Smartwatch Test: 4 bedste smartwatches

Af Frederikke Thuesen Jensen BAdge
Frederikke Thuesen Jensen

I mange år havde Frederikkes familie et af Skandinaviens største brandhouse indenfor køkkenudstyr, så hendes viden inden for køkkenudstyr og de forskellige brands i branchen er meget høj.  Mange gange... Læs mere

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Ønsker du at få detaljerede data om din træning, søvnrytme eller sundhed direkte på dit håndled? Så bør du se nærmere på smartwatches, hvor du typisk også kan nogenlunde det samme som på din smartphone – bare på dit håndled. I denne smartwatch test har vi samlet en række smartwatches til både kvinder og mænd.

I denne smartwatch test gennemgår vi 5 af de bedste smartwatches, så du kan finde det ur, som passer bedst til dig og din hverdag. Et smartwatch er meget mere end bare et ur eller aktivitetsur, fordi du bl.a. kan modtage sms, mails og telefonopkald, analysere din søvn og din træning. Alle urene har dog forskellige funktioner, så det er vigtigt at sætte sig grundigt ind i urets funktioner. 

Samsung Galaxy watch 3

Bedste smartwatch i test

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Lækkert førsteklasses design med roterende ramme
 • pros-icon.svg Uret følger dine tidligere samtaler og kommer med intelligente svar ud fra jeres samtale
 • pros-icon.svg Vandtæt ned til 50 meters dybde

Detaljeret gennemgang

Samsung Galaxy watch 3 ligner et almindeligt ur, og du kan vælge imellem flere forskellige farver og urremme i bl.a. ægte læder, men forskellen mellem et almindeligt ur og dette ur er enorm!

Uret er desuden også topscorer i Forbrugerrådet Tænks test af smartwatches, hvor uret bl.a. får ros for den nemme og automatiske synkronisering mellem uret og en Samsung telefon samt de smarte funktioner. Der er derfor ingen tvivl om, at dette er det bedste smartwatch i denne test. 

Derfor skal du vælge Samsung Galaxy watch 3

Dette smartwatch har et lækkert design, som udstråler kvalitet og det ligner på mange måder et rigtigt ur, men har mange flere funktioner. Ikke alles håndled er lige store, og derfor fås Samsung Galaxy Watch 3 i to forskellige display-størrelser; 41 mm og 45 mm. Det er en god idé at måle dit håndled, og se hvilket ur, der passer bedst til dig. Du kan også vælge mellem flere flotte farver; Mystic Black, Mystic Silver og Mystic Bronze.

Urskiven har en roterende ramme, og du kan vælge mellem mange forskellige designs til urskiven.  

Selvom displayet er blevet større end på den tidligere model, er den dog også diskret og endnu tyndere, hvilket gør den lettere og mere behagelig at have på. 

Uret fås både med 4G og uden. Hvis du vil have det optimale ud af uret, er det en fordel at vælge med 4G, så uret ikke er afhængig af din mobiltelefons internetforbindelse. Vælger du 4G, kan du modtage og svare på beskeder og opkald uden, at din mobil er med. 

Uret er kompatibel med både Android-telefoner og Iphones, og Samsung Galaxy Watch 3 får specielt ros for den nemme opsætning, hvis du allerede har en smartphone fra Samsung. 

Et smartwatch med utrolig mange funktioner

Samsung Galaxy Watch 3 er mere end bare et aktivitetsur, da det også er koblet sammen med din telefon, og derfor kan du også modtage opkald og chat-beskeder på uret. Hele jeres chat-historik kommer også frem, og får du et billede, kan du også se dette på uret. 

Der er dog ikke et tastatur, som man kender det fra sin telefon, men i stedet kan dette smartwatch analysere jeres samtale og foreslå intelligente svar, som passer til jeres samtale. Du kan også tale til uret og svare på den måde, da de indbyggede højtaler og mikrofon sørger for at du kan høre og tale igennem uret. 

Der findes mange apps, som du kan downloade til uret og din telefon, som sammen kan hjælpe dig i hverdagen. Du kan f.eks. nemt finde din telefon, hvis den er blevet væk et sted i  huset, da du gennem uret, kan bede den om at afspille en lyd. Dit billedgalleri og remindere kommer også frem på uret. 

Dette smartwatch er beregnet til, at du skal have det på hele tiden – også når du sover. Uret optager dine REM-cyklusser, dyp søvn og din samlede søvntid, så du kan få et overblik over hvordan du sover, og hvordan du evt. kan forbedre kvaliteten af din søvn. 

Funktionerne på de forskellige smartwatches bliver bedre og bedre, og Samsung har udstyret Galaxy Watch 3 med et avanceret accelerometer, så hvis du skulle komme ud for et fald, så bliver din lokation sendt til din valgte nødkontakt.  

Produktdetaljer: 

 • E-simkort: Ja 
 • WiFi og Bluetooth: Ja
 • GPS: Ja
 • Pulsmåler: Ja  
 • Betaling via. uret: Ja  
 • Kompatibel med: Både IPhones og Android 
 • Vandtæt: Ja til 50 meters dybde

Garmin fenix 6 Pro

Bedste smartwatch til ultimative sportsfolk

Fordele
 • pros-icon.svg Solopladet batteri og smart strømstyring
 • pros-icon.svg Energiovervågning, så du altid kan se hvad din krop har brug for
 • pros-icon.svg tilbehør

Detaljeret gennemgang

Med dette smartswatch fra Garmin kan du presse ydeevnen op på et helt nyt niveau. Uanset hvilken sportsgren du ønsker at udøve, har du med Garmin Fenix 6 Pro fundet din bedste træningsmakker. Track når du dyrker sport, opret mål og få hjælp til at slå dem næste gang. Garmin er et anerkendt brand for aktivitetsture og smartwatches, og dette ur er bestemt ikke som de andre.

Derfor skal du vælge Garmin fenix 6 Pro

Uanset hvilken sport du er til, kan uret tracke din aktivitet, og den kan komme med forslag til hvordan du kan forbedre dig næsten uanset hvilken sport du dyrker.

Prisen for dette lækre smartwatch fra Garmin er også en smule højere end konkurrenternes, men du får også et ur, som kan noget helt unikt og som er lavet af nogle holdbare materialer. Uret er endda blevet testet i henhold til amerikanske militærstandarder ift. varme, stød og vandtæthed – så kvaliteten bør være i top. 

Hvis du har sat din smartphone sammen med smartwatch ur, vil du kunne modtage alle de notifikationer, der kommer på din telefon. Du kan altså læse e-mails og sms direkte fra uret. 

Musik er en utrolig stor del af at dyrke sport og er med til at holde motivationen oppe. Derfor kan du gemme over 2.000 sange på uret eller du kan downloade apps som Spotify, Deezer og Amazon Music, så du kan afspille musik via. bluetooth høretelefoner – uanset om din mobil er i nærheden. 

Uret har også Garmin pay, så hvis du gemmer dine kort på uret, kan du bruge uret med kontaktløs betaling. Der er utrolig mange andre funktioner, og du har mulighed for at downloade meget mere via. Connect IQ store, så du kan tilpasse uret til din hverdag. 

Batterilevetid er god (op til 14 dages batterilevetid) og oveni det, har den også et solopladet batteri. Du kan få op til 9 dages batterilevetid indendørs, hvis uret lades op ved solopladning. Her kræver det, at man har uret på i 3 timer om dagen udendørs i omgivelser med 50.000 lux. Det er utrolig smart, og en god måde at lade op på – specielt for miljøet. 

Du kan også holde øje med hvordan dine forskellige indstillinger og sensorer påvirker dit batteri, og lave batteriforlængende ændringer, hvis du er på vejen og ikke har nået at lade det op. 

Træning er selvfølgelig sundt for kroppen, men søvn er essentiel for, at vi får en god dag. Søvnovervågning gør det nemt for dig at holde styr på din søvnrytme, da den kan måle hvilepuls og hvor dybt du sover. 

Nogle dage er bare bedre end andre, og nogle gange kan det være svært for en selv at acceptere, at man har brug for at hvile. Uret har derfor Energiovervågning, som ved hjælp af pulsvariation, stress, søvn og andre data kan måle når du har brug for en pause. 

Få din egen træningsassistent

Som nævnt tidligere er det muligt at tracke stort set enhver sport med dette ur. 

Hvis du har lyst til at holde hjemmetræningen i gang, så kan uret hjælpe dig med animerede træningsprogrammer inden for kardio, styrke, yoga og pilates, så du har altid en træningsmakker ved din side. Træningen ligger allerede på uret, men du kan downloade mere via. det online træningsunivers på Garmin Connect-app’en. 

Uret kan måle løbe- og cykelpræstationer præcist og detaljeret, som du kan bruge til at forbedre din træning. Den laver avancerede træningsmålinger, som indeholder løbedynamik, varme- og højdejusteret VO2-max, restitutionsanbefalinger og meget mere, så du kan få mest muligt ud af din træning.
Hvis du løber på bane, er den også indbygget med pacepro teknologi, hvilket gør, at den kan hjælpe dig med at holde farten.

Væksebalancen er vigtig ift. din træning, så du kan overvåge din væskebalance fra dag til dag, og logge når du drikker vand. 

Hvis du elsker golf, kan du få adgang til kort til over 41.000 golfbaner i hele verden – og kortet er i farve. Det samme gælder for skisport, da du kan finde over 2.000 skikort på uret. 

Uret kan selvfølgelig også skelne imellem skiløb og klatring, og vise dig præcis dato for din optigning og nedstigning. 

Den har en surffunktion, som fungerer sammen med et Surfline kamera, hvor den optager enhver bølge som du rider. Du kan altså gå igennem hver enkelt bølge, og se hvordan du klarede dig, og hvordan du kan gøre det bedre. 

Garmin Fenix 6 Pro har mange flere funktioner – speciel til dig, som elsker ekstremsport eller ønsker at gå meget detaljeret ind i sin træning. Derfor kan du købe massere af kompatible tilbehør, som gør målinger endnu mere detaljerede eller sjovere f.eks. Surf-kameraet. 

Produktdetaljer: 

 • E-simkort: Ja 
 • WiFi og Bluetooth: Ja
 • Pulsmåler: Ja  
 • Betaling via. uret: Ja 
 • Kompatibel med: Både IPhones og Android 

Apple Watch Series 6

Smartwatch med stort udvalg af apps

Fordele
 • pros-icon.svg Udstyret med en forbedret ‘Altid aktiv-retina’-skærm
 • pros-icon.svg Mål EKG, iltniveauet i blodet, puls og meget mere
 • pros-icon.svg Mange apps i App store

Detaljeret gennemgang

Apple er et meget populært mærke i Danmark, hvor størstedelen af os går rundt med Iphones, Mac eller Ipads. Apple Watch Series 6 er deres nyeste Apple-watch, og er fyldt med smarte funktioner, der kan hjælpe dig i løbet af dagen.

Derfor skal du vælge Apple watch series 6

Apple har en utrolig evne for at gøre tingene brugervenlige, og derfor er uret lige så brugervenlige som IPhones. Derfor har du mulighed for at tilkoble et e-simkort til uret, så du kan modtage opkald og svare på vigtige beskeder selvom din telefon ikke er i nærheden. Der er indbygget mikrofon og højttaler, så du kan ringe eller skrive direkte fra dit håndled.

Du kan også betale direkte fra uret ved hjælp af Applepay, og du kan altid få hjælp til at finde vej via. gps’en. 

Du kan gøre dit Apple Watch mere personligt ved at vælge imellem forskellige urskiver. Du kan selv vælge hvad du ønsker, at der skal så på urskiven f.eks. vejret, alarmer, UV-indeks og meget mere. Indsæt også dine favoritbilleder på urskiven som et slideshow, der langsom skifter mellem dine yndlingsbilleder.

Når du køber et Apple watch skal du også vælge en rem, og Apple har lavet flere typer i forskellige materialer og farver. 

Apple Watches er kun kompatible med IPhones, og opsætningen af uret foregår utrolig nemt ved hjælp af din IPhone, så du inden for nogle få minutter er oppe og køre med dit helt nye smartwatch. 

Træning er typisk den største grund til, at man vælger at købe et smartwatch, og derfor tilbyder Apple uret også mange former for sportsapps, så du kan bruge uret uanset hvilken sport du dyrker. Vælg mellem løb, dans, svømning, cykling, yoga, gang, roning og meget meget mere. 

Du kan også svømme med uret, da det er vandtæt helt ned til 50 meter, og så findes der mange smarte apps i Appstore, så du kan f.eks. downloade apps til mindfullness eller til at holde styr på scoringen, hvis du dyrker fodbold, tennis, squash eller andet. Uanset hvilken sportsgren du dyrker, findes der højst sandsynligt en app for den. 

Analysér din sundhed og søvn

Et Apple watch er perfekt, hvis du vil vide mere om dit fysiske velvære. Du kan altid og nemt måle iltniveauet i dit blod eller tage et EKG uanset hvor du er. 

Se også målinger af din fysiske aktivitet, og oprette mål for at holde din krop i gang gennem hele dagen. 

Ved at måle iltniveauet i dit blod kan du bedre forstå, hvor godt din krop optager ilt, og hvor meget ilt, der sendes rundt i din krop. Hvis du ønsker det, kan uret også foretage automatiske målinger af iltniveauet i dit blod og din puls.

Du kan måle dit EKG ved at sætte din finger på ‘Digital crown’, som er drejeskiven ude i højre side af uret. Det tager 30 sekunder at foretage et EKG, og dine oplysninger bliver sendt direkte til app’en Sundhed på din IPhone. 

EKG-app’en kan ikke måle tegn på hjerteanfald, men den kan give en idé om, hvorvidt din hjerterytme viser tegn på atrieflimren, der en alvorlig form for uregelmæssig hjerterytme, eller om den følger en normal sinusrytme. Bagefter kan du udfylde hvilke symptomer du har, hvis du føler dig skidt tilpas. Alle disse informationer kan du nemt videregive til din læge. 

For kvinder er det også værd at bemærke, at du nemt kan tracke din menstruationscyklus på uret. 

Uret er lavet til, at du skal have det på hele tiden – også om natten. Derfor kan den også måle din søvnrytme, fordi en god dag starter med en god nattesøvn og den rette mængde søvn er vigtig for dit helbred. 

Apples søvnapp giver dig mulighed for at tracke dine søvnvaner og holde øje med dine søvnmønstre for hver nat. Den måler din puls og ved dermed præcis hvornår du sover og hvor dybt du sover. Du kan for hver nat se, hvornår du er vågnet.

Når du skal til at sove, kan uret slå alle notifikationer fra på både uret og din telefon. Alarmen vækker dig stille op roligt om morgen ved at give vibrationer gennem håndledet, og herefter kommer der lyd både fra uret og din telefon, hvis du har opsat det. 

Produktdetaljer: 

 • E-simkort: Ja 
 • WiFi og Bluetooth: Ja
 • GPS: Ja 
 • Pulsmåler: Ja  
 • Betaling via. uret: Ja 
 • Kompatibel med: IPhones

Huawei Watch GT2

Bedste smartwatch til prisen

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Op til 2 ugers batterilevetid
 • pros-icon.svg Modtag og foretag opkald og lyt til 500 sange fra uret
 • pros-icon.svg Specielt stemmestyret løbetræning, som holder dig motiveret og engageret

Detaljeret gennemgang

Dette smartwatch fra Huawei er enkelt og klassisk i designet, og uret har lige præcis de funktioner, som der er brug for – hverken mere eller mindre. Det er et simpelt ur med en utrolig god batterilevetid, og det er ideelt til sport. Det er også værd at nævne urets pris, da den er en del billigere end andre smartwatch, men den er selvfølgelig fyldt med flere gode funktioner. 

Derfor skal du vælge Huawei Watch GT2

Batteriet i Huawei Watch GT2 er enestående, og Huawei udfordrer alle grænser ift. batterilevetid på et smartwatch. Ved hjælp af deres intelligente strømbesparende teknologi kan dette ur holde sig i op til 2 uger – selvom du har det på både nat og dag. 

Batterilevetiden varierer selvfølgelig efter hvordan du bruger uret, men det findes også i to størrelser; 46 mm og 42 mm, og de to størrelse har forskellige batterier. Det betyder, at den store urskive har et bedre batteri end den mindre.

Vælger du 46 mm serien, kan batteriet holde i 2 uger, når det bruges i 24 timer, med hjertefrekvensovervågning og  HUAWEI TruSleep™ aktiveret for søvn. 90 minutters træning hver uge, hvor GPS’en er aktiveret og notifikationer er aktiveret (her er det beregnet til ca. 50 SMS-beskeder, 6 opkald og 3 alarmer om dagen). I de 2 ugers batterilevetid er der også beregnet med, at skærmen er tændt 200 gange om dagen, 30 minutters opkald hver uge og 30 minutters musik der spilles hver uge. 

Der er forskel på batteriet i de to størrelser, og derfor kan 42mm de samme ting, men kun i 1 uge og ikke i 2 uger. Du bør dog ikke vælge det store display pga. batteriet, men i stedet det som er det bedste til dit håndled. 

Huawei Watch GT2 er ikke bare din assistent til træning, men også i hverdagen. Du kan nemlig foretage og modtage opkald via. Bluetooth uden du behøver have begge hænder fri – tal og lyt direkte fra uret. Du skal dog være opmærksom på, at det er kun den store urskive på 46 mm, som understøtter bluetooth-opkald. 

Du kan også gemme op til 500 sange på uret, så du kan afspille musik, når du har lyst. Uret har også en række andre smarte funktioner til dagligdagen

Forbedre din træning med professionel data og gode råd

For at hjælpe dig mest mulig med dit træning, indsamler uret en række data, så du kan få overblikket – og det er uanset om du svømmer, er i fitnesscenteret eller freestyler din træning.

Du kan altid gå ind og se hvordan det går med din træning – går det fremad eller får du ikke bevæget dig nok? Funktionen hedder ‘overordnet overblik’, og den giver dig selvfølgelig også foreslag til træningsarrangementer, så du kan blive motiveret til at holde dine mål.
Uret indsamler bl.a. data om din træningsintensitet, så du kan se statistikker over din træningsvolumen i den forrige uge, og beregner herefter det dynamiske intervallet af din træningsintensitet baseret på de seneste data. 

Hvis du ønsker at komme i gang – eller forbedre – din løbetræning, har uret en forudinstalleret personlig træningsguide. I denne træningsguide ligger der over 10 løbekurser med mulighed for stemmestyring under træningen. Du kan vælge imellem forskellige niveauer, så du holdes engageret og motiveret til at nå dine mål. Uanset om du er en ny løber, løber for at tabe dig eller gerne vil forbedre din udholdenhed, findes der et løbeprogram til dig. 

Uret tracker din puls, hjerterytme, SWOLF, afstand, forbrændte kalorier og hastighed mens du træner og svømmer, da uret er vandresistent til en vis grænse. 

Fitnesscenteret er en god måde at få gang i træningen, og uret tracker selvfølgelig også når du bruger diverse træningsmaskiner. Her tracker uret din realtids puls, kalorier og træningens længde.

Det er vigtigt, at kroppen får lov til at slappe af efter en træning, og derfor bregner den restitutionstid, som er den tid det tager for at kroppen og din fysiske form er i bedring efter træning. Nogle mener at restitutionstiden er lige så vigtig som selve træningen. 

Dette smartwatch er altså fyldt med gode funktioner, hvis du ønsker at tracke din træning mere detaljeret. 

Produktdetaljer: 

 • Bluetooth: Ja
 • Pulsmåler: Ja  
 • Betaling via. uret: Nej
 • Kompatibel med: IPhones og Android-telefoner
 • Vandresistent: Op til 50 meters dybde, men bør ikke bruges til f.eks. dykning eller vandski 

Guide

Sådan vælger du det bedste smartwatch for dig

Et smartwatch har mange funktioner, og det kan være svært at finde forskellen på de forskellige modeller, så derfor har vi lavet denne guide, så du ved hvad du skal kigge efter når du skal købe et smartwatch. Der er nemlig flere ting, som du skal holde øje med og vide, inden du gør dig et køb.

 • Udseende og størrelse: Udseendet har alligevel en stor betydning, fordi et smartwatch er beregnet til at være på dit håndled 24 timer i døgnet. Udover at være pænt, skal det selvfølgelig også være behageligt at have på, og være i den rigtige størrelse. De fleste smartwatches findes i to størrelser, fordi det er går ikke, at have en stor urskive til en lille hånd og omvendt.
  Urskiverne laves også i forskellige materialer, og nogle er mere holdbare end andre, så sæt dig godt ind i det inden du vælger et ur. 
 • Vælg rem med omhu: Når du vælger ur, skal du også vælge rem, og baseret på mine erfaringer, vil jeg anbefale dig at købe to remme; en til dagligdagsbrug og en til sport. Hvis man dyrker meget sport med uret er det vigtigt, at det er lavet i et materiale, som er beregnet til det, så huden kan ånde, og de ikke virker ubehageligt. Til dagligdagsbrug vil man typisk gerne have en lidt flottere, som selvfølgelig også stadig er behagelig. 
 • Batterilevetid: En god batterilevetid er vigtigt for et smartwatch, og de forskellige brands har også fundet forskellige opladningsmetoder. Der er f.eks. et smartwatch som har batteri til 14, men til gengæld skal det også lade i flere timer, og det er selvfølgelig begrænset, hvor meget du bruger det. Et Apple Watch lades op på under 30 min., men skal gerne lades op ca en gang om dagen.
  En god batterilevetid er vigtigt, men du må finde ud af hvad, der passer bedst ind i din rutine. Jo større chance for, at du kan få opladningen ind i din rutine, jo større chance er der for, at du aktivt kommer til at bruge uret. 
 • Er uret kompatibel med din smartphone? Det er utrolig vigtigt, at du vælger et ur, som snakker godt med din smartphone, fordi ellers dør hele idéen i at have et smartwatch.
 • Always on-skærm: Always on-skærm er en skærm som altid er tændt. Du skal altså ikke trykke på uret for at det viser klokken. Den lyser svagere når du ikke kigger på den, og når den registrerer dine bevægelser, så den kan aflæse når du tager din hånd op og kigger på uret. Om natten er skærmen selvfølgelig sort, så du kan sove uforstyrret. 
 • Vandresistent: Du skal være meget opmærksom på dit behov ift. hvor vandresistent uret skal være. Nogle vil gerne kunne bruge det til dykning, andre til svømning på hav eller i et bassin. Flere af de smarte ure, er vandresistente ned til 50 meter, men det er i meget forskellige grad. Nogle er beregnet til at dykke, mens andre ikke kan tåle for meget vand. Hvis du ved, at du vil bruge uret til regelmæssig svømning, vandsport og andet, skal du være grundig i din research og være sikker på, at det ur du vælger, lever op til dine forventninger. 
 • Pris: Når du skal købe et smartwatch, er der selvfølgelig flere ting, som spiller en afgørende rolle, men for mange er prisen også utrolig vigtigt, og et smartwatch er ikke ligefrem billigt. Du skal også tænke det som noget du skal bruge hver evig eneste dag, og for nogle er det derfor vigtigere, at det opfylder alle de ting du har brug for, så uret rent faktisk kan hjælpe dig i løbet af dagen. På den måde undgå du også, at uret ender i skuffen, fordi du ikke er helt tilfreds med det.
  Find derfor det bedste ur, som har alle de funktioner, du har brug for til den bedste pris.

Urets funktioner

Smartwatches er fyldt med smarte funktioner, som skal gøre hverdagen lettere for dig. 

Der er selvfølgelig forskel på de forskellige smartwatches, men nedenunder har vi samlet nogle af de mest typiske funktioner, som et smartwatch har. 

 • Sms og telefonopkald: Et smartwatch er lavet til at kunne næsten de samme ting, som din smartphone, men der er ikke på samme måde et tastatur. Du kan dog stadig modtage sms, chatbeskeder og telefonopkald igennem dit smartwatch, da der er indbygget højtaler og mikrofon.
  Det er dog meget forskelligt om urene kan svare på beskeder og tage opkald, så hvis dette er en vigtig funktion, skal du 
 • Betaling med uret: Betaling med telefonen er blevet mere og mere udbredt, og denne funktion ligger også i mange smartwatches. Det foregår lige så nemt – hvis ikke nemmere – at betale med uret. Du skal bare føre uret over dankortautomaten og godkende købet. 
 • Træning: Du kan overvåge din træning meget detaljeret og smart ved brug af et smartur, da uret kan tracke forskellige data såsom, hvor længe du træner, hvor langt, din puls, vejrtrækning og meget mere. Desuden ved uret allerede en masse om dig ift. din vægt, højde osv., så den regner selvfølgelig også kalorier
 • Lav mål og få hjælp til at nå dem: Det kan være svært at nå ens mål, hvis man ikke er flere om det eller ikke er motiveret. Derfor sender uret dig også påmindelser om, at du skal nå dine mål. 
 • Musik: Med et smartwatch har du altid din musik eller podcast lige i nærheden. Du kan have din favoritmusik gennem f.eks .Spotify eller urets egen musiktjeneste f.eks. Apple Musik. Du kan nemt tilslutte dine trådløse høretelefoner til uret. 
 • Apps: Der findes mange smarte apps, som du kan downloade til uret. I urets smartwatch app-butik kan man nemt finde smarte apps. Det kan være flere træningsapp, mindfulness, yoga-apps eller en app til at tracke, hvor meget vand du drikker. 
 • GPS og navigation: Et smartwatch har typisk også GPS indbygget, så du efter en lang løbe- eller cykeltur kan se, hvor du har bevæget dig og hvor langt. Dette gør også, at du altid har navigationshjælp i nærheden uanset om du er ude og løbe eller skal nå til et vigtigt møde. 

Få et unikke data om din sundhed

Et smartwatch kan give dig nogle helt unikke data om din sundhed, da du har uret på hele dagen og natten, og jo smartere teknologien bliver, jo mere data kan man få ud af uret.

Det er dog vigtigt, at pointere, at det ikke er medicinsk udstyr, og det er ikke beregnet til at diagnosticering eller overvåge eksisterende sygdomme . 

Smartwatch med pulsmåler

De fleste smartwatches har i dag pulsmåler, fordi både ens hvilepuls og maksimale puls er vigtigt når du skal træne optimalt. Din puls er et udtryk for hjertes rytme i minuttet, og den kan fortælle dig en del om dit helbred og sundhed. 

Hvis man konstant har en høj puls, kan det være tegn på, at man er ved at udvikle forhøjet blodtryk eller hjerte-kar-sygdom. Hvis din puls er lav, tyder det på, at du har en god kondi, lav energiomsætning i cellerne samt et godt og stærkt hjerte.

Det er specielt hvilepulsen, som er interessant at holde øje med, og uret har mulighed for at måle din hvilepuls f.eks. når du sover, så du kan få en helt præcis idé om hvad din hvileepuls er. 

Desuden er det også sjovt at følge med i puls under træning og om den forbedrer sig.

Pulsen ændrer sig gennem livet, da børns hjerter banker hurtigere end ældre. 

Smartwatch med EKG

Nogle smartwatches er i stand til at lave et EKG bl.a. Apple Watch series 6. Det foregår ved, at du skal sidde stille, og holde din finger på the Digital Crown i 30 sekunder. Herefter bliver dataen indlagt på din smartphone, som du kan vise til din læge, hvis nødvendigt. Det er vigtigt, at informere om at den kan ikke kontrollere for hjerteanfald, men efterfølgende kan du svare på en række spørgsmål ift. hvordan du har det og om du har nogle symptomer. Disse informationer kan være vigtige for lægen.

Når den laver EKG, undersøger den hvorvidt du har en sinusrytme, som er normalt, eller atrieflimren, som er  en rytmeforstyrrelse i hjertet. 

Hvad er forskellen på et aktivitetsur og smartwatch?

Et aktivitetsur og smartwatch kan nemt sammenlignes, fordi et smartwatch typisk også kand de samme ting som et aktivitetsur, men bare med mange flere funktioner. Et aktivitetsur er lavet til at kunne tracke dine sportsaktiviteter og motion i hverdagen, men ikke så meget andet end det. 

I denne aktivitetsur test gennemgår vi 7 aktivitetsure, som kan forskellige ting og ligger i forskellige prisklasser. Nogle af dem er smartwatches, men andre har færre funktioner. 

Smartwatch, simkort og e-simkort

Hele idéen med et smartwatch er, at den kan alle mulige smarte funktioner, som bliver sendt mellem din telefon og dit smartwatch, og det kræver, at uret har adgang til WIFI eller mobilnetværk. Dit smartwatch kan få adgang til nettet på flere måder. 

Alt efter hvilket ur du har, kan uret typisk få adgang til nettet og mobilnetværk,  hvis uret er tæt på din mobiltelefon, og hvis du har koblet disse to sammen. 

Nogle smartwatches har også plads til i mikro-simkort, hvilket altså betyder, at du skal bestille et simkort fra din teleudbyder, men det nyeste inden for simkort, er et e-simkort. 

Det er altså ikke et fysisk simkort, men i stedet skal man logge ind via. sin teleudbyder og aktivere et e-simkort – det koster typisk lidt i opstartsgebyr eller lidt mere om måneden. 

Det er utrolig nemt, og du behøver ikke vente i flere dage på, at dit nye simkort kommer med posten. 

Personligt synes jeg, at det er vigtigt, at uret har adgang til nettet uden at telefonen er i nærheden, fordi det gør, at du kan bruge uret til at ringe, skrive osv. selvom du ikke har telefonen på dig. 

Sådan er denne smartwatch test udført

Denne smartwatch test er udført ved at indsamle en række erfaringer på både udenlandske og nationale sider. Forbrugerrådet Tænk har f.eks. lavet en utrolig god Smartwatch og aktivitetsur test, hvor de gennemgår mange forskellige ure. 

Desuden er testen også baseret på mine personlige erfaringer, da jeg har været på jagt efter det bedste smartwatch til mig i længere tid.

FAQ

Hvilket smartwatch skal jeg vælge?

I denne test vinder Samsung Galaxy watch 3, fordi den har en mange gode funktioner og det er kompatibelt med både IPhones og Android-telefoner. Vælg altid et smartwatch som er kompatibel med din smartphone.

Hvordan virker et smartwatch?

Et smartwatch skal parres sammen med din smartphone, og så modtager det typisk (alt efter hvilket ur du har valgt) de samme notifikationer som der er på din smartphone. Det er også smart at vælge et ur med e-sim, så du kan bruge det uden din telefon. Læs mere om det i artiklen.

Hvad kan et smartwatch?

Der er forskel på de forskellige modeller, men et smartwatch kan stort set det samme som din smartphone bare direkte fra dit håndled, og du kan få udvidet information om dit helbred via. målinger af iltniveauet i dit blod, puls og EKG samt meget meget mere.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×