TEST: Tæpperensere – 6 bedste i test

Af Miklas Kroager BAdge
Miklas Kroager

Miklas er ansvarlig for den tekniske drift og optimering af Bedsteitest.dk. Læs mere

Bissell SpotClean Pro Heat BIS16224 3
Bedste effektiv tæpperenser

Bissell SpotClean Pro Heat BIS16224

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

En tæpperenser fjerner pletter og mærker, som en almindelig støvsuger ikke få væk. Ved at rense dine tæpper med en tæpperenser bliver de næsten som nye. Selvom en tæpperenser ikke reparerer slidte tæpper, så kan en ordentlig omgang vask gøre underværker. Brug en dedikeret tæpperenser for at fjerne hårde pletter og forvise vedvarende lugte. I denne test får du et overblik og de bedste tæpperensere i test.

Kärcher Puzzi 8/1 C

Bedste tæpperenser

Fordele
 • pros-icon.svg Letvægt gør den flexibel
 • pros-icon.svg Anerkendt mærke der opgraderer hele tiden med nye muligheder
 • pros-icon.svg God til polstrede møbler
 • pros-icon.svg Kan bruges til industrielt brug

Detaljeret gennemgang

Den kraftfulde og kompakte Puzzi 8/1 C forbedrer Kärchers spray udsugnings område, da den er ideel til polstring rensning og pletrengøring af tæpper. Den er bedst i test på markedet lige nu. På grund af den fremragende sugekraft efterlader Kärcher tæpperenser tæpper og polstring næsten tørre at røre ved på få minutter.

Derfor skal du vælge Kärcher Puzzi 8/1 C

Kärchers lette konstruktion er en perfekt transportabel tæpperenser, hvilket betyder, at den nemt kan transporteres fra et sted til et andet; perfekt til brug på hoteller, hospitaler, butikker og bilindustrien eller dig som ønsker godt kram. 

Den har en kraftig, men kompakt spray-udsugningsmaskine til rengøring af små områder af tæpper. Det giver de bedste resultater – med hensyn til omvendt sugning – af alle sammenlignelige konkurrerende maskiner. 

Puzzi 8/1 C sikrer, at stofoverflader kan bruges igen så hurtigt som muligt. Strømkablet kan placeres ved hjælp af en udfoldelig kabelkrog. Maskinen har en integreret dyseholder og er en effektiv tæpperenser, der løser alle opgaver en almindelig støvsuger ikke formår. Netledningen og sprøjteudsugningsslangen kan opbevares via en krog på toppen af ​​maskinen. Håndværktøjet kan klipses på maskinen. 

Der er 2 store baghjul og 2 forhjul, som sikrer nem manøvredygtighed selv på ujævne overflader. Beholderen med beskidt vand kan fjernes for nem bortskaffelse og til påfyldning af ferskvand, før rengøringsprocessen starter. Kärcher tæpperenser topper som bedste tæpperensere. 

Miele Boost Cx1 PowerLine

Bedste kompakte tæpperenser

Fordele
 • pros-icon.svg Bedst til private bolig
 • pros-icon.svg Du kan støvsuge træ- og andre skrøbelige gulve uden at ridse dem takket være den medfølgende parketbørste
 • pros-icon.svg Du behøver ikke støvsugerposer, hvilket sparer dig penge i det lange løb
 • pros-icon.svg Med sprække værktøjet kan du rense svært tilgængelige steder

Detaljeret gennemgang

Her får du kraftig rengøring takket være den helt nye Vortex-teknologi, med en enormt effektiv motor, der fjerner alle pletter og fjerner alt skidt. Miele Boost har en maksimal luft hygiejne, og er en multifunktionel maskine, der passer til alle hjem. 

Derfor skal du vælge Miele Boost Cx1 PowerLine

Med Hygiene AirClean-filter giver Miele Boost den maksimale luft hygiejne og er forsigtig med følsomme hårde gulve. Den har en nem støvsugning af større områder med 10 m betjeningsradius. Den poseløse Miele Boost CX 1-støvsuger er ikke kun ekstremt kraftfuld, men også en ekstremt kompakt tæpperenser.

Takket være dens praktiske størrelse er den et ideelt valg især til små huse med lidt plads. Den er meget nem at bruge og kan arrangeres, så den fylder lidt. Da den er let, kan du også transportere den uden problemer. Så støvsugning er meget nemt. Den følger dig, uanset hvor du går, takket være TrackDrive. 

De sideværts anbragte hjul sikrer, at den er særlig stabil og holder sin kurs. Således beskadiges hverken møblerne eller dørkarmene ved støvsugning. Derudover er den nem og behagelig at manøvrere for at opnå de bedste støvsuger resultater uden afdrift.

Takket være sit kompakte design er støvsugeren stabil på enhver stige. Hjul anbragt sideværts forhindrer glidning og giver meget sikkerhed. Så du kan bekvemt parkere din støvsuger når som helst for at gøre andre ting. Hvis du har brug for effektiv rengøring i hjemmet er denne model fra Miele et godt svar på en ny tæpperenser. 

Bissell SpotClean Pro Heat BIS16224

Bedste effektiv tæpperenser

Bissell SpotClean Pro Heat BIS16224
Fordele
 • pros-icon.svg Rigtig let at bruge
 • pros-icon.svg Kommer med en kraftfuld motor der fjerner alle genstridige pletter
 • pros-icon.svg Klarer hurtigt de fleste pletter

Detaljeret gennemgang

Bissell SpotClean Pro er din kraftfulde bærbare ven til hurtigt at rydde op i en sofa, rense gulvtæppet, eller fjerne gamle pletter. Bissell SpotClean Pro er en enkel måde at rense tæpper og polstrede møbler. Dette er en kraftfuldt rengøringsmodel, der nemt kan klare de fleste pletter.

Derfor skal du vælge Bissell SpotClean Pro Heat BIS16224

Bissell SpotClean Pro er en af ​​de mest kraftfulde modeller og suger nemt selv de hårdeste pletter væk. Den kommer med stort indhold af vaskemiddel og har en stor vandtanke, der giver dig mulighed for at rengøre områder af anstændig størrelse uden konstant at skulle stoppe op for at genopfylde.

Tæpperensere i fuld størrelse kræver montering, før de kan bruges, men ikke Bissell SpotClean. Denne professionel tæpperenser kommer fuldt samlet, lige ud af æsken. Alt du skal gøre er at fylde vandbeholderen op med varmt vand, hælde 2 dl rengøringsopløsning i og vælge det hoved, du gerne vil bruge – så er du klar til at begynde at rengøre.

Bissell SpotClean er kompakt og let på kun 6 kg. På den ene side af enheden er der plads til at pakke den 6,7 meter strømledning sammen, og på den anden side er der en caddie, hvor du kan vikle den 1,5 meter fleksible slange op. Rentvandsbeholderen er på den ene side af apparatet, og opsamlingen af ​​snavset vand er på den anden. Det er en af de enkelte modeller, der ikke kræver meget men gør sit arbejde med snavs, støv og pletter. 

Kärcher FP 303

Bedste tæpperenser til hårde overflader

Fordele
 • pros-icon.svg Fornuftig pris
 • pros-icon.svg Kommer med en lang ledning
 • pros-icon.svg Perfekt til hårde overflade og i visse tilfælde gulvtæppe

Detaljeret gennemgang

Kärchers FP 303 gulv polermaskine tilbyder en alt-i-én løsning til pleje og vedligeholdelse af hårde gulve. Karchers FP 303 glider jævnt over parket, laminat, sten, PVC, kork eller linoleum og beskytter dem mod slid og genskaber deres oprindelige glans. En perfekt maskine til husholdningen og rengøringen. 

Derfor skal du vælge Kärcher FP 303

Kärchers gulv polerer er enkel og nem at sætte op, følg instruktionerne i æsken, og du er i gang inden for 10 minutter. Den trekantede base giver dig mulighed for nemt at komme ind i alle hjørner og kroge. Denne tæpperenser polerer ikke kun dit gulv, den støvsuger alt det støv, du efterlader inden poleringen op i sin egen specielle pose.

Karchers FP 303 glider glat over parket, laminat, sten, PVC, kork eller linoleum, beskytter dem mod slid og genskaber deres oprindelige glans. Det er en professionel maskine med god effekt. Designet ligner en opretstående støvsuger, og støvsugeren kan styres komfortabelt i hoftehøjde. Mens du bevæger dig, polerer dens hurtigt roterende polerpuder gulvet for at give glans, mens en vakuum sugefunktion trækker alt løsnet støv eller snavs ind.

Et innovativt trekantet hoved design med lav profil muliggør rengøring i hjørner eller andre trange steder og tillader adgang under stole og møbler. Manøvredygtigheden er yderligere forbedret af et ergonomisk håndtagsdesign og jævnt drejende ruller i hovedet, der hjælper med at sikre, at polering aldrig føles som en opgave.

Opbevaring er også praktisk: En medfølgende tekstilpose rummer puder og tilbehør, og to kabel kroge gør det nemt at opbevare. Også fordelagtig er FP 303’s pedaloplåsningsknap, som gør det muligt at betjene gulv polermaskinen uden at skulle bøje sig. Aldrig har det været nemmere at fjerne skidt på en nem og hygiejnisk måde.

Bissell BISS10001

Bedste damp tæpperenser

Fordele
 • pros-icon.svg Bissell har en flip-down skrubber, der hjælper med at holde fast på roden, mens du mopper
 • pros-icon.svg Denne moppe tilbyder tre forskellige damprensning tilstande

Detaljeret gennemgang

Bissell er kendt for sine gulvplejeprodukter, og dette er endnu en af ​​de mere populære dampmopper fra anerkendte producenter. Bissell PowerFresh er en velafbalanceret dampmoppe. Stærk rengøringsydelse, flere damprengøring tilstande og god manøvredygtighed hjælper med at gøre denne dampmoppe som helhed, der er brug for i bekæmpelsen af snavs.

Derfor skal du vælge Bissell BISS10001

Bissel har, hvad der ser ud til at være et standard dampmoppe design. Det ligner meget en stav støvsuger, men renser ved at skabe varm damp, hvilket gør den til den rigtige tæpperenser, når snavs skal fjernes. Bagsiden af ​​moppen indeholder en lille krog, der holder snoren, mens den er pakket ind og ikke bliver brugt.

Rense puderne på Bissell holdes fast på rense hovedet med et elastikbånd, der vikler rundt om rense hovedet. Disse puder er af mikrofiber og kan fjernes, vaskes i rent vand og genbruges flere gange. 

Derudover har rense puderne en lille slids på indersiden, hvor Febreeze Fresh-tabletter kan indsættes for at hjælpe med at få dine gulve til at dufte renere efter at være blevet vasket.

Tre forskellige damp tilstande tilbydes af denne renser; lav, medium og høj. Hver stigning i damp indstillingen betyder ganske enkelt, at mere vand bliver brugt til at skabe en større og kraftigere mængde damp til sæderne, gulvtæpper eller blot snavs der skal fjernes. Brugeren har også mulighed for at vippe den lille skrubbebørste ned, der sidder bagerst på rense hovedet. Denne børste virker til at sætte sig fast på pletter, efter at dampen har passeret dem. 

Fordele
 • pros-icon.svg Ved hjælp af indkapslingsteknologi renser maskinen tæpper grundigt
 • pros-icon.svg Høj rengøringsydelse gennem højt kontakttryk
 • pros-icon.svg Renser samtidig dybt ned i gulvtæpper

Detaljeret gennemgang

BRS 43/500 C er den perfekte maskine til produktiv mellemliggende tæpperens. Det fjerner snavs og frisker tæppet op. Løse fnug og smudspartikler opsamles under rengøring i en smuds opsamlingsbeholder. Tæppet er allerede tørt og gangbart igen efter 20 minutter. Takket være maskinens kompakte design kan den også bruges i offentlige områder. 

Derfor skal du vælge Kärcher BRS 43/500C

Tæpperenseren giver exceptionelle rengøringresultater af dit tæppe. Mellemrengøring fungerer ved at spraye tæppet med vand og rengøringsmiddel, omrøre med modsat roterende børster og støvsuge 20 minutter senere med en opretstående støvsuger. Tæppet er klar til at komme ind igen.

Denne model bruger den innovative Fast Drying Carpet Cleaner RM 768 vaskemiddel, som indkapsler snavs partikler for at adskille dem fra tæppe fibrene. Pga. er de mellemliggende proces yderst effektiv og giver hurtige fantastiske resultater. Den både renser, børster og rengøre på samme tid. Der medfølger affaldsbeholder til tæpperenseren oveni. Så hvis du har meget snavs, er denne tæpperenser bedst og nem at bruge. Rengøringen har aldrig været lettere.

Guide

Tæpperenser bedst i test  – Hvad er en tæpperenser?

Tæpperensere bruger en kombination af ren opløsning, kraftige skrubbebørste og vakuum sugning. Tæpperensere sprøjter en blanding af rengøringsopløsning og vand dybt ind i dine tæppe fibre. Børster ryster derefter, skrubber og løsner snavs og/eller pletten, og så løfter den kraftige vakuum sugning det væk. De kan bruges til at rense bilsæder, rense sofaen, møbler eller tæpper. I mange tilfælde restaurerer maskinerne også tæpper, så det ser forfrisket og næsten nyt ud.

Sådan vælger du en tæpperenser

Det kan være en smule vanskeligt at vælge det helt rigtige firma til at rense tæpper. Der er mange faktorer, du skal huske på, når du leder efter den perfekte tæpperenser. Pris, service inkluderet og professionalisme er alt sammen en del af valget af det rigtige firma til at holde tæpper rene. Her i denne tæpperenser test får du en guide på hvordan du vælger og hvad du skal kigge efter før du køber. Oveni det er der en bedst i test guide der fortæller om de forskellige produkter.

Typen af ​​rengøring

Mange tæpperensere tilbyder en meget specifik måde at rense tæpperne på. Der er to typer, der normalt tilbydes: tør tæpperens og damprensning. Kemisk rensning kaldes nogle gange lav fugtighed, og det involverer kemikalier med meget lidt vand. Denne type rengøring er meget hurtigere end damprengøring og vælges af dem, der har brug for rene tæpper lynhurtigt! Denne metode renser ikke så dybt som damprengøring, men den anbefales til dem, der ikke holder virkelig snavsede gulve.

Damprensning er meget populær. Den bruger varmt vand og rengøringskemikalier til at få snavs og fibre ud af tæppet. Damprensning tager meget mere tid og foretrækkes normalt af ejendomsadministratorer og udlejere at bruge, når lejere er flyttet ud. Denne metode kræver en tørreperiode på cirka 24 timer.

Kend behovet før køb

Når det kommer til at få alle gulvtæpper rene, er det vigtigt at kende gulvenes og kundens behov. Ved at kende typen af ​​gulvtæppet, hvilken slags plet det har haft, og alderen på gulvtæppet, kan kunderne hjælpe rengøringsassistenten med at finde ud af, hvad gulvene skal rengøres ordentligt med.

Valg af type rengøringsvæsker

Med alle de kemikalier, der kan skade hjemmet, kæledyrene og børnene, er det vigtigt, at du ved, hvilken type rengøringsvæsker du vil have brugt på tæpperne. At vælge en tæpperenser, der tilbyder grønnere muligheder, kan altid påvirke en mening om, hvem man skal vælge.

Nogle af de almindelige rengøringsmidler kan være meget billigere, så hvis allergi ikke er et problem, vælger mange kunder bare dem. Der er miljøvenlige rengøringsmidler, som virksomheder kan tilbyde, og ikke alle af dem er dyrere. Det er vigtigt at tjekke dem ud, når du prøver at finde det rigtige rengøringsfirma.

Multifunktions-eller to-i-en rengøringsmidler

Disse har normalt en tørstøvsuger funktion samt en vaske tilstand, så du ikke behøver at tage to gadgets ud, når det er tid til rengøringen. Du sparer også på lagerplads. De har dog ikke en tendens til at støvsuge så effektivt som en selvstændig støvsuger. Nogle sprøjter bare meget vand på tæpper og skrubber heller ikke meget, hvilket betyder, at de også kan være mindre gode til at vaske tæpper.

Vægt og manøvredygtighed

Tæpperensere er meget tungere at skubbe og mere besværlige at bruge end traditionelle støvsugere, og når du først tilføjer vand, vejer de endnu mere. Så være opmærksom på fleksibiliteten af din tæpperenser.

Pris

Pris er altid en vigtig faktor når vi skal ud at handle ind. Og i denne kategori af tæpperenser, er det også forskelligt hvor mange penge man skal af med. Der findes billige tæpperensere og dyre tæpperenser. Prisen kommer an på behovet, så i stedet for at gå ud og bruge alle dine penge på et dyrt produkt, så find ud af behovet. Priserne ligger fra 1000 kr til 5000 kr.

Opvarmning og andre funktioner

Nogle tæpperensere er udstyret med en intern varmelegeme. Denne funktion øger og opretholder vandtemperaturen for at give en mere grundig rengøring. Bortset fra at fjerne snavs nemmere, kan varmere vand betyde hurtigere tæppetørring.
Dette er et plus, hvis du planlægger hyppig tæpperens, men ikke ønsker at vente længere end nødvendigt på, at bløde tæpper tørrer.

En anden funktion at overveje, når du leder efter en tæpperenser, er blanding af opløsninger i tanken. I stedet for at måle på forhånd, skal du blot fylde vandtanken og opløsningstanken på disse rengøringsmidler, så vil maskinen blande opløsningen efter behov. Mens nogle maskiner kræver, at du trykker på en aftrækker for at dispensere opløsningen, registrerer andre automatisk maskinens bevægelse og reagerer derefter. Denne nyttige funktion gør brugen af ​​din tæpperenser lig med at bruge din støvsuger.

Børstetype

De fleste tæpperensere i fuld størrelse har også en børste rulle til at agitere tæppe fibre. Da børste rullen kan blive sammenfiltret med hår eller fibre, ligesom din støvsuger, så overvej hvor let det er at få adgang til børsterullen til rengøring. Nogle modeller kommer med et aftageligt låg, der gør det nemt at rengøre børsten uden at skille tæpperenseren ad.

Mange modeller af tæpperensere inkluderer også ekstra børste- eller værktøjstilbehør for at matche forskellige rengørings situationer. For kæledyrsejere, overvej et børste værktøj til at rense polstring. Hvis du ofte beskæftiger dig med spild eller plet, vil du sandsynligvis sætte pris på en tæpperenser, der inkluderer et værktøj, der er specielt designet til at behandle hårde pletter med øget agitation.

Vedligeholdelse

Hvad angår vedligeholdelse, skal du skylle de snavsede vandtanke ud og fjerne hundehår eller tæppe fibre fra børsten efter brug. De fleste foretrækker maskiner med et børste dæksel, der springer af for nem adgang til børsten. Det gør den dybere rengøring en smule lettere.

Kan man bruge en tæpperenser på trægulve?

Ikke tilrådeligt, især hvis du har laminatgulv installeret. Mængden af ​​vand, der administreres under processen, vil sive ind i revnerne og udvide gulvbrædderne, hvilket efterlader dem permanent skæv. Der findes dog mærker der tilbyder som speciale rengøring af hårde gulve, og som er lavet specielt til trægulve, laminat osv. Kig grundigt efter det, når du skal finde den tæpperenser der passer til dit behov.

Hvilken slags pletter kan tæpperensere fjerne?

Pletter fra snavs, mudder, mad og drikke, fedt, olie og kropsvæsker kan ofte reduceres kraftigt eller endda fjernes ved hjælp af en tæpperenser. Nogle pletter kan forsvinde med en enkelt behandling, mens andre kan kræve gentagne rengørings sessioner.

Kan tæpperensere fjerne kæledyrs lugte?

Det korte svar er nogle gange. Hvorvidt en tæpperensermaskine fjerner pletter og lugte fra kæledyr afhænger i høj grad af, om polstringen under tæppet er blevet forurenet. Hvis urin har mættet tæppe polstringen, er det usandsynligt, at rengøring af fibrene på toppen helt fjerner lugten. Men hvis du bruger en tæpperenser i kombination med en enzymatisk renser, er der større sandsynlighed for, at du får succes med at neutralisere lugten.

Hvor ofte skal du rense dine tæpper?

Tæppeproducenter og tæppe instituttet anbefaler at få dine tæpper professionelt dybde renset hver 12.-18. måned. Nogle tæpper kræver det endda for at opretholde tæppets garanti! De professionelle rengøringsassistenter bruger stærkere, mere kraftfuldt udstyr end hvad du kan købe eller leje. Men det betyder ikke du  ikke kan gøre jobbet derhjemme også, og endda mere ofte. Så ejer du en tæpperenser betyder det at du kan hyppigere rengøre og håndtere pletter med det samme, så dine tæpper ser bedre ud i længere tid.

Spot-rengøring vs. rutinemæssig rengøring

Du vil gerne behandle forskellige gulv problemer med forskellige produkter. Til pletrengøring skal du hente en pletrenser til hverdag og tæpper. Du kan målrette mod specifikke pletter med specielt formulerede pletrensere, såsom urintæpperensere til at afhjælpe kæledyrs relaterede ulykker og fedt rensemidler til at fjerne oliebaserede pletter som makeup og mad. Uanset hvad, bør du altid have en tæpperenser tæt på for hurtigt at håndtere spild og ulykker, før de bliver permanente.

Til rutinemæssig rengøring anbefaler vi brug af et tørt tæpperens. Denne type rengøringsmiddel er sikker for stort set alle tæppe fibre og hjælper med at håndtere pletter, lugte og bakterier bedre end nogen anden type tæpperensemiddel til hjemmet.

Du kan bruge disse rengøringsmidler en gang om måneden eller mere til grundig rutine rengøring. Nogle tørre tæpperensere er designet til brug med en tæpperensemaskine, som du nemt kan leje, mens andre kun kræver en børste og en almindelig støvsuger.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×