Termokande test (2022) → Den bedste termokande til dit behov

De 5 udvalgte modeller

Den bedste termokande

Georg Jensen Bernadotte Termokande 1 liter

Det vi kan lide:

 • plus-circle.svg Elegant design, der kombinerer ældre og nye designelementer
 • plus-circle.svg Udseende blankpoleret rustfrit stål
 • plus-circle.svg Udstyret med et ergonomisk håndtag, så du kan hælde uden problemer
 • plus-circle.svg Kapacitet på 1 liter og kan holde væske varm i op til 6 timer
En holdbar termokande med stor kapacitet

Alfi Juwel 1 liter termokande

Det vi kan lide:

 • plus-circle.svg Fremstillet af stål og kan derfor holde til det meste (garanti på 10 år)
 • plus-circle.svg Kapacitet på 1,5 sikrer indhold nok til flere gæster
 • plus-circle.svg Kan købes i flere størrelser og farver alt efter behov
 • plus-circle.svg Holder varmt i op til 12 timer og koldt i op til 24 timer

Artikel af Amanda Lee Edelstein

I denne termokande test kan du læse om de bedste termokander på markedet. Alle de udvalgte modeller har et funktionelt design og en god isoleringsevne, så du kan frit vælge den termokande, der bedst passer til dine behov i forhold til kapacitet og udseende.

Vores testvinder er en Georg Jensen Bernadotte Termokande med en kapacitet på 1 liter. Den udmærker sig på test parametrene: isoleringsevne, mulighed for servering og udseende. Men som beskrevet kan det sagtens tænkes, at en af de andre termokander er bedre for dig, så tag endelig et kig på hele testen! 

Du kan desuden blive guidet til valget af den bedste termokande for dig og hvordan du rengør din termokande optimalt efter gennemgangen af produkterne i denne test.

Det mener vores produkteksperter

Du kan være sikker på, at både du og dine gæster vil nyde synet af denne æstetiske og elegante termokande fra Georg Jensen. Modellen er en kombination af et gammelt design fra 1938 og nye elementer, hvilket sikrer dette flotte resultat i blankt og rustfrit stål. Termokanden kan indeholde op til 1 liter væske.

Derfor skal du vælge en Georg Jensen Bernadotte Termokande 1 liter

Hvis du gerne vil være sikker på at få fingrene i en termokande med en god kapacitet, en optimal opbygning og et flot design, så kan du med fordel vende blikket efter denne termokande fra Georg Jensen. Først og fremmest er designet en kombination mellem et ældre design fra 1938 og nogle nymoderne elementer, hvilket sikrer et originalt udseende, der kan passe ind i alle hjem. 

Kanden er fremstillet i rustfrit og kombelagt stål, hvilket garanterer et elegant udseende og en termokande, der skiller sig ud fra andre modeller på markedet. Dette er en sådan kande, man har lyst til at have stående fremme på bordet, når der kommer gæster – en rigtig serverings-termokande. Derudover har modellen en høj brugervenlighed og et ergonomisk håndtag, hvilket gør det let at hælde fra termokanden.

Derudover har modellen en kapacitet på 1 liter kaffe, hvilket er rigeligt til selv et par gæster. Og så kan den endda holde indholdet varmt i op til seks timer, så du kan også blot selv nyde varm kaffe over længere tid, hvis du foretrækker det frem for at stresse igennem én kop kaffe.

Produktdetaljer

 • Højde: 23,5 cm
 • Dybde: 15 cm
 • Bredde: 18 cm
 • Farve: Sølv
 • Materiale: Rustfrit stål og krombelagt stål
 • Kapacitet: 1 liter
Det vi kan lide:
 • plus-circle.svg Elegant design, der kombinerer ældre og nye designelementer
 • plus-circle.svg Udseende blankpoleret rustfrit stål
 • plus-circle.svg Udstyret med et ergonomisk håndtag, så du kan hælde uden problemer
 • plus-circle.svg Kapacitet på 1 liter og kan holde væske varm i op til 6 timer

En holdbar termokande med stor kapacitet

Alfi Juwel 1 liter termokande

Det mener vores produkteksperter

Med denne termokande fra mærket Alfi kan du være sikker på, at du får en termokande, der kan holde i en lang årrække. Modellen har en garanti på 10 år, men flere af mærkets termokander kan snildt holde længere end det. Termokanden har desuden en kapacitet på 1,5 liter, så der er rigeligt med indhold til at servere for flere gæster på én gang.

Derfor skal du vælge en Alfi Juwel 1 liter termokande

Hvis du gerne vil have fingrene i en termokande med en lidt større kapacitet end andre modeller og som du faktisk kan få glæde af i mange år fremover, så vil vi anbefale dig at investere i denne termokande fra mærket Alfi. Deres Juwel termokande er fremstillet af stål i høj kvalitet og alle mærkets metalkander har en garanti på 10 år. Men hvis du passer godt på din Juwel termokande, så tør vi godt love, at du kan få glæde af den mange flere år end blot 10. Måske den endda kan følge dig det meste af livet!

Fordelen ved denne termokande er, at den både holder koldt og varmt indhold ved en optimal temperatur. Den er nemlig udviklet med en udvendig kappe, som er med til at omslutte en isoleret dobbeltvægget glaskolbe, som er fremstillet af rent metal. Dette resulterer i, at termokanden kan holde varmt i op til 12 timer og koldt i op til 24 timer. Du opnår det bedste resultat, hvis du skyller kanden igennem med varmt eller koldt vand (afhængigt af hvilket indhold, der skal i kanden).

Ud over at være fremstillet i høj kvalitet og kunne holde varmt og koldt indhold ved den rette temperatur længe, så er denne model også udviklet med en større kapacitet end flere andre termokander. Du får således mulighed for at opbevare op til 1 liter kaffe, te, saftevand eller hvad du nu føler for i denne termokande. Modellen kan dog købes i flere størrelser og farver, så du har mulighed for at finde en variant, der passer til dine behov og ønsker.

Produktdetaljer

 • Højde: 28 cm
 • Farve: Sølv / krom
 • Materiale: Stål
 • Kapacitet: 1 liter
Det vi kan lide:
 • plus-circle.svg Fremstillet af stål og kan derfor holde til det meste (garanti på 10 år)
 • plus-circle.svg Kapacitet på 1,5 sikrer indhold nok til flere gæster
 • plus-circle.svg Kan købes i flere størrelser og farver alt efter behov
 • plus-circle.svg Holder varmt i op til 12 timer og koldt i op til 24 timer

Dansk termokande klassiker med to låg

Stelton EM77 Termokande

Det mener vores produkteksperter

Denne termokande fra Stelton er ideel til dig, der gerne vil have en klassisk termokande til hjemmet. Modellen er designet af Erik Magnussen i 1977, så den har altså en del år på bagen. Dét vidner også om, at denne model er investeringen værd. Med i købet følger der to separate låg, hvoraf det ene er et skruelåg og det andet et vippelåg til servering.

Derfor skal du vælge en Stelton EM77 Termokande

Er du til en klassisk termokande? I så fald vil vi anbefale dig at investere i denne model fra mærket Stelton. EM77 er en af de modeller, der sælger bedst for Stelton, hvilket er en imponerende bedrift med tanke på, at termokandens design blev udviklet i 1977 af Erik Magnussen. Det er altså en reel dansk designklassiker, som ikke umiddelbart kommer til at gå af mode. Du vælger endda selv, hvilken farve du gerne vil have din termokande i, da modellen kan bestilles i 8 forskellige farver.

Ud over at være udviklet med et flot og tidløst skandinavisk design, så er modellen også en god termokande, der udmærket kan holde på varmen i længere tid. Produktet er fremstillet af plast og en glasindsats, der er med til at holde varmeniveauet optimalt. Og så vejer denne termokande kun 860 gram uden indhold, hvilket sikrer, at den ikke føles for tung i brug. I alt har modellen en kapacitet på 1 liter.

Derudover leveres produktet med to forskellige typer af låg. Et særligt skruelåg sikrer, at du kan have din nye termokande med på farten, da intet indhold vil svuppe ud af kanden med dette låg. Skruelåget er desuden også bedre til at holde på varmen end det andet låg, så du kan nyde din kaffe over længere tid eller vente lidt med at indtage den. Det andet låg er et unikt vippelåg, der med sin vippeprop gør det let at servere kaffen. Da vippelåget ikke er lige så tætlukket som skruelåget, skal du dog være opmærksom på, at den ikke holder kaffen varm hele dagen.

Produktdetaljer

 • Højde: 30 cm
 • Diameter: 10,5 cm
 • Vægt: 860 gram
 • Farve: Støvet grøn, æblegrøn, stål, rød, sort, soft sort, hvid eller grå
 • Materiale: ABS plastik og glasindsats
 • Kapacitet: 1 liter
Det vi kan lide:
 • plus-circle.svg Dansk designklassiker af Erik Magnussen fra 1977
 • plus-circle.svg Leveres med et skruelåg og et vippelåg, som du kan skifte mellem efter behov
 • plus-circle.svg Sælges til en budgetvenlig pris
 • plus-circle.svg Kan købes i 8 forskellige farver

Den bedste billige termokande

Kähler Hammershøi termokande 1 liter

Det mener vores produkteksperter

Ved at investere i denne model fra Kähler, kan du være sikker på, at du får en billig termokande bestilt hjem. Modellen har en kapacitet på 1 liter og kan købes i flere forskellige farver. Den er designet med en silkemat overflade med riller og indeholder en glasindsats, der holder dine drikkevarer varme. Derudover har den et låg med trykknap for let servering

Derfor skal du vælge en Kähler Hammershøi termokande 1 liter

Der findes både dyre og billige termokander på markedet, og hvis du gerne vil have fingrene i en model, der ikke koster alverden, så vil vi anbefale dig at kaste blikket på denne model fra Kähler. Produktet sælges til en billig pris, som gør det muligt for nærmest enhver husholdning at få råd til modellen. Du skal dog ikke være nervøs for, at den holder dårligt på varmen eller er svær at hælde fra, blot fordi den sælges til en billig pris. Termokanden har nemlig stadig en høj kvalitet.

Det er let at servere fra denne termokande, idet den er udstyret med en praktisk trykknap funktion i låget. Du trykker altså bare denne knap ned, når du gerne vil hælde fra kanden og igen, når du har hældt færdig. På den måde kommer der ikke luft ind i kanden, hvilket gør det lettere for produktet at holde på varmen over længere tid.

Termokanden er en del af Kählers Hammershøi serie, som er kendetegnet ved et fint design med en silkemat overflade og karakteristiske riller. Den enkle opbygning sikrer, at termokanden både vil passe ind sammen med andre dele af serien og med ethvert andet serveringssæt. Du kan desuden købe denne model i forskellige farver.

Produktdetaljer

 • Højde: 24 cm
 • Farve: Indigo, antracit eller hvid
 • Materiale: Plast
 • Kapacitet: 1 liter
Det vi kan lide:
 • plus-circle.svg Billig termokande, som de fleste kan få råd til
 • plus-circle.svg Flot design med silkemat overflade og riller, som er kendetegnende for serien
 • plus-circle.svg Låg udstyret med trykknap, så garanterer en let servering.

Prisvindende termokande

Alfi Kugle termokande 0,94 liter

Det mener vores produkteksperter

Denne termokande har muligvis godt 30 år på bagen, men alligevel er det en model, som du med fordel kan investere i. Uanset om du ønsker at benytte kanden til varmt eller koldt indhold, så kan den holde den rette temperatur og så er der plads til knap 1 liter indhold. Modellen har vundet diverse priser gennem tiden for sit design og kan købes i flere farver.

Derfor skal du vælge en Alfi Kugle termokande 0,94 liter

Hvis du nægter at gå på kompromis med din termokande, så kan du udmærket investere i denne prisvindende model fra mærket Alfi. Deres Kugle termokande er udviklet i 1985 af designeren Ole Palsby og har været et gennemtrængende hit i mange år. Det er en af verdens mest solgte termokande designs, som desuden har vundet en lang række priser. Derudover har designet været udstillet på Museum of Modern Art i New York. Det er altså en termokande, som man gerne viser frem til sine gæster.

Kanden er fremstillet af stål og plastik med en udvendig kappe af kunststof. Kappen beskytter den dobbeltvægget og spejlbelagte lufttomme AlfiDur indsats af hærdet vakuum glas, som er med til at holde den rette temperatur for både kolde og varme drikkevarer. F.eks. kan denne termokande holde væske varm i op til 12 timer og kølig væske ved den rette temperatur i op til 24 timer. Derudover kan modellen købes i flere farver, så du altid kan finde en kande, der passer til dit hjem.

Produktet er let i vægt, hvilket gør servering lettere, da den ikke vil føles tung, selv når den er fyldt. Kanden er udstyret med et praktisk skruelåg, som du blot løsner en smule for at kunne servere. Vær dog gerne opmærksom på, at Forbrugerrådet Tænk har testet denne termokande og kritiserer låget for at være svært at lukke helt til, når det er blevet brugt meget. Du skal derfor ikke rive i låget, hvis du ønsker at have glæde af din nye termokande i længere tid.

Produktdetaljer

 • Vægt: 550 gram
 • Farve: Indigoblå, sort, hvid, grå, grafitgrå eller natur
 • Materiale: Plast og stål
 • Kapacitet: 0,94 liter
Det vi kan lide:
 • plus-circle.svg Kugleformet termokande med et prisvindende design, som har været udstillet
 • plus-circle.svg Mulighed for at købe modellen i mange farver
 • plus-circle.svg Kan holde indholdet varmt i op til 12 timer og koldt i op til 24 timer

Vælg den rette model for dig i denne termokande test

Der findes mange forskellige termokander på markedet og det står dig derfor frit for at vælge den model, som passer bedst til dine behov. Du kan ikke gå galt i byen, uanset hvilken af ovenstående termokander fra denne test, du vælger, da de alle er optimale i brug. Dog vil vi stadig kort gennemgå nogle vigtige parametre, som du skal holde øje med, når du er på udkig efter en god termokande.

 • Isoleringsevne: Kandens isoleringsevne er det vigtigste aspekt, når du er på udkig efter en brugbar termokande. For at vurdere kandens isoleringsevne, kan du med fordel læse diverse anmeldelser af produktet, da forbrugernes kommentarer kan give et ærligt indblik, som du ikke nødvendigvis ville få af forhandleren. Det er optimalt, hvis kanden både kan holde på varmt og koldt indhold i flere timer. Særligt gode kander kan holde indholdet ved den rette temperatur i +8 timer, men de fleste kander holder kun varme (og eventuelt kolde) i 3-4 timer.
 • Låg / hældetud: Det kan være en god ide at holde øje med modellens låg, da dette er afgørende for, hvordan termokanden er at hælde fra og om den kan forsegles godt nok, så der ikke kommer luft ind i beholderen. Nogle modeller kommer med flere låg, så du kan vælge det du foretrækker. Der findes også termokander med hældetud og med disse modeller er det vigtigt at holde øje med, hvordan kanden hælder og holder på varmen.
 • Kapacitet: De fleste termokander har en kapacitet på cirka 1 liter, men der findes naturligvis både kander med større og mindre kapacitet. Det kan godt betale sig at gøre sig nogle overvejelser om, hvilken kapacitet der passer til dig, så du er sikker på at få en termokande med den rette størrelse. I valget af kapacitet skal du gerne overveje, hvor mange mennesker der normalt skal serveres for.
 • Design og udseende: En termokande er efterhånden blevet en del af husholdningens indretning, især når den står på bordet under servering for gæster. Af den grund kan du også få termokander i en lang række former og farver. Det kan således godt betale sig at gøre nogle tanker om, hvilket udseende du vil foretrækker til din termokande – skal den være retro, rund, aflang, i stål etc.

Rengøring af termokande

Det er relativt nemt at vedligeholde en termokande, og hvis du blot sørger for at gøre det med jævne mellemrum, så kan du få glæde af dit indkøb i mange år fremover. For at holde ydersiden vedligeholdt, skal du bare tørre overfladen af med en fugtig klud i ny og næ. I visse tilfælde kan det være optimalt at benytte lidt opvaskemiddel, f.eks. hvis der er nogle genstridige kaffepletter, men for det meste vil vand være nok.

Indersiden er lidt mere tricky. Det skyldes, at indholdet med tiden vil efterlade aflejringer i kanden, som kan have en påvirkning på smagen. Det er ikke nok at rengøre kanden med vand for at få disse aflejringer fjernet (selvom det alligevel anbefales at skylle termokanden efter, når den har været i brug). For at fjerne aflejringer i kanden, skal du benytte dig af noget bagepulver og kogende vand. Der skal cirka bruges en teske bagepulver, som blandes op med det kogende vand i kanden. Herefter lader du blanding stå en 20 minutters tid – eller natten over, hvis aflejringen er særligt slem. Når tiden er gået, skal du blot vaske kanden igennem med koldt vand et par gange og så er den så god som ny.

Vær gerne opmærksom på, at det er de færreste termokander, der kan tåle maskinvask. Du skal derfor være helt sikker på, at din model kan tåle det, før du sætter låg eller kande i opvaskemaskinen. Hvis modellen ikke kan tåle det, så kan det ødelægge udseendet og dens isoleringsevne.

Leder du efter et alternativ til termokanden?

Det kan være lidt voldsomt at rende rundt med en stor termokande, hvis du blot ønsker at have en enkelt eller to kopper kaffe eller te med på farten. I så fald vil vi anbefale dig at investere i en termoflaske, da de har en lidt mindre kapacitet og er lette at have med. Du kan desuden altid benytte din termoflaske til køligt vand efter at have tømt den for sit varme indhold, så du kan få glæde af den hele dagen. De fleste termoflasker holder nemlig på både varme og kulde. Vil du gerne guides til de bedste termoflasker på markedet? Det kan du blive ved at læse vores test af termoflasker.

Der er desuden ingen grund til, at du går på kompromis med den kaffe, som du tager med på farten eller opbevarer i din termokande til servering for gæster (eller blot dig selv). Hvis du er glad for kaffe, så vil vi anbefale dig at investere i en god kaffemaskine. I vores store test af kaffemaskiner kan du blive vejledt til de bedste modeller på markedet, så det er et godt sted at starte for dig, der er på jagt efter en ny kaffemaskine.

FAQ

Hvilken termokande er bedst i test?

I denne termokande test har vi kåret en Georg Jensen Bernadotte Termokande med en kapacitet på 1 liter som vores testvinder. Modellen har en god isoleringsevne, et elegant udseende og optimalt håndtag for servering. Læs med og find den rette termokande til dig.

Hvordan rengør man en termokande?

Ydersiden af en termokande holdes ren ved at tørre den af med en fugtig klud. Der kan også benyttes lidt sæbevand, hvis den har fået genstridige pletter. Indeni skal termokanden rengøres med en blanding af bagepulver og kogende vand for fjernelse af aflejringer.

Kan man benytte en termokande til både varme og kolde drikke?

Flere termokander kan både holde den rette temperatur for varme og kolde drikke. Du kan altså i flere tilfælde sagtens benytte din termokande til koldt vand, iste, saftevand etc., hvis du foretrækker at tage dét med på turen end en varm kop kaffe.

Din produktekspert

Amanda Lee Edelstein

Author