Soundbar test – De 12 bedste soundbarer 2023

Læs med her, hvor vi har kåret årets 12 bedste soundbars i vores soundbar test! En god soundbar giver dig ikke kun den bedste lyd på TV’et, men også en perfekt balance mellem tale og musik, bas og diskant.
Af Kira BAdge
Kira

Kira Petersen bruger pendler ofte mellem Frankrig og Danmark og bruger derudover det meste af sin tid på at læse, skrive (ja, også i sin fritid!) og spille squash. Hun...

Samsung HW-S66B/S67B
TESTVINDER

Samsung HW-S66B/S67B

Denne Samsung-soundbar er med sit slanke design til dig, der gerne vil have en højttaler til krystalklar surroundlyd til TV’et og dine andre enheder. Og med bluetooth, app-styring, CEC-certificering og ARC er du sikker på…

Samsung HW-S66B/S67B 1
bedst i test

Samsung HW-S66B/S67B

LG SPD7Y 9
bedste soundbar med digital signal processing

LG SPD7Y

Yamaha YAS-207 10
bedste soundbar med to indbyggede subwoofere

Yamaha YAS-207

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Vi har researchet markedet for både danske og udenlandske eksperttests og brugeranmeldelser for at finde frem til de bedste soundbars. Vi sammenligner dem på parametre som lydkvalitet, forbindelsesmuligheder, brugervenlighed og ekstra funktioner og giver dem en individuel score ud fra selvsamme parametre.

I vores købsguide går vi mere i dybden med parametrene og deres betydning for dit valg af soundbar, så du kan vælge den bedste model for dig.

Samsung HW-S66B/S67B

bedst i test

4.4
star star star star star
TestScore TestScore
Info
Vis vurderinger Arrow icon up
 • Brugeranmeldelser
  5
 • Lydkvalitet
  4
 • Forbindelsesmuligheder
  5
 • Brugervenlighed
  4
 • Ekstra funktioner
  4
Samsung HW-S66B/S67B
Fordele
 • pros-icon.svg Wireless Dolby Atmos  – omfattende lydoplevelse
 • pros-icon.svg Q-Symphony
 • pros-icon.svg Bluetooth
 • pros-icon.svg Indbygget center speaker
Ulemper
 • cons-icon.svg Ingen tilslutning til eksterne HDMI-kilder
 • cons-icon.svg Den trådløse Dolby Atmos og Q-Symphony virker udelukkende med kompatible Samsung-TV
 • cons-icon.svg Instruktioner om opsætning er mangelfulde

Detaljeret gennemgang

Denne Samsung-soundbar er med sit slanke design til dig, der gerne vil have en højttaler til krystalklar surroundlyd til TV’et og dine andre enheder. Og med bluetooth, app-styring, CEC-certificering og ARC er du sikker på at få en fantastisk og biograflignende lydoplevelse!

Praktisk surround-lyd

Med Dolby Atmos og DTS Virtual:X-surroundlyd får du en forbedret og fantastisk surround-lyd, så du får endnu mere glæde af dine film og yndlingsserier. Denne Samsung HW er udstyret med fem indbyggede højttalere, der giver dig en intens lyd. Desuden er den forsynet med Q-Symphony, der på bedste vis arbejder sammen med dit TV for at give dig en endnu bedre lyd.

Nem at betjene og de der lækre funktioner

Højttaleren er multifunktionel og kan ikke kun bruges til film og gaming, men takket være indbygget Spotify Connect AirPlay 2 og bluetooth også til at høre musik fra din mobil. Det er desuden muligt at købe en trådløs subwoofer, hvis du gerne vil have lidt ekstra bas i lyden. Samsung HW er derudover nem at betjene for alle i hjemmet. Modsat Sonos Beam får du en praktisk fjernbetjening med, så du nemt kan styre lyden af din Samsung HW fra sofaen. Den har også mulighed for app-styring, hvilket Samsung HW-Q810B fx ikke har.

Og så slukker og tænder soundbaren helt automatisk samtidig med dit TV, både ved trådløs brug via wi-fi og ved anvendelse gennem HDMI-udgangen.

Samsung HW-sundbaren kan monteres på væggen eller på dit TV-bord. Selvom den både kan tilsluttes via et HDMI-kabel og wifi, viser vores undersøgelser at den medfølgende monteringsvejledning er mangelfuld og kan gøre monteringen mere besværlig.

God balance mellem musik og tale

Er du forresten træt af at skulle skrue op, når der snakkes i filmen, for derefter at skulle skrue ned for lyden ved musik? En indbygget centerspeaker giver dig en samlet bedre lydfordeling, så du får en god balance mellem tale og musik. Ifølge test er denne soundbar særligt god til at få god lyd frem på tale.

Vores vurdering

Her får du en multifunktionel og fremragende soundbar, der leverer godt både ved tale og musik. Den har flere tilslutningsmuligheder og selvom en subwoofer ikke medfølger, kan denne tilkøbes. Uanset om du er gamer, musiknørd eller filmelsker, vil du blive glad for denne model. Prismæssigt ligger den i mellemklassen i forhold til de andre modeller i test.

Type: Soundbar Audio Return Channel (ARC): Ja Enhanced Audio Return Channel (eARC): Nej 3D: Nej Fjernbetjening: Ja Digital Signal Processing: Nej Simuleret surroundsound: Nej Stemmestyring: Nej Multiroom-funktion: Nej Automatisk lydkalibrering: Nej HDMI Pass-Through: Nej Antal HDMI-udgange: 1 HDMI-udgang Antal optiske udgange: 1 optisk udgang USB-port: Nej Lydformat: DTS:X, Dolby Atmos App-styring: Ja Bluetooth: Ja Kanalseparation: 5 Energiforbrug ved standby i watt: 0,5 watt Energiforbrug ved brug i watt: 31 watt CEC-certificering: Ja Kan monteres på væg: Ja Farve: Hvid, sort Mål i cm (H x D x B): 6,2 x 10,5 x 67 cm Vægt i kg: 2,7 kg

Bose Solo 5

bedste billige

3.2
star star star star star
TestScore TestScore
Info
Vis vurderinger Arrow icon up
 • Brugeranmeldelser
  4
 • Lydkvalitet
  3
 • Forbindelsesmuligheder
  3
 • Brugervenlighed
  3
 • Ekstra funktioner
  3
Fordele
 • pros-icon.svg Letteste model i test (1,7 kg)
 • pros-icon.svg Universel fjernbetjening medfølger
 • pros-icon.svg Bedst til at fremhæve dialog
Ulemper
 • cons-icon.svg Volumen- og basindstillinger er begrænsede sammenlignet med konkurrenterne
 • cons-icon.svg Ingen HDMI-udgange

Detaljeret gennemgang

Vælg denne soundbar, hvis du er på udkig efter en fyldig og præcis lyd og en højttaler med nyttig bluetooth-forbindelse. Den kan desuden monteres på væggen eller placeres på en hylde eller et TV-møbel.

Praktisk

Soundbaren giver dig ikke kun en lækker og overbevisende lyd, men kan anvendes sammen med andre enheder, der også har bluetooth. Du vil altså sige, at du kan tilslutte både din mobil, tablet eller andre højttalere, hvilket giver dig mange muligheder og lydoplevelser i hjemmet. Takket være dens dialogtilstand får du en god, detaljeret lyd, når du ser film og serier. Ifølge tests er modellen god til at fremhæve lyden ved dialog men lydkvaliteten kan ikke helt leve op til de dyrere modeller i test, fx Bose Smart Soundbar 900 eller vores testvinder.

Du kan nyde både tale og musik uden at skulle skrue op og ned for lyden ved hver sceneskift. Når soundbaren er tændt, bruger den 30 watt, mens den i standby-funktion kun forbruger 1,5 watt.

Nem betjening og opsætning

Soundbaren har en god kanalseparation, og der medfølger desuden en praktisk universel fjernbetjening. På den måde kan du nemt og bekvemt kan styre alle dine enheder med én eneste fjernbetjening. Til sammenligning er dette  ikke muligt med fjernbetjeningen til Samsung HW-S66B/S67B.

Du kan eksempelvis bruge den til din DVD- eller blue-ray-afspiller og dit underholdningssystem og selvfølgelig også din soundbar. Du får også fuld kontrol over lydsystemet og kilder, der er forbundet med dit fjernsyn. Soundbaren kan placeres strategisk på en hylde eller på TV-bordet, men du kan også vælge at montere den på væggen. Og så vejer den kun 1,7 kilogram, hvilket gør den til den letteste model i vores test.

Yderligere features

Denne soundbar er udstyret med to digitale input samt en analog. Du får nemlig ét optisk input og ét koaksialt input og også et AUX-input på 3,5 millimeter. Der medfølger desuden et strømkabel, så du har alt, du skal bruge for at montere og installere den flotte soundbar med det samme.

Vores vurdering

Her får du en god basis soundbar til en billig pris. Lyden er som forventeligt ikke så god som ved fx Bose Smart Soundbar 900, men væsentlig bedre end standard tv-højttalere. Modellen er en god model for nybegyndere eller ældre, der ser meget tale-fjernsyn, hvor denne gør dialogen tydeligere. Prismæssigt ligger denne i den billige ende af skalaen, hvor de fleste kan være med. Det er vores vurdering at du får en god lydoplevelse til prisen.

Type: Soundbar Audio Return Channel (ARC): Nej Enhanced Audio Return Channel (eARC): Nej 3D: Nej Fjernbetjening: Ja Digital Signal Processing: Nej Simuleret surroundsound: Nej Stemmestyring: Nej Multiroom-funktion: Nej Automatisk lydkalibrering: Nej HDMI Pass-Through: Nej Antal HDMI-udgange: Nej Antal optiske udgange: 1 optisk udgang USB-port: Nej Lydformat: Ikke angivet App-styring: Nej Bluetooth: Ja Kanalseparation: 2 Energiforbrug ved standby i watt: 1,5 watt Energiforbrug ved brug i watt: 30 watt CEC-certificering: Nej Kan monteres på væg: Ja Farve: Sort Mål i cm (H x D x B): 7 x 8,6 x 54,8 cm Vægt i kg: 1,7 kg

Bose Smart Soundbar 900

bedste premium

4.4
star star star star star
TestScore TestScore
Info
Vis vurderinger Arrow icon up
 • Brugeranmeldelser
  3
 • Lydkvalitet
  5
 • Forbindelsesmuligheder
  4
 • Brugervenlighed
  5
 • Ekstra funktioner
  5
Fordele
 • pros-icon.svg Automatisk lydkalibrering
 • pros-icon.svg Stemmestyring
 • pros-icon.svg eARC for bedste lydoplevelse
Ulemper
 • cons-icon.svg Højt strømforbrug i standby
 • cons-icon.svg Bluetoothforbindelse virker bedst med andre Bose-produkter

Detaljeret gennemgang

Få en den mest fyldige og kvalitative lydoplevelse og masser af lækre features som stemmestyring og en trådløs soundbar, der ikke kun kan bruges til film, men også kan afspille musik. Lyder det som din nye soundbar, så vælg denne elegante og stilrene Bose-højttaler.

En fremragende lydoplevelse

Du får med denne Bose-soundbar en fantastisk fyldig og rig lyd samt en solid bas. Soundbaren er nemlig udstyret med Dolby Atmos-surround lydformat, og takket være Boses egen TrueSpace-teknologi er du sikret en god surroundlyd. Den har desuden også eARC, så giver dig desuden en forbedret lydkvalitet, så alle lyde fra fjernsynet bliver klare og tydelige. Vores analyser viser at lydoplevelsen med denne soundbar er rigtig god ved både dialog og musik, selvom modellen giver nogle problemer når det kommer til opsætning.

Alt det praktiske

Den har en 2,0-kanalseparation, samt en HDMI-udgang. Og så passer den til mange lydformater: Dolby Atmos, Dolby Digital Plus, Dolby TrueHD. Du er altså sikker på altid at få den bedste lyd, uanset hvad dit tv understøtter. Den gør desuden brug af SimpleSync-teknolgien, der fungerer enestående sammen med andre dele fra systemet. Så hvis du i forvejen ejer et par Bose-høretelefoner, vil du elske at bruge soundbaren. Takket være den automatiske lydkalibrering tilpasser soundbaren sig hvilken som helst lyd, så du altid får den bedste oplevelse.

Alt det lækre

Den er udstyret med bluetooth, så du kan tilkoble andre elektroniske enheder til den. Du kan altså både få lyd fra fjernsynes, men også lytte til musik eller podcasts direkte fra din mobiltelefon eller din tablet. Dog trækker det ned, at bluetooth-funktionen fungerer bedst med andre Bose-produkter.

En lækker feature er stemmestyringsfunktionen. Soundbaren er nemlig kompatibel med både Amazon Alexa og Google Home, så du kan styre din soundbar med stemmen. Derudover har soundbaren indbygget wi-fi, og du kan derfor lytte til internetradio og til musik med Spotify Connect eller Apple AirPlay2. Du får naturligvis også en praktisk IR-fjernbetjening, som du kan styre soundbaren med. Modsat Bose Solo 5-modellen er denne dog ikke universel. Der medfølger desuden et optisk kabel, et HDMI-kabel og et strømkabel.

Vores vurdering

Hvis du leder efter en soundbar der kan lidt mere og har lækre funktioner, så er denne Bose 900-model et godt bud. Modellen er tungere og mere robust end Bose Solo 5 modellen og lydkvaliteten har fået et seriøst nøk op ad. Det har prisen også og prisen er  mere end dobbelt så høj som fx testvinderen. Dette er modellen for dig, der har flere Bose-produkter, som gerne vil have et komplet lydsystem, hvor prisen ikke er en hindring.

Type: Soundbar Audio Return Channel (ARC): Nej Enhanced Audio Return Channel (eARC): Ja 3D: Nej Fjernbetjening: Ja Digital Signal Processing: Nej Simuleret surroundsound: Nej Stemmestyring: Ja Multiroom-funktion: Nej Automatisk lydkalibrering: Ja HDMI Pass-Through: Nej Antal HDMI-udgange: 1 HDMI-udgang Antal optiske udgange: 1 optisk udgang USB-port: Nej Lydformat: Dolby Atmos, Dolby Digital Plus, Dolby TrueHD App-styring: Ja Bluetooth: Ja Kanalseparation: 2 Energiforbrug ved standby i watt: 16,05 watt Energiforbrug ved brug i watt: 4,95 watt CEC-certificering: Nej Kan monteres på væg: Ja Farve: Hvid, sort Mål i cm (H x D x B): 5,81 x 10,7 x 104,5 cm Vægt i kg: 5,75 kg

Samsung HW-Q810B

bedste soundbar med ekstern subwoofer

Fordele
 • pros-icon.svg Ekstern subwoofer følger med
 • pros-icon.svg Kompatibel med mange lydformater
 • pros-icon.svg eARC
 • pros-icon.svg Bluetooth
 • pros-icon.svg Trådløs tilslutning til subwoofer
Ulemper
 • cons-icon.svg Basregulering er begrænset
 • cons-icon.svg Forholdsvist højt energiforbrug sammenlignet med andre modeller i test

Detaljeret gennemgang

Hvis du gerne vil have en soundbar med tilhørende subwoofer, der er kompatibel med mange forskellige lydformater, så er denne Samsung HW-Q810B et godt bud. Du får nemlig en soundbar på 5.1.2 tomme med ekstra subwoofer på 15,8 tomme og trådløs Dolby Atmos, så du altid får den allerbedste lydoplevelse. Den passer desuden til virkelig mange lydformater, som DTS 5.1, Dolby Atmos og DTS:X, Dolby Digital Plus, Dolby TrueHD. Til sammenligning understøtter fx Bose Smart Soundbar 900 kun 3 lydformater og vores testvinder 2.

Ligesom Bose Smart Soundbar 900 og Sonos Beam er den også forsynet med eARC og en HDMI-udgang. Den har et af modellerne med højt energiforbrug, men et meget lavt strømforbrug i standby.

Den har en trådløs subwoofer, der er nem at forbinde til soundbaren. Soundbaren har i øvrigt både wi-fi og bluetooth, så du også kan bruge den til at afspille musik og lytte til dine podcast fra din smartphone og tablet. En yderligere lækker feature er stemmestyringen. Den kan bruges sammen med Amazon Alexa, så du kan styre den blot ved brug af din stemme. Og så er den som ekstra bonus CEC-certificeret. Du får også en fjernbetjening, så du kan styre soundbaren uden at skulle rejse dig fra sofaen. Du skal kun nyde den fremragende lyd!

Vores vurdering

Hvis du leder efter en soundbar med subwoofer til en god pris, er denne et godt bud for dig. Modellen understøtter flere lydformater end de fleste i vores test, så du får en meget alsidig model til prisen. Samtidig er den udstyret med lækre funktioner som stemmestyring og bluetooth.

Type: Soundbar med ekstern subwoofer Audio Return Channel (ARC): Nej Enhanced Audio Return Channel (eARC): Ja 3D: Nej Fjernbetjening: Ja Digital Signal Processing: Nej Simuleret surroundsound: Nej Stemmestyring: Ja Multiroom-funktion: Nej Automatisk lydkalibrering: Nej HDMI Pass-Through: Nej Antal HDMI-udgange: 1 HDMI-udgang Antal optiske udgange: 1 optisk udgang USB-port: Nej Lydformat: DTS 5.1, DTS:X, Dolby Atmos, Dolby Digital Plus, Dolby TrueHD App-styring: Nej Bluetooth: Ja Kanalseparation: 5.1.2 Energiforbrug ved standby i watt: 0,5 watt Energiforbrug ved brug i watt: 39 watt CEC-certificering: Ja Kan monteres på væg: Ja Farve: Sort Mål i cm (H x D x B): 6 x 12 x 111 cm Vægt i kg: 5,1 kg

Sonos Beam (Gen 2)

bedste soundbar med multiroom-funktion

Fordele
 • pros-icon.svg Multiroom-funktion, så man kan se flere programmer på samme tid
 • pros-icon.svg Lavt strømforbrug
 • pros-icon.svg 3D-lyd funktion giver biografoplevelse
Ulemper
 • cons-icon.svg Lydfordeling til forskel mellem tale og musik ikke så god
 • cons-icon.svg Understøtter ikke bluetooth, som den eneste model i test

Detaljeret gennemgang

Leder du efter en kompakt soundbar med multiroom-funktion og et lille og elegant design, så er denne Sonos Beam-soundbar det perfekte valg til dig. Soundbaren er udstyret med Dolby Atmos, så du får den bedst mulige lydoplevelse, der kun forbedres af 3D-surroundlyden. Den har også både ARC og eARC, som den eneste model i vores test der understøtter begge dele.

Den indeholder 5 Class D digitale forstærkere, der giver den en krystalklar lyd. De fire mid-woofers sørger for en dyb og slagkraftig bas, mens diskanthøjttaleren tager sig af de høje frekvenser. For nemhedens skyld kan du styre lyden, som du ønsker, via den dertilhørende app. Desuden er opsætningen af denne soundbar dejlig nemt, da du får en praktisk og nemt forståelig trin-for-trin-vejledning til app-funktionen. Vores undersøgelser tyder på at appen ikke er helt intuitiv at bruge og kræver tilvænning.

Sonos understøttes desuden af op til hele 50 musikstreamingtjenester, så du er sikker på at bruge den til din favorittjeneste, når du hører musik. Og takket være den indbyggede støjreducerende mikrofon, kan du benytte dig af diverse stemmeassistenter som Amazon Alexa, Google Assistant og også Siri. Du kan også bruge soundbaren til AirPlay 2, så du kan høre musik eller podcasts direkte fra dine Apple-enheder.

Som den eneste soundbar i vores test understøtter modellen ikke bluetooth.

Vores vurdering

Sonos har efterhånden slået sig fast på markedet, når det kommer til soundbars og modellen her kan virkelig også noget. Vi er særligt glade for multiroom-funktionen og 3D-lyden. Dog trækker det ned, at Sonos ikke har gjort den bluetooth-kompatibel, prisen taget i betragtning. Modellen er for dig der ønsker en solid allround soundbar til en mellempris, hvor bluetooth ikke er din foretrukne tilslutningsmulighed.

Type: Soundbar Audio Return Channel (ARC): Ja Enhanced Audio Return Channel (eARC): Ja 3D: Ja Fjernbetjening: Nej Digital Signal Processing: Nej Simuleret surroundsound: Ja Stemmestyring: Ja Multiroom-funktion: Ja Automatisk lydkalibrering: Ja HDMI Pass-Through: Nej Antal HDMI-udgange: 1 HDMI-udgang Antal optiske udgange: Ikke angivet USB-port: Nej Lydformat: Dolby Atmos, Dolby Digital Plus, Dolby TrueHD App-styring: Ja Bluetooth: Nej Kanalseparation: 5.1 Energiforbrug ved standby i watt: 0,5 watt Energiforbrug ved brug i watt: 6,3 watt CEC-certificering: Nej Kan monteres på væg: Ja Farve: Hvid, sort Mål i cm (H x D x B): 6,9 x 10 x 65,1 cm Vægt i kg: 2,8 kg

JBL Bar 2.1 Deep Bass

bedste soundbar med USB-port

Fordele
 • pros-icon.svg Ekstern og trådløs subwoofer
 • pros-icon.svg USB-port
Ulemper
 • cons-icon.svg Justering af bas begrænset
 • cons-icon.svg Ingen justering af diskanten
 • cons-icon.svg Understøtter ikke Dolby Atmos

Detaljeret gennemgang

JBL Bar 2.1 Deep Bass: En god soundbar, der ikke kun har en trådløs subwoofer på 6.5 tommer, men også wi-fi, bluetooth og en USB-port. Du får en fremragende lyd. Subwooferen giver dig en skøn, dyb bas, mens Dolby Digital sammen med JBL-Surround gør lydoplevelsen endnu mere underholdende. JBL bar understøtter kun Dolby Digital lydformatet, hvor de fleste andre modeller i vores test understøtter flere lydformater. Samsung HW-Q810B understøtter fx 5 lydformater.

Indbygget Chromecast-funktionen gør desuden, at du kan streame musik eller podcasts fra dine andre elektroniske enheder via enten wi-fi eller bluetooth. Med Google Home-appen kan du desuden få skønne lydoplevelser i andre rum, hvis du forbinder den med kompatible højttalere.

Træt af at have flere kabler ligge og flyde? Det undgår du med denne JBL Bar. Den er nemlig forsynet med en HDMI-indgang, der har Audio Return Channel, så du slipper for mange at have mange forskellige kabler liggende og flyde. Og så vil du også være særlig glad for, at den på standby kun forbruger 0,5 watt.

Desuden er denne JBL Bar dejlig kompakt, men sørger med sine 300 watt for en kraftig og fyldig lyd. Ifølge tests er lyden svær at indstille korrekt. Nogle lyde er unaturligt høje mens andre er kalibreret korrekt.

Vores vurdering

Med JBL Bar 2.1 får du en rigtig god basis soundbar til en billig pris. Selvom lydkvaliteten ikke er den samme som på de dyrere modeller, er den stadig langt bedre end almindelige tv-højttalere. Lyden kan  være svær at indstille men hvis du ikke har noget imod at nørde lidt, vurderer vi ikke at det vil være et problem. Alt i alt en rigtig god soundbar til prisen.

Type: Soundbar med ekstern subwoofer Audio Return Channel (ARC): Ja Enhanced Audio Return Channel (eARC): Nej 3D: Nej Fjernbetjening: Ja Digital Signal Processing: Nej Simuleret surroundsound: Nej Stemmestyring: Nej Multiroom-funktion: Ja Automatisk lydkalibrering: Nej HDMI Pass-Through: Nej Antal HDMI-udgange: 1 HDMI-udgang Antal optiske udgange: 1 optisk udgang USB-port: Ja Lydformat: Dobly Digital App-styring: Nej Bluetooth: Ja Kanalseparation: 2.1 Energiforbrug ved standby i watt: 0,5 watt Energiforbrug ved brug i watt: Ikke angivet CEC-certificering: Nej Kan monteres på væg: Ja Farve: Sort Mål i cm (H x D x B): 5,8 x 8,5 x 96,5 cm Vægt i kg: 2,2 kg

Yamaha SR-B20A

bedste soundbar med integreret forstærker

Fordele
 • pros-icon.svg Indbygget subwoofer
 • pros-icon.svg Lavt strømforbrug i standby (0,2 watt)
 • pros-icon.svg 2 optiske udgange (som den eneste i test)
Ulemper
 • cons-icon.svg Fjernbetjening ikke så god som andre i test
 • cons-icon.svg Opsætning af ARC kan være besværligt sammenlignet med andre modeller

Detaljeret gennemgang

Leder du blandt de mange soundbars efter en model med integreret subwoofer, så har du med denne Yamaha SR-B20A fundet din nye soundbar! Den indbyggede subwoofer sørger for en dyb og kraftfuld bas, mens to bashøjttalere og to diskanthøjttalere gør lyden detaljerig og dyb. Og takket være DTS Virtual:X-teknologi får du en fantastisk 3D-surroundlyd, så det bliver endnu sjovere at se film og TV-serier.

Du slipper for store forskelle mellem tale og musik. Clear Voice-funktionen nemlig sørger for, at det ikke bliver noget problem at høre dialoger i film og serier – også selv om der er baggrundsmusik. I tests viser lydoplevelsen sig at være god prisen taget i betragtning. Den kan ikke leve op til et rigtigt surround-sound setup men leverer alligevel en fin lyd. Det trækker ned at modellen kun understøtter ét lydformat, hvor fx vores testvinder understøtter tre.

Som størstedelen af modellerne i vores test, har denne også bluetooth, så du kan bruge den sammen med dine andre elektroniske enheder. Du kan for eksempel bruge soundbaren sammen med den nyudviklede Sound Bar Remote-app. Den gør det nemt og overskueligt at kontrollere lyden og skifte mellem de forskellige input og lydtilstande. Du kan bruge den både med din smartphone og med din tablet.

Du kan også vælge at styre soundbaren med en almindelig fjernbetjening eller med en medfølgende fjernbetjening. I vores undersøgelser kom det frem at det kun er muligt at bruge den almindelige fjernebetjening til nogle funktioner, ikke alle.

Den har derudover hele fire lydtilstande, og som den eneste i test 2 optiske udgange, hvilket giver flere tilslutningsmuligheder.

Vores vurdering

Med Yamaha SR-B20A får du en no-nonsense soundbar til en billig pris. Lydkvaliteten kan ikke leve op til de dyrere modeller men mindre kan også gøre det afhængigt af dit behov. Hvis du blot ønsker en bedre lyd end de gængse højttalere på dit fjernsyn og ikke stiller de store krav til indstillingsmuligheder får du en helt udemærket soundbar til prisen med denne model.

Type: Soundbar med indbygget subwoofer Audio Return Channel (ARC): Ja Enhanced Audio Return Channel (eARC): Nej 3D: Ja Fjernbetjening: Ja Digital Signal Processing: Nej Simuleret surroundsound: Nej Stemmestyring: Nej Multiroom-funktion: Nej Automatisk lydkalibrering: Nej HDMI Pass-Through: Nej Antal HDMI-udgange: 1 HDMI-udgang Antal optiske udgange: 2 optiske udgange USB-port: Nej Lydformat: Dolby Pro Logic II App-styring: Nej Bluetooth: Ja Kanalseparation: 2 Energiforbrug ved standby i watt: 0,2 watt Energiforbrug ved brug i watt: 25 watt CEC-certificering: Ja Kan monteres på væg: Ja Farve: Sort Mål i cm (H x D x B): 5,3 x 13,1 x 91 cm Vægt i kg: 3,2 kg

Sony HT-SF150

bedste kompakte og slanke soundbar

Fordele
 • pros-icon.svg USB-afspilning
 • pros-icon.svg Bass Reflex-højttaler
 • pros-icon.svg Let og slankt design (en af de letteste i vores test, 2,4 kg)
Ulemper
 • cons-icon.svg Fjernbetjening ikke intuitiv at bruge
 • cons-icon.svg Bassen er ikke lige så god som ved andre modeller i test

Detaljeret gennemgang

Denne kompakte soundbar Sony HT-SF150 er perfekt til dig, der er på udkig efter en lille soundbar i slankt design. Den måler nemlig kun 8,8 x 8,8 x 90 centimeter og vejer små 2,4 kilo, hvilket gør den til en af de letteste og smalleste soundbar i vores soundbar test. Den kan også monteres på væggen uden at tage fokus fra andet på væggen. Og så slipper du også for at have mange forskellige kabler til at ligge og flyde. Soundbaren er nemlig udstyret med ARC, så du gennem et HDMI-kabel problemfrit kan få lyden fra dit TV og ud i højttaleren.

Bass Reflex-højttaleren giver dig en skarpere bass, hvor ydens detaljer står bedre frem og bliver mere klare. Vores undersøgelser viser at bass og høje lyde ikke er det denne model er bedst til, så hvis du leder efter en uovertruffen bas-oplevelse, er det ikke denne model du skal gå efter.

Den er forsynet med bluetooth-teknologi og kan derfor tilkobles andre elektroniske enheder. Som ekstra bonus har denne soundbar, ligesom fx JBL Bar 2.1 Deep Bass en praktisk USB-port. Det betyder, at du kan forbinde soundbaren med din smartphone eller MP3-afspiller og se film eller TV-serier eller afspille lyd fra diverse streamingtjenester. Som ekstra bonus lader din enhed samtidigt op. Du slår på den måde ikke kun to fluer med et smæk, men undgår også, at podcasten stopper midt i det hele, fordi enheden løb tør for strøm.

Vores vurdering

Hvis du leder efter en billig soundbar der kan erstatte dine tv-højtalere, så er denne Sony-model et godt valg. Det er ikke for bassen du skal vælge den men for den generelt forbedrede lydoplevelse sammenlignet med fjernsynets præ-installerede højttalere. Den meget lave pris taget i betragtning leverer modellen en fin lyd og har tilmed mange tilslutningsmuligheder.

Type: Soundbar Audio Return Channel (ARC): Ja Enhanced Audio Return Channel (eARC): Nej 3D: Nej Fjernbetjening: Ja Digital Signal Processing: Nej Simuleret surroundsound: Nej Stemmestyring: Nej Multiroom-funktion: Nej Automatisk lydkalibrering: Nej HDMI Pass-Through: Nej Antal HDMI-udgange: 1 HDMI-udgang Antal optiske udgange: 1 optisk udgang USB-port: Ja Lydformat: Dolby Digital 5.1 App-styring: Nej Bluetooth: Ja Kanalseparation: 2 Energiforbrug ved standby i watt: 0,5 watt Energiforbrug ved brug i watt: 30 watt CEC-certificering: Ja Kan monteres på væg: Ja Farve: Sort Mål i cm (H x D x B): 8,8 x 8,8 x 90 cm Vægt i kg: 2,4 kg

LG SPD7Y

bedste soundbar med digital signal processing

LG SPD7Y
Fordele
 • pros-icon.svg Ekstern, trådløs subwoofer medfølger
 • pros-icon.svg Meridian Audio-teknologi
 • pros-icon.svg Dolby Atmos og DTS:X for bedste surround sound oplevelse
Ulemper
 • cons-icon.svg Opsætningsvejledningen er en smule uklar, hvilket kan gøre installation og opsætning besværlig

Detaljeret gennemgang

Vælg denne bluetooth-soundbar, hvis du vil være sikker på, du får en fantastisk lyd og en dyb bas med digital signal processing. Og takket være den trådløse subwoofer får du en endnu bedre lydoplevelse. Derudover fungerer denne soundbar med Dolby Atmos og kombinerer de tre lydkanaler med to opadgående kanaler. Så vil du have en god soundbar til en optimal lyd med tilhørende subwoofer, har du valgt helt rigtigt. Den har én HDMI-udgang og én optisk udgang, hvor Yamaha SR-B20A som den eneste i test har to optiske udgange.

Ud over en kraftfuld subwoofer kan du også nyde den gode lyd med trådløs bluetooth-teknologi. Modellen understøtter syv lydformater, hvor fx vores testvinder Samsung HW-S66B/S67B understøtter tre. Det giver en større alsidighed for at tilpasse lyden.

Soundbarens Meridian Audio-teknologi sikrer en bedre lyd, og sammen med Dolby Atmos og DTS: X får du en så god lyd, at du aldrig vil lytte til andre hi-fi-anlæg igen. Al Sound Pro-systemet analyserer lyden og giver dig en fantastisk lyd hele vejen igennem. Vil du gøre din filmaften til en professionel oplevelse, kan du bruge 4K pass-through, der leder indbygget 4K-indhold til et 4K-TV eller en 4K-projektor, så du kan få et endnu større billede. Og for at afslutte med stil kan du også opgradere til surround-sound. Det gør du ved at tilslutte soundbaren til SPK8-S-højttalere og tilføje to yderligere lydkanaler.

Vores vurdering

Hvis du leder efter en brugervenlig soundbar, der understøtter mange lydformater, så bør du tage et ekstra kig på denne. Prisen ligger i den høje ende af mellemklassen, men du får også både stemmestyring og app med i købet. Lyden er ifølge vores undersøgelser god til prisen.

Type: Soundbar med ekstern subwoofer Audio Return Channel (ARC): Nej Enhanced Audio Return Channel (eARC): Ja 3D: Nej Fjernbetjening: Ja Digital Signal Processing: Ja Simuleret surroundsound: Nej Stemmestyring: Nej Multiroom-funktion: Nej Automatisk lydkalibrering: Nej HDMI Pass-Through: Nej Antal HDMI-udgange: 1 HDMI-udgang Antal optiske udgange: 1 optisk udgang USB-port: Ja Lydformat: DTS HD High Resolution Audio, DTS HD Master Audio, DTS:X, Dolby Atmos, Dolby Digital 5.1, Dolby Digital Plus, Dolby TrueHD App-styring: Ja Bluetooth: Ja Kanalseparation: 3.1.2 Energiforbrug ved standby i watt: 0,5 watt Energiforbrug ved brug i watt: 38 watt CEC-certificering: Nej Kan monteres på væg: Ja Farve: Sort Mål i cm (H x D x B): 6,5 x 11,9 x 89 cm Vægt i kg: 3,7 kg

Yamaha YAS-207

bedste soundbar med to indbyggede subwoofere

Yamaha YAS-207
Fordele
 • pros-icon.svg Ekstra bass-funktion 
 • pros-icon.svg 2 indbyggede subwoofere
 • pros-icon.svg Indbygget Wi-Fi
 • pros-icon.svg App-styring
Ulemper
 • cons-icon.svg HDMI-kabel medfølger ikke
 • cons-icon.svg Lyd ikke så velegnet til gaming

Detaljeret gennemgang

Vil du være sikker på at få en afbalanceret lyd, og kigger derfor efter en kraftfuld soundbar med tilhørende subwoofer, er denne soundbar svaret for dig. Som den eneste model i vores test har den to indbyggede subwoofere, hvor fx Yamaha SR-B20A har én.

Den kan så meget, at du vil kunne bruge den som hi-fi-anlæg. For den har ikke kun medfølgende subwoofer, men også praktisk app-styring, så du har fuld kontrol over din soundbar via din mobil eller tablet. MusicCast-funktionen skaber en forbindelse til eventuelle andre højttalere af mærket Yamaha.

Den har også bluetooth, hvilket gør det muligt for dig at streame musik og podcasts direkte fra dine andre elektroniske enheder.  Og så har den også wi-fi-forbindelse. Du kan derfor også bruge soundbaren til Spotify Connect og AirPlay. Takket være Clear Voice-funktionen vil du nu kunne nyde både tale og musik, når du ser film eller TV. I vores undersøgelser fremgik det at denne soundbar er bedst til at tydeliggøre dialoger i høje lyde men mindre god til fx musik. Det kom også frem at modellen kan være lidt svær at indstille udover det forudindstillede muligheder. Finindstillinger kræver kendskab til teknik og lyd, eller meget øvelse.

Vores vurdering

Dette er ikke en model for nybegyndere, da den i tests viste sig svær at finindstille. Når det er sagt, så leverer den særligt god lyd ved film og dialoger. Du skal ikke vælge den for en uovertruffen musik eller gamingoplevelse. Prismæssigt ligger den i mellemklassen og du får meget subwoofer for pengene med denne.

Type: Soundbar med to eksterne subwoofere Audio Return Channel (ARC): Ja Enhanced Audio Return Channel (eARC): Nej 3D: Ja Fjernbetjening: Nej Digital Signal Processing: Nej Simuleret surroundsound: Nej Stemmestyring: Nej Multiroom-funktion: Nej Automatisk lydkalibrering: Nej HDMI Pass-Through: Ja Antal HDMI-udgange: 1 HDMI-udgang Antal optiske udgange: 1 optisk udgang USB-port: Nej Lydformat: Dolby Digital 5.1, Dolby Pro Logic II App-styring: Ja Bluetooth: Ja Kanalseparation: 2.1 Energiforbrug ved standby i watt: Ikke angivet Energiforbrug ved brug i watt: Ikke angivet CEC-certificering: Ja Kan monteres på væg: Ja Farve: Sort Mål i cm (H x D x B): 6 x 10,8 x 93 cm Vægt i kg: 2,7 kg

Philips TAB5105

bedste soundbar til TV

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Én af de letteste modeller i test
 • pros-icon.svg Lavt energiforbrug
Ulemper
 • cons-icon.svg Ingen app-styring
 • cons-icon.svg Begrænsede lydindstillinger
 • cons-icon.svg Kun strømkabel medfølger, HDMI skal tilkøbes
 • cons-icon.svg Ingen subwoofer

Detaljeret gennemgang

Denne soundbar er til dig, der gerne vil have en god og kraftfuld, men billig soundbar. Vil du gerne have en bedre lyd, hvor både dialog og musik står krystalklare? Så er dette den bedste soundbar til prisen og til dit TV! Du kan nemlig nemt og bekvemt styre dens lyd fra soundbaren med din normale fjernbetjening takket være HDMI ARC. De behøver blot vælge mellem de tre forudprogrammerede lydtilstande for at få den optimale lyd. Vores erfaringer viser at denne soundbar leverer en udmærket lyd til prisen. Den kan ikke erstatte et fuldt surrround sound system og lever heller ikke op til de dyrere modeller i vores test.

Da soundbaren har bluetooth-funktionen, er det muligt at tilslutte andre elektroniske enheder til den uden at gå på kompromis med lyden. Du får altså ikke kun en god, men også en alsidig soundbar. Som ekstra bonus har denne soundbar også et lavt forbrug, når den er på standby. Den forbruger i den tid kun 0,5 watt ligesom LG SPD7Y. Til gengæld bruger denne også kun 30 watt når den er i brug, hvor LG-modellen bruger 38 watt.

Og så bestemmer du selv, hvor soundbaren skal placeres. Du kan sætte den bord dit TV-bord eller bruge det medfølgende vægbeslag til at montere den på væggen.

Vores vurdering

Denne soundbar er for dig der leder efter en nem og billig soundbar til at opgradere lyden fra dit tv. Modellen kan tilsluttes dine musikenheder men her bliver lyden ikke lige så god som de dyrere konkurrenter. Alt i alt vil du ikke opleve en fuldstændig biografagtig surround sound med denne men en forbedring af lyden fra dit tv, og til prisen som den billigste i vores test er den ganske udmærket.,

Type: Soundbar Audio Return Channel (ARC): Ja Enhanced Audio Return Channel (eARC): Nej 3D: Nej Fjernbetjening: Ja Digital Signal Processing: Nej Simuleret surroundsound: Nej Stemmestyring: Nej Multiroom-funktion: Nej Automatisk lydkalibrering: Nej HDMI Pass-Through: Ja Antal HDMI-udgange: 1 HDMI-udgang Antal optiske udgange: 1 optisk udgang USB-port: Nej Lydformat: Ikke angivet App-styring: Nej Bluetooth: Ja Kanalseparation: 2 Energiforbrug ved standby i watt: 0,5 watt Energiforbrug ved brug i watt: 30 watt CEC-certificering: Nej Kan monteres på væg: Ja Farve: Sort Mål i cm (H x D x B): 9,1 x 6,5 x 90 cm Vægt i kg: 1,7 kg

Bang & Olufsen Besound Stage

bedste alsidige soundbar

Fordele
 • pros-icon.svg Indbygget Chromecast
 • pros-icon.svg ARC HDMI-forbindelse
 • pros-icon.svg App-styring
 • pros-icon.svg Undeerstøtter mange forskellige lydformater
Ulemper
 • cons-icon.svg Forholdsvis tung, så kræver lidt mere kendskab ved vægmontering
 • cons-icon.svg Ingen fjernbetjening
 • cons-icon.svg Højeste strømforbrug i test (80 watt)

Detaljeret gennemgang

Bang og Olufsen er en klassisker når det kommer til at forene god lyd med smukt og tidløst design.

Med denne smukke og stilrene soundbar får du ikke kun en afbalanceret lyd, når du hører musik, men også en kraftfuld lyd, når du ser TV. Den har mange lækre funktioner, der gør den til én af de mest alsidige soundbars i denne test. Den er udstyret med indbygget Chromecast, der giver dig mulighed for at spille musik og podcasts via andre højttalere i hjemmet. Og så har du fuld kontrol over din TV-lyd med den medfølgende fjernbetjening. Du kan dog også vælge at bruge app-styringen. Ligesom fx Sonos Beam (Gen 2) har denne model mulighed for styring via app, og du bruger appen på din smartphone eller tablet til at styre dit TV. I vores analyse kom det frem at appen er nem at bruge og det er let at indstille lyden efter dine ønsker.

Den har bluetooth, så du også kan afspille noget fra andre elektroniske enheder som smartphones, tablets og MP3-afspillere. Desuden bliver din TV-lyd yderligere forbedret af Dolby Atmos, så alle stemmer og musik i film og serier går klart igennem, og du aldrig mere skal gå glip af noget. I tests viste lyden sig at være rigtig god og fyldig selv ved lav volumen.

Soundbaren er den dyreste i vores test og det er vores vurdering at selvom lyden er rigtig god, så lever den ikke helt op til den dyre pris. Her betaler man for det smukke design.

Vores vurdering

Her er soundbaren for designelskeren, der ikke ser prisen som en hindring. Lydoplevelsen og brugervenligheden ligger højt men i vores vurdering ikke højt nok til at forsvare den meget høje pris. Når det er sagt så er det kælet for designet og du får en virkelig flot soundbar.

Type: Soundbar Audio Return Channel (ARC): Ja Enhanced Audio Return Channel (eARC): Nej 3D: Nej Fjernbetjening: Ja Digital Signal Processing: Ja Simuleret surroundsound: Nej Stemmestyring: Nej Multiroom-funktion: Ja Automatisk lydkalibrering: Nej HDMI Pass-Through: Nej Antal HDMI-udgange: 1 HDMI-udgang Antal optiske udgange: Nej USB-port: Nej Lydformat: Dolby Atmos, Dolby Digital 5.1, Dolby Digital EX, Dolby Digital Plus, Dolby Pro Logic, Dolby Pro Logic II, Dolby Pro Logic IIx, Dolby Pro Logic IIz, Dolby TrueHD App-styring: Ja Bluetooth: Ja Kanalseparation: 3 Energiforbrug ved standby i watt: Ikke angivet Energiforbrug ved brug i watt: 80 watt CEC-certificering: Nej Kan monteres på væg: Ja Farve: Fås i 6 farvekombinationer Mål i cm (H x D x B): 17,4 x 7,4 x 110,4 cm Vægt i kg: 8 kg

Guide Sådan vælger du den bedste soundbar

 
Samsung-HW-S66B-S67B.webp

Samsung HW-S66B/S67B

Bose-Solo-5.png

Bose Solo 5

Bose-Smart-Soundbar-900.png

Bose Smart Soundbar 900

Samsung-HW-Q810B.webp

Samsung HW-Q810B

Sonos-Beam-Gen-2.png

Sonos Beam (Gen 2)

JBL-Bar-2.1-Deep-Bass.png

JBL Bar 2.1 Deep Bass

Yamaha-SR-B20A-transformed.png

Yamaha SR-B20A

Sony-HT-SF150.webp

Sony HT-SF150

LG-SPD7Y-transformed.png

LG SPD7Y

Yamaha-YAS-207-transformed.png

Yamaha YAS-207

Philips-TAB5105-transformed.png

Philips TAB5105

Bang-Olufsen-Besound.png

Bang & Olufsen Besound Stage

TestScore TestScore
Info
4.4
star star star star star
3.2
star star star star star
4.4
star star star star star
- - - - - - - - -
Type Soundbar Soundbar Soundbar Soundbar med ekstern subwoofer Soundbar Soundbar med ekstern subwoofer Soundbar med indbygget subwoofer Soundbar Soundbar med ekstern subwoofer Soundbar med to eksterne subwoofere Soundbar Soundbar
Audio Return Channel (ARC) Ja Nej Nej Nej Ja Ja Ja Ja Nej Ja Ja Ja
Enhanced Audio Return Channel (eARC) Nej Nej Ja Ja Ja Nej Nej Nej Ja Nej Nej Nej
3D Nej Nej Nej Nej Ja Nej Ja Nej Nej Ja Nej Nej
Fjernbetjening Ja Ja Ja Ja Nej Ja Ja Ja Ja Nej Ja Ja
Digital Signal Processing Nej Nej Nej Nej Nej Nej Nej Nej Ja Nej Nej Ja
Simuleret surroundsound Nej Nej Nej Nej Ja Nej Nej Nej Nej Nej Nej Nej
Stemmestyring Nej Nej Ja Ja Ja Nej Nej Nej Nej Nej Nej Nej
Multiroom-funktion Nej Nej Nej Nej Ja Ja Nej Nej Nej Nej Nej Ja
Automatisk lydkalibrering Nej Nej Ja Nej Ja Nej Nej Nej Nej Nej Nej Nej
HDMI Pass-Through Nej Nej Nej Nej Nej Nej Nej Nej Nej Ja Ja Nej
Antal HDMI-udgange 1 HDMI-udgang Nej 1 HDMI-udgang 1 HDMI-udgang 1 HDMI-udgang 1 HDMI-udgang 1 HDMI-udgang 1 HDMI-udgang 1 HDMI-udgang 1 HDMI-udgang 1 HDMI-udgang 1 HDMI-udgang
Antal optiske udgange 1 optisk udgang 1 optisk udgang 1 optisk udgang 1 optisk udgang Ikke angivet 1 optisk udgang 2 optiske udgange 1 optisk udgang 1 optisk udgang 1 optisk udgang 1 optisk udgang Nej
USB-port Nej Nej Nej Nej Nej Ja Nej Ja Ja Nej Nej Nej
Lydformat DTS:X, Dolby Atmos Ikke angivet Dolby Atmos, Dolby Digital Plus, Dolby TrueHD DTS 5.1, DTS:X, Dolby Atmos, Dolby Digital Plus, Dolby TrueHD Dolby Atmos, Dolby Digital Plus, Dolby TrueHD Dobly Digital Dolby Pro Logic II Dolby Digital 5.1 DTS HD High Resolution Audio, DTS HD Master Audio, DTS:X, Dolby Atmos, Dolby Digital 5.1, Dolby Digital Plus, Dolby TrueHD Dolby Digital 5.1, Dolby Pro Logic II Ikke angivet Dolby Atmos, Dolby Digital 5.1, Dolby Digital EX, Dolby Digital Plus, Dolby Pro Logic, Dolby Pro Logic II, Dolby Pro Logic IIx, Dolby Pro Logic IIz, Dolby TrueHD
App-styring Ja Nej Ja Nej Ja Nej Nej Nej Ja Ja Nej Ja
Bluetooth Ja Ja Ja Ja Nej Ja Ja Ja Ja Ja Ja Ja
Kanalseparation 5 2 2 5.1.2 5.1 2.1 2 2 3.1.2 2.1 2 3
Energiforbrug ved standby i watt 0,5 watt 1,5 watt 16,05 watt 0,5 watt 0,5 watt 0,5 watt 0,2 watt 0,5 watt 0,5 watt Ikke angivet 0,5 watt Ikke angivet
Energiforbrug ved brug i watt 31 watt 30 watt 4,95 watt 39 watt 6,3 watt Ikke angivet 25 watt 30 watt 38 watt Ikke angivet 30 watt 80 watt
CEC-certificering Ja Nej Nej Ja Nej Nej Ja Ja Nej Ja Nej Nej
Kan monteres på væg Ja Ja Ja Ja Ja Ja Ja Ja Ja Ja Ja Ja
Farve Hvid, sort Sort Hvid, sort Sort Hvid, sort Sort Sort Sort Sort Sort Sort Fås i 6 farvekombinationer
Mål i cm (H x D x B) 6,2 x 10,5 x 67 cm 7 x 8,6 x 54,8 cm 5,81 x 10,7 x 104,5 cm 6 x 12 x 111 cm 6,9 x 10 x 65,1 cm 5,8 x 8,5 x 96,5 cm 5,3 x 13,1 x 91 cm 8,8 x 8,8 x 90 cm 6,5 x 11,9 x 89 cm 6 x 10,8 x 93 cm 9,1 x 6,5 x 90 cm 17,4 x 7,4 x 110,4 cm
Vægt i kg 2,7 kg 1,7 kg 5,75 kg 5,1 kg 2,8 kg 2,2 kg 3,2 kg 2,4 kg 3,7 kg 2,7 kg 1,7 kg 8 kg
Brugeranmeldelser 5 4 3 - - - - - - - - -
Lydkvalitet 4 3 5 - - - - - - - - -
Forbindelsesmuligheder 5 3 4 - - - - - - - - -
Brugervenlighed 4 3 5 - - - - - - - - -
Ekstra funktioner 4 3 5 - - - - - - - - -
Tjek billigste pris Set til 1.635 kr. Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
ComputerSalg På lager
Set til 7.799 kr. Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
Elgiganten På lager
Set til 2.865 kr. Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon Set til 3.190 kr. Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
AV-Connection På lager
Set til 2.250 kr. Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
El-Salg På lager
Set til 1.895 kr. Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon Set til 898 kr. Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
ComputerSalg På lager
Set til 799 kr. Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
Expert.dk På lager
Set til 13.395 kr. Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon

En god lyd, når du ser film og serier, er godt. Men hvorfor ikke give dig selv den fornøjelse af at få en helt igennem sublim lyd, så eksplosionerne brager igennem stuen og dialogerne står skarpe og klare?

Grænserne for hvad en god soundbar skal kunne udvider sig hele tiden, og i takt med det tilføjer producenterne nye funktioner og muligheder til de nyeste modeller. De fleste modeller vil forbedre lydoplevelsen fra almindelige tv-højttalere, men nogle modeller er bedre til fx dialog end musik og andre kan tilbyde reel surround sound.

I vores købsguide stiller vi skarpt på de mest basale du skal overveje inden køb, samt funktioner, både de almindelige og nice-to-have.

4 gode grunde til at købe en soundbar

 1. Du får en bedre lyd, når du ser film og TV.
 2. Du får automatisk lydindstilling, så du slipper for at rode med det.
 3. Du kan få mange ekstra funktioner, der gør din soundbar super alsidig og ideel til vores moderne livsstil.
 4. Designet er lækkert og gør sig godt ud i alle hjem.

Opererer du lige nu kun med et TV, vil en soundbar blæse dig omkuld. For modsat en lyd, der kun kommer fra TV’et selv, fungerer en soundbar med flere indbyggede højttalere i én og samme soundbar. Det er én af grundene til, at lyden er så markant bedre.

De fleste soundbars har det, man kalder, automatisk lydindstilling, så du ikke skal synkronisere lyden manuelt. Det betyder ganske enkelt, at soundbaren selv indstiller lyden ideelt. Den balancerer altså bas og diskant, så både musik og tale går klart igennem. Vi har vist alle prøvet at sidde med fjernbetjeningen i hånden og vredt skruet op, når personerne i fjernsynet talte. For dernæst i panik at skrue ned igen, når der var musik og trommehinderne var lige ved at sprænge. Det undgår du med en soundbar med automatisk lydindstilling, så du i stedet kan nøjes med at koncentrere dig om selve handlingen.

De bedste soundbars er i dag udstyret med alskens teknologi, så du kan bruge den til mange andre ting. Nogle kan bruges med stemmestyring, du kan også få bluetooth- og wi-fi-forbindelser, så du kan streame musik og podcasts fra dine yndlingsstreamingtjenester. Og så er der jo surround-sound-effekten. Alt dette går vi i dybden med i nedenstående.

Hvad skal du overveje inden køb?

 • Hvad er dit budget?
 • Hvilken lyd foretrækker du?
 • Hvordan ser dit nuværende TV-setup ud, og vil du ændre det?
 • Foretrækker du en trådløs opsætning, eller er du mere til kabler?
 • Hvilket design foretrækker du?

Hvad er dit budget?

Det er altid lidt kedeligt at nævne budgettet, da det i nogle tilfælde også kan betyde, at man skal begrænse sig.

MEN vi synes faktisk, at det er noget positivt at tale om budget! Har du en klar idé om, hvad dit budget er, bliver det også meget nemmere at vælge mellem de mange modeller på markedet.

Soundbars kan nemlig fås i mange prisklasser, og det kan i sig selv være fuldstændig uoverskueligt at finde rundt i de mange prislejer. Så ved du omtrent, hvor meget du gerne vil give for en soundbar, afgrænser det også mængden og de produkter, du kan koncentrere dig om. Og det gælder jo, uanset hvor stort dit budget er.

I vores test ligger prisspændet mellem 540 og 12.945 kr, hvor Philips TAB5105 er den billigste model og Bang & Olufsen Besound Stage den dyreste.

Hvilken lyd foretrækker du?

Alle soundbars giver god lyd, men der er alligevel forskel på lydtyperne, når du kigger på soundbars. En soundbar indeholder op til flere højttalere, der godt kan have indflydelse på lyden.

Vil du gerne have surroundlyd, bør du sørge for, at soundbaren understøtter de dertil egnede formater, men også, at du eventuelt kan tilføje yderligere højttalere. Nogle soundbars fås sågar med tilhørende højttalere, så du netop får en sand surround-lydoplevelse.

Samsung HW-S66B/S67B og Bose Smart Soundbar 900 tilbyder fx surroundsound.

Hvordan ser dit nuværende TV-setup ud?

Hænger dit TV på væggen, eller står det på et møbel? Og er der plads til også at hænge soundbaren på væggen? De fleste soundbars er egnet til at blive monteret på væggen, men det er dog ikke alle. Tjek derfor altid specifikationerne, om det er muligt, hvis du gerne vil have den op at hænge. Og hvis du gerne vil have den stående et sted, bør du naturligvis sikre dig, at du har plads til den. Alle modellerne i vores test kan monteres på væggen.

Trådløs opsætning eller opsætning med kabler?

Du kan i dag få soundbars, der fungerer med eller uden trådløs opsætning. Du kan faktisk også få modeller, der kan begge dele. På den måde kan du starte med det ene og senere springe over på det andet, hvis dine præferencer eller dit TV-setup ændrer sig.

Begge dele kræver lidt teknisk snilde.

Vælger du en trådløs opsætning, skal soundbaren konfigureres. Vælger du en opsætning med kabler, bør du naturligvis kunne finde ud af at tilslutte dem korrekt.

Det lyder dog nogle gange mere kompliceret, end det i virkeligheden er. Som regel medfølger der en brugermanual, der trin-for-trin guider dig igennem processen. Det er for det meste kabelopsætningen, der skaber uro blandt forbrugere, men det er ikke så slemt. Ofte er der kun et kabel, der forbinder soundbar til TV’et og så et andet kabel, der sættes i en stikkontakt, så du får strøm.

Hvilket design foretrækker du?

Ja, og så er der designet. Det kan godt være, du tænker, at designet da ikke er så vigtigt, men overvej det lige endnu engang. En soundbar vil jo i de fleste tilfælde unægteligt være synlig i dit hjem, uanset om du sætter den på væggen eller ej. Men vælger du at montere den på væggen, bliver den jo bare mere synlig. Derfor vil du altså kigge på den rigtig ofte!

Hvilke programmer ser du mest?

Her tænker vi ikke på, om du mest er til Kender du Typen, Paradise Hotel eller Kontant. Og så alligevel, for hvis du mest ser TV-programmer og ikke så mange film og serier, kan du sagtens nøjes med en mindre soundbar. Det vigtigste ville så være, at den gør lyden klar og skelner mellem tale og musik.

Går du dog mere op i film, serier og musik, er det værd at vælge en soundbar med ekstern subwoofer eller med flere højttalere for den bedste lyd. Samsung HW-Q810B, JBL Bar 2.1 Deep Bass og Yamaha YAS-207 har alle eksterne subwoofere.

Det er typisk også de lidt større soundbars, der har en bedre bas. Og det er for eksempel bassen, der er med til at gøre den kraftfulde lyd ved eksplosioner så virkelighedsnære, når du ser film.

Antal kanaler og subwoofer

Det kan meget hurtigt blive enormt teknisk, når man kigger på soundbars. For nybegyndere inden for elektronik kan dette allerede virke afskrækkende. Lad dog ikke dette afskrække dig. For det betyder nemlig ikke, at det behøver være svært!

Vi har gjort det ekstra nemt for dig og bryder alt det tekniske kodesprog ned i let forståeligt og let fordøjeligt sprog.

Du får her en tilgængelig forklaring på de begreber, du støder på, når du sætter dig ind i en soundbars egenskaber, så du får styr på alt det, der er vigtigt at vide for at kunne vælge den soundbar, der er helt perfekt til dig.

Antal kanaler

Når du kigger på soundbars, vil der i specifikationerne være informationer om antal kanaler i soundbaren.

Her er det vigtigt at notere sig, at det ikke nødvendigvis er antallet af kanaler, der afgør, om lydens kvalitet er god. Men derfor er det stadig godt at forstå de forskellige tal.

De er som regel angivet på følgende måde: 2.0 eller 3.1.2.

Det allerførste tal angiver, hvor mange kanaler til højttalere, din soundbar har. Står der 2.0 har den altså to højttalere. Står der 3.1, har den tre.

De vil typisk være ligeligt fordelt i soundbaren. Har den to, vil der som regel sidde én i hver side af soundbaren. Har den tre, vil de være fordelt over højre og venstre side og så én i midten. Ved flere højttalere bliver de fordelt jævnt ud over soundbaren.

Ved mere end fem kanaler, vil du have mulighed for at få surroundsound. Sonos Beam (Gen 2) har fx 5.1.

Det næste tal angiver, om der er en subwoofer. Står der 2.0 har soundbaren to højttalere, men ingen subwoofer. Står der 3.1.2 har soundbaren tre højttalere og én subwoofer.

I det sidste eksempel er der tre tal. Det allersidste tal angiver, om soundbaren understøtter surroundsound-formater som Dolby Atmos og/eller DTS:X.

Bliver den understøttet af disse formater, kan du forvente, at lyden kommer mod dig fra alle retninger. Det imiterer lyden i en biograf, hvor lyden “bevæger” sig i rummet til tider kan være mere dominerende bagved, foran eller på siden af dig, alt efter hvad der sker i filmen.

Det er muligt at få en soundbar med en ekstra subwoofer. Se for eksempel Samsung HW-S66B/S67B, JBL Bar 2.1 Deep Bass  og LG SPD7Y-modellerne, der alle har en ekstra subwoofer.

Subwoofer

En subwoofer er egentlig også bare en type højttaler, men til fordel fra en soundbar har den en meget specifik funktion, nemlig at afspille de mere dybe frekvenser i tale og musik. Det er dens eneste opgave.

For dig betyder det, at du med en soundbar får en god lyd, der dog er bedre til at afspille mellemtoner og diskant, men ikke så ydedygtig, når det kommer til bassen.

En subwoofer skaber derfor også en mere detaljeret og nuanceret lyd. Det er netop med den, at du vil få en bedre oplevelse af eksplosioner i film og bas i musik. Den forbedrer altså lydkvaliteten i både musik og film.

Desuden kan den også bidrage til en bedre surroundlyd.

Funktioner

Når du har fået styr på en soundbars egenskaber, er det tid til at sætte dig ind i de forskellige funktioner. Mange modeller kan nemlig mere end “bare” at afspille lyd, men giver dig også diverse funktioner, så din soundbar bliver mere alsidig.

Er du lidt af en musiknørd, eller kan du generelt godt lide gadgets, vil du være begejstret for nogle af disse funktioner.

Tilslutningsmuligheder

De fleste soundbars er forsynet med forskellige typer indgange, som du skal bruge til at tilslutte dit TV og/eller andre enheder. Det er derfor altid en god idé lige at tjekke, hvilken tilslutning dit TV og eventuelle yderligere enheder har, inden du skal købe en soundbar, så du er sikker på, de er kompatible.

Generelt set er der to slags tilslutningsmuligheder at vælge imellem. Den ene er en trådløs tilslutning og den anden er tilslutning med kabel.

Trådløs tilslutning

Der er faktisk hele to måder at tilslutte din soundbar trådløst. Og det er enten via bluetooth eller gennem en wi-fi-forbindelse.

Alle modeller i vores test, undtagen Sonos Beam (Gen 2), har Bluetooth forbindelse.

En trådløs soundbar med bluetooth-forbindelse er nem at bruge, og det tager ingen tid at tilslutte eventuelle eksterne enheder til din soundbar. De fleste enheder i dag har alle bluetooth. Det kunne for eksempel være din smartphone, tablet eller bærbare computer.

En mulig ulempe er dog, at de to enheder skal være inden for en bestemt afstand af hinanden. Og faktisk går man også en smule på kompromis med lyden, når du lytter via bluetooth, da lyden digitaliseres og nogle detaljer kan gå tabt. Den er altså en lidt dårligere løsning end for eksempel en wi-fi-forbindelse.

Skal du vælge mellem de to trådløse tilslutningsmuligheder, giver wi-fi altså trods alt en bedre forbindelse. Den overfører simpelthen lydsignalet mere effektivt end bluetooth. Wi-fi er nemlig ikke på samme måde afhængig af afstanden mellem de to enheder, men af afstanden mellem soundbaren og routeren. Det giver dig altså mere bevægelsesfrihed og fleksibilitet med et wireless surround-kit.

Tilslutning med kabel

Vil du undgå at gå på kompromis med lyden og sikre dig, at lyden bliver så god som mulig, bør du vælge en tilslutning via kabel.

Her har du følgende tre muligheder:

 • HDMI
 • Optik digital indgang
 • Analog indgang (3,5 mm minijack)

Den bedste af de tre er helt klart HDMI-kablet, da signalet overføres digitalt, så du får en virkelig god lyd. Fjernsyn er i dag netop velegnede til digital lyd, og derfor forringes lyden ikke, når du bruger HDMI-kabel. En anden fordel er, at HDMI-metoden er bedre, hvis du gerne vil have surroundsound, da den understøtter 7.1-surroundsound.

Den mellembedste løsning er den optisk digitale indgang. Denne type tilslutninger overfører også lydsignalet på digital vis. Og du får stadig en rigtig god lyd, bare ikke en ligeså god lyd som med HDMI-kablet. Den understøtter desuden 5.1-surroundsound.

Til sidst er der den analoge tilslutningsmulighed. At bruge et optisk kabel, altså et minijack-kabel, er en nem måde at tilslutte sin soundbar på. Denne type tilslutning understøtter dog kun 2.1-surround sound, og så er den analoge lyd også en anelse dårligere end den digitale, da fjernsyn jo også er digitale. Det er dog ofte mere overskueligt bare at forbinde diverse enheder med et kabel og nogle gange også hurtigere.

Streamingtjenester

Der findes efterhånden mange forskellige streamingtjenester både til musik og/eller podcasts, og du har sikkert din yndlings. Men uanset hvilken platform, du foretrækker, er det altså virkelig smart at kunne streame musik på sin soundbar frem for kun at have lyden på sin mobil eller tablet.

Du kan altså bruge din soundbar som en ganske almindelig højttaler til at lytte til alt muligt forskelligt. Det ville være en fejl at tro, at de kun egner sig til at se TV med.

For at kunne benytte dig af streamingtjenesterne, kræver det, at du har en af de ovenstående tilslutningsmuligheder, så du kan forbinde soundbaren med din smartphone og/eller din tablet. Hører du til den generation, der stadig sværger til iPods eller andre MP3-afspillere, vil du med garanti også få glæde af at kunne forbinde den til din soundbar.

Det er også rart at kunne dele podcast-oplevelsen og ikke altid lukke sig inde i sin egen verden, som man jo ofte kommer til, hvis man bruger høretelefoner.

Stemmestyring

En relativ ny funktion er stemmestyring. Det kunne for eksempel være Google Assistant, Amazon Alexa eller sågar Siri.

Med en stemmestyring, som eksempelvis Google Assistant, ville du kunne give en ordre til din soundbar blot ved brug af stemmen. Det er altså ret smart og faktisk en opgradering af fjernbetjeningen. Men det er også smart, hvis du ikke liiiige kan finde fjernbetjeningen, der måske eller måske ikke er bidt i stykker af hunden – igen.

Bose Smart Soundbar 900, Samsung HW-Q810B og Sonos Beam (Gen 2) har alle tre mulighed for stemmestyring.

Testvinderen, Samsung HW-S66B/S67B, har ikke stemmestyring, men til gengæld har den app-styring!

Det er det næste, vi kigger på.

App-styring

Nogle modeller understøtter app-styring. Det betyder, at du kan downloade en app til din smartphone og dernæst styre din soundbar med den. Den fungerer altså som en form for fjernbetjening, bortset fra, at en app typisk giver dig et mere visuelt udtryk og overblik over din soundbar.

Multiroom-funktion

Har din soundbar multiroom-funktion, vil du kunne tilslutte forskellige højttalere og på den måde lytte til den samme lyd i flere forskellige rum.

Det er smart, hvis I om sommeren sidder udenfor og griller, men gerne vil have musik ude på terrassen. Du kan så tilsutte din soundbar til en bærbar højttaler eller installere højttalere på terrassen, så du altid hurtigt kan sørge for noget stemningsfyldt musik.

Det er også smart, hvis du holder en havefest, da du så ikke skal have alt udstyret udenfor, men blot kan nøjes med et par højttalere.

Sonos Beam (Gen 2), JBL Bar 2.1 Deep Bass og Bang & Olufsen Besound Stage har alle mulighed for multiroom funktion.

CEC-certificering

Nogle modeller er udstyret med en CEC-certificering. Det lyder meget fancy, men det betyder egentlig bare, at det er muligt at forbinde din soundbar med din fjernsynsbetjening. Det har den klare fordel, at du så kun skal bruge den ene fjernbetjening til begge dele. Vores testvinder har fx denne mulighed.

Kunstig eller ægte surround sound?

Hvis du vil have den ægte biografoplevelse hjemme i din egen stue, kommer du ikke udenom surroundsound.

Vi har været en smule inde på det før, men surroundsound betyder ganske enkelt, at lyden kommer til dig fra alle vinkler, så det vitterligt føles og lyder, som om du sidder midt i filmens hændelser.

Du kan godt få en simuleret surround, hvis du for eksempel har en soundbar med baghøjtaler og/eller subwoofer.

Vil du have ægte surroundsound, bør du dog investere i eksterne baghøjtalere, og du bestemmer selv, om det skal være trådløse baghøjtalere eller med kabel.

Ægte surroundsound opnås, når du har en højttaler bag dig, så lyden ligesom kommer fra alle sider. En soundbar er en enkelt højttaler, der enten placeres på TV-møblet eller hænges på væggen.

Det betyder dog ikke, at de ikke kan indgå i et surroundsound-set-up. Det er her vigtigt at være opmærksom på, om din soundbar kan forbindes og tilpasses dine andre højttalere, og om din soundbar selv har en eller flere højttalere. Også her bør du overveje, om du vil bruge trådløse baghøjttalere, eller om de skal forbindes til fjernsynet med kabel.

Du bør også undersøge, om den har en subwoofer.

Dernæst skal den have en kanal til det rigtige kabel. Surroundsound kræver enten, at du har et HDMI-kabel til 7.1- eller 5.1-surround. Til sidstnævnte kan du også bruge et optisk kabel, som allerede nævnt.

Til sidst bør du sikre dig, at din soundbar understøtter Dolby Atmos og/eller DTS-digital-surround-formater, så du får en optimal lyd.

Samsung HW-S66B/S67B understøtter eksempelvis begge formater.

Størrelse – Passer den til dit nuværende tv-setup?

Du kan få soundbars i forskellige størrelser. Når du skal ud og finde den rette soundbar til dig, bør du derfor lige tage et øjeblik til at kigge på dit nuværende TV-setup, så du er sikker på, at soundbaren passer til i størrelse.

Den skal jo ofte indgå i resten af setuppet, så du skal sikre dig, at der er plads.

Hvor skal soundbaren stå? Passer den i både størrelse og også i farven? Tjek dens størrelse, og mål efter, så du ikke får dig en grim overraskelse, eller måske endda ser for lille ud i forhold til resten.

Og så er der placeringen. Det nemmeste er at placere den foran fjernsynet. Har du dog valgt en høj soundbar, kan den ende med at dække for noget af skærmen, og det er jo ikke hensigtsmæssigt. Har du et TV-bord, som den skal stå på, skal der på dette også være plads.

Og så er der ved nogle modeller mulighed for at montere dem på væggen. Er din model egnet til det, vil der som regel følge et vægbeslag med, så du selv kan stå for monteringen.

Har du et surroundsound-sæt og en subwoofer skal disse naturligvis placeres strategisk i forhold til hinanden, så du opnår den gode lyd, du er ude efter.

Placering af soundbar

Placeringen af din soundbar er vigtig for din samlede lydoplevelse. Du kan i princippet stille den, præcis hvor du vil. Det er dog vigtigt at vide og forstå, at den lyd, der kommer ud af soundbaren kun kommer lige ud. Den er altså med andre ord ensrettet. Derfor er det heller ikke hensigtsmæssigt at stille den ved siden af dig eller sofaen, da lyden så vil blive kastet forbi dig ud mod fjernsynet.

Det er derfor bedst at placere den i nærheden af og tæt på fjernsynet. Hvis det overhovedet kan lade sig gøre, er det faktisk bedst at stille den lige under fjernsynet. Det giver dig den mest naturlige lyd.

Du kan også vælge at placere den lige over fjernsynet. Det er naturligvis kun muligt, hvis den leveres med vægbeslag og i det hele taget egner sig til at bliver monteret på en væg. Det vil brugermanualen typisk indeholde informationer om.

Grunden til, at den bør stilles så tæt på fladskærmen som muligt, er, at lyden naturligvis skal passe sammen med lyden fra programmet, filmen eller serien. Står den for langt væk, kan der være små forsinkelser mellem bevægelserne i fjernsynet og selve lyden, hvilket vil være distraherende.

På samme måde bør du dog heller ikke stille den alt for tæt på dit TV, så den ikke ender med at stå i vejen.

Du er måske ikke kæmpe fan af højttaleres udtryk og overvejer at sætte den ind i et skab eller lignende, men det kan vi ikke anbefale. Du ville nemlig bare ende med at pakke lyden ind, og det kan kun forværre lyden, hvis den bliver lukket inde bag en skabslåge.

Hører der en subwoofer med til din soundbar, bør denne sættes på gulvet tæt på både TV og soundbaren.

Har du købt et sæt med soundbar, subwoofer og baghøjttalere, bør de to sidstnævnte placeres i højre og venstre side fra det område, du lytter fra. Det vil altså sige, at de bør stå på hver side af sofaen, hvis du normalt sidder i sofaen og ser film og fjernsyn. De skal derudover også placeres i ørehøjde eller en anelse over ørehøjde.

Skal din soundbar være del af et surroundsound-setup, bør den placeres strategisk i samspil med de øvrige højttalere.

Energiforbrug

Ligesom alle andre elektroniske apparater bruger en soundbar strøm. Det varierer dog en hel del fra soundbar til soundbar, hvor meget strøm den bruger.

Energiforbruget måles i watt, så det er det, du skal kigge efter. Jo højere tallet, desto mere watt bruger apparatet, og det gælder også for soundbars. Man har ofte tendens til at kigge på wattforbruget, når diverse apparater er i brug, men vi glemmer lidt, at de jo også bruger strøm, når de er i standby. Og vil du være sikker på, at du holder dit forbrug så lavt som muligt, bør du altså kigge på begge dele.

Du vil under mange modellers specifikationer kunne finde nøje information om, hvor meget strøm en soundbar forbruger – både når de er i brug, men også, når de er i standby.

Vil du gerne holde energiforbruget nede, er det derfor en god idé at se dig om efter en soundbar med lavt energiforbrug både i brug og i standby.

Det mindste en soundbar forbruger i standby vil typisk være 0,5 watt. Blandt vores testprodukter varierer dette tal fra 0,5 til 16,5 watt.

Herefter er der stor forskel på, hvor meget de ellers forbruger. Her svinger det mellem helt nede på 6,3, som for eksempel ved Sonos Beam (Gen 2)-soundbaren og helt op til over 30 watt.

Ser du meget fjernsyn eller kommer du generelt til at benytte dig rigtig meget af soundbaren, så bør du altså være opmærksom på dette.

FAQ

Hvilken soundbar er bedst i test?

Den bedste soundbar i test er Samsung HW-S66B/S67B. Dens syv højttalere giver dig en god lyd. Og den har både bluetooth, app-styring, CEC-certificering, ARC, Q-Symphony og Dolby Atmos og DTS Virtual:X til en uforglemmelig og uovertruffen surround-sound. Derfor vinder den vores soundbar test.

Kan en soundbar give dig surround-sound?

Surround-sound opnås, når du har en højttaler bag dig, så lyden ligesom kommer fra alle sider. En soundbar er en enkelt højttaler, der enten placeres på TV-møblet eller hænges på væggen. Du kan dog tilkøbe surround-højttalere, så du får en surround-sound-oplevelse.

Hvorfor købe en soundbar?

For at få en bedre lydoplevelse af film, musik og gaming. De bedste modeller giver dig en biograf-agtig lydoplevelse.

Hvad skal man kigge efter når man køber soundbar?

Du skal kigge efter hvilke lydformater den understøtter, mulighed for surroundlyd, tilslutningsmuligheder og ekstra funktioner som stemmestyring, app og multiroom.

Er en soundbar nødvendig?

Hvis du er på jagt efter god lyd, så ja. Tv-højttalere er ikke ligefrem kendt for deres gode lyd og fjernsyn bliver hele tiden tyndere og tyndere, hvilket godt kan koste på lydsiden.

Kildeliste til soundbar

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

 • Flag Forbrugerrådet Tænk Chevron down

  Forbrugerrådet Tænk er det største Danske forbrugerorganisation, som bl.a. udfører uvildige tests af husholdningsapparater og produkter. Tænk har lavet en stor soundbar test, hvor de har testet 58 modeller. Herunder Bose Smart 900, Bang & Olufsen Beosound Stage, LG SPD7Y og Yamaha SR-B20A. Læs hele testen her

 • Flag Rtings.com Chevron down

  Rtings er en uafhængig Canadisk sammenligningsside, der primært tester elektronik til hjemmet. De tester i deres eget laboratorie og deres tests er udførlige og grundige.

  Rtings har anmeldst Bose Smart 900 her

  Sonos Beam her

  Samsung HW60/61 her

 • Flag Which.co.uk Chevron down

  Which.co.uk er en engelsk forbrugerside på linje med Forbrugerrådet Tænk. De tester løbende produkter i deres egne laboratorier og foretager sammenligninger af produkter på tværs af fabrikanter.

  Which har anmeldt Bose smart 900, læs anmeldelsen her

  De har også testet JBL 2.1 Deep bass. Læs den her

  Og B&O Beosound Stage her

 • Flag Goodhousekeeping.com Chevron down

  Goodhousekeeping.co.uk er et amerikansk livsstilsmagasin med mere end 137 år på bagen. Udover at dele ud af tips og råd til husholdningen, tester de også husholdningsprodukter i deres eget Goodhousekeeping institute.

  I deres soundbar test indgår Sonos Smart 900. Se hele testen her

 • Flag Techradar.com Chevron down

  Techradar er et Amerikansk online magasin, der anmelder og tester elektroniske produkter og gadgets til hjemmet.

  Techradar har skrevet en anmeldelse af Sonos Beam. Læs den her

 • Flag Trustedreviews.com Chevron down

  Endnu en britisk uafhængig anmeldelsesside, der selv tester produkterne før de anmelder dem. Trustedreviews tester primært teknologi og gadgets.

  De har lavet en anmeldelse af Sonos Beam i 2018 som du kan læse her

 • Flag T3.com Chevron down

  T3 er et britisk online magasin med fokus på den nyeste teknologi og de nyeste tech-gadgets. Magasinet har eksisteret i online version siden 1998 og har 10 millioner besøgende. I 2020 har de anmeldt Sonos Beam, som du kan læse her

 • Flag Techgearlab.com Chevron down

  Hos Techgearlab køber og tester de selv alle de produkter, de anmelder og sammenligner dem med lignende modeller på markedet. Inden køb foretager de en grundig analyse af markedet, og finder frem til de bedste og mest populære produkter indenfor kategorien. De tester alt til hus og have. 

×