Strygebræt Test: 6 bedste strygebræt i test (Maj 2024)

Af Frederikke Thuesen Jensen BAdge
Frederikke Thuesen Jensen

I mange år havde Frederikkes familie et af Skandinaviens største brandhouse indenfor køkkenudstyr, så hendes viden inden for køkkenudstyr og de forskellige brands i branchen er meget høj.  Mange gange... Læs mere

Rörets Ode ærmebræt 4
Et småt strygebræt til ærmer

Rörets Ode ærmebræt

5
Premium strygebræt

Rörets SafeSmart Superior

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

I denne strygebræt test kan du læse om de bedste strygebrætter på markedet netop nu. Vi har fundet bedste modeller i forskellige størrelser, prisklasser, udseender o.l. Der burde således være noget for enhver i denne test. Er du helt på bar bund, kan du altid se nærmere på vores testvinder: et Leifheit Airboard Compact Strygebræt.

Vores testvinder fra Leifheit er en god investering for de fleste, da det har en solid opbygning, er af god kvalitet og med særlig teknologi, der hjælper til en bedre strygning. Har du brug for yderligere hjælp til valget, kan du læse vores guide til de vigtigste parametre efter gennemgangen af produkterne.

Fordele
 • pros-icon.svg Udviklet med Thermo Reflect teknologi, der sikrer en hurtigere og nemmere strygning
 • pros-icon.svg TÜV/ GS certificering er din garanti for, at brættet er af høj kvalitet
 • pros-icon.svg Lav vægt og mulighed for justering af højden sikrer en god brugerkomfort
 • pros-icon.svg Udstyret med en ledningsholder, så den ikke kommer i vejen undervejs

Detaljeret gennemgang

Du kan med fordel investere i dette strygebræt fra mærket Leifheit, hvis du vil være sikker på, at du får en model af en høj kvalitet. Modellen holder TÜV / GS certificering, står stabilt og har en let vægt. Derudover kommer strygningen til at foregå hurtigere, da produktet har Thermo Reflect teknologi, som afgiver varmen tilbage til tøjet.

Derfor skal du vælge et Leifheit Airboard Compact Strygebræt

Vi kan anbefale dig at investere i vores testvinder fra Leifheit, hvis du nægter at gå på kompromis med dit nye indkøb. Lige netop denne variant holder nemlig certificering fra TÜV / GS, hvorfor du kan være sikker på, at strygebrættet er fremstillet af gode materialer i høj kvalitet. Det betyder også, at du kan få glæde af dit strygebræt i mange år, da det ikke bliver slidt for hurtigt. Derudover kan det nævnes, at strygebrættet står stabilt på trods af en lav vægt, samt at det er muligt at løfte det i højden, så det passer til den enkelte bruger.

En af de helt store fordele ved at vælge denne model fra Leifheit er, at den er udviklet med den innovative Thermo Reflect teknologi. Denne teknologi hjælper med at reflekterer dampen tilbage til tøjet, da strygebrættet bl.a. består af varmeisolerende materiale. Dette resulterer i en hurtigere strygning, så du kan bruge din tid på andre ting. Strygebrætter er desuden udviklet med en ledningsholder, så ledningen ikke kommer i vejen undervejs i strygningsprocessen.

Produktdetaljer

 • Højde: Mellem 80 og 99 cm
 • Længde: 120 cm
 • Bredde: 38 cm
 • Vægt: 4 kg
 • Farve: Blå og hvid
 • Aftageligt betræk: Ja

Leifheit AirActive Strygebræt

Et velfungerende strygebræt til dampstation

Fordele
 • pros-icon.svg Med både indblæsning, udsugning og oppustning for hurtige og gode resultater
 • pros-icon.svg Udstyret med en stor afsætningshylde, der passer til alle gængse dampstationer
 • pros-icon.svg Mulighed for at tilpasse højden mellem 75 og 100 cm
 • pros-icon.svg God sikkerhed med børnelås, transportlås, skridsikre fødder, kontakter m.m.

Detaljeret gennemgang

Dette strygebræt er endnu mere funktionelt end vores testvinder, men til gengæld er det også lige dét dyrere. Men er du typen, der prioriterer funktionalitet over pris, så er denne variant den rette for dig. Modellen har både effektiv indblæsning, udsugning og oppustning for bedre strygeresultater og så har den en afsats, der passer til alle normale dampstationer.

Derfor skal du vælge et Leifheit AirActive Strygebræt

Hvis du ikke bare ønsker et hvilket som helst strygebræt, men ét der har høj sikkerhed og fungerer effektivt i drift, så skal du se nærmere på denne model fra mærket Leifheit. Modellen er udstyret med effektiv indblæsning, udsugning og oppustning. Det betyder, at strygebrættet hjælper dig med at holde tøjet på plads under strygning – eller at “puste det op”, så du bedre kan komme til visse områder, f.eks. knapperne på en skjorte. Alle disse egenskaber sikrer desuden en fjernelse af overskydende damp, så strygningen går hurtigere.

Strygebrætter er udviklet med en ergonomisk sænket afsætningshylde med en størrelse på 31 x 28 cm. Denne kan bruges til opbevaring af alle gængse dampstationer. Der er både VDE stikkontakt, forbindelsesledning og ledningsholder, så du kan have styr på alt i forbindelse med strygningen. Selve strygefladen er desuden stor, så du kan klare selv brede stykker vasketøj. Andre fordele tæller, at modellen har skridsikre og justerbar plastfødder, samt indbygget børne- og transportlås.

Produktdetaljer

 • Højde: Mellem 75 og 100 cm
 • Længde: 118 cm
 • Bredde: 38 cm
 • Vægt: 9,8 kg
 • Farve: Hvid og blå

Brabantia strygebræt

Ærme strygebræt til både højre- og venstrehåndede

Fordele
 • pros-icon.svg Kan benyttes af både venstrehåndede og højrehåndede
 • pros-icon.svg Spids frontdel giver mulighed for nem strygning af ærmer og bukseben
 • pros-icon.svg Udviklet med skridsikker belægning, som øger sikkerheden og holdbarheden
 • pros-icon.svg Sælges til en budgetvenlig pris, som flere kan få råd til

Detaljeret gennemgang

Uanset om du er venstre- eller højrehåndet, så kan du få glæde af dette strygebræt. Produktet kan benyttes af alle forbrugere og har en opbygning, der gør den velegnet til strygning af ærmer eller bukseben. Den er udviklet med skridsikre gummibånd, der garanterer en højere sikkerhed og mindre beskadigelse af brættet.

Derfor skal du vælge et Brabantia strygebræt

Hvis du leder efter et strygebræt, der kan benyttes af alle forbrugere og som sikrer dig en nem strygning af store og smalle områder på tekstiler, så er denne variant fra mærket Brabantia en god investering for dig. Modellen er udviklet til at kunne fungere for både højre- og venstrehåndede personer. Der er altså ikke en i husholdningen, der pludselig får problemer med at klare strygningen. Du har mulighed for at købe dette strygebræt i flere forskellige farver, mønstre og motiver.

Sikkerheden er i top med dette strygebræt, da det er udviklet med en robust understel i stål og en holder med skridsikker belægning. Dette skridsikre bånd hjælper med at øge sikkerheden og sørger for, at strygejernet ikke bliver ridset. Du kan altså få glæde af dit strygebræt i mange år fremover. Modellen betræk er fremstillet af 100 procent bomuld, og så ligger det ovenpå et underlag, der består af 8 mm polyetherskum.

Lige netop denne variants opbygning garanterer, at du kan stryge ærmer og bukseben uden problemer, da den er lidt spids i fronten. Derudover er modellen endda mere budgetvenlig end flere andre gode strygebræt på markedet.

Produktdetaljer

 • Højde: Mellem 69 og 96 cm
 • Vægt: 6,7 kg
 • Farve: Multifarvet
 • Aftageligt betræk: Nej

Rörets Ode ærmebræt

Et småt strygebræt til ærmer

Rörets Ode ærmebræt
Fordele
 • pros-icon.svg Aflang opbygning gør det nemmere at stryge ærmer og bukseben
 • pros-icon.svg Sælges til en lav pris, så alle kan få råd til strygebrættet
 • pros-icon.svg Nemt at pakke sammen – og så fylder det ikke alverden

Detaljeret gennemgang

Dette strygebræt fra mærket Rörets er ideelt til dig, der ikke har det største budget at gøre godt med og samtidig er på udkig efter et strygebræt, der er særligt velegnet til strygning af ærmer. Modellen er netop udformet til at sikre en nem håndtering af ærmer og bukseben.

Derfor skal du vælge et Rörets Ode ærmebræt

Hvis du gerne vil investere i et strygebræt, der ikke koster alverden og som sikrer en nem strygning af alt fra bukseben til ærmer, så skal du se nærmere på denne model fra mærket Rörets. Reelt set kaldes dette strygebræt for et “ærmebræt”, hvilket blot illustrerer, at det er oplagt til strygning af ærmer. Dette skyldes især brættets aflange opbygning. Du skal dog ikke være nervøs for, at strygebrættet fylder alverden, da det har en lille størrelse og nemt kan pakkes sammen til at fylde endnu mindre.

Helt generelt er dette strygebræt robust i sin opbygning, hvorfor du kan få glæde af det over en lang årrække. Betrækket er fremstillet af bomuld og holder en OEKO-TEX certificering. Du kan således roligt stole på, at dit nye strygebræt består af gode materialer. Som en ekstra bonus sælges modellen til en ultra lav pris og så er det muligt at bestille det hjem i flere farver og mønstre.

Produktdetaljer

 • Længde: 57 cm
 • Bredde: 13 cm
 • Farve: Flere mønstre at vælge imellem

Rörets SafeSmart Superior

Premium strygebræt

Fordele
 • pros-icon.svg Udviklet med dampstation og auto sluk for et højt sikkerhedsniveau
 • pros-icon.svg Betrækket er fremstillet af miljøvenligt bomuld, der holder OEKO-TEX certificering
 • pros-icon.svg Mulighed for at indstille højden og låse benene

Detaljeret gennemgang

Med dette strygebræt fra Rörets bliver det en sand fornøjelse at stryge diverse materialer. Produktet har en optimal opbygning, så du har plads til enhver type stof, og består af bomuldsstof, der er OEKO-TEX certificeret. Der er indbygget dampstation, auto sluk og justerbar højde.

Derfor skal du vælge Rörets SafeSmart Superior

Vi vil anbefale dig at investere i dette strygebræt, hvis du nægter at gå på kompromis med dit nye strygebræts opbygning, sikkerhed og funktionalitet. Lige netop denne model har nemlig alt, hvad du kunne ønske dig af et strygebræt. F.eks. har den indbygget dampstation, hvor du kan placere strygejernet, når du lige har brug for at slippe det. Derudover er der automatisk slukning for strygejernet, da du blot kan indstille tiden for strygning, hvorefter strømforsyningen vil slukke.

Produktet har en justerbar højde, så du bedre kan indstille den til dine ønsker. Det er muligt at indstille højden mellem 75 og 97 cm. Strygebrættet vil stå fast, når det først er sat op, da det er udstyret med stærke ben, der kan låses. På den måde risikerer du ikke, at strygebrættet pludselig falder sammen. Betrækket er fremstillet af miljøvenligt bomuldsstof og har en tyk polstring, så det kan holde til lidt af hvert. Stoffet er OEKO-TEX certificeret.

Produktdetaljer

 • Højde: Mellem 75 og 97 cm
 • Længde: 120 cm
 • Bredde: 38 cm
 • Vægt: 7,5 kg
 • Farve: Vælg mellem to slags mønstre i grøn, grå og hvid 

Laurastar Comfort

Ergonomisk strygebræt, der passer til mange dampgeneratorer

Fordele
 • pros-icon.svg Mulighed for at tilpasse strygejernsholderen til de fleste modeller
 • pros-icon.svg Ergonomisk opbygning, der sikrer nem strygning af alle materialer
 • pros-icon.svg Sikkert lukkesytem og mulighed for at justere højden

Detaljeret gennemgang

Dette strygebræt fra mærket Laurastar er en god investering, da det har en indbygget strygejernsholder, som kan benyttes til de fleste dampgeneratorer. Det er desuden et strygebræt med et enkelt udseende og så har det en ergonomisk udformning, så det er nemt at stryge ethvert stykke stof.

Derfor skal du vælge Laurastar Comfort

Du skal investere i dette strygebræt, hvis du gerne vil have en model, der er enkel i sin opbygning og stadig tilbyder stor funktionalitet. Modellen adskiller sig en smule fra de andre produkter i denne test ved at være udstyret med et betræk i en enkel beige farve. Der er altså ingen prangende mønstre eller farver på dette strygebræt. Selve puden består af 100 procent polyester skum og er betrukket med 100 procent bomuld.

Der er dog flere fordele ved produktet end blot dets udseende og opbygning. F.eks. er den udstyret med en strygejernsholder, der endda kan tilpasses til de fleste dampgeneratorer. Du kan altså få glæde af strygebrættet, uanset hvilket strygejern du har derhjemme. Derudover er udformningen ergonomisk, hvilket gør det nemmere at stryge forskellige typer af materialer. Modellen kan justeres i højden, så du står korrekt, mens du stryger.

Produktdetaljer

 • Højde: 95 cm
 • Længde: 120 cm
 • Bredde: 38 cm
 • Vægt: 7,3 kg
 • Farve: Beige

Guide

Sådan vælger du det bedste strygebræt

Er du lidt i tvivl om, hvad du skal fokusere på i købet af et strygebræt? I så fald kan du med fordel læse de nedenstående punkter, da de gennemgår, hvilke parametre man især skal være opmærksom på inden man køber et strygebræt. Efterfølgende kan du læse mere om, hvordan denne test er udført.

 • Størrelse: Først og fremmest vil vi anbefale dig at holde et vågent øje med, hvor meget strygebrætter fylder. Nogle modeller har en stor flade og kræver således meget plads, men andre virker pladsbesparende, selvom du stadig har god plads til at stryge forskellige typer tekstiler. Du skal også sørge for at tjekke, hvor meget strygebrættet fylder, når det er foldet sammen, så du ved, at der er plads til den i hjemmet
 • Udseende: Du kan få enkle strygebrætter eller nogle med farverige mønstre og motiver. Det er helt op til dig, hvad du foretrækker. Vi vil dog anbefale, at du lige tænker over, om du har præferencer til udseendet på forhånd – det er ærgerligt at bestille en model, som du så bliver træt af i længden, fordi den er for farverig e.l.
 • Aftageligt betræk:  Det er en fordel at gå efter et strygebræt med et aftageligt betræk. På den måde får du bedre mulighed for at opretholde en god hygiejne, da du kan vaske betrækket, som du lyster. Med et aftageligt betræk har du desuden mulighed for at skifte betrækket ud, hvis du bliver træt af farven eller mønsteret. Og det er trods alt billigere at skifte betrækket frem for hele strygebrættet
 • Sikkerhed: Sikkerheden skal gerne være i top, når du bruger et strygebræt, så det ikke risikerer at vælte undervejs i strygningen, da det kan have alvorlige konsekvenser. Det er en fordel, hvis modellen som minimum står fast og gerne har skridsikre ben e.l. Derudover er den optimalt, hvis der er lås på brættet, så det ikke folder sig selv op, når det er lukket sammen. Andre sikkerhedsforanstaltninger kan også være optimale, men valget af dem afhænger af dine præferencer
 • Vægt: Strygebrættet skal ikke veje ingenting, da det så næppe står særlig godt fast ved brug, men det behøver heller ikke at veje et ton. Det kan faktisk være en fordel med en nogenlunde let model, da du så nemmere kan bære den frem og tilbage fra opbevaringsstedet, når du skal bruge den. Så bliver strygningen heller ikke til et større problem end det behøver at være
 • Pris: Hold gerne lidt øje med prisen og forbliv inden for dit fastsatte budget. Der findes strygebræt i mange prisklasser og der er ingen grund til, at du bruger flere penge end nødvendigt. Du skal dog altid sammenligne pris og funktionalitet, da nogle af de dyrere modeller kan resultere i en bedre og hurtigere strygning – hvilket muligvis er investeringen værd for personer, der stryger meget tøj i løbet af en uge

Find et strygebræt, der passer til dit strygejern

Hvis du allerede har et velfungerende strygejern derhjemme, som du regner med at kunne bruge i mange år fremover, så kan du lige så godt investere i et strygebræt, der passer til produktet. Dette gælder f.eks. hvis du gerne vil kunne sætte dit strygejern fra dig på strygebrættet uden risiko for, at den brænder sig igennem. I et sådant tilfælde skal du prioritere et strygebræt med afsats, så du kan sætte strygejernet på det frem for på stofbeklædningen.

Overvejer du at skifte dit strygejern ud? I så fald vil vi anbefale dig at læse vores strygejern test, da du i artiklen kan få vejledning til, hvilke modeller der er de bedste på markedet netop nu. Dette sikrer, at du rent faktisk kommer hjem med et strygejern, der fungerer godt og som resulterer i en nem strygning af diverse tekstiler.

Sådan er denne strygebræt test udført

Et strygebræt er vel bare et strygebræt, tænker du måske. Men det er ikke helt sandt. Selvom det virker som et produkt med en meget enkel opbygning, så er der altså modeller, som generelt klarer sig bedre end andre. Og dem har vi samlet i ovenstående strygebræt test, så du hurtigt kan finde frem til det bedste strygebræt for dig. Vi har udvalgt de enkelte produkter med baggrund i andre testkilders resultater og med vejledning fra forbrugerne. Vi har blandt andet læst en lang række forbrugeranmeldelser for at vurdere, hvilke der fungerer godt til forskellige formål.

Du vil opdage, at vi har inddraget flere forskellige typer af strygebrætter. Det er en overlagt handling, da vi gerne vil sikre, at der er noget for enhver forbruger i testen. Du finder således modeller i forskellige prisklasser, størrelser og med diverse typer udseende i testen.

FAQ

Hvilket strygebræt er bedst i test?

I denne test har vi kåret et Leifheit Airboard Compact Strygebræt som værende det bedste. Det hjælper til en bedre og hurtigere strygning af diverse tekstiler. Læs med og find det rette til dig.

Hvad koster et strygebræt?

Prisen på et strygebræt svinger, alt efter hvilken model du vælger. Nogle sniger sig op over 1.000 kr., andre omkring 500 kr.. Vi har inkluderet en model, der blot koster et par hundrede kroner.

Hvorfor skal man bruge et strygebræt?

Nogle mener, at man bare kan stryge på et bord, hvis det er af et modstandsdygtigt materiale. Vi vil dog ikke anbefale det, da det kan skade overfladen og selve tøjet. Brug i stedet et strygebræt.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×