Trygestål Test: 7 bedste strygestål

Af Frederikke Thuesen Jensen BAdge
Frederikke Thuesen Jensen

I mange år havde Frederikkes familie et af Skandinaviens største brandhouse indenfor køkkenudstyr, så hendes viden inden for køkkenudstyr og de forskellige brands i branchen er meget høj.  Mange gange... Læs mere

Cibumic Keramisk strygestål 27 cm
TESTVINDER

Cibumic Keramisk strygestål 27 cm

Du kan med fordel investere i dette keramiske strygestål med en længde på lidt over 27 cm, hvis du gerne vil være sikker på, at du får et optimalt strygestål bestilt hjem. Produktet har en…

Cibumic Keramisk strygestål 27 cm 1
Det bedste strygestål

Cibumic Keramisk strygestål 27 cm

4
Det bedste diamant strygestål med høj hårdhed

Cibumic Diamant strygestål 25 cm

6
Et multifunktionelt strygestål

Cibumic Keramisk strygestål 27 cm med rillet overflade

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Læs om de bedste strygestål af forskellig art i denne strygestål test. Vores testvinder er en Cibumic Keramisk strygestål 27 cm og den kan du med fordel gå efter, hvis du mangler et velfungerende strygestål, der ikke koster alverden. Alle modellerne er dog investeringen værd, så du kan sagtens læse med og finde den helt rette for dig og dine knive.

Vi har desuden også skrevet en kort trin-for-trin guide til, hvordan du benytter et strygestål, som du kan finde inspiration i, hvis du er nybegynder, når det kommer til knivsliberi.

Cibumic Keramisk strygestål 27 cm

Det bedste strygestål

Cibumic Keramisk strygestål 27 cm
Fordele
 • pros-icon.svg Mulighed for at benytte på alle knivtyper, da den er af høj kvalitet og god hårdhed
 • pros-icon.svg Lavere vægt end andre typer af strygestål, som sikrer højere komfort ved brug
 • pros-icon.svg Patenteret brudsikker teknologi, så den kan modstå slag o.l.
 • pros-icon.svg Sælges til en budgetvenlig pris med tanke på dens funktionalitet

Detaljeret gennemgang

Du kan med fordel investere i dette keramiske strygestål med en længde på lidt over 27 cm, hvis du gerne vil være sikker på, at du får et optimalt strygestål bestilt hjem. Produktet har en lavere vægt end andre modeller, hvorfor den er nemmere at benytte. Du kan benytte strygestålet fra Cibumic på alle knivtyper, da det er i høj kvalitet.

Derfor skal du vælge Cibumic Keramisk strygestål 27 cm

Der er flere fordele ved at vælge dette keramiske strygestål fra mærket Cibumic. Først og fremmest sikrer opbygningen af japansk keramik, at produktet har en høj modstandsdygtighed og kvalitet. Faktisk er den udviklet med en patenteret brudsikker teknologi, hvilket betyder, at den ikke vil gå i stykker eller knække, selv hvis den tabes på op til 1 meters højde.

Hårdheden på 8 Mohs gør det desuden muligt at benytte dette strygestål til alle knivtyper. Og så sikrer kornstørrelsen på +2000 en ensartet overflade og at der ikke er risiko for, at dele af stålet skæres af. En anden fordel ved at vælge lige netop dette keramisk strygestål fra Cibumic er, at det har en lavere vægt end andre typer af strygestål. Dette sikrer en højere komfort, når du arbejder med det.

Produktdetaljer

 • Længde: 27,3 cm
 • Diameter: 1,6 cm
 • Hårdhed: 8 Mohs
 • Farve: Sort
 • Håndtag materiale: Plast

Global G-74 strygestål

Global strygestål med et godt greb

Fordele
 • pros-icon.svg Strygestål af professionel kvalitet
 • pros-icon.svg Ideel til brug på alle typer af knive fra Global
 • pros-icon.svg Udstyret med et stilrent design og godt greb

Detaljeret gennemgang

Dette strygestål fra mærket Global er ideelt til alle typer af Global knive. Det hjælper knivene med at bibeholde deres professionelle standard over længere tid, og giver skarphed på blot et par få strøg. Som en ekstra bonus har dette strygestål et godt greb, der gør det nemmere at benytte.

Derfor skal du vælge Global G-74 strygestål

Hvis du gerne vil have et strygestål, der ikke blot er af professionel standard, men også ser flot ud, så skal du investere i dette keramiske strygestål fra mærket Global. Produktet er ideelt at benytte, hvis du har Global knive i hjemmet, men kan også benyttes til andre typer af knive. Strygestålet er udviklet til at give skarphed med blot et par få strøg, så du ikke skal bruge alt for lang tid på processen.

Det anbefales, at du holder kniven i en 10 til 15 graders vinkel, når du sliber dine knive, da dette giver det bedste resultat. I alt har strygestålet fra Global en længde på 22 cm og så er det endda udviklet med et ekstra godt greb, så du har fuld kontrol, når du sliber knive. Produktet ser desuden yderst stilrent ud med sin stålfarve.

Produktdetaljer

 • Længde: 22 cm
 • Farve: Sølv
 • Håndtag materiale: Stål

Zwilling Keramisk strygestål

Det bedste billige strygestål

Fordele
 • pros-icon.svg Sælges til en budgetvenlig og billig pris
 • pros-icon.svg Kan benyttes til at gøre flere typer af knive og sakse skarpe igen
 • pros-icon.svg Udstyret med et ophængsøje, så du nemt kan opbevare strygestålet

Detaljeret gennemgang

Prisen på strygestål svinger utroligt meget. Alligevel kan du ikke altid se prisklassen, som en indikation på produktets effektivitet. Dette gør sig bl.a. gældende for dette keramiske strygestål fra Zwilling, der sælges til en billig pris, men samtidig er funktionelt.

Derfor skal du vælge Zwilling Keramisk strygestål

Hvis du gerne vil have fingrene i et billigt strygestål, der dog stadig lever op til dine forventninger, så skal du se nærmere på denne model fra mærket Zwilling. Lige netop denne model er nemlig yderst funktionel og let at benytte, men koster langt fra lige så meget som andre strygestål på markedet. Af den grund er der penge at spare, hvis du vælger denne variant. 

Strygestålet fra Zwilling kan bruges til både knive og sakse af forskellig art. Du kan altså få slebet forskellige produkter med samme strygestål. Modellen er udviklet med et robust skaft, der ligger godt i hånden, så du har fuld kontrol. Derudover er skaftet udstyret med et ophængsøje, så du let kan opbevare strygestålet, når det ikke er i brug. Produktet har en længde på 23 cm og selve knivsliber-delen er turkis i farven.

Produktdetaljer

 • Længde: 23 cm
 • Farve: Turkis og sort
 • Håndtag materiale: Plast

Cibumic Diamant strygestål 25 cm

Det bedste diamant strygestål med høj hårdhed

Fordele
 • pros-icon.svg Hårdhed på 10 Mohs og er besat med industridiamanter for ekstra effektivitet
 • pros-icon.svg Kan både slibe æggen op og genoprette den
 • pros-icon.svg Mulighed for at benytte den på alle typer af knive

Detaljeret gennemgang

Du kan med fordel benytte dig af dette diamant strygestål fra Cibumic, hvis du har nogle knive i hjemmet, der i den grad kunne have brug for en kærlig hånd. Et diamant strygestål hjælper med at genoprette æggen, så kniven bliver optimal i brug igen. Vær dog opmærksom på, at kniven skal slibes efter med et almindeligt eller keramisk strygestål. 

Derfor skal du vælge Cibumic Diamant strygestål 25 cm

Har dine knive brug for en ekstra behandling, da de er helt slidt ned? I så fald skal du overveje at benytte dig at dette diamant strygestål med en længde på 25 cm fra mærket Cibumic. Deres diamant strygestål er besat med industridiamanter for ekstra effektivitet. Strygestålets kerne består af rustfrit stål og har en høj hårdhed på hele 10 Mohs.

Du kan bruge denne type strygestål til at rette æggen på din kniv eller til slibning af æggen. Det er især en fordel at benytte strygestålet på meget slidte knive. Du skal dog være opmærksom på, at der skal “efterbehandles” / slibes efter med et almindeligt eller keramisk strygestål, når man først har benytte et diamantstrygestål på kniven.

Produktdetaljer

 • Længde: 25 cm
 • Diameter: 1 cm
 • Hårdhed: 10 Mohs
 • Farve: Bronze og sort
 • Håndtag materiale: Plast

Lion Sabatier Strygestål

Enkelt strygestål med god længde

Fordele
 • pros-icon.svg Enkel og stilren i opbygningen, hvilket sikrer, at det passer ind i alle køkkener
 • pros-icon.svg Sælges til en budgetvenlig pris, så alle kan få råd til strygestålet
 • pros-icon.svg Længde på 30 cm og nem at betjene

Detaljeret gennemgang

Med dette strygestål kan du på ingen tid få dine knive skarpe igen. Det er udviklet med et enkelt udseende, så produktet er velegnet til dig, der gerne vil have et stilrent strygestål hængende. Som en ekstra bonus sælges det til en billig pris, så alle kan få råd til et godt strygestål.

Derfor skal du vælge Lion Sabatier Strygestål

Er du på jagt efter et lidt længere strygestål, så skal du kaste blikket på denne variant fra Lion Sabatier. De har udviklet et rundt strygestål med en længde på 30 cm. Du kan udmærket benytte strygestålet til at udjævne diverse skævheder og hak i de fleste knive. Faktisk vil dine knive ikke tage skade af at blive slebet op til 3 til 4 gange om måneden med denne variant.

Lige netop dette strygestål er udviklet med et fransk og enkelt design. Det betyder kort sagt, at du får et stilrent strygestål, der kan slibe selv hårde knive uden problemer. Det stilrene design gør det muligt at have strygestålet hængende fremme i alle slags køkkener. Håndtaget er desuden fremstillet af kunststof for et bedre greb.

Produktdetaljer

 • Længde: 30 cm
 • Farve: Sølv og sort
 • Håndtag materiale: Kunststof

Cibumic Keramisk strygestål 27 cm med rillet overflade

Et multifunktionelt strygestål

Fordele
 • pros-icon.svg Kan benyttes til to formål: at rette æggen op og foretage en let slibning
 • pros-icon.svg Håndtag har ergonomisk udformning for bedre kontrol
 • pros-icon.svg Modstandsdygtig opbygning sikrer mindre risiko for, at den går i stykker

Detaljeret gennemgang

Denne model minder utroligt meget om det strygestål, som vi har kåret som bedst i test. De to varianter adskiller sig dog en smule fra hinanden ved, at denne model er multifunktionel, da den reelt set har to funktioner. Den kan nemlig både rette æggen op og foretage en let slibning. Derudover har modellen et ergonomisk håndtag for bedre håndtering.

Derfor skal du vælge Cibumic Keramisk strygestål 27 cm med rillet overflade

Hvis du egentlig ret godt kunne lide vores testvinder, men gerne vil have et strygestål, der både kan rette æggen på knive op og foretage en let slibning, så skal du investere i denne model. Det særlige ved netop dette strygestål er nemlig, at den kan benyttes til begge formål. Det gør den velegnet til dig, der ønsker et multifunktionelt strygestål i hjemmet.

Dette strygestål er udviklet med en glat overflade, der kan benyttes til at rette æggen på kniven op med, mens overfladen med riller kan bruges, når der er brug for en let slibning af knivens æg. Produktet er desuden udviklet med en stålkerne, der øger dets modstandsdygtighed. Faktisk kan du tabe produktet på gulvet, uden risiko for at det går i stykker. Derudover er håndtaget udformet med et ergonomisk design for en bedre kontrol, når der skal slibes.

Produktdetaljer

 • Længde: 27,3 cm
 • Diameter: 1,6 cm
 • Hårdhed: 8 Mohs
 • Farve: Sort og beige
 • Håndtag materiale: Plast

Satake Diamantstrygestål

Det bedste strygestål til begyndere

Fordele
 • pros-icon.svg Enkel at benytte og instruktioner medfølger, hvorfor den er god for begyndere
 • pros-icon.svg Slidstærk diamantopbygning sikrer, at den kan benyttes til samtlige knive
 • pros-icon.svg Sælges til en billig pris

Detaljeret gennemgang

Dette strygestål fra mærket Satake adskiller sig en del i udseendet fra de andre modeller i denne test. Dets firkantede opbygning sikrer en nemmere slibning. Af den grund er dette et ideelt strygestål til nybegyndere, der ikke før har arbejdet med strygestål. Faktisk medfølger der instruktioner, så du kommer optimalt fra start med dit nye produkt.

Derfor skal du vælge Satake Diamantstrygestål

Er du i tvivl om, hvor meget du vil få brugt dit strygestål? Eller måske det er første gang, at du køber et strygestål og faktisk ikke er helt sikker på, hvordan det skal bruges? Der er ingen grund til fortvivlelse. Dette strygestål fra mærket Satake er nemlig ideelt til dig, der netop er ved at læse at benytte et strygestål. Det har en enklere opbygning og er nem at betjene. 

Derudover sikrer den billige pris, at du ikke vil føle, at du spilder for mange penge, selv hvis du ikke får benyttet det helt så ofte, som du håber på. Strygestålet er fremstillet med en optimal hårdhed, hvilket gør det muligt at benytte den til samtlige typer af knive, heriblandt både stål, titanium og keramik knive. Med i købet følger der desuden en instruktionsbog, så du kommer godt fra start.

Produktdetaljer

 • Farve: Hvid
 • Håndtag materiale: Plast

Guide

Sådan vælger du det bedste strygestål

I de nedenstående afsnit hjælper vi dig til forskellen på de forskellige strygestål og hvordan du egentlig benytter dit strygestål bedst muligt. På den måde er du både godt klædt på til købet og brugen af et strygestål.

Men før vi bevæger os videre til disse afsnit, vil vi gerne gøre dig opmærksom på nogle af de aspekter, du især skal holde øje med i købet af et strygestål:

Typen: Først og fremmest skal du finde ud af, hvilken type af strygestål, der er ideelt for dig. Dette kan afgøres ud fra, hvilke knive du har derhjemme og om du har brug for, at de både bliver slebet og får rettet æggen op eller kun det sidste

Længde: Jo længere strygestålet er, jo mere overflade har du at arbejde på, hvilket gør processen lettere. Du behøver dog ikke nødvendigvis et strygestål på 30 cm, hvis du kun stryger mindre knive eller har godt styr på det

Håndtag: Sørg gerne for, at strygestålet har et optimalt håndtag. Dette sikrer en god komfort og fuld kontrol, når du benytter strygestålet. På den måde mindsker du også uheld

Strygestål keramisk kontra stål

Det er vigtigt, at du finder en type strygestål, der kan benyttes til dine knive. Du kan nemlig både vælge mellem modeller af stål, diamant og keramisk opbygning. Disse har hver deres egenskaber og hvilke knive de er gode for. Arbejder du med knive af hårdt stål, såsom tyske og japanske knive, så er der brug for et produkt af keramisk stål. De almindelige stål varianter risikerer nemlig, at ødelægge kniven, da de kan slå små stykker af metallet af knivens æg. Dette vil du helst undgå, da det helt overordnet set ødelægger kniven.

Du skal derfor ikke vælge strygestål ud fra, hvad du selv foretrækker eller prisen på de enkelte, men derimod ud fra, hvad der passer til de knive, du har i hjemmet.

Sådan bruger du et strygestål

Herunder kan du læse en trin-for-trin guide til, hvordan du benytter et strygestål, så du får det bedst mulige resultat:

 • Placerér strygestålet med spidsen ned i et skærebræt, bordet e.l. Hvis du er rutineret, kan du også holde det med spidsen væk fra dig ud i luften
 • Hold på knivens håndtag og placér dens æg på strygestålet i en vinkel på 10 til 15 grader. Du kan med fordel støtte kniven ved brug af tommelfingeren
 • Stryg nu forsigtigt knivens æg over strygestålet fra holk mod spids (området tættest ved håndtaget til spids)
 • Der skal ikke bruges kræfter – du skal altså ikke mase kniven mod strygestålet
 • Fortsæt med denne bevægelse på både den ene og anden side

For strygestål af keramik og diamant bliver æggen også slebet, når du følger ovenstående guide.

Sådan er denne strygestål test udført

Når man er på jagt efter en knivsliber, der kan slibe ens knive tilbage til perfektion, så er det naturligvis vigtigt, at man får fat på en god model. Netop af den grund har vi gennemført denne test, hvor vi har samlet de bedste produkter på markedet inden for strygestål. Vi har bl.a. undersøgt, hvilke typer af strygestål der er bedst egnet til forskellige formål, samt hvilke der er blevet rost af testmagasiner og forbrugere.

Vi har forsøgt at inddrage forskellige typer af strygestål, så der burde være noget for enhver smag i testen. Du kan altså sagtens finde den rette model for dig, uanset om du er professionel eller nybegynder, ønsker en model af stål, keramik eller diamant m.fl.

Mangler du en god kniv?

En omgang med strygestålet kan gøre underværker for de fleste knive. Dog kan du ikke forvente, at strygestålet kan redde en dårlig kniv. I stedet vil vi anbefale dig at investere i både et strygestål og en ordentligt kokkekniv, da du i så fald har de bedste redskaber til rådighed, når du skal lave mad. Du kan læse om de bedste kokkeknive i vores test her på siden.

FAQ

Hvilket strygestål er bedst?

Vi har kåret et Cibumic Keramisk strygestål 27 cm som det bedste på markedet. Det passer til de fleste behov og koster ikke alverden. Men læs med og find det rette strygestål til dig.

Skal jeg vælge stål, diamant eller keramiske strygestål?

Valget af strygestål kommer an på, hvilke knive du har. Almindelige stål strygestål er gode til at rette æggen op på enkle knive, mens keramiske og diamant strygestål er bedst egnet til hårde knive.

Hvor meget koster et strygestål?

Prisen på strygestål skifter fra model til model. Du kan sagtens få nogle rigtig gode varianter til blot et par hundrede kroner. Nogle koster mere, men så kan de også holde i rigtig mange år.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×