Spiralizer Test: 5 bedste spiralizers (August 2023)

Af Ida BAdge
Ida

Om Ida Ida er 36 år og bor lidt uden for København med sin kæreste og tre børn. Ida er et vaskeægte madøre og elsker at nørde og eksperimentere med...

Læs med i vores spiralizer test, hvor vi anmelder de 5 bedste spiralizere.
En god spiralizer er et godt og nemt redskab at tilføje i køkkenet, hvis du f.eks. gerne vil opgradere din sunde livsstil, spise flere grøntsager eller skære ned på dit forbrug af spaghetti og kulhydrater til dit hovedmåltid generelt. Med en spiralizer kan du nemt lave lækker grøntsagspasta af stort set alle slags grøntsager, frugt og grønt, som et sundt alternativ til den traditionelle pasta.

I denne spiralizer test tester vi markedet for de 5 bedste spiralizere, så du nemt kan finde frem til din første og næste spiralizer. I sammenligningstabellen herunder får du en nem og tilgængelig oversigt over de forskellige produkter, hvad de kan og deres forskellige fordele og ulemper.

Længere nede finder du vores købsguide, hvor vi sætter fokus på de forskellige parametre, der er værd at have med i dine overvejelser, når du skal købe en spiralizer.

Fordele
 • pros-icon.svg Dele der kan komme i opvaskemaskinen
 • pros-icon.svg Sugekop i bunden
 • pros-icon.svg Medfølger 3 udskiftelige knivsæt med skæreblade i rustfrit stål
 • pros-icon.svg Medfølger aftagelig beholder til opbevaring af knivsættene
 • pros-icon.svg God pris

Detaljeret gennemgang

Her finder du vinderen af bedst i test. Det er en spiralizer, der kommer med både en sugekop i bunden og låsemekanisme, samt dele der kan komme i opvaskemaskinen.

Derfor skal du vælge Oxo Good Grips Spiralskærer

Denne spiralizer fra OXO vinder som bedste spiralizer i vores spiralizer test. Det, der er virkelig godt ved denne spiralizer, er sugekoppen, der sikrer at din spiralizer står godt fast i bordpladen. Den har også en smart låse-mekanisme, der gør du kan “låse” den fast til køkkenbordet. Det er med til at give ekstra sikkerhed.

Du kan både bruge frugter og grøntsager.

De 3 udskiftelige sæt af skarpe knive i forskellige tykkelser gør det muligt for dig, at lave spiraler i alle tykkelser, uanset om du vil lave spiraler af agurk til din tzaziki, dessert med spiraler af æbler eller afprøve en af de mange opskrifter med nudler af rødbeder.

Når du skal bruge denne spiralizer, sætter du din grøntsag, f.eks. en squash eller en gulerod, i spænd, presser ind mod grøntsagen ved hjælp af håndtaget i siden og drejer på håndtaget. Så kommer der nemt og elegant grøntsagspasta eller ris ud for enden af skærekniven, lige til at koge, stege, putte i din salat eller tilberede på anden måde.

Den kommer med aftagelige dele, der tåler opvaskemaskine. Selve spiralizeren fylder ikke meget og du kan nemt opbevare knivene i boksen, der følger med.

Fordele
 • pros-icon.svg Delene tåler opvaskemaskine
 • pros-icon.svg Ekstra god pris
 • pros-icon.svg Nem at betjene
 • pros-icon.svg Egner sig til opvaskemaskine

Detaljeret gennemgang

Spiralizeren fra InnovaGoods vinder testen som bedste billige. Denne spiralizer er udformet lidt som en gammeldags citronpresser, hvilket gør den enorm let at betjene.

Derfor skal du vælge InnovaGoods Mini Spiralizer

Her får du en spiralizer til testens absolut bedste og billigste pris. Med en pris på under 100 kr. – endda under 50 kr. Så alle kan være med og prøve trenden med at lave spiraler af frugter, eks. æbler, til sin frugtsalat, og pasta og nudler af sine grøntsager, eks. gulerødder til sin aftensmad.

Med denne spiralizer er der samtidig lagt tryk på det manuelle arbejde. Det er en håndholdt spiralizer, som består af to dele – et låg og en “bund”. “Bunden” er formet som et rør, hvor kniven er placeret i midten af røret, sammen med et mindre rør i centrum til at sætte dine grøntsager fast med. I låget er der placeret små pigge. Når du skal lave dine spiraler, sætte du din grøntsag eller din frugt fast i “bunden” og presser med låget, præcis som du presser din citron ned over din citronpresser, når du vil have citronsaft. På den måde kommer der tynde spiraler ud af frugt og grønt.

Denne spiralizer kan du uden problemer komme i din opvaskemaskine, så du ikke skal tænke på rengøring.

Fordele
 • pros-icon.svg Elektrisk spiralizer – din køkkenmaskine gør arbejdet for dig
 • pros-icon.svg Aftagelige dele, der tåler opvaskemaskine
 • pros-icon.svg 5 skarpe knive i forskellige tykkelser medfølger
 • pros-icon.svg Sikkerhedsafbryder

Detaljeret gennemgang

Denne Kenwood Spiralizer vinder testen som bedste premium. Det er en elektrisk spiralizer, du kan koble på din køkkenmaskine fra Kenwood og så gør den arbejdet for dig.

Derfor skal du vælge Kenwood KAX700PL Spiralizer

Denne Kenwood spiralizer vinder som bedste premium. Det er samtidig en elektrisk version af en spiralizer – testens eneste.

Fordi det er en elektrisk spiralizer fungerer den hurtigere end den håndholdte spiralizer og den er meget nem at betjene. Din Kenwood spiralizer er perfekt i køkkenet, når det skal gå hurtigt og samtidig kommer den med en sikkerhedsafbryder, som gør den meget sikker at bruge.

Det er en af de bedste spiralizere på markedet, men den kræver en køkkenmaskine fra Kenwood. Har du dog det, er det dog en god investering, hvis du vil spise flere grøntsager og flere frugter. Denne Kenwood Spiralizer kommer med 5 knive i forskellige størrelser. Du kan både skære tykke strimler eller skiver, tynde spiraler og endda skiver af både frugter som æbler og grøntsager som løg og agurker.

Din Kenwood spiralizer sætter du på selve maskinen. Når du vil lave spiraler af grøntsager til nudler eller lignende, starter du blot din køkkenmaskine, som hvis du skulle lave alt andet. Og 3-2-1 har du grøntsager og frugter i spiraler eller skiver i forskellige størrelser. Spiralerne kan du bruge til nudler, i dine salater eller i dine desserter.

Lurch Super Spiralizer

Bedste håndholdte luksus spiralizer

Fordele
 • pros-icon.svg 3 forskellige klinger, der kan indstilles i forskellige millimeter
 • pros-icon.svg Kan komme i din opvasker for en nem rengøring
 • pros-icon.svg Sugekopper i bunden

Detaljeret gennemgang

Det ekstra smarte ved denne Lurch spiralizer er, at du kan indstille skærebladets tykkelse alt efter eks. hvilke grøntsager eller frugter, du arbejder med.

Derfor skal du vælge Lurch Super Spiralizer

Denne spiralizer fra Lurch er en af de bedste modeller på markedet. Den kommer med 3 forskellige skæreblade, du kan indstille manuelt. Det betyder du virkelig kan præcisere størrelsen og gøre den customized til dine ønsker alt efter hvilke grøntsager eller frugter du arbejder med. Dine grøntsager og frugter bliver til den lækreste spaghetti eller pasta med denne spiralizer, fordi du kan få dine grøntsagsspiraler i den tykkelse du drømmer om.

Denne spiralizer fungerer meget ligesom den første spiralizer i denne test, når du skal betjene den. Du sætter f.eks. din agurk på et spyd, sætter spydet fast i maskinen, drejer på spiralizerens håndtag og ud kommer grøntsagsspiraler. Simpelt og nemt.

Den har sugekopper i bunden, så du er sikker på den ikke glider rundt, når du arbejder med den. De 3 forskellige klinger kan du skifte, som det passer dig, og de 2 du ikke bruger, kan du nemt opbevare på selve spiralizeren.

En detalje er at dine grøntsager kommer ved denne spiralizer ud på et spyd, når du har forvandlet dem til flotte spiraler. Det gør dem nemme at håndtere og er en ekstra bonus, som kan være rart når det skal gå lidt stærkt.

OXO Good Grips Spiralizer

Bedste luksus spiralizer på budget

Fordele
 • pros-icon.svg Nem at bruge
 • pros-icon.svg God pris
 • pros-icon.svg Tåler maskinopvask
 • pros-icon.svg Kan bruges både med og uden låg

Detaljeret gennemgang

Med denne spiralizer får du et værktøj, der har en god pris, tåler maskinopvask og kan bruges på flere måder.

Derfor skal du vælge OXO Good Grips Spiralizer

Denne OXO spiralizer er en håndholdt model som er udformet ligesom spiralizeren fra InnovaGoods. Den har en god pris, hvor alle kan være med og den tåler maskinopvask, så du skal ikke bekymre dig om ekstra rengøring.

Den består af et låg og en “bund” udformet som et rør, hvor der sidder en klinge i midten. Her sætter du frugter eller grøntsager på. Det smarte er, at du selv vælger om du vil bruge låget. Du kan vælge at sætte låget på eks. din squash, men du kan også blot dreje din squash ved at holde fast i den. Når du skal lave dine grøntsagsspiraler, drejer du blot på enten låget eller squashen. Den fungerer meget lig en blyantspidser, så forestil dig blot du spidser en blyant og voila, så har du spiraler.

Du kan også fint bruge frugter, og vil du bruge bløde frugter, kan det være en fordel at sætte låget på. På den måde fastsætter du frugten og det gør du bedre kan styre den. Alt efter hvilke grøntsager eller frugter du vil bruge til at lave grøntsagspasta eller tilbehør til din dessert skal du bruge ekstra håndkraft. Det kan være værd at bemærke.

Guide

Hvad kan du med en spiralizer?

En spiralizer fungerer som en spiralskærer, der kan lave tykke strimler, fine spiraler, flotte spiraler og alt midt i mellem. De originale populære spiralizer´s stammer fra det japanske køkken, hvor den blev opfundet for at lette arbejdet med madlavningen i køkkenet.

Af grøntsager kan du bruge alt lige fra søde kartofler, gulerødder, butternut squash og agurker, æbler og selleri. Du kan kort fortalt lave lækker og nem grøntsagsspaghetti, enten som led i en sund livsstil, til at variere med i stedet for pasta og almindelig spaghetti. Med en spiralizer kan du forvandle både frugt og grøntsager til nudler. Spaghetti lavet af squash er samtidig en nem måde at sørge for, du ikke får for mange kulhydrater.

Det er også en lækker måde at servere grøntsager i salater. Mange grøntsager, især hårde grøntsager, som kan se mere indbydende, smukke og appetitvækkende ud. Fine strimler og perfekte spiraler kan pifte udseendet på f.eks. gulerødder og rødbeder op.

Både rødbeden og guleroden må siges at være en hård grøntsag og du skal bruge lidt flere kræfter ved de forskellige former for grøntsager.

Vil du gerne have mindre stykker grøntsager i dine salater eller gøre processen med at rive gulerødder hurtigere, er det også en god idé at investere i en spiralizer.

Er du småbørnsmor ved du også, at det kan være noget af en kamp at få dine krudtugler til at spise grøntsager. En spiralizer er en smart måde at skjule agurker, gulerødder, rødbeder, kartofler og andre grøntsager, der kan være lidt svære at få dit barn til at spise. Med en spiralizer forvandler du nemt grøntsagerne til tynde spiraler, nudler og spaghetti. På den måde er du godt på vej til at få dine børn til at spise den mængde frugt og grønt, de har brug for hver dag.

Sådan bruger du en spiralizer

En spiralizer er nem at bruge. I sammenligningstabellen har vi forsøgt at beskrive hvordan du bruger de forskellige modeller så godt som muligt. Kort fortalt bruger du de fleste, håndholdte spiralizere som et gammeldags råkostjern. Du sætter dit stykke grønt i spænd, drejer på et håndtag eller presser det nedad mod et knivblad, som er formet på en speciel måde, og vupti får du strimler og spiraler af dine grøntsager.

Er du i tvivl, er det nemt at finde videoer, der viser hvordan du gør, på både forhandlernes hjemmesider og på youtube.

Rengøring af din spiralizer

At gøre din spiralizer ren, falder i langt de flestes tilfælde ind under kategorien nem rengøring. De fleste spiralizere tåler opvaskemaskine – enten hele spiralizeren eller dele af den. Er det kun delene af den, skiller du nemt spiralizeren ad ligesom en almindelig råkost-maskine eller lignende køkkenmaskiner. Derefter du putter de dele, der kan tåle det, i din opvaskemaskine og vasker herefter nemt resten af i hånden.

Sådan vælger du den bedste spiralizer

Der er forskellige parametre at kigge efter, når du skal på jagt efter din næste spiralizer. Den bedste spiralizer til dig er ikke nødvendigvis den bedste til din kæreste, nabo eller bedstemor.

Pris er naturligvis et vigtigt parameter at have med i dine overvejelser. Alle spiralizere i denne test kommer i forskellige prislejer alt efter dit budget. Det har vi gjort, for at sikre at alle kan være med.

Om en spiralizer er håndholdt, dvs. skal bruges manuelt eller er en elektrisk spiralizer kan være et parameter, der kan være værd at have med. En elektrisk spiralizer er helt klart hurtigere og for nogle nemmere at betjene end en håndholdt spiralizer. En elektrisk spiralizer kan dog også være dyrere og kræve eks. en køkkenmaskine, samt mere plads i køkkenet end en håndholdt spiralizer. En manuel spiralizer kræver selvfølgelig lidt mere håndkraft, men kan til gengæld være nem at gå til for mange, fordi den ikke kræver andet end håndkraft. Du behøver f.eks. ikke en bestemt maskine eller andet for at bruge en manuel spiralizer.

Når det kommer til rengøring, kan det være rart at vide om din spiralizer kan tåle at komme i opvaskeren. Spiralizere er generelt nemme at gøre rene, men det kan være en ekstra fordel at den kan tåle maskinopvask, hvis du f.eks. har en travl hverdag, hvor det skal gå stærkt med madlavningen.

FAQ

Hvilken spiralizer er bedst i test?

Den bedste spiralizer i test er OXO Good Grips. Denne spiralizer har sugekop i bunden, tåler maskinopvask, har en god pris og så følger der 3 knivsæt med. Der medfølger også en boks, så du altid er sikker på hvor de 3 knivsæt er. På den måde skal du ikke bekymre dig om de forsvinder i dit køkken.

Hvilke parametre er vigtige når du køber en spiralizer?

Pris og hvordan du gør din spiralizer ren er to vigtige parametre. Et tredje vigtigt parameter er, hvorvidt den er håndholdt eller elektrisk. Der er forskellige fordele og ulemper ved de to parametre.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×