Tårnventilator Test: 6 bedste tårnventilatorer

Af Frederikke Thuesen Jensen BAdge
Frederikke Thuesen Jensen

I mange år havde Frederikkes familie et af Skandinaviens største brandhouse indenfor køkkenudstyr, så hendes viden inden for køkkenudstyr og de forskellige brands i branchen er meget høj.  Mange gange... Læs mere

Dyson AM07 tårnventilator
TESTVINDER

Dyson AM07 tårnventilator

Er du typen der foretrækker kvalitet, lækker design og et multifunktionelt system, hvor du bliver serviceret med den ny moderne teknologi? Dyson har været stolte over at være den bedste britiske luftrenser producent siden 1991…

Dyson AM07 tårnventilator 1
Bedste ventilator

Dyson AM07 tårnventilator

Honeywell QuietSet HYF290E4 Køleventilator Tower 2
Bedste sælgende tårnventilator

Honeywell QuietSet HYF290E4 Køleventilator Tower

Thermex TD 350/125 tårnventilator 3
Bedste lydløse ventilator

Thermex TD 350/125 tårnventilator

Nordic Home NORDIC HOME 2-in-1 tårnventilator og luft circulator 4
bedste luftcirkulerende ventilator

Nordic Home NORDIC HOME 2-in-1 tårnventilator og luft circulator

Dyson Pure Cool Link DYSTP02 5
Bedste SMART-ventilator

Dyson Pure Cool Link DYSTP02

Rowenta VU 6620 Eole Infinite 6
Bedste prisvenlig ventilator

Rowenta VU 6620 Eole Infinite

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

På en sommerdag med varme og stigende temperaturer leder mange danskere efter måder at køle sig selv af, og tårnventilatoren bliver en nødvendighed. Så hvis du leder efter en bærbar og relativt overkommelig måde at slå varmen ned på, kan tårnventilatorer transporteres rundt i huset og hjælpe med at forhindre, at det rum, du befinder dig i, føles som en sauna, og som samtidig renser luften.

En tårnventilator er højere og smallere end andre slags køleventilatorer, herunder dem, der er håndholdt eller designet til skriveborde. 

Fordelen ved deres høje, cylindriske form er, at du får meget afkøling uden et massivt fodaftryk, og det er spredt ud over et større lodret område. Desuden svinger tårnventilatorer normalt og drejer til venstre og højre for at sprede den kølende luftstrøm over et bredere rum. Pres en i hjørnet af et værelse, og du vil blive overrasket over, hvor meget af pladsen den kan dække. 

Vi har samlet et overblikket over de mange ventilatorer, for at finde de bedste forhandlere, med meninger ad både officielle forbrugerråd og forbrugerne selv, med fordele og ulemper, hvor vi tester produkterne, for at give dig et indblik i hvilket du skal vælge, til de varme dage i huset. 

Dyson AM07 tårnventilator

Bedste ventilator

Dyson AM07 tårnventilator
Fordele
 • pros-icon.svg Bedst til luftrenser – tilintetgøre skadelige partikler
 • pros-icon.svg Astma og allergivenlig
 • pros-icon.svg Flot stilrent design med et moderne touch
 • pros-icon.svg Ingen blade, der skal renses, og rigtig nem at rengøre
 • pros-icon.svg Timer-funktion
 • pros-icon.svg Medfølgende fjernbetjening
 • pros-icon.svg Kan både køle og rense luft

Detaljeret gennemgang

Er du typen der foretrækker kvalitet, lækker design og et multifunktionelt system, hvor du bliver serviceret med den ny moderne teknologi? Dyson har været stolte over at være den bedste britiske luftrenser producent siden 1991 med kreativitet og innovation i tankerne.

Dyson AM07 er den smarte version af det, hvilket gør det til et godt køb til mellemklassens varme dage. Den fås i enhver farve, så længe den er hvid med sølv detaljer, er Dyson Cool AM07 utvivlsomt den mest stilfulde, mest æstetisk smukke og iøjnefaldende ventilator i kongeriget. Den er også ret god til at flytte brisen rundt og gør luften ren. 

Derfor skal du vælge Dyson AM07

Cool AM07 måler en brøkdel over en meter i højden og kun 190 mm i bredden, hvilket betyder, at den passer i ethvert hjørne af ethvert rum og smelter ind i baggrunden – og det er præcis det, du ønsker fra et husholdningsapparat.

Ventilatoren tager en helt anden tilgang til luftbevægelse. I stedet for et stort, bredt kabinet, der indeholder tre eller fire synlige ventilatorblade, der ved godhed snurrer, ved hvor mange omdrejninger pr. Minut, har en Dyson -ventilator slet ingen synlige vinger. Faktisk er det bare en hul portal, du kan stikke din hånd i, uden at den bliver afskåret ved håndleddet.

Dyson AM07 tårnventilatoren har one-touch-svingning og air multiplier teknologi til at styre en jævn luftstrøm rundt i rummet. Den kommer med et moderne og enkelt design, der gør det sikkert og nemt at rengøre den og inkluderer en buet og magnetiseret fjernbetjening med ti præcise luftstrøm indstillinger.

Allergener bliver fjernet fra luften via. et HEPA-filter, som kan hjælpe med at rense partikler bedre end andre filtre, hvilket gør den til det sikre valg for den allergiske i familien, eller for dem, der lider af astma og alle allergener.

Den fjernstyrede blæser cirkulerer renset luft gennem et rum med sin svigningsfunktion, og gør luften ren og dejlig at indånde. Dyson tårnventilator er designet til gulve og større rum, og kommer med et højt teknologisk system der er brugervenligt og hjælper til et sundt indeklima med mange funktioner. 

Honeywell QuietSet HYF290E4 Køleventilator Tower

Bedste sælgende tårnventilator

Honeywell QuietSet HYF290E4 Køleventilator Tower
Fordele
 • pros-icon.svg Timer for 1, 2 eller 8 timer.
 • pros-icon.svg Fjernbetjeningen kan opbevares i en indbygget system
 • pros-icon.svg Oscillerende funktion, som kan nedkøle et stort rum
 • pros-icon.svg Op til 8 forskellige lydindstillinger
 • pros-icon.svg Displayet kan justeres for natten
 • pros-icon.svg Enkel betjening
 • pros-icon.svg Kølende effekt

Detaljeret gennemgang

Leder du efter en tårnventilator, der ikke kun gør rummet køligere, men også sørger for at imødekomme det ønsket lydniveau. Hvis du ønsker at sove trygt og stille om natten, men samtidig køle rummet til at kunne sove i, er honeywell Quietset tårnventilator, et interessant bud for dig.

Honeywell kommer med 8 forskellige lyd-intensiteter, og sørger for både komfort og kontrol. Det slanke design og det stille og kraftfulde ventilator, parret med QuietSet-teknologien, giver dig mulighed for at styre lyd- og køle indstillinger og gør den til den perfekte ven til ethvert hjem året rundt.

Derfor skal du vælge Honeywell QuietSet HYF290E4 Køleventilator Tower

Denne tårnventilator gøre sig brugeligt, til personer der nyder at sovende i kold luft og bedre indeklima i de sene nætter. Denne oscillerende Honeywell-ventilator er en af ​​Amazons bedst sælgende tårnventilatorer og har en gennemsnitlig 4,5-stjernet rating over mere end 19.000 anmeldelser.

Den har otte stille indstillinger, der spænder fra Sleep (den laveste) til Power Cool (den højeste). Disse indstillinger vises på ventilatorens front display, som du kan dæmpe lysstyrken på. Du kan styre nogle af disse indstillinger via displayet eller med en fjernbetjening, plus der er en automatisk slukning timer, du kan programmere. Denne ventilator skaber en kølig brise, der hjælper dig igennem de hede nætter i sommerens sene timer. 

Thermex TD 350/125 tårnventilator

Bedste lydløse ventilator

Thermex TD 350/125 tårnventilator
Fordele
 • pros-icon.svg Verdens mest lydløs ventilator
 • pros-icon.svg Naturlig luftstrøm
 • pros-icon.svg Lille ventilator
 • pros-icon.svg lavt støjniveau

Detaljeret gennemgang

Her har vi en tårnventilator der går stille med dørene. Næsten lydløst i sin kraft! En tårnventilator man nærmest ikke bemærker i sit hjem, og som gør sig godt, til den der ønsker at skjule den kølige luft og samtidig få et behageligt indeklima. 

TD Silent er med sit lydniveau helt ned til 24 DB, og kan kalde sig verdens mest lydsvage ventilator I sin klasse. Dette er blandt andet takket være store investeringer både økonomisk og tidsmæssigt, der har fået det til at lykkedes at fremstille denne kanalventilator der udmærker sig ved helt ekstremt lavt lydniveau. 

Derfor skal du vælge Thermex TD 350/125

Thermex TD 350/125 tårnventilator er en ventilatorer serie med lydabsorberende isolering. Lydbølger produceret inde i TD, ledes gennem den perforerede indre hud og absorberes af laget af lydabsorberende materiale.

Den lave profil af TD-SILENT inline-ventilatorer gør dem til den mest effektive løsning til installationer, hvor installations rummet er begrænset. Kanalventilatoren kan afmonteres uden at adskille ventilatoren fra rørsystemet. TD Silent-serien er især velegnet til udluftning af badeværelser og kældre med montering i loft.

Lydniveauet er reduceret i ind- og udløb kanalerne samt massive reduktioner i udstrålede lydniveauer, hvilket gør TD-SILENT op til 24 DB mere støjsvag end større konkurrenter. Dette er altså en sikker vinder, for den der ønsker absolut stilhed, men samtidig et behageligt indeklima i de mindre rum i huset. 

Nordic Home NORDIC HOME 2-in-1 tårnventilator og luft circulator

bedste luftcirkulerende ventilator

Nordic Home NORDIC HOME 2-in-1 tårnventilator og luft circulator
Fordele
 • pros-icon.svg 2 i 1 system med både luftrenser og cool ventilator
 • pros-icon.svg Indeholder 3 indstillinger og kan bruges både dag og nat
 • pros-icon.svg Egnet til større rum, med en bred rækkevidde
 • pros-icon.svg Stilrent og moderne design der egner sig til det flotte hjem
 • pros-icon.svg Kraftfuld ventilator

Detaljeret gennemgang

Her har vi en ventilator, der hører til det moderne stilrene hjem. Et tyndt lækker design, der passer ind i næsten alle stuer. Et ægte nordisk design, fra vores kære naboer i det skandinaviske.

Ventilatoren er til den der ønsker tingene enkelt, og til den der ønsker et brugervenligt system, uden for meget teknologi indover. Nordic Home NORDIC HOME 2-in-1 tårnventilator og luft circulator kommer med 2-i-1 og anvendes både til de varme sommerdage, men også til at rense luften indendørs og sørger for at dit indeklima, er sundt nok til at tage de dybe vejrtrækninger. 

Det er til dig, der både ønsker nedkøling og frisk luft, og samtidig ikke ønsker alt for mange indstillinger og udvalgte specifikationer. Så er du på jagt efter fremragende god luftcirkulation, så er Nordic Home NORDIC HOME 2-in-1 tårnventilator og luft circulator værd at kigge dybere ind i.

Derfor skal du vælge Nordic Home NORDIC HOME 2-in-1 tårnventilator og luft circulator

Med denne ventilator fra den svenske nordiske hjemmekultur tager du to fluer i ét smæk. Ved hjælp af et tre trins filter sikrer luftrenseren, at indeklimaet renses for dyrehår, støv, pollen, røg og uønsket lugt. Derudover bevarer den vira og bakterier til at balancere det indre system og resultatet er ren luft, der gør det behageligt at indånde. 

Med luftfugteren kan luftfugtigheden indstilles til mellem 40 og 80%. Vandreservoiret er let at genopfylde og er et brugervenligt system der kan monteres af alle. Ventilatoren kan indstilles til tre niveauer, herunder en stille indstilling, der gør det mere behageligt i natten forløb at få den tiltrængte ro, man som individ ønsker.

Med en rækkevidde på 35m2 er ventilatoren velegnet til både private hjem og kontorer, og sørger for at større rum også holdes nedkølet til den ønsket temperatur. 

Dyson Pure Cool Link DYSTP02

Bedste SMART-ventilator

Dyson Pure Cool Link DYSTP02
Fordele
 • pros-icon.svg Ventilatoren er 2-i-1 og kommer med en luftrenser
 • pros-icon.svg har HEPA-filter der kan rense luften for allergener
 • pros-icon.svg Kommer med en app der kan styre funktionerne fra telefonen af
 • pros-icon.svg Meget luft
 • pros-icon.svg Større ventilator

Detaljeret gennemgang

En ny ventilator der følger teknologiens tidsalder.
Er du all in på en ventilator af kvalitet, styrke, multifunktionel og utrolig stabil, og vil du gerne betale det ekstra for at få det hele med, så har du her en ventilator der stort set kan alt. I den ny moderne verden, har tingene det med at blive digitaliseret, og ventilatoren skal ikke gå uden om den udvikling. 

Denne Dyson Pure Cool Link luftrenser DYSTP02 giver dig ren og frisk luft i dit hjem samt køling på de varme sommerdage. Den kan styres via Dyson Link-app’en til smartphone, så du konstant har din ventilator ved din side via din telefon. Var det ikke smart nok? Ventilatoren er 2-i-1 og har en luftgennemstrømning på 410 l/s, som holder dit hjem køligt og rent til enhver tid. 

Derfor skal du vælge Dyson Pure Cool Link DYSTP02

Denne luftrenser kan også bruges som en ventilator. Det er et 2-i-1 produkt. Når den er i gang, udsender den en strøm af kølig, ren luft, når det bliver varmt i vejret og ikke nok med det tilhører der et 360° HEPA-filter, der kan opfange ultrafine partikler samt bakterier, pollen og hår fra kæledyr.

ir Multiplier-funktionen trækker luft ind og udsender en strøm af kraftig, kølig luft, som holder dit hjem rent og køligt på varme sommerdage.

Med den tilhørende app kan du let holde øje med luftkvaliteten i dit hjem. Med auto tilstanden kan du indstille luftrenseren til selv at tænde og slukke baseret på dine præferencer for luftkvalitet og -temperatur.

Autotilstands funktionen hjælper til, hele tiden at justere luftrenserens indstillinger. Auto Tilstanden tænder og justerer ventilatorens drift baseret på dine præferencer på luftkvalitet og -temperatur.

Luftrenseren er ikke forstyrrende for din nattesøvn, på grund af funktionen der kan indstille den til at være den lydsvage nat tilstand. Skærmen kan desuden dæmpes, så du ikke forstyrres af lyset fra den. Tak til det moderne, ensartede design kan du nemt rengøre luftrenseren, da den ikke indeholder svært tilgængelige hjørner eller komplicerede design funktioner, der kræver at alt skal skilles ad. Produktet er omfattet 2 års garanti. 

Rowenta VU 6620 Eole Infinite

Bedste prisvenlig ventilator

Rowenta VU 6620 Eole Infinite
Fordele
 • pros-icon.svg Stor ventilator med bred dækning
 • pros-icon.svg Højt design
 • pros-icon.svg 180 grader oscillation
 • pros-icon.svg Timer
 • pros-icon.svg Roterende tårnventilator
 • pros-icon.svg Auto slukning
 • pros-icon.svg Fjernbetjening

Detaljeret gennemgang

Ting skal komme handy, men så sandelig da også flot, så her har vi en ventilator, der præsenterer sig selv som begge dele. Rowenta Eole Infinite er den perfekte balance mellem ydelse og design.

Den kommer med innovative funktioner og et stilfuldt look så denne blæser vil helt sikkert forbedre stilen i dit hjem, kontor eller soveværelse. Det er ikke altid at ydelse og design stemmer overens med pris, oftest skal vi lede længe efter en billigere model, der lever op til de forventninger en ventilator har. Denne ventilator kommer til en pris, der er til at overkomme for selv den almindelige dansker. 

Så hvis du ønsker stil, ydelse og ikke vil betale flere tusinde kroner, så har du her en ventilator der lever op til lidt af hvert.

Rowenta Eole Infinite er en ultrahøj (100 cm/80 tommer) tårnventilator med en diameter på 28 cm og en 40W motor og stor bred dækning på 180 ° svingning. Blæserens kontrolpanel er placeret øverst på blæseren og tilbyder 3 forskellige hastighedsindstillinger samt en timer med 1, 2, 4 og 8 timers muligheder. Den har også en enkelt LED -skærm, der viser dit rumtemperatur og i automatisk tilstand justerer hastigheden i overensstemmelse hermed. Du kan også finde strøm-, auto- og oscillations knapper på det øverste panel.

Rowenta Eole Infinite Fan har også en skjult lukkefunktion, der slukker blæseren efter 12 timer, hvis du forlader hjemmet eller er lidt hurtig på farten og glemmer at slukke den efter dig.

I sine laveste hastighedsindstillinger producerer den støj på kun 43 DB, og den kan sammenlignes med et stille bibliotek. Nogle, men ikke alle markeder inkluderer en fjernbetjening med Rowentas blæser, så sørg for at finde ud af det, før du køber, hvis det er en funktion, du ønsker.
Selvom det høje og slanke design måske føles som om blæseren lettere vælter, sidder den stadig temmelig stabilt på gulvet takket være den runde bund. Hvis du vil flytte blæseren har den et behageligt greb håndtag bagfra.

Rowentas tårnventilator findes kun i en farvevariant og med en 1,6 m lang netledning, der automatisk kan trækkes tilbage ind i basen.

Guide

Sådan vælger du den bedste tårnventilator til dig

Har du besluttet, at en tårnventilator er noget for dig, og burde være fast inventar i dit hjem? Hvis ja, så kommer du til dit valg i forhold til størrelse og funktioner, da ikke alle tårnventilator er ens, og kommer med forskellige funktioner, der hver især tilgodeser de enkelte behov.

Størrelse

Generelt gælder det, at jo større og højere blæseren er, jo højere luftmængde og jo større værelse kan den køle af, med den ekstra bonus, at du måske ikke behøver at skubbe den så hårdt for at få den samme effekt. Det betyder, at du kan køre blæseren med en lavere hastighed med – normalt – mindre støj. Det er praktisk, da støj er den næststørste faktor.

Formål

En støjende tårnventilator kan være distraherende i dagtimerne, men et reelt problem, hvis det stopper dig med at falde i søvn om natten, og er typen der nyder komplet stilhed uden forstyrrelser. Støjreducerende tårnventilator er ofte mindre kraftfulde end en almindelig ventilator, men gør sig handy for den lydfølsomme i hjemmet, der samtidig nyder et afkølet soveværelse.

Bevægelighed

Oscillation er en anden nøglefunktion. Næsten alle tårnventilatorer svinger, og drejer langsomt fra side til side for at dække et større område, men de skiller sig ud, hvor stor svingningsvinklen er. Igen, jo større det rum, du vil afkøle, jo bredere vil du have det – og du kan altid slukke for svingningen, hvis du bare vil holde dig komfortabel.

Betjeningselementer og funktioner

De fleste tårnventilatorer tilbyder et udvalg af hastigheder, og langt de fleste har en timerfunktion, der lader dig indstille din blæser til at køle dig ned, mens du går i seng, men går af efter et par timer for at give dig en roligere nat.

Sikkerhed

Sikkerhed er også et vigtigt emne, især for børnefamilier, der ikke ønsker at få de små fingre i klemme. Ventilatorens gitter skal effektivt forhindre små og nysgerrige fingre i at komme tæt på bladet, og ventilator huset bør ikke blive usædvanligt varmt efter længere tids brug.

Endelig er det værd at se på det praktiske. Er kablet langt nok til at placere blæseren, hvor du vil have det? Hvor stabil er blæseren på sin stand? Nogle tårnventilatorer er overraskende vaklende, og selvom de har en tendens til at være mindre tilbøjelige til at vælte end din gennemsnitlige piedestal ventilator, vil du stadig vide, at det ikke vælter ved den mindste bevægelse.

Rengøring

En tårnventilator skal være let at rengøre. Hvis en ventilator er svær at rengøre, vil du sandsynligvis ikke rengøre den, hvilket har konsekvenser: ​​Over tid samler ventilatoren støv og hår på knivene og andre bevægelige dele, hvilket reducerer deres effektivitet og ser grimt ud.

For at rengøre de mange af de tårnventilatorer der er på markedet, skal du demontere næsten alle dele af ventilatoren og rengøre hvert lille hul med en vatpind. Hvis man ikke er en rengørings person, er det bedst at vælge et produkt, der er let at have med at gøre og skille ad.

Du finder muligvis andre indstillinger, der varierer hastigheden for at give dig følelsen af ​​en naturlig brise – selvom stigningen og faldet af blæserstøj har en tendens til at ødelægge den samlede effekt – og søvn indstillinger designet til at minimere brummen og holde dig kølig uden at holde dig vågen.

Så alt i alt, kommer det an på dit behov, hvad du skal bruge den til, og hvordan den skal levere i lige netop dit hjem.

Dyson AM07 tårnventilator Honeywell QuietSet HYF290E4 Køleventilator Tower Thermex TD 350/125 tårnventilator Nordic Home NORDIC HOME 2-in-1 tårnventilator og luft circulator Dyson Pure Cool Link DYSTP02
Rowenta VU 6620 Eole Infinite
Antal hastigheder: 10 8 2 3 10 3
Oscillerende: ja ja nej ja ja ja
Timer-funktion: ja ja nej ja ja ja
Fjernbetjening ja ja nej ja ja nej
Luftstrøm ved maksimal indstilling 1800 ku.m/t 187 ku.m/t 300-360 m³/t 40W effekt 1490.4 ku.m/t
Luftbehandlingstype kølestrøm kølestrøm luftrenser kølestrøm køleblæser/renser køleblæser

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×