TEST: 3 bedste støvsugere til hundehår (Juli 2024)

Af Frederikke Thuesen Jensen BAdge
Frederikke Thuesen Jensen

I mange år havde Frederikkes familie et af Skandinaviens største brandhouse indenfor køkkenudstyr, så hendes viden inden for køkkenudstyr og de forskellige brands i branchen er meget høj.  Mange gange... Læs mere

TESTVINDER

Miele Complete C3 Cat&Dog Powerline Støvsuger

Vi vil anbefale dig at investere i denne støvsuger fra Miele, hvis du absolut nægter at gå på kompromis med dit nye køb. Modellen er kåret som testvinder i denne støvsuger test og er kåret…

1
Den bedste støvsuger til hundehår

Miele Complete C3 Cat&Dog Powerline Støvsuger

2
Den bedste poseløse støvsuger til hundehår

Bosch BGS5335 Zoo'o ProAnimal Støvsuger

3
Den bedste ledningsfri støvsuger til hundehår

Electrolux PURE F9 Animal ledningsfri støvsuger

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

I denne artikel sætter vi fokus på de bedste støvsugere til fjernelse af dyrehår. Så har du kat, hund eller andet pelsdyr i dit hjem, er det en klar fordel at vælge en af de nedenstående modeller som din nye støvsuger. Vi har kåret en Miele Complete C3 Cat&Dog Powerline Støvsuger som bedst i test, da den passer til de flestes behov og har mange gode egenskaber.

Du behøver dog ikke nødvendigvis at vælge vores testvinder, hvis du ikke føler, at den passer til dit hjem eller dine behov. Alle modeller i denne test er nemlig investeringen værd, så du kan frit vælge dén, der passer til dig. Vi guider dig gennem købet, så læs med og find den helt rette model herunder.

Miele Complete C3 Cat&Dog Powerline Støvsuger

Den bedste støvsuger til hundehår

Fordele
 • pros-icon.svg Kåret som bedst i test hos Forbrugerrådet Tænk i 2020
 • pros-icon.svg Støvsuger alt op fra gulv og gulvtæpper uden problemer
 • pros-icon.svg Brugervenlig opbygning resulterer i en nem håndtering
 • pros-icon.svg Stor arbejdsradius på 12 meter og beholderkapacitet på 4,5

Detaljeret gennemgang

Vi vil anbefale dig at investere i denne støvsuger fra Miele, hvis du absolut nægter at gå på kompromis med dit nye køb. Modellen er kåret som testvinder i denne støvsuger test og er kåret som bedst i test hos Forbrugerrådet Tænk i 2020. Som en ekstra bonus er maskinen brugervenlig i sin opbygning og har en eminent sugeevne, så du kan komme al snavs til livs.

Derfor skal du vælge en Miele Complete C3 Cat&Dog Powerline Støvsuger

Du behøver langt fra blot at stole på vores ord, når vi siger, at denne støvsuger er eminent til fjernelse af dyrehår, støv og snavs i hjemmet. Produktet er nemlig blevet testet af Forbrugerrådet Tænk, der har valgt at kåre det som bedst i test. Det betyder, at du på ingen måde kommer til at gå galt i byen, hvis du vælger denne model. Tænk roser især støvsugeren for dens evne til at støvsuge med stor kraft på både gulv og gulvtæpper.

Èn af årsagerne til, at denne støvsuger får fjernet dyrehår så effektivt er, at dens mundstykke er udviklet med roterende børster. Disse hjælper med at få hårene løsnet fra gulvtæppet, så de kan blive støvsuget op. En anden klar fordel ved modellen er, at den er brugervenlig i sin opbygning, hvorfor den er nem at tilpasse til dine behov. F.eks. har den elektronisk regulering af sugestyrken ved brug af + / – taster. Modellen har desuden en stor radius på 12 meter og en pose med volumen på 4,5 liter.

Ud over alt det ovenstående leveres modellen med 3 integrerede tilbehørsdele, har Comfort ledningsoprul, 3 special-ophængte hjul, der kan dreje 360 grader og en stødliste, som garanterer en optimal beskyttelse af møblerne under støvsugning. Modellen har også en indikator for udskiftning af støvsugerpose, kontrollampe for overophedning og et AA 50 filter indbygget. Der er blot to ulemper ved støvsugeren: den har et lidt højt strømforbrug og støjer en del i forhold til andre støvsugere på markedet.

Produktdetaljer

 • Højde: 22,7 cm
 • Længde: 49,5 cm
 • Bredde: 28,5 cm
 • Vægt: 7,3 kg
 • Farve: Rød, hvid, blå
 • Effekt: 890 watt
 • Beholderkapacitet: 4,5 liter
 • Lydniveau: 76 dB(A)

Bosch BGS5335 Zoo'o ProAnimal Støvsuger

Den bedste poseløse støvsuger til hundehår

Fordele
 • pros-icon.svg Poseløs opbygning med kapacitet på 3 liter – nem at tømme
 • pros-icon.svg Kræver minimal vedligeholdelse, da den klarer størstedelen selv
 • pros-icon.svg Har fået en fin bedømmelse hos Forbrugerrådet Tænk og roses af forbrugere

Detaljeret gennemgang

Med denne poseløse støvsuger fra Bosch skal du aldrig igen bekymre dig om fjernelsen af dyrehår i hjemmet. Ej heller skal du tænke for meget på rengøring og vedligeholdelse af din støvsuger, da maskinen klarer det meste selv. Som om de ovenstående elementer ikke var nok, så er støvsugeren velegnet til allergikere, da renser luften optimalt med et HEPA filter.

Derfor skal du vælge en Bosch BGS5335 Zoo’o ProAnimal Støvsuger

Er du på jagt efter den bedste poseløse støvsuger til dyrehår? I så fald er denne model fra Bosch det rette valg for dig. Lige netop denne variant er udviklet med en poseløs opbygning, hvilket betyder, at du aldrig skal bekymre dig om at skifte støvsugerpose igen. I stedet skal du blot tømme beholderen med en kapacitet på 3 liter direkte i skraldespanden. Dét sikrer en bedre hygiejne.

Denne støvsuger er ideel til selv et hjem med allergikere, da den er udstyret med et vaskbart og hygiejnisk HEPA filter. Dette hjælper med at fjerne alle partikler og rense luften ved støvsugning. Maskinen kræver minimal vedligeholdelse, da det har et Intelligent SelfClean System. Dette resulterer i en automatisk rengøring af det integrerede filtersystem. Du kan benytte denne støvsuger på alle slags gulve og tæpper, da den leveres med flere mundstykker.

Du kan roligt stole på, at denne støvsuger er ideel til fjernelse af dyrehår – også selvom den har en poseløs opbygning. Modellen er udviklet med et AirTurbo system, der sikrer en høj luftgennemstrømning. Derudover har den en innovativ ProAnimal turbobørste, der er udstyret med forskellige børster. Nogle er egnet til at samle støv op og andre for en nemmere opsamling af hår. Maskinen er altså et uundværligt redskab til personer med fældende husdyr.

Som en ekstra bonus har støvsugeren et ergonomisk håndtag, fire styrehjul der kan køre hele vejen rundt, stor aktionsradius på 11 meter og automatisk ledningsoprul.

Produktdetaljer

 • Højde: 31 cm
 • Længde: 47 cm
 • Bredde: 32 cm
 • Vægt: 6,7 kg
 • Farve: Rød og sølv
 • Effekt: 800 watt
 • Beholderkapacitet: 3 liter
 • Lydniveau: 74 dB(A)

Electrolux PURE F9 Animal ledningsfri støvsuger

Den bedste ledningsfri støvsuger til hundehår

Fordele
 • pros-icon.svg Ergonomisk opbygning, let vægt og stor fleksibilitet sikrer den bedste komfort
 • pros-icon.svg Kan holde batteri op til 1 time på en fuld opladning
 • pros-icon.svg Testvinder hos M3 i 2018 og har vundet iF Design Award i 2019

Detaljeret gennemgang

Ved at investere i denne ledningsfrie støvsuger fra Electrolux, kan du opnå en større bevægelsesfrihed, når der skal støvsuges i hjemmet. Modellen er let at arbejde med grundet en ergonomisk opbygning og så kan du let fjerne hår, snavs og støv fra alle overflader, da støvsugeren leveres med 3-i-1 mundstykke og stor fleksibilitet.

Derfor skal du vælge en Electrolux PURE F9 Animal ledningsfri støvsuger

Hvis du gerne vil have fuld bevægelsesfrihed, når du støvsuger, så vil vi anbefale dig at investere i denne ledningsfrie støvsuger fra mærket Electrolux. Modellen giver dig mulighed for at bevæge dig rundt i huset uden problemer, samt at komme godt rundt om og ind under møbler af forskellig år. Produktet går på intet tidspunkt på kompromis med effektivitet, da det kan fjerne uønskede dyrehår fra alle overflader med særlige gummibørster. Disse skader ikke overfladerne, selv hvis støvsugeren benyttes på møbler.

Støvsugeren fra Electrolux er udviklet med et ergonomisk design, der sikrer en bedre komfort under arbejdet. F.eks. har den en lav vægt og et teleskoprør, der nemt kan indstilles i højden, så det passer til den enkelte bruger. Hovedet er udviklet til at være fleksibelt, så du kan fjerne støv, snavs og hundehår fra alle området i hjemmet. Der er endda LED lys i mundstykket, så du kan se gulvet ordentligt for at tjekke, at du får bugt med al snavs på overfladen.

Du kan nemt opretholde en god hygiejne i hjemmet, da denne støvsuger er udviklet med et vaskbart filter. Dette forlænger også generelt maskinens levetid og er således en god løsning for din pengepung såvel som miljøet. I alt tager det 6 timer at oplade maskinen helt op, og så kan den bruges i op til 60 minutter – afhængigt af hvilken hastighed du benytter dig af. Produktet kan støvsuge op til 80 m2 på én fuld opladning, hvis den benyttes ved maksimal styrke.

Produktdetaljer

 • Højde: Mellem 84,4 og 120 cm
 • Længde: 21,5 cm
 • Bredde: 24,9 cm
 • Vægt: 4,1 kg
 • Farve: Rød
 • Batteritype: 36 volt, Lithium
 • Brugstid: Op til 60 minutter
 • Ladetid: 6 timer
 • Beholderkapacitet: 0,7 liter
 • Lydniveau: 82 dB(A)

Guide

Sådan vælger du den bedste støvsuger til hundehår

Det er alfa omega, at du sørger for at vælge en støvsuger, der rent faktisk har en effektiv sugeevne, når du leder efter en ny støvsuger til fjernelse af dyrehår i dit hjem. Langt de fleste støvsugere kan fjerne støv og snavs på hårde gulve, men det er ikke nødvendigvis sådan, at en almindelig støvsuger kan fjerne alle hår, hvis der er en hund eller kat i hjemmet. Dette kræver, at selve støvsugeren er udviklet til fjernelse af dyrehår.

Af den grund er det vigtigste, når du skal vælge en god støvsuger til dyrehår, at holde øje med, om den enkelte model er udstyret med en effektiv sugeevne og specielt mundstykke, der hjælper med at opsamle hårene. Dette er den eneste måde, at støvsugeren kan få bugt med de fleste dyrehår i dit hjem. Derudover kan vi anbefale, at du går efter en model med en god ergonomi og funktionalitet, da rengøringen så bliver let som en leg.

Læs vores store støvsuger test

Vi kan anbefale dig at læse vores store støvsuger test, hvis du vil vide mere om, hvordan man vælger den bedste støvsuger helt generelt. I artiklen kan du også blive klogere på, hvad forskellen egentlig er på de forskellige typer af støvsugere, samt hvordan du foretager den bedste støvsugning, så du får et hygiejnisk hjem. Der er altså mange gode grunde til at lægge vejen forbi vores støvsuger artikel.

Ud over en stor test af de bedste støvsugere på tværs af producenter og typer, så har vi også specifikt undersøgt de bedste poseløse støvsugere. Så ved du allerede nu, at du foretrækker en støvsuger uden pose, vil vi anbefale dig at læse vores poseløs støvsuger test.

Sådan er denne støvsuger til hundehår test udført

Til udarbejdelsen af denne støvsuger til dyrehår test har vi benyttet os af både andre testkilders resultater og forbrugeranmeldelser. Dette har gjort os i stand til at finde frem til de produkter på markedet, der generelt har klaret sig bedst i test og som forbrugerne faktisk også mener virker optimalt i hjemmet. Du kan således med ro i maven vælge en af de ovenstående støvsugere til hundehår, da du så kan være sikker på at få en effektiv støvsuger, der nemt og hurtigt klarer dyrehår i alle afskygninger.

FAQ

Hvilken er den bedste støvsuger til hundehår?

Vi har kåret en Miele Complete C3 Cat&Dog Powerline Støvsuger som testvinder. Læs mere om, hvorfor den er udvalgt og om de bedste modeller på markedet i denne test.

Hvorfor er nogle støvsugere bedre til hundehår og kattehår end andre?

En støvsuger til dyrehår er ofte udstyret med et mundstykke, der hjælper med at løsne hårene fra gulv og gulvtæpper, så støvsugeren har lettere ved at suge dem op. Det hjælper på processen.

Kan man få en poseløs eller ledningsfri støvsuger til hundehår?

Ja, du kan sagtens få både en poseløs eller ledningsfri støvsuger til hundehår. Faktisk kan du få en model, der kombinerer disse to egenskaber. Læs mere i denne test.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×