Stavblender test – Bedste 10 2023

I vores stavblender test analyserer, evaluerer og anmelder vi de ti bedste stavblendere på markedet. I vores analyse kigger vi på både danske og udenlandske tests, brugeranmeldelser og ekspertvurderinger af stavblendere og tildeler dem en samlet score ud fra nøje udvalgte parametre.
Af Kira BAdge
Kira

Kira Petersen bruger pendler ofte mellem Frankrig og Danmark og bruger derudover det meste af sin tid på at læse, skrive (ja, også i sin fritid!) og spille squash. Hun...

Vores kriterier er brugervenlighed, såsom hvor nemme de er at samle, bruge og indstille, men også rengøre. Vi kigger også på støjniveau, og hvor egnede de er til at blende hårdere ingredienser som frosne frugter, isterninger og hårde grøntsager. Vi undersøger ligeledes, hvor godt de blender til flydende mad.

Vi holder os selvfølgelig opdateret om nye udviklinger og teknologier og opdaterer løbende vores tests.

I vores købsguide stiller vi skarpt på de vigtigste funktioner, så du efter endt læsning vil vide alt, der er værd at vide om stavblendere.

Philips Viva HR2652/90

bedst i test

4.8
star star star star star
TestScore TestScore
Info
Vis vurderinger Arrow icon up
 • Brugeranmeldelser
  5
 • Brugervenlighed
  4
 • Støjniveau
  5
 • Smoothies
  5
 • Babymad/mos/hummus og lignende
  5
Fordele
 • pros-icon.svg Giver en jævn konsistens, også ved hårde ingredienser som frosne bær
 • pros-icon.svg Er enestående til at lave mayonnaise
 • pros-icon.svg Sprøjter ikke meget sammenlignet med andre stavblendere
 • pros-icon.svg Designet forhindrer, at stavblenderen suger sig fast til bunden af beholderen, når du blender
 • pros-icon.svg Piskeris og minihakker medfølger
Ulemper
 • cons-icon.svg Justerbar hastighed er besværlig at bruge, da du både skal holde om staven og trykke knappen ind, hvilket i længden er trættende og kan gøre hånden øm.
 • cons-icon.svg Den er stor og kluntet at håndtere (880 g).
 • cons-icon.svg Ved højere hastighed vibrerer stavblenderen i hånden.
 • cons-icon.svg Maksimal anvendelsestid ad gangen på 180 sekunder.

Detaljeret gennemgang

Philips Viva er en multifunktionel stavblender med piskeris, minihakker og mange watt. Den er den perfekte allround-blender, der klarer alskens opgaver i køkkenet. Du kan blende både supper og babymos, men også hakke nødder og frosne grøntsager og frugt. Perfekt til dig, der godt kan lide at lave mad, og gerne vil have, at det går hurtigt.

God allround-perfomance

Denne stavblender har en effekt på 800 watt, hvilket er 200 watt under de kraftigste stavblendere i test, der har en effekt på 1.000 watt. Denne model kører med 11.500 omdrejninger i minuttet og er udstyret med 2 knive i rustfrit stål.

Den viste sig i tests at være enestående til at lave mayonnaise, babymos og smoothies, men var i praktiske tests mindre god til eksempelvis pandekagedej. Den havde til gengæld ingen problemer med at blende hårde ingredienser som frosne bær.

Minihakkeren var ifølge vores grundige undersøgelser god til at blende groft, eksempelvis til at hakke hårde ingredienser som nødder, men mindre effektiv til urter og løg.

Det medfølgende piskeris sad i nogle undersøgelser ikke så godt fast i håndtaget og var en smule langsomt. Det viste sig at være mindre effektiv til at piske æggehvider, men god til at piske flødeskum ved små mængder.

Bægeret har en kapacitet på 500 milliliter. Der sidder en lille låsemekanisme øverst på låget, som skal skubbes fremad. Den var ifølge vores analyser stram, men når den er skubbet frem, kan låget ikke åbnes, og bægeret holder tæt, hvilket er en fordel.

Brugervenlighed – nem at skille ad og samle

Stavblenderen gør brug af Philips’ SpeedTouch-hastighedsstyring. Det betyder, at du i starten trykker let ind for at bruge den mindste hastighed og øger hastigheden trinvis ved at trykke knappen længere ind. Der er 3 hastighedstrin, heriblandt en turbofunktion. Ifølge vores undersøgelser var SpeedTouch-knappen besværlig at bruge, da du skal bruge kræfter på at holde om stavblenderen og samtidig trykke knappen ind. Til gengæld forhindrer blenderfodens udformning, at den suger sig fast til bunden af beholderen, når du blender.

Denne model sprøjter ikke meget, hvilket ellers godt kan være tilfældet med stavblendere. Dens maksimale brugstid er på 180, mens Smeg HBF01-stavblenderens er på 30 sekunder og Bamix SwissLine M200-modellens på 300 sekunder. Den viste sig i tests at blive varm ved længere brug på høj hastighed ligesom eksempelvis Bosch MS8CM6110.

Rengøring

Stavblenderen er nem at samle og skille ad. Du skal trykke på en enkelt knap nederst foran på håndtaget, hvilket løsner blenderstaven fra håndtaget. Den er mere besværlig at rengøre end andre modeller, da knivene af rustfrit stål grundet stavblenderens udformning ikke kan komme direkte under et vandstråle. Til gengæld tåler stavblenderen opvaskemaskine.

Vores vurdering

Dette er en god allround-stavblender med minihakker og piskeris til både grundlæggende og kreative opgaver i køkkenet. Den havde problemer med at blende pandekagedej, men er en brugervenlig stavblender, som er effektiv til hummus, pesto og smoothies, og som også kan blende supper og babymos til en smidig og jævn konsistens. Derfor har vi kåret dem som vinder blandt de mange stavblendere i vores test.

Effekt i watt (W): 800 W Omdrejninger i minuttet (RPM): 11.500 RPM Antal blade: 2 blade Materiale blenderskaft: Gummi og ABS-plast Materiale kniv: Rustfrit stål Antal hastighedstrin: 3 trin Turbofunktion: Ja Ledningslængde: 120 cm Tåler opvaskemaskine: Ja, løse dele Minihakker: Ja Piskeris: Ja, enkelt Målebæger: Ja, 500 ml Støjniveau i decibel (dB): 65,4 dB Vægt i kilogram (kg): 880 g Højde i centimeter (cm): 39,5 cm

Bosch MS8CM6110

bedste premium

4.4
star star star star star
TestScore TestScore
Info
Vis vurderinger Arrow icon up
 • Brugeranmeldelser
  4
 • Brugervenlighed
  5
 • Støjniveau
  5
 • Smoothies
  4
 • Babymad/mos/hummus og lignende
  4
Fordele
 • pros-icon.svg Robust konstruktion, der ikke vibrerer i hånden
 • pros-icon.svg Kraftfuld motor (1.000 W), der blender jævnt og hurtigt
 • pros-icon.svg Mange hastighedstrin (6 trin), plus turbofunktion
 • pros-icon.svg Støjsvag (64,6) næstmest støjsvage i test
 • pros-icon.svg Håndtag og bæger fremstillet i BPA-fri plast
 • pros-icon.svg Den dybe blenderfod er særlig velegnet til flydende ingredienser som supper og saucer
 • pros-icon.svg Lang ledning (141 cm)
Ulemper
 • cons-icon.svg Bliver varm selv efter kort tids anvendelse, så du bliver nødt til at slukke den et øjeblik, inden du igen kan bruge den.
 • cons-icon.svg Blenderfoden er besværlig at gøre ren
 • cons-icon.svg Der medfølger ikke tilbehør

Detaljeret gennemgang

Bosch MS8CM6110 er udstyret med en kraftig motor på 1.000 watt. Den arbejder med 14.700 omdrejninger i minuttet og har ligesom de andre produkter knive af rustfrit stål. I stedet for 2 knive har denne dog 4. Den er ideel til supper og saucer, som den blender til en smidig, jævn og cremet konsistens.

Performance

Kombinationen af den kraftige motor og de 4 blade gør den effektiv. Det medfølgende bæger er større end den bedste model i vores stavblender test og har en kapacitet på 600 milliliter sammenlignet med Philips Vivas bæger på 500 milliliter. Der medfølger ikke andet tilbehør end bægeret, hvor andre modeller leveres med piskeris og minihakker.

Dens design med 4 knive bestående af to store og to små knive gør samt udformningen gør, at blenderen ikke suger sig fast til bunden af bægeret. Stavblenderen viste sig i praktiske tests ikke at have problemer med at blende hverken frossen frugt eller kikærter. Den var ifølge vores undersøgelser god til babymos, som den blendede på 1 minut og 30 sekunder. En smoothie klarede den på 1 minut, mens den på 25 sekunder blendede en smidig pandekagedej, hvilket testvinderen eksempelvis ikke var god til.

Brugervenlighed

Modsat andre modeller kan du justere hastigheden ved at dreje på en knap øverst på håndtaget. Du kan vælge mellem 6 hastighedstrin. Turbofunktionen er en separat knap foran på håndtaget.

Blenderstaven er markeret med ‘max.’, hvilket er den maksimale dybde, du må dyppe staven i maden. Ifølge vores undersøgelser satte madrester sig fast i blenderfoden, som efterfølgende skulle fjernes manuelt. Tests viste også, at stavblenderen modsat andre modeller bliver op til 83 °C varm efter 20 cyklusser, hvorefter den gik i stå, eller det var nødvendigt at slukke den til afkøling. Den kunne hurtigt tages i brug igen, men det er en ulempe, da du skal vente på, at den køler af.

Den har et lydniveau på 64,6 decibel, hvor Bosch MS6CB61V1 har et lydniveau på 54,3 decibel, hvilket er det laveste i vores test.

Rengøring

For at skille stavblenderen ad skal du holde fast om blenderfoden og håndtaget og trække dem fra hinanden. Der er altså ikke ligesom hos Philips Viva en knap til at skille dem fra hinanden.

 

Madrester har tendens til at sætte sig fast i blenderfoden, og maden var i tests svær at skrabe ud, da blenderfoden er dyb, og kniven sidder langt oppe. Da den er designet med 4 knive, er den mere besværlig at gøre ren, fordi der er flere kroge og hjørner, som madrester kan sætte sig i. Til gengæld tåler blenderfoden opvaskemaskine.

Vores vurdering

Dette er en simpel, men kraftig stavblender med mange watt. Den ligger i mellemprisklassen og er fremstillet af blade i rustfrit stål og har et robust design. Den er udstyret med flere hastigheder end eksempelvis vores bedste i denne stavblender test, men bliver desværre varm under anvendelse. Den klarer derimod alt hurtigt og effektivt og udmærker sig ved at være god til at blende pandekagedej, supper og saucer. Hvis du vil være godt dækket ind, er de ekstra kroner investeringen værd.

Effekt i watt (W): 1.000 W Omdrejninger i minuttet (RPM): 14.700 RPM Antal blade: 4 blade Materiale blenderskaft: Plast Materiale kniv: Rustfrit stål Antal hastighedstrin: 12 trin Turbofunktion: Ja Ledningslængde: 141 cm Tåler opvaskemaskine: Ja, løse dele Minihakker: Nej Piskeris: Nej Målebæger: Ja, 600 ml, BPA-fri plast Støjniveau i decibel (dB): 64,6 dB Vægt i kilogram (kg): 880 g Højde i centimeter (cm): 40,2 cm

Braun MultiQuick 5 MQ5237

bedste billige

4.2
star star star star star
TestScore TestScore
Info
Vis vurderinger Arrow icon up
 • Brugeranmeldelser
  5
 • Brugervenlighed
  4
 • Støjniveau
  4
 • Smoothies
  4
 • Babymad/mos/hummus og lignende
  4
Fordele
 • pros-icon.svg Mange hastighedstrin (21 trin), plus turbofunktion
 • pros-icon.svg Blenderfodens udformning forhindrer sprøjt
 • pros-icon.svg Nem at skille ad og rengøre i eget bæger
 • pros-icon.svg Minimale sprøjt under anvendelse
 • pros-icon.svg Minihakker effektiv til at blende nødder og krydderurter til en jævn konsistens
 • pros-icon.svg Lav vægt (700 g) og ergonomisk håndtag er behageligt at holde om
 • pros-icon.svg Minihakker og piskeris medfølger
Ulemper
 • cons-icon.svg Den egner sig ikke til at knuse isterninger, da blenderfoden er for smal til, at isterningerne kan komme ind til kniven.
 • cons-icon.svg Ikke så effektiv til fiberholdige ingredienser, fx spinat
 • cons-icon.svg Langsommere til at blende ingredienser end andre modeller
 • cons-icon.svg Svært at holde tændknappen inde i lang tid ad gangen uden at blive træt i hånden
 • cons-icon.svg Højt støjniveau (91,1 dB), højeste støjniveau i test

Detaljeret gennemgang

Med denne Braun MultiQuick 5 MQ5237 får du en alsidig og effektiv stavblender. Den kører med 12.500 omdrejninger og er effektiv til både nødder og krydderurter. Den egner sig ikke til isterninger, men modsat andre modeller i testen vibrerer den ikke meget. Der følger desuden en minihakker, stav til mos og et piskeris med. Den er nem at skille ad og har mange hastighedstrin at vælge imellem.

Performance

Den har en kraftig motor på 1.000 watt ligesom Bosch MS8CM6110-modellen. Dens knive er af rustfrit stål ligesom de andre modeller i testen. Der medfølger et bæger, der har samme kapacitet på 600 milliliter som Bosch MS8CM6110-modellen. Der medfølger også et piskeris, en minihakker til at hakke grøntsager, nødder og urter samt en stav til mos.

Tests viste, at den klarer sig bedre ved mindre mængder end ved store mængder, dvs. når det medfølgende bæger fyldes op. Ved meget fiberholdige ingredienser tog det længere tid at blende indholdet. Det var MultiQuick 7-modellen bedre til. Det samme gjorde sig gældende for nøddesmør, der også tog længere tid at blende. Til gengæld sætter ingredienserne sig ikke fast i kniven, og det endelige resultat er jævnt og blødt.

Den er hurtig og effektiv til at blende mayonnaise, der tog 1 minut og 54 sekunder at lave. Den var i praktiske undersøgelser også effektiv til at piske fløde til flødeskum og æblestykker til æblemos, hvilket i test tog 30 sekunder. Den havde ingen problemer med frossen frugt, hvilket tog 1 minut. Den kunne dog ikke blende meget små frø fra eksempelvis brombær. Piskeriset piskede æggehvider stive på 4 minutter og 30 sekunder, hvilket svarer til den tid det tog Russell Hobbs Desire 24700 at klare det samme.

Brugervenlighed

Den er udstyret med et ergonomisk håndtag. I tests viste den sig også at sprøjte minimalt, når du vil bruge blenderen, hvilket eksempelvis ikke er tilfældet med Russell Hobbs Desire-stavblenderen.

Den har samme type hastighedsindstilling som Bosch MS8CM6110, hvor du drejer på en knap øverst på håndtaget. Den har ligeledes turbo-funktion, hvis knap befinder sig foran på håndtaget og under tændknappen.

Det fremgik, at Braun MultiQuick 5 har et støjniveau på 91,1 decibel, mens fx MultiQuick 7 har et støjniveau på 71,6 decibel. Braun MultiQuick 5 er den model i vores test med det højeste lydniveau.

Rengøring

Du kan ikke ligesom på testvinderen trykke på en knap for at skille alle dele ad, men skal trykke på to knapper på siden af stavblenderen, for at den nederste del løsner sig. Dette var i tests nemt og hurtigt. Du kan rengøre den manuelt eller sætte blenderfoden i opvaskemaskinen.

Vores vurdering

Dette er en alsidig stavblender med praktisk tilbehør. Den er billig, men er stadig en effektiv og kraftfuld stavblender, der klarer de samme opgaver som eksempelvis testens premiummodel. Den er en anelse langsommere og ikke lige så effektiv til fiberholdige ingredienser, men til gengæld koster den også mindre. Dette er den rette model for dig, der gerne vil have et godt forhold mellem effektivitet og pris.

Effekt i watt (W): 1.000 W Omdrejninger i minuttet (RPM): 12.500 RPM Antal blade: 2 blade Materiale blenderskaft: Plast Materiale kniv: Rustfrit stål Antal hastighedstrin: 21 trin Turbofunktion: Ja Ledningslængde: 120 cm Tåler opvaskemaskine: Ja, løse dele Minihakker: Ja Piskeris: Ja, enkelt Målebæger: Ja, 600 ml, BPA-fri plast Støjniveau i decibel (dB): 91,1 dB Vægt i kilogram (kg): 700 g Højde i centimeter (cm): 37,7 cm
4.2
star star star star star
TestScore TestScore
Info
Vis vurderinger Arrow icon up
 • Brugeranmeldelser
  5
 • Brugervenlighed
  5
 • Støjniveau
  3
 • Smoothies
  4
 • Babymad/mos/hummus og lignende
  4
Fordele
 • pros-icon.svg God til at blende nødder og urter
 • pros-icon.svg God til at lave mayonnaise
 • pros-icon.svg Nem at samle og skille ad
 • pros-icon.svg Godt forhold mellem pris og effektivitet
Ulemper
 • cons-icon.svg Fremstillet af plast og kan godt føles usolid
 • cons-icon.svg Mest velegnet til lettere og blødere ingredienser som kogte grøntsager og urter
 • cons-icon.svg Knappen skal holdes inde, hvilket kræver nogle kræfter og er trættende
 • cons-icon.svg Hakkeren har tendens til at hakke alt meget fint.

Detaljeret gennemgang

Med denne Braun MultiQuick 3 får du en god stavblender til en god pris. Den arbejder med 13.500 omdrejninger og har 2 blade i rustfrit stål og udmærker sig især ved at være god til at blende en smidig mayonnaise.

Performance

Denne stavblender har en effekt på 700 watt, hvilket er 100 watt mindre end testvinderen og 300 watt mindre end både den billige og premium i denne stavblender test, der begge har en effekt på 1.000 watt. Den har 2 hastighedstrin, hvilket giver dig færre hastigheder at vælge imellem end hos de tre første modeller i testen.

Ifølge vores undersøgelser får den karakteren ‘meget god’ til mayonnaise, smoothie og babymos, men er ligesom vores bedst i test middelmådig til at lave pandekagedej.

Der følger ikke et piskeris med som ved testens vinder og premiummodel. Til gengæld følger der ligesom ved testvinderen og Braun MultiQuick 5 en minihakker af plast med. Minihakkeren har en kapacitet på 350 milliliter og klarer uden problemer blødere ingredienser. Den egner sig eksempelvis til pesto og blev i tests vurderet til at være meget god til nødder og urter. Den er til gengæld middelgod til at blende løg, som bliver smattede. Det vil sige, du skal være hurtig til at stoppe den, hvis du vil hakke ingredienser grovere og undgå, at de bliver snaskede.

Brugervenlighed og nem rengøring

Ifølge vores analyse af stavblenderen er den nem at rengøre, da den er nem at samle og skille ad. Til gengæld fandt vi i vores undersøgelser ud af, at alle dele, inklusive klikmekanismen, er af plast. Det fremgik af tests, at disse har tendens til at knække.

Tændknappen skal ligesom på andre modeller holdes inde under brug, hvilket godt kan virke trættende i længden. Til gengæld bliver denne model ikke varm på samme måde som Bosch MS8CM6110.

Blenderfoden og de løse dele tåler maskinopvask, og du kan også gøre dem rent manuelt.

Vores vurdering

Denne stavblender er en god basismodel, der uden problemer kan klare blødere ingredienser. Der følger ikke meget tilbehør med, men du får nok til at kunne fremtrylle hjemmelavet hummus, supper og babymad. Den er perfekt til de basale køkkenopgaver. Desuden ligger den prismæssigt omkring 200 kroner under testens første tre modeller og er dermed den andenbilligste model i vores stavblender test. Den giver dig et rigtig godt forhold mellem pris og kvalitet.

Effekt i watt (W): 700 W Omdrejninger i minuttet (RPM): 13.500 RPM Antal blade: 2 blade Materiale blenderskaft: Plast Materiale kniv: Rustfrit stål Antal hastighedstrin: 2 trin Turbofunktion: Nej Ledningslængde: Ikke angivet Tåler opvaskemaskine: Ja, løse dele Minihakker: Ja Piskeris: Nej Målebæger: Ja, 600 ml, BPA-fri plast Støjniveau i decibel (dB): 67,2 dB Vægt i kilogram (kg): 780 g Højde i centimeter (cm): 39,5 cm

Braun MultiQuick 7 MQ 7000X

bedste stavblender til pandekagedej

3.8
star star star star star
TestScore TestScore
Info
Vis vurderinger Arrow icon up
 • Brugeranmeldelser
  5
 • Brugervenlighed
  4
 • Støjniveau
  3
 • Smoothies
  3
 • Babymad/mos/hummus og lignende
  4
Fordele
 • pros-icon.svg Enestående til hurtigt og effektivt at blende pandekagedej (25 sek.)
 • pros-icon.svg Trinløs hastighed, effektiv også på laveste hastighedstrin
 • pros-icon.svg Ergonomisk håndtag
 • pros-icon.svg ActiveBlade-teknologi gør det muligt at komme tættere på bunden af en gryde og blende eventuelle resterende råvarer
Ulemper
 • cons-icon.svg Ikke velegnet til isterninger, da blenderfoden er for smal til, at isterningerne kan komme ind til kniven.
 • cons-icon.svg Justeringen af hastighedstrin er ikke logisk
 • cons-icon.svg Højt lydniveau (71,6 dB)

Detaljeret gennemgang

Hvis du leder efter en kraftfuld stavblender, der blender en pandekagedej på ingen tid, er denne stavblender ideel. Med en motoreffekt på 1.000 watt, 2 blade i rustfrit stål og 13.300 omdrejninger er den også effektiv på laveste hastighedstrin. Den har desuden et praktisk ergonomisk greb.

Performance

Denne stavblender adskiller sig fra de andre modeller i testen ved at have ActiveBlade-teknologi, som gør det muligt at trykke knivene i stavblenderen ned og tættere på bunden af en gryde eller anden beholder. Det gør det muligt at få fat på svært tilgængelige ingredienser.

Den minder i sit design om MultiQuick 5-modellen. De har begge to knive og er udformet således, at de ikke sprøjter under anvendelse. De adskiller sig bl.a. ved, at der ikke følger meget tilbehør med MultiQuick 7-stavblenderen. Hvor der med MultiQuick 5-modellen følger både et enkelt piskeris, et bæger, en minihakker til at hakke grøntsager og en stav til mos med, får du med MultiQuick 7 kun et bæger. Vil du gerne have denne model med mere tilbehør, består Braun Multiquick 7-serien af 4 modeller. Stavblenderne i denne serie har samme ydeevne, men varierer i forhold til det medfølgende tilbehør. Dette er den billigste model i serien.

Braun MultiQuick 7 MQ 7000X-stavblender adskiller sig også ved, at den i tests var bedre til at blende ingredienser med et højt fiberindhold. I diverse undersøgelser fremhævedes dens evne til at lave mayonnaise på 55 sekunder. Smoothies klarer den på 50 sekunder. Det tog den 1 minut og 49 sekunder at blende ingredienserne til babymos. Denne model er ifølge vores undersøgelser enestående til at lave pandekagedej, som den klarer på 25 sekunder.

Brugervenlighed og rengøring

Denne model har trinløs hastighed, der ifølge vores undersøgelser ikke er logisk. Analyser viste, at det ikke gav denne stavblender øget værdi at have forskellige hastighedsindstillinger. Til gengæld var den effektiv på både lave og høje indstillinger.

Den vejer 200 gram mere end Braun MultiQuick 5 MQ5237. Den er med sine 40 centimeter også længere end MultiQuick 5, der måler 37,7 centimeter. Vores undersøgelser viste, at få hundrede gram kan gøre en forskel for, hvor behagelig en bruger synes, den er at anvende. De to modeller adskiller sig også ved, at MultiQuick 7 har et støjniveau på 71,6, hvor MultiQuick 5 har et lydniveau på 91,1. Testvinderen har til sammenligning et lydniveau på 65,4 decibel.

Også denne model er nem at skille ad. Den kan skylles under vandhanen og vaskes af manuelt, men blenderfoden tåler også maskinopvask.

Vores vurdering

Dette er en effektiv stavblender med en kraftfuld motor i mellemprisklassen. Den klarer alle opgaver hurtigt og uden problemer. Hastighedsindstillingerne har ingen særlig funktion, men det kan også gøre den nemmere at bruge, fordi du ikke skal tænke over, hvilken hastighed du skal anvende. Denne stavblender er især til dig, der bruger en stavblender til diverse retter uden piskeris eller lille hakker, men som vil være sikker på at kunne blende en lækker pandekagedej uden klumper.

Effekt i watt (W): 1.000 W Omdrejninger i minuttet (RPM): 13.300 RPM Antal blade: 2 blade Materiale blenderskaft: Plast Materiale kniv: Rustfrit stål Antal hastighedstrin: Trinløs Turbofunktion: Nej Ledningslængde: 122 cm Tåler opvaskemaskine: Ja, løse dele Minihakker: Nej Piskeris: Nej Målebæger: Ja, 600 ml, BPA-fri plast Støjniveau i decibel (dB): 71,6 dB Vægt i kilogram (kg): 910 g Højde i centimeter (cm): 39 cm

KitchenAid 5KHBV53BOB

bedste stavblender til anvendelse direkte i gryde og/eller pande

3.8
star star star star star
TestScore TestScore
Info
Vis vurderinger Arrow icon up
 • Brugeranmeldelser
  5
 • Brugervenlighed
  3
 • Støjniveau
  5
 • Smoothies
  3
 • Babymad/mos/hummus og lignende
  3

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Tilbehørsdel, som sættes på blenderfoden, og som beskytter bunden af gryden eller panden mod knive og blenderfodens metal
 • pros-icon.svg Egnet til fiberholdige ingredienser i små portioner
 • pros-icon.svg Stort bæger (700 ml) i BPA-fri plast
 • pros-icon.svg Bægerets låg er udstyret med en gummiring, så den ikke glider rundt på køkkenbordet
Ulemper
 • cons-icon.svg Ikke velegnet til knusning af isterninger, da den knuste masse sætter sig fast i blenderfoden
 • cons-icon.svg Ikke velegnet til at blende nødder, da de fløj ud af bægeret og grisede meget
 • cons-icon.svg Stavblenderen bliver varm ved længere anvendelse
 • cons-icon.svg Bæger og låg er fremstillet i tynd plast
 • cons-icon.svg Blenderfod tåler ikke maskinopvask
 • cons-icon.svg Tung (935 g) at arbejde med i længere tid ad gangen

Detaljeret gennemgang

Denne KitchenAid-stavblender har med en effekt på 180 watt mindre kraft end andre modeller. Til gengæld er den ligesom Bosch MS8CM6110 udstyret med 4 knive i rustfrit stål modsat de fleste andre, der har 2 knive. Den adskiller sig fra alle andre modeller i testen ved at have en beskyttelse, så du kan bruge den direkte i gryder og pande uden fare for at ridse dem.

Performance

Ved fiberholdige ingredienser som eksempelvis grønkål klarede den sig udmærket og gav en jævn og smidig konsistens. Det var nødvendigt konstant at bevæge stavblenderen op og ned for at opnå den jævne konsistens.

Ved større portioner tog det i praktiske tests længere tid at blende fiberholdige ingredienser. Slutresultatet blev jævnt med små stykker ublendede grøntsager i bunden. Vi anbefaler derfor at blende mindre portioner ad gangen.

Ifølge vores undersøgelser var den mindre effektiv til knusning af isterninger. Knivene får fat på isterningerne og knuser dem, men det fremgik af vores analyse, at det krævede mange kræfter, da du hele tiden skal trykke stavblenderen ned. Den knuste is havde tendens til at sætte sig fast i blenderfoden, så de skulle skrabes ud manuelt eller ved brug af en spatel eller varmt vand.

Den viste sig ikke at være god til at blende nødder til eksempelvis nøddesmør. Nøddestykker fløj i praktiske tests ud af bægeret. Processen tog også lang tid, hvilket resulterede i, at stavblenderen blev varm.

Brugervenlighed

Til bægeret med en kapacitet på 700 milliliter følger der et låg med, hvilket er en fordel. Stavblenderen adskiller sig fra de andre modeller i testen ved at have en beskyttelsesdel til blenderfoden. Den klikkes efter behov på blenderfoden og gør det muligt at bruge stavblenderen direkte i en gryde eller pande uden at ridse bunden. Dette er en fordel, hvis du har potter og pander med slip-let-belægning. Metallet på andre modeller risikerer at skrabe mod bunden og ridse belægningen.

Denne stavblender fås også som trådløs stavblender, som hedder KitchenAid KHHBV53. Den viste sig i tests at være bedre til at klare fiberholdige ingredienser i større portioner og nødder. De var lige gode til at blende supper.

Det er muligt at få denne model i diverse farver og med forskellige tilbehørsdele. Bemærk, at bogstaverne i navnet ændrer sig alt efter farve og tilbehør.

Rengøring

Stavblenderen skilles ad, uden at det er nødvendigt at trykke på en knap eller to som eksempelvis på testvinderen eller Braun-modellerne. I stedet hives delene fra hinanden. Denne model er mere besværlig at rengøre end de forskellige stavblendere i vores test. Den tåler modsat mange af de andre modeller ikke maskinopvask, men skal vaskes op i hånden. Til gengæld tåler både bæger og låg en tur i opvaskemaskinen.

Vores vurdering

Den ligger i den tunge ende af prisskalaen og er kun 100 kroner billigere end testens dyreste, men dobbelt så dyr som vores bedst i test. Hvis du har brug for en alsidig stavblender til forskellige opgaver, er det ikke nødvendigt at anskaffe dig denne dyre. Men laver du meget suppe og har brug for at kunne bruge den direkte i dine gryder, så er denne stavblender til dig. Du er med beskyttelsen sikker på, at der ingen risiko er for at beskadige gryden og slipper derfor for at skulle hælde indholdet fra gryden over i en anden beholder.

Effekt i watt (W): 180 W Omdrejninger i minuttet (RPM): 11.600 RPM Antal blade: 4 blade Materiale blenderskaft: Plast Materiale kniv: Rustfrit stål Antal hastighedstrin: Trinløs Turbofunktion: Nej Ledningslængde: 153 cm Tåler opvaskemaskine: Ja, løse dele, ikke blenderfod Minihakker: Nej Piskeris: Nej Målebæger: Ja, 700 ml, BPA-fri plast Støjniveau i decibel (dB): 87,6 dB Vægt i kilogram (kg): 935 g Højde i centimeter (cm): 41,4 cm

Bosch MS6CB61V1

bedste stavblender til at vakuumpakke

3.8
star star star star star
TestScore TestScore
Info
Vis vurderinger Arrow icon up
 • Brugeranmeldelser
  5
 • Brugervenlighed
  4
 • Støjniveau
  5
 • Smoothies
  2
 • Babymad/mos/hummus og lignende
  3
Fordele
 • pros-icon.svg Egnet til at vakuumpakke, vakuumbeholder på 1 L og poser på 1,2 og 3,8 L medfølger
 • pros-icon.svg Poserne er genanvendelige
 • pros-icon.svg Poser og løse dele tåler opvaskemaskine
 • pros-icon.svg Lavt lydniveau (54,3 dB), laveste i test
Ulemper
 • cons-icon.svg Ikke beregnet til isknusning
 • cons-icon.svg Det kan være svært at trykke luften ud af vakuumbeholderen
 • cons-icon.svg Besværligt at rengøre poserne efter brug
 • cons-icon.svg Vakuumsystemet holder kun en dag, og du skal derfor suge luften ud af poserne hver dag for at holde madvarerne friske.
 • cons-icon.svg Anvendes poserne til råt kød, fisk og kylling anbefales det fra producentens side at smide poserne ud og erstatte dem med nye, hvilket i længden kan være dyrt.

Detaljeret gennemgang

Ligesom den anden Bosch-model har også denne Bosch MS6CB61V1 en kraftig motor på 1.000 watt. Den har også 4 blade i rustfrit stål. Den adskiller sig fra Bosch MS8CM6110 ved at være egnet til at vakuumpakke madvarer, så de holder sig friske længere. Det er også den mest lydsvage model i test.

Performance

I tests viste stavblenderen sig at være god til mayonnaise, som den blandede på 1 minut. Den blendede en pandekagedej på 20 sekunder, mens Bosch MS8CM6110 og Braun MultiQuick 5 til sammenligning klarede det på 25 sekunder. En smoothie tog 1 minut og 30 sekunder. Til sammenligning tog det Braun MultiQuick 7 50 sekunder at blende en smoothie. Bosch MS6CB61V1 blendede babymos på 1 minut og 36 sekunder, og den er altså 4 sekunder hurtigere til at klare babymos end Braun MultiQuick 7.

Den adskiller sig fra de andre modeller ved at have pulsfunktion og ved at være designet med et vakuumsystem. Der medfølger en vakuumbeholder på 1 liter og poser i to forskellige størrelser: 1,2 og 3,8 liter. Alle plastdele, der under anvendelse kommer i kontakt med madvarer, er fremstillet i BPA-fri plast.

Brugervenlighed

Du kan bruge vakuumbeholderen eller poserne til opbevaring af madvarer. Systemet fungerer ved, at du bruger stavblenderen sammen med en dertil beregnet tilbehørsdel, som suger luften ud af beholderen eller poserne. Stavblenderen sættes på ventilen på beholderen eller en pose, hvorefter du tænder for stavblenderen. På beholderen skal den lille røde gummidut suges indad. Dette angiver, at al luften er suget ud af beholderen. Det tog i praktiske tests cirka 20 sekunder at gøre dette.

Vi var desværre ikke imponerede over gummiduttens funktion. Det var ikke altid tydeligt, om tilstrækkelig luft er suget ud, og det var nødvendigt at røre ved gummidutten med fingeren for at tjekke. I praktiske tests blev det anbefalet ikke at suge for længe, hvis posen indeholder flydende madvarer, da de kan trækkes ud gennem filteret. Ifølge tests var vakuumpakningen ikke holdbar, og det var nødvendigt at “toppe op” ved dagligt at suge luft ud af poserne, som har fundet vej ind.

Rengøring

Stavblenderen er nem at skille ad og rengøre. Blenderfoden inklusive alle løse dele tåler opvaskemaskine. Poserne kan rengøres ved at vende dem på vrang og rengøre dem manuelt eller i opvaskemaskinen. Der er mulighed for at købe flere poser ved behov. Producenten anbefaler at udskifte poserne, efter de er blevet brugt til råt kød, fisk og kylling.

Vores vurdering

Dette er en kraftfuld stavblender, der er god til at blende de fleste madvarer til den ønskede konsistens. Den kan mange af de samme ting som testvinderen og er sågar bedre til at lave pandekagedej. Den koster dog også mere og er kun de ekstra penge hver, hvis du specifikt ønsker dig mulighed for at vakuumpakke dine madvarer. Det er derfor en god stavblender til dig, der ofte ender med at smide madvarer ud, da du på denne måde kan vakuumpakke rester.

Effekt i watt (W): 1.000 W Omdrejninger i minuttet (RPM): Ikke angivet Antal blade: 4 blade Materiale blenderskaft: Plast Materiale kniv: Rustfrit stål Antal hastighedstrin: 12 trin + pulsfunktion Turbofunktion: Ja Ledningslængde: 140 cm Tåler opvaskemaskine: Ja, løse dele samt poser Minihakker: Nej Piskeris: Nej Målebæger: Ja, 600 ml, BPA-fri plast Støjniveau i decibel (dB): 54,3 dB Vægt i kilogram (kg): 770 g Højde i centimeter (cm): 39,3 cm

Smeg HBF01

bedste stavblender i retrodesign

3.4
star star star star star
TestScore TestScore
Info
Vis vurderinger Arrow icon up
 • Brugeranmeldelser
  3
 • Brugervenlighed
  3
 • Støjniveau
  4
 • Smoothies
  4
 • Babymad/mos/hummus og lignende
  3
Fordele
 • pros-icon.svg S-formet kniv er god til at gribe fat om hårdere ingredienser som isterninger eller frosne grøntsager eller bær
 • pros-icon.svg Ergonomisk håndtag udstyret med skridsikkert greb bagpå, så den ikke glider i hånden, også når hånden er våd
 • pros-icon.svg Kraftig turbofunktion
Ulemper
 • cons-icon.svg Kort anbefalet anvendelsestid (30 sek.)
 • cons-icon.svg Ikke så effektiv på fiberholdige madvarer
 • cons-icon.svg Hastighedsindstillingen kan være forvirrende
 • cons-icon.svg Middelmådig konstruktion, blenderfoden og håndtaget kan være svære at samle og sidder ikke altid godt fast.

Detaljeret gennemgang

Hvis du er på udkig simpel stavblender i et lækkert og smukt retrodesign, så er det svært at komme udenom denne Smeg-stavblender. Den fungerer med 700 watt, altså samme effekt som Braun Multiquick 3. Den adskiller sig desuden ved, at knivene i rustfrit stål er fremstillet til at modstå ridser og har en særlig effektiv s-form.

Performance

Denne Smeg-stavblender har en effekt på 700 watt, hvilket er 520 watt mere end KitchenAid-stavblenderen, som har den laveste effekt i test. Modsat KitchenAid-modellen har denne 2 knive og ikke 4. Knivene på Smeg HBF01 er formet som et s, hvilket er et effektivt design, der eksempelvis har lettere ved at gribe fat om isterninger.

I undersøgelser viste den sig at være middel til at lave babymos og fiberholdige ingredienser. Det tog flere minutter at blende fiberholdige ingredienser i en mindre portion, og det var nødvendigt at bevæge stavblenderen op og ned under hele processen. Det kan være trættende, og slutresultatet indeholdt i tests stykker af ublendede grøntsager. Den klarede sig værre ved større portioner, som for eksempel et fyldt målebæger på 500 til 600 milliliter. Resultatet var ikke jævnt og cremet, men indeholdt grove stykker af ublendede ingredienser. Til gengæld var den god til både smoothies og pandekagedej og fremragende at lave mayonnaise med.

Brugervenlighed

Der følger ingen tilbehørsdele med denne model. Der findes til gengæld en HBF02-model, hvor du får et bæger, et piskeris, en lille hakker og en grøntsagsmoser – altså det samme tilbehør som til Braun MultiQuick 5 MQ5237. Du kan også vælge at købe tilbehør til denne model. Smeg HBF01 kan skilles ad, så der er mulighed for at sætte det tilbehør på, som du vil.

Denne model har 5 hastighedstrin og en turbofunktion. Disse indstilles på 2 knapper foran på stavblenderen, der er markeret med plus og minus. Når du trykker på ‘plus’ øges hastigheden, mens ‘minus’ sænker den. Erfaringen med produktet er, at det kan være svært at vide, hvilken hastighed du har indstillet stavblenderen til på et givent tidspunkt, da hastigheden ikke er angivet med tal.

Vi var desværre ikke imponerede over dens konstruktion, der i tests viste sig at være middelmådig. I nogle tilfælde var det svært at skrue blenderfoden på håndtaget, så det sad ordentligt fast. Der var eksempler på, at de to dele sad løse og ikke kunne samles ordentligt. Det fremgik af grundige undersøgelser, at delene gik fra hinanden, hvis stavblenderen under brug blev drejet for meget den ene eller anden vej. Dette er en ulempe, da du ikke kan undgå at dreje den under anvendelse.

Sammenlignet med testvinderen har denne en kort anvendelsestid. Hvor Philips Viva kan køre i 180 sekunder ad gangen, bør denne bruges i maksimalt 30 sekunder ad gangen. Håndtaget er tykt, hvilket kan gøre det svært at holde godt om. Til gengæld er det udstyret med et skridsikkert greb, så det ikke glider, når du har våde hænder.

Rengøring

Blenderfoden på denne Smeg-stavblender kan ligesom på de andre modeller skilles fra håndtaget og tåler opvaskemaskine, hvilket er et plus.

Vores vurdering

Smeg-stavblenderen er smuk og funktionel og ideel til lettere opgaver som suppe, smoothie, saucer og mayonnaise. Den har ligesom KitchenAid-modellen et smukt design, men koster over 400 kroner mindre. Håndtaget er bastant, og hvis du har små eller skrøbelige hænder, anbefaler vi ikke denne model, men Braun MultiQuick 5, der også har den laveste vægt på 700 gram i test. Hvis du går op i design og gerne vil have en stavblender, der også ser godt ud samtidig med at kunne klare de mest basale opgaver, er denne smarte stavblender det rette valg for dig!

Effekt i watt (W): 700 W Omdrejninger i minuttet (RPM): 14.800 RPM Antal blade: 2 blade Materiale blenderskaft: Plast Materiale kniv: Rustfrit stål Antal hastighedstrin: 5 trin Turbofunktion: Ja Ledningslængde: 150 cm Tåler opvaskemaskine: Ja, blenderfod Minihakker: Nej Piskeris: Nej Målebæger: Nej Støjniveau i decibel (dB): 65,5 dB Vægt i kilogram (kg): 870 g Højde i centimeter (cm): 41,2 cm

Bamix SwissLine M200

bedste stavblender med 4 udskiftelige knive og stativ

3.2
star star star star star
TestScore TestScore
Info
Vis vurderinger Arrow icon up
 • Brugeranmeldelser
  5
 • Brugervenlighed
  3
 • Støjniveau
  3
 • Smoothies
  2
 • Babymad/mos/hummus og lignende
  3

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Der medfølger 4 forskellige blade i stedet for andet tilbehør
 • pros-icon.svg Knive kan tages af til rengøring
 • pros-icon.svg Der medfølger et stativ til opbevaring af stavblender og knive
 • pros-icon.svg Lang anbefalet anvendelsestid (300 sek.)
 • pros-icon.svg Lang ledning (190 cm), længste i test
 • pros-icon.svg Stort bæger (1.000 ml), største i test
Ulemper
 • cons-icon.svg Løse dele tåler ikke maskinopvask
 • cons-icon.svg Tung (959 g)

Detaljeret gennemgang

Bamix SwissLine-stavblender har en effekt på 200 watt, men kører med 17.000 omdrejninger i minuttet, hvilket er det højeste i test. Den adskiller sig fra andre modeller ved at bruge knive i rustfrit stål til at udføre de opgaver, som andre modellers større tilbehør klarer.

Performance

Bamix SwissLine M200 er den eneste model blandt de forskellige stavblendere, hvor du kan tage knivene af. I stedet for separat tilbehør følger der 4 forskellige knive med, der er beregnet til samme opgaver som større tilbehør. Den s-formede kniv minder om Smeg HBF01-modellens kniv. Den er beregnet til fiberholdige ingredienser og råt kød. Kniven med tre blade, hvoraf det ene peger opad, er beregnet til at hakke. Den kan eksempelvis bruges til isterninger. Det runde cirkelformede blad anvendes til at piske ingredienser, der skal blive luftige, for eksempel flødeskum og æggehvider. Det sidste runde blad med huller i er beregnet til at emulgere og mose.

Stavblenderen er robust og god at holde om. I praktiske tests viste den sig ikke at være god til mayonnaise, der blev tyndtflydende. Ifølge vores analyser er det muligt at lave en god mayonnaise, men det kræver mere øvelse at mestre denne stavblender, hvor det var nemmere med andre modeller som eksempelvis Philips Viva. Den havde ingen problemer med at piske fløde til flødeskum, som den klarede på under 30 sekunder, men vi var desværre ikke imponerede over dens evne til at piske æggehvider. Den var i praktiske tests ikke god til at hakke nødder, der ikke blev hakket jævnt. Til urter og løg var den for kraftig, og de blev snaskede.

Brugervenlighed

Når du skifter tilbehør ud på denne Bamix SwissLine M200-model, skal knivene skrues af. Den har en lang ledning på 190 centimeter, hvilket er den længste ledning i test og en fordel, hvis du gerne vil have mere bevægelsesfrihed. Det medfølgende bæger er større end andre bægre i denne test og kan indeholde 1.000 milliliter.

For at få det optimale resultat bør du indsætte den i beholderen, tænde for laveste hastighed og langsomt øge den. Derefter vinkler du stavblenderen og bevæger den langsomt op og ned. Den kan også anvendes i 300 sekunder ad gangen, hvilket er længere end både testvinderens 180 sekunder og Smeg HBF01-modellens 30 sekunder.

Rengøring

Blenderfoden på Bamix SwissLine M200 kan ikke skilles fra håndtaget, hvilket er et minus i forhold til rengøring. Det er til gengæld muligt at tage knivene af, så du kan rengøre dem separat. Hvor alle dele hos de andre modeller i denne stavblender test tåler opvaskemaskine, må denne Bamix SwissLine M200-modellens ikke komme en tur i opvaskemaskinen.

Vores vurdering

Bamix SwissLine M200 er den dyreste model i denne stavblender test og koster omkring 4 gange så meget som testvinderen. Den smarte stavblender er ideel til dig, der gerne vil have en stavblender, der er kraftig. Men du skal være opmærksom på, at den er hurtig og kræver tilvænning, inden den fungerer optimalt. Den egner sig mindre til hårde råvarer og ingredienser, der skal have en bestemt konsistens med struktur som eksempelvis nødder og pesto. Hvis du gerne vil have din stavblender stående fremme på et stativ, er denne også et oplagt valg.

Effekt i watt (W): 200 W Omdrejninger i minuttet (RPM): 17.000 RPM Antal blade: 2 blade Materiale blenderskaft: Plast Materiale kniv: Rustfrit stål Antal hastighedstrin: 2 trin Turbofunktion: Nej Ledningslængde: 190 cm Tåler opvaskemaskine: Nej Minihakker: Ja Piskeris: Nej Målebæger: Ja, 1.000 ml Støjniveau i decibel (dB): 67,5 dB Vægt i kilogram (kg): 959 g Højde i centimeter (cm): 35 cm

Russell Hobbs Desire 24700

bedste stavblender til nøddesmør

2.8
star star star star star
TestScore TestScore
Info
Vis vurderinger Arrow icon up
 • Brugeranmeldelser
  4
 • Brugervenlighed
  3
 • Støjniveau
  2
 • Smoothies
  3
 • Babymad/mos/hummus og lignende
  2
Fordele
 • pros-icon.svg Hurtig og god til nødder
 • pros-icon.svg Rummeligt bæger (700 ml) og stor minihakker (750 ml)
 • pros-icon.svg Løse dele tåler opvaskemaskine
Ulemper
 • cons-icon.svg Vibrerer meget under brug
 • cons-icon.svg Konstruktion ikke holdbar, og den har tendens til at gå hurtigt i stykker
 • cons-icon.svg Ikke så effektiv som andre modeller og efterlod ublendede stykker
 • cons-icon.svg Tung (1.820 g), tungeste i test

Detaljeret gennemgang

Hvis du gerne vil starte med en billig stavblender er denne Russell Hobbs Desire 24700 med 500 watt og 12.000 omdrejninger et godt valg. Den er især god til nøddesmør, hvilket godt kan være svært for andre modeller, der enten hakker ujævnt eller griser.

Performance

Denne model har samme type hastighedstrin med plus- og minusknap som Smeg HBF01, hvilket kan være forvirrende. Til gengæld kører denne model modsat Smeg-stavblenderen med 2 hastigheder og ikke 5, hvilket gør det nemmere at finde rundt i. Der medfølger et piskeris og en minihakker, og den kan bruges til mange funktioner ligesom Philips Viva og Braun Multiquick 3. Den har et stort bæger på 700 milliliter, hvis størrelse kun er overgået af Bamix Swissline-modellens bæger på 1 liter. Minihakkeren har en kapacitet på 750 milliliter.

Vores erfaring med stavblenderen er, at den ikke er så effektiv som andre modeller og efterlod ublendede stykker i eksempelvis hummus og suppe. Ifølge vores undersøgelser var den også langsom til at blende frosne frugter til en jævn smoothie-konsistens. Til gengæld var den i praktiske tests god til at hakke nødder. Æggehvider pisker den på 50 sekunder, men grundet vibrationerne sprøjtede meget af massen ud af bægeret, hvilket modeller som Braun MultiQuick 5 og 7 eksempelvis ikke gør.

Brugervenlighed

Ifølge vores undersøgelser vibrerer denne model så meget, at hænder og fingre efter anvendelse begynder at snurre. Produktets holdbarhed viste sig i undersøgelser ikke at være tilfredsstillende, og mange tests rapporterede om dårlig kvalitet, og at stavblenderen efter kort tid gik i stykker.

Sammenlignet med de andre modeller i testen har denne en kort ledning på 115 meter, hvilket er den korteste i test. Det er også den tungeste stavblender i test, der vejer 1.820 gram, altså 940 gram mere end testvinderen.

Rengøring

Modsat eksempelvis Bamix-modellen kan denne skilles ad, og de løse dele tåler at komme i opvaskemaskinen, hvilket er et plus.

Vores vurdering

Dette er en brugervenlig blender med mange funktioner, der er god til de lettere opgaver i køkkenet. Du får mange af de samme funktioner som eksempelvis testvinderen Philips Viva og Braun Multiquick 3, men til langt færre penge. Faktisk er dette den billigste model i denne test. Så hvis du ikke har noget imod at bruge lidt mere tid på at blende og kun bruger den lejlighedsvist, er dette en funktionel stavblender til de små opgaver. Den er også ideel til dig, der mest bare vil bruge den til at lave nøddesmør.

Effekt i watt (W): 500 W Omdrejninger i minuttet (RPM): 12.000 RPM Antal blade: 2 blade Materiale blenderskaft: Plast Materiale kniv: Rustfrit stål Antal hastighedstrin: 2 trin Turbofunktion: Nej Ledningslængde: 115 cm Tåler opvaskemaskine: Ja, løse dele Minihakker: Ja Piskeris: Ja Målebæger: Ja, 700 ml Støjniveau i decibel (dB): Ikke angivet Vægt i kilogram (kg): 1.820 g Højde i centimeter (cm): 40 cm

Guide Sådan vælger du den bedste stavblender

 
615b5e5e9ae8a-9-Philips-HR2656-90.png

Philips Viva HR2652/90

Bosch-MS8CM6110.png

Bosch MS8CM6110

Braun-MultiQuick-5-MQ5237.webp

Braun MultiQuick 5 MQ5237

Braun-Multiquick-3-MQ-3020-Pesto.png

Braun Multiquick 3 MQ 3020 Pesto

Braun_MultiQuick_7_MQ_7000X-transformed.png

Braun MultiQuick 7 MQ 7000X

KitchenAid_5KHBV53BOB-transformed.png

KitchenAid 5KHBV53BOB

Bosch-MS6CB61V1.png

Bosch MS6CB61V1

Smeg_HBF01-transformed.png

Smeg HBF01

Bamix-SwissLine-M200.png

Bamix SwissLine M200

Russell_Hobbs_Desire_24700-transformed.png

Russell Hobbs Desire 24700

TestScore TestScore
Info
4.8
star star star star star
4.4
star star star star star
4.2
star star star star star
4.2
star star star star star
3.8
star star star star star
3.8
star star star star star
3.8
star star star star star
3.4
star star star star star
3.2
star star star star star
2.8
star star star star star
Effekt i watt (W) 800 W 1.000 W 1.000 W 700 W 1.000 W 180 W 1.000 W 700 W 200 W 500 W
Omdrejninger i minuttet (RPM) 11.500 RPM 14.700 RPM 12.500 RPM 13.500 RPM 13.300 RPM 11.600 RPM Ikke angivet 14.800 RPM 17.000 RPM 12.000 RPM
Antal blade 2 blade 4 blade 2 blade 2 blade 2 blade 4 blade 4 blade 2 blade 2 blade 2 blade
Materiale blenderskaft Gummi og ABS-plast Plast Plast Plast Plast Plast Plast Plast Plast Plast
Materiale kniv Rustfrit stål Rustfrit stål Rustfrit stål Rustfrit stål Rustfrit stål Rustfrit stål Rustfrit stål Rustfrit stål Rustfrit stål Rustfrit stål
Antal hastighedstrin 3 trin 12 trin 21 trin 2 trin Trinløs Trinløs 12 trin + pulsfunktion 5 trin 2 trin 2 trin
Turbofunktion Ja Ja Ja Nej Nej Nej Ja Ja Nej Nej
Ledningslængde 120 cm 141 cm 120 cm Ikke angivet 122 cm 153 cm 140 cm 150 cm 190 cm 115 cm
Tåler opvaskemaskine Ja, løse dele Ja, løse dele Ja, løse dele Ja, løse dele Ja, løse dele Ja, løse dele, ikke blenderfod Ja, løse dele samt poser Ja, blenderfod Nej Ja, løse dele
Minihakker Ja Nej Ja Ja Nej Nej Nej Nej Ja Ja
Piskeris Ja, enkelt Nej Ja, enkelt Nej Nej Nej Nej Nej Nej Ja
Målebæger Ja, 500 ml Ja, 600 ml, BPA-fri plast Ja, 600 ml, BPA-fri plast Ja, 600 ml, BPA-fri plast Ja, 600 ml, BPA-fri plast Ja, 700 ml, BPA-fri plast Ja, 600 ml, BPA-fri plast Nej Ja, 1.000 ml Ja, 700 ml
Støjniveau i decibel (dB) 65,4 dB 64,6 dB 91,1 dB 67,2 dB 71,6 dB 87,6 dB 54,3 dB 65,5 dB 67,5 dB Ikke angivet
Vægt i kilogram (kg) 880 g 880 g 700 g 780 g 910 g 935 g 770 g 870 g 959 g 1.820 g
Højde i centimeter (cm) 39,5 cm 40,2 cm 37,7 cm 39,5 cm 39 cm 41,4 cm 39,3 cm 41,2 cm 35 cm 40 cm
Brugeranmeldelser 5 4 5 5 5 5 5 3 5 4
Brugervenlighed 4 5 4 5 4 3 4 3 3 3
Støjniveau 5 5 4 3 3 5 5 4 3 2
Smoothies 5 4 4 4 3 3 2 4 2 3
Babymad/mos/hummus og lignende 5 4 4 4 4 3 3 3 3 2
Tjek billigste pris Set til 660 kr. Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
whiteaway På lager
Set til 400 kr. Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
Power På lager
Set til 426,60 kr. Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
Komplett.dk På lager
Set til 352 kr. Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
Proshop.dk På lager
Set til 518 kr. Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
ComputerSalg På lager
Set til 1.090 kr. Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
KitchenAid På lager
Set til 711 kr. Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
DataWorld På lager
Set til 663 kr. Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
ComputerSalg På lager
Set til 1.699 kr. Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
Elgiganten På lager
Set til 277 kr. Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
Proshop.dk På lager

En stavblender er et praktisk køkkenredskab, der også bruges af mange professionelle kokke. Med det rette tilbehør kan de bedste stavblendere i mange tilfælde ikke kun erstatte en almindelig blender, men også andre køkkenredskaber. Fordelen ved en stavblender er, at den ikke fylder meget og er hurtig og nem at rengøre.

 

I vores stavblender test analyserer vi de bedste stavblendere i forskellige prisklasser, så du er sikker på at finde én, der passer til dit budget og dine forventninger.

 

Deres funktioner varierer, hvilket ikke er en dårlig ting, da du blot skal finde den model, der passer til dine behov. Vi dykker i denne købsguide ned i de vigtigste aspekter som brugervenlighed, det vil sige indstillinger, hastigheder og rengøring, men også støjniveau.

 

Dernæst kigger vi på, hvad de forskellige modeller kan, og hvad du skal være opmærksom på. Du bliver som altid på bedste vis guidet til at vælge den rette model blandt de bedste stavblendere på markedet lige nu.

Brugervenlighed – Hvad du skal være opmærksom på

Når vi taler om brugervenlighed, er der flere elementer, der udgør, om et vist produkt lever op til forventninger og krav. Den skal være nem at betjene og indstille. Dertil hører både hastighedsindstillinger, men også design, vægt og størrelse. Hvordan den rengøres har også stor betydning. En stavblender bruges af mange netop, fordi den er nemmere at rengøre end en stationær blænder. Støjniveauet er også med til at afgøre, om en stavblender er rigtig for dig. Sidst, men ikke mindst, ser vi på de mest gængse tilbehørsdele.

Hastighedsindstillinger

På mange modeller kan du justere hastigheden efter behov. Til de fleste anvendelser vil du typisk starte på en lav hastighed og så gradvist øge den. Der er forskel på, hvor mange hastighedsindstillinger de forskellige stavblendere har, og hvordan de indstilles. På nogle modeller indstilles hastigheden ved at dreje på en knap, mens du på andre skal trykke på en knap for at øge hastigheden. Mange af produkterne har en kombineret start- og hastighedsknap, hvor du øger hastigheden i takt med, at du trykker knappen længere ind.

 

Det er en smagssag, hvilken type hastighedsindstilling passer dig. Tænk over, hvordan du holder om stavblenderen, og om det er nemmere for dig at trykke en knap ind eller justere på anden vis. Hvis du har gigt eller er svagelig, er det nemmere at kunne indstille hastigheden på en drejeknap.

 

Ud over de almindelige hastighedstrin fås nogle modeller også med en turbo- eller pulsfunktion. Når du kigger på produkter, bruges de to udtryk nogle gange i flæng, men der er forskel. Turbofunktionen er den hurtigste indstilling, mens pulsfunktionen også kører med meget hurtige omdrejninger. Men i stedet for at være konstant, kommer omdrejningerne i stød. Der er eksempelvis praktisk, hvis du vil knuse is.

 

I vores test spænder antal hastighedstrin fra 2 til 21 hastighedsindstillinger. Hvor mange du har brug for afhænger af, hvad du skal bruge stavblenderen til. Til langt de fleste retter er det rigeligt med tre hastighedstrin plus eksempelvis en turbofunktion. Til mayonnaise har du brug for først en lav og dernæst en høj hastighed. Her er det altså vigtigt, at der er forskel på de diverse hastighedstrin.

Samling og rengøring

De fleste stavblendere kan skilles ad, så du tager blenderfoden af håndtaget. Det gør det nemmere at rengøre blenderstaven. Den eneste model i vores test, hvor det ikke er muligt, er Bamix-modellen. Til gengæld kan du afmontere bladene. Som regel kan de løse dele og også blenderfoden tåle maskinopvask, men ikke alle. Da Bamix-stavblenderen ikke kan skilles fra håndtaget, må den eksempelvis ikke komme i opvaskemaskinen.

 

Det er rart at kunne sætte de fleste dele i opvaskemaskinen. Men i henhold til stavblendere er det ofte mere vigtigt at kigge på udformningen af blenderfoden. Det kan i mange tilfælde være nemmere lige at skylle stavblenderen ren, og det er ofte også nødvendigt at skylle den efter anvendelse, inden du bruger den til noget nyt. I så fald har du ikke tid til at vente på, at opvaskemaskinen er færdig.

 

Kig her på, hvordan knivene sidder inde i blenderfoden. Når du holder den ind under vandhanen, kan vandstrålen på nogle modeller ikke ramme bladene. De stavblendere, hvis blenderfod har huller i, kan typisk godt skylles rene. Testvinderens blenderfod har ingen huller, og ifølge vores undersøgelser var den af den grund svær at rengøre under vandhanen.

Vægt og højde

Vægten og højden kan for nogle være en afgørende faktor. Højden på diverse stavblendere varierer med nogle centimeter, og den ønskede højde er op til den enkeltes præferencer.

 

Vægten på de bedste stavblendere svinger til gengæld med flere hundrede gram. Bruger du din stavblender meget, er det vores erfaring, at nogle hundrede gram kan gøre en stor forskel. Den letteste model i testen vejer 700 gram, mens den tungeste er på 1.820 gram.

Støjniveau – Hvor meget den larmer

Lydniveauet på stavblenderne i vores test varierer mellem 54,3 som det laveste og 91,1 decibel som det højeste. Tolerancen for lydniveauet er også individuelt, men her er nogle tal, du kan forholde dig til, så du får et bedre sammenligningsgrundlag.

 

 • 35-40 dB = et lydsvagt køleskab
 • 50 dB = Tale og støj i et åbent kontor
 • 60 dB = en almindelig samtale
 • 65 dB = en gennemsnitlig emhætte
 • 74 dB = en almindelig støvsuger
 • 80 dB = en hårtørrer
 • 98 dB = en boremaskine
 • 110 dB = musik på et diskotek

 

Som du kan se i tabellen foroven, placerer lydniveauet på den mindst støjende stavblender sig mellem støj på et åbent kontor og en almindelig samtale. Den mest larmende har et lydniveau, der minder om en hårtørrer eller en boremaskine. Lydniveauet vil afhænge af din følsomhed, men også af, på hvilke tidspunkter af døgnet du bruger den.

 

Typisk tilbehør

Mange klarer sig fint med en stavblender uden tilbehør. Du kan blende grøntsager, lave pandekagedej og lave en mayonnaise med stavblender uden at skulle tænke på fancy tilbehør. Vil du gerne udvide repertoiret, er det praktisk med mere tilbehør, der giver dig flere muligheder for at tilpasse stavblenderen til dine behov. Fordelen er, at den modsat en anden type køkkenmaskine fylder lidt og nemt kan lægges i en skuffe eller et køkkenskab.

Piskeris

Stavblendere fås med enten et enkelt eller et dobbelt piskeris og kan dermed erstatte en håndmixer. Det kan eksempelvis bruges til at piske flødeskum eller æggehvider.

Minihakker

En minihakker erstatter en foodprocessor. Den vil dog være mindre og egner sig derfor til mindre portioner. En minihakker er ideel til at lave pesto eller hakke løg eller nødder. Stavblenderen sættes fast på låget, hvorefter mekanikken inde i stavblenderen, får knivene i minihakkeren til at rotere. Nødderne kan også hakkes med stavblenderen i et bæger, men du risikerer, at nøddestykker flyver ud af bægeret, hvor de i minihakkeren er lukket inde.

Stang til mos

Til nogle modeller kan du få en særskilt påsætning til at lave mos af grøntsager eller frugt. Den er dog ikke egnet til kartoffelmos, der vil blive sej af at bruge en stavblender.

FAQ

Hvilken stavblender er bedst i test?

Den bedste stavblender i test er Philips Viva HR2652/90. Den er brugervendlig og blender selv hårde ingredienser til en jævn og smidig konsistens. Der medfølger et piskeris og en minihakker. Den har en god anvendelsestid på 180 sekunder.

Hvilken stavblender skal jeg vælge?

Du skal vælge den stavblender, der kan bruges til det, du gerne vil lave. Nogle er særligt gode til pandekagedej eller nøddesmør. Vil du bruge den til basale køkkenopgaver, vil en billig model ofte være tilstrækkelig.

Hvad kan man lave med en stavblender?

Til mange ting, men her er nogle idéer: smoothies, pesto, hummus, nøddesmør, supper, saucer og babymad.

Kan man piske æg med en stavblender?

Det kan den, hvis du vælger en model med tilhørende piskeris.

Hvad betyder watt på en stavblender?

Watt betyder, hvor meget kraft en stavblender har. Det er dog ikke effekten alene, der udgør en god stavblender. Det er en kombination af gode knive, watt og omdrejninger i minuttet.

Hvad er forskellen på en blender og en stavblender?

En stavblender fylder mindre og kan pakkes væk. Den er dog bedre til mindre portioner. En blender er bedre til at knuse isterninger og frossen frugt i større mængder.

Kan man bruge en stavblender i en gryde?

Det kan du godt, men metallet kan godt ridse din gryde, især hvis den har en slip-let-belægning. Du kan undgå dette ved at bevæge den op og ned og ikke frem og tilbage, eller købe en model med beskyttelseskappe.

Kan man bruge en stavblender i stedet for en foodprocessor?

Ja, hvis du vælger en model med tilhørende minihakker. Minihakkeren vil dog som regel være mindre end en foodprocessor og derfor være egnet til mindre portioner.

Kilder stavblender

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

 • Flag Forbrugerrådet Tænk Chevron down

  Forbrugerrådet Tænk er det største Danske forbrugerorganisation, som bl.a. udfører uvildige tests af husholdningsapparater og produkter. Tænk har testet 26 stavblendere i 2020, herunder Bosch MS8CM6110, Braun Multiquick 3 MQ 3020 Pesto, Braun Multiquick 7 MQ 7000X, Bamix SwissLine M200 og Philips Viva HR2652/90. Se deres test her

 • Flag Råd & Rön Chevron down

  Råd og Rön er det svenske svar på Forbrugerrådet Tænk og har ligeledes en lang række uvildige tests af apparater og produkter til husholdningen. De har testet 45 stavblendere, heriblandt Bosch MS8CM6110 og Bosch MS8CM6110. Se hele testen her

 • Flag Rtings.com Chevron down

  Rtings er en uafhængig Canadisk sammenligningsside, der primært tester elektronik til hjemmet. De tester i deres eget laboratorie og deres tests er udførlige og grundige. Rtings har testet 6 forskellige stavblendere, blandt andet KitchenAid 5KHBV53BOB og Braun MultiQuick 5 MQ5237. Se hele testen her

 • Flag Which.co.uk Chevron down

  Which.co.uk er en engelsk forbrugerside på linje med Forbrugerrådet Tænk. De tester løbende produkter i deres egne laboratorier og foretager sammenligninger af produkter på tværs af fabrikanter. Which har testet 11 stavblendere, blandt andet Braun MultiQuick 5 MQ5237. Se testen her

 • Flag T3.com Chevron down

  T3 er et britisk online magasin med fokus på den nyeste teknologi og de nyeste tech-gadgets. Magasinet har eksisteret i online version siden 1998 og har 10 millioner besøgende. T3 har anmeldt Smeg HBF01. Se anmeldelsen her

 • Flag Techadvisor.com Chevron down

  Techadvisor er et engelsk online magasin med 28 år på bagen. De anmelder tekniske produkter, og du kan finde anmeldelser og test af alt fra computere, tablets og smartphones til barbermaskiner. Techadvisor har anmeldt Smeg HBF01 her og Russell Hobbs Desire 24700 her.

×