Router Test: 8 bedste routere i test (April 2024)

Af Frederikke Thuesen Jensen BAdge
Frederikke Thuesen Jensen

I mange år havde Frederikkes familie et af Skandinaviens største brandhouse indenfor køkkenudstyr, så hendes viden inden for køkkenudstyr og de forskellige brands i branchen er meget høj.  Mange gange... Læs mere

Linksys EA7500 Trådløs router 2
En kraftfuld WiFi router

Linksys EA7500 Trådløs router

TP-LINK Archer C9 AC1900 Trådløs router 3
Den bedste router med gæsteadgang

TP-LINK Archer C9 AC1900 Trådløs router

TP-Link DECO M4 Wi-Fi-system med 2 routere 4
Et godt router system til større hjem

TP-Link DECO M4 Wi-Fi-system med 2 routere

TP-LINK Archer C7 AC1750 Trådløs router 5
Den bedste billige router

TP-LINK Archer C7 AC1750 Trådløs router

ASUS RT-AC86U Trådløs router 6
Den bedste router til gaming

ASUS RT-AC86U Trådløs router

ASUS RT-AC68U Dual Band AC1900 Router 7
En router med høj og stabil hastighed

ASUS RT-AC68U Dual Band AC1900 Router

ZyXEL Armor Z2 MU-MIMO Trådløs gigabit Router AC2600 8
En god router til fiber

ZyXEL Armor Z2 MU-MIMO Trådløs gigabit Router AC2600

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Læs om de 9 bedste routere på markedet netop nu i denne router test! Vores testvinder er en Google Nest Wifi Router+Point, da den ikke blot er en funktionel og effektiv router, men også har stemmegenkendelse og indbygget højtalere. Derudover er modellen en mesh wifi variant, så du kan altid tilkøbe flere routeren til samme system.

Alle de nedenstående modeller har klaret sig godt i diverse tests og fået gode anmeldelser af forbrugerne. Du kan derfor ikke gå galt i byen ved at investere i en af modellerne i denne test.

Ud over at guide dig til de bedste routere, så hjælper vi dig også med at vælge den bedste router for dig og giver dig gode råd i forhold til opsætning af din nye router. Derudover kan du også læse om, hvordan du generelt opnår et bedre signal og tester din internet hastighed.

Fordele
 • pros-icon.svg Udviklet med Google Assistant for nem justering
 • pros-icon.svg Indbygget højtaler giver routeren multifunktionelle egenskaber
 • pros-icon.svg Mulighed for at tilkøbe flere routere til samme system, hvis behovet skulle opstå
 • pros-icon.svg Mulighed for at prioritere enheder eller planlægge “WiFi-pauser”

Detaljeret gennemgang

Du kan ikke gå galt i byen med denne Nest WiFi router fra Google, da modellen giver dig mulighed for at få godt internetsignal i hele huset. Routeren og de eksterne punkter er udviklet med indbygget højtalere og Google Assistant. Derudover kan der være 200 forbundne enheder til systemet – og du kan endda vælge om nogle enheder skal prioriteres.

Derfor skal du vælge en Google Nest Wifi Router+Point

Hvis du gerne vil have en alsidig router, så kan du med fordel kaste blikket på denne model fra Google. De har udviklet en router, der kan tilsluttes diverse udvidelsespunkter, så du kan få optimalt WiFi overalt i hjemmet. Punkterne skal blot fordeles i hjemmet og så har du godt WiFi i både stue, værelser, køkken og garagen, hvis du ønsker det. To enheder kan dække et areal på op til 350 kvm, så du har ikke nødvendigvis brug for flere enheder end de medfølgende. Dog afhænger det af husets opbygning og hvilke materialer signalet skal trænge igennem. Både router og de tilsluttede punkter kan håndtere op til 200 forbundne enheder uden at hakke i forbindelse. 

Ved at downloade Google WiFi app’en kan du konfigurere og styre netværket direkte fra telefonen. Du kan f.eks. vælge om nogle enheder skal prioriteres over andre, f.eks. en computer over en telefon, eller om der skal indlægges faste WiFi pauser, så børnene ikke kan være på telefonen under aftensmaden eller ved sengetid.

Ud over dette kan du også høre musik direkte fra dit internetsystem, da det har indbygget højtaler med Google Assistant, så du kan sætte musik på uden at skulle finde din mobil e.l. frem. Det er dog muligt at slå Google Assistant fra, hvis du ikke ønsker at have den slået til. Lyden fra højtalerne følger hele modellens opbygning, så du får altså 360 graders lyd. Modellen har desuden en integreret 2-port switch, processor på 1,4 GHz, RAM på 1 GB og Flash hukommelse på 4 GB.

Produktdetaljer

 • Wifi-router
  • Diameter: 110 mm
  • Højde: 90,4 mm
  • Vægt: 380 gram
 • Wifi-punkt
  • Diameter: 102,2 mm
  • Højde: 87,2 mm
  • Vægt: 350 gram
 • Frekvensbånd: 2,4 GHz / 5 GHz
 • Processor: 1,4 GHz
 • Forbindelsesteknologi: Trådløs eller kabel

Linksys EA7500 Trådløs router

En kraftfuld WiFi router

Linksys EA7500 Trådløs router
Fordele
 • pros-icon.svg Kraftfuld router med dual-core processor giver mulighed for flere brugere på én gang
 • pros-icon.svg Nem at installere grundet opbygning med Smart WiFi teknologi
 • pros-icon.svg Mulighed for at styre netværket via en app på din mobil
 • pros-icon.svg Udstyret med 4 Gigabit Ethernet-porte og 3 aftagelige antenner

Detaljeret gennemgang

Med denne router behøver I aldrig mere at komme op at skændes over, hvem der bruger al signalet i hjemmet. Routeren gør det muligt for flere at være på samtidig, uden at det påvirker hinandens signal – ja, faktisk kan flere streame 4K TV, samtidig med at der games på andre enheder uden problemer. Du styrer nemt enheden fra din telefon.

Derfor skal du vælge en Linksys EA7500 Trådløs router

Hvis I er flere i huset, der kæmper om at opnå den bedste internetforbindelse, så kan denne trådløse router fra mærket Linksys være med til at forhindre uvenskaber i hjemmet. Modellen er nemlig udviklet med en 1,4 GHz dual core processor og har kombinerede hastigheder på op til 1,9 Gbps, samt to dedikerede WiFi bånd. Tilsammen sikrer alle disse egenkaber, at I kan være flere på internettet samtidig – uden at nogen må gå på kompromis med forbindelsen.

I kan sagtens være flere enheder på nettet på samme tid. Faktisk kan der udmærket være flere, der streamer TV i 4K opløsning og personer i husstanden, der spiller online spil, uden at de enkelte enheder vil være påvirket af den overordnede belastning på netværket. I kan altså frit gå i gang med hver jeres online aktivitet. Modellen er udviklet med 4 gigabit ethernet porte og tre aftagelige antenner.

Du har mulighed for at downloade en app til din mobil, hvorfra du kan styre netværket. Du kan således nemt justere på diverse indstillinger, hvis behovet skulle opstå. Det er muligt at benytte denne router som trådløst netværk eller med kabel. Den er kompatibel med disse systemer: Microsoft Windows 7, Apple MacOS X 10.x eller nyere, Windows 8.1.

Produktdetaljer

 • Højde: 18,4 cm
 • Dybde: 5,6 cm
 • Bredde: 25,7 cm
 • Vægt: 558 gram
 • Frekvensbånd: 2,4 GHz / 5 GHz
 • Processor: 1,4 GHz
 • Forbindelsesteknologi: Trådløs eller kabel
 • Systemkrav: Microsoft Windows 7, Apple MacOS X 10.x eller nyere, Windows 8.1

TP-LINK Archer C9 AC1900 Trådløs router

Den bedste router med gæsteadgang

TP-LINK Archer C9 AC1900 Trådløs router
Fordele
 • pros-icon.svg Mulighed for gæsteadgang, så der er en sikker forbindelse uden for dit private
 • pros-icon.svg Multifunktionel enhed med datakabel, USB porte og WiFi for nem deling
 • pros-icon.svg Bedre trådløst signal og dækning grundet stråleformet teknologi

Detaljeret gennemgang

Der er flere fordele ved at investere i denne trådløse router fra mærket TP-LINK. Først og fremmest har den en optimal trådløs hastighed, der gør den god til både video streaming, online gaming m.m. Derudover kan den benyttes med kabel, WiFi eller USB og derfor kan du tilslutte f.eks. en printer til modellen. Du har også muligt at benytte en gæstenetværk.

Derfor skal du vælge en TP-LINK Archer C9 AC1900 Trådløs router

Er du ikke så vild med ideen om, at dine gæster skal tilgå dit private netværk? I så fald kan denne router fra TP-LINK være en god løsning, da den er udviklet med mulighed for at have et særligt gæstenetværk. På den måde kan dine gæster have en sikker trådløs forbindelse via din router, når de er på besøg, uden at du skal lade dem tilgå dit private netværk. 

Selv hvis I er flere, der benytter internettet på samme tid, så skal du ikke være nervøs for, at der kommer interferens, da modellen har en solid trådløs forbindelse og datahastighed på 1,9 Gbits. Der kan altså både streames online gaming, HD video o.l. på samme tid uden problemer. Denne router benytter sig desuden af stråleformet teknologi for at sikre dig stabilt internet. Teknologien lokaliserer de forbundne enheders position for at udstråle signalet specifikt i den retning. Dette sikrer en bedre dækning, uanset hvor du befinder dig i hjemmet.

Denne router er udstyret med to USB porte, en 3,0 og 2,0 variant. Dette giver dig mulighed for at dele printere, filer og multimedier på netværket. Modellen har endda en integreret FTP server, så du kan tilgå filerne, selv hvis du er på farten. Det er desuden nemt at sætte routeren op, da der medfølger en konfiguration hjælpeprogram.

Produktdetaljer

 • Højde: 16,8 cm
 • Dybde: 8,6 cm
 • Bredde: 22,1 cm
 • Frekvensbånd: 2,4 GHz / 5 GHz
 • Processor: 1 GHz
 • Forbindelsesteknologi: Trådløs eller kabel
 • Systemkrav: UNIX, Apple MacOS, Novell NetWare, Linux, Windows 8, Windows 8.1, Microsoft Windows 98SE/2000/NT/XP/Vista/7, Windows 10 

TP-Link DECO M4 Wi-Fi-system med 2 routere

Et godt router system til større hjem

TP-Link DECO M4 Wi-Fi-system med 2 routere
Fordele
 • pros-icon.svg Ét system med flere routere for et sikkert signal gennem hele hjemmet
 • pros-icon.svg Mulighed for at tilkøbe så mange routere, man har brug for
 • pros-icon.svg Udviklet i et stilrent design, der vil passe ind i ethvert hjem

Detaljeret gennemgang

Med dette router system kan du være sikker på, at der bibeholdes et godt signal, uanset hvor i huset du bevæger dig hen. Systemet består af to routere, der skal placeres forskellige steder i hjemmet, men det er muligt at købe flere, hvis du har et stort hjem. Du vil aldrig opleve at billede eller lyd hakker igen, hvis du benytter dig af dette mesh internet system.

Derfor skal du vælge et TP-Link DECO M4 Wi-Fi-system med 2 routere

Er du træt af at have dårligt internet i nogle dele af hjemmet? I så fald kan du vælge at investere i dette router system fra mærket TP-Link, som giver dig mulighed for at få optimalt signal overalt – også selvom dit hjem er i flere etager. Du kan reelt købe systemet med flere routere end kun to, men i denne test har vi lagt fokus på deres system med to routere, da det fungerer godt til både store og små hjem. Ved at stille disse to routere strategisk i hjemmet, kan du eliminere døde zoner, hvor signalet ikke trænger igennem. Du kan altså fremover bevæge dig rundt i huset og streame direkte på mobilen, uden at det hakker eller billedet bliver dårligt undervejs.

Netværket arbejder på frekvensbåndene 2,4 og 5 GHz, samt har en Qualcomm processor. Det formår selv at “hoppe” mellem enhederne, så du er tilsluttet den router, der sikrer dig det bedste signal, når du bevæger dig rundt i huset. Det er altså det samme netværk og netværksnavn, men alligevel to separate routere du har stående. Og som nævnt i det forrige afsnit, så kan du altid vælge at tilkøbe flere routere til systemet, hvis du vil have endnu skarpere signal i et stort hus.

Dette mesh internet kræver et Android 4.3 eller Apple iOS 9 system – eller senere versioner af disse. Det er derfor ikke sikkert, at det vil kunne fungere med ældre enheder, hvilket du skal være opmærksom på, før du køber router systemet. Men har du disse systemer kan det sagtens betale sig at investere i opsætningen, da du får nogle enkle og stilrene routere, der let blender ind i hjemmet.

Produktdetaljer

 • Højde: 19 cm
 • Dybde: 9 cm
 • Bredde: 9 cm
 • Frekvensbånd: 2,4 GHz / 5 GHz
 • Processor: Qualcomm
 • Forbindelsesteknologi: Trådløs eller kabel
 • Systemkrav: Android 4.3 eller senere, Apple iOS 9 eller senere

TP-LINK Archer C7 AC1750 Trådløs router

Den bedste billige router

TP-LINK Archer C7 AC1750 Trådløs router
Fordele
 • pros-icon.svg Sælges til en billig pris, som de fleste kan være med på
 • pros-icon.svg Høj hastighed og dual forbindelse sikrer forstyrrelsesfrit signal
 • pros-icon.svg Bred dækning garanterer at hele huset har godt internet
 • pros-icon.svg Mulighed for at benytte sig af gæstenetværk

Detaljeret gennemgang

Du skal ikke være nervøs for, at du går på kompromis med kvaliteten, blot fordi du investerer i en billig router – i hvert fald ikke hvis du går efter denne trådløse router fra TP-Link. Modellen sælges til en budgetvenlig pris, men har stadig en høj dataoverførselshastighed, som sikrer forstyrrelsesfrit signal på flere enheder. Den har desuden bred dækning.

Derfor skal du vælge en TP-LINK Archer C7 AC1750 Trådløs router

Hvis du ikke har det største budget at gøre godt med i købet af din nye router, så kan du med fordel se nærmere på den bedste billige model i denne test – nemlig en Archer C7 AC1750 Trådløs router fra mærket TP-Link. Modellens budgetvenlige pris gør den til et oplagt valg for de fleste, og så skal du ikke engang være nervøs for, at du går på kompromis med din router, da produktet er udviklet med tanke for kvalitet.

Du får en trådløs router med en WLAN 802.11 ac, der er tre gange hurtigere end WLAN-N standarden. Derudover har den en dataoverførselshastighed på 1,75 fordelt på 1,3 Gbps på 5 GHz båndet og 450 Mbps via 2,4 GHz båndet. Denne opsætning sikrer dig et godt signal til alle enheder, hvor ingen vil opleve forstyrrelser undervejs – ej heller hvis der både bliver streamet og gamet på samme tid. Modellen er udviklet med 6 antenner, så du har en optimal dækning, uanset hvor du befinder dig i hjemmet.

Denne model har en gigabit WAN port og fire gigabit LAN porte. Derudover har den multifunktions USB stik, som kan benyttes til diverse hukommelsesmedier og printere. I alt er der to USB porte. Og hvis du ikke er tryg ved at have dine gæster på dit private netværk, så du kan benytte dig af gæsteadgangen, som giver gæsterne en sikker WLAN adgang via din router, uden at de er på selve dit netværk.

Produktdetaljer

 • Højde: 3,25 cm
 • Dybde: 16 cm
 • Bredde: 24,3 cm
 • Frekvensbånd: 2,4 GHz / 5 GHz
 • Forbindelsesteknologi: Trådløs eller kabel
 • Systemkrav: UNIX, Apple MacOS, Novell NetWare, Linux, Microsoft Windows 98SE/2000/NT/ME/XP/Vista/7, Windows 8 / 8.1 / 10

ASUS RT-AC86U Trådløs router

Den bedste router til gaming

ASUS RT-AC86U Trådløs router
Fordele
 • pros-icon.svg Sikrer den ultimative gaming oplevelse med høj accelerator og ingen lag
 • pros-icon.svg Udviklet med AiProtection, der beskytter enhederne, når de er online
 • pros-icon.svg Mulighed for at justere indstillinger på en app – også forældrekontrol
 • pros-icon.svg Mulighed for at tilslutte flere routere til hinanden for ekstra stor rækkevidde

Detaljeret gennemgang

Det er nogle gange et spørgsmål om liv og død, når en gamers computer lagger undervejs i spillet. Heldigvis vil den slags være fortid, når du benytter denne trådløse router fra ASUS. Deres router hjælper med at opretholde et godt signal for alle enheder, har en solid processor og overførselshastighed, samt beskytter dig, når du er online med AiProtection.

Derfor skal du vælge en ASUS RT-AC86U Trådløs router

Hvis du leder efter en router, der kan understøtte alle former for gaming, uden nogen risiko for at spillet kommer til at lagge, så vil vi anbefale dig at se nærmere på denne trådløse router fra ASUS. Du får en router med ultra hurtig gaming accelerator, adaptive QoS og dual core processor på 1,8 GHz. Modellen arbejder desuden med frekvensbånd på både 2,4 GHz og 5 GHz på samme tid. Alt dette sikrer dig et fejlfrit signal, hvor alle enheder kan få en optimal streaming eller gaming oplevelse, uden at tage noget signal fra de andre brugere.

Derudover har denne router indbygget AiProtection, som sikrer en høj sikkerhed, når din enhed er online. Du skal altså ikke bekymre dig om online angreb eller hackers, når du har denne router stående. Dette gælder desuden, uanset om du har opsat firewall eller anden beskyttelse på din computer, mobil, tablet eller ej. Teknologien kan også være med til at give forældre ro i maven, så du ved, at dine børn ikke får rodet ved noget, de ikke skal.

Det er muligt at downloade en app til din enhed, hvor du kan kontrollere netværket til dine behov. Du kan endda også opsætte forældrekontrol på dine børns enheder, hvis du gerne vil kunne kontrollere, hvilke sider de kan tilgå eller hvornår de skal have adgang til nettet. Faktisk kan du tilføje sikkerhedsindstillinger for alle tilsluttede enheder direkte fra app’en. 

Produktdetaljer

 • Højde: 8,33 cm
 • Dybde: 16 cm
 • Bredde: 22 cm
 • Vægt: 872 gram
 • Frekvensbånd: 2,4 GHz / 5 GHz
 • Processor: 1,8 GHz
 • Forbindelsesteknologi: Trådløs eller kabel
 • Systemkrav: Linux, Microsoft Windows 7, Apple MacOS X 10.6, Apple MacOS X Lion 10.7, Windows 8, Apple MacOS X 10.8, Windows 10

ASUS RT-AC68U Dual Band AC1900 Router

En router med høj og stabil hastighed

ASUS RT-AC68U Dual Band AC1900 Router
Fordele
 • pros-icon.svg Udviklet med en høj og stabil hastighed og mulighed for tilslutning af eksterne kilder
 • pros-icon.svg AiProtection sikrer din computer, når du er på nettet
 • pros-icon.svg Mulighed for at dele filer mellem enheder i hjemmet med AiCloud deling
 • pros-icon.svg Forbind flere routere for at skabe en større rækkevidde

Detaljeret gennemgang

Denne router fra ASUS sikrer dig stabilt internet med en total hastighed på op til 1900 Mbps. Den har dobbeltbåndstilstand og kan derfor yde optimalt netværk til flere enheder på samme tid. Det er muligt at justere indstillinger via en app, hvor du også har adgang til forældrekontrol. Du kan forbinde flere routere for at skabe en større rækkevidde.

Derfor skal du vælge en ASUS RT-AC68U Dual Band AC1900 Router

Hvis du gerne vil være sikker på, at du får fingrene i en router med en solid og hurtigt overførselshastighed, så skal du se nærmere på denne model fra ASUS. Deres RT-AC68U model er udviklet med en Broadcom processor og har en overførselshastighed på 1900 Mbps fordelt på en dobbeltbåndstilstand. Du får således et 2,4 GHz bånd med en hastighed op på 600 Mbps og et 5 GHz bånd med hastighed på op til 1300 Mbps. De respektive bånd sikrer en stabil forbindelse, selv hvis der er flere enheder online på samme tid.

Modellen er en 802.11 ac kompatibel wifi router, der drives af en 5. generations WiFi, hvilket resulterer i en god Gigabit hastighed, når du benytter den trådløse forbindelse. Derudover benytter WiFi’en TurboQAM teknologi for at yde endnu bedre signal. Du er desuden beskyttet, når du er online med denne router, da den har indbygget AiProtection. Dette sikrer en beskyttelse mod hacking og usikre sider, selv hvis du ikke har slået computerens sikkerhed til. 

Du har mulighed for at tilslutte eksterne enheder via diverse ethernet porte og en indbygget USB port. ASUS har desuden en gratis skytjeneste kalder AiClodu, hvor du kan dele filer mellem enhederne i hjemmet. Du har også mulighed for at kontrollere, hvad der sker på dit netværk, bestemme hvem og hvad der skal være adgang til, identificere problemer o.l. uden problemer. Og hvis behovet skulle opstå, så kan du altid forbinde denne router til andre for at opnå en større rækkevidde for dit netværk.

Produktdetaljer

 • Højde: 16 cm
 • Dybde: 8,33 cm
 • Bredde: 22 cm
 • Vægt: 640 gram
 • Frekvensbånd: 2,4 GHz / 5 GHz
 • Processor: Broadcom
 • Forbindelsesteknologi: Trådløs eller kabel
 • Systemkrav: Linux, Microsoft Windows 2000, Microsoft Windows Millennium Edition, Apple MacOS X, Microsoft Windows XP, Apple MacOS X 10.1, Microsoft Windows Server 2003, Microsoft Windows 7, Apple MacOS X 10.4, Microsoft Windows Vista, Apple MacOS X 10.6, Microsoft Windows Server 2008, Apple MacOS X 10.5, Ubuntu, Apple MacOS X Lion 10.7, Windows 8, Apple MacOS X 10.8, Windows 8.1

ZyXEL Armor Z2 MU-MIMO Trådløs gigabit Router AC2600

En god router til fiber

ZyXEL Armor Z2 MU-MIMO Trådløs gigabit Router AC2600
Fordele
 • pros-icon.svg Effektiv i drift og kan fungere med alle typer af netværk
 • pros-icon.svg Intet problem for flere brugere at være på internettet på samme tid
 • pros-icon.svg Udviklet med fire antenner, så signalet kan sprede sig til hele huset

Detaljeret gennemgang

Uanset hvilken slags net du har derhjemme, så kan du benytte denne router fra ZyXEL til at få optimalt WiFi. Modellen er en effektiv router, hvor I udmærket kan være flere online på samme tid – uden at det vil belaste systemet. Du får således en funktionel router med en hastighed på op til 2600 Mbps og en dual core processor på 1,7 GHz. 

Derfor skal du vælge en ZyXEL Armor Z2 MU-MIMO Trådløs gigabit Router AC2600

Hvis I er flere personer i husholdningen, så kan det være en god ide at gå efter en router med en så effektiv og funktionel opbygning, at den ikke lagger eller forringer kvaliteten, selvom flere enheder benytter netværket på samme tid. Routeren fra ZyXEL er en god investering, hvis du er på jagt efter en sådan model. Modellen er udviklet med en 1,7 GHz dual core processor og dual band WiFi. Den benytter sig altså af frekvensbånd på både 2,4 og 5 GHz. Denne opbygning er med til at sikre, at flere kan streame, game, videochatte eller hvad du nu føler for på samme tid.

Routeren arbejder med en umådelig høj hastighed på op til 2600 Mbps, så I vil alle have adgang til hurtig streaming og aldrig opleve lag i spil. Du vil altså få det meste ud af dit netværk, uanset om du har fiber eller andet. Modellen fra ZyXEL er desuden også udviklet med StreamBoostTM teknologi. I alt har den RAM på 512 MB og en flashhukommelse på 4 GB.

Det er muligt for signalet at ramme enheder i forskellige rum grundet udviklingen med fire individuelle antenner. Routeren er også udviklet med indbygget firewallbeskyttelse, understøtter nattilstand for at skåne dine egne, når du arbejder sent, og har indbygget forældrekontrol.

Produktdetaljer

 • Højde: 5,1 cm
 • Dybde: 16,8 cm
 • Bredde: 25 cm
 • Vægt: 570 gram
 • Frekvensbånd: 2,4 GHz / 5 GHz
 • Processor: 1,7 GHz
 • Forbindelsesteknologi: Trådløs eller kabel

Guide

Find den rette router til dig

Flere aspekter spiller ind i valget af den rette router og derfor vil vi i dette afsnit give dig vores bud på, hvad du især skal være opmærksom på i købet af en ny router. På den måde er du bedre klædt på til at tage valget om, hvilken router der er den bedste for dig.

 • Hastighed: Du skal altid holde et vågent øje med routerens hastighed. Dét er trods alt en vigtig egenskab for, at du kan opnå et godt signal derhjemme og ikke ender med en omgang langsomt internet, hvor du skal vente 100 år på op- og download. For selvom routeren ikke afgør, hvor høj en internethastighed du har (det gør din internetudbyder og hvad du selv har betalt for), så giver dens hastighedsindstillinger dig en ide om, hvor stabilt internettet i forskellige mængder kan køre. Denne stabilitet er yderst vigtig for, at I kan være flere online på nettet på samme tid, uden at spillet pludselig lagger eller HD videoen begynder at hakke eller være uskarp.
 • Rækkevidde: Et andet yderst relevant aspekt at holde øje med er routerens rækkevidde og generelle dækning. Rækkevidden skal gerne være så god som muligt, så du er sikker på, at du får et godt signal, uanset hvor du befinder dig i huset. Har du et stort hjem eller et i flere etager, så er rækkevidden nok noget af det vigtigste, hvorimod det ikke er helt så akut, hvis du bor i en etværelses lejlighed. Hvis rækkevidden eller dækningen ikke er optimal, uanset hvilken model du falder for, så vil vi anbefale dig at investere i et mesh WiFi netværk eller købe forstærkere til din router. Begge dele gør det muligt at forstærke dækningen yderligere.
 • Opsætning og styring: Det skal gerne være så nemt som muligt at opsætte routeren og eventuelle medfølgende dele, så du ikke ender med at bakse med det over længere tid. Du kan derfor med fordel se efter en router med en brugervenlig opbygning og guide til opsætning. Flere modeller har tre-trins opsætning og så bliver det næsten ikke mere ligetil. Du skal også sikre dig, at du nemt kan justere diverse indstillinger, hvis det skulle blive muligt. Og hvis du føler for det, kan du altid prioritere en router, som kan styres via en app på telefonen.
 • Tilslutningsmuligheder: Uanset om du regner med at benytte dem eller ej, så er det altid en god ide at gå efter en router med diverse tilslutningsmuligheder. Antallet afhænger af dit behov, men der skal gerne minimum være en port til USB, ethernet og LAN. På den måde kan du tilslutte en printer eller computer direkte til routeren og eventuelt et USB stik, så der kan deles filer mellem enhederne på netværket.
 • Sikkerhedsniveau: Nogle routeren kommer med indbyggede sikkerhedsværktøjet, der beskytter enheder mod virus og hacking online. Et krypteret og beskyttet netværk er klart at foretrække, så du med ro i sjælen kan gå online – også selvom den enkelte enhed ikke har firewall eller virusbeskyttelse installeret.
 • Indbygget teknologi: Er du typen, der gerne vil have lidt mere ud af din router, så kan du med fordel investere i en model med en række indbyggede teknologier ud over de ovenstående. F.eks. kan det være, at du gerne vil have mulighed for at indstille forældrekontrol på enheder, så du kan holde styr på, hvilke sider dine børn tilgår og opsætte tidspunkter for, hvornår internettet skal være tilgængeligt på disse enheder. Det kan også være, at du foretrækker en router med indbygget højtaler eller stemmegenkendelse, så du ikke skal opsætte for mange systemer eller altid finde telefonen frem for at styre routerens indstillinger. Det kan desuden være en fordel med en router med integreret LED lys, der indikerer, hvornår signalet er godt og svagt. På den måde får du mulighed for at rykke rundt på routeren, hvis ikke den er placeret et optimalt sted.

Sådan skal du placere din router

Din router skal gerne placeres i midten af hjemmet og så frit som muligt. Det skyldes, at en router godt kan blive påvirket af nærliggende elementer, som kan gå ind og forstyrre forbindelsen, så denne ikke er helt optimal. Ved at placere routeren i midten af hjemmet, er der større sandsynlighed for, at signalet kan nå rundt til alle rum. Dog kan hjemmets opbygning godt være en hæmsko for routerens funktionalitet, da netværkssignaler kan have svært ved at bevæge sig gennem massive vægge eller på tværs af etager.

Du kan med fordel investere i en eller flere WiFi forlængere eller et mesh WiFi system, hvis du oplever problemer med at få ordentligt signal alle steder i hjemmet. Forlængere hjælper med at sprede netværket yderligere ud, da de fungerer som knudepunkter. De sender således signalet videre, hvorfor det nemmere kan nå til din enhed, hvis forstærkeren er placeret bedre i forhold til, hvor du opbevarer dig.

Hvis du slet ikke har nogen ide om, hvor du skal placere din router, for at den står frit og cirka i midten af hjemmet, så kan du altid rette henvendelse til der, hvor du har købt routeren. Du kan også vælge at investere i en router og / eller forstærkere med lysindikation for signalstyrken, så du hurtigt kan se, hvor enhederne skal placeres, hvis du vil styre helt uden problemet. Dette gælder f.eks. for produkt nr. 9 i denne test, et Netgear Orbi RBK23 Wi-Fi-system. Systemet giver dig information om, hvor signalet er stærkt og svagt i hjemmet, så du ved, hvor du skal placere de enkelte enheder.

Test dit internet i hjemmet

Det kan godt betale sig regelmæssigt at teste internetforbindelsen i hjemmet. Det kan nemlig give dig en indsigt i, om det er dit signal, der er noget galt med eller om problemet nærmere ligger hos udbyderen. Det er ikke en tidskrævende process at teste internettet, så det kan hurtigt gøres inden aftensmad en dag efter arbejde eller efter børnene er blevet lagt i seng, hvis du ikke ønsker at forstyrre alle i husholdningen. Vi giver dig her en step-by-step guide til, hvordan du tester dit internet:

 • Sørg for at frakoble alle andre enheder end den computer, som undersøgelsen foretages på
 • Luk ned for alle apps og programmer, så din computer ikke inddrager andre faktorer i resultatet
 • Tilslut din computer til routeren ved brug af et direkte kabel – det er ikke muligt at teste internettets fulde kapacitet, hvis du benytter en trådløs forbindelse
 • Åbn en fane på din foretrukne browser og søg efter en internetforbindelses-test (denne fane er det ENESTE, der må være åbent på din computer undervejs i testen)
 • Følg instruktionerne på siden – normalt skal du blot trykke “start testen”
 • Giv testen mulighed for at arbejde, så du kan få et indblik i både upload og download hastigheden for dit internet. Vær gerne opmærksom på, at nogle tests tager længere tid end andre
 • Efter udførelsen af testen vil svaret poppe op på din skærm

Flere vil opleve, at resultatet af testen afviger fra det tal, som din udbyder har informeret dig om, at du har til rådighed. Det skal du ikke gå i panik over. Du betaler nemlig for den maksimale hastighed, som du kan opnå, f.eks. 200 / 200 Mbit, men det betyder ikke nødvendigvis, at denne hastighed er tilgængelig i hjemmet på alle tidspunkter af døgnet. Du skal dog ikke acceptere, at den målte hastighed ligger langt under den hastighed, som du er blevet lovet og betaler for. For hvis resultatet svinger meget, så viser testen dig, at den er gal hos udbyderen, hvorfor du skal tage kontakt til dem.

Du kan dog også komme ud for, at testen viser, at alt er som det skal være med hastigheden – altså at den lever op til det, du betaler (eller kun afviger minimalt). I så fald er signalet på wifi svagt grundet placeringen af din router. Læs i det nedenstående afsnit, hvad du selv kan gøre, for at opnå et bedre signal i hjemmet.

Sådan får du bedre wifi signal

Hvis ikke du føler, at dit wifi signal er helt som det burde være efter at have testet internettet, så er der heldigvis stadig et par ting, du selv kan gøre, før du smider din nuværende router ud og køber en ny. Først og fremmest vil vi anbefale dig at læse det ovenstående afsnit om, hvordan du skal placere din router, da du i så fald vil kunne udelukke placeringen som årsagen til, at wifi netværket ikke fungerer optimalt. Den mest almindelige årsag til, at ens signal er svagt, er nemlig, at signalet skal gennem forhindringer i hjemmet, såsom vægge.

Det er altså vigtigt, at du er realistisk, når det kommer til din routers rækkevidde i forhold til dit hjems opbygning, hvis du ønsker det bedste signal, routeren kan tilbyde. Du kan altid investere i en eller flere wifi forlængere, hvis signalet har svært ved at nå ud til alle afkroge af dit hjem. Læs mere om de bedste wifi forlængere og hvordan du finder den rette til dig i vores test af wifi forstærkere.

Derudover vil du helt generelt opnå et bedre signal, hvis du investerer i en router og / eller forstærker med et optimalt frekvensbånd. Du kan også med fordel gå efter en model med flere antenner, da det er med til at sikre en bedre udsendelse af signalet. Som det sidste gode råd til, hvordan du får bedre signal med din router, vil vi sige, at du skal huske at opdatere din router med jævne mellemrum. En router, der ikke er opdateret, kan nemlig også resultere i langsommere internet, hvilket har en indvirkning på signalet og hvordan det spreder sig i huset. Dette er altså nok årsagen, hvis du førhen har haft upåklageligt signal og pludselig mister det.

Hvad er mesh wifi?

Mesh wifi er en ny form for trådløst hjemmenetværk, som sikrer en bedre forbindelse overalt i hjemmet. Det omfatter flere routere i ét system, hvor hver router fungerer som en lille “satellit” til at sprede internettet. På den måde får du en stabil forbindelse gennem hele huset og ud til alle afkroge, uanset om det er i flere etager, har massive vægge e.l. Da routerne befinder sig på samme system, vil din enhed automatisk skifte til den router, der har det stærkeste signal i forhold til, hvor du befinder dig. Du kan altså frit bevæge dig rundt i huset uden at miste forbindelsen på noget tidspunkt.

Sådan er denne router test udført

I denne router test har vi fundet frem til de bedste routere på markedet ved at sammenligne resultater fra diverse tests. Vi har foretaget grundig research hos flere internetsider, fundet frem til eksperternes anbefalinger og læst forbrugernes anmeldelser af en lang række produkter. Herefter har vi fundet frem til, hvilke af de udvalgte produkter der har klaret sig bedst i test, fået fleste gode anmeldelser o.l. for at finde frem til de bedste modeller, så vi kunne samle dem i én artikel.

FAQ

Hvilken router er bedst i test?

I denne router test har vi kåret en Google Nest Wifi Router+Point som bedst i test. Alle modeller i testen er dog investeringen værd, så læs med og bliv klogere på, hvilken router der er den bedste for dig.

Hvad skal jeg prioritere i købet af en router?

Du skal især holde øje med hastighed og rækkevidde, når du er på jagt efter en god router. Derudover skal du også have blik for routerens sikkerhedsniveau og om det er muligt at tilslutte f.eks. USB stik eller kabler til produktet.

Hvad koster en router?

Prisen på en router svinger meget. Nogle modeller koster kun et par hundrede kroner, mens andre sælges til en dyrere pris. Disse lidt dyrere modeller leverer til gengæld også ofte en mere stabil netværksforbindelse, så det kan godt betale sig at gå efter en sådan variant.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×