Stegetermometer Test: 6 bedste stegetermometere

Af Frederikke Thuesen Jensen BAdge
Frederikke Thuesen Jensen

I mange år havde Frederikkes familie et af Skandinaviens største brandhouse indenfor køkkenudstyr, så hendes viden inden for køkkenudstyr og de forskellige brands i branchen er meget høj.  Mange gange... Læs mere

2
Den perfekte grillassistent

Weber Connect Smart Grillassistent

5
Professionelt stegetermometer

Thermapen Gourmet

6
Billigt og digitalt stegetermometer

OBH Nordica trådløs stegetermometer

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Der findes ikke noget kedeligere end tørt kød, og derfor har du brug for et stegetermometer, som måler temperaturen helt præcist og som måske endda også hjælper dig en smule på vej. Denne stegetermometer test gennemgår 7 forskellige modeller – både stegetermometer fyldt med den nyeste teknologi, men også helt traditionelle stegetermometre. Find det stegetermometer, som passer bedst til dit køkken, så du kan servere lækre og saftige bøffer.

Meater+ trådløst stegetermometer

Bedste stegetermometer

Fordele
 • pros-icon.svg Udstyret med dobbelte sensorer, så det både måler kødets temperatur og omgivelserne
 • pros-icon.svg Følg vejledningerne fra Guided Cook System, og tilbered kødet præcis som du ønsker
 • pros-icon.svg Tilkøb flere termometre, så du kan overvåge flere stykker kød på én gang

Detaljeret gennemgang

Du får ikke en bedre makker til madlavningen end Meater+, og du har mulighed for at tage din madlavning til et højere niveau, fordi den tager højde for kødet og dets omgivelser, og guide dig hvert et skridt, så du opnår et perfekt resultat.

Derfor skal du vælge Meater+

Meater+ bruges sammen med din smartphone og den forbindes ved Bluetooth eller WiFi, og så styres alt fra Meaters gratis app. 

Stegetermometeret har dobbelt sensorer, så den kan både måle omgivelsernes temperatur og kødet. Det er en kæmpe fordel, fordi det gør stegetermometeret endnu mere præcis. 

Tilbered dit kød ved hjælp af app’ens Guided Cook System, hvor du kan vælge, hvilken type kød, hvilken slags udskæring og hvordan den skal være stegt. Sæt stegetermometeret ind i kødet og en linje på termometeret viser dig hvor langt ind i kødet den skal. Herefter skal du bare følge app’ens anvisninger. 

Appen udregner endda også hvornår kødet er færdigt ud fra omgivelsernes temperatur. Den tager også højde for trækketider, da de fleste stykker af kød har brug for at ligge i noget tid efter stegningen. De fleste gange vil kødet stige en grad eller to under trækketiden, og det tager dette stegetermometer højde for, så den siger til dig, når kødet skal af varmen og over og trække, og hvornår det er færdig med at trække. 

Du behøver ikke at bruge den indbyggede guide, hvis du fx ønsker en anden temperatur eller udskæringen ikke findes i app’en. Stegetermometeret vil stadig guide dig igennem hele processen. 

Ledningsfrit stegetermometer

Stegetermometeret kommer i en fin trææske, som også er dens ladestation, så det er vigtigt, at ud passer på den. I trææsken lægges termometeret ned når du ikke bruger det, og efter du har vasket det grundigt, så du altid ved hvor stegetermometeret er. Det er nemlig ikke særlig stort, men det er et fantastisk redskab. 

Termometeret egner sig kun som stegetermometer. Det vil altså sige, at du ikke kan bruge det til chokolade temperering, måle temperaturen i kagen eller bolchemassen. Det er et stegetermometer, som er lavet til at give dig et perfekt hver gang, fordi der findes ikke noget værre end at spise eller servere tørt kød. 

Meater+ er et ledningsfrit stegetermometer, hvilket typisk kan være det svage led ved et stegetermometer, da ledningen kan komme i klemme og blive slidt. Det problem har du ikke med dette smarte stegetermometer, som måler temperaturen helt præcist. 

Det er også muligt at købe flere termometernåle, så du kan holde øje med flere stykker kød på én gang. Den er lavet til at kunne tracke tid og temperatur samt hjælpe dig med stegning på op til 4 temperaturnåle i alt. 

Hvis du har brug for en større model end denne, og som kan bruges uden app’en, så skal du kigge på denne model

Weber Connect Smart Grillassistent

Den perfekte grillassistent

Fordele
 • pros-icon.svg Trin for trin grillassistent, som endda giver dig besked når du skal vende maden
 • pros-icon.svg Smart stegetermometer, der styres fra din smartphone
 • pros-icon.svg Du kan ‘overvåge’ to forskellige stykker kød, som kræver forskellige temperaturer

Detaljeret gennemgang

Elsker du grill om sommeren, kender du også weber, som de fleste danskere går efter når de leder efter deres nye grill. En af deres nyeste produkter indenfor grilltilbehør er Weber Connect Smart Grillassistent. Denne stegetermometer hjælper dig næsten med alt, så du opnår perfekt stegt kød.

Derfor skal du vælge Weber Connect Smart Grillassistent

Weber Connect Smart Grillassistent er et stegetermometer, som trin for trin fortæller dig, hvad du skal gøre, så du får perfekt tilberedt kød.
Designet er lækkert, og hvert stegetermometer har sin egen farve, så du nemt kan se forskel på dem. Husk altid at vaske dem godt efter brug. Den lille sorte boks, viser dig altid hvor mange grader kødet er, og har du flere forskellige tilberedning i gang, så du bruger flere stegetermometre, så kan du nemt skifte mellem de to farver (eller flere) for at tjekke temperaturen på forskellige stykker kød. Den sorte boks skal oplades en gang imellem, men det gøres nemt med den medfølgende lader. 

På telefonen via. Webers app, kan du se alle de andre smarte funktioner, som at få at vide hvornår der er spisetid osv., hvilket du kan læse mere om i næste afsnit. 

Med dette smarte stegetermometer kan du grille hvad som helst – helt uden problemer, så længer du følger dens anvisnigner. 

Dette er bestemt en opgraderet version af Webers iGrill stegetermometer, så er du gear freak, og elsker smarte ting, så er dette stegetermometer noget for dig. 

Intelligent Grillning

Stegetermometer forbindelses med din smartphone gennem Wi-Fi og deres app, så du altid kan holde øje med stegningsgraden og hvornår madener klar. Desuden er det også igennem telefonen, at du får notifikationer om at vende og servere maden. Stegetermometeret laver nemlig nedtællingen på kødet temperatur og tid, hvilket giver dig et nemmere overblik over hvornår kødet er færdigt – helt præcist. 

Du kan også bare sætte madens stegningsgrad til medium-rare steak, og så får du en besked når den er det. Inde på app’en kan du endda vælge hvilket slags kød ud steger, og hvilken slags udskæring der er – så det bliver virkelig ikke nemmere at tilberede grillmad.

Weber iGrill 2

Bedste stegetermometer til grillen

Fordele
 • pros-icon.svg Indbygget magnet, så den kan sidde på grillen
 • pros-icon.svg Måler både kødets temperatur og grillens temperatur
 • pros-icon.svg Lav dine egne specialindstillinger

Detaljeret gennemgang

Dette er Webers generation af stegetermometer før Grillassistenten, og der er også blevet kælet for detaljerne når man har udviklet dette stegetermometer. Det skal selvfølgelig også være i kødet under hele stegningen, så du kan følge med i kødets udvikling på din smartphone.

Derfor skal du vælge Weber iGrill 2

Weber ønsker at gøre det nemmere for dig, at lave helt perfekt stegt kød, fordi der findes virkelig ikke noget værre end at have brugt lang tid på at stege noget kød, som så bliver over-eller undertilberedt. Med Webers smarte app, kan du nemt forbinde stegetermometeret med din mobil og holde øje med både kødets temperatur og grillens temperatur. 

IGrill er kompatible med både iPhones, der har iOS 9 eller nyere og Android 6.0 eller nyere, hvilket de fleste mennesker i Danmark har. Den har en bluetooth rækkevidde på 45 meter, og temperaturmålingerne bliver vist i realtid, selv når du befinder dig langt væk fra grillen (selvfølgelig inden for de 45 meter). 

Displayet giver dig et fint overblik over temperaturen i kødet og temperaturen i grillen, og du kan også grille i mørket uden problemer, da displayet er oplyst. Stegetermometeret har også en indbygget magnet, som gør, at du kan sætte den op på grillen og dermed altid have nem tilgang til den.  

2 temperaturnåle giver dig mange muligheder

Temperaturnålene er designet til at kunne måle temperaturer med stor nøjagtighed, så du opnår dit ønskede resultat. De skal sidde i kødet under hele stegningen. 

Når du køber Weber iGrill 2, medfølger der 2 temperaturnåle, som du kan bruge til at måle temperaturen i to forskellige stykker kød, og som kræver to forskellige temperaturer. Det giver dig derfor flere muligheder end hvis du bare har et enkelt stegetermometer. Fordi du kan nu overvåge processen på de to forskellige stykker kød. Weber iGrill 2 kommer nemlig med nogle forudindstillede temperaturer og tider, som du sagtens kan følge, men du har også mulighed for at lave dine egne special indstillinger, som stegetermometret så husker. Alt dette gøres gennem den gratis app fra weber, hvor du også nemt kan se temperaturer osv. 

Desuden er det også muligt at købe flere temperaturnåle, hvis du har brug for det. Stegetermometeret kan måle op til 4 temperaturer samtidig, hvis du køber yderligere 2 nåle. Du har selvfølgelig et fint overblik over alle 4 temperaturnåle i app’en, men på selve displayet kan du også skifte mellem de 4 enheder, så du altid kan holde et øje med dem.

Rösle Gourmet-termometer

Et helt klassisk stegetermometer

Fordele
 • pros-icon.svg Digital display
 • pros-icon.svg Temperaturspænd mellem – 40 og 200 grader
 • pros-icon.svg Nem mulighed for at hænge den op, så du har den i nærheden hele tiden

Detaljeret gennemgang

Dette er et tysk brand, som leverer kvalitetsprodukter til køkkenet. Alt fra gryder, pander og til grill. De har et bred sortiment, og deres fokus er at skabe solide og gode produkter med et lækkert design. Her har de lavet et lækkert og enkelt stegetermometer i rustfrit stål.

Derfor skal du vælge Rosle Gourmet-termometer

Du kan nemt måle temperaturen med dette stegetermometer, og det kræver ikke nogen smartphone i nærheden. Det har heller ikke nogen fancy funktioner, men til gengæld kan den det, som den skal. Den er lavet af rustfri stål og har en længde på  21,5 cm. De har også designet, så den kan hænge på en krog, så du altid har den i nærheden. Du kan selvfølgelig også lægge den i en skuffe. 

Stegetermometer med digital display og stort temperatur spænd

Rösle har lavet et lækkert design med et digital display, så du nemt og hurtigt kan aflæse temperaturen. Desuden kan du vælge mellem at måle i celsius, hvilket vi typisk gør i Danmark, og fahrenheit. Den har et ganske stort temperaturspænd, hvilket gør, at du kan bruge den til flere ting i køkkenet. Temperaturespændet er fra -40 til 200 grader, og du kan se den præcise grad på det digitale display. Det giver dig mulighed for også at bruge det til chokoladetemperering, og hvis du skal afprøve visse former for karamel eller bolchetilberednig, som ikke overstiger 200 grader. Et bolchetermometer måler typisk op til 300 grader. 

Thermapen Gourmet

Professionelt stegetermometer

Fordele
 • pros-icon.svg Temperaturområde fra -49,99 til 299,9 grader
 • pros-icon.svg 360 graders roterende display
 • pros-icon.svg Batterilevetid på 3000 timer ved normalt brug

Detaljeret gennemgang

Dette er også et helt simpelt stegetermometer helt uden mærkelige knapper, men til gengæld har de kælet om de få detaljer og funktioner der er for at gøre det nemt for dig at aflæse en præcis temperatur.

Derfor skal du vælge Thermapen Gourmet

Thermapen Gourmet er et godt all around stegetermometer til køkkenet, da det både meget præcist kan måle lave temperaturer såvel som høje. Det store temperaturområde fra -49.99 og op til 299,9 grader gør det til at alsidig redskab, som både kan bruges til at stege kød, men også til at måle sukkermassen når man laver bolcher, fordi det kræver meget høje temperaturer. 

Dette termometer findes i flere forskellige udgaver og farver, og displayet viser tydeligt hvor mange grader kødet, kagen eller sukkermassen er, og den er endda udstyret med en intelligent lysfunktion, som gør at baggrundslyset bliver justeret efter omgivelserne. Så står du udenfor og griller i mørket, så skruer den op for lyset, så du rent faktisk kan se hvad der sker. Det er da smart? 

Det er også muligt at dreje displayet hele 360 grader rundt, så du altid har mulighed for at tjekke temperaturen uanset hvilken vinkel eller hånd du bruger. 

Reducerer væksten af bakterier

Thermapen Gourmet er lavet af et helt specielt materiale, Biomaster Antimicrobial Teknologi, som reducerer væksten af bakterier, og det er en stor fordel når du arbejder med stegetermometer. Det er nemlig de færreste stegetermometer, som der kan tåle at komme i opvaskemaskinen, hvilket giver utrolig god mening. Men det betyder også, at det kan være svært at rengøre stegetermometeret ordentligt og fjerne alle bakterier – også de usynlige. 

Stegetermometeret ligger godt i hånden og gummiforseglingen sørger desuden også for, at der er en minimeret risiko for at vand, støv eller mad skulle komme ind. Gummiforseglingen er vandafvisende, så du kan rengøre den uden problemer. 

Stegetermometeret bruger AAA-batterier, og den er estimeret til at kunne have en levetid på ca. 3000 timer ved normalt brug. Den sparer på batterierne med dens bevægelsessensor, som automatisk går i sleep-mode, hvis den ikke er blevet brugt i noget tid. Man kan også sætte den i tidsudsættelse, hvilket også sparer på batterierne, og derfor har den en så lang batterilevetid. 

OBH Nordica trådløs stegetermometer

Billigt og digitalt stegetermometer

Fordele
 • pros-icon.svg Rækkevidde op til 30 meter
 • pros-icon.svg Ledning og spyd tåler op til 380 grader
 • pros-icon.svg Billig pris og fornuftig kvalitet

Detaljeret gennemgang

OBH Nordica er kendt i de danske køkkener for at producere køkkenmaskiner til en fornuftig pris, og det har de også gjort i dette tilfælde. Det er nemlig også lykkedes dem at producere et digital stegetermometer, der koster det samme som et normalt stegetermometer.

Derfor skal du vælge OBH Nordica trådløst stegetermometer

Dette er et funktionelt og trådløst stegetermometer, som både har en separat sender og modtager. Selve senderen har et stort display, og nogle knapper, som hjælper dig med at bruge stegetermometeret optimalt. På displayet kan de se, hvilken slag kød du har valgt, hvor mange grader kødet skal være og hvad det er nu. Senderen har i øvrigt en rækkevidde på op til 30 meter, så har du en stor have eller lign og du griller kød, kan du godt tage den med dig, hvis du står i køkkenet og holder øje med kødets temperatur. 

Det er heller ikke alle stegetermometre, der kan tåle at være inde i ovn, også for længe og specielt, hvis den ikke kan tåle høje varmegrader. Dette stegetermometer – eller i hvert fald spydet og ledningen kan tåle op til 380 grader.

Vælg typen af kød og tilberedningsgraden

OBH Nordica har også prøvet at gøre det så nemt for dig som overhovedet muligt, og derfor kan du vælge imellem flere forskellige typer af kød, hvorefter den foreslår dig den temperatur alt efter om du ønsker gennemstegt, medium, rødt eller meget rødt. Så selvom du er totalt uvidende på det stykke kød som du skal stege, så har giver den dig de rette temperaturer. OBH Nordica har lavet forslag til temperaturer på oksekød, svinekød, kalvekød, lammekød, kylling og kalkun, så der er masser muligheder for at afprøve kræfter med nye typer af kød, da den hjælper dig med temperaturerne. 

Guide

Guide til valg af stegetermometer

 • Skal stegetermometeret være smart? Grundet den smarte teknologi, som vi jo har i dag, så er det muligt at connecte stegetermometer til sin smartphone nemt, og intelligent grilling kan hjælpe dig på vej, så du altid har en hjælpende hånd lige i nærheden, der fortæller dig hvad du skal gøre. Grillnørder og manden, der ikke kan få nok smarte ting ind i huset, vil helt klart gå efter sådan et stegetermometer – fordi det er bare smart. Hvis du kun grill en gang imellem, og bare vil have et helt klassisk stegetermometer, så behøver du ikke gå efter et smart stegetermometer, som koster en del mere end et helt klassisk stegetermometer. 
 • Temperaturområdet: Selve temperaturområdet er meget forskelligt fra de forskellige modeller, og det handler også om hvad du har brug for i dit køkken. Hvis du har brug for et stegetermometer kun til kød, så er det nok med de max 100 grader. Hvis du ønsker at bruge dit stegetermometer til flere forskellige ting fx chokoladetemperering, karamel og bolche kan et stegetermometer, der kan måle op til de 200 grader være nok. Men bolchetermometer går typisk op til 300 grader, fordi det typisk kræver meget høje temperaturer. 
 • Pris: Stegetermometerets pris er selvfølgelig op til dit budget, men tænk over hvor meget du bruger det i hverdagen. Hvis det er et du bruger tit og som skal holde til at blive brugt i hverdagen, så skal man vælge et stegetermometer af god kvalitet. Pris og kvalitet hører typisk sammen. Jo flere smarte funktioner og jo højere kvalitet, jo højere er prisen typisk. Hvis du kun bruger dit stegetermometer en gang imellem, kan du jo overveje at købe et lidt billigere, og så opdatere det senere, hvis du begynder at bruge det hyppigere. 
 • Design: Stegetermometerets design er jo en smaggsag. For nogle er det vigtige og for andre er det ikke. I princippet kan man kun se stegetermometeret, når det er i brug, så det er begrænset hvor stor betydning designet har. De digitale og smarte stegetermometre bliver mindre og mindre eftersom det hele styres fra telefonen.
 • Stegetermometer med ledning: Ledningen, som sidder fra nålen og ind i senderen, er noget af det mest sårbare ved et stegetermometer. Det skyldes at, den nemt kommer i klemme mellem ovn- eller grilllåget, og det slider på ledningen. I denne stegetermometer test, har vi kåret Meater+ som det bedste stegetermometer i test, og det stegetermometer er helt uden ledningen, så du ikke behøver, at bekymre dig om det.  Stegetermometer med ledningen er selvfølgelig også rigtig gode, og det er det mest normale, men man skal være opmærksom på ledningen. Tjek også altid, hvor høje temperaturer ledningenkan klare inden du tager den i brug. 
 • Ekstra tips: Når du indsætter stegetermometeret i kødet, skal du være opmærksom på at du gør det i den tykke ende eller del af kødet. Hvis du steger flere bøffer, men kun har et spyd, vil jeg også anbefale dig at sætte spydet i den største bøf. Du skal desuden sikre dig, at spydet sidder i midten, da du ellers ikke vil opnå en perfekt stegning. 

Leder du efter et stegetermometer til ovn eller grill?

Inden du køber dit stegetermometer skal du overveje om du kommer til at bruge dit termometer mest til stegning i ovnen eller grillning. Nogle stegetermometer egner sig nemlig mere til grillning end ovn og omvendt. Webers stegetermometer er designet og lavet ud fra, at det skal bruges på grillen. Det ses bl.a. med designet, funktionerne og at iGrill 2 fx kan sidde fast på grillen.

Hvis du griller lige meget som du tilbereder i ovn, skal du gå efter et stegetermometer som egner sig til begge dele. Her kommer vores testvinder igen ind i billedet, da det er et alsidigt produkt med funktioner, som kun fokuserer på, at du skal opnå et godt resultat og spise dine bøffer som du ønsker. Meater+ egner sig både til tilberedning i ovn og på grill.

Rengør dit stegetermometer grundigt

Det er utrolig vigtigt, at du husker at rengøre dit stegetermometer grundigt. Det skyldes, at de ikke kan tåle at gå i opvaskemaskinen, hvor mange bakterier bliver dræbt. Du skal derfor være omhyggelig med rengøringen. Skrub den grundigt med en opvaskebørste og masser af sæbe, og tør den godt af.

Stegetermometeret skal rengøres lige efter brug for at undgå kødsaft og kødrester sætter sig fast.

FAQ

Hvilket stegetermometer er bedst i test?

Det bedste stegetermometer i denne stegetermometer test er Meater+, da det er et smart stegetermometer, der sørger for at du får perfekt tilberedt kød. Der findes dog mange stegetermometer på markedet, så læs artiklen og find det stegetermometer, der passer bedst til dit køkken.

Skal jeg vælge et smart stegetermometer?

Et smart - eller intelligent - stegetermometer er et, som bruges igennem en app og som selv udregner stegetid, temperatur og guider dig igennem hele processen, så du får perfekt tilberedt kød.

Kan et stegetermometer også bruges til bagning?

I denne artikel kan du læse mere om hvilke typer af termometer der findes. Nogle termometer egner sig godt som et ‘all round’-termometer, som kan nå op til 2-300 grader, mens andre bare egner sig til stegning af kød.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×