Soundbar test – De 12 bedste soundbarer 2023

Læs med her, hvor vi har kåret årets 12 bedste soundbars i vores soundbar test! En god soundbar giver dig ikke kun den bedste lyd på TV’et, men også en perfekt balance mellem tale og musik, bas og diskant.

Samsung HW-S66B/S67B

Denne Samsung-soundbar er med sit slanke design til dig, der gerne vil have en højttaler til krystalklar surroundlyd til TV’et og dine andre enheder. Og med bluetooth, app-styring, CEC-certificering og ARC er du sikker på at få en fantastisk og biograflignende lydoplevelse! Praktisk surround-lyd Med Dolby Atmos og DTS Virtual:X-surroundlyd får du en forbedret og fantastisk surround-lyd, så du får endnu mere glæde af dine film og yndlingsserier. Denne Samsung HW er udstyret med fem indbyggede højttalere, der giver dig en intens lyd. Desuden er den forsynet...

Tjek prisen
Testvindere: Billigste pris Forhandler

Samsung HW-S66B/S67B

2.639 kr.
Føniks Computer Tjek prisen

Bose Solo 5

1.262 kr.
happii.dk Tjek prisen

Bose Smart Soundbar 900

6.726 kr.
NordicElectronics Tjek prisen

Samsung HW-Q810B

4.222 kr.
Lyd og Billede Specialisten Tjek prisen

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Artikel af Kira

Og så har vi gennemresearchet alt om soundbars, så du i købsguiden får uovertruffent kendskab til deres funktioner, og hvordan du sikrer dig en enestående og medrivende surround-sound.

Mange soundbars i dag opfylder desuden også andre moderne behov. Du kan for eksempel nyde både trådløs musikstreaming, stemmestyring og fordelene ved bluetooth- og wi-fi-forbindelser. Og så går soundbar og lækkert design ofte hånd i hånd, samtidig med at brugervenlighed er et must for den fuldkomne lydoplevelse.

Vil du gerne få et lynhurtigt overblik over de 12 fantastiske soundbars i vores soundbar test, kan du også springe direkte videre til vores sammenligningstabel lige her. Den giver dig styr på alle funktioner på et øjeblik.

Det mener vores produkteksperter

Denne Samsung-soundbar er med sit slanke design til dig, der gerne vil have en højttaler til krystalklar surroundlyd til TV’et og dine andre enheder. Og med bluetooth, app-styring, CEC-certificering og ARC er du sikker på at få en fantastisk og biograflignende lydoplevelse!

Praktisk surround-lyd

Med Dolby Atmos og DTS Virtual:X-surroundlyd får du en forbedret og fantastisk surround-lyd, så du får endnu mere glæde af dine film og yndlingsserier. Denne Samsung HW er udstyret med fem indbyggede højttalere, der giver dig en intens lyd. Desuden er den forsynet med Q-Symphony, der på bedste vis arbejder sammen med dit TV for at give dig en endnu bedre lyd.

Nem at betjene og de der lækre funktioner

Højttaleren er multifunktionel kan ikke kun bruges til film og gaming, men takket være indbygget Spotify Connectm AirPlay 2 og bluetooth også til at høre musik fra din mobil. Det er desuden muligt at købe en trådløs subwoofer, hvis du gerne vil have lidt ekstra bas i lyden. Samsung HW er derudover nem at betjene for alle i hjemmet. Du får en praktisk fjernbetjening med, så du nemt og bekvemmeligt kan styre lyden af din Samsung HW fra sofaen. Og så slukker og tænder soundbaren helt automatisk samtidig med dit TV, både ved trådløs brug via wi-fi og ved anvendelse gennem HDMI-udgangen. Det eneste, du behøver, er at nyde lydoplevelsen til fulde. Samsung HW-sundbaren kan monteres på væggen eller på dit TV-bord. Den medfølgende monteringsvejledning guider dig igennem installationen, så du får et helt perfekt resultat.

God balance mellem musik og tale

Er du forresten træt af at skulle skrue op, når der snakkes i filmen, for derefter at skulle skrue ned for lyden ved musik? En indbygget center speaker giver dig en samlet bedre lydfordeling, så du får en god balance mellem tale og musik.

Specifikationer:

  • Energiforbrug ved standby i watt: 0,5 watt
  • Energiforbrug ved brug i watt: 31 watt
  • Kanalseparation: 5,0
  • Lydformat: Dolby Atmos og DTS:X
Det vi kan lide:
  • plus-circle.svg Wireless Dolby Atmos
  • plus-circle.svg Q-Symphony
  • plus-circle.svg Bluetooth
  • plus-circle.svg ARC
  • plus-circle.svg Indbygget center speaker
Vær opmærksom på:
  • minus-circle.svg Ingen tilslutning til eksterne HDMI-kilder
  • minus-circle.svg Den trådløse Dolby Atmos og Q-Symphony virker udelukkende med kompatible Samsung-TV

Det mener vores produkteksperter

Vælg denne soundbar, hvis du er på udkig efter en fyldig og præcis lyd og en højttaler med nyttig bluetooth-forbindelse. Den kan desuden monteres på væggen eller placeres på en hylde eller et TV-møbel.

Praktisk

Soundbaren giver dig ikke kun en lækker og overbevisende lyd, men kan sågar anvendes sammen med andre enheder, der også har bluetooth. Du vil altså sige, at du kan tilslutte både din mobil, tablet eller andre højttalere, hvilket giver dig mange muligheder og lydoplevelser i hjemmet. Takket være dens dialogtilstand får du en god, detaljeret lyd, når du ser film og serier. Du kan nyde både tale og musik uden at skulle skrue op og ned for lyden ved hver sceneskift. Når soundbaren er tændt, bruger den 30 watt, mens den i standby-funktion kun forbruger 1,5 watt.

Nem betjening og opsætning

Soundbaren har en god kanalseparation, og der medfølger desuden en praktisk universel fjernbetjening. På den måde kan du nemt og bekvemt kan styre alle dine enheder med én eneste fjernbetjening. Du kan eksempelvis bruge den til din DVD- eller blue-ray-afspiller og dit underholdningssystem og selvfølgelig også din soundbar. Du får også fuld kontrol over lydsystemet og kilder, der er forbundet med dit fjernsyn. Soundbaren kan placeres strategisk på en hylde eller på TV-bordet, men du kan også vælge at montere den på væggen. Og så vejer den kun 1,7 kilogram, hvilket gør den nemmere at montere. Dens smukke og stilrene design vil pryde ethvert hjem.

Yderligere features

Denne soundbar er udstyret med to digitale input samt en analog. Du får nemlig ét optisk input og ét koaksialt input og også et AUX-input på 3,5 millimeter. Der medfølger desuden et strømkabel, så du har alt, du skal bruge for at montere og installere den flotte soundbar med det samme. Den bedste soundbar til få penge!

Specifikationer:

  • Energiforbrug ved standby i watt: 1,5 watt
  • Energiforbrug ved brug i watt: 30 watt
  • Kanalseparation: 2,0
  • Lydformat: Ikke angivet
Det vi kan lide:
  • plus-circle.svg Analog og digital input
  • plus-circle.svg Bluetooth
  • plus-circle.svg Nem opsætning
  • plus-circle.svg Elegant design
  • plus-circle.svg 1 optisk indgang
Vær opmærksom på:
  • minus-circle.svg Volumen- og basindstillinger er begrænsede
  • minus-circle.svg Fjernbetjeningen forholdsvis stor

Det mener vores produkteksperter

Få en den mest fyldige og kvalitative lydoplevelse og masser af lækre features som stemmestyring og en trådløs soundbar, der ikke kun kan bruges til film, men også kan afspille musik. Lyder det som din nye soundbar, så vælg denne elegante og stilrene Bose-højttaler.

En fremragende lydoplevelse

Du får med denne Bose-soundbar en fantastisk fyldig og rig lyd samt en solid bas. Soundbaren er nemlig udstyret med Dolby Atmos-surround lydformat, og takket være Boses egen TrueSpace-teknologi er du sikret en kvalitativ surroundlyd. Den har desuden også eARC, så giver dig desuden en forbedret lydkvalitet, så alle lyde fra fjernsynet bliver klare og tydelige.

Alt det praktiske

Den har en 2,0-kanalseparation samt en HDMI-udgang. Og så passer den til mange lydformater: Dolby Atmos, Dolby Digital Plus, Dolby TrueHD. Du er altså sikker på altid at få den bedste lyd. Den gør desuden brug af SimpleSync-teknolgien, der fungerer enestående sammen med andre dele fra systemet. Så hvis du i forvejen ejer et par Bose-høretelefoner, vil du elske at bruge soundbaren. Takket være den automatiske lydkalibrering tilpasser soundbaren sig en hvilken som helst lyd, så du altid får den bedste oplevelse.

Alt det lækre

Den er udstyret med bluetooth, så du kan tilkoble andre elektroniske enheder til den. Du kan altså både få lyd fra fjernsynes, men også lytte til musik eller podcasts direkte fra din mobiltelefon eller din tablet. En yderligere lækker feature er stemmestyringsfunktionen. Soundbaren er nemlig kompatibel med både Amazon Alexa og Google Home, så du på bekvemmeligste vis kan styre din soundbar med stemmen. Derudover har soundbaren indbygget wi-fi, og du kan derfor lytte til internetradio og til musik med Spotify Connect eller Apple AirPlay2. Du får naturligvis også en praktisk IR-fjernbetjening, som du kan styre soundbaren med. Der medfølger desuden et optisk kabel, et HDMI-kabel og et strømkabel.

Specifikationer:

  • Energiforbrug ved standby i watt: 16,2 watt
  • Energiforbrug ved brug i watt: 4,95 watt
  • Kanalseparation: 2,0
  • Lydformat: Dolby Atmos, Dolby Digital Plus, Dolby TrueHD
Det vi kan lide:
  • plus-circle.svg Stemmestyring
  • plus-circle.svg eARC
  • plus-circle.svg Dolby Atmos
  • plus-circle.svg HDMI-udgang
  • plus-circle.svg Automatisk lydkalibrering
Vær opmærksom på:
  • minus-circle.svg Højt strømforbrug i standby

Det mener vores produkteksperter

Hvis du gerne vil have en soundbar med tilhørende subwoofer, der er kompatibel med mange forskellige lydformater, så er denne Samsung HW-Q810B et godt bud. Du får nemlig en soundbar på 5.1.2 tomme med ekstra subwoofer på 15,8 tomme og trådløs Dolby Atmos, så du altid får den allerbedste lydoplevelse. Den passer desuden til virkelig mange lydformater, som DTS 5.1, Dolby Atmos og DTS:X, Dolby Digital Plus, Dolby TrueHD. Den er også forsynet med eARC og en HDMI-udgang. Den har et forholdsvist højt energiforbrug i standby, men et meget lavt strømforbrug, når den er i brug, hvilket altid er en fordel.

Den har en trådløs subwoofer, der er nem at forbinde til soundbaren. Soundbaren har i øvrigt både wi-fi og bluetooth, så du også kan bruge den til at afspille musik og lytte til dine podcast fra din smartphone og tablet. En yderligere lækker feature er stemmestyringen. Den kan bruges sammen med Amazon Alexa, så du på bekvemmeligste vis kan styre den blot ved brug af din stemme. Og så er den som ekstra bonus CEC-certificeret. Du får også en fjernbetjening, så du kan styre soundbaren uden at skulle rejse dig fra sofaen. Du skal kun nyde den fremragende lyd!

Specifikationer:

  • Energiforbrug ved standby i watt: 0,5 watt
  • Energiforbrug ved brug i watt: 39 watt
  • Kanalseparation: 5.1.2
  • Lydformat: DTS 5.1, Dolby Atmos og DTS:X, Dolby Digital Plus, Dolby TrueHD
Det vi kan lide:
  • plus-circle.svg Stemmestyring
  • plus-circle.svg Kompatibel med mange lydformater
  • plus-circle.svg eARC
  • plus-circle.svg Bluetooth
  • plus-circle.svg Trådløs tilslutning til subwoofer
Vær opmærksom på:
  • minus-circle.svg Basregulering er begrænset
  • minus-circle.svg Forholdsvist højt energiforbrug

Det mener vores produkteksperter

Leder du efter en kompakt soundbar med multiroom-funktion og et lille og elegant design, så er denne Sonos-soundbar det perfekte valg til dig. Soundbaren er udstyret med Dolby Atmos, så du får den bedst mulige lydoplevelse, der kun forbedres af 3D-surroundlyden. Den har også både ARC og eARC. Den indeholder 5 Class D digitale forstærkere, der giver den en krystalklar lyd. De fire mid-woofers sørger for en dyb og slagkraftig bas, mens diskanthøjttaleren tager sig af de høje frekvenser. For nemhedens skyld kan du ydermere styre lyden, som du ønsker, via den dertilhørende app ydermere bruges med den dertilhørende app. Desuden er opsætningen af denne soundbar dejlig nemt, da du får en praktisk og nemt forståelig trin-for-trin-vejledning til app-funktionen.

Sonos understøttes desuden af op til hele 50 musikstreamingtjenester, så du er sikker på at bruge den til din favorittjeneste, når du hører musik. Og takket være den indbyggede støjreducerende mikrofon, kan du benytte dig af diverse stemmeassistenter som Amazon Alexa, Google Assistant og også Siri. Du kan også bruge soundbaren til AirPlay 2, så du kan høre musik eller podcasts direkte fra dine Apple-enheder. En fremragende soundbar, der giver dig en overbevisende god lyd, samtidig med at ligge i mellemprisklassen.

Specifikationer:

  • Energiforbrug ved standby i watt: 0,5 watt
  • Energiforbrug ved brug i watt: 6,3 watt
  • Kanalseparation: 5.1
  • Lydformat: Dolby Atmos, Dolby Digital Plus, Dolby TrueHD
Det vi kan lide:
  • plus-circle.svg Stemmestyring
  • plus-circle.svg Multiroom-funktion
  • plus-circle.svg eARC og ARC
  • plus-circle.svg Dolby Atmos
  • plus-circle.svg 1 optisk indgang
Vær opmærksom på:
  • minus-circle.svg Lydfordeling til forskel mellem tale og musik ikke så god

Det mener vores produkteksperter

JBL Bar 2.1 Deep Bass: En god soundbar, der ikke kun har en trådløs subwoofer på 6.5 tommer, men også wi-fi, bluetooth og en USB-port. Du får en fremragende lyd. Subwooferen giver dig en skøn, dyb bas, mens Dolby Digital sammen med JBL-Surround gør lydoplevelsen endnu mere underholdende. Indbygget Chromecast-funktionen gør desuden, at du kan streame musik eller podcasts fra dine andre elektroniske enheder via enten wi-fi eller bluetooth. Med Google Home-appen kan du desuden få skønne lydoplevelser i andre rum, hvis du forbinder den med kompatible højttalere.

Træt af at have flere kabler ligge og flyde? Det undgår du med denne JBL Bar. Den er nemlig forsynet med en HDMI-indgang, der har Audio Return Channel, så du slipper for mange at have mange forskellige kabler liggende og flyde. Og så vil du også være særlig glad for, at den på standby kun forbruger 0,5 watt. Desuden er denne JBL Bar dejlig kompakt, men sørger med sine 300 watt for en kraftig og fyldig lyd. Og du behøver aldrig rejse dig. Med denne JBL Bar følger der nemlig en praktisk fjernbetjening, så du til hver en tid har kontrol over denne JBL Bar uden at skulle rejse dig fra sofaen!

Specifikationer:

  • Energiforbrug ved standby i watt: 0,5 watt
  • Energiforbrug ved brug i watt: ikke angivet
  • Kanalseparation: 2.1
  • Lydformat: Dolby Digital
Det vi kan lide:
  • plus-circle.svg Ekstern og trådløs subwoofer
  • plus-circle.svg USB-port
  • plus-circle.svg Nem opsætning
  • plus-circle.svg Dolby Digital
Vær opmærksom på:
  • minus-circle.svg Justering af bas begrænset
  • minus-circle.svg Ingen justering af diskanten

Det mener vores produkteksperter

Leder du blandt de mange soundbars efter en model med sin integrerede subwoofer, så har du med denne Yamaha SR-B20A fundet din nye soundbar! Den indbyggede subwoofer sørger for en dyb og kraftfuld bas, mens to bashøjttalere og to diskanthøjttalere gør lyden detaljerig og dyb – uanset type lyd! Og takket være DTS Virtual:X-teknologi får du en fantastisk 3D-surroundlyd, så det bliver endnu sjovere at se film og TV-serier. Og du slipper for store forskelle mellem tale og musik. Clear Voice-funktionen nemlig sørger for, at det ikke bliver noget problem at høre dialoger i film og serier – også selv om der er baggrundsmusik.

Soundbaren har selvfølgelig også bluetooth, så du kan bruge den sammen med dine andre elektroniske enheder. Du kan for eksempel bruge soundbaren sammen med den nyudviklede Sound Bar Remote-app. Den gør det nemt og overskueligt at kontrollere lyden og skifte mellem de forskellige input og lydtilstande. Du kan bruge den både med din smartphone og med din tablet. Du kan dog også vælge at styre soundbaren med en almindelig fjernbetjening eller med en medfølgende fjernbetjening. Den har derudover hele fire lydtilstande, så du får den perfekte lyd, uanset om du bruger den til musik, podcasts, fjernsynes eller andet.

Specifikationer:

  • Energiforbrug ved standby i watt: 0,2 watt
  • Energiforbrug ved brug i watt: 25 watt
  • Kanalseparation: 2.0
  • Lydformat: Dolby Pro Logic II
Det vi kan lide:
  • plus-circle.svg Indbygget subwoofer
  • plus-circle.svg Fjernbetjening medfølger
  • plus-circle.svg Bluetooth
  • plus-circle.svg ARC
  • plus-circle.svg Lavt strømforbrug i standby
Vær opmærksom på:
  • minus-circle.svg Fjernbetjening kunne være bedre
  • minus-circle.svg Opsætning af ARC kan være lidt besværligt

Det mener vores produkteksperter

Denne kompakte soundbar Sony HT-SF150 er perfekt til dig, der er på udkig efter en lille soundbar i slankt design. Den måler nemlig kun 8,8 x 8,8 x 90 centimeter og vejer små 2,4 kilo, hvilket gør den til den lettest og smalleste soundbar i vores soundbar-test. Den kan også monteres på væggen uden at tage fokus fra andet på væggen. Og så slipper du også for at have mange forskellige kabler til at ligge og flyde. Soundbaren er nemlig udstyret med ARC, så du gennem et HDMI-kabel problemfrit kan få lyden fra dit TV og ud i højttaleren.

Bass Reflex-højttaleren giver dig en fyldig og kraftig bas. Lydens detaljer står bedre frem og bliver mere klare. Den er ydermere forsynet med bluetooth-teknologi og kan derfor tilkobles andre elektroniske enheder. Som ekstra bonus har denne soundbar en praktisk USB-port. Det betyder, at du kan forbinde soundbaren med din smartphone eller MP3-afspiller og se film eller TV-serier eller afspille lyd fra diverse streamingtjenester. Som ekstra bonus lader din enhed samtidigt op. Du slår på den måde ikke kun to fluer med et smæk, men undgår også, at podcasten stopper midt i det hele, fordi enheden løb tør for strøm. Ren win-win.

Specifikationer:

  • Energiforbrug ved standby i watt: 0,5 watt
  • Energiforbrug ved brug i watt: 30 watt
  • Kanalseparation: 2.0
  • Lydformat: Dolby Digital 5.1
Det vi kan lide:
  • plus-circle.svg ARC
  • plus-circle.svg Bluetooth
  • plus-circle.svg Fjernbetjening medfølger
  • plus-circle.svg USB-afspilning
  • plus-circle.svg Bass Reflex-højttaler
Vær opmærksom på:
  • minus-circle.svg Fjernbetjening ikke særlig intuitiv

bedste soundbar med digital signal processing

LG SPD7Y

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Det mener vores produkteksperter

Vælg denne bluetooth-soundbar, hvis du vil være sikker på, du får en fantastisk lyd og en dyb bas med digital signal processing. Og takket være den trådløse subwoofer får du en endnu bedre lydoplevelse. Derudover fungerer denne soundbar med Dolby Atmos og kombinerer de tre lydkanaler med to opadgående kanaler. Så vil du have god soundbar til en optimal lyd med tilhørende subwoofer, har du valgt helt rigtigt. Den har en HDMI-udgang og en optisk indgang. Ud over en kraftfuld subwoofer kan du også nyde den kraftfulde lyd med trådløs bluetooth-teknologi.

Soundbarens Meridian Audio-teknologi sikrer en bedre lyd, og sammen med Dolby Atmos og DTS: X får du en så god lyd, at du aldrig vil lytte til andre hi-fi-anlæg igen. Al Sound Pro-systemet analyserer lyden og giver dig en fantastisk lyd hele vejen igennem. Vil du gøre din filmaften til en professionel oplevelse, kan du bruge 4K pass-through, der leder indbygget 4K-indhold til et 4K-TV eller en 4K-projektor, så du kan få et endnu større billede. Og for at afslutte med stil kan du også opgradere til surround-sound. Det gør du ved at tilslutte soundbaren til SPK8-S-højttalere og tilføje to yderligere lydkanaler. Du vil elske den skønne surround-sound lyd!

Specifikationer:

  • Energiforbrug ved standby i watt: 0,5 watt
  • Energiforbrug ved brug i watt: 38 watt
  • Kanalseparation: 3.1.2
  • Lydformat: DTS HD High Resolution Audio, DTS HD Master Audio, DTS:X, Dolby Atmos, Dolby Digital 5.1, Dolby Digital Plus, Dolby TrueHD
Det vi kan lide:
  • plus-circle.svg Ekstern, trådløs subwoofer medfølger
  • plus-circle.svg Fjernbetjening
  • plus-circle.svg Bluetooth
  • plus-circle.svg Meridian Audio-teknologi
  • plus-circle.svg Dolby Atmos and DTS:X
Vær opmærksom på:
  • minus-circle.svg Opsætningsvejledningen er en smule uklar, hvilket kan gøre installation og opsætning besværlig

bedste soundbar med to indbyggede subwoofere

Yamaha YAS-207

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Det mener vores produkteksperter

Vil du være sikker på at få en afbalanceret lyd, og kigger derfor efter en kraftfuld soundbar med tilhørende subwoofer, er denne soundbar med hele to indbyggede subwoofere svaret for dig! Den kan så meget, at du vil kunne bruge den som hi-fi-anlæg. For den har ikke kun medfølgende subwoofer, men også praktisk app-styring, så du har fuld kontrol over din soundbar via din mobil eller tablet. MusicCast-funktionen skaber en forbindelse til eventuelle andre højttalere af mærket Yamaha.

Den har også bluetooth, hvilket gør det muligt for dig at streame musik og podcasts direkte fra dine andre elektroniske enheder. Og som var det ikke allerede fantastisk, så har den også wi-fi-forbindelse. Du kan altså også bruge soundbaren til Spotify Connect og AirPlay. Takket være Clear Voice-funktionen vil du nu kunne nyde både tale og musik, når du ser film eller TV. Lyden bliver simpelthen mere detaljerig, så du aldrig mere går glip af noget, samtidig med, at lyden forbedres. Det er altså slut med at skrue ned i actionscener for dernæst at skulle skrue op, når de taler. En god lyd er lig med en god filmoplevelse!

Specifikationer:

  • Energiforbrug ved standby i watt: ikke angivet
  • Energiforbrug ved brug i watt: ikke angivet
  • Kanalseparation: 2.1
  • Lydformat: Dolby Digital 5.1, Dolby Pro Logic II
Det vi kan lide:
  • plus-circle.svg Ekstra bass-funktion
  • plus-circle.svg Indbygget Wi-Fi
  • plus-circle.svg Bluetooth
  • plus-circle.svg App-styring
Vær opmærksom på:
  • minus-circle.svg HDMI-kabel medfølger ikke
  • minus-circle.svg Lyd ikke så velegnet til gaming

Det mener vores produkteksperter

Denne soundbar er til dig, der gerne vil have en god og kraftfuld, men billig soundbar. Vil du gerne have en bedre lyd, hvor både dialog og musik står krystalklare? Så er dette den bedste soundbar til prisen og til dit TV! Du kan nemlig nemt og bekvemt styre dens lyd fra soundbaren med din normale fjernbetjening takket være HDMI ARC. De behøver blot vælge mellem de tre forudprogrammerede lydtilstande for at få den optimale lyd.

Og hvorfor ikke lytte til musik, podcasts eller andet fra din mobil eller tablet. Da soundbaren har bluetooth-funktionen, er det muligt at tilslutte andre elektroniske enheder til den uden at gå på kompromis med lyden. Du får altså ikke kun en god, men også en alsidig soundbar. Som ekstra bonus har denne soundbar også et lavt forbrug, når den er på standby. Den forbruger i den tid nemlig kun 0,5 watt. Og så bestemmer du selv, hvor soundbaren skal placeres. Du kan sætte den bord dit TV-bord eller bruge det medfølgende vægbeslag til at montere den på væggen. Uanset hvor du placerer den, vil dens smukke og enkle design gøre sig godt ud og pynte, samtidig med at give dit TV den bedste lyd.

Specifikationer:

  • Energiforbrug ved standby i watt: 0,5 watt
  • Energiforbrug ved brug i watt: 30 watt
  • Kanalseparation: 2.0
  • Lydformat: Ikke angivet
Det vi kan lide:
  • plus-circle.svg Bluetooth
  • plus-circle.svg Lavt forbrug
  • plus-circle.svg Flot design
Vær opmærksom på:
  • minus-circle.svg Ingen app-styring

Det mener vores produkteksperter

Med denne smukke og stilrene soundbar får du ikke kun en afbalanceret lyd, når du hører musik, men også en kraftfuld lyd, når du ser TV. Den har mange lækre funktioner, der gør den til én af de mest alsidige soundbars i denne test. Den er udstyret med indbygget Chromecast, der giver dig mulighed for at spille musik og podcasts via andre højttalere i hjemmet. Og så har du fuld kontrol over din TV-lyd med den medfølgende fjernbetjening. Du kan dog også vælge at bruge app-styringen. Du bruger ganske enkelt appen på din smartphone eller tablet til at styre dit TV.

Den har ydermere bluetooth, så du også kan afspille noget fra andre elektroniske enheder som smartphones, tablets og MP3-afspillere. Alt lytte til podcasts har aldrig været bedre. Desuden bliver din TV-lyd yderligere forbedret af Dolby Atmos, så alle stemmer og musik i film og serier går klart igennem, og du aldrig mere skal gå glip af noget. Soundbaren ligger i den dyre ende, men det lækre skandinaviske design tilføjer et luksuriøst udtryk til ethvert hjem. Kvalitet, der ikke kun kan høres, men også ses!

Specifikationer:

  • Energiforbrug ved standby i watt: ikke angivet
  • Energiforbrug ved brug i watt: 80 watt
  • Kanalseparation: 3.0
  • Lydformat: Dolby Atmos, Dolby Digital 5.1, Dolby Digital EX, Dolby Digital Plus, Dolby Pro Logic, Dolby Pro Logic II, Dolby Pro Logic IIx, Dolby Pro Logic IIz, Dolby TrueHD
Det vi kan lide:
  • plus-circle.svg Indbygget Chromecast
  • plus-circle.svg ARC HDMI-forbindelse
  • plus-circle.svg Bluetooth
  • plus-circle.svg App-styring
  • plus-circle.svg Dolby Atmos
Vær opmærksom på:
  • minus-circle.svg Forholdsvis tung, så kræver lidt mere kendskab ved vægmontering

En god lyd, når du ser film og serier, er godt. Men hvorfor ikke give dig selv den fornøjelse af få en helt igennem sublim lyd, så eksplosionerne brager igennem stuen og dialogerne står skarpe og klare?

Har du først prøvet det, vil du aldrig mere se dig tilbage. Så gør popkornene klar, kom lørdagsslikket i skålen, og få dig en sand biografoplevelse hjemme i din stue.

I vores gennemgang af de bedste soundbars vil du støde på en masse enestående funktioner og egenskaber specielt egnet til vores moderne livsstil. Se for eksempel testvinderen, Samsung HW-S66B/S67B, der har bluetooth!

Er du dog på udkig efter din allerførste soundbar og har ikke enormt meget viden om højttalere ellers, så læs med her. I vores købsguide stiller vi skarpt på alle de vigtige funktioner og giver dig gode råd til, hvordan du opnår den perfekte surroundlyd, og hvor du bør placere din soundbar. Du går på ingen tid fra at være hi-fi-nybegynder til absolut hi-fi-ekspert og specialist i soundbars.

4 gode grunde til at købe en soundbar

Stadig lidt usikker på, om en soundbar er den rette vej at gå? Vi tror det egentlig ikke, men du får alligevel lige fire hurtige og i særdeleshed gode grunde til at købe en soundbar.

  1. Du får en bedre lyd, når du ser film og TV.
  2. Du får automatisk lydindstilling, så du slipper for at rode med det.
  3. Du kan få mange ekstra funktioner, der gør din soundbar super alsidig og ideel til vores moderne livsstil.
  4. Designet er lækkert og gør sig godt ud i alle hjem.

Opererer du lige nu kun med et TV, vil en soundbar blæse dig omkuld. For modsat en lyd, der kun kommer fra TV’et selv, fungerer en soundbar med flere indbyggede højttalere i én og samme soundbar. Det er én af grundene til, at lyden er så markant bedre.

De fleste soundbars har det, man kalder, automatisk lydindstilling, så du ikke skal synkronisere lyden manuelt. Det betyder ganske enkelt, at soundbaren selv indstiller lyden ideelt. Den balancerer altså bas og diskant, så både musik og tale går klart igennem. Vi har vist alle prøvet at sidde med fjernbetjeningen i hånden og vredt skruet op, når personerne i fjernsynet talte. For dernæst i panik at skrue ned igen, når der var musik og trommehinderne var lige ved at sprænge. Ja, ikke? Det undgår du med en soundbar med automatisk lydindstilling, så du i stedet kan nøjes med at koncentrere dig om selve handlingen – og så smovse i popcorn og slik, selvfølgelig.

De bedste soundbars er i dag udstyret med alskens teknologi, så du kan bruge den til mange andre ting. Nogle kan bruges med stemmestyring, du kan også få bluetooth- og wi-fi-forbindelser, så du kan streame musik og podcasts fra dine yndlingsstreamingtjenester. Og så er der jo surround-sound-effekten. Men alt det får du meget mere at vide om lidt længere nede, hvor vi går i dybden med netop disse funktioner.

Hvad skal du overveje inden køb?

Når nu, vi har overbevist dig, så er der nogle ting, du bør overveje, inden du forhaster dig ud og køber den første soundbar, du ser. Og hvis du ikke kan lade være, anbefaler vi Samsung HW-S66B/S67B-soundbaren!

Nå, men hvis du godt kan holde til at vente lige lidt endnu, så læs med her. Fordi du for det første får en bedre idé om, hvad det egentlig er, du kan forvente af en soundbar. Og for det andet sikrer det, at du får en soundbar, der lever op til dine krav.

Det nytter jo ikke noget at være podcast-entusiast og så ikke kunne afspille de nyeste afsnit af din yndlingspodcast på soundbaren også. Så lad os lige se nærmere på de overvejelser, du bør gøre dig.

  • Hvad er dit budget?
  • Hvilken lyd foretrækker du?
  • Hvordan ser dit nuværende TV-setup ud, og vil du ændre det?
  • Foretrækker du en trådløs opsætning, eller er du mere til kabler?
  • Hvilket design foretrækker du?

Hvad er dit budget?

Det er altid lidt kedeligt at nævne budgettet, da det i nogle tilfælde også kan betyde, at man skal begrænse sig.

MEN vi synes faktisk, at det er noget positivt at tale om budget! Har du en klar idé om, hvad dit budget er, bliver det også meget nemmere at vælge mellem de mange modeller på markedet.

Soundbars kan nemlig fås i mange prisklasser, og det kan i sig selv være fuldstændig uoverskueligt at finde rundt i de mange prislejer. Så ved du omtrent, hvor meget du gerne vil give for en soundbar, afgrænser det også mængden og de produkter, du kan koncentrere dig om. Og det gælder jo, uanset hvor stort dit budget er.

Derfor er det virkelig godt og nyttigt at gøre dig nogle realistiske tanker om, hvor mange penge du er villig til at betale for en soundbar.

Hvilken lyd foretrækker du?

Alle soundbars giver god lyd, men der er alligevel forskel på lydtyperne, når du kigger på soundbars. En soundbar indeholder op til flere højttalere, der godt kan have indflydelse på lyden.

Vil du gerne have surroundlyd, bør du sørge for, at soundbaren understøtter de dertil egnede formater, men også, at du eventuelt kan tilføje yderligere højttalere. Nogle soundbars fås sågar med tilhørende højttalere, så du netop får en sand surround-lydoplevelse.

Hvordan ser dit nuværende TV-setup ud?

Hænger dit TV på væggen, eller står det på et møbel? Og er der plads til også at hænge soundbaren på væggen? De fleste soundbars er egnet til at blive monteret på væggen, men det er dog ikke alle. Tjek derfor altid specifikationerne, om det er muligt, hvis du gerne vil have den op at hænge. Og hvis du gerne vil have den stående et sted, bør du naturligvis sikre dig, at du har plads til den.

Trådløs opsætning eller opsætning med kabler?

Du kan i dag få soundbars, der fungerer med eller uden trådløs opsætning. Du kan faktisk også få modeller, der kan begge dele. På den måde kan du starte med det ene og senere springe over på det andet, hvis dine præferencer eller dit TV-setup ændrer sig.

Begge dele kræver lidt teknisk snilde.

Vælger du en trådløs opsætning, skal soundbaren konfigureres. Vælger du en opsætning med kabler, bør du naturligvis kunne finde ud af at tilslutte dem korrekt.

Det lyder dog nogle gange mere kompliceret, end det i virkeligheden er. Som regel medfølger der en brugermanual, der trin-for-trin guider dig igennem processen. Det er for det meste kabelopsætningen, der skaber uro blandt forbrugere, men det er ikke så slemt. Ofte er der kun et kabel, der forbinder soundbar til TV’et og så et andet kabel, der sættes i en stikkontakt, så du får strøm.

Og det var faktisk det. Det er da ikke så slemt, vel?

Hvilket design foretrækker du?

Ja, og så er der designet. Det kan godt være, du tænker, at designet da ikke er så vigtigt, men overvej det lige endnu engang. En soundbar vil jo i de fleste tilfælde unægteligt være synlig i dit hjem, uanset om du sætter den på væggen eller ej. Men vælger du at montere den på væggen, bliver den jo bare mere synlig. Derfor vil du altså kigge på den rigtig ofte!

Vi vil derfor anbefale at gøre dig nogle tanker om designet, så du i længden ikke bliver ked af at kigge på den.

Hvilke programmer ser du mest?

Her tænker vi ikke på, om du mest er til Kender du Typen, Paradise Hotel eller Kontant. Og så alligevel, for hvis du mest ser TV-programmer og ikke så mange film og serier, kan du sagtens nøjes med en mindre soundbar. Det vigtigste ville så være, at den gør lyden klar og skelner mellem tale og musik.

Går du dog mere op i film, serier og musik, er det værd at vælge en soundbar med ekstern subwoofer eller med flere højttalere.

Det er typisk også de lidt større soundbars, der har en bedre bas. Og det er for eksempel bassen, der er med til at gøre eksplosioner så virkelighedsnære, når du ser film.

Antal kanaler og subwoofer

Det kan meget hurtigt blive enormt teknisk, når man kigger på soundbars. For nybegyndere inden for elektronik kan dette allerede virke afskrækkende. Lad dog ikke dette afskrække dig. For det betyder nemlig ikke, at det behøver være svært!

Vi har gjort det ekstra nemt for dig og bryder alt det tekniske kodesprog ned i let forståeligt og let fordøjeligt sprog.

Du får her en tilgængelig forklaring på de begreber, du støder på, når du sætter dig ind i en soundbars egenskaber, så du får styr på alt det, der er vigtigt at vide for at kunne vælge den soundbar, der er helt perfekt til dig.

Antal kanaler

Når du kigger på soundbars, vil der i specifikationerne være informationer om antal kanaler i soundbaren.

Her er det vigtigt at notere sig, at det ikke nødvendigvis er antallet af kanaler, der afgør, om lydens kvalitet er god. Men derfor er det stadig godt at forstå de forskellige tal.

De er som regel angivet på følgende måde: 2.0 eller 3.1.2.

Det allerførste tal angiver, hvor mange kanaler til højttalere, din soundbar har. Står der 2.0 har den altså to højttalere. Står der 3.1, har den tre.

De vil typisk være ligeligt fordelt i soundbaren. Har den to, vil der som regel sidde én i hver side af soundbaren. Har den tre, vil de være fordelt over højre og venstre side og så én i midten. Ved flere højttalere bliver de fordelt jævnt ud over soundbaren.

Ved mere end fem kanaler, vil du have mulighed for at få surroundsound.

Det næste tal angiver, om der er en subwoofer. Står der 2.0 har soundbaren to højttalere, men ingen subwoofer. Står der 3.1.2 har soundbaren tre højttalere og én subwoofer.

I det sidste eksempel er der tre tal. Det allersidste tal angiver, om soundbaren understøtter surroundsound-formater som Dolby Atmos og/eller DTS:X.

Bliver den understøttet af disse formater, kan du forvente, at lyden kommer mod dig fra alle retninger. Det imiterer lyden i en biograf, hvor lyden “bevæger” sig i rummet til tider kan være mere dominerende bagved, foran eller på siden af dig, alt efter hvad der sker i filmen.

Det er muligt at få en soundbar med en ekstra subwoofer. Se for eksempel Samsung HW-S66B/S67B, JBL Bar 2.1 Deep Bass  og LG SPD7Y-modellerne, der alle har en ekstra subwoofer.

Subwoofer

En subwoofer er egentlig også bare en type højttaler, men til fordel fra en soundbar har den en meget specifik funktion, nemlig at afspille de mere dybe frekvenser i tale og musik. Det er dens eneste opgave.

For dig betyder det, at du med en soundbar får en god lyd, der dog er bedre til at afspille mellemtoner og diskant, men ikke så ydedygtig, når det kommer til bassen.

En subwoofer skaber derfor også en mere detaljeret og og nuanceret lyd. Det er netop med den, at du vil få en bedre oplevelse af eksplosioner i film og bas i musik. Den forbedrer altså lydkvaliteten i både musik og film.

Desuden kan den også bidrage til en bedre surroundlyd.

Funktioner

Når du har fået styr på en soundbars egenskaber, er det tid til at sætte dig ind i de forskellige funktioner. Mange modeller kan nemlig mere end “bare” at afspille lyd, men giver dig også diverse funktioner, så din soundbar bliver mere alsidig.

Er du lidt af en musiknørd, eller kan du generelt godt lide gadgets, vil du være begejstret for nogle af disse funktioner.

Tilslutningsmuligheder

De fleste soundbars er forsynet med forskellige typer indgange, som du skal bruge til at tilslutte dit TV og/eller andre enheder. Det er derfor altid en god idé lige at tjekke, hvilken tilslutning dit TV og eventuelle yderligere enheder har, inden du skal købe en soundbar, så du er sikker på, de er kompatible.

Generelt set er der to slags tilslutningsmuligheder at vælge imellem. Den ene er en trådløs tilslutning og den anden er tilslutning med kabel.

Trådløs tilslutning

Der er faktisk hele to måder at tilslutte din soundbar trådløst. Og det er enten via bluetooth eller gennem en wi-fi-forbindelse.

Samsung HW-S66B/S67B-modellen har eksempelvis bluetooth-forbindelse.

En trådløs soundbar med bluetooth-forbindelse er nem at bruge, og det tager ingen tid at tilslutte eventuelle eksterne enheder til din soundbar. De fleste enheder i dag har alle bluetooth. Det kunne for eksempel være din smartphone, tablet eller bærbare computer.

En mulig ulempe er dog, at de to enheder skal være inden for en bestemt afstand af hinanden. Og faktisk går man også en smule på kompromis med lyden, når du lytter via bluetooth, da lyden digitaliseres og nogle detaljer kan gå tabt. Den er altså en lidt dårligere løsning end for eksempel en wi-fi-forbindelse.

Skal du vælge mellem de to trådløse tilslutningsmuligheder, giver wi-fi altså trods alt en bedre forbindelse. Den overfører simpelthen lydsignalet mere effektivt end bluetooth. Wi-fi er nemlig ikke på samme måde afhængig af afstanden mellem de to enheder, men af afstanden mellem soundbaren og routeren. Det giver dig altså mere bevægelsesfrihed og fleksibilitet med et wireless surround-kit.

Tilslutning med kabel

Vil du undgå at gå på kompromis med lyden og sikre dig, at lyden bliver så god som mulig, bør du vælge en tilslutning via kabel.

Her har du følgende tre muligheder:

  • HDMI
  • Optik digital indgang
  • Analog indgang (3,5 mm minijack)

Den bedste af de tre er helt klart HDMI-kablet, da signalet overføres digitalt, så du får en virkelig god lyd. Fjernsyn er i dag netop velegnede til digital lyd, og derfor forringes lyden ikke, når du bruger HDMI-kabel. En anden fordel er, at HDMI-metoden er bedre, hvis du gerne vil have surroundsound, da den understøtter 7.1-surroundsound.

Den mellembedste løsning er den optisk digitale indgang. Denne type tilslutninge overfører også lydsignalet på digital vis. Og du får stadig en rigtig god lyd, bare ikke en ligeså god lyd som med HDMI-kablet. Den understøtter desuden 5.1-surroundsound.

Til sidst er der den analoge tilslutningsmulighed. At bruge et optisk kabel, altså et minijack-kabel, er en nem måde at tilslutte sin soundbar på. Denne type tilslutning understøtter dog kun 2.1-surroundsound, og så er den analoge lyd også en anelse dårligere end den digitale, da fjernsyn jo også er digitale. Det er dog ofte mere overskueligt bare at forbinde diverse enheder med et kabel og nogle gange også hurtigere.

Streamingtjenester

Der findes efterhånden mange forskellige streamingtjenester både til musik og/eller podcasts, og du har sikkert din yndlings. Men uanset hvilken platform, du foretrækker, er det altså virkelig smart at kunne streame musik på sin soundbar frem for kun at have lyden på sin mobil eller tablet.

Du kan altså bruge din soundbar som en ganske almindelig højttaler til at lytte til alt muligt forskelligt. Det ville være en fejl at tro, at de kun egner sig til at se TV med.

For at kunne benytte dig af streamingtjenesterne, kræver det, at du har en af de ovenstående tilslutningsmuligheder, så du kan forbinde soundbaren med din smartphone og/eller din tablet. Hører du til den generation, der stadig sværger til iPods eller andre MP3-afspillere, vil du med garanti også få glæde af at kunne forbinde den til din soundbar.

Det er også rart at kunne dele podcast-oplevelsen og ikke altid lukke sig inde i sin egen verden, som man jo ofte kommer til, hvis man bruger høretelefoner.

Vores testvinder, Samsung HW-S66B/S67B, er for eksempel udstyret med bluetooth.

Stemmestyring

En relativ ny funktion er stemmestyring. Det kunne for eksempel være Google Assistant, Amazon Alexa eller sågar Siri.

Med en stemmestyring, som eksempelvis Google Assistant, ville du kunne give en ordre til din soundbar blot ved brug af stemmen. Det er altså ret smart og faktisk en opgradering af fjernbetjeningen. Men det er også smart, hvis du ikke liiiige kan finde fjernbetjeningen, der måske eller måske ikke er bidt i stykker af hunden – igen.

Testvinderen, Samsung HW-S66B/S67B, har ikke stemmestyring, men til gengæld har den app-styring!

Det er det næste, vi kigger på.

App-styring

Nogle modeller understøtter app-styring. Det betyder, at du kan downloade en app til din smartphone og dernæst styre din soundbar med den. Den fungerer altså som en form for fjernbetjening, bortset fra, at en app typisk giver dig et mere visuelt udtryk og overblik over din soundbar.

Multiroom-funktion

Har din soundbar multiroom-funktion, vil du kunne tilslutte forskellige højttalere og på den måde lytte til den samme lyd i flere forskellige rum.

Det er smart, hvis I om sommeren sidder udenfor og griller, men gerne vil have musik ude på terrassen. Du kan så tilsutte din soundbar til en bærbar højttaler eller installere højttalere på terrassen, så du altid hurtigt kan sørge for noget stemningsfyldt musik.

Det er også smart, hvis du holder en havefest, da du så ikke skal have alt udstyret udenfor, men blot kan nøjes med et par højttalere.

CEC-certificering

Nogle modeller er udstyret med en CEC-certificering. Det lyder meget fancy, men det betyder egentlig bare, at det er muligt at forbinde din soundbar med din fjernsynsbetjening. Det har den klare fordel, at du så kun skal bruge den ene fjernbetjening til begge dele.

Kunstig eller ægte surround sound?

Hvis du vil have den ægte biografoplevelse hjemme i din egen stue, kommer du ikke udenom surroundsound.

Vi har været en smule inde på det før, men surroundsound betyder ganske enkelt, at lyden kommer til dig fra alle vinkler, så det vitterligt føles og lyder, som om du sidder midt i filmens hændelser.

Du kan godt få en simuleret surround, hvis du for eksempel har en soundbar med baghøjtaler og/eller subwoofer.

Vil du have ægte surroundsound, bør du dog investere i eksterne baghøjtalere, og du bestemmer selv, om det skal være trådløse baghøjtalere eller med kabel.

Ægte surroundsound opnås, når du har en højttaler bag dig, så lyden ligesom kommer fra alle sider. En soundbar er en enkelt højttaler, der enten placeres på TV-møblet eller hænges på væggen.

Det betyder dog ikke, at de ikke kan indgå i et surroundsound-set-up. Det er her vigtigt at være opmærksom på, om din soundbar kan forbindes og tilpasses dine andre højttalere, og om din soundbar selv har en eller flere højttalere. Også her bør du overveje, om du vil bruge trådløse baghøjttalere, eller om de skal forbindes til fjernsynet med kabel.

Du bør også undersøge, om den har en subwoofer.

Dernæst skal den have en kanal til det rigtige kabel. Surroundsound kræver enten, at du har et HDMI-kabel til 7.1- eller 5.1-surround. Til sidstnævnte kan du også bruge et optisk kabel, som allerede nævnt.

Til sidst bør du sikre dig, at din soundbar understøtter Dolby Atmos og/eller DTS-digital-surround-formater, så du får en optimal lyd.

Samsung HW-S66B/S67B understøtter eksempelvis begge formater.

Størrelse – Passer den til dit nuværende tv-setup?

Du kan få soundbars i forskellige størrelser. Når du skal ud og finde den rette soundbar til dig, bør du derfor lige tage et øjeblik til at kigge på dit nuværende TV-setup, så du er sikker på, at soundbaren passer til i størrelse.

Den skal jo ofte indgå i resten af setuppet, så du skal sikre dig, at der er plads.

Hvor skal soundbaren stå? Passer den i både størrelse og også i farven? Tjek dens størrelse, og mål efter, så du ikke får dig en grim overraskelse, eller den måske endda ser for lille ud i forhold til resten.

Og så er der placeringen. Det nemmeste er at placere den foran fjernsynet. Har du dog valgt en høj soundbar, kan den ende med at dække for noget af skærmen, og det er jo ikke hensigtsmæssigt. Har du et TV-bord, som den skal stå på, skal der på dette også være plads.

Og så er der ved nogle modeller mulighed for at montere dem på væggen. Er din model egnet til det, vil der som regel følge et vægbeslag med, så du kan selv kan stå for monteringen.

Har du et surroundsound-sæt og en subwoofer skal disse naturligvis placeres strategisk i forhold til hinanden, så du opnår den gode lyd, du er ude efter.

Placering af soundbar

Placeringen af din soundbar er vigtig for din samlede lydoplevelse. Du kan i princippet stille den, præcis hvor du vil. Det er dog vigtigt at vide og forstå, at den lyd, der kommer ud af soundbaren kun kommer lige ud. Den er altså med andre ord ensrettet. Derfor er det heller ikke hensigtsmæssigt at stille den ved siden af dig eller sofaen, da lyden så vil blive kastet forbi dig ud mod fjernsynet.

Det er derfor bedst at placere den i nærheden af og tæt på fjernsynet. Hvis det overhovedet kan lade sig gøre, er det faktisk bedst at stille den lige under fjernsynet. Det giver dig den mest naturlige lyd.

Du kan også vælge at placere den lige over fjernsynet. Det er naturligvis kun muligt, hvis den leveres med vægbeslag og i det hele taget egner sig til at bliver monteret på en væg. Det vil brugermanualen typisk indeholde informationer om.

Grunden til, at den bør stilles så tæt på fjernsynet som muligt, er, at lyden naturligvis skal passe sammen med lyden fra programmet, filmen eller serien. Står den for langt væk, kan der være små forsinkelser mellem bevægelserne i fjernsynet og selve lyden, hvilket vil være distraherende.

På samme måde bør du dog heller ikke stille den alt for tæt på dit TV, så den ikke ender med at stå i vejen.

Du er måske ikke kæmpe fan af højttaleres udtryk og overvejer at sætte den ind i et skab eller lignende, men det kan vi ikke anbefale. Du ville nemlig bare ende med at pakke lyden ind, og det kan kun forværre lyden, hvis den bliver lukket inde bag en skabslåge.

Hører der en subwoofer med til din soundbar, bør denne sættes på gulvet tæt på både TV og soundbaren.

Har du købt et sæt med soundbar, subwoofer og baghøjttalere, bør de to sidstnævnte placeres i højre og venstre side fra det område, du lytter fra. Det vil altså sige, at de bør stå på hver side af sofaen, hvis du normal sidder i sofaen og ser film og fjernsyn. De skal derudover også placeres i ørehøjde eller en anelse over ørehøjde.

Skal din soundbar være del af et surroundsound-setup, bør den placeres strategisk i samspil med de øvrige højttalere.

Opsætning af højttalere ved surroundsound

Den ideelle opsætning til den perfekte og bedste surroundsound-oplevelse til dine film ville se sådan her ud:

  • Placér soundbaren

Placér som det første soundbaren foran enten under eller over fjernsynet. Har du et møbel eller bord til fjernsynet med hylder, kan den eventuelt ligge på en af dem. Sørg dog for, du ikke lukker af med en låge, når den er i brug. Du kan godt lukke af med en låge, når du ikke bruger den, hvis du ikke er så vild med, at den kan ses.

  • Placér subwooferen.

Som det næste sætter du subwooferen i nærheden af fjernsynet og soundbaren. Den skal stå på gulvet, så du kunne eventuelt sætte den direkte ved siden af dit fjernsyn eller ved siden af møblet, hvis dit fjernsyn står på et sådant.

  • Placér baghøjttalerne

Baghøjttalerne skal placeres i højre og venstre side af det område, du lytter fra. Sidder du som regel i en sofa, ville du sætte dem i højre og venstre side bagved sofaen. De skal derudover også stå i ørehøjde.

  • Placér to højttalere foran.

Som regel vil du have fire yderligere højttalere at placere. De to af dem bør stå foran dig og på hver side af dit fjernsyn og soundbaren. Står dit fjernsyn på fødder, ville de altså stå på hver side af det. De behøver ikke stå klods op ad det. De står cirka på samme højre som baghøjttalerne.

  • Placér to højttalere på siden.

Dernæst placerer du de sidste to højttalere. De skal stå på siden af dit lytteområde. Så hvis vi igen tager udgangspunkt i, at du sidder i en sofa, ville de stå på højre og venstre side af din sofa.

Du skal forestille dig, at højttalerne imiterer alle de vinkler, som lyd i en given situation kan komme fra. Har du placeret højttalerne på denne måde, vil du altså få lyde, der kommer forfra, bagfra og fra siden. Det vil altså føles, som var du inde i filmen.

Placeringen har ikke ligeså stor betydning, når du hører musik.

Energiforbrug

Ligesom alle andre elektroniske apparater bruger en soundbar strøm. Det varierer dog en hel del fra soundbar til soundbar, hvor meget strøm den bruger.

Energiforbruget måles i watt, så det er det, du skal kigge efter. Jo højere tallet, desto mere watt bruger apparatet, og det gælder også for soundbars. Man har ofte tendens til at kigge på wattforbruget, når diverse apparater er i brug, men vi glemmer lidt, at de jo også bruger strøm, når de er i standby. Og vil du være sikker på, at du holder dit forbrug så lavt som muligt, bør du altså kigge på begge dele.

Du vil under mange modellers specifikationer kunne finde nøje information om, hvor meget strøm en soundbar forbruger – både når de er i brug, men også, når de er i standby.

Vil du gerne holde energiforbruget nede, er det derfor en god idé at se dig om efter en soundbar med lavt energiforbrug både i brug og i standby.

Det mindste en soundbar forbruger i standby vil typisk være 0,5 watt. Blandt vores testprodukter varierer dette tal fra 0,5 til 16,5 watt.

Herefter er der stor forskel på, hvor meget de ellers forbruger. Her svinger det mellem helt nede på 6,3, som for eksempel ved Sonos Beam (Gen 2)-soundbaren og helt op til over 30 watt.

Ser du meget fjernsyn eller kommer du generelt til at benytte dig rigtig meget af soundbaren, så bør du altså være opmærksom på dette.

Sluk soundbaren, når den ikke er i brug

Et godt råd er selvfølgelig at slukke for soundbaren, når du ikke bruger den. Det kan godt være, at din soundbar ikke bruger meget strøm, når den er på standby, men tænk over, hvor mange apparater du har i dit hjem, der trækker strøm, selv om de ikke bliver brugt. Det er mange, ikke? Du kan altså med fordel slukke for din soundbar, men også for andre apparater, når du ikke bruger dem.

Du kan faktisk ende med at spare virkelig mange penge, og så er det selvfølgelig også meget bedre for miljøet.

Hvad koster en soundbar?

Der kan være virkelig stor forskel på prisen på de forskellige soundbars. I vores test vil du finde produkter i alle prisklasser, så der er helt bestemt noget for enhver smag og enhver pengepung!

Du kan faktisk godt få en soundbar til omkring 500 kroner. Philips TAB5105-soundbaren koster for eksempel lidt over 500 kroner. Derefter kan du få modeller i alle prisklasser. Sonos Beam (Gen 2) koster omkring 3.500 kroner, men du kan også komme helt op på 15.000-20.000 kroner. Især, hvis du går op i lækkert design.

Vil du kun bruge soundbaren til dit TV, er det måske ikke så vigtigt med en stor soundbar, der har en masse forskellige funktioner. Du vil sagtens kunne nøjes med og få masser af glæde af en billigere og mindre model.

Går du dog meget op i både lyd, design OG funktioner, vil du typisk også skulle op og betale mere for en soundbar. Men hvis det giver dig den lydoplevelse, du altid har drømt om, er det også pengene værd. Det er jo trods alt en langtidsinvestering, da du formentlig vil komme til at bruge soundbaren i mange år frem.

Det er netop også derfor, det er klogt at tænke design med ind i dine overvejelser. Du vil nemlig komme til at kigge på den mange gange og i mange år!

Rengøring af soundbar

Har du først brugt penge på en lækker soundbar, skal du også passe godt på den. Da det er et apparat, som står fremme, vil det med tiden også blive støvet og skal derfor gøres rent.

Vær i den forbindelse opmærksom på, at du ikke bør bruge nogen form for væske, når du rengør den. Væske kan nemlig trænge ind i selve mekanikken og ødelægge og sågar komme til at kortslutte produktets elektronik. Undgå derfor at bruge nogen former for rengøringsmidler.

Du bør udelukkende rengøre soundbaren ved brug af en blød og tør klud. Helst også en klud, der ikke fælder. Brug for eksempel ikke gerne køkkenrulle.

Husk, at betrækket til soundbaren som regel ikke kan tages af og rengøres, som det ofte kan på andre slags højttalere.

Du kan i stedet rengøre selve betrækket ved brug af en blød børste. Børst betrækket nænsomt fri for støv. Du kan jo bare børste det ned på gulvet og derefter støvsuge det.

Vær påpasselig med at bruge støvsugeren til at suge støv og snavs af betrækket. En støvsuger kan komme til at hive så meget i betrækket, at de river og går i stykker. Det er derfor sikrest at bruge en børste og i stedet støvsuge støvet op fra gulvet.

Det kan i nogle tilfælde klares med en håndstøvsuger, da de ikke har samme sugeevne som en almindelig støvsuger. Men her er det stadig vigtigt at være påpasselig. Du kan eventuelt støvsuge helt ude i kanten og se, hvordan betrækket reagerer.

Men vi anbefaler helt klart at bruge børsten som den foretrukne rengøringsmetode.

FAQ

Hvilken soundbar er bedst i test?

Den bedste soundbar i test er Samsung HW-S66B/S67B. Dens syv højttalere giver dig en god lyd. Og den har både bluetooth, app-styring, CEC-certificering, ARC, Q-Symphony og Dolby Atmos og DTS Virtual:X til en uforglemmelig og uovertruffen surround-sound.

Kan en soundbar give dig surround-sound?

Surround-sound opnås, når du har en højttaler bag dig, så lyden ligesom kommer fra alle sider. En soundbar er en enkelt højttaler, der enten placeres på TV-møblet eller hænges på væggen. Du kan dog tilkøbe surround-højttalere, så du får en surround-sound-oplevelse.

Din produktekspert

Kira

Author