Slow Cooker Test: 7 bedste slowcookere i test

Af Frederikke Thuesen Jensen BAdge
Frederikke Thuesen Jensen

I mange år havde Frederikkes familie et af Skandinaviens største brandhouse indenfor køkkenudstyr, så hendes viden inden for køkkenudstyr og de forskellige brands i branchen er meget høj.  Mange gange... Læs mere

Electrolux ESC7400 Slow Cooker
TESTVINDER

Electrolux ESC7400 Slow Cooker

Du kan ikke gå galt i byen med denne slow cooker fra mærket Electrolux. Modellen er udviklet med syv forskellige indstillingsmuligheder, heriblandt et nedtællingsur og diverse varmeniveauer, så du kan tilberede flere typer af fødevarer…

Electrolux ESC7400 Slow Cooker 1
Den bedste slow cooker

Electrolux ESC7400 Slow Cooker

Sage BPR700 The Fast Slow Pro Trykkoger 3
Den bedste multifunktionelle slow cooker

Sage BPR700 The Fast Slow Pro Trykkoger

Crock-Pot 6,0 liter slow cooker 6
Slow cooker testvinder

Crock-Pot 6,0 liter slow cooker

Russell Hobbs Chalkboard Slow Cooker Slowcooker 7
En god slow cooker til børnefamilier

Russell Hobbs Chalkboard Slow Cooker Slowcooker

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

I denne slow cooker test kan du læse om de 8 bedste modeller på markedet. Vores testvinder er en Electrolux ESC7400 Slow Cooker, da den har mange indstillingsmuligheder, en stor kapacitet og sælges til en budgetvenlig pris.

Alle de udvalgte modeller er dog investeringen værd, da du udmærker sig på funktionalitet og design i forhold til andre slow cookers. Du kan derfor frit vælge den model, som passer bedst til dine behov. Vi har gjort det nemt at finde frem til den bedste slow cooker for dig, da vi guider dig til de vigtigste funktioner efter gennemgangen af produkterne. Her kan du også finde vejledning til, hvordan du finder det bedste slow cooker tilbud.

Electrolux ESC7400 Slow Cooker

Den bedste slow cooker

Electrolux ESC7400 Slow Cooker
Fordele
 • pros-icon.svg Udviklet med syv indstillingsmuligheder for en mere fleksibel tilberedning
 • pros-icon.svg Gryden har en stor kapacitet, er aftagelig og tåler opvaskemaskine
 • pros-icon.svg Brugervenlig opbygning med Touch Control Display
 • pros-icon.svg Sælges til en budgetvenlig pris

Detaljeret gennemgang

Du kan ikke gå galt i byen med denne slow cooker fra mærket Electrolux. Modellen er udviklet med syv forskellige indstillingsmuligheder, heriblandt et nedtællingsur og diverse varmeniveauer, så du kan tilberede flere typer af fødevarer til perfektion. Derudover tåler den aftagelige gryde maskinopvask, så du hurtigt kan få rengøringen overstået.

Derfor skal du vælge en Electrolux ESC7400 Slow Cooker

Der er flere fordele ved at investere i denne slow cooker fra Electrolux. Først og fremmest er den udviklet med syv forskellige indstillinger, der bl.a. indebærer valget af maskinens varmeniveau (lav, medium eller høj) og et nedtællingsur, så du bliver informeret, når retten er færdig. Derudover kan du også stille maskinen på funktioner som suppe, buffet eller hold varm. Det er altså muligt at tilberede en del forskellige fødevarer efter dine ønsker.

Modellen er desuden en brugervenlig variant og du kan derfor nemt justere på indstillingerne med det indbyggede Touch Control Display. Du skal ikke engang sætte alverdens tid af til rengøring efter brug, da produktet er udviklet med en aftagelig gryde, som kan tåle at komme en tur i opvaskemaskinen. Du skal altså gøre et absolut minimum selv. Der kan nemt tilberedes mad til hele familien, da gryden har en kapacitet på 6,8 liter.

Som om alt dette ikke var nok, så sælges slow cookeren til en budgetvenlig pris, hvilket gør, at flere kan få råd til denne model som deres nye køkkenmaskine. Og som du kan høre, så går du ikke på kompromis med kvalitet, selvom prisen er mere overkommelig. Flere forbrugere roser desuden denne slow cooker for dens funktionalitet.

Produktdetaljer

 • Højde: 34,5 cm
 • Dybde: 33 cm
 • Bredde: 45 cm
 • Vægt: 6,5 kg
 • Farve: Grå / stål
 • Materiale: Rustfrit stål
 • Effekt: 235 watt
 • Kapacitet: 6,8 liter

Crock-Pot Express multicooker 5,7 liter

Den bedste slow cooker med non stick belægning

Fordele
 • pros-icon.svg Nem at rengøre grundet opbygning med non stick belægning + tåler maskinvask
 • pros-icon.svg Mulighed for at benytte 8 forudindstillede programmer og 2 varmeindstillinger
 • pros-icon.svg Udviklet med en timerfunktion, der kan indstilles til op til 20 timer

Detaljeret gennemgang

Med denne slow cooker fra Crock-Pot kan du nemt tilberede mange forskellige retter med bare én maskine. Modellen er nemlig udviklet med 8 forudindstillede programmer / funktioner. Det er desuden en multifunktionel maskine, så du kan både benytte slow cook, trykmadlavning og blanding af madvarer direkte i den 5,7 liter store gryde.

Derfor skal du vælge en Crock-Pot Express multicooker 5,7 liter

Hvis du ikke orker at bruge lang tid på rengøringen af din slow cooker, så skal du kaste blikket på denne model fra Crock-Pot. Deres Express Multicooker er udviklet med non-stick belægning, hvilket gør, at madrester ikke sætter sig fast på overfladen. Derudover kan gryden tages af og sættes i opvaskemaskinen, da den tåler maskinvask.

Det er muligt at tilberede mange forskellige retter med denne model. Den er nemlig udviklet med otte forudindstillede programmer, hvilket gør det muligt for dig at tilberede alt fra  gryderetter, risotto o.l. til desserter og supper. Du kan desuden indstilles maskinen til to varmeniveauer, så maden får den helt rette smag og tilberedning. Du kan desuden benytte modellen til både slow cooking, trykmadlavning og blanding.

Det er nemt at tilberede mad til mange mennesker med denne slow cooker, da den har en stor kapacitet på 5,7 liter. Dette svarer til mad nok til cirka seks personer. Derudover er modellen udviklet med en timerfunktion, der kan indstilles i op til 20 timer, så dine retter kan altså simre i lang tid før den bliver serveret – helt uden din indblanding undervejs. Der medfølger desuden et opskriftshæfte i købet, som du kan benytte til at finde inspiration til lækre retter.

Produktdetaljer

 • Højde: 33 cm
 • Dybde: 33 cm
 • Bredde: 33 cm
 • Vægt: 5,78 kg
 • Farve: Grå
 • Materiale: Rustfrit stål
 • Effekt: 1000 watt
 • Kapacitet: 5,7 liter

Sage BPR700 The Fast Slow Pro Trykkoger

Den bedste multifunktionelle slow cooker

Sage BPR700 The Fast Slow Pro Trykkoger
Fordele
 • pros-icon.svg Kan tilberede mad på flere måder og tæller derfor som en multifunktionel slow cooker
 • pros-icon.svg Udviklet med Dual Sensors for præcis måling af temperaturer og trykkontrol
 • pros-icon.svg Brugervenlig slow cooker, der kan let kan indstilles via knapper og LCD display

Detaljeret gennemgang

Du har mulighed for at tilberede en lang række retter med denne trykkoger fra mærket Sage. Det smarte ved denne model er nemlig, at den både kan benyttes som slow cooker, trykkoger, damper og til at sautere retter. Derudover har den en brugervenlig opbygning med et kontrollerbart LCD display og variabel temperatur.

Derfor skal du vælge en Sage BPR700 The Fast Slow Pro Trykkoger

Vil du gerne investere i en slow cooker, der kan benyttes til mange formål, så du får mest muligt ud af din maskine? I så fald vil vi anbefale dig at investere i denne model fra Sage, da de har udviklet en maskine, der både kan fungere som slow cooker og trykkoger, samt til at dampe og sautere diverse retter. Du får altså én maskine, der kan klare mange af de daglige opgaver i køkkenet, så du kan bruge din tid på så meget andet.

Maskinen er desuden udstyret med Dual Sensors i både top og bund, hvilket er med til at give en bedre trykkontrol og præcis temperatur, så du kan være sikker på, at dine retter bliver tilberedt til perfektion – hver gang. Du kan naturligvis altid indstille temperatur og tid efter rettens behov.

Det er nemt at justere diverse indstillinger på denne maskine, da den har en brugervenlig opbygning med knapper og et LCD display. Du kan således nemt følge med i, hvilke indstillinger der er opsat. Det er også muligt at benytte forudindstillede programmer, hvis du vil gøre processen endnu lettere for dig selv. Modellen har desuden en opbygning af rustfrit stål, så du kan få glæde af den i lang tid.

Produktdetaljer

 • Højde: 38 cm
 • Dybde: 34 cm
 • Bredde: 33 cm
 • Vægt: 6,8 kg
 • Farve: Grå 
 • Materiale: Rustfrit stål
 • Effekt: 1100 watt
 • Kapacitet: 6 liter

Champion Slowcooker

Den bedste billige slow cooker

Fordele
 • pros-icon.svg Sælges til en billig pris, som alle kan være med på
 • pros-icon.svg Mulighed for at indstille starttidspunkt, varighed af tilberedningen og temperatur
 • pros-icon.svg Vælg mellem to kapacitet størrelser

Detaljeret gennemgang

Prisen på en slow cooker skifter meget, afhængigt af hvilken model du vælger og hvor mange funktioner du ønsker, at din nye maskine skal være udstyret med. Har du ikke de store forventninger til din slow cooker, andet end at den skal kunne slowcooke dine retter optimalt, så kan du spare mange penge ved at vælge denne model fra Champion.

Derfor skal du vælge en Champion Slowcooker

Har du ikke det største budget at gøre godt med i købet af din nye slow cooker? Det behøver heldigvis ikke at være en dyr fornøjelse. Hvis du vælger denne model fra mærket Champion, vil du spare en hel del penge på købet, men stadig få en funktionel slow cooker. Det er netop fordi at modellen lever op til samtlige forventninger på trods af sin billige pris, at vi har kåret den som den bedste billige model i denne slow cooker test.

Denne maskine har en relativ enkel opbygning, og du vil derfor ikke have problemer med at indstille produktet til dine behov og ønsker. Dette gøres nemlig let på det indbyggede LCD display. Du kan f.eks. vælge, hvor længe maden skal tilberedes, hvilken af de to temperaturindstillinger du ønsker at benytte og hvornår tilberedningen skal gå i gang. Den sidste mulighed skyldes en indbygget timerfunktion, der tillader dig at starte tilberedning på et senere tidspunkt – også selvom du ikke er hjemme.

Der er ingen grund til at holde øje med gryden, da den bevarer en konstant temperatur og derfor ikke vil brænde maden på. I stedet kan du nyde en god portion hjemmelavet mad, når du kommer hjem fra arbejde uden at skulle bakse i køkkenet i flere timer. Lige netop denne model kan desuden købes i to størrelser: 4,5 eller 6,5 liter. Du kan altså købe den med en grydestørrelse, der passer til størrelsen på din husholdning.

Produktdetaljer

 • Farve: Sort og stål
 • Materiale: Keramik
 • Kapacitet: Fås med 4,5 eller 6,5 liter
 • Timerfunktion: Op til 12 timer

Crock-Pot Slow Cooker 7,5 L

En god stor slow cooker

Fordele
 • pros-icon.svg Stor kapacitet i gryden garanterer nem tilberedning af retter til mange mennesker
 • pros-icon.svg Timerfunktion gør det let at planlægge tilberedning
 • pros-icon.svg Hurtig rengøring, da maskinens løse dele kan tåle maskinvask

Detaljeret gennemgang

Nogle husholdninger er bare større end andre og for dig, der skal tilberede mad til mange mennesker ad gangen, er denne slow cooker fra Crock-Pot en ideel investering. Modellen kan nemlig tilberede op til 7,5 liter i gryden, hvilket svarer til mad nok til 8 til 10 personer. Derudover har de en timerfunktion, så maden kan sættes i gang præcis når det passer.

Derfor skal du vælge en Crock-Pot Slow Cooker 7,5 L

Får du ofte gæster på besøg eller er I måske bare en stor husholdning? Uanset hvad årsagen er til, at du skal lave meget mad på én gang, så er denne slow cooker fra Crock-Pot et ideelt valg, når der skal tilberedes store mængder mad. Det skyldes, at du får en model med en kapacitet på hele 7,5 liter i gryden, hvilket svarer til 8 til 10 portioner ad gangen.

Med denne slow cooker kan du altså være sikker på, at aftensmaden ikke længere er et stressende moment i hverdagen. Du skal blot tilberede de forskellige madvarer, lægge dem i gryden og vælge indstillinger alt efter, hvordan du ønsker maden tilberedt. Maskinen kan naturligvis både tilberede kød, grøntsager, suppe o.l., da alle ingredienser bliver tilberedt til de er optimalt møre.

Denne model er udviklet med to varmeindstillinger og en hold varm funktion. Derudover har den også en timer-indstilling, så du kan sætte alt klar, men først påbegynde tilberedningen lidt senere – f.eks. hvis retten skal simre, mens du er på arbejde. Du skal endda ikke tænke for meget over rengøring af denne maskine, da de løse dele i slow cookeren tåler maskinvask.

Produktdetaljer

 • Højde: 24,6 cm
 • Dybde: 39,8 cm
 • Bredde: 40 cm
 • Vægt: 7,4 kg
 • Farve:Sort og sølv
 • Materiale: Rustfrit stål og keramisk belægning
 • Kapacitet: 7,5 liter

Crock-Pot 6,0 liter slow cooker

Slow cooker testvinder

Crock-Pot 6,0 liter slow cooker
Fordele
 • pros-icon.svg Kåret som testvinder hos Pricerunner og Aftonbladet.se
 • pros-icon.svg Gryden virker på alle varmekilder, inklusiv induktion, og kan tåle at komme i ovn
 • pros-icon.svg Gryden er udviklet med en belægning, der sikrer, at maden ikke brænder fast
 • pros-icon.svg Holder maden varm, selv hvis den indstillede tid er udløbet

Detaljeret gennemgang

Denne slow cooker fra Crock-Pot er bl.a. blevet kåret som testvinder hos Pricerunner i deres undersøgelse af slow cooking maskiner. Den er da også en maskine, som klart er investeringen værd. Det er f.eks. muligt at benytte gryden direkte på kogeplader eller i ovnen. På den måde mindsker du mængden af opvask ved at genbruge den samme gryde.

Derfor skal du vælge en Crock-Pot 6,0 liter slow cooker

Du kan roligt investere i denne slow cooker, hvis du gerne vil have fingrene i en model med en god kapacitet, en multifunktionel gryde og som sikrer en let rengøring. Denne model fra Crock-Pot er udviklet med DuraCeramic belægning, hvilket er med til at sikre, at madresterne ikke brænder sig fast. På den måde bliver det lettere at gøre gryden ren efter brug.

Derudover kan denne slow cooker tåle at komme i ovnen og så kan den benyttes på alle varmekilder, heriblandt induktionskogeplader. Dette er en ideel løsning, da du så kan benytte gryden til flere formål i forbindelse med tilberedningen af mad frem for at skulle skifte mellem flere gryder / pander. Fik vi også nævnt, at denne model faktisk ser pæn ud på køkkenbordet? Det elegante hvide og sølv design i aflang form vil se strålende ud på køkkenbordet. Den lette vægt gør det dog også nemt at rykke rundt på maskinen.

Du kan tilberede mad op til 8 til 9 personer med denne slow cooker, da den har en kapacitet på 6 liter. Det er også muligt at indstille både tid og temperatur, så du altid får den rette tilberedning af forskellige madvarer. Modellen er endda også udviklet med en hold-varm funktion. Dette sikrer, at maden altid er klar til servering – også selvom den er færdigtilberedt.

Produktdetaljer

 • Højde: 23 cm
 • Dybde: 34 cm
 • Bredde: 36 cm
 • Vægt: 3,8 kg
 • Farve: Hvid og sølv
 • Effekt: 230 til 250 watt
 • Kapacitet: 6 liter

Russell Hobbs Chalkboard Slow Cooker Slowcooker

En god slow cooker til børnefamilier

Russell Hobbs Chalkboard Slow Cooker Slowcooker
Fordele
 • pros-icon.svg Kan indstilles til tre varmeindstillinger og har en stor nok kapacitet til 4 personer
 • pros-icon.svg Sælges til en billig pris
 • pros-icon.svg Der er mulighed for at tegne / skrive på kalkbelægningens overflade med kridt
 • pros-icon.svg Udstyret med non-slip fødder for en bedre sikkerhed

Detaljeret gennemgang

Denne slow cooker er en ideel investering for børnefamilien, hvor maden gerne skal tilberedes hurtigt, uden alt for meget arbejde. Den arbejder nemlig ved lidt højere varme og med hurtigere tilberedning end andre slow cookere. Derudover er modellen egnet til, at man kan tegne på den. Så kan børnene også få lidt underholdning.

Derfor skal du vælge en Russell Hobbs Chalkboard Slow Cooker Slowcooker

Hvis du gerne vil gøre madlavningen nem for dig selv og interessant for de yngre medlemmer af husholdningen, så kan vi anbefale dig at investere i denne slow cooker fra Russell Hobbs. Denne model er udviklet med en sort kalkbelægning i mat sort, som man kan tegne eller skrive på. På den måde kan børnene selv skrive, hvad der er til aftensmad eller du kan skrive, hvornår gryden forventes at være færdigtilberedt. Der medfølger egnet kridt i købet.

Du skal gerne være opmærksom på, at denne model fungerer en smule anderledes end andre slow cookere på markedet. I stedet for at koge / simre ved lav varme, så bliver ingredienserne tilberedt hurtigt og ved lidt mere kraftig varme i denne slow cooker. Det er stadig langsommere end i en gryde, men knap så langsomt som slow cookere ellers normalt tilbereder mad. Til gengæld betyder det også, at du ikke skal vente mange timer før maden er tilberedt til perfektion.

Det er muligt at tilberede mad til op til 4 personer med denne model, da den har en kapacitet på 3,5 liter. Derudover kan du selv vælge mellem tre varmeindstillinger, når der skal tilberedes mad: høj, lav eller hold varm funktion. Modellen står desuden sikkert, da den er udstyret med non slip fødder. Dette mindsker risikoen for uheld i køkkenet. Og som en ekstra bonus sælges denne slow cooker til en yderst budgetvenlig pris, som alle kan være med på. Det er derfor ikke en dyr investering, men du vil stadig med sikkerhed blive glad for denne variant.

Produktdetaljer

 • Højde: 28 cm
 • Dybde: 28 cm
 • Bredde: 28 cm
 • Vægt: 3,9 kg
 • Farve: Mat sort
 • Materiale: Keramik
 • Effekt: 200 watt
 • Kapacitet: 3,5 liter

Guide

Sådan vælger du den rette slow cooker

Der findes mange forskellige slow cookers på markedet, og derfor kan det være svært at finde ud af, om man egentlig kigger på den / de rette modeller for en selv. I dette afsnit vil vi give dig nogle råd til, hvilke egenskaber du skal prioritere og holde øje med i købet af din slow cooker.

Grydens kapacitet

Det allerførste du skal overveje inden du går på jagt efter en slow cooker er, hvor stor en kapacitet du har brug for. Er I en stor husholdning eller får I ofte mange gæster på besøg, så kan det godt betale sig at investere i en model med en kapacitet over 6 liter. Er I derimod blot dig og din partner eller en mindre børnefamilie, så kan en slow cooker med en kapacitet under 5 liter være nok.

Selve grydens kapacitet giver dig også en indikation af, hvor meget plads du skal sætte af til maskinen – uanset om du regner med at have den opbevaret på køkkenbordet eller i et skab. Det kan derfor være oplagt at gå efter en kompakt model med en knap så stor grydekapacitet, hvis du ikke har alverdens plads i køkkenet.

Varmeindstillinger

Det kan anbefales at investere i en slow cooker med mere end to varmeindstillinger, hvis du regner med at benytte din nye maskine regelmæssigt. På den måde får du mulighed for at indstille maskinen til råvarernes “behov”, så de bliver tilberedt til perfektion – uanset om det er kød, grøntsager, til supper etc. Flere indstillingsmuligheder giver dig også en større fleksibilitet i køkkenet, så du lettere kan give retten mere eller mindre tid i gryden.

Regner du kun med at benytte din maskine en gang imellem, når tingene skal mixes lidt op, så kan et par enkelte varmeindstillingsmuligheder dog være nok. Disse mere enkle modeller vil også ofte koste en smule mindre.

Indbyggede funktioner

Det er klart en fordel at se efter modeller med en række indbyggede funktioner. Disse skal naturligvis ikke være overvældende, så din maskine ikke er brugervenlig, men flere funktioner er lig med en større fleksibilitet ved tilberedning, hvilket klart er at foretrække ved tilberedning med en slow cooker. Vi giver herunder vores bud på tre gode funktioner, der er værd at gå efter.

Timer funktion

En slow cooker udstyret med timer funktion giver dig mulighed for at sætte maden i gang, så det passer med, hvornår du er hjemme fra arbejde / klar til at spise. Du skal blot lægge ingredienserne i gryden og sætte timeren til f.eks. et par timer frem. Herefter vil maskinen starte ved det fastsatte tidspunkt. Nogle timere kan også stoppe tilberedningen efter et bestemt antal timer, så retten ikke risikerer at få for meget.

Hold varm funktion

Hold varm funktionen er ideel til dig, der gerne vil være sikker på, at din ret holder sig varm, selvom den ikke bliver serveret med det samme. Retten vil ikke blive dårlig af at stå på hold varm funktionen, da den ikke længere tilberedes, men blot forbliver varm og klar til servering.

Nedtællingsur / alarm

Det er oplagt at gå efter en maskine med et indbygget nedtællingsur eller alarm, så du får besked om, hvornår maden er færdigtilberedt. På den måde slipper du for at sætte en alarm på din mobil.

Det er især smart, hvis modellen har en kombination af de ovenstående funktioner, da den så automatisk vil gå hen på en hold varm funktion, når tilberedningstiden er opnået. Dette sikrer, at din ret aldrig bliver overkogt / -tilberedt.

Design og udseende

Hvis du regner med at have din slow cooker stående fremme på bordet på daglig basis, kan det godt betale sig at overveje, hvad du foretrækker i forhold til maskinens udseende og opbygning. Foretrækker du f.eks. en bestemt farve eller form? Eller måske du ønsker at prioritere drejeknapper frem for et lysende display? Det er helt op til dig.

Rengøringsvenlighed

Du mindsker arbejdet i køkkenet betydeligt ved at benytte en slow cooker, men du har ikke vundet helt så meget tid, hvis du i stedet skal stå og gøre rent i lang tid. Af den grund kan det godt betale sig at investere i en slow cooker, der er nem at rengøre. Dette kan f.eks. være en model med en slip let / non stick belægning eller hvor de løse dele kan tåle maskinvask.

Prisleje, der passer til dit budget

Ud over at se på maskinens opbygning, funktionalitet, kapacitet o.l., så kan det anbefales at holde øje med prislejet – især hvis du har et særligt budget, som du gerne vil holde dig inden for. Det er muligt at finde både billige og dyre modeller på markedet, og derfor skal du ikke fortvivle, selv hvis du kun har et småt budget at gøre godt med. Det kan sagtens lade sig gøre at finde en god model til en billig pris.

Hvad er forskellen på slow cooker og sous vide?

Tilberedning af mad ved lav varme over længere tid er ikke en ny “opfindelse”. Det har været en populær tilberedningsmetode over en lang årrække, da metoden forstærker ingrediensernes smag. Netop fordi langtidsstegning er populært, så findes der også flere optimale metoder til formålet. To særligt kendte metoder er slow cooking og sous vide. De to varianter adskiller sig dog en smule fra hinanden.

Du lægger diverse ingredienser direkte i gryden ved brug af en slow cooker, hvorefter du lader retten simre i flere timer. I gryden kan der blandes både kød, grøntsager og sovs efter ønske. Sous vide, der betyder “under vakuum” på fransk, benytter sig af en lidt anden fremgangsmåde. Med denne tilberedningsmetode pakkes råvarerne ind i en plasticpose, der efterfølgende tømmes for luft og forsegles. Når madvarerne er vakuumpakket, bliver de lagt ned i et vandbad, hvor de bliver tilberedt over længere tid. Temperaturen i vandbadet er ofte meget lav, præcis og konstant.

Vil du vide mere om sous vide og blive guidet til de bedste maskiner til udførelsen af tilberedningsmetoden? I så fald kan vi anbefale dig at læse vores test af sous vide produkter.

Anden nyttig viden i denne slow cooker test

Vi har nu guidet dig til, hvordan du finder den rette slow cooker til dine behov og hvad forskellen egentlig er på slow cooking og tilberedning med sous vide. Men hvad er egentlig fordele og ulemper ved en slow cooker og hvad kan den benyttes til? Disse spørgsmål giver vi dig svaret til her.

Fordele og ulemper ved en slow cooker

Der er naturligvis både fordele og ulemper ved at benytte en slow cooker – og hvis du stadig er i tvivl om, hvorvidt du skal købe en slow cooker, så kan de nedenstående “lister” muligvis hjælpe dig på vej til, om det er maskinen for dig. Vi kan afsløre, at fordelene ved maskinen overtrumfer ulemperne.

Fordele ved en slow cooker

 • Du får mere tid i hverdagen, da en slow cooker ikke kræver særlig meget opmærksomhed. Især ikke hvis du investerer i en model med timer
 • Den kan simre, mens du er på arbejde, da den ikke koger over eller brænder indholdet på. På den måde får du et lækkert måltid mad, selv i en travl hverdag
 • Der er penge at spare, da en du ikke behøver at købe det dyreste kød for at opnå en fuldendt smag. Derudover kan du købe gode slow cookere til billige penge uden at gå på kompromis med kvaliteten

Ulemper ved en slow cooker

 • Nogle næringsstoffer vil forsvinde fra både kød og grøntsager, når de bliver tilberedt over længere tid – også selvom det er ved lav varme
 • Man skal bruge lidt tid på at sætte sig ind i en slow cooker før man opnår det bedste resultat
 • Man skal aktivt vælge at benytte slow cooking, da maskinen ellers hurtigt ender i skabet eller til opbevaring

Hvad kan man ellers benytte en slow cooker til?

For at undgå, at din slow cooker sættes op i skabet og aldrig bliver benyttet igen, kan du sørge for at gøre den til en fast del af din hverdag ved at benytte den til flere formål. Det er nemlig reelt kun dig selv, der sætter grænserne for, hvad du vil benytte din slow cooker til. Skal den kun benyttes til tilberedning af diverse retter eller vil du også benytte den til andre formål? Du kan bl.a. benytte den til:

 • Bekæmpelse af ømme led: En varmepude kan gøre meget for din velvære, hvis du har ondt i muskler og led, men det kan en slow cooker også. Ved at gennemvæde et håndklæde, tilsætte et par dråber velduftende olie e.l. og lade det simre lidt i slow cookeren, kan du få en god kur mod ømme led.
 • Til at friske hjemmet op: Du kan også benytte slow cookeren til at fremstille din egen duftfrisker til hjemmet. Det eneste det kræver er et vandbad med diverse velduftende ingredienser, såsom olier, citron- eller limeskiver, kanel eller hvad du nu foretrækker for nogle dufte. Du kan enten lade blandingen blive i slow cookeren efter at have simret lidt eller hælde den over i beholderen, der kan spredes rundt i hjemmet.
 • Lav dine egne lys: Det er også muligt at lave dine egne lys i slow cookeren. Det eneste du skal bruge er nogle væder, voks og forskellige dufte, f.eks. fra olier. Du kan også lettere fjerne tilbageværende stearin fra dine lys ved at lægge dem i et vandbad og vente til stearinen selv går løs. På den måde udnytter du al stearinen frem for at smide noget af den i skraldespanden.
 • Lav skønhedsprodukter: Er du ved at løbe tør for læbepomade eller bodylotion? Intet problem! Du kan lave dine egne skønhedsprodukter med din slow cooker. Der findes mange forskellige “opskrifter” på nettet, og det er derfor let at finde frem til den rette for dig. De fleste benytter sig af en blanding af bivoks, vitaminrige ingredienser og essentielle olier. Det er desuden nemt for dig at gøre produkterne egnet til din egen hud og præferencer, når du selv laver dem fra bunden. Så ved du også med sikkerhed, at der ikke benyttes skadelige ingredienser, kemikalier o.l.
 • Fjern pletter af genstande: Det kan være svært at fjerne f.eks. maling fra genstande, men også her kan en slow cooker være behjælpelig. Du kan nemlig lægge genstanden i gryden og hælde vand og lidt vaskepulver i. Lad gerne genstanden ligge i vandbadet i et par timer, eventuelt natten over, hvis malingen er tørret godt ind, og rens derefter overfladen med en svamp, tandbørste e.l. Det er både mindre skadeligt og lettere end at fjerne pletterne med kemikalier.

Find det bedste slow cooker tilbud

Det er både muligt at finde dyre og billige slow cookers, der lever op til dine forventninger. Som du kan se ud fra de udvalgte modeller i denne slow cooker test, så findes der faktisk en del gode varianter, som sælges til en billig pris. Det kan dog godt tænkes, at du er faldet for en lidt dyr model eller bare gerne vil spare lidt penge på købet. Og så kan det være oplagt at gå på jagt efter et slow cooker tilbud.

Det kræver blot tålmodighed og en internetforbindelse at finde frem til det bedste slow cooker tilbud. De bedste tilbud findes nemlig oftest hos online forhandlerne. Du kan derfor med fordel lægge vejen forbi diverse forhandleres hjemmesider, hvis du ønsker at spare penge på købet. Husk at sammenlign priser hos de forskellige forhandlere – og vent så med at slå til indtil din udvalgte model sælges til en fordelagtig pris.

FAQ

Hvilken slow cooker er bedst?

I denne test har vi kåret en Electrolux ESC7400 Slow Cooker som testvinder. Modellen har en brugervenlig opbygning, mange indstillingsmuligheder og koster ikke alverden. De 7 andre modeller er dog også investeringen værd, så læs med og find den rette for dig.

Hvad koster en slow cooker?

Prisen på en slow cooker svinger meget, alt efter hvilken model du ønsker. Det er dog muligt at få gode slow cookers til en pris helt ned til et par hundrede kroner. Du skal derfor ikke spare op længe for at få råd til en ordentlig model.

Hvad er forskellen på en slow cooker og sous vide?

Maden tilberedes over længere tid med både en slow cooker og sous vide. Hvor slow cookeren dog tilbereder maden direkte i en gryde, så benytter sous vide sig af et vandbad med lav temperatur med råvarerne vakuumpakket i en egnet pose.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×