Røremaskine Test – 10 bedste røremaskiner

Vi har kåret årets 10 bedste røremaskiner til dig i vores røremaskine test! Vi har samlet al den nødvendige viden og ekspertise, som du har brug for, for at kunne vælge den bedste model for dig.
Af Kira BAdge
Kira

Our ratings take into account a product's cost, features, ease of use, customer service and other category-specific attributes. All ratings are determined solely by our editorial team... Læs mere

VIS ALLE (7) ANBEFALINGER Button Icon

De bedste røremaskiner kan klare både en let og en tung type dej. De rører desuden i jævne bevægelser, så ingen af ingredienserne går til spilde, men uden at maskinen står og vibrerer på køkkenbordet! Så uanset om du nørder med surdejen eller tryller smukke kager frem, så er du dækket ind med vore test.

I vores købsguide gennemgår vi alt fra de essentielle funktioner til smarte og moderne egenskaber som LCD-skærme og diverse tilbehør. Efter endt læsning vil du have svar på, hvilken model passer lige præcis til dig. Og uanset om du er gourmetkok eller nybegynder, lover vi, du vil finde lykken her.

I vores praktiske sammenligningstabel får du et lynhurtigt overblik over alle de 10 produkter og deres mange spændende funktioner.

Fordele
 • pros-icon.svg 10 hastighedsindstillinger
 • pros-icon.svg Turbo-/pulsfunktion
 • pros-icon.svg Svagt lydniveau
 • pros-icon.svg Tilbehør medfølger
 • pros-icon.svg Sikkerhedsfunktion
Ulemper
 • cons-icon.svg 3 tilbehør er dækket med et lag epoxy, der godt kan krakelere efter meget brug

Detaljeret gennemgang

En multifunktionel og kraftig røremaskine, der klarer alle opgaver fra brøddej, kager og cremer til både hverdag og fest. Du har desuden mulighed for at tilføje accessories, så du faktisk ikke behøver andet i dit køkken end denne model fra KitchenAid!

Multifunktionel

Du kan vælge mellem et hav af tilbehør. Der medfølger en dejkrog, perfekt til at blande og ælte gærdej. Det medfølgende, flade piskeris bruges til alt fra normale til lidt tungere blandingen, som for eksempel en lækker tærtedej.

Til sidst får du også et smart ballonpiskeris til piskning af tyk, cremet flødeskum og luftige æggehvider. Men det er ikke alt: Du kan også tilkøbe op til hele 15 slags tilbehør. Vælg mellem en pastavalse, en kødhakker og et råkostjern for bare at nævne nogle få! Du kan også købe et låg, så du undgår støv i skålen, hvis du gerne vil have røremaskinen stående fremme på køkkenbordet.

Praktisk

Det er en effektiv model med et lavt lydniveau på kun 61 decibel, hvilket svarer til en almindelig samtale. Du kan altså uden problemer trylle i køkkenet og samtidig kommunikere med de tilstedeværende. Røremaskinen har nemlig direkte transmission, hvilket er grunden til, at den arbejder både effektivt, men også stille. De forskellige dele er super nemme lige at skifte ud. Du drejer ganske enkelt let på dejkrogen, indtil den løsner sig. Derefter kan du sætte et af de mange andre redskaber på. Du kan desuden vælge mellem hele ti hastighedsindstillinger.

Kvalitet og sikkerhed

Dens stilrene, hvide farve og smukke retro-design vil gøre sig godt ud i alle køkkener. Skålen er fremstillet i rustfrit stål af høj kvalitet. Selve motoren består af 98 % metal og 2 % nylon. Nylondelen fungerer som en ekstra sikkerhedsforanstaltning, da den ved særlig kraftig overbelastning smelter. Derefter stopper motoren, så røremaskinen ikke tager yderligere skade.

Specifikationer:

 • Effekt i watt: 275 watt
 • Hastighedstrin: 10 trin
 • Skålvolumen: 4,3 liter
 • Støjniveau: 61 dB

Bosch MUMS2TW00

bedste billige

Fordele
 • pros-icon.svg Dele tåler opvaskemaskine
 • pros-icon.svg Turbo-/Pulse-knap
 • pros-icon.svg BPA-fri plast
 • pros-icon.svg Transparent beskyttelseslåg med påfyldningsåbning
Ulemper
 • cons-icon.svg Ikke så velegnet til tung dej

Detaljeret gennemgang

Søger du efter en brugervenlig og kraftfuld røremaskine til at klare de fleste opgaver uden at skulle spendere en formue, er denne model helt ideel til dig.

Praktisk

Røremaskinen kører på hele 700 watt og er derfor særlig kraftig og velegnet til alskens hævedeje. Du kan vælge mellem fire hastighedstrin, som du indstiller ved at dreje på den store knap. Den sidder belejligt i højre side over skålen, så den er nemt tilgængelig, mens maskinen er i brug. Til skålen er der et praktisk, gennemsigtigt låg i plast. Der er et lille hul i låget, så du uden problemer kan tilføje ingredienser uden hverken at skulle stoppe maskinen eller tage låget af. Da det er gennemsigtigt, kan du også hele tiden holde øje med æltningen. Der medfølger det såkaldte wienerbrødssæt, der består af en ballonpisker, et groft piskeris og en dejkrog egnet til alle typer bagning. Vi elsker desuden, at de løse dele samt skålen tåler maskinopvask!

Æltningsmønster efterligner æltning i hånden

Røremaskinens 3D PlanetaryMixing-teknologi efterligner naturlig æltning, som gjorde du det i hånden, så dejen bliver strukket, løftet og foldes, indtil den har opnået den helt perfekte konsistens. Desuden blandes ingredienserne hurtigt og effektivt. For eksempel roterer piskeren den ene vej, mens selve piskeriset i sin egen akse roterer i den modsatte retning. Dette giver et meget bedre blandingsresultat og øger effektiviteten.

Sikkerhed og praktisk opbevaring

Under røremaskinen er der påsat små sugekopper af gummi. De sørger for, at maskinen står solidt og godt, selv når tungere deje skal æltes. Stikkene har en ekstra sikkerhedsforanstaltning i form af en tildækning. Desuden forhindrer en elektronisk lås maskinen i at starte af sig selv. En god model, der yderligere er udstyret med en særdeles praktisk opbevaring af ledningen. Det gør den meget nemmere at opbevare.

Specifikationer:

 • Effekt i watt: 700 watt
 • Hastighedstrin: 4 trin
 • Skålvolumen: 3,8 liter
 • Støjniveau: 76 dB
Fordele
 • pros-icon.svg Rotationshastighed på 220 RPM
 • pros-icon.svg 315 watt
 • pros-icon.svg Stor skål på 4,8 liter
 • pros-icon.svg 3D PlanetaryMixing-teknologi
 • pros-icon.svg 10 hastighedstrin
Ulemper
 • cons-icon.svg Dej har tendens til at “kravle op” af krogen
 • cons-icon.svg Kan være lidt svært at tilføje ingredienser under brug

Detaljeret gennemgang

Med sine 0,26 hestekræfter og rotationshastighed på 220 RPM ligger denne KitchenAid Heavy Duty-røremaskine i luksusenden af køkkenudstyr. Med 10 hastighedsindstillinger klarer den alt fra at ælte, blande, røre eller mose på kun 315 watt!

Praktisk tilbehør

Skålen har en stor kapacitet på 4,8 liter. Der medfølger fire slags tilbehør. Du får nemlig et piskeris med hele otte buer, et fladt piskeris, en dejkrog, en plastskærm, der forhindrer sprøjt, samt et ikke-forseglende låg i plast. Du kan dog med det rette tilbehør fremtrylle de lækreste retter. Et utal af tilbehør kan til hver en tid tilkøbes til din KitchenAid Heavy Duty.

Kraftfuld røremaskine

KitchenAid Heavy Duty-røremaskinen er en robust model udstyret med en kraftig motor på 315 watt. Det betyder, at den kan klare de større belastninger på få watt. Du kan vælge mellem hele 10 hastighedstrin, hvilket giver dig masser af frihed og fleksibilitet. Den har en rotationshastighed på 220 RPM og kan komme op på 265 RPM, når den er på sin maksimale styrke. Motoren har en direkte transmission, hvilket bevirker, at den er både mere lydsvag og robust, men også mere effektiv. Den er udstyret med 3D PlanetaryMixing-teknologi, der efterligner æltning, som var det gjort i hånden, og ingredienserne blandes hurtigt. Røremetoden giver et bedre blandingsresultat og øger effektiviteten og sikrer, at alle ingredienser bliver blandet og intet går til spilde.

Materialer i høj kvalitet

Skålen er fremstillet i lækkert og kvalitativt rustfrit stål. Det runde piskeris er fremstillet i rustfrit stål og aluminium. Det må derfor ikke komme i opvaskemaskinen, men garanterer en langvarig og holdbar anvendelse. Både det flade piskeris og dejkrogen er produceret i aluminium. De er derudover belagt med en non-stick-nylon-belægning. Desuden har Heavy Duty-røremaskinen et enkelt koblingsled, hvilket betyder, at det er nemt og hurtigt at anvende et stort udvalg af tilbehør.

Specifikationer:

 • Effekt i watt: 315 watt
 • Hastighedstrin: 10 trin
 • Skålvolumen: 4,8 liter
 • Støjniveau: – dB

KitchenAid Artisan 5KSM125EOB

bedste støjsvage røremaskine

Fordele
 • pros-icon.svg Stor røreskål på 4,8 liter
 • pros-icon.svg Meget støjsvag
 • pros-icon.svg Lavt energiniveau
 • pros-icon.svg Meget tilbehør tilgængeligt
 • pros-icon.svg Et koblingsled til nem udskiftning af tilbehør
Ulemper
 • cons-icon.svg Ballonpiskeris tåler ikke maskinopvask

Detaljeret gennemgang

Vælg denne KitchenAid-røremaskine, hvis du gerne vil have en særdeles lydsvag og god røremaskine i dit køkken. Dens kraftige motor kører med direkte transmission i form af et tandhjul og ikke med kilerem som på andre modeller. Dette gør, at motoren larmer mindre samtidig med at være mere robust og effektiv. Det er altså en stærk røremaskine. Desuden sikrer det særegne 3D PlanetaryMixing-teknologi, at ingredienserne bliver blandet hurtigt og effektivt, så ingenting går til spilde. Rotationshastigheden ved den mindste hastighed er på 58 RPM og på 220 ved højeste. Skal du ælte en almindelig dej, vil den kun bruge mellem 60 og 70 watt, mens den kun bruger 300 watt ved maksimal belastning. Den giver dig altså også et lavt energiforbrug!

Der medfølger en røreskål i rustfri stål, et piskeris, et fladt piskeris samt en dejkrog. Du har mulighed for at tilkøbe hele 15 forskellige slags tilbehør. Det gør røremaskinen til en multifunktionel køkkenmaskine, der kan alt fra at hakke kød og grøntsager, til at presse frugter til juice og naturligvis ælte dej. Med pastasættet kan du lave din egen pasta. Forvandl den næste børnefødselsdag til en sand gourmetoplevelse med dig som gourmetkok, når du med lethed fremtryller ungernes yndlingsmad.

Specifikationer:

 • Effekt i watt: 300 watt
 • Hastighedstrin: 10 trin
 • Skålvolumen: 4,8 liter
 • Støjniveau: 1 dB

Bosch MUM9AX5S00

bedste røremaskine til dej med indbygget vægt

Fordele
 • pros-icon.svg Indbygget vægt
 • pros-icon.svg Tilbehør medfølger
 • pros-icon.svg Låg medfølger
 • pros-icon.svg Stor røreskål på 5,5 liter
 • pros-icon.svg 7 hastighedstrin
Ulemper
 • cons-icon.svg Skærm ikke særlig stabil
 • cons-icon.svg Ekstra tilbehør dyrt

Detaljeret gennemgang

Søger du efter en røremaskine til stor volumen, der kan ælte, røre og veje, er denne maskine fra Bosch det ideelle valg. I bunden af røremaskinen er der nemlig en indbygget vægt, så du slipper for at skulle veje dine ingredienser separat inden. Du vejer dem blot direkte i skålen og sætter den så i gang. Det er virkelig smart og tidsbesparende. Du sparer i sidste ende også for opvask, da du ikke skal bruge skåle til at veje ingredienserne af med.

Der medfølger et piskeris til at piske fløde og en dejkrog til kager og brød, og så får du som ekstra bonus også en praktisk dejskraber, som du kan sætte i. På den måde får du al dejen ud af skålen, og intet går til spilde! Røremaskinen er forsynet med små dupper nedenunder, som forhindrer den i at rokke. Den står altså altid solidt, også når du skal ælte de lidt tungere deje. Røreskålen i rustfrit stål har en størrelse på hele 5,5 liter, så der er med plads til at alskens lækkerier. Du kan desuden vælge mellem syv hastighedstrin. Det sikrer, at du altid får den helt rette konsistens. Du får tilmed et praktisk og gennemsigtigt låg.

Specifikationer:

 • Effekt i watt: 1.500 watt
 • Hastighedstrin: 7 trin
 • Skålvolumen: 5,5 liter
 • Støjniveau: 75 dB

Kenwood Chef XL KVL4100S

bedste køkkenmaskine med justerbar kroghøjde

Fordele
 • pros-icon.svg Trinløs hastighedsindstilling
 • pros-icon.svg Turbo-/pulsfunktion
 • pros-icon.svg 3D PlanetaryMixing-teknologi
 • pros-icon.svg Stor røreskål på 6,7 liter
Ulemper
 • cons-icon.svg Står ikke så stabilt og ryster lidt, når den kører

Detaljeret gennemgang

Den ideelle røremaskine til at klare hverdagens udfordringer i køkkenet! Forbrugerrådet tænk har testet den tilbage i 2018, hvor den blev kåret som bedst i test. Denne Kenwood Chef-røremaskine med kvalitativ røreskål i rustfrit stål har en kapacitet på hele 6,7 liter til større portioner! Du kan altså lave store portioner og er aldrig begrænset af røreskålens størrelse. Kenwood Chef-røremaskinen benytter sig af den ydedygtige 3D PlanetaryMixing-teknologi, som sørger for, at intet går til spilde, da ingredienserne bliver blandet hurtigt og effektivt.

Du får en k-beater, et piskeris og en dejkrog, så du uden problemer kan lave en masse forskellige deje og kager. Du får desuden også en praktisk afskærmning, så ingredienserne ikke risikerer at flyve ud af skålen, når Kenwood Chef’en kører. Ledningen er med sine 95 centimeter nok en anelse kort.

Du vil dog bliver overbevist af Kenwood Chef-modellens lave energiforbrug, samtidig med at være virkelig ydedygtig med hele 1.200 watt. Du kan selv regulere højden af tilbehøret ved blot at løsne skruen med en skruenøgle for dernæst at justere skaftet. Du får nøje instrukser i den medfølgende brugermanual, så du er sikker på, din får din Kenwood Chef justeret helt efter dine behov.

Specifikationer:

 • Effekt i watt: 1.200 watt
 • Hastighedstrin: trinløs
 • Skålvolumen: 6,7 liter
 • Støjniveau: 75 dB

Smeg SMF02

bedste røremaskine i retro-design

Fordele
 • pros-icon.svg 10 hastighedstrin
 • pros-icon.svg Nem at rengøre
 • pros-icon.svg Lavt støjniveau
 • pros-icon.svg Sikkerhedsfunktioner
Ulemper
 • cons-icon.svg Ikke så velegnet til at piske flødeskum

Detaljeret gennemgang

Smeg SMF02 er en smuk og stabil røremaskine i stilfuldt retro-design. Der medfølger et ballonpiskeris, et fladt piskeris og en dejkrog. Er du ikke kun fan af det italienske mærke, men også af italiensk mad, kan du købe et pastasæt til hjemmelavet pasta! Den store skål har en kapacitet på 4,8 liter, der svarer til cirka 1,8 kilo dej eller 1,2 kilo mel. Den er fremstillet i robust rustfrit stål, mens selve konstruktionen er produceret i holdbart og kvalitativt trykstøbt aluminium.

Du kan takket være den kraftfulde motor på 800 watt med direkte drive klare al slags dej på ingen tid. Vælg mellem hele 10 hastighedstrin, så du altid er sikker på at få det helt perfekte blandingsresultat. Desuden har maskinen en blød start, når du vælger et trin. Hastigheden øges herefter gradvist, hvilket skåner motoren. Og du behøver aldrig være nervøs for uheld. Røremaskinen er nemlig forsynes med sikkerhedsfunktioner, så den slukker automatisk, hvis mikserhovedet står åbent. Der er desuden en sikkerhedsknap, der låser hovedet, når det bliver løftet. Under maskinen er der påsat skridsikre fødder, så du opnår god stabilitet, når maskinen er i brug. Ledningslængden på 1 meter sikrer, du finder den rette plads i dit køkken.

Specifikationer:

 • Effekt i watt: 800 watt
 • Hastighedstrin: 10 trin
 • Skålvolumen: 4,8 liter
 • Støjniveau: 62 dB

Profi Cook PC-KM 1096

bedste køkkenmaskine med LCD-display

Fordele
 • pros-icon.svg Stor røreskål på 10 liter
 • pros-icon.svg Turbo-/pulsfunktion
 • pros-icon.svg LCD-display
 • pros-icon.svg Står fast og vibrerer ikke
Ulemper
 • cons-icon.svg Tilbehør tåler ikke maskinopvask

Detaljeret gennemgang

En god og ydedygtig røremaskine med LCD-display og 8 hastighedstrin, hvoraf et er en turbo-/pulsfunktion. Krogene roteres i en jævn bevægelse, så ingredienserne bliver blandet godt og grundigt. Det praktiske LCD-display giver dig fuldt overblik over maskinens mange funktioner. Du kan sætte en timer alt efter behov og indstille maskinen, som du ønsker. De otte hastighedstrin giver dig desuden masser af fleksibilitet. Du får et piskeris, der er helt perfekt til at piske alverdens sager med. Vær dog opmærksom på, at ved piskning af æg, er du nødt til at piske mindst 4 æg for at opnå den fornødne mængde. Du får også en dobbelt dejkrog, der egner sig godt til både lette og tunge deje samt en nyttig specialdejkrog.

Røreskålen i rustfrit stål har en stor kapacitet på hele 10 liter til store mængder eller 7,5 kilo. Røremaskinen er altså ideel til dig, der bager større mængder. Takket være låget risikerer du ikke, at ingredienser flyver ud af skålen, mens maskinen kører. Du kan desuden slå en sikkerhedsknap til, der sikrer, at armen ikke kan løfte sig under omrøringen. Røremaskinens tunge vægt på 11,69 kilo sørger desuden for, at den står solidt og hverken ryster eller vibrerer.

Specifikationer:

 • Effekt i watt: 1.500 watt
 • Hastighedstrin: 8 trin
 • Skålvolumen: 10 liter
 • Støjniveau: 70 dB

OBH Nordica First Deli 6800

bedste lille røremaskine

Fordele
 • pros-icon.svg Turbo-/pulsfunktion
 • pros-icon.svg Lang ledningslængde
 • pros-icon.svg Stænklåg
 • pros-icon.svg Skridsikret
Ulemper
 • cons-icon.svg Har tendens til at larme

Detaljeret gennemgang

Denne lille røremaskine til dej fra OBH Nordica er perfekt til en lille familie eller husholdning. Dens røreskål i rustfrit stål har en kapacitet på 4 liter, hvilket stadig giver dig masser af muligheder. Du får desuden også et praktisk stænklåg, som forhindrer, at ingredienser sprøjter. Takket være den lange ledningslængde på 120 centimeter, bliver det nemt at finde en passende plads på køkkenbordet. Desuden er røremaskinen i stilfuldt afrundet design i elegant, matgrå finish fin nok til at have stående fremme. Vil du gerne pakke den af vejen, vil dens praktiske og kompakte størrelse gøre det let for dig at finde en plads i skabet. Den er med sine små 5,2 kilo dejlig let, så du nemt kan flytte rundt på den.

Du kan vælge mellem 6 hastighedstrin, så du altid får den helt rette konsistens og det bedste blandingsresultat. Der medfølger en dejkrog til både tunge og lette deje samt et piskeris. Du vil være særlig glad for, at alle løse dele tåler vask i opvaskemaskine. Så når du er færdig med at blande og ælte, kommer du bare det hele i opvaskemaskinen. Det er dejlig tidsbesparende. En god røremaskine i en billigere prisklasse.

Specifikationer:

 • Effekt i watt: 600 watt
 • Hastighedstrin: 6 trin
 • Skålvolumen: 4 liter
 • Støjniveau: – dB

Ankarsrum Assistent AKM 6230

bedste multifunktionelle køkkenmaskine

Fordele
 • pros-icon.svg Meget tilbehør tilgængeligt
 • pros-icon.svg 2 forskellige skåle i 2 forskellige størrelser
 • pros-icon.svg Aftageligt kabel til nemmere opbevaring
 • pros-icon.svg Brugervenlig
Ulemper
 • cons-icon.svg Ikke så velegnet til små mængder

Detaljeret gennemgang

Denne Ankarsrum Assistens-model er ikke kun en god røremaskine, men kort sagt en alt-i-en-maskine med en kraftig motor og to forskellige skåle! Den ene skål i rustfrit stål er på 7 liter, mens den anden er mindre og har en kapacitet på 3,5 liter. Du får desuden et hav af tilbehør som dejkrog, dejrulle, dejskraber og en dejkniv samt en ballon- og en cookie-pisker. Der er altså masser af tilbehør til at lave alt det, hjertet begærer! Du får desuden også et praktisk låg i plast, så du ikke risikerer, at ingredienser ryger op ad skålen. Røremaskinen har hele syv hastighedstrin, så du selv kan finde den helt rette hastighed alt efter behov.

Den kan sættes op på to forskellige måder. Du kan lade den stå som en almindelig røremaskine, mens du til tilbehør som for eksempel pastasættet, lægger den på siden for at presse din pastadej! Du kan tilkøbe meget ekstraudstyr, så du blandt andet kan lave pasta, hakke kød, brød og pølser. Køber du en ismaskine, kan du lave forfriskende is på kun 30 minutter! Der medfølger en opskriftsbog, så du hurtigt kan komme i gang. Røremaskinen fås tilmed i 13 forskellige og smukke farver.

Specifikationer:

 • Effekt i watt: 1.500 watt
 • Hastighedstrin: trinløs
 • Skålvolumen: 7 liter
 • Støjniveau: 75 dB

Duften af nybagt brød eller kage spreder sig i hjemmet. Kaffemaskinen snurrer, og du kan nu sætte tænderne i din egen hjemmelavede surdejsbolle. Lyder det som en drøm? Kan du godt lide idéen, men gider ikke stå og ælte brøddej med håndkraft i flere timer? Vi forstår det så godt! Er det dig? Så er en røremaskine løsningen.

Den er dog også ideel til dig, der har en travlt hverdag, men som værdsætter at lave mad fra bunden.

En røremaskine klarer det hurtigt og effektivt, uden at du behøver stå og fedte med en klistret dej. Lad bare røremaskinen tage sig af det hårde arbejde, så kan du nyde frugt(kage)en af dens anstrengelser.

For uanset om du vil ælte brøddej i små mængder eller blande kagedej i stor volumen, så er en røremaskine en virkelig praktisk køkkenmaskine – og ikke kun til dej! Du kan nemlig efterhånden få flere avancerede og gennemtænkte versioner, der kan klare alskens opgaver i køkkenet. Du skal sådan set bare vælge den, der passer til dine behov.

4 ting du bør overveje inden du køber røremaskine

Hvad skal du så præcis være opmærksom på? Det har vi svaret på lige her:

 1. Overvej, hvad dit budget er. Hvor mange penge vil du gerne bruge på en røremaskine?
 2. Tænk over, hvor stor den bør være. Både i henhold til anvendelse, men også i henhold til plads.
 3. Skal den blive stående eller flyttet? Hvor tung må den være?
 4. Hvad skal den kunne? Hvilket tilbehør har du brug for?

Ja, ja, tænker du. Så nemt er det heller ikke. Men jo det er det! For vi er overbeviste om, at du vil finde den helt rette køkkenmaskine blandt de 10 forskellige røremaskiner i vores test.

Så er du en af dem, der bliver forvirret, fordi der er så mange modeller at vælge imellem? Eller er du ikke er helt sikker på, hvilke funktioner er nyttige for dig, kan du trygt læne dig tilbage. Vi har din ryg!

For her i vores helt og aldeles uundværlige købsguide har vi desuden samlet al den nødvendige viden om røremaskiner og guider dig igennem det hele!

Behov – Hvad skal din røremaskine kunne?

Det er nok det allerførste spørgsmål, du bør stille dig selv. Hvad skal din røremaskine kunne klare? Eller sagt på en anden måde: Hvad vil du bruge den til?

Mange tænker, at en røremaskine kun kan ælte dej og piske æg. Men faktisk kan mange modeller bruges til alt muligt forskelligt, alt efter hvilken model du vælger. Vælger du for eksempel en Kenwood Chef vil du kunne ælte større portioner dej. Den egner sig altså til en større husholdning, eller hvis du hovedsageligt bruger din røremaskine, når du får gæster.

Vil du gerne have en køkkenmaskine, der kan erstatte nogle af dine andre køkkenmaskiner, så bør du helt klart gå efter en multifunktionel røremaskine. Både Kenwood Chef, de forskellige KitchenAid-modeller og Ankarsrum Assistent-køkkenmaskinerne er multifunktionelle. Til nogle får du simpelthen flere slags tilbehør med i købet, mens andre holder sig til de mest basale accessories. Du kan dog bagefter selv tilkøbe yderligere tilbehør. Undtagelsen er Ankarsrum Assistent-røremaskinen, hvor der medfølger et hav af tilbehør, allerede når du køber den.

Det er dog også helt fint, hvis du hovedsageligt vil anvende røremaskinen til æltning eller piskning. Det kunne for eksempel være, fordi du allerede har andre køkkenmaskiner, som du er glade for, eller fordi du ikke har brug for mere tilbehør. Måske har du heller ikke plads til alt det forskellige tilbehør.

Og endelig kan det jo også være, at så meget tilbehør er fuldstændig overflødigt i din måde at leve og lave mad på. Og det er også helt i orden.

Det vigtigste er simpelthen at finde ud af, hvad du gerne vil bruge den til. Dernæst kan du kigge på de forskellige funktioner og egenskaber.

Vi tager dem fra en ende af.

Kapacitet – hvor store portioner skal du lave?

Selv om de forskellige røremaskiner ofte ligner hinanden både i design og udformning, kan der faktisk være ret stor forskel på deres størrelser. Derfor er det en god idé at overveje, om du skal bruge den til store eller små mængder.

Laver du mest store portioner, kan det godt svare sig at investere i en model med en større kapacitet.

Du kan også vælge en model med to skåle i forskellige størrelser. Ankarsrum Assistent AKM 6230-modellen fås for eksempel med to skåle i forskellige størrelser. På den måde er dine behov dækket ind, hvis det ofte varierer.

Laver du oftest mindre portioner og har kun brug for at ælte en stor portion én gang eller to om året, kan du sagtens anskaffe dig en mindre model og så bare lave portionen ad to gange.

Bruger du den dog for det meste til større portioner, så er det bedre fra starten af at investere i en røremaskine med en større kapacitet. I længden ville det være frustrerende at skulle lave skulle lave din ene portion ad to gange, fordi skålen ikke er stor nok.

I den forbindelse er det også vigtigt at huske på, at der som regel er to kapaciteter at tage højde for, når du kigger på røremaskiner.

Oftest vil du finde en kapacitet i liter og også i kilogram. Det er ikke altid kapaciteten er angivet i kilo, men den er altid angivet i liter. Det er dog vigtigt, at du ikke tager fejl af de to.

Se eksempelvis på Bosch MUMS2TW00-modellen. Den har en kapacitet på 3,8 liter, hvilket svarer til 2,4 kilogram mel.

Watt-motorkraft – Hvor kraftig skal den være?

De forskellige modeller afviger ofte også i deres motorkraft.

Motorens kraft måles altid i watt. Hvor mange watt du har brug for, afhænger igen af, hvad du skal bruge den til. Helt overordnet set gælder reglen: Jo højere watt, desto kraftigere er maskinen også. Men det betyder ikke, at du absolut skal have en med mange watt. Bruger du den for eksempel kun sporadisk til at ælte dej eller blande kageingredienser, kan du sagtens nøjes med færre watt. KitchenAid Artisan 5KSM125EOB-modellen har for eksempel en motor med en effekt på 300 watt. Og 300 watt er fint til lejlighedsvist at piske flødeskum og røre en lækker brøddej.

Bruger du dog din røremaskine meget og også gerne til store mængder, er det værd at se dig om efter en større og mere kraftfuld motor. En kraftfuld motor er nemlig også en mere effektiv motor, når det gælder tungere, mere klistrede og hårde ingredienser.

Det er derfor, vi altid opfordrer til som det første at gøre sig nogle tanker om, hvad dine behov er. Ellers risikerer du bare at bruge penge på en maskine, der måske ikke dækker dine behov for derefter at skulle tilkøbe andre køkkenmaskiner eller ikke kunne lave det, du ville.

Støjniveau – Hvor meget må den larme?

En køkkenmaskine lavet jo nogen støj. Det kan ikke undgås, uanset hvilken model du vælger. Men du kan sagtens finde en køkkenmaskine, der har et lavt støjniveau.

Der kan være mange grunde til, at du gerne vil holde støjniveauet nede. Måske er der en i familien, der arbejder om natten og sover om dagen.

Måske kan du godt lide lige at røre en gærdej til morgenboller som det sidste om aftenen, inden du går i seng. Så er det rart med en lydsvag model, der ikke vækker de andre i hjemmet.

Som regel og med få undtagelser, vil du kunne finde støjniveauet i maskinens specifikationer.

Lydniveauet på alle typer for maskiner bliver altid målt i decibel (dB). En lav decibel svarer til en lavere lyd og altså mindre larm.

Det kan godt virke lidt abstrakt at tale om lydniveauer på den måde, så for at hjælpe dig, har vi lavet en lille oversigt. Den giver dig en god fornemmelse for, hvad de forskellige tal svarer til i virkelighedens verden.

 • 35-40 dB = et lydsvagt køleskab
 • 50 dB = tale og støj i et åbent kontor
 • 60 dB = en almindelig samtale
 • 65 dB = en gennemsnitlig emhætte
 • 74 dB = en traditionel støvsuger
 • 80 dB = en hårtørrer
 • 98 dB = en boremaskine
 • 110 dB = musik på et diskotek

Alle disse tal er selvfølgelig vejledende. En almindelig støvsuger har for eksempel en gennemsnitlig decibel på 74, men det afhænger naturligvis også af modellen og mærket.

Vi har i vores sammenligningstabel gjort vores ypperste for at angive decibelniveauet på røremaskinerne.

Lydniveauet er i den forbindelse baseret på den gennemsnitlige hastighed, når der er tale om en røremaskine med flere hastighedsindstillinger. For jo flere hastighedsindstillinger, desto flere lydniveauer er der også. Nogle modeller har for eksempel en såkaldt turbo-/pulsfunktion, og den vil naturligvis larme lidt mere end de andre.

Men lad os kigge lidt nærmere på de mange forskellige funktioner.

Funktioner

Når vi taler om funktioner, mener vi ikke i forbindelse med det tilbehør, du får med en given røremaskine. Vi taler her i stedet om de funktioner, du kan forvente af finde på de forskellige modeller.

Nogle af de mest gængse funktioner er hastighedstrin, turbo-/pulsfunktion og et display.

Hastighedstrin

Det lyder måske banalt at skulle nævne hastighedstrin, men også i den henseende kan der være forskel på de forskellige maskiner. Nogle har en såkaldt trinløs hastighedsindstilling. Det betyder som regel, at du drejer eller trykker på en knap for at øge hastigheden, uden at de er inddelt i hastighed 1, 2, 3 og så videre.

Nogle modeller har et bestemt antal hastighedstrin, som du kan indstille alt efter behov. Antallet af trin kan dog også variere. Vores testvinder KitchenAid Classic 5K45SSEWH har hele 10 hastighedstrin, mens Bosch MUMS2TW00 har 4. Hvor mange hastighedstrin du har brug for afhænger som det første af, hvad du vil bruge røremaskinen til, men også af din personlige præference. Pisker du mest fløde til flødeskum har du måske ikke brug for så mange forskellige trin at vælge imellem.

Men bruger du røremaskinen til mange forskellige ting i køkkenet, for eksempel hvis du vælger en multifunktionel version, er det en fordel med et øget antal hastighedstrin. Det giver dig i på den lange bane ganske enkelt flere muligheder.

Turbo-/pulsfunktion

Hvis du ikke er helt med på, hvad der menes med pulsfunktion, så er du med garanti ikke den eneste. Se for eksempel Kenwood Chef, der har en turbo-/pulsfunktion. En turbofunktion er lidt mere forståelig. Det betyder ganske enkelt, at du booster hastigheden.

Hvad er en pulsfunktion så? Det er faktisk en virkelig praktisk funktion, hvormed du kan sætte røremaskinen til at køre i korte og intense “ryk”. Den bruges for eksempel til hårdere ingredienser, der godt kan være lidt svære at komme igennem. Pulsfunktionen giver dig fuld kontrol over varigheden, så du undgår, at motoren brænder sammen eller bliver overbelastet. Smart, ikke?

Display

Et display er en praktisk lille funktion på enhver slags maskine. Nogle køkkenmaskiner er udstyret med et LCD-display. Se for eksempel Profi Cook PC-KM 1096-modellen i vores test. Et display gør det overskueligt at vælge mellem de forskellige indstillinger. Så har du det hele et sted og skal ikke finde rundt i for mange knapper.

Som regel vil en model med display også have lidt flere indstillingsmuligheder. Det kunne eksempelvis være en timer. På den måde kan du sætte maskinen til at ælte i et bestemt antal minutter, uden at du behøver holde øje med tiden imens. Det klarer maskinen helt af sig selv.

Intelligent motorstyring

Sikkerheden skal naturligvis være i top! Derfor har flere røremaskiner også en såkaldt intelligent motorstyring. Det er en sikkerhedsforanstaltning, der sørger for, at maskinen ikke lider af en overbelastning eller overophedning.

3D PlanetaryMixing-teknologi

3D PlanetaryMixing-teknologi er en form for intelligent dreje-/ælteteknologi. Mange af maskinerne i vores test er udstyret med denne særlige teknologi, der giver endnu bedre resultater. Både Kenwood Chef, Bosch og KitchenAid-modellerne er forsynet med denne 3D PlanetaryMixing-teknologi.

Teknologien sørger for, at piskeriset eller dejkrogen drejes i én retning, mens selve krogen roterer i den modsatte retning i sin egen akse. Dette giver et meget bedre og mere jævnt blandingsresultat samtidig med at øge effektiviteten.

Standardtilbehør

Alle køkkenmaskiner fås med tilbehør. En røremaskine vil som standardtilbehør som regel fås med en dejkrog til at ælte dej, et ballonpiskeris – også kaldet et elliptisk piskeris – og et fladt piskeris.

Dejkrog

En dejkrog bruges til at ælte forskellige typer dej. Det kan være både en let bolledej eller en lidt tungere gærdej.

Ballonpiskeris

Et ballonpiskeris bruges derimod til lettere ingredienser som for eksempel at piske æggehvider til marengs eller fløde til flødeskum. Det pisker nemlig på en sådan måde, at luft bliver pisket ind i blandingen.

Fladt piskeris/k-spade

En k-spade er mere robust og har mindre lufthuller. Det egner sig derfor til at blandinger, der indeholder og ofte starter med smør og sukker, og hvor flere ingredienser gradvist tilføjes. Et ballonpiskeris ville tilføje for meget luft, og du ville risikere, at din kage slår revner. Brug derfor det flade piskeris til lidt tungere blandinger, eksempelvis muffins eller kiks. Du kan også med fordel anvende det flade piskeris til kød- eller fiskefars.

Du kan godt få piskeris i rustfrit stål, men det er ikke enhver køkkenmaskine, der har dele fremstillet i rustfrit stål. Tjek derfor specifikationerne, hvis du vil være sikker.

Røreskål

Du kan få en røreskål i rustfrit stål eller plast. I vores test har alle med undtagen én model en skål i rustfrit stål, så du ikke behøver være nervøs for vandstænk.

Det kan være praktisk at have to skåle, så du for eksempel kan piske æggehvider i den ene og æggeblommer separat i den anden, inden du blander ingredienserne. Det er nemmere end at skulle skrabe det hele over i en helt anden skål og så skulle rengøre røremaskinens skål, inden du kan bruge den til det næste.

Ekstraudstyr

Ud over standardtilbehøret kan du også få køkkenmaskiner med ekstra tilbehør. De forskellige mærker har varierende ekstraudstyr. Og der er et hav af ekstraudstyr og tilbehør at vælge imellem. Køber du en model, hvortil du kan få en masse udstyr, kan du faktisk næsten erstatte de fleste køkkenmaskiner.

Det er smart, da du i sidste ende sparer plads, fordi du kun har en maskine og dets tilbehør stående i stedet for mange små maskiner. Mange små maskiner fylder overraskende meget, så hvis du bor små, eller bare godt kan lide at have færre ting, så er en multifunktionel røremaskine et godt valg.

Der er meget ekstraudstyr tilgængeligt på markedet. Ved du, at du gerne vil bruge din røremaskine til mange forskellige opgaver, bør du kigge på det tilgængelige ekstraudstyr, inden du køber. Det er bedre at købe en maskine, du kan købe udstyr til hen ad vejen, end at begrænse dig selv med en maskine med lidt udstyr. Så risikerer du alligevel bare, at du skal ud og finde en helt ny maskiner om et par år. Og idéen er jo netop at finde en model, der holder. Det er i længden også billigere.

Vælg derfor et mærke, du er glad for. Ofte vil både maskiner og udstyr udvikle sig. Men meget udstyr fra et bestemt mærke passer til flere forskellige modeller af samme mærke. Derfor er det en god idé at vælge et mærke, du godt kan lide, og som ellers lever op til dine forventninger om.

Har du intet bestemt mærke, du godt kan lide, kan du lade dig inspirere produkterne i vores test. Vi lover, du kun finder lækre og gode modeller!

Nå, men tilbage til ekstraudstyret!

Vi har lavet en lille oversigt over de fleste slags tilbehør, men listen er bestemt ikke uudtømmelig. Og har du ikke før haft en røremaskine eller multifunktionel maskine, vil du være begejstret over alt det, du kan få.

Så sæt dig godt tilrette, og læs om alle det skønne slags tilbehør, du kan få.

Ekstra skål i rustfrit stål

Okay, en rustfri skål er måske ikke det mest spændende at starte med. Og det er bestemt ikke et must med en ekstra skål, men det er dælme praktisk!

I mange opskrifter skal du nemlig piske ingredienser for sig, inden de blandet sammen. Og så er det altså altså bare nemmere lige at piske noget i den ene skål og noget andet i den anden.

Så undgår du at skulle komme indholdet over i en helt anden skål for så at hælde det tilbage igen. Du sparer på den måde også på opvask og rod i dit fine køkken!

Blender

Det er også muligt at få en blender til din røremaskine. Du erstatter altså en hel køkkenmaskine mere, hvilket især er smart, hvis du ikke har så meget plads.

Et tilbehør fylder trods alt mindre end en hel separat køkkenmaskine, og en blender hører med til det mest basale og nyttige køkkenudstyr.

Kødhakker

Det er virkelig smart at have en kødhakker ved hånden. Og til mange maskiner kan du få en kødhakker, som du lige sætter ovenpå.

Så kan du købe billigere kød og bare lige køre det igennem hakkeren.

Pastamaskine

Der er noget helt særligt ved at lave sin egen hjemmelavede pasta!

Det kan du nu uden problemer og uden at skulle købe en masse forskelligt grej. Bare monter den på røremaskinen og ta da! Du er klar til at gå i gang.

Juicer

Lav din egen morgenjuice af appelsiner! Du kan få specielt tilbehør til at kunne opnå netop dette. Lyder det ikke lækkert?

Ismaskine

Det lyder næsten for godt til at være sandt, men du kan endda få en ismaskine til nogle røremaskiner.

Når du laver din egen is, ved du præcis, hvilke ingredienser der er i isen.

Du undgår altså en del E-numre og farvestoffer, som der ofte er i masseproduceret is.

Og så er en yderligere fordel jo også, at du kan lave lige præcis den smag, du har lyst til. Lakrids, kiwi, banan, karamel … Slip fantasien løs!

Minihakker

Vi har alle haft den der lille minihakker, der glider rundt på bordet, og som der faktisk ikke rigtig kan være noget i.

Men du kan få en minihakker som tilbehør til en røremaskine. Ofte er de en smule større, og så er de også nemmere at bruge.

Du sætter den nemlig på selve røremaskinen og trykker derefter på den knap. Det vil altså sige, at du har en hånd fri til at fylde ingredienserne i uden at skulle holde selve hakkeren.

Kornmølle

Har du først fået smag for at bage dit eget brød, vil du elske også at lave dit eget mel. Det er dejlig beroligende at vide, hvad der er i brødet. Eller rettere: At vide, at der ingen tilsætningsstoffer er i brødet.

Umalet korn er blevet meget mere tilgængeligt, så det er bare med at komme i gang. Og så smager sådan et friskmalet og friskbagt brød jo bare helt fantastisk!

Saftpresser

Har du mange æbler i kolonihaven, eller kommer nabokonen over med deres overskydende pærer? Så lav saft på dem!

Det er en skøn måde at få brugt frugter på, og så undgår du også alverdens kemiske stoffer, der ofte findes i købt saft og juice.

Slow juicer

En slow juicer er udviklet til at bevare så mange vitaminer fra frugterne som muligt, når den laver juice.

Fordelen ved en slow juicer er desuden, at du kan lave juice af både frugt og grøntsager.

Bærpresser

Du kan sågar få en presser specielt til bær! Tænk, hvor lækkert pressede jordbær smager? Ja, ikke!

Citruspresser

Den fylder måske lidt mere end en manuel lille citruspresser, men til gengæld er den også en del mere effektiv! Du får bogstavelig talt presset hele citronen, så intet går til spilde.

Snittetilbehør

Ingen gider at stå timevis og snitte grøntsager. Køb snittetilbehør til din røremaskine, og dit liv vil aldrig mere blive det samme.

Rivejern

Et rivejern er lige så smart som snittetilbehør. Hvor mange har ikke prøvet at rive neglen på et råkostjern? Det kan du undgå, hvis du anskaffer dig et rivejern til din køkkenmaskine.

Spiralizer

Det kan godt være, du har hørt ordet før, men ikke her helt sikker på, hvad det rent faktisk er. En spiralizer skærer dine grøntsager i helt tynde og spaghettilignende strimler.

Det er især blevet in at have en spiralizer, hvis du prøver at spise flere vegetariske retter eller måske er veganer.

Du kan lave en omgang zucchinispaghetti. Det smager himmelskønt med en tomatsovs og lidt parmesan eller mozzarella.

Pølsestopper

Hvor fedt ville det ikke være at servere hjemmelavede pølser til den næste børnefødselsdag eller lave de skønneste gourmethotdogs til jeres næste grillaften?

Vi garanterer, det bliver et kæmpe, gigantisk hit hos alle gæster!

Det var nogle af de mere gængse accessories. Du får her en liste over flere, og mon ikke du finder noget, som du altid har ønsket dig?

Brugervenlighed

Det er altid hensigtsmæssigt at vælge en køkkenmaskine, der er nem at betjene og anvende. Men brugervenlighed afhænger til en hvis grad også af, hvad der er belejligt for dig. Kan du bedst lide trinløse hastighedstrin eller foretrækker du et bestemt antal hastighedsindstillinger. Hvor nemt er det at udskifte kroge og udstyr? Er den generelt nem at betjene?

I vores køkkenmaskine-test finder du et hav af skønne modeller.

Røremaskinens vægt

Det er måske ikke det vigtigste, men det er alligevel ikke uvæsentligt. Hvis du for eksempel gerne vil have din køkkenmaskine stående fremme, gør det ikke noget, at den er lidt tung maskine. Og mange modeller er fremstillet i et robust design, så der er en god chance for, at den er tung.

Vil du dog gerne sætte den ind i skabet eller generelt flytte meget rundt på den, så er en lettere model nok at foretrække.

Og så er vægten også væsentlig i henhold til dens stabilitet. Den skulle gerne stå fast og ikke ryste eller vibrere under brug. Vil du være på den sikre side, kan du også anskaffe dig en model med skridsikre fødder. De kan være udformet som små sugekopper, der suger sig fast til bordet. På den måde undgår du, at maskinen flytter på sig, når du bruger den.

Rengøring – Sådan rengør du din røremaskine

Det er vigtigt, at du rengør din køkkenmaskine efter hver anvendelse. En dejælter bearbejder naturligvis en del klistret dej, og derfor bør du altid gøre alle dele godt rent bagefter.

Mange dele fremstilles i rustfrit stål og nogle kan tåle at komme i opvaskemaskinen. Så er du til nem rengøring, bør du helt klart vælge et produkt, der tåler vask i opvaskemaskinen.

Men der er faktisk mange røremaskiner, hvis dele ikke kan komme i opvaskemaskinen . De bedste køkkenmaskiner fokuserer ofte på andet, end at tilbehør og skåle kan tåle maskinopvask. Derfor får du her nogle gode råd til, hvordan du rengør din røremaskine på bedst mulige måde.

 1. Træk ALTID stikket ud af stikkontakten, inden du begynder på rengøringen.
 2. Pas på du ikke kommer vand ned i selve røremaskinens mekanisme.
 3. Vælg svampe, der ikke ridser metallet, hvis dit udstyr og skål er fremstillet af en form for metal. Stålsvampe eller andre hårde genstande er i så fald et absolut no-go, da de kan ridse maskinens overflader. Og det ville virkelig være ærgerligt at ridse delene, når nu du har brugt penge på en fin maskine!
 4. Hvis delene ikke kan komme i opvaskemaskine, bør du vaske dem op i hånden efter brug. Det er bedst at gøre det kort tid efter, du har brugt dem for at undgå, at madrester sætter sig fast. Er madresterne blevet lidt tørre, kan du altid lægge udstyret i blød et stykke tid, inden du vasker dem op.
 5. Tør selve maskinen af med en fugtig (!) klud. Hvis den står fremme, og du gerne vil undgå mærker efter kluden, kan du lige tørre den af med et viskestykke bagefter.

FAQ

Hvilken røremaskine er bedst i test?

Den bedste røremaskine i test er KitchenAid Classic 5K45SSEWH. Den er alsidig og kraftfuld. Skålen i rustfrit stål har en kapacitet på 4,3 liter. Motoren med direkte transmission sørger for en jævn bevægelse og et godt resultat. Den har desuden hele ti hastighedstrin.

Kan en røremaskine hakke kød?

Som udgangspunkt kan en røremaskine ikke hakke kød. Det er dog i mange tilfælde muligt at købe en kødhakker til din køkkenmaskine, så den også kan klare den opgave for dig. Er det vigtigt for dig, at din køkkenmaskine har en kødhakker og er multifunktionel? Så tjek altid det tilgængelige tilbehør.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests: