Sprøjtepistol Test: 3 bedste sprøjtepistoler (Juli 2024)

Af Frederikke Thuesen Jensen BAdge
Frederikke Thuesen Jensen

I mange år havde Frederikkes familie et af Skandinaviens største brandhouse indenfor køkkenudstyr, så hendes viden inden for køkkenudstyr og de forskellige brands i branchen er meget høj.  Mange gange... Læs mere

3
sprøjtepistol til træbeskyttelse

Wagner W100 Sprøjtepistol

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Har du kastet dig ud i et nyt projekt eller skal træterrassen sættes ind med den årlige træbeskyttelse, så bliver arbejdet hurtigere færdigt med en god sprøjtepistol, og det belaster din ryg og krop mindre. En sprøjtepistol er effektivt og efterlader et smukt resultat uden striber. Find den bedst mulige sprøjtepistol til dine opgaver.

I denne sprøjtepistol test gennemgår jeg 4 forskellige modeller, som alle har forskellige fordele og egner sig til forskellige arbejdsopgaver – alt fra små og mellemstore til store projekter. Vi ser på maskinernes effektivt, ydeevne, funktioner, pris og kvalitet, så du kan finde den bedste sprøjtepistol til dine opgaver, og læs om gode råd til, hvordan du vælger din næste sprøjtepistol nederst i denne artikel.

Bosch PFS 5000 E

Bedste sprøjtepistol

Fordele
 • pros-icon.svg Kan sprøjte med alle typer af maling, vandbaserede trælasurer og lak
 • pros-icon.svg Ensartet maleforsyning
 • pros-icon.svg Fodkontakt, så den kan tændes og slukkes uden at bruge dine hænder

Detaljeret gennemgang

Er du på jagt efter en kraftig, effektiv og elektrisk sprøjtepistol, som kan sprøjte med alle typer af maling, vandbaserede trælasurer og lak? Så er denne Bosch PFS 5000 E perfekt for dig. Bosch er kendt for lave gode produkter til handymanden, som holder i mange går  til en fornuftig pris.

Derfor skal du vælge Bosch PFS 5000 E

Det er en særdeles powerfuld sprøjte pistol, som er perfekt til handymanden. Den har en driftseffekt på 1200 watt, og kan påføre op til 3 m2 maling på 1 minut.

Bosch PFS 5000 E har et helt unikt og innovativt ALLpaint-teknologi, som gør, at den har mulighed for at sprøjte med alle typer for maling, vandbaserede trælasurer og lak – faktisk samtlige malingstyper uden fortynding. Der medfølger forskellige dyser til lakker, lasurer og vægmaling.

Når du skal bruge en sprøjtepistol, er det utrolig vigtig, at malingsforsyningen altid er enstartet, og det er du sikret med denne sprøjtepistol. Uanset om du bruger den i hovedhøjde eller ved gulvet, er malingsforsyningen den samme. Det skyldes Bosch smarte ConstantFeed-malingsbeholderen.

Du har også mulighed for at trinløst at justere luftmængden til regulering af den påførte mængde maling. Maskinen er også nem at påfylde maling på takket være det smarte SDS-system, hvilket også gør rengøringen nem.

Brugervenlighed, fleksibilitet og powerfull er nogle af de ting, som er essensen ved denne sprøjtemaskine, så når du er i gang med at bruge maskinen og ikke har hænderne fri, så er der selvfølgelig en fodkontakt, som kan slukke og tænde maskinen.

Bosch har desuden også fokuseret på, at du skal have arbejdsplads og være fri til at bevæge dig rundt. Derfor har sprøjtepistolen en 4 meter lang luftslange, hvilket bør være rigeligt for dig. Maskinen har selvfølgelig også integrerede hjul, så du nemt kan trække den efter dig imens arbejdet skrider frem.

Når du er færdig med at bruge maskinen, opbevares slangen og dyserne i en enkel opbevaring i selve maskinen, så du altid har tingene samlet og klart til næste gang du skal bruge sprøjtepistolen.

Hos nogle forhandlere kan du være heldig at få noget tilbehør med, men det kommer meget an på forhandler til forhandle, og om Bosch har lavet et kampagnetilbud med ekstra tilbehør. Det kan f.eks være en ekstra omrører eller flere malingsbeholdere. Som standard medfølger typisk en rengøringsbørste og malingsfilter.

Produktdetaljer: 

 • Effekt: 1200 watt
 • Påføring af maling: 3 m² pr. min
 • Slangeledning: 4 meter
 • Støvbeholdervolumen: 1000 ml
 • Vægt: 4,8 kg

Wagner Control Pro 250 R

Airless sprøjtepistol

Fordele
 • pros-icon.svg Mal mellem 100 og 120 m2 på få timer
 • pros-icon.svg Høj dækkeevne med et minimum af sprøjtestøv
 • pros-icon.svg Bærehåndtaget suger malingen direkte fra maler spanden

Detaljeret gennemgang

Hvis du skal have det bedste af det bedste, så er denne airless sprøjtepistol noget for dig. Den egner sig til det ambitiøse gør-det-selv folk, servicemedarbejdere og håndværkere. Selv hvis du er nybegynder kan du også bruge denne airless sprøjtepistol, da den er nem, effektiv og sikrer et perfekt look uden striber.

Derfor skal du vælge Wagner Control Pro 250 R

Dette er en maskine med utrolig høj ydeevne, hvilket skyldes, at den er udstyret med High Efficiency Airless teknologi, som er en helt ny generation af airless sprøjteanlæg. Den har en innovativ dyseteknologi, som sammen med den effektive pumpe, der er har reduceret tryk, gør det muligt at male mellem 100 og 120 m2 på bare få timer. Trykket er helt oppe på 110 bar ved fuld ydeevne. Derfor egner den sig til den ambitiøse handymand eller en håndværker, som skal bruge den til større projekter, da den er en del større og kraftigere end andre modeller i denne test.

Wagner Control Pro 250 R kan anvendes til alle opløsningsmiddelholdige og vandbaserede lakker, lasurer, træbeskyttelsesmidler samt dispersions- og latexmaling, så det er en meget alsidig maskine, som også er nem at bruge. Uanset hvilken malingstype du bruger, skal du ikke fortynde den.

Du har maksimal kontrol over maskinen hele tiden. Det reducerede pumpetryk gør at, der er op til 55% mindre sprøjtetåge, så du kan se præcis hvad der foregår hele tiden, og så bevirker det også til, at du ikke så hurtigt bliver træt i armene. Har du en sprøjtepistol med et meget højt tryk, bliver det hurtigt trættende for armene.

Grundlæggende har Wagner fokuseret på. at skabe en nem anvendelig maskine. Den har bl.a. en 9 meter lang slange, så du frit kan bevæge dig og et godt og behageligt håndtag, så maskinen er god at bruge. Selve pistolen er en letvægtspistol i professionel kvalitet, så du får en ubesværet arbejdsgang, da den er let og præcis at arbejde med.

Det er utrolig nemt at påfylde maling på maskinen, da det smarte bærehåndtag kan suge malingen direkte op i beholderen, hvilket gør arbejdet en smule smartere, så du ikke får maling ud over det hele.

Med alle disse ting, er Wagner Control Pro 250 R en rigtig god sprøjtepistol, som laver et perfekt og ensartet resultat uden striber – selv for nybegyndere er det et godt værktøj.

Produktdetaljer: 

 • Effekt: 550 watt
 • Påføring af maling: 16 m² på 2 min.
 • Maksimalt sprøjtetryk: 110 bar
 • Slangeledning: 9 meter
 • Vægt: 4,8 kg

Wagner W100 Sprøjtepistol

sprøjtepistol til træbeskyttelse

Fordele
 • pros-icon.svg Ideel til de små og mellemstore projekter
 • pros-icon.svg 10 gange hurtigere end, hvis du havde malet i hånden
 • pros-icon.svg 3 indstillingsmuligheder

Detaljeret gennemgang

Denne sprøjtepistol fra Wagner er lille, god og ideel til de mindre gør-det-selv projekter i huset f.eks når ens terrasse skal træbeskyttes eller til maling af døre, vinduer, hegn og mange andre opgaver. Det er en smart og handy løsning til små og mellemstore opgaver, som bestemt er meget hurtigere end at male i hånden

Derfor skal du vælge Wagner W100 Sprøjtepistol

Du kan bruge denne sprøjtepistol når du skal arbejde med lakker, lasurer eller transparent træbeskyttelse, da den giver et utrolig flot og ensartet resultat, og uanset om du arbejder over hovedhøjde eller på vandrette flader. Alt efter hvad du skal male med og hvor tyktflydende malingen er, kan man fortynde den. Du kan prøve dig frem indtil du får en flot vifte, når du anvender malersprøjten.

Dette er en mindre sprøjtepistol end de to andre i denne test, og det betyder bl.a. at selve ydeevne – altså hvor effektivt den arbejder – er en smule lavere end de andre. Den udfører stadig arbejdet helt perfekt, men egner sig de til små eller mellemstore projekter. Med denne sprøjtepistol kan arbejdet udføres 10 gange hurtigere end hvis du have malet i hånden. På 12 minutter kan du male 5 m2 med Wagner W100, så du sparer en masse tid.

For at sikre, at arbejdet bliver så præcist og hurtigt udført, er der 3 forskellige indstillinger på denne sprøjtepistol, så du har fuld kontrol over den hele tiden, og kan tilpasse hastigheden til den enkelte opgave. Det er selve fødemængden (altså mængden af maling), som kan justeres i 3 trin mellem 0 og 110 ml i minuttet.

Beholderen kan indeholder 800 ml. maling, og den sættes nemt på pistolen. Sprøjtepistolen er nem og behagelig at bruge. Den har et ergonomisk håndtag, så du kan få et godt greb om pistolen.

Køber du Wagner W100 får du en sprøjtepistol i høj kvalitet til en god pris, som er let at bruge.

Produktdetaljer: 

 • Effekt: 280 watt
 • Påføring af maling: 5 m² på 12 min
 • Forstøvningseffekt: 65 watt

Guide

Sådan vælger du den bedste sprøjtepistol til dine projekter

Der findes flere forskellige sprøjtepistoler på markedet, og derfor skal du finde den sprøjtepistol, som passer bedst til de arbejdsopgaver, som du skal bruge den til.

En af de vigtigste ting, som du også skal huske når du skal i gang med at bruge en sprøjtepistol, er at alt andet skal pakkes godt ind, for at undgå, at du sprøjter på gulvet. Det er en del anderledes end maling med pensel, og det sparer dig for en masse tid, da arbejdet er hurtigt udført.

Hvad kan en sprøjtepistol bruges til?

De fleste sprøjtepistoler kan male med de fleste former for maling dvs. typisk alle opløsningsmiddelholdige og vandbaserede lakker, lasurer, træbeskyttelsesmidler samt dispersions- og latexmaling uden de skal fortyndes. Det kan dog varierer alt efter hvilken model du køber, så det er en god idé at undersøge.

Maling af loft med sprøjtepistol

En elektrisk sprøjtepistol egner sig specielt til at male loft, fordi det går hurtig, og belaster samtidig mindre din ryg og krop. Desuden er det meget nemmere at komme ind i kroge og sprækker, hvilket også gør arbejdet nemmere.

En sprøjtepistol gør også arbejdet nemmere for dig, som har stuk i loftet, hvor der typisk at mange små detaljer, som skal males. Det gøres i stedet nemt med en sprøjtepistol.

Sprøjtepistol til træbeskyttelse

Det er ideelt at bruge en sprøjtepistol når du skal sætte terrassen ind med træbeskyttelse, hvilket er godt at gøre hvert år for at vedligeholde terrassen. Arbejdet bliver hurtigere overstået med en sprøjtepistol, og du kan samtidig være helt sikker på, at der er et ensartet lag over det hele.

Sprøjtepistolens effektivitet

Når du skal vælge den næste sprøjtepistol til dit kommende projekt, så er det vigtigt, at du ser på pistolens effektivitet, så du ved hvad du kan forvente af pistolen. De forskellige modeller er egnet til forskellige typer af opgaver; nogle er til de helt store opgaver, og kan fungere i timevis, mens andre egner sig mere til små og mellemstore opgaver.
Det er derfor vigtigt, at du sætter dig ind i det produkt, som du er ved at købe, og ved hvad du selv forventer.

Hvilke dyser medfølger der?

Undersøg hvilke forskellige dyser, der medfølger til sprøjtepistolen, fordi det kan have stor betydning for hvad du kan bruge den til. Nogle producenter har f.eks forskellige dyser til vægmaling osv.

Sprøjtepistolens beholder

Malingen bliver opbevaret i en beholder, og alt efter hvilken sprøjtepistol du vælger, kan størrelsen på beholderen variere. Den skal selvfølgelig ikke være for lille, men skal du male meget og skal du bruge sprøjtepistolen til store og tidskrævende opgaver, vil du opleve at den skal påfyldes en gang imellem, da de ca. indeholder under 1 liter. Ellers bliver pistolen simpelthen for tung, og det vil gøre dit arbejde langsommere.

En af modellerne har en beholder, som automatisk suger malingen op, hvilket sikrer, at der ikke kommer maling ud over det hele, og så er det også nemmere end hvis du skal stå og hælde maling op i beholderen

Rengøring og vedligeholdelse af sprøjtepistolen

Det er utrolig vigtigt, at du rengør sprøjtepistoler og den medfølgende beholder grundigt, da det har betydning for det endelige resultat og pistolens ydeevne.

Nogle modeller kommer endda med flere beholdere, hvilket kan være en stor fordel, hvis du et stort arbejde foran dig.

Sprøjtepistol tilbud og pris

Du kan selvfølgelig være heldig at finde sprøjtepistoler på tilbud, men de findes også til forskellige pris, så der er noget til enhver arbejdsopgave, og hus det er også en investering for din krop og ryg, som bliver mindre belastet ved at bruge en sprøjtepistol. Ift. produkter, har pris og kvalitet har det med at følge hinanden, så er du på jagt efter en god sprøjtepistol til maling og andre typer af maling, så skal det ses som en god investering.

Sådan er denne sprøjtepistol test udført

Denne sprøjtepistol test er udført ved at indsamle informationer om nogle af de bedste sprøjtepistoler på markedet. Vi kigger på de forskellige producenter, forhandlere og selvfølgelig også på hvad tidligere kunder siger om produktet. I testen har vi udvalgt 4 forskellige sprøjtepistoler i god kvalitet, som egner sig til forskellige opgaver, så der er noget til enhver handyman.

FAQ

Hvilken er den bedste sprøjtepistol i test?

Den bedste sprøjtepistol i denne test er Bosch PFS 5000 E, fordi du kan male med alle typer af maling, og så er den effektiv, nem og resultatet bliver utrolig flot. Læs dog hele artikel, og find den sprøjtepistol, der passer bedst til dine arbejdsopgaver.

Hvilken maling skal man bruge til en sprøjtepistol?

Langt de fleste sprøjtepistoler kan du bruge til alle typer af maling, træbeskyttelse, lakker og andet uden af fortynde det, og det står tydeligt beskrevet på hver model, hvad den kan tåle. Sprøjtepistolen kan altså bruges til meget mere end bare maling.

Hvilke fordele er der ved en sprøjtepistol?

En sprøjtepistol er et smart produkt, som effektiviserer dine opgaver, da du både sparer tid og skåner din ryg og krop. Desuden kan den sprøjtepistol også bruges til andet end maling, men f.eks også træbeskyttelse.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×