Sodastream Test: 5 bedste sodastream i test (April 2024)

Af Frederikke Thuesen Jensen BAdge
Frederikke Thuesen Jensen

I mange år havde Frederikkes familie et af Skandinaviens største brandhouse indenfor køkkenudstyr, så hendes viden inden for køkkenudstyr og de forskellige brands i branchen er meget høj.  Mange gange... Læs mere

SodaStream Spirit Megapack 2
Sodastream i stilrent design

SodaStream Spirit Megapack

SodaStream Source, Sodavandsmaskine 3
Sodastream med LED-display

SodaStream Source, Sodavandsmaskine

SodaStream Jet sodavandsmaskine 5
Billig Sodastream

SodaStream Jet sodavandsmaskine

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

I denne artikel sætter vi fokus på Sodastream sodavandsmaskiner. Vi har undersøgt markedet og fundet frem til de 5 bedste Sodastreams, som alle er blevet rost af eksperter og forbrugere. Testvinderen er en SodaStream Genesis, som endda kan fås som Megapack, så du lynhurtigt kan komme i gang med at lave din egen hjemmelavet sodavand og danskvand.

Alle maskinerne har samme formål, men de har forskellige egenskaber, funktioner og designs og størrelser, så du med sikkerhed vil finde en Sodastream-maskine, der passer til dit behov.  Vi guider dig igennem de forskellige sodastream maskiner og deres egenskaber til sidst i artiklen, samt giver vi dig nogle ideer til lækre og sundere opskrifter, som du kan lave med din Sodastream maskine.

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Får alt hvad du skal bruge for at komme i gang med at lave danskvand og sodavand
 • pros-icon.svg Miljøvenligt alternativ samt pengebesparende løsning
 • pros-icon.svg Med danskvandsmaskinen medfølger 4 PET-flasker og en kulsyrepatron

Detaljeret gennemgang

Med denne Megapack fra SodaStream har det aldrig været nemmere at lave din egen sodavand. Denne Megapack indeholder alt det du skal bruge for at komme godt i gang med din hjemmelavede sodavand og danskvand, og har vundet “Bra Köp” af Råd & Rön i 2017. Genesis Titan Silver er en klassisk sodavandsmaskine, som er nem at bruge, selv for nybegynderen.

Derfor skal du vælge SodaStream Genesis Megapack sodavandsmaskine

Vil du gerne i gang med at lave dit eget danskvand og sodavand, men ved ikke lige hvor du skal starte og hvad du skal bruge? Så er denne Genesis Megapack fra SodaStream det perfekte køb for dig. Du får nemlig alt hvad du skal bruge for at komme i gang med at lave din egen sodavand. Genesis Titan Silver er en klassisk danskvandsmaskine, som kan lave alverdens vand med brus, og du skal blot tilkøbe sodavandskoncentrat, hvis du ønsker forskellige smage. 

Miljøvenligt alternativ

Du vil spare utrolig mange penge på at købe sodavand og danskvand, samtidig med at du sparer miljøet for en masse plastik. Med denne maskine får du nemlig genanvendelige flasker, som kan erstatte op til 1000 plastflasker og dåser om året. Det er altså et miljøvenligt alternativ til at købe danskvand og sodavand på flaske eller dåser. Du slipper samtidig med at skulle slæbe de tunge flasker og dåser med hjem fra butikken samt at have dem stående i en pose, når de er tomme indtil du husker at tage dem med ned til flaskeautomaten. 

Maskinen fungerer sådan, at den selv blander vand med det valgte sodavandskoncentrat og tilsætter kulsyren gennem den medfølgende kulsyrepatron. Maskinen er produkceret af SodaStream og leveres med 4 PET-flasker, som du kan bruge til at opbevare den færdige sodavand eller danskvand i. Da kulsyrepatronen medfølger, kan du gå i gang med det samme, når du køber maskinen. 

Med i pakken får du altså Genesis Titan Silver danskvandsmaskinen, 2x 1 liters flasker, 2 x 0,5 liters flasker samt kulsyrecylinderen, som giver op til hele 60 liter danskvand i én patron. Derefter skal du selv ud og købe nye kulsyrepatroner, når den er tom. 

Produktdetaljer:

 • Antal PET-flasker: 4
 • Kulsyrepatron: Ja
 • Nettovægt: 2,7 kg
 • Farve: Sort

SodaStream Spirit Megapack

Sodastream i stilrent design

SodaStream Spirit Megapack
Fordele
 • pros-icon.svg 3 genanvendelige flasker medfølger til opbevaring af sodavand
 • pros-icon.svg Vinder af Red Dot Design Awards 2017 for det flotte design
 • pros-icon.svg Skruefri Snap-lock funktion og mere lydsvag end tidligere modeller

Detaljeret gennemgang

SodaStreams Spirit MegaPack er en lidt mindre version af vores testvinder. Med Spirit Megapack får du udover sodavandsmaskinen også 3 PET-flasker med samt en kulsyrepatron. Her får du også alt hvad du har brug for til at komme i gang med at lave din egen sodavand og danskvand. Spirit modellen har desuden vundet den fornemme pris Red Dot Design Award 2017, hvilket er en pris, der hylder godt produktdesign og designkoncepter. 

Derfor skal du vælge SodaStream Spirit Megapack

Med SodaStream Spirit Megapack er du fri for at købe sodavand og danskvand på flaske eller på dåse, men i stedet lave det derhjemme, lynhurtigt. Du får med denne Spirit Megapack alt hvad du skal bruge for at komme godt i gang med det samme. Du får udover sodavand- og danskvandsmaskinen også både en kulsyrepatron med samt 3 flasker til at opbevare sodavanden i. 

SodaStream Spirit er gennemtestet og har, udover praktiske egenskaber, også et eksklusivt design med flotte detaljer. Den vil passe godt ind i ethvert køkken, og har endda vundet en Red Dot Design Award i 2017 for sit flotte design.

Nyeste teknologi gør den mere støjsvag

SodaStream Spirit har en smart Snap-lock funktion, som betyder, at du ikke skal skrue flasken på, men blot sætte flasken den fast til maskinen. Det gør den endnu lettere og hurtigere at bruge. Den har desuden en ny teknologi, som gør maskinen mere støjsvag, når du skal tilsætte kulsyre til dit vand, som kunne larme en del på de gamle versioner af SodaStream. 

Med sodavandsmaskinen får du en genanvendelig flaske på 1 liter, som kan erstatte helt op til 1000 plastflasker og dåser om året. SodaStream er altså et miljøvenligt alternativ til at købe sodavand og danskvand på flaske eller dåse. Samtidig er det meget nemmere og sparer dig en del tid og kræfter, da du ikke længere skal slæbe rundt på de tunge flasker og dåser hjem fra supermarkedet, og så slipper du også for den store, grimme pose med pant, som du alligevel hele tiden glemmer at tage med.

Med sodavandsmaskinen får du altså 2 x 2 liters flasker, 1 x 0,5 liter flaske og en kulsyrecylinder, som giver op til 60 liter danskvand. 

Produktdetaljer:

 • Antal PET-flasker: 3
 • Kulsyrepatron: Ja
 • Nattovægt: 2,67 kg
 • Farve: Hvid

SodaStream Source, Sodavandsmaskine

Sodastream med LED-display

SodaStream Source, Sodavandsmaskine
Fordele
 • pros-icon.svg Moderne og stilfuld sodavandsmaskine, designet af designeren Yves Behar
 • pros-icon.svg Verdens mest prisvindende sodavandsmaskine
 • pros-icon.svg LED-display, der indikerer mængden af kulsyrer

Detaljeret gennemgang

SodaStream Source er en prisvindende og elegant maskine, som er kendetegnet ved sit flotte design og dens intuitive LED-display, hvorpå du kan se hvor meget kulsyrer du tilsætter i vandet. Denne maskine er udstyret med snap-lock og så får du en PET-flaske med samt en kulsyrepatron, så du kan gå i gang med det samme.

Derfor skal du vælge SodaStream Source sodavandsmaskine

SodaStream Source er til dig, der ønsker en moderne og stilfuld sodavandsmaskine, som er designet af den schweiziske designer Yves Behar, som er fortaler for bæredygtig udvikling. SodaStream Source er en af verdens mest prisvindende sodavandsmaskine. Den har blandt andet vundet “Product of the Year 2014” samt for bedste produktdesign ved Red Dot Design Awards. 

Med den medfølgende, genanvendelige flaske er der plads til 1 liters danskvand eller sodavand, og den kan erstatte op til 1000 plastflasker og dåser om året. SodaStream er altså et rigtig miljøvenligt alternativ, som gør dig fri for at slæbe på tunge flasker og dåser sodavand samt at opbevare og gå i flaskeautomaten med de tomme flasker og dåser. 

Snap-lock funktion

SodaStream Source har den praktiske “snap-lock” funktion, som betyder at du ikke skal skrue flasken på, men blot sætte den fast hurtigt og nemt. Den har desuden en smart LED-display, hvorpå du kan styre mængden af kulsyre på.

Med SodaStream Source får du én 1 liters flaske, kaldet Fuse samt én kulsyrecylinder, som har nok til 60 liter danskvand, før du skal ud og købe en ny kulsyrecylinder. 

Produktdetaljer:

 • Antal PET-flasker: 1
 • Kulsyrepatron: Ja
 • Nettovægt: 3,44 kg
 • Farve: Hvid

SodaStream Crystal Sodavandsmaskine

Sodastream med flot glasflaske

Fordele
 • pros-icon.svg Unikt og eksklusivt design og er nem at anvende
 • pros-icon.svg Medfølger en 0,7 liters genanvendelig karboneringsflaske i glas
 • pros-icon.svg Glasflasken er i et eksklusivt design og kan tåle vask i opvaskemaskinen

Detaljeret gennemgang

Sluk din sodavandstørst meget billigere med denne sodavandsmaskine SodaStream Crystal. Du får en PET-flaske med, som du kan bruge til at opbevare den færdige sodavand i. Du får desuden også en kulsyrepatron med, så det eneste du skal købe er sodavandskoncentrat, hvis du ønsker det i. 

Derfor skal du vælge SodaStream Crystal sodavandsmaskine

Spar en masse penge, tid og energi med denne smarte SodaStream Crystal. Du får en eksklusiv glasflaske med, som du kan opbevare sodavanden eller danskvanden i. Glasflasken kan med fordel vaskes i opvaskemaskinen og så ser den flot ud at servere danskvanden i, så du ikke engang behøver en vandkaraffel til at hælde det i. Flasken kan erstatte helt op til 1000 plastflasker og dåser om året. Det er mange slæbeture fra supermarkedet og tilbage til flaskeautomaten samt er det meget bedre for miljøet, da du ikke skaber så meget affald længere. 

Nem at bruge

SodaStream Crystal er utrolig nem at benytte og så kræver det ingen strømforsyning. Den har et et unikt design sammenlignet med resten af SodaStreams udvalg af sodavandsmaskiner. Crystal-modellen har et mere eksklusivt udseende og har en glasflaske fremfor en PET-flaske. Selve Crystal sodavandsmaskinen måler 44 centimeter i højden, 16 centimeter i bredden og er 26 centimeter dyb. Den vejer blot 4,26 kg. Du får en Original SodaStream kulsyrecylinder med, som giver op til 60 liter danskvand, før du skal købe en ny. Glasflasken som medfølger kan rumme 0,7 liter og er en genanvendelig karboneringsflaske. 

Produktdetaljer:

 • Antal flasker: 1
 • Kulsyrepatron: Ja
 • Nettovægt: 5,02 kg
 • Farve: Sort

SodaStream Jet sodavandsmaskine

Billig Sodastream

SodaStream Jet sodavandsmaskine
Fordele
 • pros-icon.svg Klassisk Sodastream maskine, der er let at anvende og er yderst prisvenlig
 • pros-icon.svg Medfølger en 1 liters, genanvendelig PET-flaske
 • pros-icon.svg Kompatibel med alle SodaStreams flasker, undtagen dem af glas

Detaljeret gennemgang

Jet er en klassisk og prisvenlig danskvandsmaskine, som er utrolig let at bruge og er utrolig prisvenlig. Her kan du nemt lave danskvand og sodavand på ingen tid. Med sodavandsmaskinen får du en 1 liters flaske, som blot skal skrues fast i maskinen. Der følger også en kulsyrecylinder med, så du hurtigt kan komme i gang med din sodavandsmaskine.

Derfor skal du vælge SodaStream Jet sodavandsmaskine

SodaStream Jet er den klassiske sodavandsmaskine, hvor flasken skal skrues på, og så kan du nemt og hurtigt lave din egen danskvand og sodavand. Maskinen blander selv vanden og kulsyren, og så har du danskvand lige ved hånden. 

Med en SodaStream får du et miljøvenligt alternativ til at få slukket din sodavandstørst. Udover at den ikke skal bruge elektricitet, så sparer du samtidig 1000 plastikflasker og dåser om året, og så er du også fri for at skulle slæbe det fra supermarkedet og til flaskeautomaten, når du får husket al den pant du har stående. Alt dette slipper du for, blot med denne simple maskine fra SodaStream. 

Passer til alle SodaStreams flasker

Maskinen er utrolig nem at anvende og du kan hurtigt komme i gang med at lave danskvand og de lækreste sodavand, lige når du får lyst. Jet maskinen passer til alle SodaStreams flasker, dog undtagen glasflaskerne. Du kan derfor nemt købe flere flasker til den, når du får brug for flere flasker, så du kan have det opbevaret på køl i køleskabet og dermed altid have dansk- og sodavand lige ved hånden. 

Med SodaStreams Jet sodavandsmaskine får du altså 1 x 1 liters PET-flaske samt én kulsyrecylinder, som kan give helt op til 60 liters danskvand. 

Produktdetaljer:

 • Antal PET-flasker: 1
 • Kulsyrepatron: Ja
 • Nettovægt: 2,59 kg
 • Farve: Sort

Guide

Sådan bruger du SodaStreams sodavandsmaskiner

Med SodaStream-maskinen kan du nemt lave din egen vand med brus. Du laver den til sodavand ved at tilsætte din ønskede smagsvariant i form af en sodavandskoncentrat fra SodaStream. Du kan vælge mellem mange forskellige smagsvarianter, som du tilkøber til din SodaStream-maskine. Du bruger en SodaStream-maskine ved at hælde frisk vand i den medfølgende SodaStream-flaske, og derefter skrue flasken fast til maskinen. Kulsyrecylinderen skal ligeledes sættes til maskinen bagpå. Du tilsætter brusen ved at holde den store knap inde og du vil kunne se at kulsyren bruser ned i vandet. Hold knappen inde indtil den siger en ændre lyd og der ikke kan være mere brus i. Du kan også stoppe før, hvis du ønsker mængden af kulsyre skal være mindre. Skru derefter flasken af SodaStream-maskinen og tilsæt den angivne mængde af den sodavandskoncentrat du ønsker, og så har du hjemmelavet sodavand.

Når kulsyrecylinderen er brugt op, skal du få den ombyttet hos en SodaStream-forhandler. Som du kan læse i vores Sodastream test, så kan der være til 60 liter danskvand og sodavand i én kulsyrepatron.

Om SodaStream

SodaStream er det førende brand inden for sodavandsmaskiner på markedet. Så meget at man faktisk sodavand- og danskvandsmaskiner oftere bliver kaldt Sodastream i stedet for. SodaStream blev grundlagt i 1903 og have allerede sin storhedstid i 1980’erne, hvor det for alvor blev populært at lave sin egen sodavand og danskvand derhjemme. Mange år senere er sodavand- og danskvandsmaskinen nu blevet ultra populært igen, men er nu mere blevet populær udelukkende til at lave danskvand med. Det kommer meget af det øgede fokus på miljøet samt på sukkerindtaget. Nu sørger SodaStream for at 1,5 milliarder liter vand med brus bliver lavet hjemme i forbrugernes hjem i hele verden.

SodaStream kæmper altså både for miljøet og for sundhed. De er dermed med i kampen mod den høje produktion af flasker og dåser til sodavand, og i stedet sørge for at have et produkt, der indeholder ⅔ mindre sukker end de sodavand man kender fra supermarkederne, restauranter, og lignende.

SodaStreams kalder deres livsanskuelse for SMART, SIMPLE, BUBBLES.

 • SMART: Det er nemmere for dig og for hele familien og ikke mindst miljøet, med den mængde plastik, som du undgår at bruge
 • SIMPEL: Det er nemt og simpelt at omdanne dit almindelige  postevand til lækkert boblende vand med brus
 • BUBBLES: Du sparer en hel del sukker og tilsætningsstoffer ved at lave sodavand og danskvand med din SodaStream sammenlignet med at købe færdiglavet sodavand og danskvand på flaske eller dåse.

Kvalitetskontrol af SodaStream kulsyrecylindere

Alle SodaStreams cylindere er garanteret tredobbelt kvalitetskontrol. Kontrollen består af en hygiejnisk rengøring og påfyldning af cylinderen med den bedste kvalitet af CO2. Den manipulationssikre forsegling garanterer dig at cylinderen er påfyldt og checket af SodaStream. Kulsyrecylinderen er designet specifikt til din SodaStream-maskine, og det gælder derfor også at, hvis der opstår skader ved brug af kulsyrecylinderen, som ikke kommer fra SodaStream, er ikke dækket af SodaStreams garanti.

Anden nyttig information til denne sodastream test

Inden du begiver dig ud i at købe en SodaStream er der nogle faktorer, der du bør være opmærksom på i forhold til forskellene mellem de fantastiske SodaStream-maskiner, som vi har indkluderet i vores Sodastream test. Iblandt disse faktorer skal du være opmærksom på størrelsen, designet, dit budget, kulsyren, funktionerne og de tilhørende flasker.

Størrelsen: SodaStream-maskinerne kommer i forskellige størrelser og versioner. Du skal derfor overveje, hvor meget plads du har i dit køkken, eller hvor du ønsker at have danskvandsmaskinen placeret. Har du ikke meget plads i dit køkken, kan det være en god idé at tjekke vægten på maskinen, så den ikke er for tung til at stille væk og tage frem.

Designet: Har du et større køkken og planlægger du at have din SodaStream-maskine stående fremme, så er det en god idé at kigge på designet. De har forskellige designs, alt fra den klassiske, den moderne og den stilrene, som du kan se i vores test. De fleste modeller kan fås i flere farver, så du kan tilpasse den netop til dit køkken og den stil du kører i dit hjem. Fælles for alle maskinerne, er at de er forholdsvis simple i designet, så uanset hvilken en du vælger, vil den ikke tage for meget opmærksomhed i dit køkken.

Dit budget: Har du et bestemt budget i forhold til hvad du vil bruge på din SodaStream, bør du gå efter den mest klassiske, eller dem der ikke kommer med meget tilbehør. Dog er det ikke altid prisen på maskinen, der afgør om den er billigere end de andre. De billigere medfølger ofte ikke meget tilbehør, og det kan være du ender med at skulle tilkøbe det på et senere tidspunkt, og så ender det alligevel ikke med at have sparet dig særlig mange penge, i forhold til, hvis du havde købt den med alt tilbehøret fra start. Er det første gang du skal købe dig en SodaStream, anbefaler vi at du køber en af de to typer Megapacks i vores Sodastream test.

Kulsyren: Er du mest til danskvand, med en blid brus, så bør du gå efter de SodaStream modeller, hvor du selv kan styre hvor meget kulsyre du tilsætter. Det er nemlig ikke alle SodaStream-maskiner, hvor man selv kan kontrollere det.

Flaskerne: SodaStream-flaskerne er specielt fremstillet til at kunne modstå det meget høje tryk, som den bliver udsat for. Den kan derfor ikke holde for evigt. Når plastikken i flasken bliver for hård, kan den ikke længere udvide sig under kulsyretilførslen. Dette betyder at alle SodaStreams flasker har en udløbsdato, og denne dato indikerer at flasken ikke må bruges efter denne dato er overskredet, da det skal kunne garantere din sikkerhed. Det kan nemlig være yderst farligt, da flasken kan springe.

Derfor bør du købe dig en Sodastream

Som du kan læse dig til i vores Sodastream test, så er der mange fordele ved at købe en sodavandsmaskine. Især hvis du er storforbruger af sodavand og danskvand, så vil du kunne mærke betydeligt meget forskel ved at anskaffe dig en SodaStream i stedet.

Spar på dine ressourcer

Det kan i den grad betale sig at købe en Sodastream, hvis du forbruger meget sodavand og danskvand om ugen, da du både vil spare penge på det samt spare dig for en masse tid og energi på at slæbe det fra supermarkedet og til flaskeautomaten, når de er tomme.

Forbedre din sundhed

En Sodastream vil ikke som sådan kunne forbedre din sundhed, da men det vil kunne spare dig for en masse sukker og tilsætningsstoffer. De forskellige sodavandskoncentrater, eller sirupper, som du vil kunne tilsætte i din hjemmelavet danskvand, indeholder en betydelig mindre mængde af sukker, hvilket din krop og generelle sundhed vil have det rigtig godt af. Det er også muligt at få nogle sukkerfrie sirupvarianter, så du kan lave din egen sukkerfrie sodavand.

Du kan også med fordel lave din egen sirup, for at gøre det sundere og mere naturligt. Med Sodastream undgår du også BPA, som findes i flasker og dåser, da alle flasker fra SodaStream er fri for BPA.

Skåner miljøet

Du gør også miljøet en stor tjeneste ved at anvende en Sodastream i stedet for at købe sodavand på flaske eller dåse, da du vil minimere din produktion af skrald markant. Én kulsyrecylinder kan lave op til 60 liter danskvand eller sodavand. Sådan en kulsyrecylinder koster omkring 100 kroner, hvilket du hurtigt vil have tjent hjem, sammenlignet med køb af sodavandsflasker og dåser.

SodaStream har også deres eget “genbrugsprogram”, som gør det nemt at genanvende sine flasker og kulsyrepatroner. SodaStream-maskinerne bruger heller ikke elektricitet eller batterier, hvilket gør dem ultra miljøvenlige at anvende.

Forskellen på Sodastream modellerne

Som du kan se i vores Sodastream test, så er der visse forskelle mellem deres maskiner. Det er derfor ikke helt ligegyldigt, hvilken SodaStream maskine du vælger, da de skal passe til dit behov. Eksempelvis er der nogle modeller, der kører på elektricitet og andre kræver slet ikke strøm. De fleste af modellerne kræver ikke strøm, men det gør modellen SodaStream Source, da den har et LED-display til indstilling af mængden af kulsyre, der naturligvis skal have strøm for at virke.

Nogle maskiner er også tungere end andre, hvilket har betydning for, hvor nemme de er at flytte rundt på, hvis du ønsker at gemme den væk efter brug. Sodastream modellerne varierer desuden også i deres design og udseende, hvilket har betydning for dig, der ønsker at have den stående fremme i dit køkken og ønsker den skal passe godt ind i stilen i køkkenet. Du kan ofte selv vælge hvilken farve du ønsker din Sodastream maskine i. Det er også forskelligt om flaskerne er af PET-plast eller af glas. SodaStream Crystal kommer med en eksklusiv glasflaske, der passer til Crystals flotte design. Glasflaskerne er nemmere at rengøre, da de kan tåle vask i opvaskemaskinen.

Det er ligeledes forskelligt om du selv kan kontrollere niveauet af kulsyre i vandet, i de forskellige modeller. Du kan selv styre kulsyreniveauet i blandt andet SodaStream Power og SodaStream Source modellerne.

Til fælles for alle maskinerne er at de umiddelbart er i samme kvalitet, og det er designet og funktionerne, der gør at den varierer i prisen, og naturligvis hvor meget du får med i den pågældende pakke. Tag et kig på de modellerne i vores Sodastream test og se hvilken, der passer bedst til dit behov og dit køkken, og kom hurtigt i gang med at lave lækker danskvand og sodavand i hjemmet.

Andre gode sodavandsmaskiner

Hvis du ønsker at prøve noget andet en SodaStreams sodavandsmaskiner, så er der også andre producenter, der laver gode sodavands- og danskvandsmaskiner.

En sodavandsmaskine, der kommer fra en anden producent er sodavandsmaskinen fra Aarke. Aarke er en svensk virksomhed, som også specialiserer sig i at lave sodavands- og danskvandsmaskiner i et stilrent design og høj kvalitet. Disse maskiner er ligeledes miljøvenlige og kan også spare dig en masse penge på danskvand og sodavand på sigt, ligesom SodaStreams maskiner.

Denne maskine er verdens første sodavandsmaskine, hvor maskinens kabinet udelukkende er fremstillet i rustfrit stål. Den har et utroligt flot og slankt design, som passer ind i ethvert køkken. Den kan fås i flere forskellige farver, så du kan finde lige den der passer bedst ind i dit køkken. Aarke sodavandsmaskinen har mange logiske funktioner. Du anvender maskinen blot ved at skrue flasken fast på maskinen, trykke på stangen indtil det summer, og så har du din helt egen, hjemmelavet danskvand.

Opskrifter på sodavand og danskvand, du kan lave med din SodaStream

Danskvand med agurk og lime

Du kan med fordel peppe din danskvand lidt op ved at give den en frisk smag. Agurk og lime giver danskvanden en fremragende forfriskende smag, som du helt sikkert vil blive vild med. Lav denne opskrift i en kande, når du får gæster, og danskvanden vil med sikkerhed blive et hit.

Det skal du bruge:

 • Danskvand
 • Agurk (Du vælger selv din ønskede mængde)
 • Dråber limesaft

Sådan gør du:

Skyl agurken og skær den på langs i tynde, lange skiver. Hæld danskvandet i et glas og tilsæt agurkeskiverne. Tilsæt til sidst nogle dråber limesaft, og du har en lækker og energisk danskvand, der er god til de varme sommerdage.

Lemonade

Lemonade er en utrolig lækker drikkelse, især på de varme sommerdage, hvor man bare har lyst til noget koldt og lækkert at drikke. Denne lemonade er utrolig frisk og med en blid sødme, som du vil få meget glæde af på terrassen i solen.

Det skal du bruge:

 • Danskvand
 • 2 spsk. sukker
 • 2 spsk. citronsaft

Sådan gør du:

Hæld sukker og citronsaft i et glas. Tilsæt derefter danskvandet og rør rundt i noget tid. Husk ikke at røre rundt med det samme, da sukkeret kan få det danskvanden til at bruse over. Vent derfor lige nogle sekunder.

Sodavand med ingefær og citron

Lav din egen sundere sodavand med ingefær og citron. Det er både lækkert og så giver det dig et sundt energiboost til dagen.

Det skal du bruge:

 • 1 liter danskvand
 • ½ dl. ekstra
 • 10 gram ingefær
 • Saften fra 1 citron

Sådan gør du:

Start med at blende ½ deciliter vand sammen med ingefær og citronsaften i en blender. Blend til ingefæren er opløst. Hæld derefter saften gennem en si, og ned i en beholder. Stil saften på kl og lad den stå i 1 til 2 timer. Dernæst skal du langsomt tilsætte ingefær og citronsaften til din frisklavede danskvand. Dette giver dig en lækker og forfriskende drik, med et godt skud energi, og masser af nærende ingredienser.

Jordbær & Blåbær sodavand

I stedet for at drikke en almindelig sodavand, som vi kender fra supermarkedet, som er propfyldt af sukker, så prøv denne lækre og forfriskende sundere sodavand med jordbær og blåbær af, som du kan drikke med god samvittighed.

Det skal du bruge:

 • 100 g. frosne jordbær
 • 100 g. frosne blåbær
 • 1 vaniljestang
 • ½ spsk. honning
 • Lidt vand

Sådan gør du:

Kom de frosne jordbær og blåbær i en gryde på lav varme. Lad dem smelte en smule og tilsæt vaniljestangen og honningen. Tilsæt så en smule vand, så vandet dækker bunden af gryden. Rør blandingen rundt og sørg for at de frosne bær er helt tøet op. Når de er tøet op, skal du lade denne sirup koge ordentligt sammen i omkring 20 minutter. Efter de 20 minutter, skal du afkøle siruppen lidt i køleskabet, og derefter og hæld den gennem en si og ned i et glas, så alle klumper ikke kommer med. Sæt det i køleskabet igen, og lav så 1 liter danskvand med din Sodastream maskine. Hæld, så siruppen i danskvanden, lidt ad gangen og sørg for at blande det godt sammen. Servér det i et glas med isterninger, og du har nu en fantastisk lækker og naturlig sodavand, som din krop kun vil takke dig for.

Sådan laver du din egen sundere sirup til din danskvand

Hjemmelavet sirup smager helt fantastisk, og så er det meget sundere, da du undgår alle de usunde tilsætningsstoffer. Vil du lave din egen sundere version af cola, så får du her en opskrift på colasirup, så du kan nyde hjemmelavet cola med god samvittighed.

Det skal du bruge til hjemmelavet Colasirup

 • Revet skal fra 2 stk. appelsiner
 • Revet skal fra 1 stk. lime
 • Revet skal fra 1 stk. citron
 • En knivspids kanel
 • En knivspids muskatnød
 • En knivspids stjerneanis
 • ½ stk. tørret lavendelblomst
 • 2 stk. revet ingefær
 • 4 cm. vaniljestang
 • ¼ tsk. citronsyre
 • 5 dl sukker
 • 1 spsk. brun farin

Sådan gør du:

Start med at sætte en gryde med 5 deciliter vand til at småkoge ved en medium varme. Tilsæt revet appelsin, lime og citron. Tilsæt så kanel, muskatnød, stjerneanisen, lavendelen, ingefæren, vaniljen og citronsyren i gryden, og skru ned til lav varme og lad det simre i 20 minutter.

Tilsæt så sukker brun farin i en foodprocessor, eller i en minihakker, og bland dem sammen ved at lade maskinen køre i ét minut. Derefter skal du komme det hele ned i en stor skål.

Placér et viskestykke over en skål og hæld indholdet fra gryden over i. Lad væsken løbe gennem viskestykket, og sortér det overskydende skal og lignende fra. Pres al saften ud af viskestykket.

Rør langsomt væsken sammen med siruppen i omkring 15 minutter, samtidig med, at væsken køler af. Kom derefter den færdige sirup i en lufttæt beholder og sæt i køleskabet. Kom isterninger i et glas og tilsæt lidt sirup og derefter din danskvand. Rør rundt, og derefter er der hjemmelavet cola.

FAQ

Hvilken Sodastream er den bedste?

Vi mener at SodaStream Genesis er den bedste Sodastream, og du kan komme nemt og hurtigt i gang ved at købe den som Megapack, hvor du få hele 4 PET-flasker med og en kulsyrepatron. Se flere bud i resten af vores test.

Kan jeg spare penge med en Sodastream?

Ja, men det afhænger af dit forbrug af soda- og danskvand. Dog, sparer du 65 kr. for hver kulsyrepatron du ombytter, for 100 kr, i forhold til at købe samme mængde af de billigste sodavand i supermarkedet. Læs resten af fordelene i vores test.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×