Senge Test %currentyear% | Vi har testet 14 af de bedste

Af Frederikke Thuesen Jensen BAdge
Frederikke Thuesen Jensen

I mange år havde Frederikkes familie et af Skandinaviens største brandhouse indenfor køkkenudstyr, så hendes viden inden for køkkenudstyr og de forskellige brands i branchen er meget høj.  Mange gange... Læs mere

MasterBed Standard – Komfortabel kontinentalseng med enkel opbygning 3
Komfortabel kontinentalseng med enkel opbygning

MasterBed Standard

Highline King Size 4
Stor seng med mulighed for ekstra fast madras

Highline King Size

5
Den bedste enkeltmandsseng

Nexus Comfort

6
Den bedste sengeramme til soveværelset

HMS Furniture of Denmark Messina

7
Den bedste boksmadras

Tempur Fusion

8
Miljøvenlig elevationsseng

Tromsø Elevation

10
En ekstra lang dobbeltseng

MasterBed Select

11
Den bedste seng til teenager

Krone Signatur

12
En fleksibel og praktisk elevationsseng

Stockholm Boxelevation EF

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

I denne senge test kan du læse om de 14 bedste senge på markedet. Du kan ikke gå galt i byen med en af de nedenstående modeller, men det er vigtigt, at du vælger den seng, som passer bedst til dine behov og præferencer. Vores testvinder er en god investering for de fleste, da den har et højt komfortniveau og kvalitet, samt er allergivenlig og bedst til prisen.

Der er ingen grund til at fortvivle, selv hvis du ikke lige ved, hvilken seng du skal gå efter. Du kan nemlig læse en udførlig guide til valg af seng i forhold til hvad du skal prioritere o.l. efter gennemgangen af produkterne.

Snefrid Fjäll

Den bedste seng

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Produceret efter danske standarder, så den er yderst robust og af høj kvalitet
 • pros-icon.svg Fremragende komfort og støtte – med mulighed for individuel tilpasning af flere dele
 • pros-icon.svg Fremstillet af bæredygtige materialer, og er derfor også et miljøvenlig valg
 • pros-icon.svg Er både antibakteriel og allergivenlig

Detaljeret gennemgang

Vi vil anbefale dig at investere i denne Snefrid Fjäll model, hvis du leder efter en ny seng, som du kan få glæde af i mange år fremover. Lige netop denne seng har en solid opbygning og er produceret af danske håndværkere efter danske kvalitetskrav. Produktet sikrer maksimal komfort og støtte, så du kan få en god nats søvn hver eneste nat.

Derfor skal du vælge Snefrid Fjäll

Der er utroligt mange fordele ved at vælge denne Snefrid Fjäll kontinentalseng, hvorfor vi har valg at kåre den som testvinder i vores senge test. Det er næsten ikke til at nå omkring alle fordelene ved sengen her på siden, så vi kan kun anbefale dig at læse mere på forhandlerens hjemmeside, hvis du vil vide mere. Helt generelt er du garanteret en eminent komfortoplevelse med denne seng. Det skyldes bl.a., at du kan tilpasse både madras fasthed og topmadras til dine ønsker for materiale og fasthed.

Derudover består sengen af en springmadras, der indeholder en videreudvikling af traditionelle pocketfjedre. I samspil med AirFlow skumpolstring og hele 7 komfortzoner sikrer denne opbygning, at du får ekstra støtte af din krop. Dette resulterer i en bedre aflastning af kroppen, hvorfor du ikke længere vil vågne op med ømme led og muskler. Fjedrene har endda øget fleksibilitet, hvorfor de tilpasser sig den enkelte brugers kropsbygning.

Danskproduceret kontinentalseng af bæredygtige materialer

Denne kontinentalseng er produceret i Danmark af danske håndværkere. Det betyder, at du roligt kan stole på sengens kvalitet, da denne som minimum lever op til de danske krav på området. Faktisk er lige netop denne seng fremstillet af bæredygtige materialer, så det er altså også et miljøvenligt valg at gå efter vores testvinder. Denne opbygning gælder både for selve sengen og dens tilbehørsdele i form af madrasser og betræk. F.eks. er topmadrassens betræk fremstillet af bambusfibre, mens sengen er polstret af eksklusivt møbelstof.

En anden klar fordel ved denne seng er, at den både er allergivenlig og antibakteriel. Du kan således være sikker på, at sengen selv er med til at opretholde et hygiejnisk miljø i soveværelset. Dette skyldes i høj grad AirFlow skummet i springmadrassen og topmadrassen af latex. Begge dele har antibakterielle egenskaber og hjælper med at holde fugt væk fra madrasserne. Med i købet følger der en topmadras, der er lige så lækker som resten af sengen. Du vælger selv, om den skal være af latex eller memoryskum.

Du kan naturligvis købe denne seng i flere størrelser alt efter dit behov. Den findes både som halvandenmands seng og dobbeltseng i flere bredder.

Produktdetaljer

 • Højde: 68 cm
 • Længde: 200 eller 210 cm
 • Bredde: 140, 160, 180 eller 210 cm
 • Sengeramme: 14 cm
 • Polstring: 25 mm Airflow skum
 • Antal komfortzoner: 7 stk
 • Betræk: Højkvalitets møbelstof
 • Farve: Lysegrå, mørkegrå eller sandfarvet
 • Fasthed: Vælg mellem Medium, Fast eller Ekstra fast
 • Topmadras: Medfølger – vælg mellem memoryskum eller latex

Ragna Älv

Den bedste elevationsseng med lydsvag motor

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Fremragende komfortoplevelse og behagelig støtte af diverse trykpunkter
 • pros-icon.svg Ingen problemer eller irritation ved løft, da den har stærk og lydsvag elevationsmotor
 • pros-icon.svg Opretholde et optimalt sovemiljø med antibakterielle og kølige egenskaber
 • pros-icon.svg Bunden er solid i opbygningen, samt har lys og styring via app

Detaljeret gennemgang

Med denne elevationsseng får du stor fleksibilitet til at se TV eller læse i sengen, uden at du behøver at gå på kompromis med kvaliteten. Modellen lever op til danske kvalitetskrav og er udstyret med ergonomiske pocketfjedre, støttende materialer og komfortzoner, der alle er med til at understøtte kroppen bedst muligt. Den leveres endda med en støjsvag motor.

Derfor skal du vælge Ragna Älv

Hvis du gerne vil have fingrene i en komfortabel og enestående elevationsseng, kan du udmærket investere i denne Ragna Älv variant. Sengen har nogenlunde samme behagelige og støttende opbygning som vores testvinder, så komforten er altså i højsæde. Du får bl.a. en springmadras bestående af ergonomiske pocketfjedre og Cooltex skum, der har 5 komfortzoner indbygget. Dette er med til at sikre dig en god støtte af kroppens trykpunkter, så du ikke vågner op med ømme led, fordi du har lagt for meget vægt på dem.

Madrassen er både antibakteriel og allergivenlig, hvilket i høj grad skyldes Cooltex polstringen, da materialet absorberer overskydende fugt. Springmadrassen er ikke det eneste komfortable aspekt af denne elevationsseng. Den leveres nemlig med en topmadras, der er OEKO-TEX certificeret og udstyret med et vaskbart betræk. Du vælger selv, om du vil have topmadrassen i latex, et ventilerende og trykaflastende materiale, eller i memoryskum, der former sig efter din krop og støtter godt op om dig.

Funktionel elevationsseng med app-styring

Som med vores testvinder er denne seng produceret i Danmark af danske håndværkere. Derudover er den udviklet i samarbejde med førende eksperter på området, så du kan altså være sikker på, at denne seng er alt din krop har brug for. Den høje kvalitet manifesterer sig ikke blot i komforten, men også i sengens opbygning. Denne er robust og kan klare lidt af hvert. Du skal altså ikke være nervøs for rammebrud e.l. Du kan altid tilpasse den lidt til dine egne behov, da den er udstyret med 42 justerbare lameller i bunden.

En elevationsseng er naturligvis intet uden en god motor. I denne seng finder du en stærk og lydsvag elevationsmotor fra den danske producent Linak. Motoren har en garanti på 5 år. Det er desuden muligt at styre motoren via en app på telefonen, men du kan også holde dig til den trådløse fjernbetjening, hvis du foretrækker det. App’en giver dig dog mulighed for større fleksibilitet. 

Andre fordele ved denne seng tæller, at den har indbygget lys, der kan oplyse gulvet omkring sengen, samt har to sidelommer (én i hver side), hvor du kan placere diverse genstande, så der ikke er behov for et natbord.

Produktdetaljer

 • Højde: 65 cm
 • Længde: 200 eller 210 cm
 • Bredde: 80, 90, 120, 140, 160, 180 eller 210 cm
 • Sengeramme: 20 cm
 • Polstring: 25 mm Cooltex skum
 • Antal komfortzoner: 5 stk
 • Betræk: Højkvalitets møbelstof
 • Farve: Blå, mørkegrå eller lysegrå
 • Fasthed: Vælg mellem Medium, Fast eller Ekstra fast
 • Topmadras: Medfølger – vælg mellem memoryskum eller latex (split eller ej)

MasterBed Standard

Komfortabel kontinentalseng med enkel opbygning

MasterBed Standard – Komfortabel kontinentalseng med enkel opbygning
Fordele
 • pros-icon.svg Enkel og stilren i udseendet, hvorfor den passer til alle rum
 • pros-icon.svg Solid opbygning hele vejen igennem for en længere holdbarhed og bedre komfort
 • pros-icon.svg Udstyret med smudsafvisende stof på siderne, så den ikke samler støv og snavs

Detaljeret gennemgang

Denne seng fra Masterbeds Standard-serie, der fås som både kontinentalseng, elevationsseng og boksmadras, er enkel i sit udseende og opbygning, hvorfor den vil se pæn ud i alle soveværelser. Sengen har en ergonomisk sund madras og er udviklet med smudsafvisende stof, så den ikke bliver nusset over tid.

Derfor skal du vælge MasterBed Standard

Et godt valg for dig, der gerne vil have en seng med en enkel opbygning, er denne Standard model fra producenten MasterBed. Men selvom sengen umiddelbart ser enkel ud for at kunne passe ind i alle hjem, så består den nu stadig af robuste materialer. Du kan altså roligt stole på, at den kan holde i mange år. Faktisk giver producenten op til 15 års garanti på ramme- og fjedrebrud. Der er da heller ikke en finger at sætte på kvaliteten, da den er dansk produceret.

En stor del af sengen robusthed stammer fra dens faste ramme, der er udført med bæreskum. Ovenpå denne bund finder du en springmadras med en tykkelse på 18 cm. Madrassen er fyldt med pocketfjedre, hvor der er 250 fjedre pr m2. Disse bliver på plads, da de er pakket ind i små stofposer. Lige netop denne madras er vendbar, da den er udstyret med en stabiliserende skumkerne omkring. Madrassen har også fem komfortzoner, der er med til at forebygge smerter i ryg og nakke under søvn.

Medfølgende latex topmadras

Denne variant leveres med en latex topmadras, der er med til at gøre sengen ideel for allergikere. Latex er nemlig et allergivenligt naturprodukt. Derudover er det med til at højne komforten, da materiale virker trykaflastende på din krop. En anden klar fordel ved brugen af en latex topmadras er, at den har temperaturregulerende egenskaber. Dette er med til at sikre dig en bedre kropstemperatur, når du sover, så du kan sove med færre forstyrrelser.

Vær gerne opmærksom på, at denne seng har to delte madrasser, hvis du bestiller den som en dobbeltseng. Det resulterer i, at I som par kan vælge hver jeres madras præference. Det gør dig også, at I ikke kan ligge i midten, da dette muligvis vil føles ubehageligt. Sengen leveres med et elegant sort stof, som virker smudsafvisende. Dette sikrer dig en pænere seng i længere tid.

Du har mulighed for at købe denne seng som både kontinentalseng, boksmadras og elevationsseng. Det er altså helt op til dig selv, hvilken grundlæggende opbygning du ønsker, at din seng skal have – komfortniveauet er nemlig det samme for alle sengene i MasterBeds Standard-serie.

Produktdetaljer

 • Højde: 38 cm uden ben og gavl (vælg selv ben til sengen)
 • Længde: 200 eller 210 cm
 • Bredde: 140, 160, 180 cm
 • Antal komfortzoner: 5 stk
 • Betræk: Skumlamineret sort stof, der virker smudsafvisende
 • Farve: Sort eller grå
 • Fasthed: Vælg mellem Medium eller Fast
 • Topmadras: Variant af latex medfølger i købet

Highline King Size

Stor seng med mulighed for ekstra fast madras

Highline King Size
Fordele
 • pros-icon.svg God til større personer, grundet bredden og mulighed for at vælge ekstra fast kerne
 • pros-icon.svg Kraftig opbygning garanterer dig en seng, der kan holde i mange år
 • pros-icon.svg Optimal polstring, betræk, antal komfortzoner m.m. for høj komfort og åndbarhed

Detaljeret gennemgang

King size senge er ikke det mest almindelige i Danmark, men hvis du godt kan lide at have god plads omkring dig, når du ligger i sengen, så er en sådan seng det helt rigtige valg for dig. Lige netop denne model findes både som elevationsseng, kontinentalseng og boksmadras med den samme høje kvalitet og komfort.

Derfor skal du vælge Highline King Size

Først og fremmest må vi hellere starte ud med at nævne, at du ikke nødvendigvis skal have denne seng i en king size størrelse eller som kontinentalseng. I stedet kan du vælge at bestille sengen som elevationsseng eller boksmadras, samt få den i andre halvandenmandsseng eller dobbeltseng størrelser. Du kan derfor helt selv vælge, hvilken type seng du ønsker at investere i. Uanset om du vælger den ene eller anden variant, så får du den samme høje komfort, som er kendetegnet vil modellerne i Highline-serien.

Helt generelt er Highline-serien fremstillet i Danmark og lever således op til de danske kvalitetskrav. Derudover har den en kraftig fyrretræsramme og består af robuste materialer. Dette garanterer dig en seng, som du kan få glæde af i mange år, så du ikke inden for en kort tidsperiode skal ud og købe en ny seng igen. Du har mulighed for at tilpasse valget af madras og topmadras til dine ønsker, og har bl.a. mulighed for at vælge en ekstra fast madras, der er egnet til personer over 100 kg.

Madras i ét betræk for bedre komfort

Hvis du vælger at gå med en dobbeltseng eller king size model af sengen, så er I som par ikke tvunget til at vælge samme madras fasthed. Dette er en klar fordel, hvis I er i hver jeres vægtklasse. Det giver nemlig mulighed for, at I hver især kan få den optimale støtte af jeres krop. Den midterste madras er dog samlet i ét betræk, da det er med til at give følelsen af en samlet seng, og for at sikre, at det ikke er ubehageligt at rulle hen mod den anden person. Topmadrassen er én samlet madras, hvor I kan vælge mellem memoryskum eller latex med en tykkelse på 6 cm.

Selve madrassen består af pocketfjedre og en Cooltex skumpolstring på 25 mm. Pr. m2 finder du op til 252 fjedre og så er madrassen inddelt i fem komfortzoner for at give optimal støtte og aflastning af din krops trykpunkter i løbet af natten. Cooltex polstringen sikrer desuden en god nattesøvn, da den sørger for øget åndbarhed i madrassen, så du ikke bliver for varm. Det samme gør topmadrassens betræk, uanset hvilket materiale du vælger i kernen, da den er udstyret med et betræk af bambusfibre, der sikrer en kølig overflade.

Produktdetaljer

 • Højde: 64 cm
 • Længde: 200 eller 220 cm
 • Bredde: 140, 180 eller 220 cm
 • Polstring: 25 mm cooltex
 • Antal komfortzoner: 5 stk
 • Farve: Mørkegrå eller lysegrå
 • Fasthed: Vælg mellem Medium, Fast eller Xtra fast
 • Topmadras: Medfølger – vælg mellem memoryskum eller latex

Nexus Comfort

Den bedste enkeltmandsseng

Fordele
 • pros-icon.svg Solid og komfortabel seng, hvor du får meget for pengene
 • pros-icon.svg Er velegnet til allergikere, da sengen virker afvisende over for støv og bakterier
 • pros-icon.svg Hele 25 års fabriksgaranti på fjedre- og rammebrud, så sengen holder længe

Detaljeret gennemgang

Denne boksmadras er ideel til dig, der nægter at gå på kompromis med opbygningen og komforten i din nye seng. Produktet tilbyder praktisk talt luksus komfort med en blanding af pocketfjedre, bonell fjedre, latex polstring og komfortzoner. Alt dette får du selvom modellen er en enkeltmandsseng – det er dog muligt at købe den i større udgaver.

Derfor skal du vælge Nexus Comfort

Hvis du gerne vil have fingrene i en behagelig enkeltmandsseng, så kan vi anbefale dig at se nærmere på denne Nexus Comfort model. Du kan faktisk også tage et kig på den, selvom du er på jagt efter en boksmadras til både du og din partner, da modellen fås i flere størrelser end kun som enkeltmandsseng. Helt generelt er har denne seng en god opbygning, der sikrer en langt højere komfort og at sengen kan holde i mange år. Faktisk tilbyder producent hele 25 års garanti på fjedre- og rammebrud på denne seng.

Modellen ser muligvis enkel ud ved første øjekast, men vi kan godt garantere, at den vil slå dine ben omkuld, når du først prøver den. Sengen er nemlig udviklet med ergonomi for øje, hvorfor den praktisk talt er en luksusudgave af en traditionel boksmadras. F.eks. er madrassen udviklet med en blanding af pocketfjedre og bonell fjedre, hvilket sikrer en bedre affjedring, når du ligger i sengen. Madrassen har desuden fem komfortzoner, der i samspil med fjedrene tilpasser sig til dine kropsformer og giver en ergonomisk korrekt støtte og aflastning.

Allergivenlig seng

Ud over at have en god og ergonomisk opbygning, så er der også tænkt på den længerevarende komfort. Senge har bl.a. et lag af latex over fjedrene i boksmadrassen, der er med til at sikre, at du ligger behageligt, selv hvis du ligger i sengen længe ad gangen. Laget af latex har en tykkelse på 3 cm og er endda også med til at beskytte fjedrene, så din seng kan holde i flere år.

En anden klar fordel ved brugen af latex som polstring er, at det er et trykaflastende og åndbart materiale. Du er således garanteret en bedre luftgennemstrømning i madrassen, hvilket sikrer en bedre hygiejne. Der findes også latex i topmadrassen og du vil derfor opleve, at overskydende varme fra din krop vil blive ledet optimalt væk i løbet af natten. På den måde opnår du en bedre og dybere søvn. Som en ekstra bonus virker latex afvisende over for husstøvmider, hvilket gør denne seng til en ideel investering for allergikere.

Produktdetaljer

 • Højde: 38 cm (uden ben og gavl)
 • Længde: 200 eller 210 cm
 • Bredde: 80, 90, 105, 120, 140, 160, 180 eller 210 cm
 • Polstring: 3 cm latex
 • Antal komfortzoner: 5 stk
 • Betræk: Polstret møbeltekstil
 • Farve: Mørkeblå, mørkegrå, lysegrå eller brun
 • Fasthed: Vælg mellem Blød, Medium, Fast eller Xtra Fast
 • Topmadras: Medfølger – Nexus CoolPlus med kerne af latex

HMS Furniture of Denmark Messina

Den bedste sengeramme til soveværelset

Fordele
 • pros-icon.svg Elegant design i massivt fyrretræ eller kernebøg af højeste kvalitet
 • pros-icon.svg Pladsbesparende møbel, da du opnår god opbevaringsplads i de fire store skuffer
 • pros-icon.svg Naturligt look i soveværelset – og med mulighed for at skifte madrassen ud
 • pros-icon.svg Skabt i samarbejde med en række prominente designere

Detaljeret gennemgang

En sengeramme er en fremragende investering til dig, der gerne vil give dit værelse et naturligt touch, og som ikke vil være forpligtet til den samme madras i de næste mange år. For med en sengeramme har du større fleksibilitet i forhold til udskiftning af madrassen, når du føler for det. Dét kan du ikke på samme måde med en almindelig seng.

Derfor skal du vælge HMS Furniture of Denmark Messina

Hvis du er på jagt efter den bedste sengeramme, så kan du på ingen måde gå galt i byen med denne variant fra HMS Furniture of Denmark. Sengerammen er udviklet med et elegant og stilrent design, der garanterer dig et æstetisk udtryk i soveværelset. Du har mulighed for at vælge mellem massiv kernebøg, hvidolieret eller olieret fyrretræ til din seng. Uanset hvilken træsort du vælger, kan du være sikker på, at denne sengeramme vil være din trofaste ven i mange år fremover. Den er nemlig massiv i opbygning og er fremstillet af træ af højeste kvalitet.

Sengerammen er fremstillet af danske møbelsnedkere på en fabrik i Østjylland, så den vil med garanti leve op til danske kvalitetskrav. Faktisk står flere prisvindende designere bag denne sengeramme, så der er virkelig tænkt over detaljen. På listen over designere i udviklingen af denne seng står bl.a. Morten Røssel, Per Weiss og Henrik Illfelt. At sengen er produceret i Danmark sikrer, at der ikke er lige så meget CO2 udledning i transport af produktet. Derudover har forhandleren Nordic Dream besluttet at plante et træk hver gang de sælger en sengeramme. Du kan altså gøre noget godt for miljøet ved at vælge denne variant seng.

Seng med opbevaring

Du kan udmærket vælge at investere i denne sengeramme, hvis du mangler mere opbevaringsplads i dit soveværelse. Modellen er nemlig udviklet til at udnytte pladsen bedst muligt. Du finder således 4 indbyggede skuffer under sengen, hvor der er god plads til opbevaring. Alle fire skuffer er yderst rummelige og så kan du nemt komme til dem. Det behøver derfor ikke være genstande du kun tager op engang imellem, der opbevares under sengen. I alt måler skufferne 91 cm i bredden, 55 cm i dybden og 26 cm i højden.

Som nævnt i introduktionen til dette produkt, så er der flere fordele ved at vælge en sengeramme som grundstenen til din nye seng. F.eks. kan du vælge mellem et hav af madrasser, og eventuelt topmadrasser hvis du ønsker det, da denne ikke følger med sengen. Den delte opbygning sikrer også, at du ikke skal ud og købe en ny seng, blot fordi du ønsker at skifte madrassen ud. Du vil således altid kunne få en madras, der lever op til dine behov, så du aldrig skal gå på kompromis. 

Er du helt på bar bund i forhold til valget af madras og topmadras, kan du altid bestille det med til denne seng. Vær dog opmærksom på, at det koster ekstra.

Produktdetaljer

 • Højde, hovedgavl: 66 cm
 • Siddehøjde: 42 cm
 • Længde (for sengen): 206 cm
 • Længde (for madrassen): 200 cm
 • Bredde (for sengen): 166, 186 eller 206 cm
 • Bredde (for madrassen): 160, 180 eller 200 cm
 • Antal skuffer: 4 stk
 • Farve: Fås i flere forskellige træsorter
 • Mulighed for at vælge madras: Ja
 • Mulighed for at vælge topmadras: Ja

Tempur Fusion

Den bedste boksmadras

Fordele
 • pros-icon.svg Seng med enkel opbygning, der dog samtidig tilbyder en optimal komfort
 • pros-icon.svg Fremstillet med brugen af Tempur materiale, der anbefales af eksperter
 • pros-icon.svg Medfølgende topmadras ligger på non-slip betræk, så den aldrig rykker sig

Detaljeret gennemgang

En boksmadras er en oplagt løsning til dig, der gerne vil have en enkel seng, som dog stadig kan tilbyde en høj komfort. Det er netop, hvad du får med denne boksmadras fra Tempur. Produktet består bl.a. af fleksible pocketfjedre og en trykaflastende topmadras med skridsikkert underlag. Hele 30.000 rygeksperter står bag Tempurs madrasser og senge.

Derfor skal du vælge Tempur Fusion

Hvis du ønsker en god boksmadras, der mindsker risikoen for ømme muskler og led, kan du vælge denne Fusion model fra Tempur. Vi må hellere nævne, at Tempurs materiale er anbefalet af over 30.000 rygeksperter, hvorfor du med garanti vil føle, at din krop får den helt rette støtte og aflastning. Det er nemlig Tempur materialets bedste kvalitet: at det støtter op om kroppen, så rygsøjlen er mere lige under søvnen. Dette hjælper dig til en god nattesøvn og sørger for, at der bliver passet bedre på din krop.

Tempurs Fusion boksmadras er udviklet med fleksible pocketfjedre og en god lamelbund. Begge dele følger kroppens bevægelser under søvnen, så du får den rette støtte og komfort, uanset hvilken soveposition du sover i. Det er muligt at bestille denne seng i varianterne Sensation og Original. Sensation har en madras med medium fasthed, mens Original madrassen er fast. Vi må desuden hellere nævne, at du får to separate boksmadrasser, hvis du bestiller modellen som en dobbeltseng. De to dele er dog sat sammen med massive beslag, der sikrer, at de ikke glider fra hinanden.

Trykaflastende topmadras med non-slip betræk

I købet af denne boksmadras medfølger der en topmadras. Du skal således ikke ud og tilkøbe denne del. I stedet kan du blot læne dig tilbage og nyde den store trykaflastende madras fra Tempur. Topmadrassen har en tykkelse på 7 cm og fås som én samlet madras (den er altså ikke delt lige som boksmadrasserne). Tempur tilbyder tre forskellige fastheder for deres topmadrasser: en blød variant ved navn Cloud, den mediumfaste Sensation eller fast Original. 

En ulempe ved topmadrasser er, at de ofte glider lidt rundt i sengen – og dermed en smule ud over sengekanten i længden, så topmadrassen hele tiden skal lægges på plads igen. Dette er dog ikke tilfældet med denne topmadras fra Tempur. Problemet er nemlig løst ved, at den er udstyret med et non-slip betræk. Dette kan desuden vaskes ved 60 grader, så du kan opretholde en god hygiejne i soveværelset. Betrækket på boxmadrasserne består desuden også af slidstærkt og smudsafvisende betræk.

Produktdetaljer

 • Højde: 60 cm
 • Længde: 200 eller 210 cm
 • Bredde: 140, 160 eller 180 cm
 • Sengeramme: 40 cm
 • Betræk: Slidstærkt og smudsafvisende
 • Farve: Lysegrå eller mørkegrå
 • Fasthed: DUO medium / fast
 • Topmadras: Tempur topmadras medfølger 

Tromsø Elevation

Miljøvenlig elevationsseng

Fordele
 • pros-icon.svg Består af miljøvenlige materialer, der har imponerende stabilitet og holdbarhed
 • pros-icon.svg Er fremstillet i Danmark og indeholder en motor fra danske Linak
 • pros-icon.svg Udstyret med en vendbar springmadras og leveres med valgfri LUX topmadras
 • pros-icon.svg Mulighed for at hæve / sænke sengen efter behov og via app-styring

Detaljeret gennemgang

For denne elevationsseng gælder det, at samtlige materialevalg er taget ud fra et miljøvenligt udgangspunkt. F.eks. består trærammen af FSC certificeret fyrretræ, sengen er produceret i Danmark og så er alle tekstiler OEKO-TEX certificeret. Selv elevationssengens motor kommer fra en dansk producent: Linak.

Derfor skal du vælge Tromsø Elevation

Du kan falde i søvn hver eneste aften med god samvittighed, hvis du investerer i denne Tromsø elevationsseng. Det skyldes, at det er en miljøvenlig seng. F.eks. er den blevet produceret i Danmark, hvorfor der ikke er blevet benyttet helt så meget CO2 på at transportere sengen fra den ene ende af verden og hjem til dig. Derudover består sengerammen af FSC certificeret fyrretræ og diverse stofmaterialer er OEKO-TEX certificeret. Der er altså tænkt over opbygning og ikke blot komfort.

Modellen fås i et hav af størrelser, både som enkeltmandsseng, halvandenmandsseng, dobbeltseng og king size, så uanset dine præferencer kan du få den helt rigtige variant for dig. Du skal endda ikke være nervøs for, at du går på kompromis, da alle størrelser har nogenlunde samme opbygning og materialevalg. Det betyder, at du vil få en af de bedste senge på markedet med en solid opbygning, der kan holde i mange år, uanset hvilken størrelse du køber den i.

Funktionel motor og gode hæve / sænke funktioner

Modellen er udstyret med en motor fra den danske producent Linak. Derudover er der 28 fleksible elevationslameller i bunden af sengen. Du styrer let sengens justerbare hæve / sænke dele med den medfølgende fjernbetjening. Du kan dog også vælge at forbinde den via Bluetooth teknologi til en app på din telefon, hvis du vil have mulighed for at styre sengen direkte på telefonen. Det er muligt at hæve og sænke madrassen i både fod- og hovedende. I hovedenden kan du madrassen nå op til 65 graders justering, mens det for fodenden er 45 grader. Der er desuden LED lys under bunden af sengen.

Du skal ikke være nervøs for, at du går på kompromis med sengens komfort – du skal nok kunne opnå en god søvn hver nat. F.eks. er sengens madras en vendbar springmadras med zoneinddelte pocketfjedre. Der er også en 25 mm tyk åndbar polstring med latex materiale, som sikrer ekstra komfort og støtte af kroppens trykpunkter. Ovenpå springmadrassen finder du en LUX topmadras med en kerne på 5 cm. Du vælger selv, om denne skal være af latex eller memoryskum. Begge topmadras-varianter kommer med et aftageligt og vaskbart betræk. Der er desuden antiskrid indbygget, så madrasserne ikke glider rundt.

Produktdetaljer

 • Højde: 71 cm
 • Længde: 200 eller 210 cm
 • Bredde: 80, 90, 105, 120, 140, 160, 180 eller 210 cm
 • Sengeramme: 20 cm
 • Polstring: 25 mm Latex
 • Antal komfortzoner: 5 stk
 • Betræk: Møbelstof med kuvertsyning
 • Farve: Sandfarvet eller mørkegrå
 • Fasthed: Vælg mellem Medium, Fast eller Xtra fast
 • Topmadras: Medfølger – vælg mellem latex eller celsius materiale

Bedre Nætter Senses

Den bedste billige seng

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Sælges til en budgetvenlig pris – uanset hvilken størrelse du ønsker den i
 • pros-icon.svg Består bl.a. af miljø- og allergivenlige materialer, så den er egnet for enhver
 • pros-icon.svg Tilbyder optimal komfort og støtte, så du kan få en god nats søvn hver nat

Detaljeret gennemgang

En god seng behøver ikke nødvendigvis at koste dig mange penge. Det er denne Senses model et fremragende eksempel på, da den sælges til en budgetvenlig pris. Opbygningen er endda miljø- og allergivenlig, samt sikrer dig den støtte som din krop har brug for i løbet af natten. Af den grund må vi bare indrømme, at modellen er bedst til prisen i denne test.

Derfor skal du vælge Bedre Nætter Senses

Har du ikke det største budget at gøre godt med i købet af en ny seng? I så fald er der ingen grund til at fortvivle. En god seng behøver nemlig ikke at koste dig mange penge. Ej heller selvom du vil have en variant, der er fremstillet af skånsomme materialer og har en komfortabel opbygning, så du kan sove godt alle nætter fremover. Denne Senses model fra Bedre Nætter er mere prisvenlig end flere andre gode senge på markedet. Du kan således få en seng med en solid og komfortabel opbygning, uden at skulle spare op i flere år, hvis du vælger at gå efter denne model.

Lige netop denne variant er en boksmadras, men det er muligt at få Senses-opbygningen som kontinentalseng og elevationsseng, hvis du ønsker det. Uanset hvilken du vælger, vil du få en seng, der består af OEKO-TEX certificerede materialer og har en Svanemærket topmadras. Det betyder reelt, at selv folk med allergi, sart hud o.l. kan få glæde af denne model. Det er ikke helt skidt med tanke på, at den også sælges til en billig pris.

God komfort hele vejen igennem

Med denne boksmadras er du garanteret en optimal støtte og dermed også et godt komfortniveau, når du ligger i sengen. Modellen består af en boksmadras, der reelt udgør sengens bund. Denne er omringet af en 14 centimeter tyk træramme af massivt svensk fyrretræ. Boksmadrassen består af en dobbeltfjedret kerne af pocketfjedre og 25 mm skumpolstring af latex materiale. Polstringen garanterer optimal ventilation i madrassen.  Sengens kerne er inddelt i syv komfortzoner, der understøtter din krops trykpunkter.

Ovenpå selve boksmadrassen finder du en topmadras, der tager komforten til næste niveau. Topmadrassen har en kerne med en tykkelse på seks centimeter, og formår både at være åndbar og elastisk. Dette sikrer, at du ikke får det for varmt i løbet af natten og at madrassen former sig efter din krop og liggeposition.

Du har mulighed for at købe denne seng i flere forskellige bredder og med en længde på enten 200 eller 210 cm. Derudover kan du vælge lige den fasthed for madrassen, der passer til dig. Sengen fås i fire forskellige farver, så du kan få den med en opbygning, der passer til dit soveværelse.

Produktdetaljer

 • Højde: 63 cm
 • Længde: 200 eller 210 cm
 • Bredde: 80, 90, 120, 140, 160 eller 180 cm
 • Sengeramme: 20 cm
 • Polstring: 25 mm Latex
 • Antal komfortzoner: 7 stk
 • Farve: Lysegrå, mørkegrå, sort eller beige
 • Fasthed: Vælg mellem Medium, Fast eller Xtra fast
 • Topmadras: Medfølger i købet

MasterBed Select

En ekstra lang dobbeltseng

Fordele
 • pros-icon.svg Er længere end en normal størrelses seng, hvorfor den er god til høje personer
 • pros-icon.svg Antibakteriel og åndbar topmadras medfølger for et hygiejnisk sovemiljø
 • pros-icon.svg Mulighed for at vælge fasthed, farve og diverse tilvalg

Detaljeret gennemgang

Med denne seng skal du aldrig mere føle, at du skal folde dig sammen for at kunne ligge med fødderne inden for sengens ramme. Modellen er nemlig en smule længere end andre varianter. Du har mulighed for selv at vælge flere dele i sengens opbygning og udseende, hvorfor du kan opnå en mere brugertilpasset seng, hvis du vælger denne fra MasterBed.

Derfor skal du vælge MasterBed Select

Er du eller din partner ret høj? I så fald kan det godt betale sig at investere i en seng med en lidt længere længde end 200 cm, så fødderne ikke titter ud over fodenden hver nat. Denne dobbeltseng fås med en længde på 210 cm, hvorfor der burde være lidt bedre plads til selv høje personer. Du har desuden mulighed for at vælge sengen i flere bredder, så I selv kan beslutte, hvor meget plads I vil have at bevæge jer rundt på. 

Vær gerne opmærksom på, at sengen består af to mindre madrasser i ét betræk, når I bestiller Masterbed Select som en dobbeltseng. Sengen er derfor ikke en oplagt løsning, hvis du regner med at skulle ligge alene i den og gerne vil kunne ligge i midten. Det vil nemlig ikke føles helt så behageligt, når sengen består af to kerner. Fordelen ved, at sengen er opdelt i to madrasser, er dog, at I så kan vælge hver jeres præference i forhold til madrassens fasthed. I behøver altså ikke blive enige på dette område for at kunne få en god seng bestilt hjem.

Stor seng med god komfort

Lige netop denne model er en kontinentalseng, men modellens fås også som både elevationsseng og boksmadras. Du kan udmærket prioritere en Select model fra MasterBed, hvis du ønsker en seng med et højt komfortniveau og elegant udseende. Du har mulighed for at fuldende designet efter dine præferencer, da du selv kan vælge farve, ben og om der skal være gavl eller ej. Uanset hvad du vælger, får du en solid madrasbund omgivet af en fast ramme og Merlin Magic stof, der holder sig pletfrit i mange år.

Sengens madras består af multipocket fjedre, der er inddelt i fem komfortzoner. Disse komfortzoner er bl.a. med til at understøtte dine hofter og skuldre, så din rygsøjle kan ligge mere lige i løbet af natten – og dermed ikke blive øm. Med i købet følger der også en topmadras, som har en kerne af latex. Denne type materiale egner sig godt til topmadrasser, da det sikrer dig en temperaturregulerende madras, der endda er resistent over for bakterier og husstøvmider. Dette gør topmadrassen allergivenlig og hjælper dig med at opretholde et bedre sovemiljø.

Produktdetaljer

 • Højde: 48 cm (uden galv, ben eller topmadras)
 • Længde: 200 eller 210 cm
 • Bredde: 140, 160 eller 180 cm
 • Antal komfortzoner: 5 stk
 • Betræk: Merlin Magic stof
 • Farve: Lysegrå, mørkegrå, blå eller sort
 • Fasthed: Vælg mellem Medium eller Fast
 • Topmadras: Medfølger og har kerne af latex

Krone Signatur

Den bedste seng til teenager

Fordele
 • pros-icon.svg Fås i flere størrelser og kan endda bestilles i specialmål, hvis det ønskes
 • pros-icon.svg En model der er bedst til prisen i forhold til det høje komfortniveau
 • pros-icon.svg Vendbar madras og højkvalitetsmaterialer sikrer en seng, der kan holde i mange år

Detaljeret gennemgang

Denne seng er ideel til personer i voksealderen, da den er lidt større end en almindelig enkeltmandsseng og understøtter kroppens trykpunkter, så der er de bedste betingelser for vækst under søvnen. Du kan endda bestille modellen i specialmål, hvis du ønsker. Lige netop denne seng er en kontinentalseng, hvorfor du får tre komfortlag.

Derfor skal du vælge Krone Signatur

Er det på tide at skifte dit barns seng ud, fordi han / hun er kommet i voksealderen? I så fald kan det være en god ide at vælge en model, der er lidt bredere. For når dit barn rammer teenage-alderen, kan en almindelig enkeltmandsseng godt blive for lille. Det kan gå ud over komforten og søvnen, hvis man ligger i en seng, der ikke passer til ens behov. Med denne variant får du endda en seng, der har en komfortabel opbygning og samtidig sælges til en fornuftig pris, så du ikke bliver halvt ruineret ved købet.

Den udvalgte model har en bredde på 120 cm, men det er muligt for dig at købe den i større størrelser, hvis du foretrækker det. Faktisk kan sengen også bestilles i specialmål. Modellen er desuden en kontinentalseng, hvilket betyder, at den har en lidt fyldigere opbygning end en boksmadras. Din teenager vil således nok også føle, at denne seng er et skridt opad. Er I mere til enkle senge ala boksmadrasser eller vil have en mere fancy model, såsom en elevationsseng, kan denne model også bestilles som sådanne varianter. 

Fuldendt seng med god komfort

Sengene i Krone Signatur serien er alle fremstillet af eksklusive materialer og er produceret på en dansk fabrik. Du kan således roligt stole på, at sengen lever op til en høj kvalitet. Producenten giver da også op til 15 års garanti på fjedre- og rammebrud. For at overbevise dig om, at denne seng har en god investering, må vi hellere fortælle lidt om sengens opbygning. I bunden finder du en boksmadras, der er med til at sikre optimal stabilitet for alle, der ligger på sengen.

Ovenpå boksmadrassen finder du en springmadras med to lag pocketfjedre, der er fordelt i to individuelle lag. Dette garanterer en stabil seng, der endda tilpasser sig din soveposition. Madrassen er vendbar, hvilket er med til at forlænge dens levetid. Fjedrene er desuden inddelt i fem komfortzoner, hvilket sikrer optimal støtte af bl.a. hofte- og skulderparti, så de ikke synker for meget ned i madrassen. Sengen er dog ikke fuldendt endnu. Du kan nemlig vælge mellem en topmadras med vaskbart betræk i enten latex eller memoryskum. Valget afhænger af dine præferencer og kropstemperatur under søvnen.

Produktdetaljer

 • Højde: 64 cm
 • Længde: 200 eller 210 cm
 • Bredde: 120, 140, 160 eller 180 cm
 • Antal komfortzoner: 5 stk
 • Betræk: Krone “plus” møbelstof
 • Farve: Grå eller sort
 • Fasthed: Vælg mellem Medium, Fast eller Xtra fast
 • Topmadras: Medfølger – vælg mellem latex eller memory skum

Stockholm Boxelevation EF

En fleksibel og praktisk elevationsseng

Fordele
 • pros-icon.svg Fungerer som én samlet enhed, så madrassen ikke risikerer at glide rundt
 • pros-icon.svg Udstyret med en kraftfuld TD5 motor, der betjenes via en trådløs fjernbetjening
 • pros-icon.svg Madrassen støtter og aflaster kroppen i enhver soveposition

Detaljeret gennemgang

Denne elevationsseng adskiller sig en smule fra nogle af de andre modeller i denne senge test. For lige netop denne model gælder det, at elevationsdelen og springmadrassen én samlet enhed. Det resulterer i en seng, der ikke risikerer at skride. Produktet har desuden en fleksibel og dog robust opbygning, der garanterer en holdbar elevationsseng.

Derfor skal du vælge Stockholm Boxelevation EF

Er du lidt nervøs for at investere i en elevationsseng, da du føler, at man skrider rundt på en sådan seng? Så kan du nu alligevel godt vende blikket mod denne seng. Det skyldes, at modellen kaldes for en såkaldt boxelevationsseng. Det betyder, at den har en lidt anden opbygning end mange andre elevationssenge. Fremover at være i to separate dele, så er denne seng udviklet med en samlet enhed bestående af springmadrassen og elevationsdelen. Dette sikrer, at madrassen altid bliver på sin plads.

Komforten er naturligvis heller ikke til at tage fejl af med denne seng. Den er udviklet med en vendbar madraskerne, der består af 220 pocketfjedre pr. m2. Disse fjedre giver en optimal støtte baseret på din personlige vægt og individuelle trykpunkter. Dette skyldes i høj grad, at madrassen er inddelt i fem komfortzoner, der tilpasser sig og aflaster, uanset hvordan du bevæger dig rundt om natten. Der er desuden en højere komfort og bedre varmeafledning, da madrassens polstring består af latex.

Kraftfuld motor fra dansk producent

Denne boxelevationsseng er udstyret med en fleksibel pladebund, der dog stadig formår at være fleksibel, så du får den rette justering af sengen. Det er nemt at få sengen i de forskellige positioner, da motoren er en kraftfuld TD5 motor. Det er den danske producent Linak, der står bag alle de elektroniske komponenter i dine seng. Det er muligt at styre elevationskomponenterne via en trådløs fjernbetjening.

Træet til denne elevationsseng består af massivt svensk fyrretræ. Det er desuden FSC certificeret. Vi må også hellere nævne, at du kan vælge mellem to forskellige typer af topmadrasser til denne seng: enten en model af latex eller trykaflastende memoryskum. Uanset hvilken du vælger får du en topmadras med en kerne på 6 cm, der garanterer en ekstra høj komfort. Betrækket er fremstillet af bambus quilt og er vaskbart.

Produktdetaljer

 • Længde: 200 eller 210 cm
 • Bredde: 80, 90, 105, 120, 140, 160, 180 eller 210 cm
 • Sengeramme: 20 cm
 • Polstring: 25 mm Latex
 • Antal komfortzoner: 5 stk
 • Farve: Sandfarvet, sort eller grå
 • Fasthed: Vælg mellem Medium, Fast eller Xtra Fast
 • Topmadras: Medfølger – vælg mellem enten latex eller memory skum

Guide

8 ting du skal være opmærksom på inden du vælger en ny seng

Der er utroligt mange ting, som du skal være opmærksom på inden du kaster dig over den første og bedste seng du ser. Vi har nemlig alle forskellige præferencer til sengens opbygning, og du risikerer mange dårlige nætters søvn, hvis du ikke vælger en variant, der understøtter dine behov. Du kan læse mere udførligt om diverse typer af senge, madrasser og opbygninger i de nedenstående afsnit. Denne viden kan hjælpe dig til at finde frem til den rette variant for dig.

Før vi begiver os ned til gennemgangen af de forskellige typer af senge m.m., vil vi dog gerne have lov til at informere dig om de absolut vigtigste ting, som du skal være opmærksom på i købet af en ny seng. Det drejer sig om følgende parametre:

 • Størrelse: Først og fremmest skal du gøre dig nogle overvejelser om, hvor stor en seng du ønsker. Skal det f.eks. være en enkeltmandsseng, halvandenmandsseng, dobbeltseng eller kingsize model? Og skal modellen muligvis være længere end de normale 200 cm? Det er helt op til dig, hvad du foretrækker. Du skal dog sørge for, at sengen passer til dit behov for størrelsen og at den rent faktisk kan være i dit soveværelse
 • Type: Ud over at beslutte dig for størrelsen af din seng, så skal du også tænke lidt over, om du foretrækker en bestemt type seng. Er du typen, der har det bedst med en boksmadras eller kontinentalseng? Eller måske du godt kan lide at kunne justere hoved- og fodende – og så skal du i stedet gå efter en elevationsseng. Vil du gerne have større fleksibilitet er en sengeramme måske det rette valg. Du kan læse mere om de forskellige typer af senge i et senere afsnit – det kan muligvis hjælpe dig i valget
 • Komfortniveau: Sengens komfortniveau er nok det vigtigste aspekt. Du må derfor på ingen måde gå på kompromis, når det kommer til komforten af din nye seng. Der er flere grene af komfortniveauet, som du skal være opmærksom på, når du investerer i en ny seng. Du skal bl.a. holde øje med madrassens opbygning i forhold til typen og mængde af fjedre eller skum, hvilken type polstring der er benyttet og antallet af komfortzoner. Det er en fordel, hvis sengen har syv komfortzoner eller fem komfortzoner, da det giver optimal støtte og aflastning af dine trykpunkter. Du kan læse mere om madrasvalg i et senere afsnit
 • Madrassens fasthed: Komfortniveauet vil generelt blive højnet, hvis du investerer i en madras med en fasthed, der passer til dig. Hvis du vælger en madras med en for blød eller hård kerne, kan det resultere i ømme led og muskler. Er du i tvivl om valget af fasthed, vil vi anbefale dig at læse vores afsnit om emnet, som du finder senere i artiklen
 • Generelle opbygning: Du skal naturligvis også holde et vågent øje med sengens generelle opbygning og ikke blot dens madras. Det vil trods alt være ret irriterende at investere i en ny seng til mange penge, der så går i stykker inden for en kort tidsperiode. Vi kan anbefale dig at se, hvor tyk en ramme og bund sengen har, samt hvilket materiale den består af. Dette vil nemlig give dig en indikation af sengens holdbarhed
 • Udseende: Der findes et hav af senge på markedet i forskellige farver og designs. Du skal gerne være glad for din seng i mange år, så det kan være en god idé at gøre sig nogle tanker om, hvilket design og farvevalg du foretrækker. Vil du gerne pifte soveværelset en smule op, så kan en seng med en markant farve være optimal. Går du derimod efter en mere enkel seng, så skal du nok vælge en mere neutral farve. Derudover skal du også tænke på valget af ben, om der skal være sengegavl eller ej – og i så fald hvordan denne skal se ud. Alle disse overvejelser er udelukkende for din egen skyld, så der kan du vælge som du ønsker
 • Hvad følger med i købet: Nogle senge leveres med både topmadras, sengegalv, ben m.m. Andre består kun af basen, hvorfor du selv skal ud og finde de andre dele – eller tilkøbe dem i processen. Det kan være oplagt at holde øje med, hvad du egentlig får med, så du ikke forventer noget, der ikke er. Vær gerne opmærksom på, at du ikke altid kan stole på det viste billede. Ofte er modellen nemlig vist med diverse tilbehørsdele
 • Prisklasse: Du kan finde senge i enhver prisklasse – og det er langt fra umuligt at finde en god seng til en budgetvenlig pris. Alligevel vil vi dog pointere, at kvalitet og pris ofte går hånd i hånd. Så du kan ikke have alt for store forventninger til prisvenlige senge – i hvert fald ikke sammenlignet med de mere eksklusive modeller. Når du vælger seng ud fra pris, skal du desuden huske at sammenligne dem på alle de ovenstående parametre. Altså både deres type, størrelse, opbygning, komfortniveau, hvad der følger med i købet m.m.

Flere typer af senge at vælge mellem

Det er ingen hemmelighed, at der findes flere forskellige typer af senge. Men hvad er egentlig forskellen på dem? Og hvordan ved du, hvilken model der er den helt rigtige for dig? Forhåbentlig kan du blive klogere på begge disse spørgsmål ved at læse de nedenstående afsnit. Vi sætter i hvert fald fokus på udvalget af sengetyper i de følgende afsnit.

Boxmadras

Det fleste kender nok til en boksmadras – det er en seng med en enkel opbygning, da den blot består af en sengeramme og en madras. Disse sidder sammen, så sengen er altså ikke opbygget af flere dele. Samtlige af de inkluderede boksmadrasser i ovenstående test leveres med en topmadras. Dette gør sig gældende for en del produkter på markedet, men ikke alle – så det skal du altså være opmærksom på, hvis du vælger en boxmadras. Topmadrassen er med til at sikre et lidt højere komfortniveau end du ellers ville få med en boksmadras.

En af de helt store fordele ved at vælge en boksmadras over de andre typer af senge er, at en boksmadras ofte sælges til en billige pris – netop grundet den enkle opbygning. Det er altså en oplagt løsning til dig, der ikke har det største budget at købe ny seng for.

Kontinentalseng

En kontinentalseng minder i høj grad om boksmadrassen, da de har samme udgangspunkt. Forskellen ligger dog i, at en kontinentalseng består af tre individuelle lag frem for blot én madras. Dette resulterer også i, at en kontinentalseng er højere end en boksmadras, så det skal du være forberedt på, hvis du går efter en sådan variant. Kontinentalsengens nederste del består af en ramme af massivt træ, hvorefter der er placeret en springmadras. Madrassen opbygning afhænger af den enkelte model. Ovenpå springmadrassen finder du en topmadras, og hos de fleste forhandlere kan du vælge mellem minimum to typer af materiale til denne.

Kontinentalsengen er ideel for dig, der gerne vil have en lidt mere eksklusiv seng med et højt komfortniveau. De er ofte lidt dyrere end en boksmadras, men til gengæld kan du være sikker på, at din nye seng er af høj kvalitet.

Elevationsseng

Hvis du gerne vil have en fleksibel seng, der er udviklet til, at du kan læse, se TV o.l. i sengen, uden at gå på kompromis med komforten, så skal du vælge en elevationsseng. En sådan model har samme opbygning som en kontinentalseng, men er dog også udstyret med diverse elevationskomponenter og en motor. Dette resulterer i, at du kan justere hoved- og fodende, nogle gange flere dele, til dine behov. Det skifter fra model til model, hvor mange grader sengen kan hæves og sænkes.

I købet af en elevationsseng skal du ikke kun have fokus på sengens opbygning og komfort, men også den indbyggede motor og dennes kvalitet. Det er ret vigtigt, at sengens motor virker effektivt, så det ikke er problematisk at få sengen til at hæve eller sænke sig. Husk også at overvej, om du vil kunne styre sengens elevationskomponenter med en fjernbetjening eller app.

Sengeramme

En sengeramme er jo som sådan ikke en seng i sig selv, men vi har nu stadig valgt at tage den med i gennemgangen af de forskellige sengetyper. Det skyldes, at en sengeramme ligger grund for en god seng i længden. Den helt store fordel ved at investere i en sengeramme frem for en af de ovenstående typer er, at du opnår en langt større fleksibilitet med sengen. Du kan blandt andet selv vælge madras og topmadras, alt efter hvad du ønsker. Det er også nemmere at udskifte disse dele med tiden, hvis du får andre præferencer.

Derudover kan man altid male en sengeramme e.l., hvis man bliver træt af farven, og så tilbyder de fleste varianter mulighed for opbevaring, hvorfor det er et møbel, der virker pladsbesparende i hjemmet. Man skal dog være opmærksom på, at denne type seng også kan ende med at koste en del. For selvom selve sengerammen ikke koster alverden, så er en god madras, topmadras o.l. ikke nødvendigvis billig.

Størrelsesguide til valg af seng

I dette afsnit sætter vi fokus på de forskellige størrelser af senge, der findes på markedet. Vær gerne opmærksom på, at nogle størrelser kan inddeles i flere kategorier. Du kan derfor godt opleve, at nogle forhandlere muligvis kalder en seng for en dobbeltseng, selvom den reelt set er en halvandenmandsseng.

 • En enkeltmandsseng måler 80, 90 eller 120 cm i bredden 
 • En halvandenmandsseng (også kaldet trekvart seng) måler 120, 140 eller 160 cm i bredden
 • En dobbeltseng måler 160, 180 eller 200 cm i bredde
 • En Queen og King Size seng benyttes som senge, der er over 200 cm i bredden og samtidig er lidt større i længden

Det er helt op til dig selv, hvilken af de ovenstående størrelser der passer bedst til dit behov. For nogle vil en seng med en bredde på 140 cm virke alt for lille til to personer, mens andre ikke har noget imod at ligge tæt.

De fleste senge fås med en længde på 200 cm. Det er dog muligt at få senge med en længde på 210 cm, hvilket er en god løsning, hvis du eller din partner er særligt høje. Har I brug for endnu mere plads i sengen, kan man altid tage kontakt til forhandlere og høre, hvilke muligheder der er for at få en seng i specialmål.

Vælg den bedste madras til dine behov

Madrassen har en utrolig stor indvirkning på det samlede komfortniveau. Af den grund er det vigtigt, at du ikke blot finder en seng, der er bedst til prisen, men én der også lever op til dine behov. Sikrer madrassen dig rigtig god støtte er du et stort skridt nærmere end bedre søvn. Der er ikke én rigtig type madras, og det kan derfor være en god idé at sætte sig lidt ind i, hvad der er af fordele og ulemper ved hver type madras. Det kan du læse mere om i de nedenstående afsnit, hvor vi sætter fokus på de fire mest benyttede madrasser.

Boksmadras

En boksmadras er praktisk talt en mellemting mellem en springmadras og en skummadras. Denne type madras giver fin støtte til de fleste, da den ikke er alt for blød. Dog giver en boksmadras dig heller ikke helt samme mængde aflastning som en springmadras, da den sjældent har en opbygning med 5 eller 7 komfortzoner. Boksmadrassen er en enkel og billig løsning – og så er det sjældent blot en madras, men derimod en hel seng du får med i købet. Der skal trods alt kun sættes ben på en boksmadras, og så er den klar til brug.

Springmadras

Hvis du har brug for individuel støtte og aflastning af din krops trykpunkter, så er en springmadras det rette valg. Springmadrassens opbygning med fjedre, skumpolstring og et vist antal komfortzoner sikrer en optimal komfort, uanset liggeposition, vægtniveau, højde m.m. For at være sikker på, at du vælger den rette springmadras til dine behov, skal du dog sætte dig lidt ind i, hvad du skal gå efter, f.eks. i form af fasthed, antal komfortzoner o.l.

Skummadras

Det kan virke lidt forvirrende at tale om en skummadras som én type, da der findes mange forskellige varianter på markedet. De mest almindelige er memoryskum, også kaldet viscoelastisk eller celsius, og latex. Derudover kan du også vælge typer ala koldskum, purskum o.l. Hver type af skum har sine egne fordele, hvorfor du har nemt ved at finde en skummadras, der passer til dine personlige behov.

En skummadras er ideel for allergikere, da flere af dem er fremstillet af naturligt materiale. Dette resulterer i en bedre søvn, selvom man har allergi eller astma. Vi må også hellere nævne, at mange skummadrasser faktisk er billigere end box- og springmadrasser. Det kan derfor være en god investering for dig, der ikke har et stort budget at gøre godt med.

Latexmadras

En latexmadras er ideel til dig, der får det rigtig varmt i løbet af natten, og som stadig har brug for optimal aflastning og støtte gennem natten. Latex materialet, uanset hvilken type du vælger, virker temperaturregulerende og fugtledende, hvorfor du ikke vil vågne op badet i sved. Materialet er ikke helt så blødt som f.eks. skum, hvorfor du ikke vil synke ned i madrassen. I stedet vil materialet støtte op omkring de dele af kroppen, hvor der er mest tryk, så rygsøjlen forbliver lige i løbet af natten.

Vi må hellere nævne, at der findes flere typer af latex materiale, og det kan derfor være en god idé at dobbelttjekke, hvilken variant madrassen egentlig er fremstillet af. Latex er generelt et naturligt materiale, men hvis du vælger en madras af naturlatex, kan du være helt sikker på, at madrassen er fri for kunststoffer og syntetisk materiale. Derudover kan det nævnes, at latex er et allergivenligt materiale.

Det betyder din foretrukne soveposition for dit valg af madras

Du kan udmærket benytte din foretrukne soveposition som en retningslinje, når du skal vælge madras. Det lyder måske en smule mærkeligt, men den er god nok. Du skal ikke lade sovepositionen være den eneste faktor, men det kan være oplagt at inddrage den i overvejelserne. Det skyldes, at flere eksperter anbefaler visse madras-opbygninger til forskellige sovestillinger, da du så mindsker belastningen på kroppen.

Sover på ryggen

Den mest anbefalede soveposition er på ryggen, da den belaster dine led mindst muligt. Det er dog vigtigt, at du får fingrene i en madras med en semi-blød opbygning (ikke at forveksle med fasthed), da det giver dig mulighed for at synke en smule ned i madrassen, så du ikke ligger anspændt i sengen. En skummadras har en semi-blød opbygning, og er derfor et godt valg. Du skal dog være opmærksom på at finde en skummadras med optimal opbygning, så den stadig understøtter kroppen godt.

Sover på siden

Selvom det anbefales, at man sover på ryggen, så er det langt fra alle mennesker, der finder denne stilling komfortabel i længden. Af den grund ender mange på siden i stedet for. Dette kan være en fin soveposition, hvis du blot har en madras, der understøtter dine trykpunkter. For man har en tendens til at hvile mere på områder som skuldre, hofte og knæ, når man ligger på siden, hvilket skaber stor belastning på disse områder.

Det anbefales at investere i en springmadras med minimum fem komfortzoner, hvis du ofte ligger på siden, når du sover. Komfortzonerne hjælper med at støtte og aflaste trykpunkterne, så din rygsøjle forbliver lige natten igennem. Hvis du vil sikre dig selv den bedste støtte, kan du med fordel gå efter en madras med hele 7 komfortzoner.

Sover på maven

Hvis du har en tendens til at rulle om på maven, når du sover, kan det være du skal undersøge, hvordan du kommer af med denne vane. Det frarådes nemlig at sove på maven, da din krop så presser på de indre organer. Derudover skaber det en uheldig belastning på nakken og ryggen i længden. Kan du ikke undgå at rulle om på maven, uanset hvor hårdt du prøver, så kan det være oplagt at investere i en madras, der hjælper en smule på belastningen.

Der anbefales en madras med en fast opbygning (ej at forveksle med madrassens fasthed, som vil blive beskrevet i afsnittet herunder), når man sover på maven. Dette refererer til madrasser med en opbygning af latex eller en boksmadras.

Vægten har en betydning for valg af fasthed

Hvis du vågner op med ondt i kroppen, kan det godt være et tegn på, at din seng ikke understøtter din krop optimalt. Sengen hjælper altså ikke med at aflaste dine trykpunkter, hvorfor du højst sandsynligt ligger skævt med ryggen og får overanstrengt dele af kroppen, mens du sover. Der kan være mange årsager til, at man ligger dårligt om natten. En forkert madras er dog ofte den store synder.

Det er ikke kun madrassens generelle opbygning, du skal kigge på, men også dens fasthed / densitet. Følg gerne disse retningslinjer, når du skal vælge madras fasthed:

 • Du vejer under 75 kg = vælg en madras med en medium fasthed
 • Du vejer mellem 75 og 100 kg = vælg en madras med fast / hård fasthed
 • Du vejer mere end 100 kg = vælg en madras med ekstra fast / hård fasthed

Vi må hellere skynde os at pointere, at den ovenstående tabel kun er en vejledning. Den endelige vægtgrænse kan nemlig godt skifte fra producent til producent. Nogle har f.eks. en vægtgrænse på 69 kg for en madras med medium densitet frem for 75 kg som beskrevet i ovenstående tabel. Tjek derfor altid anbefalingerne for den seng, du kigger på, inden du vælger madras.

Topmadrassen betyder alverden for din komfort

De fleste senge leveres efterhånden med en topmadras. Det skyldes, at den ekstra madras er med til at højne komfortniveauet betragteligt i forhold til, hvis den spares væk. Normalt får du mulighed for at vælge mellem to topmadrasser: en med latex eller memory skum kerne. I de nedenstående afsnit kan du læse mere om, hvad der adskiller de to typer. Det vil hjælpe dig til valget om, hvilket materiale der passer bedst til dine behov.

Før vi forklarer nærmere om de to typer af materialer, vil vi gerne pointere, at begge materialer tilbyder en god støtte og optimal aflastning af din krop. Det skyldes, at de begge tilpasser sig kroppen og dennes individuelle trykpunkter. Du skal altså ikke være nervøs for, at du får en dårligere komfort ved at vælge den ene over den anden.

Latex topmadras

En topmadras i latex er oplagt til dig, der ofte får det varmt i løbet af natten. Det skyldes, at latex er et naturmateriale, der er særligt åndbart og virker temperaturregulerende. En latex topmadras vil således virke varmeledende og sikre, at du opnår den rette kropstemperatur. Dette vil resultere i, at du kommer i en dybere søvn, og dermed opnå en god nattesøvn. Vær gerne opmærksom på, at der findes flere typer af latex. F.eks. er der “almindeligt” latex, diverse latex blandinger og naturlatex. Alle har i bund og grund samme gode egenskaber.

Memory skum topmadras

De fleste personer vælger faktisk en topmadras med latex kerne, og det er der da heller intet at sige til, når man tænker på materialet egenskaber. Det kan dog godt betale sig at investere i en topmadras med en kerne af memory skum (også kaldet celcius), hvis man oplever at vågne frysende op om natten, uanset hvor varm en dyne man ligger med. Memory skum former sig nemlig efter kroppen og lader dig synke dybere ned i materialet. Dette giver skummet mulighed for at holde bedre på din kropsvarme, hvorfor du ikke burde begynde at fryse.

Forlæng levetiden på din madras og topmadras

Når man investerer mange penge i et produkt, vil man naturligvis gerne sikre sig, at det kan holde i mange år fremover, så man får mest muligt for pengene. Du kan ikke undgå, at en madras eller topmadras vil blive slidt over tid. Det er dog muligt at tage sig visse forbehold for at sikre, at slitagen ikke sker for hurtigt. En topmadras vil forlænge levetiden på den underliggende madras i sengen, men har du ikke en topmadras eller vil gerne passe ekstra godt på din topmadras, så skal du også sørge for at investere i en rullemadras.

En rullemadras har ikke som sådan en indvirkning på din nattesøvn, men da den ligger som det øverste lag i sengen, vil den absorbere fugt og sikre, at snavs, støv, husstøvmider, døde hudceller o.l. ikke vil ende i madrassen eller topmadrassen. Rullemadrassen hjælper altså med at holde sengen mere hygiejnisk – og så er det trods alt også lettere at smide en lille rullemadras til vask, når der er behov for det frem for at kæmpe med en almindelig madras.

Din partner og dig kan godt have forskellige præferencer

Der er ingen grund til at gå i panik, selvom du og din partner har hver jeres præference til topmadras, soveposition, kulde- og varmeforhold om natten m.m. Ej heller hvis I er i hver jeres vægtklasse, og derfor har svært ved at blive enige om madrassens fasthed. De fleste forhandlere og producenter af senge er nemlig udmærket klar over, at et par kan have hver deres ønsker til sengen. Af den grund tilbyder flere, at man kan vælge en såkaldt split-madras. Dette resulterer i, at I hver især kan vælge den fasthed, der passer til jeres behov. De fleste split-madrasser placeres i ét samlet betræk, så det ikke føles som om, at sengen er delt op.

Derudover er det i de fleste tilfælde også muligt at vælge hver sin topmadras, hvor samme fremgangsmåder gør sig gældende. På den måde skal den ene ikke ligge og koge, fordi den anden hellere ville have en topmadras af memory skum end af latex.

En god nattesøvn betyder alverden for din sundhed

Uanset hvor stort eller lille et budget du har at gøre godt med i købet af en ny seng, så er det vigtigt, at du prioriterer dine egne behov over pris. Du vil på ingen måde få det fulde udbytte af sengen, hvis du går for meget på kompromis med dens opbygning. En god nats søvn betyder rigtig meget for din generelle sundhed, da det er under søvnen, at kroppen restituerer. En ringe søvnkvalitet resulterer i træthed i løbet af dagen, hvorfor du vil blive mere og mere uoplagt. Dette kan ende i en ond spiral, hvor den livskvalitet og sundhed til sidst vil blive påvirket.

Det er dog ikke kun sengen som helhed, der kan have en indflydelse på din nattesøvn. Du kan sagtens ligge på den helt rigtige madras og stadig opleve problemer med søvnen. I så fald skal du kigge på andre dele af dit sovemiljø. Dette kan f.eks. være indeklimaet i form af rummets temperatur o.l., men det kan også skyldes, at der er rodet, så du ikke kan slappe af, lysforholdene ikke er ideelle m.m. Typen af hovedpude og dyne kan også have en indvirkning. F.eks. vil en dårlig dyne resultere i en kropstemperatur, der ikke er optimalt, mens en hovedpude, som ikke understøtter din nakke og hoved, kan give ømhed og problemer med at falde til ro.

Læs mere om de bedste hovedpuder på markedet i vores hovedpude test, hvor vi også guider dig til, hvilken hovedpude der er den bedste til dig.

Det tager tid at vænne sig til en ny seng

Vær gerne opmærksom på, at det kan tage lidt tid at vænne sig til en ny seng. Du kender vel selv til, at man kan have svært ved at falde til ro på ferie eller hjemme hos en ven, fordi man ikke er vant til at ligge i den slags seng – det samme gør sig gældende, når man køber en ny seng. For visse personer gør udskiftningen ikke det store for søvnen, mens andre vil skulle bruge et par uger på at vænne sig til madrassen, sengens opbygning o.l. Lad derfor være med at gå i panik eller sende sengen tilbage, blot fordi du har svært ved at falde til ro det første stykke tid.

Find de bedste senge tilbud

Vi kan lige så godt sige det med det samme: det er ikke billigt at købe en ny seng. Du kan naturligvis sagtens finde modeller, der er mere prisvenlige end andre, men helt generelt er det en lidt dyrere investering. Man kan til gengæld også påpege, at de fleste senge kan holde i rigtig mange år (ja, nogle +20 år), hvorfor det i mange tilfælde er pengene værd. Hvis du gerne vil spare penge på købet, kan du altid gå efter en lavpris model, der er bedst til prisen. Men vil du gerne have en lidt mere eksklusiv seng, skal du i stedet forsøge at finde frem til et godt tilbud på sengen.

Det er heldigvis ikke ekstremt svært at lokalisere gode tilbud på senge. Det eneste, det kræver, er en internetforbindelse og en smule tålmodighed. Du finder nemlig de bedste tilbud, når diverse online forhandlere sætter prisen ned i forbindelse med en tilbudskampagne. Det er altså i sådanne tilfælde, at du skal slå til. Det kan anbefales, at du først finder ud af, hvilken / hvilke senge du kunne være interesseret i at købe. På den måde kan du være klar til at købe sengen, når den kommer på tilbud frem for først at skulle beslutte dig for en model, når tilbuddet er offentliggjort. Ofte er der nemlig begrænsning på hvor mange senge der kan købes til tilbudsprisen, så det handler om at være klar.

Fordele ved at købe seng online

Der er flere gode grunde til at købe en seng online andet end, at du kan spare en del penge på købet. Du vil f.eks. heller ikke skulle bøvle med selv at transportere sengen fra butik til hjemmet, da en fragtmand klarer arbejdet for dig. Derudover vejleder forhandlerne rigtig godt online, så du har alle informationer til rådighed i valget af sengens dele.

Og skulle der uheldigvis være noget galt med sengen, f.eks. at madrassen ikke passer til dine behov, så har du ofte minimum én måned til at beslutte dig. Faktisk tilbyder en lang række forhandlere ombytning af madrassen, hvis den ikke lever op til dine behov. Men som nævnt tidligere, skal du gerne lige give sengen en chance før du sender den retur eller ombytter madrassens fasthed, opbygning e.l.

Sådan er denne senge test udført

Der er mange faktorer, som spiller ind i overvejelsen af, hvilke senge der kan kategoriseres som værende de bedste på markedet. Det skyldes især, at ikke alle har samme præferencer til sengens opbygning, og at der er mange forskellige typer af senge, madrasser o.l. at vælge imellem. Af den grund vil du også opleve, at der er inkluderet en del forskellige slags senge i den ovenstående senge test. Vi har nemlig så vidt muligt forsøgt at sikre en repræsentativ test, hvor der burde være et produkt til enhver forbruger.

I udvælgelsesprocessen har vi søgt inspiration fra mange forskellige kilder. F.eks. har vi kigget på andre testkilders resultater, samt hvad eksperter og forbrugere udtaler om de udvalgte produkter. Dette har givet os en forståelse for, hvilke senge der ikke blot klarer sig godt i test, men som også lever op til eksperter og forbrugernes forventninger til opbygning, komfort, udseende o.l.

FAQ

Hvilken seng er bedst i test?

Vi har kåret en Snefrid Fjäll som værende vores testvinder. Modellen lever op til alle krav og kan fås i forskellige opbygninger, så den passer til enhver forbruger. Læs mere i artiklen.

Hvad skal jeg være opmærksom på i købet af en ny seng?

Du skal især holde øje med sengens opbygning i forhold til holdbarhed og komfortniveau. Det er at foretrække, at der kan justeres lidt i opbygningen, så du kan få en seng, der passer til dine behov.

Hvad koster en ny seng?

Prisen på en ny seng afhænger af, hvad du har af krav til den. Du kan sagtens få en god og billig seng til 5-10.000 kroner, men de fleste koster en smule mere - medmindre de sælges til et godt tilbud.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×