Tablet Test: Anmeldelse af 8 modeller

Af Frederikke Thuesen Jensen BAdge
Frederikke Thuesen Jensen

I mange år havde Frederikkes familie et af Skandinaviens største brandhouse indenfor køkkenudstyr, så hendes viden inden for køkkenudstyr og de forskellige brands i branchen er meget høj.  Mange gange... Læs mere

Apple iPad Pro 12.9"
TESTVINDER

Apple iPad Pro 12.9"

Du kan med fordel investere i den nyeste iPad Pro fra Apple, hvis du gerne vil være sikker på, at du får den bedste tablet bestilt hjem. Modellen er udviklet med en stor skærm på…

Apple iPad Pro 12.9" 1
Den bedste tablet

Apple iPad Pro 12.9"

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

I denne store tablet test kan du læse om de 8 bedste tablets på markedet. Vores testvinder er en Apple iPad Pro 12,9”, da modellen excellerer på test parametrene: indbygget teknologi, udseende og kvalitet. På listen finder du dog også fremragende modeller særligt velegnet til børn, med stor lagringsplads eller til en budgetvenlig pris, så det kan udmærket tænkes, at en af de andre modeller i testen passer bedre til dine behov. 

Du kan med fordel læse med helt til enden af testen, da vi efter produkterne vil guide dig til, hvordan du finder den bedste tablet til dig, samt råder dig til, om du skal investere i en billig eller dyr tablet.

Apple iPad Pro 12.9"

Den bedste tablet

Apple iPad Pro 12.9"
Fordele
 • pros-icon.svg Højopløselig skærm med et hav af avancerede teknologier for bedste udtryk
 • pros-icon.svg Udviklet mere flere kameraer, så du kan tage perfekte billeder og videoer
 • pros-icon.svg Kan benyttes som en decideret computer grundet udvikling med særlig Bionic chip
 • pros-icon.svg Kan købes med flere forskellige lagringsstørrelser

Detaljeret gennemgang

Du kan med fordel investere i den nyeste iPad Pro fra Apple, hvis du gerne vil være sikker på, at du får den bedste tablet bestilt hjem. Modellen er udviklet med en stor skærm på 12,9 tommer, så du både kan benytte tabletten i privaten eller til arbejde. Både lyd- og billedkvalitet er utroligt høj og så har du naturligvis også mulighed for at tage flotte billeder.

Derfor skal du vælge en Apple iPad Pro 12.9″

Nægter du absolut at gå ned på kvalitet, når du investerer i elektronik? I så fald skal du se nærmere på denne iPad Pro 12,9” fra Apple, da man ikke kan sætte en finger på deres nyeste skud på stammens opbygning. Modellen er udviklet med en A12Z Bionic chip og en 8-core grafikprocessor, så du kan være sikker på, at du kan have gang i flere apps på én gang, samt få et fremragende billede, der aldrig fryser.

Derudover sikrer et forbedret termisk design, at produktet har en maksimal og længere vedvarende ydeevne – også selvom den bliver benyttet til daglig og i professionelt øjemed. iPad’en kan desuden fungere med et særligt Magic Keyboard, så du får den rette følelse af, at du sidder ved en computer og arbejder. Dog er denne tablet langt nemmere at have med i tasken, da den fylder mindre end en computer.

En eminent billed- og lydkvalitet

Denne tablet fra Apple er udviklet med en Liquid Retina skærm, som indeholder en række avancerede teknologier for at sikre dig den bedste brugeroplevelse. Skærmen er bl.a. udviklet med ProMotion, True Tone og de førende teknologier inden for farvegengivelse. Alt i alt i alt får du altså en skærm, der både ser fantastisk ud og som reagerer hurtigt.

Modellen er desuden udstyret med flere avancerede kameraer med en hurtig ydeevne, finkalibrerede sensorer og 4K video, så du kan tage de bedste billeder og ekstremt flotte videoer. Derudover har iPad’en fire HiFi højtalere indbygget og mikrofoner i studiekvalitet, så du vil altid have eminent lyd – både når du afspiller og optager.

Tyndt og stilrent design

Apple er kendt for deres diskrete og stilrene designs. Det er derfor intet under, at deres nyeste iPad Pro også har et tyndt og elegant design – også selvom du vælger modellen med en større skærm á 12,9”. På trods af den lette vægt, kan du dog roligt stole på, at denne iPad kan klare lidt af hvert, hvilket dens solide opbygning som beskrevet ovenfor også illustrerer.

Produktet er udviklet til at være en mobil arbejdsstation. Du kan derfor både udskrive, vise præsentationer og sende filer via iPad’en. Derudover kan du tilsluttet samtlige typer af tilbehør f.eks. et eksternt drev eller en større skærm via USB-C-porten. Maskinen kan naturligvis både tilkobles WiFi og 4G, så du altid kan være online. Derudover kan du også tegne på skærmen, hvis du investerer i en Apple Pencil.

Produktdetaljer

 • Højde: 28,06 cm
 • Bredde: 21,49 cm
 • Dybde: 0,59 cm
 • Vægt: 641 gram
 • Farve: Mørkegrå eller lysegrå
 • Batteri levetid: Op til 10 timer
 • Lagring: Væg mellem 128 GB, 256 GB, 512 GB eller 1 TB
 • HD Videooptagelse: 4K
 • Kamera: 12 Megapixel (wide rear), 10 Megapixel (ultra wide rear) og 7 Megapixel (front)

Apple iPad

Den bedste tablet til prisen

Fordele
 • pros-icon.svg Sælges til en god pris, som er mere budgetvenlig
 • pros-icon.svg Højopløselig skærm med en række gode egenskaber for bedste billedkvalitet
 • pros-icon.svg Mulighed for AR oplevelser, gaming, streaming o.l. direkte på iPad’en
 • pros-icon.svg Kan benyttes med både Smart Keyboard og Apple Pencil

Detaljeret gennemgang

På trods af at denne tablet er billigere end flere andre på markedet, så får du stadig fuld funktionalitet for prisen. Modellen er udstyret med en højopløselig skærm, der sikrer medrivende AR oplevelser og den bedste visning af farvenuancer, detaljer o.l., uanset om du streamer, tegner eller arbejder. Modellens kabinet er fremstillet af genanvendt aluminium.

Derfor skal du vælge en Apple iPad

Hvis du allerede var ret vild med vores testvinder, men ikke har et helt så stort budget at købe en tablet for, så kan du udmærket investere i denne mere traditionelle iPad fra Apple. Modellen har ikke alle de samme egenskaber som testvinderen Apple iPad Pro, men den er dog stadig fuldt funktionel og sikrer dig dermed en tablet, der uden tvivl vil leve op til dine forventninger.

Du kan f.eks. udmærket gøre denne iPad mere målrettet til professionelt arbejde ved at benytte et Smart Keyboard. I så fald får du mulighed for at skrive på din iPad som var det en computer, da tastaturet er i fuld størrelse, selvom skærmen stadig er lille og funktionel. Der skal ingen parring eller opladning til for at benytte tastaturet – og så kan det endda let foldes sammen til et tyndt cover, når det ikke benyttes. Der er også mulighed for at benytte den særlige Apple Pencil på denne iPad fra Apple. Med dette redskab kan du tegne og skrive på iPad, som var det en notesblok, et lærred e.l.

En skærm til alle formål

Denne iPad er udstyret med en 10,2” Retina skærm, der sikrer en fremragende billedkvalitet. Du kan således se alle detaljer og farvenuancer uanset om du ser en film, arbejder eller maler. Det er muligt at få medrivende AR oplevelser med denne tablet, så både shopping, spil o.l. bliver langt sjovere. Dette skyldes, at skærmen er kombineret med avancerede sensorer og kameraer. Grundet den indbyggede A10 Fusion chip kan du desuden også redigere en 4K video og spille grafiktunge spil direkte på din iPad.

Systemet har desuden en intuitiv multitasking, så det føles som at surfe på en computer, når du benytter denne tablet. Du kan altså nemt skifte mellem flere apps, uden at skærmen fryser eller ikke kan indlæse diverse sider.

Rig mulighed for gode billeder og videoer

Med denne iPad kan du tage fede billeder og videoer, uanset hvor du er. Modellen har et indbygget FaceTime HD kamera på forsiden og et 8 MP kamera på bagsiden. Grundet kameraernes fine kvalitet kan du også scanne dokumenter med din iPad uden det resulterer i en forringelse af billedet.

Fik vi desuden nævnt, at denne iPads kabinet er fremstillet af 100 procent genanvendt aluminium? Investeringen i denne iPad frem for andre tablets er altså også mere miljøvenlig.

Produktdetaljer

 • Højde: 25,06 cm
 • Bredde: 17,41 cm
 • Dybde: 0,75 cm
 • Vægt: 483 gram
 • Farve: Mørkegrå, lysegrå eller guld
 • Batteri levetid: Op til 10 timer
 • Lagring: 32 eller 128 GB
 • HD Videooptagelse: 1080P
 • Kamera: 8 Megapixel (bagside) og 1,2 Megapixel (front)

Samsung Galaxy Tab S5e

Den bedste tablet med surround sound

Fordele
 • pros-icon.svg Udviklet med både optimale højtalere og surround sound for en eminent lydoplevelse
 • pros-icon.svg Elegant design med metalfinish, en let vægt og tynd dyb
 • pros-icon.svg Mindre betjening af modellen med stemmegenkendelses teknologier

Detaljeret gennemgang

Ved at investere i denne Galaxy Tab fra mærket Samsung, kan du være sikker på, at du får en fremragende lydoplevelse, uanset hvad der afspilles. Modellen er nemlig udviklet med højtalerlyd fra AKG og surround sound fra Dolby Atmos. Derudover har modellen et elegant design, kan benyttes til at styre husholdningsapparater og svare på beskeder og opkald.

Derfor skal du vælge en Samsung Galaxy Tab S5e

Leder du efter en tablet, som kan sikre dig en fremragende lydoplevelse? Så skal du investere i denne model fra Samsung. Det særlige ved denne tablet er nemlig, at den er udstyret med quad højtalerlyd fra AKG og en tredimensionel surround sound fra Dolby Atmos. Du kan altså være helt sikker på, at lydkvaliteten altid vil være fyldig og virkelighedstro – uanset hvad der skal streames, afspilles etc.

Du kan desuden benytte denne tablet til både streaming, arbejde eller gaming, da den leveres med enten 4 GB RAM og 65 GB ROM eller 6 GB RAM og 12 8 GB ROM lagerplads. Derudover kan produktet opnå op til 512 GB udvidet hukommelse med microSD-kort. Og så holder batteriet desuden i lang tid – og oplades også hurtigt.

Tablet i letvægts design

Der er rig mulighed for at tage din tablet med overalt, da modellen er udviklet med et letvægts design. Selve tabletten vejer således kun 400 gram. Derudover har produktet en ekstrem tynd dybde, da tykkelsen kun måler 5,5 mm.

Galaxy Tab S5e er udviklet med en poleret metalkrop i et sofistikeret metalfinish. Du vælger dog selv hvilken af de tre monokromatiske tabletfarver du ønsker til din tablet. Du kan vælge mellem guld, sølv eller sort.

Nem betjening

Modellen er udstyret med en levende 10,5” Amoled skærm, som sikrer optimal klarhed og farvegengivelse. Derudover har du mulighed for at synkronisere din tablet med din Galaxy Smartphone, så du kan modtage opkald og beskeder direkte på din tablet.

Som en ekstra bonus er denne tablet udviklet med en integreret Bixby Voice funktion. Det betyder, at du kan give Bixby enkelte ordrer, hvorefter produktet selv udfører dem. Dette kan være alt fra at starte en playliste til at kontrollere synkroniserede husholdningsapparater, selvom du ikke er i hjemmet. Du kan altså styre flere dele af hjemmet, når du er på farten ved at benytte din tablet.

Produktdetaljer

 • Højde: 24,5 cm
 • Bredde: 16 cm
 • Dybde: 0,55 cm
 • Vægt: 400 gram
 • Farve: Grå, sort eller guld
 • Batteri levetid: Op til 14,5 timer
 • Lagring: 64 GB
 • HD Videooptagelse: 4K
 • Kamera: 13 Megapixel (bagside) og 8 Megapixel (front)

Samsung Galaxy Tab A

Den bedste tablet til børn

Fordele
 • pros-icon.svg Mulighed for at indstille Kids Home funktion for en begrænsning af tilgængelighed
 • pros-icon.svg Indbygget forældrekontrol, så du kan overvåge forbrug og spilletid for dit barn
 • pros-icon.svg Udviklet med en lysstærk WUXGA skærm på 10,1 tommer for en god oplevelse

Detaljeret gennemgang

Med denne tablet fra mærket Samsung skal du ikke være nervøs for, at dine børn tilgår alle mulige hjemmesider eller apps, som de ikke burde eller bruger for lang tid foran skærmen. Modellen kan nemlig indstilles til Kids Home funktion, så der er kontrol over, hvilke hjemmesider der kan tilgås, samt forældrekontrol, så du kan se forbrug o.l.

Derfor skal du vælge en Samsung Galaxy Tab A

Du kan med fordel investere i denne model fra Samsung, hvis du leder efter en tablet, der enten skal benyttes af hele familien eller specifikt skal tilhøre en af de yngre medlemmer i husstanden. Lige netop denne tablet kan nemlig indstilles til en lang række funktioner, der gør det muligt for dig som forælder at følge med i dit barns forbrug og begrænse tilgængeligheden til diverse apps og internetsider.

Hvis tabletten skal benyttes af yngre familiemedlemmer uden din tilstedeværelse, så kan du med fordel indstille produktet til Kids Home funktionen, så barnet udforsker i et sikkert miljø. Du kan også holde øje med forbrug og spilletid, så du har et overblik over, hvornår der er blevet benyttet for lang tid på tabletten.

Familiestyring og fælles synkronisering

Med tablets fra Samsung kan I synkronisere flere Samsung kontoer, så familien får let adgang til hver brugers indhold. F.eks. giver dette mulighed for at dele billeder, noter eller synkronisere en kalender og planlagte begivenheder blandt familiens medlemmer. Man får dog langt fra adgang til alt indhold, selvom man synkroniserer på tværs af familiemedlemmer.

Tabletten kan også kobles til SmartThings app’en, hvor du har overblik over dine enheder og kan betjene dem hver især fra én skærm.

God kvalitet til en budgetvenlig pris

Denne tablet sælges til en budgetvenlig pris og det er derfor muligt for flere at få råd til denne model uden at skulle spare op i en længere tidsperiode. På trods af en overkommelig pris, så har modellen dog en funktionel opbygning. F.eks. er den udstyret med en lysstærk WUXGA skærm med en opløsning på 1920 x 1200 pixel og en enestående farvegengivelse.

Derudover har modellen et indbygget dobbelt højtalersystem og tredimensionel surround sound fra Dolby Atmos. Af den grund er du garanteret en levende lyd, uanset hvad der afspilles. 

Du kan få plads til mere indhold ved at investere i et MicroSD kort. Med et sådant kort kan du få plads til op til 512 GB mere indhold.

Produktdetaljer

 • Højde: 24,52 cm
 • Bredde: 14,94 cm
 • Dybde: 0,75 cm
 • Vægt: 469 gram
 • Farve: Grå, sort eller guld
 • Batteri levetid: Op til 13 timer
 • Lagring: 32 eller 64 GB
 • HD Videooptagelse: 1080p
 • Kamera: 8 Megapixel (bagside) og 5 Megapixel (front)

Lenovo Tab M7

Til dig, der ønsker en billig tablet

Fordele
 • pros-icon.svg En billig tablet, som alle kan få råd til
 • pros-icon.svg Udviklet med et letvægts design, så den ikke fylder eller vejer i tasken
 • pros-icon.svg God levetid på 10 timer på et fuldt opladt batteri

Detaljeret gennemgang

Denne tablet fra Lenovo er ideel til dig, der ikke har de største krav til din tablet andet end, at den skal fungere optimalt. Det kan tydeligt ses på prisen, at modellen ikke er udstyret med de nyeste teknologier og fancy egenskaber. Det er altså en lavpris tablet, der dog stadig har en flot skærm, er let i vægt og har en lang batterilevetid.

Derfor skal du vælge en Lenovo Tab M7

Har du ikke det største budget at købe en tablet for? Der er ingen grund til at begynde at spare op til en af de helt dyre tablets, hvis du alligevel ikke har de største forventninger til dit nye produktet – andet end at den naturligvis skal fungere optimalt og lade dig streame og surfe på nettet uden problemer. For med denne tablet fra Lenovo kan du få råd til en god model på et lavt budget. Modellen sælges nemlig til en langt billigere pris end de fleste andre tablets.

God kvalitet på trods af en lavpris tablet

Selvom denne tablet er billig i pris, så går du altså ikke decideret på kompromis med kvaliteten – det eneste du går på kompromis med er modellens indbyggede teknologier og funktioner, som du muligvis alligevel ikke ville benytte i hverdagen. Denne tablet er en pålidelig variant, der med sin 7 tommer store IPS touch skærm leverer klare farve og gode betragtningsvinkler. Du kan således både se videoer, billeder og surfe rundt på hjemmesider uden nogen problemer. Produktet er udstyret med et for- og bagkamera med en opløsning på 2 MP.

Derudover er skærmen TÜV certificeret, hvilket betyder, at den reducerer det skadelige blå lys der udstrømmer fra normale skærme, så du ikke får overbelastet din øjne, selv hvis du kigger på skærmen en stor del af dagen (f.eks. i forbindelse med arbejde).

Produktet har desuden en effektiv quad core MediaTek processor, der sikrer en ensartet multitasking. Du kan således have gang i flere apps og hjemmesider på én gang, uden at skærmen fryser eller ikke kan følge med.

Optimal batterilevetid

Ved at investere i denne tablet fra Lenovo får du en solid makker til hverdagen, der dog er udviklet med tanke for et letvægts design. Tabletten vejer således kun 237 gram og er så lille i sin opbygning, at du udmærket kan holde den i én hånd. Derudover har modellen en indbygget 16 GB flash hukommelse. Du kan dog nemt udvide hukommelsen via den integrerede port til Micro SD kort.

Du kan desuden være sikker på, at denne model kan holde til hele dagen, da batteriet har en nominel batterilevetid på 10 timer ved konstant brug. Den kan dog holde helt op til en uge, hvis den bare står i standby tilstand. Dette skyldes det indbyggede lithium-polymer batteri med en kapacitet på 3.5000 mAh.

Produktdetaljer

 • Højde: 17,63 cm
 • Bredde: 10,28 cm
 • Dybde: 0,82 cm
 • Vægt: 237 gram
 • Farve: Mørkegrå, lysegrå eller sort
 • Batteri levetid: Op til 10 timer
 • Lagring: 16 GB
 • HD Videooptagelse: 720p
 • Kamera: 2 Megapixel på både front- og bagkamera

Huawei MediaPad T5

En slidstærk tablet

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Slidstærk tablet der dog stadig har en let vægt
 • pros-icon.svg Optimalt billedformat med højt kontrastforhold og brede betragtningsvinkler
 • pros-icon.svg Sælges til en budgetvenlig pris

Detaljeret gennemgang

Med denne tablet fra mærket Huawei kan du få glæde af din nye investering i mange år fremover. Modellen er nemlig en ekstra slidstærk tablet, som kan klare daglig belastning uden problemer. Af den grund er tabletten også ideel til børn – og så kan den endda indstilles til en Kids Corner funktion, så de kun har adgang til sikker underholdning.

Derfor skal du vælge en Huawei MediaPad T5

Vil du gerne investere i en tablet, der kan holde i mange år uanset om den benyttes på fast basis eller ej, af vokse eller børn etc.? Så skal du se nærmere på denne model fra Huawei, da dens kabinet er fremstillet af en metallisk legering, som gør den ekstra slidstærk. Derudover er tabletten udstyret med en aldeles kraftfuld HiSilicon Kirin 659 octa-core processor, så den kan altså benyttes til mange formål over længere tid, uden at det skader eller slider på produktet.

Modellen har desuden også fire store kerner ved 2.36 GHz, som gør det muligt at benytte krævende apps, og fire små kerner, der kører ved 1,7 GHz, så den virker mere energieffektivt ved mindre krævende apps. Dette gør det muligt for tabletten at spare på batteriniveauet. Af den grund har det indbyggede batteri en kapacitet til 8,5 timers fortløbende videoafspilning, 32 timers musikafspilning og hele 25 dage i standby tilstand.

Behagelig for øjnene

Denne tablet er udviklet med en touch skærm med IPS teknologi på 10,1 tommer. Af den grund er du garanteret et højt kontrastforhold og brede betragtningsvinkler. Opløsningen er Full HD 1920 x 1200 og så er skærmen dækket af et lag 2,5D kurvet glas. Modellen er desuden let at holde om, når du sidder og streamer eller surfer på nettet, da finishet er inspireret af obsidian mineral i teksturen.

Som en ekstra bonus er denne tablet udviklet med sensor, der opfanger lyset omkring dig for at indstille farvetemperaturen til omgivelserne. Dette sikrer et reduceret lysoutput på blå bølgelængde og mindsker dermed belastningen på dine øjne.

Sikker for både børn og voksne

Du har mulighed for at indstille denne tablet til funktionen Kids Corner, så du kan være sikker på, at dine børn kun har adgang til sikker underholdning. Du kan også indstille en tidsbegrænsning, så de kun kan benytte produktet i en vis periode frem for ubegrænset.

Produktet er beskyttet mod malware og datatyveri, da den er udstyret med en sikkerhedsskanner, der fungerer i realtid. Du kan desuden styre notifikationskanalerne, hvilket giver dig mulighed for at sætte notifikationer på snooze, indstille din foretrukne lyd og vibrationsmønster m.m.

Produktdetaljer

 • Højde: 16.4 cm
 • Bredde: 24,3 cm
 • Dybde: 0,78 cm
 • Vægt: 460 gram
 • Farve: Sort
 • Batteri levetid: Op til X timer
 • Lagring: 32 GB
 • HD Videooptagelse: 1080p
 • Kamera: 5 Megapixel (bagside) og 2 Megapixel (front)

Huawei MatePad Pro

Den bedste tablet med dual band WiFi

Fordele
 • pros-icon.svg Udviklet med dual band WiFi, så du kan få trådløst internet overalt
 • pros-icon.svg Optimal processor og RAM mængde for god multitasking, når du benytter tabletten
 • pros-icon.svg Skånsom mod øjnene og kan benyttes under alle lysforhold

Detaljeret gennemgang

For at få det optimale ud af din tablet, så er det vigtigt, at den kan tilsluttes til internettet. Det kan denne model fra Huawei heldigvis, idet den er udstyret med dual band WiFi. Du kan således nyde hurtig og trådløs forbindelse, uanset hvor du er. Modellen klarer desuden alle opgaver, da den er udstyret med en kompetent og velfungerende processor.

Derfor skal du vælge en Huawei MatePad Pro

Hvis du gerne vil være sikker på at kunne benytte din nyindkøbte tablet optimalt overalt, så skal du se nærmere på denne model fra mærket Huawei. Lige netop denne tablet er nemlig udviklet med dual band Wifi a/b/g/n/ac og Bluetooth 5.1, så der er rig mulighed for at kunne komme online, uanset hvor du befinder dig i verden. Du kan altså snildt have denne tablet med på farten.

Derudover er produktet let i vægt og har et slankt design. Tabletten vejer således kun 460 gram og har en dybde på 7,2 mm. Al pladsen udnyttes dog optimalt, så du får altså en 10,8 tommer skærm, selvom modellen virker lille og let i vægt. Du kan desuden roligt stole på, at tabletten kan holde til lidt af hvert, da den er udviklet med et hårdført metalkabinet.

Solid processor

Produktet er udviklet med en yderst kompetent Kirin 990 5G octa-core processor. Det er altså lige meget om du benytter tabletten flere timer i træk eller kun i korte perioder – den kan klare alle hverdagens opgaver. Processoren følges af 6 GB onborad RAM, hvilket sikrer en smidig multitasking. Du kan derfor udmærket have flere programmer kørende på samme tid, hvis du benytter denne tablet.

Der er desuden også god plads at lagre apps, data o.l. på. Modellen har en indbygget 128 GB flashlagring, men du kan udvide dette med op til 256 GB NM kort, hvis du føler behovet for det.

Mindre belastning på øjnene

Denne tablet fra Huawei er udviklet med en 10,8 IPS LED multitouch skærm. Skærmen har en QHD opløsning på 2560 x 1600 og en bred synsvinkel. Du har desuden mulighed for at se skærmen indhold, uanset hvor du befinder dig, da skærmen kan indstilles til en maksimal skarphed på 540 nits. Modellen kan altså benyttes under samtlige lysforhold både udenfor og indenfor.

Derudover sørger en særlig blålysfiltrering for at reducere belastningen på dine øjne. Af den grund kan du benytte tabletten over længere tid uden at få ondt i hovedet eller risikere, at dine øjne tager skade.

Produktdetaljer

 • Højde: 15,9 cm
 • Bredde: 24,6 cm
 • Dybde: 0,72 cm
 • Vægt: 460 gram
 • Farve: Grå
 • Lagring: 128 GB
 • HD Videooptagelse: 3840 x 2160p
 • Kamera: 13 Megapixel (bagside) og 8 Megapixel (front)

Apple iPad Air

En tablet, der kan benyttes til alle formål

Fordele
 • pros-icon.svg Letvægts tablet med optimal størrelse skærm, der nemt kan tages med på farten
 • pros-icon.svg Udstyret med 4G LTE Advanced og kan tilsluttes eSIM for god forbindelse
 • pros-icon.svg Eminent ydeevne og grafik for fuld funktionalitet uanset formålet

Detaljeret gennemgang

Med denne iPad Air model fra Apple investerer du i en multifunktionel tablet, der reelt kan benyttes til samtlige formål. Du kan f.eks. både benytte den til underholdning eller gaming, da den har en fremragende grafik og ydeevne. Derudover er modellen dog også ideel til arbejdsbrug, da den er nem at have med at gøre og nemt kan tages med på farten.

Derfor skal du vælge en Apple iPad Air

Hvis du er helt på bar bund over, hvilken tablet du skal vælge, så kan du med fordel gå efter denne model fra Apple. Deres iPad Air model er nemlig ideel til alle, da den har en fremragende opbygning, samt et elegant og letvægts design. Du kan altså snildt tage tabletten med overalt, og så kan den både bruges som underholdning eller som computer i hverdagen.

Du kan få adgang til internettet, uanset hvor du befinder dig med denne model. Den er nemlig udstyret med 4G LTE Advanced og kan klare WiFi hastigheder på op til 866 Mbps. Derudover kan du tilslutte eSIM, så du også får adgang til mobildataabonnementer i hele verden. Du kan altså altid have forbindelse med denne variant.

Ideel skærm

Modellen er naturligvis udviklet med en skærm, der sikrer en god brugeroplevelse. Du får således en 10,5 tommer stor Retina skærm med True Tone, mulighed for en høj lysstyrke og antirefleksbelægning, så du kan være sikker på at få den bedste visuelle oplevelse. Lige netop True Tone funktionen sørger for at justere hvidbalancen automatisk, så skærmen altid er tilpasset lysforholdene omkring dig.

Med denne type skærm har du desuden et bredere farveområde, så du kan se billeder, videoer og spil med levende og naturtro detaljer. Selvom skærmen er stor, så er modellen dog i sig selv stadig en letvægts model. Den er altså tynd og let, hvilket gør den nem at have med at gøre.

Fuld funktionalitet

Du har fuld funktionalitet med denne tablet, da den både kan benyttes til gaming, arbejde, streaming eller hvad med at benytte den som et lærred, så du kan male / tegne? Det eneste du har brug for er et Smart Keyboard eller en Apple Pencil og så er alle muligheder åbne. Uden disse tilbehørsdele kan du dog stadig gøre mange ting med iPad’en. Du kan f.eks. starte et FaceTime opkald, skanne, underskrive og tilbagesende dokumenter m.m.

Det er også muligt at benytte augmented reality, hvor skærmen og iPad’ens opbygning sikrer en medrivende AR oplevelse. Den indbyggede A12 Bionic chip med en 4 core grafikprocessor sørger desuden for en høj ydeevne og fremragende grafik.

Produktdetaljer

 • Højde: 25,06 cm
 • Bredde: 17,41 cm
 • Dybde: 0,61 cm
 • Vægt: 456 gram
 • Farve: Lysegrå, mørkegrå eller guld
 • Batteri levetid: Op til 10 timer
 • Lagring: 64 eller 258 GB
 • HD Videooptagelse: 1080p
 • Kamera: 8 Megapixel (bagside) og 7 Megapixel (front)

Guide

iPad Pencil

Der findes flere forskellige penne og pensler på markedet, som er beregnet til brug sammen med din tablet. Disse penne lader dig skrive, tegne o.l. på din tablet, som var det en notesblok, et lærred m.m. Det giver derfor en større fleksibilitet, når du f.eks. skal tage noter eller være kreativ, da du får mere frihed med en pen.

Du kan med fordel investere i denne pen fra Apple, hvis du vil være sikker på, at du får en fremragende variant til rådighed. Penne har præcision på pixelniveau og så har den branchens laveste latenstid. Det gør den ideel til selv kreative projekter, såsom at male, tegne eller skitsere, da den er så naturlig at benytte som en blyant. Den kan dog også sagtens benyttes til at trykke rundt på skærmen, hvis du foretrækker pennen frem for fingeren.

I alt måler en Apple Pencil 2. Generation 8,9 mm i både bredden og dybden, samt 166 mm i længden. Derudover vejer den 20,7 gram, så den vil altså også føles dejlig let i hånden.

Dette bør du overveje inden du køber din tablet

Det kan være lidt uoverskueligt at finde frem til den helt rette tablet. Af den grund har vi her samlet en oversigt over nogle af de overvejelser, som du med fordel kan gøre, inden du begiver dig på jagt efter din nye tablet.

 • Hvad er det primære formål med tabletten?
 • Hvilke krav har du til din tablet?
 • Hvilken pris er du komfortabel med at betale for din tablet?
 • Hvor meget lagringsplads ønsker du tilgængelig på din tablet?
 • Har du præferencer i forhold til farven på din tablet?
 • Leder du efter en stor eller lille, tyk eller tynd, tung eller let tablet?

Hvad er det primære formål med tabletten?

Først og fremmest skal du overveje, hvad det primære formål med din nye tablet er. Skal den benyttes i din fritid til streaming af serier og film, til arbejde eller måske til gaming? Denne overvejelse er vigtigt, idet det giver dig et bedre indsigt i, hvad modellen egentlig skal kunne.

Hvis du f.eks. ønsker primært at benytte din tablet til arbejde, så er det en god ide at gå efter en model, der har en god ydeevne og god lagringsplads. På den måde kan du have flere vinduer og apps åbne på én gang, samt gemme en del information direkte på tabletten. Samtidig skal den også gerne have en god batterilevetid, så du ikke hele tiden skal oplade tabletten.

Er du derimod mere interesseret i at benytte din tablet til gaming eller streaming af film og serier, så skal du gerne gå efter en model med en god processor og en høj billedkvalitet, så du kan få optimal grafik og ydeevne. Derudover skal den muligvis også have et godt højttalersystem, så du ikke altid behøver høretelefoner for at kunne få en god lydoplevelse.

Hvilke krav har du til din tablet?

For at være sikker på, at du faktisk er tilfreds med købet, så skal du også gerne på forhånd overveje, hvilke krav du egentlig har til din tablet. Vil du gerne have en højteknologisk maskine, der kan lidt af det hele eller er du okay med en funktionel tablet, der ikke har alle de nyeste egenskaber?

Hvis du regner med at benytte din tablet i dagligdagen, så kan det være en god ide at se efter en model med flere højteknologiske funktioner. På den måde kan du være sikker på, at du kan få glæde af produktet i lang tid og ikke føler irritation over, at der er nogle ting, den ikke kan. Skal den derimod kun benyttes til opbevaring af billeder eller som enhed, hvor du kan se film og serier fra, så behøver den muligvis ikke være super højteknologisk.

Det kan også udmærket være, at du har nogle krav i forhold til batterilevetid, tilbehørsdele, opbygning e.l.

Hvilken pris er du komfortabel med at betale for din tablet?

Du kan også med fordel overveje, hvilken pris du egentlig har lyst til at betale for din tablet. Synes du simpelthen, at 3.000 kroner er for meget eller er du villig til at spendere +10.000 på din nye tablet?

Det kan være fordelagtigt at lægge et budget før du begiver dig på jagt efter en tablet, så du har en bestemt pris at holde dig inden for. På den måde er du også sikker på, at du ikke føler, at du er blevet ‘ruineret’ eller taget ved næsen i købet. Dette garanterer også, at du bliver gladere for din indkøbte model.

Kan jeg godt købe en billig tablet?

Du skal ikke være nervøs for, at du ikke kan finde en tablet, selvom du ikke har det største budget at gøre godt med. Der er nemlig rig mulighed for at finde en god tablet til under 1.500 kroner – flere af modellerne på vores liste koster f.eks. mindre end dette.

Men i så fald skal du også være opmærksom på, at modellen muligvis ikke er udviklet med alle de nyeste teknologier på markedet eller ikke har en kæmpe lagringsplads, opløsning e.l. Husk derfor altid at tjekke produktets specifikationer før du kaster dig over en billig model (eller en dyr for den sags skyld).

Hvor meget lagringsplads ønsker du tilgængelig på din tablet?

Det afhænger meget af, hvilken type tablet du køber, hvor meget lagringsplads modellen har. Nogle varianter sælges med lagringsplads på kun 32 GB, mens andre har 1 TB. Der kan altså være rigtig stor forskel på modellens hukommelse og plads. Af den grund skal du gerne gøre dig nogle overvejelser om, hvor meget lagringsplads du ønsker, så du ikke får købt en model med for lidt. Du skal dog heller ikke vælge en model med alt for meget mere lagringsplads end du har brug for, da mere lagringsplads også normalt betyder en dyrere pris.

Vær dog gerne opmærksom på, at flere tablets tilbyder muligheden for at installere et Micro SD kort i enheden. Hvis du køber en sådan model, så vil du altid have mulighed for at gøre plads til mere indhold, da du kan købe et kort med en langt større lagringsplads (ofte på mellem 200 og 500 GB).

Har du præferencer i forhold til farven på din tablet?

Det lyder måske lidt fjollet at skulle overveje farven på sin tablet på forhånd, men det kan altså være med til at reducere udvalget en smule. Hvis du ikke har nogle præferencer, så kan du sagtens lade være med at tænke for længe over dette punkt, men hvis du nu brændende ønsker en tablet i guld eller hvid, så er der ikke nogen grund til, at du går på kompromis med en model i sort.

Du kan nemlig købe tablets i en lang række forskellige farver, så der er rig mulighed for at finde en farve, der passer til dine ønsker. Det kan dog godt være, at du ikke skal være alt for kræsen med farven, hvis du bare gerne vil have den bedste billige model på markedet.

Husk desuden også, at du altid kan investere i et cover til din tablet, hvis du ikke er helt glad for farven. Med et cover lægger ingen mærke til tablettens oprindelige farve. Du kan dog altid investere i et gennemsigtigt cover, hvis du er faldet pladask for tablettens elegante farve eller bare gerne vil kunne nyde din tablets udseende, når du benytter den.

Leder du efter en stor eller lille, tyk eller tynd, tung eller let tablet?

Dette punkt hænger måske en smule sammen med, hvad dine krav er til din tablet og hvilket formål den skal benyttes til. Men du kan altså også snævre feltet yderligere ind ved at overveje, hvilke præferencer du har i forhold til modellens størrelse, tykkelse og vægt.

Hvis du regner med at skulle bære rundt på produktet hver dag, da det skal med dig alle vegne i forbindelse med job eller fritid, så kan det være en god ide at gå efter en model, der har en let vægt. På den måde vil du slet ikke lægge mærke til, at du har din tablet med i tasken. Afhængigt af din taskes størrelse, så kan det også være en ide at gå efter en model, der både er lille i højden og er smal i bredden.

Det kan dog sagtens tænkes, at du ønsker en større skærm, hvis du skal benytte din tablet til daglig. I så fald kan en højere eller bredde model være at foretrække. Derudover vil det muligvis være lettere for dig at holde om en lidt tykkere tablet, hvis du har brede hænder eller skal have et godt greb i modellen for at holde den fast.

Valget af din tablets størrelse og vægtklasse afhænger altså meget af, hvad du selv foretrækker og har lyst til at prioritere. Vi vil dog gerne pointere, at de fleste tablets helt generelt har en lille størrelse i både højde og bredde, samt er lette i vægt. Det er jo netop dét, der adskiller dem fra de fleste computere.

Hvor meget forskel er der på en dyr og billig tablet?

Der kan være en meget stor forskel på en dyr og en billig tablet – afhængigt af hvilken model du går efter. Nogle billige modeller lever dog op til samtlige krav (se bare flere af de modeller vi har med på den ovenstående liste over de bedste tablet på markedet netop nu), og du kan altså med fordel investere i en af dem, hvis du gerne vil spare lidt penge på købet.

Det er langt fra umuligt at finde en god tablet til under 1.500 kroner. Det eneste du skal være opmærksom på, idet du køber en billig tablet er, at du faktisk får værdi for pengene. Du skal således ikke gå på kompromis med dine krav til produktet, selvom prisen er mere overkommelig. Dette gør sig gældende, uanset om du har specifikke ønsker til grafikprocessoren, skærmens udformning / størrelse, lagringspladsen e.l. Du vil nemlig hurtigt fortryde dit køb, hvis du ikke sætter dine egne behov og ønsker før prisen.

Hvorfor er en dyr tablet pengene værd?

Nu tænker du nok: hvis en billig tablet er god nok, hvorfor skulle jeg så investere i en dyrere model? Jo, en billig tablet kan være udmærket for dig, der ikke stiller de helt store krav til dit nye produkt, men hvis du ønsker en tablet, der skal kunne benyttes til alverdens formål og muligvis på daglig basis, så skal den gerne være ekstra god. Og her er det ofte dét værd, at investere i en lidt dyrere tablet, hvis man har pengene til det.

En dyrere tablet, der reelt kan koste alt mellem 3.000 til +10.000 kroner, vil ofte være udviklet med en række nymoderne teknologier, som de lidt billigere modeller ikke indeholder. Derudover vil der i mange tilfælde være kælet en smule mere for opbygningen og tablettens detaljer, når du investerer i en dyr tablet. Det betyder, at tabletten kan benyttes til flere formål, have flere programmer kørende på én gang uden at skærmen fryser og generelt holde til mere end de billigere modeller.

Hvad kan jeg bruge min tablet til?

Det er muligt at benytte en tablet til rigtig mange forskellige formål. Brugen afhænger naturligvis af, hvad din tablet egentlig kan klare. Det er derfor ikke sikkert, at din lidt ældre model eller billige tablet vil kunne klare alle de nedenstående opgaver, men en nyere tablet variant med diverse teknologier vil ofte kunne benyttes til følgende formål:

 • Som en computer: Flere af de ovenstående tablets i denne test har en så høj ydeevne, lagringsplads, grafikprocessor o.l., at du reelt fungerer som mindre computere. Du kan således benytte din tablet til arbejdsbrug, hvis du investerer i en sådan model. På den måde træder tabletten i stedet for en computer – og så er de en hel del nemmere at transportere frem og tilbage, da de har en mindre vægt og størrelse end de fleste computere.
 • Som en bog: Ved at downloade diverse lydbogs eller e-bogs apps, kan du benytte din tablet som en bog. I så fald vil du altid have dit læsestof lige ved hånden frem for at skulle have en tung bog med i tasken.
 • Til gaming: Hvis du investerer i en tablet med en optimal grafikprocessor og som har en god ydeevne, så kan du faktisk også benytte din tablet til flere typer af gaming. Nogle kan endda tilsluttes diverse gaming udstyr, såsom tastatur, joystik, gaming controller e.l., så du har de rette redskaber til rådighed.
 • Til at tegne: Du har mulighed for at benytte tegneprogrammer på flere tablets, hvor du kan tegne med dine fingre direkte på skærmen.Nogle variant, f.eks. modellerne fra Apple, kan også forbindes med en tegne pen, så arbejdet føles endnu mere realistisk og du kan få tegnet de helt rette streger. Det er altså kun dig selv, som sætter grænser for kreativiteten.
 • Til at tage noter: Du kan udmærket benytte din tablet til skolearbejde eller når du sidder til et møde, hvis du ikke gider at tage noter direkte på et stykke papir. Du kan f.eks. downloade Docs eller Word direkte til din tablet. Derudover kan du også med flere nymoderne modeller tilslutte en pen, så du kan skrive i hånden på tabletten skærm, hvis du gerne vil have følelsen af at tage reelle “håndnoter”.
 • Se film, serier o.l.: De fleste bruger deres tablets til at se serier eller film på. Det skyldes, at skærmen er stor nok til at få alle detaljer med, men stadig ikke fylder helt det samme som en computer. Samtidig kan flere streamingtjenester udmærket fungere på din tablet.

Til at optage og / eller redigere videoer og billeder: Hvis du finder en tablet med gode kameraer og optimal videooptagelses egenskaber, så kan du udmærket benytte din tablet til at optage videoer og tage billeder frem for at benytte et reelt kamera eller din telefon. Har modellen yderligere en god ydeevne og grafikprocessor, så kan du også redigere videoer og billeder direkte på din tablet frem for at overføre dem til en computer.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×