Stegepande test – Se de 12 bedste stegepander 2023

Gå ikke glip af vores stegepande test, hvor du får præsenteret de 12 bedste stegepander på markedet lige nu! Vi har undersøgt markedet og gennemgået en lang række af internationale og nationale eksperttest og brugeranmeldelser for at afdække egenskaberne ved de forskellige stegepander.
Af Frederikke Thuesen Jensen BAdge
Frederikke Thuesen Jensen

I mange år havde Frederikkes familie et af Skandinaviens største brandhouse indenfor køkkenudstyr, så hendes viden inden for køkkenudstyr og de forskellige brands i branchen er meget høj.  Mange gange... Læs mere

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Vi sammenligner de bedste stegepander på deres varmeledningsevner, materiale, størrelse, non stick funktion og varmekilder, og giver de forskellige stegepander en individuel og samlet score ud fra disse parametre.

I vores købsguide går vi mere i dybden med selvsamme parametre og diskuterer deres betydning for dit valg af den bedste stegepande.

Scanpan CTX 28cm

bedst i test

4.6
star star star star star
TestScore TestScore
Info
Vis vurderinger Arrow icon up
 • Brugeranmeldelser
  5
 • Størrelse
  4
 • Materiale
  5
 • Varmedistribution
  4
 • Varmekilder
  5
Fordele
 • pros-icon.svg God jævn varmefordeling
 • pros-icon.svg Varmeresistent håndtag
 • pros-icon.svg Ovnfast
 • pros-icon.svg Kompatibel med alle varmekilder, komfurer og kogeplader
 • pros-icon.svg Tåler brug af metalredskaber
 • pros-icon.svg Non stick
Ulemper
 • cons-icon.svg Tung i forhold til andre modeller i test (1,7kg)
 • cons-icon.svg Har ikke et aftageligt håndtag

Detaljeret gennemgang

En robust og tung stegepande i håndstøbt aluminium. Leder du efter en slidstærk stegepande, der egner sig til alle typer komfurer, så er denne den bedste non-stick-stegepande!

Alsidig anvendelse

Da denne non-stick-stegepande har en belægning, kan du reducere brugen af fedtstof betydeligt, når du laver mad. Scanpan CTX stegepande er særlig velegnet til induktion, men kan også sagtens bruges på alle komfurer og kogeplader. Det betyder, at du uden problemer kan bruge den på gas-, støbejerns- og også keramiske kogeplader. Det eneste den ikke tåler er grill.

Panden har med sin diameter på 28 centimeter og en bunddiameter på 19,6 centimeter en god størrelse til en familie på 4 personer. Desuden er det afrundede håndtag behageligt at holde om. Den tåler en maksimal varme på op til 250 grader, hvilket er 20 grader mere end fx Greenpan Barcelona. I tests brillerer panden med sin gode varmefordelingsevne. Siderne tager lidt længere tid at varme op men bunden varmer meget jævnt.

Fremstillet i kvalitetsmateriale

Scanpan stegepanden er fremstillet af 5 lag støbt aluminium og er belagt med en keramisk non-stick-belægning, mens håndtaget er lavet i rustfrit stål. Håndtaget modstår varme og bliver altså ikke varmt, også selv om panden bliver gloende hed. Materialet er desuden så holdbart, at Scanpan CTX kan også tåle at blive bruge med metalredskaber. Det eneste, du bør være påpasselig med, er, at smide den gloende Scanpan CTX i iskoldt vand lige efter brug. Det kan den ikke tåle.

Nem rengøring

Takket være den praktiske slip-let-belægning er rengøringen af modellen meget nem. Du vil ofte kunne tørre den ren med et stykke køkkenrulle eller vaske den af med opvaskemiddel og varmt vand. Er du ikke en fan af at stå og vaske stegepanden op i hånden, vil du også være begejstret for, at panden tåler opvaskemaskine.

Vores vurdering

Med Scanpan CTX får du en højkvalitetspande i en god størrelse. Den har en gode varmeevne og tåler alle varmekilder undtagen grill. Panden er fri for PFOA og PFOS men belægningen indeholder PFTE, et PFAS lignende stof. Dette frigives dog først over 250 grader, så hvis du overholder brugsanvisningen, bør dette ikke være et problem. Prismæssigt ligger modellen i den høje ende, men du får en solid og holdbar pande.

Form: Rund Diameter i centimeter (cm): 28 cm Bundmål i centimeter (cm): 19,6 cm Non-stick-belægning: Ja Varmeresistent håndtag: Ja Hældetud: Nej Til induktion: Ja Til gas: Ja Til keramiske kogeplader: Ja Til støbejernskomfur: Ja Maksimal temperatur i grader (°C): 250 °C Ovnfast: Ja Tåler maskinopvask: Ja Tåler metalredskaber: Ja Ophængsøje: Nej Medfølgende låg: Nej Materiale: Aluminium, rustfri stål Vægt i kilogram (kg): 1,7 kg

Greenpan Barcelona 28 cm

bedste billige

4.2
star star star star star
TestScore TestScore
Info
Vis vurderinger Arrow icon up
 • Brugeranmeldelser
  3
 • Størrelse
  4
 • Materiale
  5
 • Varmedistribution
  5
 • Varmekilder
  4
Fordele
 • pros-icon.svg Praktisk ophængsøje
 • pros-icon.svg Bredt bundmål 22,5 cm
 • pros-icon.svg Fri for PFOA og PFAS
 • pros-icon.svg Tåler opvaskemaskine
Ulemper
 • cons-icon.svg Har ikke et aftageligt håndtag
 • cons-icon.svg Non-slip-belægningen ikke så holdbar og bunden vil med tiden blive miste sin non-stick-effektivitet
 • cons-icon.svg Tåler ikke metalredskaber

Detaljeret gennemgang

Søger du en god billig stegepande med keramisk non-stick-belægning, der tåler opvaskemaskine, så er denne model et rigtig godt bud.

Praktisk

Denne stegepande har en diameter på 28 centimeter. Desuden er der ikke stor forskel på pandens og bundens størrelse, som det kan være tilfældet med mange andre modeller. Denne stegepande har således en bunddiameter på hele 22,5 centimeter, hvor Scanpan CTX med samme diameter har en bunddiameter på 19,5.

Den er fremstillet i robust aluminium, mens håndtaget er i rustfrit stål. Den tåler alle varmekilder med undtagelse af mikrobølgeovn. Du kan også komme den i ovnen, hvilket åbner op for kreativiteten i køkkenet. Du skal blot sørge for, den ikke bliver udsat for mere end 230 grader, hvilket er dens maksimale temperatur. Det særlige ved denne lækre stegepande er ud over den keramiske belægning, at bunden er tyk, og sørger for en god varmefordelingen. Netop varmefordelingen viser sig rigtig god i tests, hvor maden tilberede jævnt og uden at brænde på.

Fri for mange skadelige kemikalier

Selv om denne stegepande har en keramisk belægning, adskiller denne non-stick-pande sig fra andre forskellige stegepander, ved at den er fri for PFOA og PFAS, så du helt undgår skadelige flourstoffer.

Nem rengøring

Materialet er særlig holdbart, der modstår ridser. Takket være non-stick-laget vil du også opleve, at den tåler opvaskemaskine, omend det fra producentens side anbefales, at du vasker den op i hånden. Test viser at modellen er meget let at rengøre og at det ofte ikke er nødvendigt at bruge sæbe. Så vil du sikre dig, at din stegepande holder i så lang tid som muligt, så vask panden af i hånden, når du kan.

Vores vurdering

Med Greenpan Barcelona får du en rigtig god og prisvenlig stegepande. Bundmålet er større end andre modeller med samme diameter, så du får ekstra stegeplads. Dertil er den keramiske belægning  fri for skadelige flourstoffer modsat fx Scanpan CTX, der indeholder PFTE i belægningen. Alt i alt er det vores vurdering at du får rigtig meget for pengene med Greenpan,

Form: Rund Diameter i centimeter (cm): 28 cm Bundmål i centimeter (cm): 22,5 Non-stick-belægning: Ja Varmeresistent håndtag: Ikke angivet Hældetud: Nej Til induktion: Ja Til gas: Ja Til keramiske kogeplader: Ja Til støbejernskomfur: Ja Maksimal temperatur i grader (°C): 230 °C Ovnfast: Ja Tåler maskinopvask: Ja (men opvask i hånden anbefales) Tåler metalredskaber: Nej Ophængsøje: Ja Medfølgende låg: Nej Materiale: Aluminium, rustfri stål Vægt i kilogram (kg): Ikke angivet
4.6
star star star star star
TestScore TestScore
Info
Vis vurderinger Arrow icon up
 • Brugeranmeldelser
  4
 • Størrelse
  5
 • Materiale
  5
 • Varmedistribution
  4
 • Varmekilder
  5

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Kan tåle høj temperatur (260 grader)
 • pros-icon.svg Egnet til alle varmekilder
 • pros-icon.svg Hurtig opvarmning
 • pros-icon.svg 30 cm i diameter – næststørste i test
 • pros-icon.svg Hjælpehåndtag
 • pros-icon.svg Livstidsgaranti
Ulemper
 • cons-icon.svg Har ikke et aftageligt håndtag
 • cons-icon.svg Ved opvarmning på induktion buer bunden, så fedtet løber ud i kanten
 • cons-icon.svg Håndtag bliver vmt i ovnenar

Detaljeret gennemgang

Le Creuset er et anerkendt mærke, der særligt er kendt for deres emaljegryder. Men lad os slå et slag for deres lækre pander også .

Er du på udkig efter en stor stegepande fremstillet med slidstærk slip-let-belægning, så er denne Le Creuset Toughened Non-Stick-model den rette pande til dig.

Alt det praktiske og lækre

Modellen har en samlet diameter på 30 centimeter, hvilket gør den til den næststørste model i vores test. Bunden måler til sammenligning 21 centimeter i diameter, hvor Greenpan Barcelona har 22,5 cm i bunden. En ting vi er særligt begejstrede for er stegepandens bundtykkelse, som ligger på 4,5 centimeter, hvilket sørger for en hurtig, men især for en jævn fordeling af varmen. Ifølge vores undersøgelser, varmer panden hurtigt og jævnt op og giver en god stegning af maden.

Håndtaget er ergonomisk udformet og modsat fx Scanpan CTX er denne udstyret med et hjælpehåndtag.  Selve panden er lavet af presset aluminium, mens bunden er i rustfrit stål.

Alsidig anvendelse

Stegepanden kan tåle høje temperaturer på op til 260 grader. Den kan også tåle en tur i ovnen, men vær opmærksom på at denne, modsat Scanpan CTX ikke har varmeresistent håndtag. Hvis du anskaffer dig det dertilhørende låg, bør du dog være opmærksom på, at låget til forskel fra selve stegepanden kan tåle en lavere maksimal temperatur på 220 grader. Selv om panden er holdbar og slidstærk, bør du dog kun anvende redskaber i enten træ eller plast til at tilberede mad i den.

Nem og hurtig rengøring

Det er ikke kun en god stegepande, men en særdeles holdbar stegepande. Tests viser at den er meget nem at rengøre og selvom den tåler opvaskemaskine anbefaler vi at den vaskes op i hånden. Det vil få den til at holde længere.

Vores vurdering

Det er ikke for sjov at Le Creuset er så populært et brand, og denne pande skuffer på ingen måde. Prisen er i den høje ende i vores test, men Le Creuset yder livstidsgaranti på den, så den kan anses som en investering der kan gå i arv, såfremt du passer godt på den. I tests leverer den udelukkende positive resultater, og passer til en familie på 4 så hvis prisen ikke er en hindring, har den vores klare anbefaling.

Form: Rund Diameter i centimeter (cm): 30 cm Bundmål i centimeter (cm): 21 cm Non-stick-belægning: Ja Varmeresistent håndtag: Ikke angivet Hældetud: Nej Til induktion: Ja Til gas: Ja Til keramiske kogeplader: Ja Til støbejernskomfur: Ja Maksimal temperatur i grader (°C): 260 °C Ovnfast: Ja Tåler maskinopvask: Ja (men opvask i hånden anbefales) Tåler metalredskaber: Nej Ophængsøje: Nej Medfølgende låg: Nej Materiale: Presset aluminium Vægt i kilogram (kg): 1,43 kg

Tefal Excellence 32cm

bedste store stegepande

Fordele
 • pros-icon.svg Termospot
 • pros-icon.svg Ridsefri titanium
 • pros-icon.svg Forstærket med ultrahårde krystaller
 • pros-icon.svg 32 cm i diameter – største i vores test
Ulemper
 • cons-icon.svg Belægningen i bunden har en begrænset holdbarhed

Detaljeret gennemgang

Står du og mangler en stor stegepande er denne Tefal Excellence-pande på hele 32 centimeter perfekt til dine behov. Der er ikke kun stor, men faktisk også en prisvenlig stegepande. I vores undersøgelser kom det frem at det store pandemål ikke er komptibelt med alle kogeplademål, så husk at tjekke din kogeplade inden køb.

Denne non-stick-stegepande er blevet udsat for mange gentagne og intense test, og dens multilags belægning er særlig slidstærk. Faktisk holder den ifølge Tefal selv op til 6 gange mere end ved andre almindelige stegepander. Dens bund er belagt med ridsefri titanium, mens håndtaget er delvis lavet i rustfrit stål. Tests viser at håndtaget er lidt for lille til panden, som er tung grundet sin størrelse. En feature der adskiller denne model fra de andre i test, er termospottet, som angiver hvornår panden er varm og klar stegning.

Modellen er ovnfast, men tåler en temperatur på 175 grader, hvilket er betydligt lavere end de andre modeller i vores test. Det anbefales ligeledes, at du hovedsageligt anvender køkkenredskaber af enten træ eller plast til panden, da metal godt kan ridse overfladen og ødelægge belægningen. Dertil viste tests også at denne pande ikke har samme holdbarhed som fx Le Creuset.

Vores vurdering

Hvis du leder efter en god grundpande til din hverdagsmadlavning er denne model et godt bud. Det praktiske termospot gør det lettere at se, hvornår panden er klar og så passer størrelsen til 5-6 mennesker. Vær opmærksom på målet af dine kogeplader. Non stick belægningen er ikke lige så holdbar som på andre pander i test, men prisen er også derefter.

Form: Rund Diameter i centimeter (cm): 32 cm Bundmål i centimeter (cm): Ikke angivet Non-stick-belægning: Ja Varmeresistent håndtag: Ikke angivet Hældetud: Nej Til induktion: Ja Til gas: Ja Til keramiske kogeplader: Ja Til støbejernskomfur: Ja Maksimal temperatur i grader (°C): 175 °C Ovnfast: Ja Tåler maskinopvask: Ja (men opvask i hånden anbefales) Tåler metalredskaber: Nej Ophængsøje: Ja Medfølgende låg: Nej Materiale: Aluminium, titanium Vægt i kilogram (kg): Ikke angivet

Scanpan Classic 24cm

bedste stegepande til gas- og glaskeramiske kogeplader

Fordele
 • pros-icon.svg Let (0,96kg, letteste model i test)
 • pros-icon.svg Ophængsøje
 • pros-icon.svg Effektiv non stick belægning i tests
Ulemper
 • cons-icon.svg Låg skal købes separat
 • cons-icon.svg Belægningen i bunden har en begrænset holdbarhed
 • cons-icon.svg Kan ikke bruges på induktion

Detaljeret gennemgang

Denne stegepander er ideel til dig, der har gas- eller glaskeramiske kogeplader! Giv din mad de bedste forhold med denne non-stick-stegepande. Da den har en keramisk non-stick-belægning af titanium sørger den for en perfekt varmefordeling selv ved lavere temperaturer. Stegepanden er fremstillet specielt til keramiske og gaskomfurer. Den er ikke egnet til induktion, men kan godt tåle et almindeligt komfur. Den er ovnfast og kan klare en maksimal temperatur på op til 260 grader. Den har en diameter på 24 centimeter samlet set, mens bundens diameter er på 18,5 centimeter, hvilket er høj sammenlignet med Scanpan CTX, der med 28 cm i diameter har et bundmål på 19,5 cm.

Dens sider har en god højde på 5,8 centimeter, så du kan lave mange forskellige retter, uden at det flyder over, samtidig med at det er nemt at bruge køkkenredskaber.

Vores erfaring er at panden er meget let at rengøre og at non stick belægningen er meget effektiv, så intet hænger i.

Håndtaget er fastsat med et specialdesignet system. Der bruges ingen skruer i håndtaget, så du risikerer ikke, at håndtaget med tiden bliver løst og vipper. Selve panden er lavet med praktisk non-stick-funktion. Den tåler også at komme en tur i opvaskemaskine, selvom det anbefales at rengøre den i hånden for at forlænge dens levetid så meget som muligt.

Vores vurdering

Her får du en solid pande til den mindre familie. Trods den lille størrelse har den et stort bundmål, så den passer til 2-3 personer. Den er ikke for dig med induktionskomfur, men til alle andre varmekilder fungerer den super. Prismæssigt lægger den sig i mellemklassen, hvor de fleste kan være med. Særligt for så effektiv en pande.

Form: Rund Diameter i centimeter (cm): 24 cm Bundmål i centimeter (cm): 18,5 cm Non-stick-belægning: Ja Varmeresistent håndtag: Ikke angivet Hældetud: Nej Til induktion: Nej Til gas: Ja Til keramiske kogeplader: Ja Til støbejernskomfur: Ja Maksimal temperatur i grader (°C): 260 °C Ovnfast: Ja Tåler maskinopvask: Ja (men opvask i hånden anbefales) Tåler metalredskaber: Ja Ophængsøje: Ja Medfølgende låg: Nej Materiale: Genbrugsaluminium Vægt i kilogram (kg): 0,96 kg

Eva Solo Trio 28 cm

bedste pande til induktion

Fordele
 • pros-icon.svg Tåler meget høje temperaturer (400 grader, det højeste i test)
 • pros-icon.svg Sandwichbund – giver en god varmefordeling
 • pros-icon.svg Let i forhold til dens størrelse
 • pros-icon.svg Bedst til induktion
Ulemper
 • cons-icon.svg Non-stick-belægningen er ikke så effektiv som på andre stegepander

Detaljeret gennemgang

En robust stegepande med sandwichbund, der kan tåle ekstremt høje temperaturer på op til hele 400 grader. Den tåler både induktion, gas, glaskeramisk komfur og almindelige kogeplader. Denne non-stick-stegepande med sin keramiske belægning tåler desuden også at komme en tur i ovnen, hvilket gør den særlig alsidig og meget mere varmefast end de andre modeller i vores test.. Stegepanden er fremstillet i aluminium, og dens håndtag i rustfrit stål. Det er vores erfaring at håndtaget ikke er varmeresistent og bliver varmt når panden kommer i ovnen. Håndtaget er ydermere lavet i et smukt todelt design, der har den nyttige funktion, at der er hul i midten, så du kan hænge panden op på en krog, hvis du ønsker det.

Den runde stegepande har en diameter på 28 centimeter, mens siderne har en højde på 4,5 centimeter. Til sammenligning er siderne på fx Scanpan Classic 5,8 cm høje. Sandwichbunden er prikken over i’et, der sørger for den helt perfekte varmefordeling ved hver anvendelse. I tests viser panden sig at varme hurtigt op og fungere særligt godt på induktion grundet de høje temperaturer.

Sammenlignet med andre modeller i test med samme diameter, er denne den letteste med 1,1 kg.

Tests viste også at belægningen ikke er lige så stærk som på andre modeller, så vær ekstra opmærksom på ikke at bruge skarpe redskaber eller grove opvaskesvampe.

Vores vurdering

Hvis du leder efter en stegepande, som kan tåle høje temperaturer og er særligt god til induktion, så er denne et rigtig godt bud.

Panden har med sine 28 cm en god standardstørrelse, som passer til de fleste. Vi anbefaler den til en familie på 4 med induktionskomfur, som ønsker sig en god grundpande.

Form: Rund Diameter i centimeter (cm): 28 cm Bundmål i centimeter (cm): Ikke angivet Non-stick-belægning: Ja Varmeresistent håndtag: Ikke angivet Hældetud: Nej Til induktion: Ja Til gas: Ja Til keramiske kogeplader: Ja Til støbejernskomfur: Ja Maksimal temperatur i grader (°C): 400 °C Ovnfast: Ja Tåler maskinopvask: Ja (men opvask i hånden anbefales) Tåler metalredskaber: Ikke angivet Ophængsøje: Nej, men todelt håndtag, så den kan godt hænges op. Medfølgende låg: Nej Materiale: Aluminium, rustfri stål, keramisk belægning Vægt i kilogram (kg): 1,17 kg

Tefal Intuition 28cm

bedste pande med varmeindikator

Fordele
 • pros-icon.svg Varmeindikator i bunden
 • pros-icon.svg Kan bruges på alle varmekilder
 • pros-icon.svg 5 års garanti
Ulemper
 • cons-icon.svg Håndtaget bliver varmt på den del, der er tættest på selve stegepanden

Detaljeret gennemgang

En non-stick-stegepande med håndtag i rustfrit stål og dejligt høje sider, der kan indeholde 1,5 liter. Den har en kvalitativ, tyk sandwichbund, men vejer samtidig kun små 1,22 kilo, hvilket gør denne stegepande til en af de letteste i vores stegepande test. Desuden har denne pande, ligesom Tefal Excellence-modellen, den smarte varmeindikator i bunden, som viser, hvornår panden er varm nok til brug. Særligt for dig som er ny udi madlavning er dette en fordel.

Stegepanden har en rund form og en god størrelse på 28 centimeter i diameter, der giver en jævn varmefordeling. Ifølge vores undersøgelser varmer modellen hurtigt op og giver en god varme til stegning. Ligesom med Eva Solo Trio er belægningen ikke helt så holdbar som ved andre modeller i test. Derfor skal du være særligt opmærksom ved metalredskaber og opvask.

Vores vurdering

Hvis du leder efter en god pande til nybegynderen, så er denne det bedste bud. Udover at have en god størrelse og en god belægning, sørger termospottet for at du ikke får kogte bøffer. Dertil er panden meget prisvenlig, så vi tilgiver at belægningen ikke er den stærkeste i test.

Form: Rund Diameter i centimeter (cm): 28 cm Bundmål i centimeter (cm): Ikke angivet Non-stick-belægning: Ja Varmeresistent håndtag: Ikke angivet Hældetud: Nej Til induktion: Ja Til gas: Ja Til keramiske kogeplader: Ja Til støbejernskomfur: Ja Maksimal temperatur i grader (°C): Ikke angivet Ovnfast: Ja Tåler maskinopvask: Ja Tåler metalredskaber: Ikke angivet Ophængsøje: Ja Medfølgende låg: Nej Materiale: Rustfrit stål Vægt i kilogram (kg): 1,22 kg
Fordele
 • pros-icon.svg Uden PFAS
 • pros-icon.svg Yderside lavet i anodiseret aluminium – gør panden særligt holdbar
Ulemper
 • cons-icon.svg Tung at håndtere (2,3 kg – tungeste i test)
 • cons-icon.svg Tåler ikke at komme i opvaskemaskinen
 • cons-icon.svg Silikonehåndtag mindre holdbart end fx rustfrit stål

Detaljeret gennemgang

Tefal og Jamie Oliver har arbejdet sammen siden 2003, og ud af det frugtbare samarbejde er der kommet denne lækre non-stick-stegepande. Dens yderside er lavet med anodiseret aluminium, der under fremstillingen undergår en elektrokemisk proces, som styrker materialet. Det betyder, at stegepanden er særlig slidstærk og har en lang levetid. Indersiden af denne pande er belagt med en belægning helt fri for PFAS, hvilket fx Scanpan CTX ikke kan bryste sig af.

Derudover har den ligesom de to andre Tefal-modeller en varmeindikator i bunden, som viser dig hvornår panden er klar til brug.

Den desværre også tung. Med sine 2,3 kg er modellen den tungeste i test og vil være svær at håndtere for fx ældre og børn.

I tests fungerer termospottet rigtig godt og panden giver en god varmefordeling og stegning. Til gengæld viste silikonehåndtaget sig at være mindre holdbart og begynde at skalle af efter noget tids brug.

Vores vurdering

Der er ingen tvivl om at du får en god stegepande med Tefal Jamie Oliver Quick and Easy modellen. Der er dog nogle ting der trækker den lidt ned. Fx håndtaget som ikke er lige så holdbart som på fx Scanpan CTX, der har et håndtag i rustfri stål. Dertil er modellen den tungeste i test, hvilket gør den uhåndterbar for nogle. Til gengæld får den kæmpe ros og high five herfra for at være fri for PFAS og den billige pris taget i betragtning får du meget for pengene i denne, selvom du ikke skal forvente en pande til hele livet.

Form: Rund Diameter i centimeter (cm): 28 cm Bundmål i centimeter (cm): Ikke angivet Non-stick-belægning: Ja Varmeresistent håndtag: Ja (silikone belagt håndtag) Hældetud: Nej Til induktion: Ja Til gas: Ja Til keramiske kogeplader: Ja Til støbejernskomfur: Ja Maksimal temperatur i grader (°C): 210 °C Ovnfast: Ja Tåler maskinopvask: Nej Tåler metalredskaber: Ikke angivet Ophængsøje: Ja Medfølgende låg: Nej Materiale: Rustfrit stål, silikone Vægt i kilogram (kg): 2,385 kg

Pyrex Origin+ 28cm

bedste lette stegepande

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Ophængsøje for let opbevaring
 • pros-icon.svg Næstletteste model i test (1,1kg)
 • pros-icon.svg Egnet til alle kogeplader og komfurer
 • pros-icon.svg Tåler opvaskemaskine
Ulemper
 • cons-icon.svg Ydersiden af stegepanden har tendens til at ridse hurtigt
 • cons-icon.svg Tynd bund med bare 4mm giver en mere ujævn varmefordeling
 • cons-icon.svg Tåler ikke ovn

Detaljeret gennemgang

Vil du gerne have en let stegepande, der ikke er for tung at håndtere, er denne non-stick-stegepande med sine 1,1 kilo et godt bud. På trods af at den er så let, har den en god størrelse. Den har nemlig en størrelse på 28 centimeter i diameter, og stegepanden kan indeholde op til 4,4 liter på én gang. Både ydersiden og indersiden er lavet af aluminium. Indersiden er dog ydermere belagt med en 3-lags belægning, der sørger for, at maden ikke hænger fast i bunden. De 3 lag gør overfladen særlig holdbar, og det midterste lag er lavet med naturlige mineraler, der styrker den yderligere. I tests roses belægningen for sine non stick egenskaber, som også letter rengøringen. Til gengæld viste tests også at den tynde bund giver en mere ujævn varmefordeling end på fx Tefal Jamie Oliver Quick and Easy.

Modsat størstedelen af stegepanderne i denne test, tåler Pyrex Orign+ ikke at komme i ovnen, men den er, som de fleste modeller i vores test, egnet til alle komfurtyper. Den tåler også at komme en tur i opvaskemaskinen, så du helt slipper for at skulle stå og vaske den op i hånden.

Vores vurdering

Denne stegepande er en god løsning for dig der ikke laver mad så ofte og ønsker en god grundpande. Panden er billig sammenlignet med andre modeller men modellen kan heller ikke helt leve op til kvaliteten på de andre modeller. Når det er sagt, så er det vores vurdering at du får en udmærket pande men en belægning, der fungerer.

Form: Rund Diameter i centimeter (cm): 28 cm Bundmål i centimeter (cm): Ikke angivet Non-stick-belægning: Ja Varmeresistent håndtag: Ikke angivet Hældetud: Nej Til induktion: Ja Til gas: Ja Til keramiske kogeplader: Ja Til støbejernskomfur: Ja Maksimal temperatur i grader (°C): Ikke angivet Ovnfast: Nej Tåler maskinopvask: Ja Tåler metalredskaber: Nej Ophængsøje: Ja Medfølgende låg: Nej Materiale: Aluminium Vægt i kilogram (kg): 1,1 kg

Scanpan Impact 28cm

bedste stegepande uden slip-let-belægning

Fordele
 • pros-icon.svg Måleskala indvendigt
 • pros-icon.svg Tåler maskinopvask
 • pros-icon.svg Drypfri kant
 • pros-icon.svg Fri for PFAS
Ulemper
 • cons-icon.svg Sværere at rengøre end modeller med non stick belægning
 • cons-icon.svg Håndtag kan være svært at holde på

Detaljeret gennemgang

Denne stegepande er til dig, der hellere vil have en model uden non-stick-lag. Hvis du er nervøs for eventuelle skadelige kemiske stoffer i non-stick-pander, så undgår du dem med garanti, hvis du vælger denne lækre og smukt designede stegepande af børstet aluminium. Ifølge vores analyser er panden meget nem at stege på og maden hænger ikke i til trods for den manglende belægning. Tests viste at rengøringen ikke er lige så let som ved de modeller der har non stick belægning.

Håndtaget er fremstillet i højglanspoleret rustfrit stål men til trods for dets ergonomiske udformning viser vores undersøgelser, at det er svært at holde på. Desuden er stegepanden med sine 1,79 kilo ikke alt for tung at håndtere. Den kan tåle en maksimal varme på 260 grader, og er desuden ovnfast modsat Pyrex Origin+.

Som den eneste i test har denne model en smart måleskala på indersiden, så du kan måle ingredienser af. Panden har en samlet størrelse på 28 centimeter i diameter og kan indeholder op til 3,6 liter, hvilket er mindre end fx Pyrex Origin+ som kan indeholde op til 4,4 liter.

Stegepandens kant er udformet på en måde, så du undgår, at den drypper, når du hælder af den.

Vores vurdering

Hvis du ønsker dig en stegepande uden belægning, så får denne vores varmeste anbefaling. Prisen ligger i mellemklassen og du får en 100% PFAS-fri pande, hvor maden ikke hænger i og stegeskorpen bliver sprød med den gode varmefordeling.

Form: Rund Diameter i centimeter (cm): 28 cm Bundmål i centimeter (cm): Ikke angivet Non-stick-belægning: Nej Varmeresistent håndtag: Ikke angivet Hældetud: Nej Til induktion: Ja Til gas: Ja Til keramiske kogeplader: Ja Til støbejernskomfur: Ja Maksimal temperatur i grader (°C): 260 °C Ovnfast: Ja Tåler maskinopvask: Ja Tåler metalredskaber: Ikke angivet Ophængsøje: Ja Medfølgende låg: Nej Materiale: Rustfrit stål Vægt i kilogram (kg): 1,79 kg

Satake - 24cm

bedste stegepande af støbejern

Fordele
 • pros-icon.svg Letvægtsstøbejernspande
 • pros-icon.svg Bund med waffelmønster
 • pros-icon.svg Kan bruges uden at tilsætte fedtstof
Ulemper
 • cons-icon.svg En anelse tung at håndtere
 • cons-icon.svg Mønstret i stegepandens bund kan godt være lidt svært at få helt rent

Detaljeret gennemgang

Vælg denne non-stick-pande, hvis du gerne vil have en højkvalitetsstøbejernspande. Denne stilrene støbejernspande er fremstillet i rustfrit stål og belagt med en særlig slidstærk non-stick-belægning. Faktisk er den så modstandsdygtig, at du kan bruge alle slags køkkenredskaber i denne stegepande – også dem af metal.

Som den eneste model i vores test har denne pande en nopret bund, som mindsker chancen for overophedning og risikoen for ridser i belægningen. Dog viser tests, at den noprede bund gør rengøringen mere besværlig.

Panden er med siden 24 cm ikke den største model i test og ifølge vores undersøgelser er kanterne så buede at den reelle plads i panden er til den lille side,

Vores vurdering

Hvis du er vild med støbejernets varmeledende egenskaber og effekten af non stick belægning, så vil du glæde dig over denne pande, hvor de to materialer forenes på fineste vis.

Panden er til den lille side og egner sig til max 2 personer. Den er fremstillet i letvægtsstøbejern og derfor ikke lige så tung som almindeligt støbejern, hvilket gør den mere anvendelig for folk med fx håndledsproblemer. Prismæssigt ligger panden i den billige ende.

Form: Rund Diameter i centimeter (cm): 24 cm Bundmål i centimeter (cm): Ikke angivet Non-stick-belægning: Ja Varmeresistent håndtag: Ikke angivet Hældetud: Nej Til induktion: Ja Til gas: Ja Til keramiske kogeplader: Ja Til støbejernskomfur: Ja Maksimal temperatur i grader (°C): Ikke angivet Ovnfast: Ikke angivet Tåler maskinopvask: Ja (men opvask i hånden anbefales) Tåler metalredskaber: Ja Ophængsøje: Ja Medfølgende låg: Nej Materiale: Rustfrit stål Vægt i kilogram (kg): 1,3 kg

Fiskars All Steel 26 cm

bedste stegepande med høj kant

Fordele
 • pros-icon.svg Keramisk belægning
 • pros-icon.svg Ovnfast
 • pros-icon.svg Praktisk ophængsøje i håndtaget
 • pros-icon.svg Tåler maskinopvask
 • pros-icon.svg Ergonomisk udformet håndtag
Ulemper
 • cons-icon.svg Ikke så nem at gøre ren som andre modeller med belægning

Detaljeret gennemgang

Vælg denne Fiskars All Steel-stegepande på 26 cm, hvis du gerne vil have en keramisk stegepande med høj kant. Denne Fiskars All Steel-stegepande har en slidstærk keramisk ceratec-belægning, så maden ikke sætter sig fast, selv ved høje temperaturer.

I tests havde Fiskars all steel en god varmefordeling og temperaturen varierede kun med ca. 30 grader fra kant til midte. Modellens non stick belægning er slidstærk og viste sig effektiv i vores undersøgelser, både ved stegning og efterfølgende rengøring.

Ifølge tests egner panden sig godt til stegning og flambering ved høje temperaaturer, selvom max temperaturen fra Fiskars side er sat til 240 grader.

Vores vurdering

Hvis du leder efter en stegepande med non stick belægning som kan stege de røde bøffer til U.G og flambere cognacen til saucen, så led ikke længere. Denne Fiskars all steel stegepande skuffer ingen steder, det skulle da lige være størrelsen, som er til den lille side, hvis du skal lave mad til mange. Som med de fleste andre modeller i vores test ligger prisen i mellemklassen.

Form: Rund Diameter i centimeter (cm): 26 cm Bundmål i centimeter (cm): Ikke angivet Non-stick-belægning: Ja Varmeresistent håndtag: Ikke angivet Hældetud: Nej Til induktion: Ja Til gas: Ja Til keramiske kogeplader: Ja Til støbejernskomfur: Ja Maksimal temperatur i grader (°C): 240 °C Ovnfast: Ja Tåler maskinopvask: Ja (men opvask i hånden anbefales) Tåler metalredskaber: Ikke angivet Ophængsøje: Ja Medfølgende låg: Nej Materiale: Rustfrit stål Vægt i kilogram (kg): 1,48 kg

Guide Sådan vælger du den bedste stegepande

 
61544f307cb5e-Scanpan-CTX-Stegepande.png

Scanpan CTX 28cm

61544f2d511f1-Greenpan-Barcelona.png

Greenpan Barcelona 28 cm

le-creuset-toughened-non-stick-deep-frying-pan-28.png

Le Creuset Toughened Non-Stick 30cm

61544f322294b-Tefal-Talent-Pro.png

Tefal Excellence 32cm

Scanpan_Classic_24cm-transformed.png

Scanpan Classic 24cm

Non-stick-frying-pan-Eva-Trio-Professional-28-cm-Eva-Solo-transformed.png

Eva Solo Trio 28 cm

Tefal_Intuition_28cm-transformed.png

Tefal Intuition 28cm

Tefal-Jamie-Oliver-Quick-Easy-Hard-Anodised-28cm.webp

Tefal Jamie Oliver Quick & Easy Hard Anodised 28cm

Pyrex_Origin__28cm-transformed.png

Pyrex Origin+ 28cm

Scanpan_Impact_28cm-transformed.png

Scanpan Impact 28cm

Satake_-_24cm-transformed.png

Satake - 24cm

Fiskars_All_Steel_26_cm-transformed.png

Fiskars All Steel 26 cm

TestScore TestScore
Info
4.6
star star star star star
4.2
star star star star star
4.6
star star star star star
- - - - - - - - -
Form Rund Rund Rund Rund Rund Rund Rund Rund Rund Rund Rund Rund
Diameter i centimeter (cm) 28 cm 28 cm 30 cm 32 cm 24 cm 28 cm 28 cm 28 cm 28 cm 28 cm 24 cm 26 cm
Bundmål i centimeter (cm) 19,6 cm 22,5 21 cm Ikke angivet 18,5 cm Ikke angivet Ikke angivet Ikke angivet Ikke angivet Ikke angivet Ikke angivet Ikke angivet
Non-stick-belægning Ja Ja Ja Ja Ja Ja Ja Ja Ja Nej Ja Ja
Varmeresistent håndtag Ja Ikke angivet Ikke angivet Ikke angivet Ikke angivet Ikke angivet Ikke angivet Ja (silikone belagt håndtag) Ikke angivet Ikke angivet Ikke angivet Ikke angivet
Hældetud Nej Nej Nej Nej Nej Nej Nej Nej Nej Nej Nej Nej
Til induktion Ja Ja Ja Ja Nej Ja Ja Ja Ja Ja Ja Ja
Til gas Ja Ja Ja Ja Ja Ja Ja Ja Ja Ja Ja Ja
Til keramiske kogeplader Ja Ja Ja Ja Ja Ja Ja Ja Ja Ja Ja Ja
Til støbejernskomfur Ja Ja Ja Ja Ja Ja Ja Ja Ja Ja Ja Ja
Maksimal temperatur i grader (°C) 250 °C 230 °C 260 °C 175 °C 260 °C 400 °C Ikke angivet 210 °C Ikke angivet 260 °C Ikke angivet 240 °C
Ovnfast Ja Ja Ja Ja Ja Ja Ja Ja Nej Ja Ikke angivet Ja
Tåler maskinopvask Ja Ja (men opvask i hånden anbefales) Ja (men opvask i hånden anbefales) Ja (men opvask i hånden anbefales) Ja (men opvask i hånden anbefales) Ja (men opvask i hånden anbefales) Ja Nej Ja Ja Ja (men opvask i hånden anbefales) Ja (men opvask i hånden anbefales)
Tåler metalredskaber Ja Nej Nej Nej Ja Ikke angivet Ikke angivet Ikke angivet Nej Ikke angivet Ja Ikke angivet
Ophængsøje Nej Ja Nej Ja Ja Nej, men todelt håndtag, så den kan godt hænges op. Ja Ja Ja Ja Ja Ja
Medfølgende låg Nej Nej Nej Nej Nej Nej Nej Nej Nej Nej Nej Nej
Materiale Aluminium, rustfri stål Aluminium, rustfri stål Presset aluminium Aluminium, titanium Genbrugsaluminium Aluminium, rustfri stål, keramisk belægning Rustfrit stål Rustfrit stål, silikone Aluminium Rustfrit stål Rustfrit stål Rustfrit stål
Vægt i kilogram (kg) 1,7 kg Ikke angivet 1,43 kg Ikke angivet 0,96 kg 1,17 kg 1,22 kg 2,385 kg 1,1 kg 1,79 kg 1,3 kg 1,48 kg
Brugeranmeldelser 5 3 4 - - - - - - - - -
Størrelse 4 4 5 - - - - - - - - -
Materiale 5 5 5 - - - - - - - - -
Varmedistribution 4 5 4 - - - - - - - - -
Varmekilder 5 4 5 - - - - - - - - -
Tjek billigste pris Set til 699 kr. Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
Hvidevareland På lager
Set til 439 kr. Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
Kitchentime På lager
Set til 349,95 kr. Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
GrydeGuru.dk På lager
Set til 449 kr. Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
Coop.dk På lager
Set til 700 kr. Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
Butik24 På lager
Set til 299 kr. Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
KitchenOne.dk På lager
Set til 199,95 kr. Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
Damborg.dk På lager
Set til 199,95 kr. Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
GrydeGuru.dk På lager
Set til 271 kr. Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon Set til 500 kr. Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
Butik24 På lager
Set til 242 kr. Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
Homeshop.dk På lager
Set til 595 kr. Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
Royal Design På lager

Det er ikke altid nemt at vælge de bedste stegepander. Markedet er under konstant udvikling, og producenterne reklamerer med en masse funktioner: Så hvad er det egentlig, du bør kigge efter? Det får du svar på her i vores købsguide, hvor vi kigger på stegepandens størrelse, bundens tykkelse, og hvilken betydning de har for dig. Vi kigger også på, hvilket materiale de er fremstillet af, og hvad du bør være opmærksom på og i nogle tilfælde undgå.

Størrelse og tykkelse

Størrelsen på en stegepande er mest et spørgsmål om behov. Er I mange i husholdningen, er der en god chance for, at du gerne vil have en stegepande af en større størrelse. Typisk vil et hjem have en lille og en større stegepande, så man har valgmuligheden, alt efter hvad du vil tilberede.

Derfor vil du i vores test også finde forskellige størrelser. Både Scanpan Classic, Tefal Unlimited Premium og Satake måler 24 centimeter. Det er de mindste pander i vores test. Den største pande, Tefal Excellence, måler imidlertid hele 32 centimeter. Scanpan CTX 28cm, som er vores bedst i test, har for eksempel en størrelse på 28 centimeter, hvilket er den mest gængse størrelse. Men som sagt vil de fleste vælge at have to forskellige størrelser.

Heldigvis findes de fleste modeller i forskellige størrelser. Så hvis du har forelsket dig i et bestemt mærke og en bestemt model, er der god chance for, at den også findes i en større eller mindre størrelse.

Vær opmærksom på, at de angivne centimeter altid henviser til stegepandens samlede diameter. Det betyder altså , at bunden som regel er mindre. Det er vigtigt at vide, da mange går ud fra, at de angivne centimeter henviser til bundens størrelse.

Nogle gange vil det fremgå af produktets beskrivelse, hvilket bundmål stegepanden har, men faktisk bliver det ikke altid nævnt. Vi har gjort en dyd ud af at få det med både i sammenligningstabellen og også i vores test, de gange, de fra producentens side er nævnt. Desværre er det ikke alle brands, der angiver dette i deres beskrivelser.

Men du kan gå ud fra, at en pande, som har en samlet diameter på 28 centimeter som regel har et bundmål på omkring 20 centimeter. Det kan naturligvis afgive med et par centimeter til den ene eller anden side, men det er cirka det, du skal regne med.

Ofte er der også forskel på sidernes højde. Nogle stegepander har meget høje sider og bruges som en sauterpande, hvor andre som pandekagepander har helt lave sider.

Så er der det med tykkelsen…

Når man taler om en stegepandes tykkelse, menes bundens tykkelse. Og den er bestemt ikke uvæsentlig. Den er tværtimod ret vigtig, for det er den, der har direkte indflydelse på, hvor godt varmen spredes og fordeles!

Du bør her gå efter en tyk bund. En tyk bund har nemlig flere fordele. For det første gør den, at en stegepande er mere solid og mere stabil, så den ikke står og vipper på din kogeplade. For det andet sørger en tykkere bund for, at varmen fordeles jævnt over hele bunden, hvilket også giver dig en jævn stegning.

Reglen er altså jo tykkere, desto bedre, men kig efter stegepander med en bundtykkelse på omkring 4,5 til 5 centimeter.

Materiale – Hvad er panden lavet af?

Du kan få stegepander i forskellige materialer. Nogle gange er de lavet af et materiale, men ofte er det en blanding af flere materialer.

Aluminium

De fleste pander i vores test er fremstillede af aluminium og stål. Aluminium er et af de bedste materialer når de kommer til varmeledende egenskaber. Dog kan aluminium også udskille skadelige stoffer til maden og derfor er alle aluminiumspander belagt med non stick belægning. Så længe denne er intakt, kommer aluminiumen ikke i direkte kontakt med maden.

Aluminium har også den fordel, at det ikke vejer så meget. Derfor er de fleste modeller i vores test også letvægtige og overstiger ikke 2 kg.

Rustfrit stål

De fleste kender rustfrit stål fra andre køkkenredskaber. Det er generelt et meget anvendt materiale, da det har en stærk og rustfri konstruktion. Og det er særlig praktisk ved redskaber, der konstant er i kontakt med vand og fødevarer. Rustfrit stål fordeler også varmen jævnt og hensigtsmæssigt, når du laver mad. Og så er det super nemt at rengøre, hvilket altid er en fordel.

Ulempen, selv om det egentlig ikke er en rigtig ulempe, er, at mange tror, maden brænder fast i bunden, når de laver mad i stegepander af dette stål. Især når de vil brune kød. Tricket er dog ikke at røre i det med det samme. Efterhånden som kødet brunes, løsner det sig nemlig igen. En anden grund til dette er, at mange har tendens til at skrue for meget op for varmen. Men det er heller ikke nødvendigt ved dette stålmateriale. Du kan altså nøjes med mindre varme og stadig få et godt og jævnt resultat. Det er da en klar fordel med henblik på strømforbruget! En yderligere fordel er, at du kan bruge alle slags køkkenredskaber med den uden at være bange for, at overfladen ridser. Scanpan Impact er et eksempel på en pande i rustfrit stål uden belægning.

Magnetisk rustfrit stål/kulstofstål

Kulstofstål er måske ikke det kendteste materiale – endnu. Men det kan det hurtigt blive, for på samme måde med rustfri stål, så kan du også bruge metalredskaber, uden at overfladen ridser.

Ulempen er, at materialet lige skal køres ind. Det bliver nemlig bedre, jo mere du bruger det. Det er først, når panden har fået lidt patina, at den bliver rigtig god at bruge, og du får det optimale ud af den. Til gengæld holder støbejern usandsynlig godt på varmen, hvilket gør den nem at bruge.

En anden ulempe er, at denne type stegepander ikke tåler maskinopvask.

Støbejern

Støbejernspander er virkelig smarte, hvis du gerne vil kunne bruge dem på grillen eller bålet også.

En kæmpe fordel ved støbejern er, at det allerede er forimprægneret med fedtstof, så du ikke behøver tilføje en masse ved madlavningen.

Støbt aluminium er dog tungt, hvilket kan være svært for nogle at håndtere i længden. Og så kan støbt aluminium ikke tåle hverken maskinopvask eller opvaskemiddel. Faktisk bør du kun tørre det af med køkkenrulle, og så var det det.

Det er heller ikke en god idé at lade mad stå i en støbejernspande eller -gryde, da den afgiver en jernsmag.

Kobber

Kobber kender de fleste som et lidt finere og også mere besværligt materiale. Fordelen ved kobber er, at varmen spredes jævnt, men også hurtigt. Den eneste ulempe er, at du lige skal være opmærksom på, hvad bunden er lavet af, så du er sikker på, den passer til dine kogeplader. Og så bliver kobber med tiden lidt grimmere at se på. Det kan heldigvis pudses, så det bliver skinnende flotte at se på igen. Det ser for eksempel virkelig flot ud af have kobbergryder, potter og pander hængende i sit køkken. Men, ja, du skal altså regelmæssigt have pudsekluden frem, hvis du gerne vil holde dem flotte!

Non stick pande med belægning

Mange anser de bedste non stick stegepander for at have en belægning. Den bedste non-stick-belægning forhindrer mad i at sætte sig fast. Det er ikke kun praktisk i henhold til selve madlavningen, men også med henblik på rengøringen, der er meget nemmere.

typer komfurer

Varmedistribution – varmer panden jævnt?

En af de vigtigste parametre når det kommer til at vælge den rette pande er dens varmeledende egenskaber. Der er ikke noget værre end en pande, der er gloende hed i midten og lunken ud mod kanten.

For at sikre dig gode varmeledende egenskaber bør du kigge efter en pande med en tyk bund, i aluminium eller kobber. Pander i rent stå har typisk en mere ujævn varmefordeling.

Hvilken type belægning?

Stegepander med non-stick-belægning er med garanti nogle af de mest populære, fordi non-stick-pander er nemme at lave mad i og også nemme at rengøre. Den bedste non-stick-overflade sørger nemlig for, at maden ikke brænder på eller sætter sig fast i bunden.

Der findes forskellige slags belægninger. Du kan få slip-let-stegepander med keramisk titanium-overflade, en emaljeret overflade og Teflon- eller tefal-belægninger.

Fælles for disse non-stick-stegepander er, at belægningen har de ovennævnte egenskaber. Hvilken overflader er den bedste non-stick-overflade til dig, afhænger af din præference, og hvad du synes er nemmest at arbejde med.

En keramisk belægning er meget slidstærk, og du kan bruge alle slags køkkenredskaber – hvis du vil. Vil du dog være sikker på, at en stegepande holder i lang tid, og at overfladen ikke ridser, er det bedst at bruge redskaber fremstillet i enten plast eller træ.

Alle andre overflader skal behandles med omhu.

Teflon-overflader er billigere og virkelig nemme at bruge, men holder heller ikke så længe som stegepander i rustfrit stål eller lignende. Overfladebehandlingen er en anelse mere porøs og vil med tiden slides. Er der først ridser i den, bør du anskaffe dig en ny.

En anden ting, du bør vide, er, at de kan indeholde skadelige fluorstoffer, hvilket vi vil kigge lidt nærmere på.

Skadelige kemikalier

Der er ikke noget i vejen med rustfrit stål eller aluminium, men du bør alligevel ikke lade en aluminiumsgryde stå med mad i. Syren fra maden kan nemlig trække metal ud af gryden eller stegepanden. Så længe du kommer maden over i en beholder, er der dog ingen fare.

Når du køber en ny stegepande, er det en fordel at kigge en ekstra gang, når du leder efter stegepander med non-stick-belægning. For alt efter model kan den indeholde miljøbelastende fluorstoffer.

Panden indeholder altid fluorstoffer, hvis den har en Teflon-belægning. Det sker der som regel ikke noget ved, hvis du passer på din stegepande.

Du skal være opmærksom på ikke at overophede panden eller lade temperaturen overstige 200 grader. Det er nemlig først ved overophedning, at den frigiver de skadelige stoffer, der kan være både hormonforstyrrende og svække immunforsvaret. Men overopheder den ikke, sker der ikke noget.

Du skal dog være særlig opmærksom, når der kommer ridser i overfladen. Det vil jo på et tidspunkt unægteligt ske, for ingen stegepande er fremstillet til at kunne holde evigt.

Når det sker, er det på tide at skifte stegepande ud med en ny. Det er dog vigtigt at påpege, at denne regel gælder, uanset hvilken slags stegepande du køber!

Det er dog rigtigt, at det er endnu mere vigtigt, hvis du har en stegepande med belægning.

Hvis du vil være på den helt sikre side, bør du gå efter stegepander med belægninger helt uden de skadelige stoffer. Her er der nogle bestemte betegnelser, du bør kigge efter.

Du sikrer dig mod dem ved at vælge produkter, der er markeret med ‘PFAS-fri’ eller , Det betyder nemlig, at de er fri for alle miljøbelastende fluorstoffer.

Der er faktisk hele fire betegnelser, der alle betyder det samme. Der er som sagt PFAS-fri, men står der PFC-fri, er det også fint. Det betyder det samme. Derudover kan du også være sikker på, der ingen skadelige fluorstoffer er i, hvis der står ‘fluorcarbon-fri’ eller ganske enkelt ‘uden fluorstoffer’.

Står der PFOA-fri eller PFOS-fri, betyder det, at produktet er fri for disse bestemte fluorstoffer. Men det betyder ikke, at de er fri for alle andre eventuelt skadelige fluorstoffer.

Tefal Jamie Oliver Quick & Easy Hard Anodised  og Scanpan Impact 28cm er gode eksempler på  pander uden skadelige stoffer.

Varmekilder – passer panden til dit komfur

Når du skal finde en ny stegepande, bør du sikre dig, at den passer til din varmekilde. Der kan nemlig være forskel på, om den tåler gas eller induktion. Og nogle modeller er fremstillet specielt til en bestemt type varmekilde.

Se for eksempel Scanpan Classic. Den er bedst i test til gas- og glaskeramiske kogeplader. Den kan for eksempel ikke bruges

induktionskogeplader. Har du gas eller glaskeramiske kogeplader, er dette dog den helt ideelle model. Og sådan kan det være for mange modeller. Så vil du have en, der er specielt egnet til din type varmekilde, så du er sikker på at få en god stegeskorpe, er det der, du bør kigge efter.

I dag kan de fleste stegepander dog bruges på alle typer komfurer, som du også vil se i vores test med de bedste stegepander.

Et materiale som støbejern har den yderligere fordel, at du også kan bruge det på grillen og på åben ild, da den kan tåle højere temperaturer.

Ud over om stegepanden egner sig til dit komfur, er det også en god idé at gøre sig klart, om den kan tåle at komme en tur i ovnen. Det gælder især for dig, som er kreativ i køkkenet og godt kan lide at eksperimentere med forskellige opskrifter og måder at tilberede maden på.

FAQ

Hvilken stegepande er bedst i test?

Den bedste stegepande i test er Scanpan CTX 28cm. Den giver dig en jævn varmefordeling, dens håndtag forbliver køligt, den kan komme i ovnen, og så egner den sig til alle varmekilder og altså også induktion. Og så er den ydermere fremstillet i Danmark!

Kan stegepander tåle at komme i opvaskemaskinen?

Nogle stegepande kan godt tåle at komme en tur i opvaskemaskinen. Det vil som regel fremgå i en given stegepandes beskrivelse, om den egner sig til opvaskemaskine. Som tommelfingerregel er det bedre at vaske den op i hånden, da det slider mindre på den.

Er der PFAS i keramiske stegepander?

Nej det er der ikke.

Hvilken stegepande er sundest?

Hvis du vil sikre dig den sundeste stegepande, bør du gå efter en i rustfrit stål eller støbejern uden non stick belægning. Pander i stål kan desuden tåle metalredskaber.

Hvilke stegepander er uden PFAS?

Pander i rustfrit stål eller støbejern er uden PFAS.

Hvad er bedst keramisk eller non stick belægning?

Keramisk belægning er meget slidstærk og tåler højere temperaturer end fx teflon. Keramisk belægning har samtidig den bedste non stick effekt.

Hvilke pander bruger kokke?

Kokke bruger ofte støbejernspander, da de er meget robuste, giver en hurtig og jævn opvarmning og tåler meget høje temperaturer. Samtidig tåler det alle varmekilder.

Hvorfor buler min stegepande op på midten?

Nogle stegepander på markedet er lavet til at bule op på midten. Det får fedtstof til at lægge sig i kanten og mindsker risikoen for at det brænder på.

Er teflon blevet forbudt?

Teflon er ikke i sig selv forbudt men nogle af de stoffer der går under navnet teflon er forbudte i DK. Det drejer sig fx om PFOS og PFOA.

Er der PFAS i teflon?

Ja det er der.

Kildeliste stegepande

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

 • Flag Forbrugerrådet Tænk Chevron down

  Forbrugerrådet Tænk er det største Danske forbrugerorganisation, som bl.a. udfører uvildige tests af husholdningsapparater og produkter.

  Forbrugerådet har testet 12 stegepander i november 2021. I testen indgår b.la. Fiskars All steel og Eva Trio. Se hele testen her

 • Flag Goodhousekeeping.com Chevron down

  Goodhousekeeping.co.uk er et amerikansk livsstilsmagasin med mere end 137 år på bagen. Udover at dele ud af tips og råd til husholdningen, tester de også husholdningsprodukter i deres eget Goodhousekeeping institute.

  Goodhousekeeping har anmeldt Scanpan CTX i 2012. Læs anmeldelsen her

 • Flag Gastromand.dk Chevron down

  Gastromand.dk er en anerkendt dansk gastronomiblog drevet af 4 mænd, som er lige så glade for mad som udstyr. De tester løbende forskellige gadgets og grej til køkkenet. De har testet Fiskars all steel her og Le Creuset her

 • Flag ​​The Telegraph.co.uk Chevron down

  Den britiske avis The Telegraph leverer både de seneste  nyheder fra ind- og udland og tester og anmelder en masse forskellige produkter. The Telegraph har testet 8 stegepander, heriblandt Scanpan CTX. Se hele testen her

×