Solcreme Test: Anmeldelse af 7 bedste solcremer (April 2024)

Af Frederikke Thuesen Jensen BAdge
Frederikke Thuesen Jensen

I mange år havde Frederikkes familie et af Skandinaviens største brandhouse indenfor køkkenudstyr, så hendes viden inden for køkkenudstyr og de forskellige brands i branchen er meget høj.  Mange gange... Læs mere

La Roche-Posay Anthelios KA+ SPF 50+, 50 ml 2
Solcreme til dig, der er særlig sart over for solen

La Roche-Posay Anthelios KA+ SPF 50+, 50 ml.

Vichy Ideal Capital Soleil Sollotion Ansigt/Krop SPF20 4
Solcreme til både krop og ansigt

Vichy Ideal Capital Soleil Sollotion Ansigt/Krop SPF20

Apotektets Sollotion SPF50+, 300 ml 7
Solcreme til dig, med lys og sensitiv hud

Apotektets Sollotion SPF50+, 300 ml.

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

I denne solcreme test har vi udvalgt de 8 bedste solcremer på markedet lige nu. De varierer både i solfaktor og deres egenskaber. Vi har valgt Derma Sollotion SPF30, som den bedste solcreme, da den er skånsom, miljøvenlig og vegansk samt kan den bruges af alle. Se resten af udvalget i testen, så du kan finde den bedste solcreme til dig.

I testen finder du en solcreme til enhver hudtype, så uanset om du har sensitiv hud, normal hud eller leder efter den bedste solcreme til børn, kan du finde det i denne artikel.

Er du i tvivl om hvilken solfaktor du skal bruge, og vil du vide hvordan du beskytter huden bedst muligt fra at blive solskoldet? Så læs med i vores guide nederst i artiklen, hvor vi klæder dig ordentligt på til at vælge den bedste solfaktor til dig, så du kan få en bekymringsfri sommer i solen. 

Fordele
 • pros-icon.svg Skånsom og vandfast solcreme med SPF30
 • pros-icon.svg 100% vegansk, koralvenlig og Svanemærket
 • pros-icon.svg Absorberes hurtigt ind i huden og fedter ikke

Detaljeret gennemgang

Vores Best i Test solcreme, går til Derma Sollotion med SPF30. Det er en yderst skånsom og vandfast solcreme, med en høj beskyttelsesfaktor, som afskærmer solens UVA- og UVB-stråler effektivt. Derma solcremen indeholder ikke parfume, parabener eller farvestoffer, Den er 100% vegansk, koralvenlig, Svanemærket samt vinder af Forbrugerrådet Tænks Best i både Test i 2016, 2017 og 2018.

Derfor skal du vælge Derma Sollotion SPF30

Solcremen fra Derma, er til dig, der ønsker en effektiv afskærmning af solens stråler uden du skader miljøet eller din hud. Solcremen er nemlig ultra skånsom og er både 100% vegansk, venlig mod koralrevet samt er mærket af det nordiske miljømærke Svanemærket. Solcremen har vundet Forbrugerrådet Tænks “Bedst i Test” i tre år i træk. 

Derma solcremen har en SPF30, hvilket er en god og effektiv faktor mod de skadelige UVA- og UVB-stråler. Den  er vandfast, så du også er beskyttet imens du bader. Den indeholder fugtgivende ingredienser som glycerin, E-vitamin og olier, som efterlader din hud blød og smidig. Solcremen absorberes hurtigt ind i huden uden den fedter til. 

Du anvender den ved at påfører rigelige mængder af solcremen i et jævnt lag på hele kroppen inden du går ud i solen. Gentag gerne påføringen ofte. Trods dens vandfaste effekt er det altid en god idé at smøre sig ind igen efter badning.

La Roche-Posay Anthelios KA+ SPF 50+, 50 ml.

Solcreme til dig, der er særlig sart over for solen

La Roche-Posay Anthelios KA+ SPF 50+, 50 ml
Fordele
 • pros-icon.svg Velegnet til dig, der har særlig høj risiko for solskader samt fotoaldring ved kontakt med solen
 • pros-icon.svg Parfumefri solcreme med bredspektret beskyttelse mod UVA- og UVB-stråler
 • pros-icon.svg Styrker hudens barrierer og giver en intens fugt samt efterlader ikke hvide mærker

Detaljeret gennemgang

Anthelios solcremen fra La Roche-Posay er en højeffektiv, plejende solcreme helt uden parfume. Den har en høj solfaktor på SPF 50+, som beskytter din hud rigtig effektivt fra solens stråler. Solcremen har en fugtgivende formel, som beroliger og styrker din hudbarriere og hjælper med at beskytte mod oxidativt stress.

Derfor skal du vælge La Roche-Posay Anthelios KA+ SPF 50+ solcreme

Solcremen Anthelios fra La Roche-Posay er velegnet til dig, der har en særlig høj risiko for solskader samt fotoaldring ved UV-eksponering. Det kan være dig, der har en meget lys hudtype samt dig, hvis hårbund er meget udsat for UV-eksponeringen, eksempelvis i løbet af din arbejdsdag eller hvis du er på ferie og bruger meget tid i solen.

Solcremen giver nemlig en meget høj fotostabil og bredsprektret UVA- og UVB-beskyttelse, imens cellular defence-teknologien, som er baseret på fotostabile filtre, hjælper med at forebygge fotoaldring samt celleskader. Anthelios solbeskyttelsen er ligeledes vandfast, uden parfume og absorberes hurtigt uden at tilstoppe dine porer eller efterlade hvide mærker efter påføringen. 

Du anvender den ved at fordele den i rigelige mængder, rundt på kroppen, inden du går ud i solen. Du bør undgå kontakt med øjnene og lad den tørre helt, inden du tager tøj på. Gentag påføringen af solcremen, så du er sikret den helt optimale beskyttelse hele dagen. Er du særlig sart over for solen, så bør du udover solcremen også være en hat, dækkende tøj og solbriller, hvis du finder det nødvendigt. Du bør ligeledes altid undgå at være i solen midt på dagen mellem klokken 12 og 15, da solens stråler er stærkest her.

Fordele
 • pros-icon.svg Let og blød solcreme med et strejf af guldglimmer
 • pros-icon.svg Beskytter og beroliger huden med opstrammende anti-age effekt
 • pros-icon.svg Spækfyldt med naturlige ingredienser såsom agurk, kamille og havtorn

Detaljeret gennemgang

Denne Sun Body Lotion SPF15 fra Rudolph Care er en beskyttende og beroligende solcreme med glimmer i, som får din hud til at stråle smukt i solen. Den har en let konsistens, som er nem at smøre ud og ikke fedter eller klistre. Solcremen er rig på aktive og naturlige ingredienser, som har en opstrammende og fugtgivende effekt, med et dokumenteret anti-aging effekt.

Derfor skal du vælge Rudolph Care Sun Body Lotion SPF15 Shimmer Edition

Rudolph Care Sun Body Lotion Shimmer Edition beskytter effektivt din hud mod solens skadelige UVA- og UVB-stråler. Den har en let og blød konsistens, som hverken fedter, klistre eller laver hvide mærker på huden. Med et strejf af guldglimmer, får din hud en flot og strålende effekt i solens skær. Ud over at være utrolig beskyttende, så har solcremen også en beroligende og opstrammende effekt, med ingredienser som agurk, lindrende kamille og havtorn. Det gør denne solcreme perfekt til dig, der ønsker at stramme huden op med nærende og naturlige ingredienser. 

Du anvender den ved at fordele omkring en håndfuld Sun Body Lotion over hele kroppen, gerne 30 minutter før du skal ud i solen. Det er anbefalet at smøre sig ind to gange efter hinanden, for at være sikker på du ikke har misset områder på kroppen og så du er sikker på at du får nok solcreme på. Du skal blot stryge cremen let hen over huden, og cremen vil absorbere med det samme. 

Når du befinder dig i solen i længere tid, er det vigtigt, at du påfører solcreme med jævne mellemrum, og gerne efter hvert bad i havet eller i poolen. Hellere for meget end for lidt. Det er desuden vigtigt, at du lader din solcreme tørre helt ind, før du tager tøj på, da solcremen ellers kan give dig pletter på tøjet.

Vichy Ideal Capital Soleil Sollotion Ansigt/Krop SPF20

Solcreme til både krop og ansigt

Vichy Ideal Capital Soleil Sollotion Ansigt/Krop SPF20
Fordele
 • pros-icon.svg Indeholder fotostabile UVA- og UVB-filtre, der sikrer jævn og heldækkende beskyttelse
 • pros-icon.svg Vandresistent og har et let indhold af parfume
 • pros-icon.svg Kan både anvendes på kroppen og på ansigtet

Detaljeret gennemgang

Solcremen fra Vichy Ideal Capital Soleil Sollotion er en fugtgivende solcreme, som du både kan benytte på kroppen og i ansigtet. Solbeskyttelsen indeholder fotostabile UVA- og UVB-filtre, som sikrer en jævn og heldækkende beskyttelse mod soleksem, pigmentforandringer og for tidlig aldring.

Derfor skal du vælge Vichy Ideal Capital Soleil Sollotion

Sollotionen fra Vichy giver din hud en fugtgivende pleje og beskytter effektivt mod solens UVA- og UVB-stråler. Med dens indhold af fotostabile UV-filtre, er du sikret en jævn og heldækkende beskyttelse. Den reducerer ydermere soleksem, pigmentforandringer og for tidlig aldring. 

Solcremen er desuden vandresistent, så den også beskytter dig imens du er i vandet. Den har kun et meget let indhold af parfume og så er konsistensen dejlig cremet, som efterlader din hud blød og smidig. Du kan både bruge den til kroppen og til ansigtet, uden at det tilstopper dine porer eller efterlader ansigtet alt for skinnende. 

Ved anvendelse af Vichy Ideal Capital Soleil Sollotion, bør du påføre det omkring 20 minutter før du bliver eksponeret for solen, så solcremen kan nå at trænge ind i huden og danne det beskyttende lag. Påfør gerne rigelige mængder, gerne en håndfuld til hele kroppen. Gentag påføringen jævnligt i løbet af dagen og gerne efter hver badning, så du er sikker på at være fuldt beskyttet.

Avéne Sport Fluid SPF 50+

Solcreme til dig, der dyrker udendørssport

Fordele
 • pros-icon.svg Velegnet til dig, der dyrker sport udendørs og har sensitiv hud
 • pros-icon.svg Indeholder den irritationsdæmpende og beroligende Avéne Termalkildevand
 • pros-icon.svg Frisk og let tekstur, der ikke fedter eller klistrer

Detaljeret gennemgang

Avénes solcreme har en yderst høj solbeskyttelse, som er særligt velegnet til udførsel af sport. Den har en oliefri tekstur, som er udviklet til sensitiv hud. Udover at have et bredspektret og fotostabilt UVA og UVB filtersystem har den også et unikt antioxidantkompleks, som har beroligende og irritationsdæmpende effekt.

Derfor skal du vælge Avéne Sport Fluid SPF 50+

Sportssolcremen fra Avéne er til dig, der dyrker sport og fitness udendørs og har meget sensitiv hud, der kræver en høj beskyttelse, når du bliver eksponeret for solen. Den har en meget bredspektret og fotostabilt UVA og UVB filtersystem samt et unikt antioxidantkompleks og en omfattende beskyttelse på celleniveauet med beroligende og irritationsdæmpende effekt fra Avénes Terminalkildevand. 

Teksturen i solcremen er frisk og let samt fedter eller klæber den ikke. Du får heller ikke nogen dumme hvide mærker på dit tøj ved anvendelse af solcremen. 

Sport Fluid SPF50+ skal påføres før du skal opholde dig i solen. Påfør gerne rigeligt, så det kan dække hele kroppen. Genpåfør solcremen for at opretholde beskyttelsen, især efter du har været ude og svømme, har svedt og har tørret dig med håndklædet. Sørg for ikke at få solcremen i øjnene, og skyl grundigt med vand, hvis det skulle ske. 

Vichy Capital Soleil Beach Protect Milk SPF30, 200 ml.

Solcreme, der er velegnet til stranden

Fordele
 • pros-icon.svg Sandafvisende effekt samt reducerer udtørret hud fra salt- og klorvand
 • pros-icon.svg Indeholder det yderst beskyttende ingrediens Mexoryl XL
 • pros-icon.svg Hyaluronsyre holder din hud fugtet og smidig hele dagen

Detaljeret gennemgang

Vichys Capital Soleil Beach Protect Milk er en innovativ solcreme, der effektivt beskytter din krop og ansigt fra solens stråler. Den er specielt udviklet til anvendelse på stranden eller ved poolen, da den er sandafvisende og så reducerer den udtørret hud forårsaget salt- og klorvand samt vind. Den har en let og fugtgivende konsistens, som absorberes hurtigt og den efterlader ingen hvide striber og mærker.

Derfor skal du vælge Vichy Capital Soleil Beach Protect Milk

Denne solcreme er til dig, der skal på ferie og bruge en masse tid på stranden og ved poolen. Udover at beskytte mod UVA og UVB strålerne, så er den også sandafvisende, vandfast samt hjælper den med at reducere udtørret hud, der skyldes saltvandet og klorvandet samt vinden. 

Soleil Beach Protect Milk er beriget med det ultra beskyttende Mexoryl XL. Den har en lækker fugtgivende konsistens, som hurtigt absorberes og efterlader ingen hvide mærker. Med dens indhold af det effektive, fugtgivende ingrediens hyaluronsyre er du garanteret en fugtet og smidig hud dagen lang. Den forebygger solskader og kan både anvendes i ansigtet og på kroppen. 

Du anvender den ved at påføre en håndfuld af solcremen over hele kroppen. Påfør hyppigt, så du hele tiden er beskyttet, selv efter du har været i vandet og tørret din hud med håndklæde. En for lille mængde solbeskyttelse mindsker beskyttelsen meget, så put hellere for meget end for lidt på.

Apotektets Sollotion SPF50+, 300 ml.

Solcreme til dig, med lys og sensitiv hud

Apotektets Sollotion SPF50+, 300 ml
Fordele
 • pros-icon.svg Velegnet til dig med lys og sensitiv hud
 • pros-icon.svg Indeholder få udvalgte solfiltre, hvilket gør den skånsom
 • pros-icon.svg Er fri for parfume- og phenoxyethanol

Detaljeret gennemgang

Sollotionen fra Apoteket er ideel til meget lys og sensitiv hud. Den er vandfast og har få udvalgte solfiltre, der effektivt beskytter din hud mod solens stråler. Den er let at fordele og så absorberer den hurtigt ind i huden. Den kommer i en familiestørrelse, så du med sikkerhed har nok til både dig selv og resten af familien.

Derfor skal du vælge Apotekets Sollotion SPF50+

Apotekets Sollotion SPF50+ beskytter både mod UVA- og UVB-stråler og er specielt velegnet til dig med lys og sensitiv hud. Den er vandfast og få indeholder den få, udvalgte solfiltre, som er ideelt til den sensitive hud. Den indeholder desuden heller ikke parfume eller phenoxyethanol. Solcremen har en let konsistens, er nem at påføre og absorberer hurtigt i huden. Det tager derfor ikke lang tid at påføre den. 

Påfør den gerne 20 minutter før du skal opholde dig i solen. I forhold til dosering er én håndfuld perfekt til hele kroppen. Børn skal cirka bruge 20 milliliter og voksne bør bruge 40 milliliter. Det er vigtigt, at du anvender denne anbefalede mængde, for at sikre at du får den passende beskyttelse. Påfør hyppigt hen over dagen, for at være sikker på at din hud hele tiden er beskyttet, især efter du har svedt, badet eller tørret dig med håndklædet.

Guide

Hvordan virker solcreme?

Solcreme virker på den måde, at den bortfiltrerer en del af UV-strålingen med enten et kemisk eller et fysisk filter. Det kemiske filter trænger ind i huden og opsuger solens stråling, hvor den fysiske filter lægger sig som et hvidligt lag på huden og reflektere strålingen. Det er vigtigt at huske, at solcreme ikke kan give 100% beskyttelse mod solen, da der altid vil være en lille del af UV-strålingen, som trænger ind i huden.

Hvilken solfaktor skal jeg vælge?

Solcremer skal være mærket med et faktortal eller SPF, som står for Sun Protection Factor, og virkningen skal kunne dokumenteres. Faktoren er altså et tal på, hvor meget stråling, der skal til for at give rødme i huden med solcremen på, sammenlignet med huden uden solcreme på. Nogle solprodukter er også forsynet med en kategori, der fortæller hvor meget beskyttelse solcremen giver. Faktortallet og kategoriens sammenhæng er følgende:

 • SPF 6-10: Lav beskyttelse
 • SPF 15-25: Mellem beskyttelse
 • SPF 30-50: Høj beskyttelse
 • SPF 50+: Meget høj beskyttelse

Disse informationer er kun vejledende, da solskoldningen afhænger meget af tidspunktet på dagen og året, mængden af UV-stråling, skydækket på den pågældende dag samt hvilken hudtype du har. Mængden af solcreme du har på og om huden er i kontakt med vand, sand, sved og tøj, har også en ret stor betydning.

Vælg din solfaktor efter din hudtype og solens intensitet. Har du normal hud, så er en solbeskyttelse på SPF 20 fint til den danske sommer. Har du sart og lysfølsom hud, så kræver din hud mere beskyttelse, gerne SPF 50+ for at være sikker. Du er lysfølsom, hvis du har let ved at få soleksem, har en hudsygdom, har et operationsar, eller tager lægemidler, som øger din huds følsomhed over for solens stråler.

Anden nyttig information til denne solcreme test

De solcremer vi har valgt til denne solcreme test varierer meget i deres egenskaber og de passer til forskellige behov. Til fælles for dem alle bliver de beskrevet som at være beskyttende over for både UVA og UVB stråler, som værende vandfaste og skal påføres i en særlig stor mængde. Vi uddyber disse punkter i det følgende, så du kan blive klogere på hvad de mener med de forskellige egenskaber.

UVA og UVB stråler

Solens stråler bliver inddelt i UVA, UVB og UVC stråler. SPF-tallet på solcremen indikerer at de beskytter disse UV-stråler. Langt de fleste solcremer beskytter mod UVA og UVB, som du sikkert også har lagt mærke til i denne solcreme test. UVA-strålerne når dybere ned i huden, og er dem der er med til at gøre vores hud brun og samtidig ælde vores hud. UVB-strålerne når ikke så dybt ned i vores hus, men er de stråler, der giver os solskoldninger. UVC-strålerne når slet ikke jorden, men er det ozonlaget beskytter os imod.

Både UVA og UVB-stråler kan være med til at forårsage hudkræft. Derfor er det vigtigt, altid at købe en solcreme, der både beskytter mod UVA og UVB.

Solens UV-indeks

Graden af UV-stråling afhænger af skydækket, ozonlagets tykkelse, solens stilling på himlen, partikler i luften, og så videre. Når UV-indekset er højere end 3, så er det anbefalet af du beskytter dig mod solen. Ved et UV-indeks på 3 kan du opholde dig i solen i 1 time midt på dagen, hvis du har normal hud. Har du følsom hud, så er det anbefalet at du blot opholde dig i solen i en halv time.

I Norden kan UV-indekset komme over 6, hvor det kun er anbefalet at opholde sig halvt så lang tid i solen, som ved UV-indeks 3. I Sydeuropa og andre steder, der ligger tættere på ækvator, kan UV-indekset komme helt op på 10.

Vandfaste solcremer

Efter en tur i vandet mister selv de vandfaste solcremer noget af virkningen. Vandfaste solcremer har altså et krav om at mindst halvdelen af den oprindelige solfaktor bliver tilbage på huden efter en tur i vandet. Dette gælder desuden inden du tørrer dig med et håndklæde.

Du bør derfor altid smøre dig ind igen efter en svømmetur i havet eller i poolen, og hvis du har svedt meget. Det er ligeledes vigtigt, at huske at solcreme først har en virkning, når det er trængt ind i huden, og det gør den ikke lige med det samme. Vent til du er tør og lad derefter solcremen absorbere i mindst 8 minutter inden du tager tøj på.

Mængden af solcreme

Faktoren og effektiviteten bliver betydeligt mindre på din solcreme, hvis ikke du smører nok på. Du bør derfor minimum benytte 40 milliliter solcreme på, for at dække en voksen krop ind, og 20 mililiter til et barn. Det virker måske som meget solcreme, men det er det der skal til for at den har den optimale effekt. Som du kan læse i vores solcreme test, så er lidt over en håndfuld solcreme, det der skal til for at dække hele din krop i solcreme. Som du også kunne læse i testen, så er det også anbefalet at smøre sig ind over to omgange, få man får dækket de områder, man ikke fik i første omgang.

Der er altså ikke den store forskel mellem SPF15 eller SPF30, men det handler i høj grad om du en stor nok mængde solcreme.

Lad dig ikke snyde

Mange lader sig snyde af skyerne og tror fejlagtigt, at de ikke kan blive solskoldet, selvom solen er bag skyerne. Solens stråler trænger nemlig gennem skylaget og rammer huden. Skyerne reducerer UV-strålingen med omkring 30 til 70 procent, afhængigt af skylaget. Det svarer til en SPF 1,5 til 3, hvilket ikke er særlig meget. Det er derfor vigtigt, at du stadig smører dig ind på de sommerdage, hvor der er flere skyer på himlen.

FAQ

Hvilken solcreme er bedst?

Vi mener at Derma Sollotion SPF30 er den bedste solcreme. Den er skånsom, 100% vegansk, koralvenlig og Svanemærke.. Se andre fremragende produkter i vores solcreme test.

Hvilken solfaktor skal jeg vælge?

Vælg den solfaktor der passer til din hudtype. Har du normal hud, så er SPF20 fint til den danske sommer. Har du sensitiv hud, så vælg SPF 50, så du er sikker på ikke at blive skoldet. Læs mere i vores solcreme test.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×