Opdateret marts 2024

Steamer Test: 6 bedste steamere i test (April 2024)

I vores steamer test har vi nøje gennemgået og vurderet 6 af de bedste tøjsteamere på markedet. Vi har fokuseret på at analysere hver models dampkapacitet, brugervenlighed, opvarmningstid og kapacitet. Vores team af produkteksperter giver deres ærlige anbefalinger om, hvilke steamere der leverer de bedste resultater for at fjerne folder og opfriske tøj, og hvilke der ikke lever op til standarden.
Af Frederikke Thuesen Jensen BAdge
Frederikke Thuesen Jensen

I mange år havde Frederikkes familie et af Skandinaviens største brandhouse indenfor køkkenudstyr, så hendes viden inden for køkkenudstyr og de forskellige brands i branchen er meget høj.  Mange gange... Læs mere

De bedste tøjsteamere er en genvej til hurtig strygning, og udglatter folder på få minutter. Generelt bruger de også mindre elektricitet. Mens strygejern og tilhørende brætter kræver meget plads,, kræver steamerne kun et sted at hænge tøjet og en stikkontakt i nærheden.

De bedste håndholdte tøjsteamere kan indeholde nok vand til at klare flere stykker tøj, før de skal genopfyldes. Tøjsteamere er også multifunktionelle redskaber, som kan bruges til rengøring af gardiner og møbler, samt dræbe størstedelen af bakterier og fjerne gamle lugte.

Men der er ingen grund til bekymring. Vi hos ‘Bedsteitest.dk’ har siden 2017 analyseret over 2000 produkter, hvor vi bl.a. har gennemgået testresultater fra laboratorier, praktiske tests, tusindvis af produktanmeldelser mm., for at kunne give dig relevante købsanbefalinger.

 

Gennem årene har vi analyseret mange forskellige tøjdampere, lige fra de budgetvenlige varianter til de mere tekniske versioner.

Fortsæt med at læse, og se de 6 steamere, som vores eksperter har udvalgt som de bedste modeller på markedet, til alle husholdninger og budgetter.

I denne artikel finder du:

 • Testvinder: Den bedste steamer 2024
 • Detaljeret gennemgang af 6 modeller
  • Prissammenligning: Find den bedste pris blandt flere forhandlere (I samarbejde med Pricerunner)
 • Sammenligningstabel: Få overblik over alle produktspecifikationer og sammenlign nemt alle modeller
 • Købsguide: Alt du skal vide om at vælge den rette steamer til dit behov

Hvilken er den bedste steamer i test 2024?

Gennem de seneste år har vi analyseret og anmeldt forskellige håndholdte steamere, lige fra de mest effektive og kraftfulde modeller til mere kompakte og brugervenlige alternativer tilpasset den almindelige forbruger.

Vi har sammenlignet disse modeller og tildelt dem individuelle samt samlede scores baseret på kriterier som brugervenlighed, opvarmningstid, dampkapacitet, og evnen til at håndtere forskellige tekstilmaterialer.

Den bedste steamer i vores test er Tefal Acces Steam Care DT9100E0

Denne håndholdte tøjdamper fra Tefal er fremragende til alle typer tekstiler og effektivt fjerner folder. Den har tre dampindstillinger, hvilket gør det nemt at justere dampen til forskellige materialer. Med en kort opvarmningstid på blot 40 sekunder, en aftagelig vandtank på 200 ml, er den hurtig og effektiv til 2-3 stk tøj ad gangen.

4.4
star star star star star
TestScore TestScore
Info
Vis vurderinger Arrow icon up
 • Brugeranmeldelser
  Info
  5
 • Vandtankens størrelse
  Info
  4
 • Dampkapacitet
  Info
  4
 • Indstillinger
  Info
  5
 • Brugervenlighed
  Info
  4

Vores vurdering

Tefal Access Steam Care DT9100E0 er et godt valg for dig, der ønsker hurtig opvarmingstid og ikke skal steame mange stykker tøj ad gangen. Modellen er hurtig og effektiv, og så den samtidig prisvenlig i forhold til kvaliteten.

Fordele
 • pros-icon.svg Hurtig opvarming – 40 sek
 • pros-icon.svg 3 dampindstillinger
 • pros-icon.svg Ministrygebræt medfølger
Ulemper
 • cons-icon.svg Tung 3,3 kg

Detaljeret gennemgang

Tefal Access Steam Care DT9100E0 er en god steamer til at dampe 2-3 stykker tøj ad gangen. 

Modellen varmer hurtigt op på 40 sekunder og sender derefter 30g damp ud i minuttet. Vandtanken på 200 ml er nok til ca. 2-3 stykker let-medium krøllet tøj, før den skal fyldes op igen.

Vi er særligt begejstrede for det praktiske minestrygebræt, der følger med, og som let hænges bag ved tøj under dampning. Derved bliver det lettere at dampe tøjet på begge sider samtidig. Dertil medfølger en tekstilbørste til grovere tekstiler som fx gardiner.

Modellen er en smule tung med sine 3,3 kg, hvilket er en ulempe, hvis du skal dampe flere stykker tøj lige efter hinanden.

Type: Håndholt Vandtankens størrelse: 200 ml Dampkapacitet: 30g/m Opvarmingstid: 40sek Antal indstillinger: 3 Vægt: 3,3kg

Tefal Pure Tex DT9530

bedste billige

4.0
star star star star star
TestScore TestScore
Info
Vis vurderinger Arrow icon up
 • Brugeranmeldelser
  Info
  3
 • Vandtankens størrelse
  Info
  4
 • Dampkapacitet
  Info
  4
 • Indstillinger
  Info
  5
 • Brugervenlighed
  Info
  4

Vores vurdering

Tefal Pure Tex-modellen er et godt valg for dig, der ønsker en god og billig steamer med god vandkapacitet og dampoutput. Selvom modellen er en af de billigste i vores test, får du meget for pengene. Den eneste ulempe er vandtankens størrelse og placering.

Fordele
 • pros-icon.svg Tre dampindstillinger
 • pros-icon.svg Hurtig opvarmningstid – 25 sek
 • pros-icon.svg Vandtank på 200 ml
 • pros-icon.svg Dampskud på 90g i minuttet, kontinuerlig damp 30g/min.
 • pros-icon.svg Mulighed for at tilsætte parfume til dampen
Ulemper
 • cons-icon.svg vandtank sidder på håndtaget, hvilket gør den sværere at holde på

Detaljeret gennemgang

Denne håndholdte tøjdamper fra Tefal er en brugervenlig tøjdamper, som egner sig til alle tekstiler. Den varme damp kan fjerne folder i alle typer af tøj. Den har tre forskellige indstillinger, hvilket gør det nemt at justere dampen til for eksempel sarte materialer. Den vejer ikke ret meget, og så har den et ergonomisk design. Det ergonomiske design udfordres dog en anelse, fordi vandtanken er stor og sidder på håndtaget, hvilket gør det sværere at holde på.

 

Tefal Pure Tex kommer med en aftagelig vandtank, hvilket gør det nemt at påfylde vand. Vandtanken kan rumme 200 ml vand, hvilket rækker til at dampe ca. 2-3 stk tøj, ligesom Tefal Access Steamcare. Opvarmingstiden ligger på 25 sek, hvilket er hurtigere end fx vores testvinder. 

Det der adskiller modellen fra de øvrige i test er, at den kommer med 3 forskellige mundstykker, som kan dampe, rense og fjerne hår og fnug fra tekstiler og møbler. Dertil er det muligt at tilsætte parfume til dampen, så stoffet får en frisk duft.

Ved denne model er vi særligt glade for den kontinuerlig dampfunktion og et kraftigt dampskud på 90g/min. til genstridige folder.

Type: Håndholdt Vandtankens størrelse: 200ml Dampkapacitet: 30g/m Opvarmingstid: 25 sek Antal indstillinger: 3 Vægt: 1,2kg
4.6
star star star star star
TestScore TestScore
Info
Vis vurderinger Arrow icon up
 • Brugeranmeldelser
  Info
  4
 • Vandtankens størrelse
  Info
  5
 • Dampkapacitet
  Info
  5
 • Indstillinger
  Info
  5
 • Brugervenlighed
  Info
  4

Vores vurdering

Tefal IXEO Power QT2020E0 er et godt valg for dig, der vil steame meget tøj ad gangen og bruge steameren på samme måde som et strygejern. Den er god til kraftigere tekstiler grundet det høje dampoutput. Prismæssigt er det den dyreste model i vores test, men også den eneste stationære model.

Fordele
 • pros-icon.svg Stor vandkapacitet, sammenlignet med øvrige i test
 • pros-icon.svg smartboard med 3 indstillinger medfølger
 • pros-icon.svg 90g damp i minuttet
Ulemper
 • cons-icon.svg Vandtanken kunne være større – 1100ml
 • cons-icon.svg Opvarmingstid 70 sek

Detaljeret gennemgang

Tefal IXEO Power QT2020E0 er en stationær tøjdamper med medfølgende innovativt strygebræt. Vandtanken er seperat fra steamerhovedet, som derfor er meget let i brug. Som den eneste i denne er test steamerhovedet trekantet, som et almindeligt strygejern.

Strygebrættet har 3 forskellige indstillinger, som gør det let og praktisk at anvende. Steameren er kraftigere end de øvrige modeller i test og udsender 90g damp i minuttet. Til sammenligning ligger vores testvinder på 30g i minuttet. Opvarmingstiden på 70 sek er den længste i test men til gengæld kan den steame i længere tid.

Denne model kan bedre sammenlignes med et traditionelt strygejern, men glatter selvfølgelig via kraftig damp frem for en varmeplade. Vandtankens kapacitet er nok til 5-6 stykker tøj men med tanke på størrelsen af steameren og medfølgende tilbehør, synes vi den kunne være større og bruges til mere tøj.

Type: Stationær Vandtankens størrelse: 1100 ml Dampkapacitet: 90g/m Opvarmingstid: 70sek Antal indstillinger: 3 Vægt: 13,1 kg

Vores vurdering

Philips Handheld Steamer STH3010 er et godt valg for dig der ønsker en foldbar og billig steamer. Opvarmingstiden er en smule længere end Tefal Pocket- modellen men ellers har modellerne mange af de samme kvaliteter. Prismæssigt ligger denne model en smule billigere.

Fordele
 • pros-icon.svg Kompakt størrelse og kan foldes sammen
 • pros-icon.svg Opvarmer på 30 sek
Ulemper
 • cons-icon.svg Vandbeholder 100 ml

Detaljeret gennemgang

Philips har udviklet en lille og kompakt hånddamper, som er perfekt til at have med sig på rejser også. Den kan foldes sammen, så den ikke fylder ret meget, og den lille vandtank betyder, at hånddamperen ikke vejer ret meget.

Den varmer op på 30 sek og er herefter klar til at glatte dit tøj på farten. Lige som Tefal Access Pocket–modellen er denne foldbar og derfor meget nem at have med på fx rejser.

Vandbeholderen er på bare 100 ml, hvilket ikke dækker mere end 1-2 stk tøj ad gangen men, hvis du er på farten bør det være nok.

Dampoutputtet er på 20g i minuttet, hvilket er en smule højere end Tefal Pocket-modellen men vi vurderer fortsat at denne også er bedre til at opfriske tøjet end egentlig at glatte dit tøj.

Type: Håndholdt Vandtankens størrelse: 100ml Dampkapacitet: 20g/m Opvarmingstid: 30sek Antal indstillinger: 1 Vægt: 0,8kg

Vores vurdering

Philips Steam & Go GC362/80 er et rigtig godt valg for dig der kun skal steame 1 stk tøj ad gangen og som fx gerne vil kunne steame dit tøj på farten. Grundet den lave vægt og den medfølgende taske, er modellen meget nem at tage med.

Fordele
 • pros-icon.svg Let vægt 0,9 kg
 • pros-icon.svg Både lodret og vertikal dampning
 • pros-icon.svg Hurtig opvarmning på 22 sek
 • pros-icon.svg Varmetaske og beskyttende handske medfølger
Ulemper
 • cons-icon.svg Lille vandtank på 70 ml
 • cons-icon.svg Vandtanken er grå og det er svært at se vandstanden ved påfyldning

Detaljeret gennemgang

Philips Steam & Go GC362/80 er en lille kompakt håndholdt tøjdamper med meget hurtig opvarmning, så du hurtigt kan komme igang med at dampe dit tøj.  

Modellen er meget let og vejer under et kilo. Til sammenligning vejer Tefal Access Steam care dt9100e0 3,3 kg. Derfor bliver denne model ikke tung under brug. Den varmer også hurtigere op end vores testvinder. På bare 22 sekunder er den klar til brug.

Der er altså mange plusser ved denne model men vi synes dog at den lille vandtank er en ulempe. 70 ml rækker ikke til mere end et stykke tøj, så det skal man holde sig for øje når man overvejer sit behov. Dertil fandt vi, at det er besværligt at fylde vand på selvom modellen har aftagelig vandbeholder. Farven på vandbeholderen gør det svært at se vandstanden.

Type: Håndholdt Vandtankens størrelse: 70ml Dampkapacitet: 24g/min Opvarmingstid: 22 sek Antal indstillinger: 1 Vægt: 0,9kg

Tefal DT3030

bedste foldbare steamer

Vores vurdering

Tefal Access Pocket  steamer er til dig, der ønsker en foldbar steamer til at tage med på farten. Den er ikke til dig, der steamer mange stykker meget krøllet tøj, da den er bedst til en hurtig genopfriskning frem for egentlig udglatning.

Prismæssigt er modellen en af de billigste i test.

Fordele
 • pros-icon.svg Opvarmingstid 25 sek
 • pros-icon.svg Kan foldes sammen
 • pros-icon.svg Vejer 0,9kg
Ulemper
 • cons-icon.svg Lille vandbeholder 100 ml

Detaljeret gennemgang

Tefal Access Pocket  steamer er et godt valg til dig, som ønsker en tøjdamper, som du kan have med på farten og som er nem at anvende.

Det der særligt adskiller modellen fra de fleste andre i test er at den kan foldes sammen – derfor er den let at opbevare eller tage med på farten på fx ferie. Dertil er den let og vejer lige som Steam & Go-modellen under 1 kg. 

Vandtanken er til den lille side, men hvis du primært bruger modellen på farten og til få stykker tøj, er det ikke et problem.

Dampoutputtet på 19 g i minuttet er lavt i forhold til de øvrige i test, og derfor vurderer vi modellen bedst til at opfriske dit tøj frem for egentlig at glatte dit tøj.

Type: Håndholdt Vandtankens størrelse: 100ml Dampkapacitet: 19g/min Opvarmingstid: 25 sek Antal indstillinger: 1 Vægt: 0,9kg

Guide

 
Tefal-Access-Steam-Care-DT9100E0.jpg

Tefal Access Steam Care DT9100E0

Tefal-Pure-Tex-DT9530.jpg

Tefal Pure Tex DT9530

Tefal-IXEO-QT2020.jpg

Tefal IXEO Power QT2020E0

Philips-Handheld-Steamer-STH3010.jpg

Philips Handheld Steamer STH3010

Philips-Steam-Go-GC362-80.jpg

Philips Steam & Go GC362/80

Tefal-DT3030.webp

Tefal DT3030

TestScore TestScore
Info
4.4
star star star star star
4.0
star star star star star
4.6
star star star star star
- - -
Type Håndholt Håndholdt Stationær Håndholdt Håndholdt Håndholdt
Vandtankens størrelse 200 ml 200ml 1100 ml 100ml 70ml 100ml
Dampkapacitet 30g/m 30g/m 90g/m 20g/m 24g/min 19g/min
Opvarmingstid 40sek 25 sek 70sek 30sek 22 sek 25 sek
Antal indstillinger 3 3 3 1 1 1
Vægt 3,3kg 1,2kg 13,1 kg 0,8kg 0,9kg 0,9kg
Brugeranmeldelser 5 3 4 - - -
Vandtankens størrelse 4 4 5 - - -
Dampkapacitet 4 4 5 - - -
Indstillinger 5 5 5 - - -
Brugervenlighed 4 4 4 - - -
Tjek billigste pris Set til 606 kr. Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon Set til 452,94 kr. Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
Komplett.dk På lager
Set til 2.998 kr. Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon Set til 254 kr. Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon Set til 459 kr. Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
Butik24 På lager
Set til 311,71 kr. Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
Komplett.dk På lager

Sådan vælger du den bedste steamer

Markedet for steamere er vokset støt over de sidste år og det udvikler sig hele tiden. De fleste modeller er lavet som allround versioner, der passer til de flestes behov, men producenterne tilføjer jævnligt nye funktioner og features, som alt efter behov, kan gøre din oplevelse og det at dampe dit tøj nemmere og bedre.

Når du skal vælge din nye steamer, er der nogle parametre du bør overveje inden du køber din favorit. I nedenstående købsguide gennemgår vi de vigtigste kriterier du bør overveje.

Håndholdt vs. med stativ

Først og fremmest bør du overveje, om det skal være en håndsteamer eller en med stativ. Der findes nemlig både håndholdte modeller og dem med stativ, som er væsentligt større. Dem med stativ kaldes også for vertikale dampere. Der er fordele og ulemper ved begge, og dit valg afhænger af, hvad dit behov er.

De håndholdte dampere er praktiske, nemme at pakke sammen og fylder ikke ret meget. Desuden er det ikke nødvendigt at finde strygebrættet frem, når skjortens folder skal udglattes. Du kan blot hænge tøjet på en bøjle på dit skab eksempelvis, men du damper dit tøj.

Har man dog plads til en model med stativ, altså en vertikal damper, kan man forvente en større effektivitet og ydeevne end ved en håndholdt damper. Man får således mere for pengene ved at vælge en damper med stativ, hvor tøjet hænger på selve stativet. Den praktiske del svinder dog lidt hen, da en damper med stativ er knap så let og handy at pakke sammen, og man formentlig vil lade det stå fremme.

Ønsker du at kunne tage din damper med på ferie og lignende, vil det være en fordel at investere i en håndholdt model. I vores test er alle modeller undtagen Tefal IXEO Power QT2020E0 håndholdte. Tefals stationære model er meget kraftigere end de øvrige modeller i test men også væsentligt dyrere.

Vandbeholderens kapacitet

En af de egenskaber, som adskiller sig blandt de forskellige tøjdampere på markedet, er vandbeholderens størrelse. Skal du anvende damperen til at stryge flere sæt ad gangen eller større tekstiler som møbler, kan det være en fordel at vælge en damper med en forholdsvis stor vandbeholder.

Desuden medfører mere damp også et hurtigere og bedre resultat. Man skal dog være opmærksom på, at jo større vandbeholderen er, jo tungere vil produktet også føles i hånden. En damper med en lille vandtank fylder også mindre og kan være lettere at have med på eksempelvis rejser.

Derudover kan det være smart at undersøge, om damperen har en aftagelig vandtank, da dette gør det lettere at tømme den for overskydende vand samt fylde vand på.

Vi anbefaler desuden at du bruger destilleret vand for at undgå at steameren kalker til. I testen svinger vandbeholderens kapacitet mellem 70-200 ml vand for de håndholdte modeller.

Dampkapaciteten

Et almindeligt strygejern er utrolig effektivt til at glatte krøller og folder ud. For at undersøge hvor effektiv en steamer er, skal du se på dampkapaciteten. Der bliver nemlig ikke anvendt lige så høje temperaturer, som ved et strygejern, og dampkapaciteten bør derfor være i orden, hvis du vil kunne komme krøller til livs i mere genstridigt materiale.

Generelt kan man sige, at jo større dampkapaciteten, jo mere effektiv er damperen. Dampkapaciteten måles i g/min. Det er dog ikke nødvendigvis de bedste tøjdampere, der har den højeste dampkapacitet. Igen kommer det meget an på, hvad du skal bruge tøjdamperen til, da en lav dampkapacitet kan være særdeles velegnet til sarte tekstiler som silke og kashmir, hvor et for kraftigt dampskud kan beskadige stoffet.

Hvis du vil være sikker på at få den mest effektive dampkapacitet, skal du dog forvente at skulle op i en vertikal model, da det er her, du vil se de bedste resultater ved kraftigere materialer.

I testen svinger dampapaciteten mellem 19- 30g/m for de håndholdte varianter mens Tefal Pure Tex har et dampskud på 90g/m. Tefal IXEO Power QT2020E0’s kontinuerlige damp ligger på 90g/m – altså en del højere.

Vægt

Det kan også være en rigtig god ide at undersøge damperens vægt, særligt hvis det er en håndsteamer. Du skal nemlig kunne holde ud af børe den i den tid, som det tager at dampe tøjet. En håndsteamer bør ikke veje over et kilo, hvis du har tænkt dig at bruge den i længere tid. Hvis det bare er et enkelt stykke tøj i ny og næ, der skal dampes kan det være, at det er okay, at den vejer mere.

Desuden betyder en stor vandbeholder også, at den vejer mere. Derfor kan det være nødvendigt at overveje, hvad der er vigtigst: En stor vandbeholder, så man kan dampe flere tøjstykker ad gangen eller en lav vægt, der gør at man kan holde ud at stå med den i hånden.

Hvis du ønsker en håndsteamer, som du kan tage med ud og rejse, vil det også være en fordel at overveje dens vægt, da der jo er begrænsning på eksempelvis vægt på bagagen i flyet. Og nogle håndholdte steamer er netop udviklet til at kunne tage med på ferie. Nogle kan endda foldes sammen, så de heller ikke fylder ret meget. I vores test ligger vægten fra 0,9-3,3 kg for de håndholdte modeller. Til gengæld er dampkapaciteten højere for de tungere modeller, og de er derfor hurtigere.

Funktioner

Både de håndholdte og de vertikale modeller kan have forskellige funktioner. Nogle har blot en enkelt knap, som du skal holde nede for at starte dampningen. Andre har flere forskellige indstillingsmuligheder, hvor du blandt andet kan få en booster-funktion, som kan give en større dampkapacitet i en kort periode, hvis der eksempelvis er en genstridig pressefold eller lignende. Det kan være smart at have flere muligheder i forhold til dampningen, da forskellige tekstiler skal behandles forskelligt, hvis det skal gøres helt efter bogen.

Dog vil de fleste håndholdte tøjdampere ikke have flere forskellige indstillinger, hvilket netop også gør dem så enkle at anvende. Hvis du har brug for en damper, der kan klare alle typer af materialer, kan det være en god ide at kigge efter en større model, eventuel en vertikal tøjdamper, som har flere funktioner.

En anden funktion, der kan være brugbar, er en automatisk standby- eller slukfunktion. Det kan være en fordel, hvis du pludselig bliver afbrudt undervejs og må forlade damperen. Så vil den nemlig automatisk sørge for at slukke, og det øger sikkerheden ved brug.

En sidste ting, der er værd at nævne i forhold til funktioner, er opvarmningstiden. Det er i hvert fald en form for funktion, og en hurtig opvarmningstid kan være særdeles uundværlig, hvis det skal gå hurtigt. Mange af de håndholdte modeller har en opvarmningstid på omkring 25 sekunder, og det bør du gå efter, hvis du ønsker et hurtigt redskab til at dampe og opfriske tekstiler og møbler.

Alle modeller i vores test har auto-sluk funktion. Vores testvinder har fx 3 dampindstillinger men Tefal pure tex har dampskud.

Alle har en hurtig opvarmningstid. Tefals stationære model opvarmer på 70 sek, hvilket er det højeste i test.

FAQ

Hvilken steamer er bedst i test?

Den bedste steamer i test er Tefal Pure Tex DT9530. Den har en solid dampkapacitet, som kan effektiviseres yderligere med et damp-boost. Den har en god størrelse og kan anvendes på de fleste materialer.

Er en steamer bedre end strygejern?

Det afhænger af, hvad du skal bruge den til. Til eksempelvis bluser og kjoler vil en steamer være et godt valg, men den kan have vanskeligt ved at komme pressefolder og hårde kanter til livs. Her vil et strygejern være et bedre valg, da det kan klare mere genstridige folder.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×