nå bunden af skålen og få alle ingredienser med.

Vores vurdering

Leder du efter en køkkenmaskine med stor kapacitet, som kan klare tunge brøddeje? Så bør du tage et ekstra kig på denne fra Kenwood. Modellen er meget prisvenlig og det er vores vurdering at du får rigtig meget for pengene med denne. Den er både kraftig og støjsvag og med meget høj kapacitet. Samtidig bruger den 3D planetaryMixing-teknologi som ofte er forbeholdt de dyrere modeller.

Skålvolumen i liter: 6,7 liter Kapacitet i kilo: 4,55 kg Hastighedstrin: Trinløs hastighedsindstilling Turbo-/pulsfunktion: Ja Effekt i watt: 1200 watt Lydniveau i decibel (dB): 69,8 dB Materiale (skål): Rustfrit stål Antal skåle: 1 stk. Medfølgende kødhakker: Nej Tilbehør: 3 stk. Mulighed for tilkøb af tilbehør: Ja Dele tåler maskinopvask: Nej Farve: Sølv Mål (B x D x H): 38,5 x 28 c 34,5 cm Vægt: 9,4 kg

Smeg SMF02

bedste røremaskine i retro-design

Fordele
 • pros-icon.svg Flere sikkerhedsfunktioner
 • pros-icon.svg Står stablit under æltning
 • pros-icon.svg Blød start som skåner motoren
 • pros-icon.svg Flot design
Ulemper
 • cons-icon.svg Ikke så velegnet til at piske tynde deje

Detaljeret gennemgang

Det ikoniske mærke Smeg er kendt verden over for sit flotte retro-design. Smeg SMF02 er både en smuk og stabil røremaskine. Der medfølger et ballonpiskeris, et fladt piskeris og en dejkrog. Er du ikke kun fan af det italienske mærke, men også af italiensk mad, kan du købe et pastasæt til hjemmelavet pasta!

Den store skål i rustfrit stål har en kapacitet på 4,8 liter, der svarer til cirka 1,8 kilo dej eller 1,2 kilo mel. Den er fremstillet i robust rustfrit stål, mens selve konstruktionen er produceret i trykstøbt aluminium.

Takket være den kraftfulde motor på 800 watt med direkte transmission, ligesom Kitchenaid-modellerne, kan den klare de fleste dejtyper, uden problemer. I vores undersøgelser viste det sig, at maskinen har svært ved at blande meget tynde deje, som fx pandekagedej, hvor den ikke får bunden med.

Til gengæld tilbyder 10 hastighedsindstillinger god alsidighed til forskellige opskrifter. Desuden adskiller maskinen sig fra konkurrenterne med en blød start, når man vælger et trin. Hastigheden øges herefter gradvist, hvilket skåner motoren.

Røremaskinen er forsynet med sikkerhedsfunktioner, så den slukker automatisk, hvis mikserhovedet står åbent. Der er desuden en sikkerhedsknap, der låser hovedet, når det bliver løftet.

Under maskinen er der påsat skridsikre fødder, så du opnår god stabilitet, når maskinen er i brug, hvilket også viste sig igennem vores undersøgelser, hvor maskinen ikke dansede rundt på bordet under æltning, i modsætning til mange andre modeller.

Vores vurdering

Smeg SMF02 er til dig der leder efter en røremaskine i flot design. Den er til dig der elsker at trylle med dej til brød frem for kagedej, hvor den ikke er lige så effektiv.

Prismæssigt læner modellen sig op af testvinderen og ligger i den billige ende for en røremaskine af god kvalitet. Samtidig er der mulighed for at købe ekstra udstyr, så den kan forvandles til en køkkenmaskine med flere funktioner.

Skålvolumen i liter: 4,8 liter Kapacitet i kilo: 1,8 kg Hastighedstrin: 10 trin Turbo-/pulsfunktion: Nej Effekt i watt: 800 watt Lydniveau i decibel (dB): 77,7dB Materiale (skål): Rustfrit stål Antal skåle: 1 stk. Medfølgende kødhakker: Nej Tilbehør: 3 stk. Mulighed for tilkøb af tilbehør: Ja Dele tåler maskinopvask: Ja Farve: Fås i 6 forskellige farver Mål (B x D x H): 40,5 x 22,1 x 37,8 cm Vægt: 9.18 kg

Sage The Bakery Boss

Bedste med indbygget lys

Fordele
 • pros-icon.svg Indbygget lys over skålen
 • pros-icon.svg Timer-funktion
 • pros-icon.svg Dobbelt skraberfunktion på fladpiskeris
 • pros-icon.svg 2 skåle i forskellige størrelser medfølger (3,8 + 4,7L)
 • pros-icon.svg Hurtig i test
 • pros-icon.svg God til både kagedej og brøddej
 • pros-icon.svg Justerer automatisk hastighed afhængigt af dejtype
Ulemper
 • cons-icon.svg Glasskål meget tung, 2,1kg
 • cons-icon.svg Skærm er svær at montere og tage af

Detaljeret gennemgang

Sage, mærket med stjernekokken Heston Blumenthal i spidsen, er kendt for køkkenudstyr i høj kvalitet.

Bakery Boss er ingen undtagelse. Designet minder om Kitchenaid men Sage har tilføjet flere lækre funktioner, der gør dit liv lettere.

Den dobbeltsidede gummiskraber på de flade piskeris gør, ifølge Sage selv, blandingstiden op til 60% hurtigere. Praktiske tests viste også at røremaskinen var hurtigere end andre røremaskiner til at piske æggehvider og kagedej. På under to minutter fik den pisket 5 æggehvider til marengs. Lige som fx KitchenAid-modellerne bruger den også planetarisk blandingsteknik.

Som den eneste model i vores test har modellen en timer-funktion, hvor man kan indstille en tid, hvorefter maskinen slukker af sig selv.

Dertil har den også som den eneste et indbygget lys over skålen, så man tydeligt kan se om alle ingredienser er blevet blandet. Vores yndlings feature er, at den selv registrerer, hvilken type dej den mixer og indstiller effekten derefter.

Vores vurdering

Sage The Bakery Boss er en røremaskine, der vil vække glæde i de fleste hjem. Modellen er prisvenlig, samtidig med at den er både brugervenlig og kraftig.

Modsat de fleste andre modeller i vores test kan denne klare både kagedej og tungere brøddeje. Derfor er den til dig, der ønsker en alsidig og fleksibel røremaskine i et flot design til en pris hvor de fleste kan være med.

Skålvolumen i liter: 4,8 + 3,8 liter Kapacitet i kilo: 7,8 kg Hastighedstrin: 12 trin Turbo-/pulsfunktion: Nej Effekt i watt: 1200 watt Lydniveau i decibel (dB): 70 dB Materiale (skål): Rustfrit stål og glas Antal skåle: 2 stk. Medfølgende kødhakker: Nej Tilbehør: 4 stk. Mulighed for tilkøb af tilbehør: Nej Dele tåler maskinopvask: Nej Farve: Sølv Mål (B x D x H): 41 x 21,5 x 36 cm Vægt: 7,8 kg

OBH Nordica First Deli 6800

bedste lille røremaskine

OBH-Nordica-First-Deli-6800-dK1VLaIq8-transformed
Fordele
 • pros-icon.svg Lang ledningslængde
 • pros-icon.svg Fylder ikke meget
 • pros-icon.svg God til mindre portioner
 • pros-icon.svg Nem rengøring – alle løse dele kan komme i opvaskemaskinen
Ulemper
 • cons-icon.svg Larmende ifølge vores undersøgelser
 • cons-icon.svg Tilbehør i plastic
 • cons-icon.svg Må ifølge manualen kun køre i 6 min på hurtigste program

Detaljeret gennemgang

Denne lille røremaskine til dej fra OBH Nordica er perfekt til en lille familie eller husholdning. Dens røreskål i rustfrit stål har en kapacitet på 4 liter, hvilket er det næstmindste i vores test, kun overgået af Bosch MUMS2TW00 med 3,8 liter.

Vores erfaring er, at røremaskinen er god til dig, som bager lejlighedsvist. Skålen skal ofte skrabes for dej for at sikre at det hele bliver blandet. Dertil er tilbehøret i plastik og derfor ikke så robust som de andre modeller, hvor tilbehøret er i metal.

Modellen må max køre i 6 min på fuld hastighed, hvorefter den skal have en pause på 15 min. Det er derfor ikke en maskine til dig der elsker at bage surdejsbrød og andre tunge dejtyper. Vores undersøgelser viste også at den på trods af de skridsikre fødder ikke står stabilt på køkkenbordet ved æltning fx brøddej.

Det kompakte design gør at den ikke fylder meget på køkkenbordet, men med dens lette vægt på 5,2 kilo er den også let at gemme væk og tage frem ved brug. Igen overgås denne vægt kun af Bosch MUMS2TW00.

Du kan vælge mellem 6 hastighedsindstillinger, så du altid får den helt rette konsistens og det bedste blandingsresultat. Der medfølger en dejkrog, samt et piskeris, og du vil være særlig glad for, at alle løse dele tåler vask i opvaskemaskine. Også skålen i rustfrit stål.

Vores vurdering

Hvis du leder efter en røremaskine i en billigere prisklasse til at klare den lejlighedsvise bagning, så er OBH Nordica First Deli 6800 et godt valg for dig.

Maskinen kan ikke klare de tunge dejtyper og står heller ikke stabilt på køkkenbordet. Men hvis du blot behøver en røremaskine, der kan klare bolledejen og fødselsdagskagen, så kan du sagtens klare dig med denne model.

Skålvolumen i liter: 4 liter Kapacitet i kilo: - Hastighedstrin: 6 trin Turbo-/pulsfunktion: Ja Effekt i watt: 600 watt Lydniveau i decibel (dB): - Materiale (skål): Rustfrit stål Antal skåle: 1 stk. Medfølgende kødhakker: Nej Tilbehør: 3 stk. Mulighed for tilkøb af tilbehør: Nej Dele tåler maskinopvask: Ja Farve: Antracit Mål (B x D x H): 23 x 39 x 32,8 cm Vægt: 5,2 kg

Ankarsrum Assistent AKM 6230

bedste røremaskine til dej

Fordele
 • pros-icon.svg 2 forskellige skåle i forskellige størrelser
 • pros-icon.svg Aftageligt kabel til nemmere opbevaring
 • pros-icon.svg 6 stk tilbehør medfølger (højeste antal i vores test)
 • pros-icon.svg Fastmonteret skraber i skålen
 • pros-icon.svg Særlig god til tunge brøddeje og flødeskum grundet den kraftige motor
Ulemper
 • cons-icon.svg Ikke så velegnet til små mængder

Detaljeret gennemgang

Denne Ankarsrum Assistent-model er ikke kun en effektiv røremaskine, men kort sagt en multifunktionel røremaskine med en kraftig motor og to forskellige skåle! Den ene skål i rustfrit stål er på 7 liter, hvilket er det største i vores test, mens den anden er mindre og har en kapacitet på 3,5 liter.

Du får masser af tilbehør med; dejkrog, dejrulle, dejskraber og en dejkniv samt en ballon- og en cookie-pisker. Du får desuden også et praktisk låg i plast, så du ikke risikerer, at ingredienser ryger op ad skålen, mens den mixer. Røremaskinen har syv hastighedstrin, så du selv kan finde den helt rette hastighed alt efter behov.

Det der adskiller denne model fra de andre i vores test er, at det er selve skålen der roterer fremfor drejearmen. Dertil er der fastmonteret en skraber, som gør at ingredienserne ikke sætter sig på siderne af skålen.

I tests viste modellen sig meget hurtig. Den piskede fx flødeskum på bare 35 sekunder og klarede uden problemer at ælte dejen til surdejsbrød.

Vores undersøgelser viste også at det tager tid at vænne sig til den roterende skål, som også betyder, at man skal tilføje ingredienser på en anden måde end ved andre røremaskiner.

Den kan sættes op på to forskellige måder. Du kan lade den stå som en almindelig røremaskine, mens du til tilbehør som for eksempel pastasættet, lægger den på siden for at presse din pastadej!

Lige som KitchenAid-modellerne, kan du tilkøbe meget ekstraudstyr, så du blandt andet kan lave pasta, hakke kød, brød og pølser. Køber du en ismaskine, kan du lave forfriskende is på kun 30 minutter! Der medfølger en opskriftsbog, så du hurtigt kan komme i gang. Røremaskinen fås tilmed i 13 forskellige farver.

Vores vurdering

Det er ikke uden grund at Ankarsrum Assistent er en populær køkkenmaskine. Den er alsidig og udmærker sig i tests.

Prismæssigt ligger den i mellemklassen og med mulighed for at købe ekstra tilbehør får man mange maskiner i én. Den kræver tilvænning, men hvis du kan leve med det, får du efter vores vurdering meget for pengene med Ankarsrum. Den er ideel til dig, der leder efter en kraftig og fleksibel køkkenmaskine i topklassen.

Skålvolumen i liter: 7 +3,5 liter Kapacitet i kilo: 5 kg Hastighedstrin: Trinløs hastighedsindstilling Turbo-/pulsfunktion: Nej Effekt i watt: 1500 watt Lydniveau i decibel (dB): 75 dB Materiale (skål): Rustfrit stål Antal skåle: 2 stk. Medfølgende kødhakker: Nej Tilbehør: 6 stk. Mulighed for tilkøb af tilbehør: Ja Dele tåler maskinopvask: Ja Farve: Fås i 13 forskellige farver Mål (B x D x H): 26,8 x 40 x 36 cm Vægt: 8,6 kg

Guide Sådan vælger du den bedste røremaskine

 
6159851903184-KitchenAid-Classic-Mixer.png

KitchenAid Classic 5K45SSEWH

Bosch-MUMS2EW00-transformed.png

Bosch MUMS2TW00

KitchenAid-Heavy-Duty-5KPM5EER-transformed.png

KitchenAid Heavy Duty 5KPM5EER

kitchenaid-5ksm125eob-transformed.png

KitchenAid Artisan 5KSM125EOB

Bosch-MUM9AX5S00.png

Bosch MUM9AX5S00

Kenwood_Chef_XL_KVL4100S-transformed.png

Kenwood Chef XL KVL4100S

Smeg-SMF02-transformed.webp

Smeg SMF02

61598515d5fd7-Sage-BEM825-The-Bakery-Boss-Roeremaskine.png

Sage The Bakery Boss

OBH-Nordica-First-Deli-6800-dK1VLaIq8-transformed.png

OBH Nordica First Deli 6800

Ankarsrum-Assistent-Original-AKM-6230-Roed-transformed.webp

Ankarsrum Assistent AKM 6230

TestScore TestScore
Info
4.4
star star star star star
4.0
star star star star star
4.4
star star star star star
- - - - - - -
Skålvolumen i liter 4,3 liter 3,8 liter 4,8 liter 4,8 liter 5,5 liter 6,7 liter 4,8 liter 4,8 + 3,8 liter 4 liter 7 +3,5 liter
Kapacitet i kilo 1,7 liter 2,4 kg - 1 kg - 4,55 kg 1,8 kg 7,8 kg - 5 kg
Hastighedstrin 10 trin 4 trin 10 trin 10 trin 7 trin Trinløs hastighedsindstilling 10 trin 12 trin 6 trin Trinløs hastighedsindstilling
Turbo-/pulsfunktion Ja Ja Nej Nej Nej Ja Nej Nej Ja Nej
Effekt i watt 275 watt 700 watt 315 watt 300 watt 1500 watt 1200 watt 800 watt 1200 watt 600 watt 1500 watt
Lydniveau i decibel (dB) 77.3 dB 74.5 dB 72db 79.2 dB 74.5 69,8 dB 77,7dB 70 dB - 75 dB
Materiale (skål) Rustfrit stål Plast Rustfrit stål Rustfrit stål Rustfrit stål Rustfrit stål Rustfrit stål Rustfrit stål og glas Rustfrit stål Rustfrit stål
Antal skåle 1 stk. 1 stk. 1 stk. 1 stk. 1 stk. 1 stk. 1 stk. 2 stk. 1 stk. 2 stk.
Medfølgende kødhakker Nej Nej Nej Nej Nej Nej Nej Nej Nej Nej
Tilbehør 3 stk. 2 stk. 4 stk. 4 stk. 3 stk. 3 stk. 3 stk. 4 stk. 3 stk. 6 stk.
Mulighed for tilkøb af tilbehør Ja Nej Ja Ja Ja Ja Ja Nej Nej Ja
Dele tåler maskinopvask Nej Ja Nej Nej Ja Nej Ja Nej Ja Ja
Farve Hvid eller sort Hvid Rød Sort Sølv Sølv Fås i 6 forskellige farver Sølv Antracit Fås i 13 forskellige farver
Mål (B x D x H) 22,22 x 35,87 x 35,4 cm 26,6 x 26,6 x 27,7 cm 33,8 x 26,4 x 41,1 cm 24 x 37 x 36 cm 22,2 x 43,3 x 33,7 cm 38,5 x 28 c 34,5 cm 40,5 x 22,1 x 37,8 cm 41 x 21,5 x 36 cm 23 x 39 x 32,8 cm 26,8 x 40 x 36 cm
Vægt 12 kg 4 kg 13,83 kg 10.4 kg 10,5 kg 9,4 kg 9.18 kg 7,8 kg 5,2 kg 8,6 kg
Brugeranmeldelser 5 4 3 - - - - - - -
Effekt/watt 3 5 4 - - - - - - -
Kapacitet (skålens størrelse) 4 3 5 - - - - - - -
Lydniveau 5 4 5 - - - - - - -
Indstillingsmuligheder 5 4 5 - - - - - - -
Tjek billigste pris Set til 2.792 kr. Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
DataWorld På lager
Set til 938 kr. Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon Set til 2.999 kr. Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
KitchenOne.dk På lager
Set til 3.999 kr. Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
KitchenOne.dk På lager
Set til 4.978 kr. Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
ComputerSalg På lager
Set til 2.300 kr. Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
Komplett.dk På lager
Set til 2.304 kr. Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
happii.dk På lager
Set til 3.299 kr. Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
ComputerSalg På lager
Set til 4.495 kr. Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon

En god røremaskine er uundværlig i det moderne køkken. Særligt for dig der elsker at bage brød og kager.

De fleste køkkenmaskiner kan ælte dej til brød og kager, samt piske flødeskum og æg. Men i takt med stigende popularitet og konkurrence på markedet bliver der hele tiden tilføjet nye funktioner og nye modeller. Dertil kommer parametre som watt, kapacitet og indstillingsmuligheder.

I vores købsguide går vi i dybden med disse parametre, og stiller skarpt på deres betydning for dit valg af røremaskine.

4 ting du bør overveje inden du køber røremaskine

Hvad skal du så præcis være opmærksom på? Det har vi svaret på lige her:

 1. Hvad skal den kunne? Skal den kunne klare tunge brøddeje eller blød kagedej?
 2. Kapacitet – hvor store portioner skal du lave ad gangen?
 3. Hvor kraftig skal den være?
 4. Hvilke funktioner har du brug for?

Behov – Hvad skal din røremaskine kunne?

Mange tænker, at en røremaskine kun kan ælte dej og piske æg. Men faktisk kan mange modeller bruges til alt muligt forskelligt, alt efter hvilken model du vælger. Vælger du for eksempel en Kenwood XL Chef vil du kunne ælte større portioner dej. Den egner sig altså til en større husholdning, eller hvis du hovedsageligt bruger din røremaskine, når du får gæster.

Vil du gerne have en køkkenmaskine, der kan erstatte nogle af dine andre køkkenmaskiner, så bør du helt klart gå efter en multifunktionel røremaskine. Både Kenwood Chef, de forskellige KitchenAid-modeller og Ankarsrum Assistent-køkkenmaskinen er multifunktionelle.

Til nogle får du flere slags tilbehør med i købet, mens andre holder sig til de mest basale accessories. Du kan dog bagefter selv købe yderligere tilbehør. Undtagelsen er Ankarsrum røremaskinen, hvor der medfølger meget tilbehør, allerede når du køber den.

Kapacitet – hvor store portioner skal du lave?

Selv om de forskellige røremaskiner ofte ligner hinanden både i design og udformning, kan der være ret stor forskel på deres størrelser. Derfor er det en god idé at overveje, om du skal bruge den til små eller store mængder.

Laver du mest store portioner, kan det godt svare sig at investere i en model med en større kapacitet, som fx Kenwood Chef XL KVL4100S med 6,7 liter kapacitet.

Du kan også vælge en model med to skåle i forskellige størrelser. Ankarsrum AKM 6230-modellen fås for eksempel med to skåle i forskellige størrelser, hvoraf den ene rummer 7 liter og den anden 3,5, hvilket giver dig flere muligheder.

Laver du oftest mindre portioner og har kun brug for at ælte en stor portion én gang eller to om året, kan du sagtens anskaffe dig en mindre model og så bare lave portionen ad to gange.

Bruger du den dog for det meste til større portioner, så er det bedre fra starten af at investere i en røremaskine med en større kapacitet. I længden ville det være frustrerende at skulle lave den ene portion ad to gange, fordi skålen ikke er stor nok.

I den forbindelse er det også vigtigt at huske på, at der som regel er to kapaciteter at tage højde for, når du kigger på røremaskiner.

Oftest vil du finde en kapacitet i liter og også i kilogram. Det er ikke altid kapaciteten er angivet i kilo, men den er altid angivet i liter. Det er dog vigtigt, at du ikke tager fejl af de to.

Se eksempelvis på Bosch MUMS2TW00-modellen. Den har en kapacitet på 3,8 liter, hvilket svarer til 2,4 kilogram mel. Se vores sammenligningstabel for de forskellige modellers kapacitet.

Watt-motorkraft – Hvor kraftig skal den være?

De forskellige modeller afviger ofte også i deres motorkraft.

Motorens kraft måles altid i watt. Hvor mange watt du har brug for, afhænger igen af, hvad du skal bruge den til. Flere watt betyder ikke altid en bedre maskine.

KitchenAid-modellerne har motorer med direkte transmission, hvilket betyder at de ikke taber watt, inden drejearmen går i gang. Derfor behøver de færre watt end maskiner med indirekte transmission, som vil tabe noget af deres kraft.

Her er det en god idé at se på hver enkelt model, og hvad de kan. KitchenAid-modellerne er fx bedst til blødere dejtyper, hvor du med Ankarsrum og Sage-modellen får en stærk røremaskine, som er god til både bløde og tunge dejtyper.

Støjniveau – Hvor meget må den larme?

En røremaskine larmer, det kan ikke undgås, uanset hvilken model du vælger. Men du kan sagtens finde en røremaskine, der har et lavere støjniveau end andre modeller på markedet.

Som regel og med få undtagelser, vil du kunne finde støjniveauet i maskinens specifikationer.

Lydniveauet på alle typer for maskiner bliver altid målt i decibel (dB). En lav decibel svarer til en lavere lyd og altså mindre larm.

Det kan godt virke lidt abstrakt at tale om lydniveauer på den måde, så for at hjælpe dig, har vi lavet en lille oversigt. Den giver dig en god fornemmelse for, hvad de forskellige tal svarer til i virkelighedens verden.

 • 35-40 dB = et lydsvagt køleskab
 • 50 dB = tale og støj i et åbent kontor
 • 60 dB = en almindelig samtale
 • 65 dB = en gennemsnitlig emhætte
 • 74 dB = en traditionel støvsuger
 • 80 dB = en hårtørrer
 • 98 dB = en boremaskine
 • 110 dB = musik på et diskotek

Alle disse tal er selvfølgelig vejledende. En almindelig støvsuger har for eksempel en gennemsnitlig decibel på 74, men det afhænger naturligvis også af modellen og mærket.

Vi har i vores sammenligningstabel gjort vores ypperste for at angive decibelniveauet på røremaskinerne.

Lydniveauet er i den forbindelse baseret på den gennemsnitlige hastighed, når der er tale om en røremaskine med flere hastighedsindstillinger. For jo flere hastighedsindstillinger, desto flere lydniveauer er der også. Nogle modeller har for eksempel turbo-/pulsfunktion, og den vil larme lidt mere end de andre.

KitchenAid Artisan 5KSM125EOB har det højeste lydniveau i vores test, med 79,2 dB. Dette svarer næsten til lyden fra en gennemsnitlig hårtørrer. Kenwood Chef XL KVL4100S ligger på 69,8 dB og har testens laveste lydniveau.

Funktioner – hvilke har du brug for?

Når vi taler om funktioner, mener vi ikke i forbindelse med det tilbehør, du får med en given røremaskine. Vi taler her i stedet om de funktioner, du kan forvente af finde på de forskellige modeller.

Nogle af de mest gængse funktioner er hastighedstrin, turbo-/pulsfunktion og et display.

Hastighedstrin

Det lyder måske banalt at skulle nævne hastighedstrin, men også i den henseende kan der være forskel på de forskellige maskiner. Nogle har en såkaldt trinløs hastighedsindstilling. Det betyder som regel, at du drejer eller trykker på en knap for at øge hastigheden, uden at de er inddelt i hastighed 1, 2, 3 og så videre.

Nogle modeller har et bestemt antal hastighedstrin, som du kan indstille alt efter behov. Antallet af trin kan dog også variere. Vores testvinder KitchenAid Classic 5K45SSEWH har hele 10 hastighedstrin, mens Bosch MUMS2TW00 har 4.

Hvor mange hastighedstrin du har brug for afhænger som det første af, hvad du vil bruge røremaskinen til, men også af din personlige præference. Pisker du mest fløde til flødeskum, har du måske ikke brug for så mange forskellige trin at vælge imellem.

Men bruger du røremaskinen til mange forskellige ting i køkkenet, for eksempel hvis du vælger en multifunktionel version, er det en fordel med et øget antal hastighedstrin. Det giver dig på den lange bane flere muligheder.

Turbo-/pulsfunktion

Nogle røremaskiner er udstyret med en turbo-/ pulsfunktion, som fx Kenwood Chef. Turbo-delen giver mulighed for at booste hastigheden for en kortere periode.

Pulsfunktionen er en anden meget praktisk funktion, hvormed du kan sætte røremaskinen til at køre i korte og intense “ryk”. Den bruges for eksempel til hårdere ingredienser, der godt kan være lidt svære at komme igennem. Pulsfunktionen giver dig fuld kontrol over varigheden, så du undgår, at motoren brænder sammen eller bliver overbelastet.

Sage The Bakery Boss har ikke turbo-/pulsfunktion men indstiller selv hastighed og effekt afhængigt at dejtype.

Timer

Med en timer-funktion kan du sætte maskinen til at ælte i et bestemt antal minutter, uden at du behøver holde øje med tiden imens. Det klarer maskinen helt af sig selv. Sage the Bakery Boss har som den eneste model i vores test en timer-funktion.

Intelligent motorstyring

Sikkerheden skal naturligvis være i top! Derfor har flere røremaskiner også en intelligent motorstyring. Det er en sikkerhedsforanstaltning, der sørger for, at maskinen ikke lider af en overbelastning eller overophedning. KitchenAid-modellenerne har fx denne sikkerhed, hvor Smeg-modellen har blød start ved hvert hastighedstrin, for at skåne motoren.

3D PlanetaryMixing-teknologi

3D PlanetaryMixing-teknologi er en form for intelligent dreje-/ælteteknologi. Mange af maskinerne i vores test er udstyret med denne særlige teknologi, der giver endnu bedre resultater. Både Kenwood Chef, Bosch og KitchenAid-modellerne er forsynet med denne 3D PlanetaryMixing-teknologi.

Teknologien sørger for, at piskeriset eller dejkrogen drejes i én retning, mens selve krogen roterer i den modsatte retning i sin egen akse. Dette giver et bedre og mere jævnt blandingsresultat, samtidig med at øge effektiviteten.

Standardtilbehør

Alle køkkenmaskiner fås med tilbehør. En røremaskine vil som standardtilbehør som regel fås med en dejkrog til at ælte dej, et ballonpiskeris – også kaldet et elliptisk piskeris – og et fladt piskeris.

Dejkrog

En dejkrog bruges til at ælte forskellige typer dej. Det kan være både en let bolledej eller en lidt tungere gærdej.

Ballonpiskeris

Et ballonpiskeris bruges derimod til lettere ingredienser som for eksempel at piske æggehvider til marengs eller fløde til flødeskum. Det pisker nemlig på en sådan måde, at luft bliver pisket ind i blandingen.

Fladt piskeris/k-spade

En k-spade er mere robust og har mindre lufthuller. Det egner sig derfor til blandinger, der indeholder og ofte starter med smør og sukker, og hvor flere ingredienser gradvist tilføjes. Et ballonpiskeris ville tilføje for meget luft, og du ville risikere, at din kage slår revner.

Brug derfor det flade piskeris til lidt tungere blandinger, eksempelvis muffins eller kiks. Du kan også med fordel anvende det flade piskeris til kød- eller fiskefars.

Røreskål

Du kan få en røreskål i rustfrit stål, glas plast. I vores test har alle med undtagen én model en skål i rustfrit stål. Både Sage The Bakery Boss og Ankarsrum-modellen kommer med 2 skåle i rustfrit stål.

Det kan være praktisk at have to skåle, så du for eksempel kan piske æggehvide i den ene og æggeblommer separat i den anden, inden du blander ingredienserne. Samtidig giver skåle i forskellige størrelser større fleksibilitet.

Ekstraudstyr

Ud over standardtilbehøret kan du også få køkkenmaskiner med ekstra tilbehør. De forskellige rmærker har varierende ekstraudstyr. Og der er et hav af ekstraudstyr og tilbehør at vælge imellem.

Køber du en model, hvortil du kan få en masse udstyr, kan du faktisk næsten erstatte de fleste køkkenmaskiner.

Kitchenaid og Ankarsrum er eksempler på maskiner med meget forskelligt udstyr tilgængeligt.

Røremaskinens vægt

Hvis du gerne vil have din køkkenmaskine stående fremme, gør det ikke noget, at den er lidt tung maskine. Og mange modeller er fremstillet i et robust design, så der er en god chance for, at den er tung. Med 13,83 kg er KitchenAid Heavy Duty 5KPM5EER den tungeste model i vores test.

Vil du gerne sætte den ind i skabet eller generelt flytte meget rundt på den, så er en lettere model nok at foretrække. ​​Bosch MUMS2TW00 er den letteste model i vores test med en vægt på 4 kilo.

FAQ

Hvilken røremaskine er bedst i test?

Den bedste røremaskine i test er KitchenAid Classic 5K45SSEWH. Den er alsidig og kraftfuld. Skålen i rustfrit stål har en kapacitet på 4,3 liter. Motoren med direkte transmission sørger for en jævn bevægelse og et godt resultat. Den har desuden hele ti hastighedstrin.

Kan en røremaskine hakke kød?

Som udgangspunkt kan en røremaskine ikke hakke kød. Det er dog i mange tilfælde muligt at købe en kødhakker til din køkkenmaskine, så den også kan klare den opgave for dig. Er det vigtigt for dig, at din køkkenmaskine har en kødhakker og er multifunktionel? Så tjek altid det tilgængelige tilbehør.

Hvad er en god røremaskine?

En god røremaskine er den, der opfylder dit behov. Bager du ofte, og ofte tungere dejtyper vil de bedste røremaskiner for dig være robuste og kraftfulde maskiner. Hvis du kun bager til særlige lejligheder og primært vil bruge den til at blande kagedej og piske flødeskum, vil en mindre røremaskine være nok.

Hvor mange watt skal en røremaskine være på?

Det kommer an på dit behov og maskinens opbygning. Røremaskiner, som fx KitchenAid-modellerne, med direkte motortransmission kan klare mere med færre watt end maskiner med indirekte transmission. Hvis du bager ofte og med tunge dejtyper, bør du investere i en maskine med en kraftfuld motor.

Hvad er forskellen på en røremaskine og en køkkenmaskine?

En røremaskine bruges til at ælte dej, piske flødeskum, æggehvider og kagedej. Nogle af de forskellige røremaskiner kan laves om til en mere mulitfunktionel køkkenmaskine. Du kan fx tilkøbe meget ekstraudstyr i form af kødhakker, blender, pastamaskine, juicer osv.

Hvor længe må en røremaskine køre?

Det afhænger af de forskellige røremaskiner. Hvis den kører på fuld hastighed, vil 10-12 min være det længste for at skåne motoren. Ved OBH Nordica-modellen anbefales det at stoppe efter 6 min, så husk at læse vejledningen til din røremaskine. En maskine med en kraftfuld motor vi ofte kunne ælte dejen hurtigere.

Hvad kan man bruge i stedet for røremaskine?

Du kan bruge en håndmixer eller håndæltning. En håndmixer kan ikke håndtere de samme store mængder dej og heller ikke hårde eller tunge deje. Der er æltning i hånden bedre, selvom det tager længere tid.

Kildeliste til køkkenmaskine

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

 • Flag Forbrugerrådet Tænk Chevron down

  Forbrugerrådet Tænk er det største Danske forbrugerorganisation, som bl.a. udfører uvildige tests af husholdningsapparater og produkter.

  De har testet 17 røremaskiner, hvor både Bosch, Kenwood og KitchenAid får gode bedømmelser. Læs hele testen her

 • Flag Råd & Rön Chevron down

  Råd og Rön er det svenske svar på Forbrugerrådet Tænk og har ligeledes en lang række uvildige tests af apparater og produkter til husholdningen.

  De har testet 20 røremaskiner, hvor især KitchenAid og Bosch udmærker sig. Læs hele testen her

 • Flag Trustedreviews.com Chevron down

  Trustedreviews.com er en stor international testside fra England, som siden 2003 har testet og anmeldt et bredt sortiment af husholdningsprodukter og tech-gear. 

  De har lavet en anmeldelse af Sage The bakery boss som du kan læse her.

 • Flag Which.co.uk Chevron down

  Which.co.uk er en engelsk forbrugerside på linje med Forbrugerrådet Tænk. De tester løbende produkter i deres egne laboratorier og foretager sammenligninger af produkter på tværs af fabrikanter. De har lavet en anmeldelse af Sage the Bakery boss som du kan læse her og en test af røremaskiner, hvor både KitchenAid, Kenwood, Smeg, Bosch og Sage indgår. Den kan du læse her.

 • Flag Homesandgardens.com Chevron down

  Homesandgardens er et britisk boligmagasin med over 100 år på bagen. De tester selv produkter for at kunne lave udførlige og grundige købsguides og produktsammenligninger.

  Homesandgardens.com har sammenlignet KitchenAid Classic og KitchenAid Artisan. Se deres artikel her.

 • Flag Coolblue.be Chevron down

  Coolblue er en webshop baseret i Belgien, Holland og Tyskland, hvor de sælger et bredt udvalg af udstyr til hjemmet og husholdningsapparater. De laver også tests og sammenligninger af produkter.

  Coolblue.be har sammenlignet KitchenAid og Kenwood røremaskiner. Se deres artikel her.

 • Flag Bbcgoodfood.com Chevron down

  BBC Good Food er et britisk online magasin indenfor mad og madlavning. Med over 30 år på markedet når de mere end 50 mio læsere.

  BBCgoodfood.com har lavet en test af de bedste røremaskiner som du kan finde lige her.

 • Flag T3.com Chevron down

  T3 er et britisk online magasin med fokus på den nyeste teknologi og de nyeste tech-gadgets. Magasinet har eksisteret i online version siden 1998 og har 10 millioner besøgende. Læs deres røremaskine test, hvor bl.a. KitchenAid og Sage indgår, her.

 • Flag Goodhousekeeping.com Chevron down

  Goodhousekeeping.co.uk er et amerikansk livsstilsmagasin med mere end 137 år på bagen. Udover at dele ud af tips og råd til husholdningen, tester de også husholdningsprodukter i deres eget Goodhousekeeping institute.

  Goodhousekeeping har testet 10 røremaskiner, hvor særligt KItchenAid udmærker sig. Læs deres røremaskinetest her.

 • Flag ​​The Telegraph.co.uk Chevron down

  Den britiske avis The Telegraph leverer både de seneste  nyheder fra ind- og udland og tester og anmelder en masse forskellige produkter. De har testet 9 røremaskiner, deriblandt Sge the bakery boss, KitchenAid og Smeg. Læs deres test her  .

×