Sauterpande Test: 4 bedste sauterpander (Maj 2024)

Af Frederikke Thuesen Jensen BAdge
Frederikke Thuesen Jensen

I mange år havde Frederikkes familie et af Skandinaviens største brandhouse indenfor køkkenudstyr, så hendes viden inden for køkkenudstyr og de forskellige brands i branchen er meget høj.  Mange gange... Læs mere

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

I denne sauterpande test kan du læse om de 5 bedste sauterpander, og hvordan du finder frem til den helt rette model for dig. Alle modellerne i testen er investeringen værd, da de kan benyttes på samtlige varmekilder, er slidstærke og har funktionelle egenskaber. Er du dog helt på bar bund i forhold til, hvilken du skal vælge, kan du ikke gå galt i byen med vores testvinder, som er en Onyx Hybrid Non-Stick Sauterpande.

Senere i artiklen kan du desuden læse om forskellen mellem en sauterpande og en stegepande, samt blive klogere på, hvordan denne test helt præcist er udført.

Onyx Hybrid Non-Stick Sauterpande

Den bedste sauterpande

Fordele
 • pros-icon.svg Udviklet med en slidstærk non-stick belægning, der f.eks. tåler metalredskaber
 • pros-icon.svg Fremstillet uden brugen af PFOA eller andre forurenende stoffer
 • pros-icon.svg Kan tåle at komme i ovnen op til 250 grader og tåler maskinopvask
 • pros-icon.svg Mulighed for at benytte sauterpanden på alle komfurer, heriblandt induktion og gas

Detaljeret gennemgang

Du kan ikke gå galt med denne sauterpande fra Onyx, hvis du vil være sikker på, at du får bestilt en funktionel, slidstærk og miljøvenlig variant hjem. Onyx’ sauterpande er udviklet med en PFOA fri non-stick belægning, kan benyttes på alle komfurer og er så slidstærk, at den kan klare brug af metalredskaber, opvaskemaskine og en tur i ovnen.

Derfor skal du vælge en Onyx Hybrid Non-Stick Sauterpande

Det er næsten svært at nå at forklare om alle fordelene ved denne sauterpande fra Onyx, så vi kan kun anbefale dig at bestille produktet hjem og prøve det selv. Vi lover dig, at du ikke vil blive skuffet, da det er en af de bedste på markedet! Produktet er fremstillet med en såkaldt Tri-Ply teknologi, hvilket refererer til, at panden har en opbygning af et lag magnetisk rustfrit stål, aluminium og et lag rustfrit stål igen. Tilsammen sikrer dette, at din nye pande kan benyttes på alle komfurer, heriblandt induktion og gas, samt er yderst slidstærk.

Lige netop denne sauterpande har endda en slip let belægning, der både er PFOA fri og ikke udviklet med nogen former for forurenende eller sundhedsskadelige stoffer. Belægningen er dog med til at gøre panden unik, da den garanterer, at ingen madrester brænder sig fast på overfladen og at du kan benytte selv metalredskaber direkte på panden, uden at den tager skade. Du skal således ikke længere være opmærksom på, hvilke redskaber du bruger, når du laver mad eller rengør panden.

Faktisk behøver du ikke engang selv stå og rengøre panden i hånden, da den er udviklet til at kunne tåle maskinvask. Så hvis du har en opvaskemaskine, kan du lade den klare arbejdet for dig. Du har desuden mulighed for at sætte sauterpanden fra Onyx i ovnen, hvis du har nogle ovnretter, der skal laves, og du gerne vil undgå, at indholdet brænder sig fast. Produktet kan bruges sikkert i en ovn på op til 250 grader.

Produktdetaljer

 • Størrelse: 26 cm
 • Farve: Grå og sort
 • Materiale: Rustfrit stål og aluminium
 • Tåler maskinvask: Ja

Scanpan Fusion 5 sauterpande

En sauterpande med låg til alle varmekilder

Fordele
 • pros-icon.svg Kan benyttes på alle varmekilder, heriblandt induktion, gas, halogen, m.fl.
 • pros-icon.svg Med i købet følger der et låg, så du kan lade indholdet simre under låg
 • pros-icon.svg Udviklet med et ekstra greb, der gør det nemmere at flytte rundt på sauterpanden
 • pros-icon.svg Elegant design i enkel stålfarve

Detaljeret gennemgang

Du har mulighed for at benytte denne sauterpande fra Scanpan på alle varmekilder, hvilket sikrer, at du ikke skal ud og finde en ny pande, blot fordi du skifter dit komfur eller kogeplade ud med tiden. Med i købet følger der desuden et låg til panden og så er den udviklet med et ekstra greb, så du nemmere kan flytte rundt sauterpanden uden problemer.

Derfor skal du vælge en Scanpan Fusion 5 sauterpande

Hvis du gerne vil have fingrene i en elegant sauterpande, der også leveres med et låg, så skal du se nærmere på denne variant fra Scanpan. Deres Fusion 5 pande er i et moderne design med sin 100 procent stålopbygning, så du kan være sikker på, at panden vil være pæn at se på – og dermed også udmærket kan benyttes til servering. Produktet er desuden fremstillet i en blanding af rustfrit stål og aluminium, så den kan sagtens holde til lidt af hvert.

Opbygningen gør det bl.a. muligt at sætte panden i opvaskemaskinen, hvis du ikke selv orker at bakse med rengøringen. Sauterpanden tager nemlig ikke skade af maskinvask, hvorfor den er nem at rengøre. Derudover pandens opbygning også med til at sikre, at du kan benytte sauterpanden på alle varmekilder. Det er altså lige meget om du har et traditionelt-, gas-, halogen-, glaskeramisk- spiral- eller induktionskomfur – denne pande kan benyttes på dem alle.

Produktet er desuden udviklet med et ekstra greb udover selve håndtaget. Dette ekstra greb gør det lettere at flytte rundt på panden – især når retten er færdiglavet og skal bæres ind på bordet til servering. I sådan en situation kan en pande trods alt godt være lidt tung kun at holde i håndtaget. I alt har produktet en kapacitet på 3,1 liter og en størrelse på 26 cm. Med i købet følger der desuden et låg, så du kan dække rette til, hvis det skulle blive nødvendigt.

Produktdetaljer

 • Størrelse: 26 cm, 3,1 liter
 • Højde uden låg: 9,4 cm
 • Vægt: 2,24 kg
 • Farve: Sølv
 • Materiale: Aluminium og rustfri stål
 • Tåler maskinvask: Ja

Eva Trio Sauterpande 24 cm

En solid sauterpande til induktion

Fordele
 • pros-icon.svg Udviklet med solid og slidstærk overflade, så den kan holde til lidt af hvert
 • pros-icon.svg Kan benyttes på flere varmekilder, heriblandt induktion og glaskeramik
 • pros-icon.svg Udstyret med en kraftig sandwichbund, så du får optimal varmefordeling
 • pros-icon.svg Tåler maskinopvask, hvilket gør rengøringen endnu lettere

Detaljeret gennemgang

Denne sauterpande fra Eva Trio kan holde til lidt af hvert, hvorfor den er god til dig, der ønsker en pande, der kan benyttes til mange forskellige retter. Modellen har en kraftig sandwichbund, hvilket er med til at sikre en jævn varmefordeling. Du har mulighed for at benytte denne sauterpande på induktionskomfurer eller andre varmekilder.

Derfor skal du vælge en Eva Trio Sauterpande 24 cm

Hvis du leder efter en sauterpande med et flot og enkelt design, der kan benyttes på induktion og har en god varmefordeling, så skal du investere i denne variant fra mærket Eva Trio. Deres sauterpande har en størrelse på 24 cm og er udviklet med en kraftig sandwichbund, der sikrer, at varmen fordeles jævnt over hele stegefladen. På den måde bliver alle ingredienser og retter stegt til perfektion.

Det flotte og moderne design i sølv garanterer, at du kan servere direkte fra panden, selv når du har gæster. Sauterpanden er fremstillet af en blanding af rustfrit stål og aluminium, som sikrer en optimalt slidstyrke. Produktet er desuden designet af Ole Palsby. Produktet er også udviklet med et ekstra greb på siden af panden, så du lettere kan bære rundt på den, uden at overanstrenge den ene arm / hånd.

Stålkonstruktionen gør ikke blot panden robust og slidstærk, så du kan få glæde af den i mange år fremover. Det sikrer også, at den er ideel til brug på induktionskomfurer, da varmen hurtigt kan fordele sig. Det er dog muligt at benytte den på samtlige varmekilder. Som en ekstra bonus kan det nævnes, at sauterpanden ikke nødvendigvis behøver at blive rengjort i hånden efter madlavning. Produktet kan nemlig tåle maskinvask, så du kan udmærket sætte den i opvaskemaskinen efter brug, hvis du ønsker at mindske dit eget arbejdet i forbindelse med rengøring af panden.

Produktdetaljer

 • Størrelse: 24 cm
 • Farve: Sølv
 • Materiale: Rustfri stål og aluminium
 • Tåler maskinvask: Ja

Mauviel M'Stone3 sautérpande

Premium sauterpande

Fordele
 • pros-icon.svg Sauterpande i høj kvalitet, der kan holde til brug hele livet (livslang garanti)
 • pros-icon.svg Udviklet med et særligt håndtag, der holder sig koldt, selvom panden bliver varm
 • pros-icon.svg Højere kanter sikrer, at du let kan vende indholdet op ad siderne
 • pros-icon.svg Kan benyttes på alle varmekilder og tåler maskinvask

Detaljeret gennemgang

Med denne sauterpande bliver al madlavningen let som en leg. Produktet er udviklet med en højere kant, der sikrer, at du nemt kan vende indholdet op ad siderne, uden at dele falder ud over kanten. Denne variant er desuden udviklet med det traditionelle Mauviel håndtag, der er nittet fast til panden og forbliver koldt under selve madlavningen.

Derfor skal du vælge en Mauviel M’Stone3 sautérpande

Hvis du absolut nægter at gå på kompromis, når det kommer til købet af en ny sauterpande, så skal du kaste blikket på denne M’Stone3 model fra mærket Mauviel. Deres sauterpande er fremstillet af slidstærkt aluminium, der i den grad kan holde til al slags madlavning. Mauviel er så sikre på deres design, at de tilbyder en livslang garanti på materiale- og produktionsfejl. Dette vidner altså om, at denne pande kan benyttes i mange år fremover.

Derudover er sauterpanden udviklet med ekstra høje kanter, der gør det lettere at vende grøntsager, ris, pasta, kød eller hvad du nu end kokkerere op ad siderne. De høje kanter mindsker risikoen for, at indholdet falder ud på komfuret under madlavning. Som en ekstra bonus er denne sauterpande udviklet med et særligt håndtag, der ikke bliver varmt, selvom pande bliver det. På den måde er der mindre risiko for brandmærker og så behøver du ikke stå med handsker på under madlavning.

Du har mulighed for at benytte sauterpanden på alle komfurtyper, da den er kompatibel med alle varmekilder. Dette sikrer også, at du kan bruge panden, selv hvis du vælger at skifte dit komfur ud med en anden model senere i livet. Derudover er der ingen grund til at bekymre dig om opvask af panden, hvis du har en opvaskemaskine, da produktet tåler maskinvask.

Produktdetaljer

 • Størrelse: 24 eller 28 cm
 • Farve: Sort
 • Materiale: Aluminium
 • Tåler maskinvask: Ja

Guide

Guide til køb af en sauterpande

Du har indtil nu kunnet læse om de bedste sauterpander på markedet i denne test. I de nedenstående afsnit vil vi dog i stedet sætte fokus på, hvordan du vælger den rette pande til dig, hvad forskellen er på en stegepande og sauterpande, samt hvordan denne test er udført.

Sådan vælger du den bedste sauterpande

I dette afsnit kan du læse mere om, hvordan du finder den bedste sauterpande til dig ud fra dine egne behov. Dette burde give dig en bedre ide om, hvilken type sauterpande du skal investere i – og dermed også hvilken af de ovenstående modeller, der er ideel til dig.

 • Størrelse: Det er muligt at købe sauterpander i flere forskellige størrelser, hvorfor du udmærket kan gøre dig nogle overvejelser om, hvor stor du ønsker, at din nye pande skal være. For nogle er en mindre pande på 24 cm nok, mens andre foretrækker en større pande omkring 28 cm
 • Varmekilde: Du skal altid holde et vågent øje med, hvilken varmekilde sauterpanden kan benyttes på. De fleste moderne varianter, heriblandt samtlige af de ovenstående modeller i vores test, kan benyttes på alle typer af varmekilder. Dog er det stadig vigtigt at holde øje med, så du ikke risikerer at købe en sauterpande, der ikke passer til dit komfur / kogeplade
 • Materiale: Selve panden skal gerne være fremstillet af aluminium, rustfrit stål eller en blanding. Dette sikrer, at panden er robust og slidstærk, hvorfor du ka få glæde af den i mange år fremover. Disse materialer er også med til at garantere en god varmefordeling, som sikrer en god tilberedning af alt fra kød og grøntsager hver gang
 • Belægning: Du kan med fordel prioritere en sauterpande med en keramisk belægning, ceratec belægning, non stick belægning e.l. Med en optimal belægning er du sikret mod maden brænder fast i bunden eller på siderne. På den måde bliver sauterpanden nem at bruge, uden at diverse ingredienser sætter sig fast, og du slipper for at skrubbe med vand og sæbe efterfølgende for at få den ren igen
 • Formål: En sauterpande benyttes naturligvis til at lave mad i og alle varianter kan benyttes på komfuret / kogeplader. Men nogle personer foretrækker også, at panden kan bruges i ovnen ved høje temperaturer, så indholdet ikke skal rykkes fra pande til fad e.l. Så hvis du er typen, der gerne vil kunne benytte panden i ovnen, uden at skulle bekymre dig om, at maden brænder fast, så skal du gå efter en ovnfast model
 • Design: Når du alligevel er på jagt efter den bedste sauterpande til dine behov, så kan du lige så godt gå efter en variant, som du synes ser pæn ud. Dette gælder, uanset om du foretrækker et moderne eller gammeldags design, sort eller sølv farve, opbygning med ekstra håndtag eller ej etc.

Derudover kan du også med fordel kigge nærmere på, om din nye sauterpande kan tåle maskinvask, hvis du foretrækker at gøre rengøringen så nem som muligt for dig selv. Nogle pander kan nemlig sagtens tåle maskinvask, hvorfor du ikke selv skal bakse med at få madrester af sauterpanden.

Hvad er forskellen på en stegepande og en sauterpande?

Er du i tvivl om, hvad forskellen egentlig er på en almindelig stegepande og en sauterpande? Den helt store forskel ligger egentlig bare i pandernes opbygning. En sauterpande har nemlig højere kanter end en stegepande, hvilket betyder, at du får lettere ved at vende mad i en sauterpande, da indholdet ikke helt så nemt ryger ud over siderne. De fleste mennesker klarer størstedelen af madlavningen med en almindelig stegepande, men det er altså en fordel at skifte stegepanden ud med en sauterpande, når der skal blandes flere ingredienser sammen, f.eks. i wok- eller pastaretter.

Alligevel burde du altid have stegepander i forskellige størrelser til rådighed, så du kan stege bøffer eller andre typer af kød, lave en omelet, riste mindre grøntsager e.l. på din pande. I disse tilfælde er det nemlig lettere at arbejde med en almindelig stegepande. Står du tilfældigvis og mangler en god stegepande? I så fald kan du læse mere om de de bedste stegepander i vores stegepande test. Vi gennemgår flere forskellige stegepander i testen og guider dig til den optimale vedligeholdelse af din nye stegepande.

Sådan er denne sauterpande test udført

Vi har brug et del tid på research til udarbejdelsen af denne sauterpande test. Med andre ord: du kan roligt stole på vores resultater. Vi har nemlig kun inddraget produkter, der har fået gode anmeldelser af forbrugerne, som jo er dem, der benytter sauterpanderne i dagligdagen. Vi har dog også rådført os med diverse test magasiners resultater for at finde ud af, hvilke produkter der kunne blive inddraget og hvilke der ikke levede op til forventningerne.

Vi har så vidt muligt forsøgt at inddrage forskellige sauterpander. Modellerne adskiller sig altså i størrelsen, typen af belægning, hvilke egenskaber de besidder o.l., hvilket betyder, at der er noget for enhver smag i denne test.

FAQ

Hvilken sauterpande er bedst?

I denne test kan du læse om de bedste sauterpander. Vi har kåret en Onyx Hybrid Non-Stick Sauterpande som bedst i test, da den udmærker sig med en non stick belægning og er yderst slidstærk.

Hvad koster en sauterpande?

Prisen på en sauterpande skifter, alt efter hvilken model du ønsker at investere i. Vi vil dog ikke anbefale dig at gå efter de helt billige modeller, da de ofte ikke kan holde til regelmæssig brug.

Hvad er forskellen på en stegepande og en sauterpande?

En sauterpande er ideel til wok-, pasta- eller andre blandingsretter, da den er udviklet med højere kanter end en almindelig stegepande. Det er klart en fordel at have begge pander til rådighed.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×