Hvilken type terrassevarmer skal jeg vælge?
Der findes flere typer af terrassevarmere, der fungerer forskelligt alt efter varmekilde. Deres ydeevne varierer og ligeså gør energiudnyttelsen og -forbruget, som er mere eller mindre effektivt alt efter, hvilken type terrassevarmer der er tale om. Der er dertil forskel i, hvor meget det koster at have de forskellige terrassevarmere i brug, og hvor meget CO2, de udleder, imens man nyder varmen. Nogle terrassevarmere egner sig godt til større arealer, mens andre er velegnet til små hyggeområder. Læs mere om de forskellige typer herunder og bliv klogere på, hvilken type I skal gå efter for at få opfyldt jeres behov.
Eldrevne terrassevarmere
Eldrevne terrassevarmere findes der flere typer af; infrarøde varmere, halogenvarmere og reflektorvarmere. De elektrisk drevet terrassevarmere er der flere fordele ved. De er blandt andet mere miljøvenlige alternativer til den velkendte gasdrevne terrassevarmer, der udleder en del mere CO2 ved afbrændingen af gas.
Infrarød terrassevarmere
Denne type terrassevarmer kaldes også for quartsvarmere eller kortbølge terrassevarmere. De fungerer ved at terrassevarmeren, som egentlig er en lampe, vil sende infrarøde stråler ud, som vil varme personer og materialer op, når strålerne rammer… En infrarød terrassevarmer bruger kun energi på at opvarme de elementer, som de infrarøde stråler rammer, og energien går derfor ikke tabt på at skulle opvarme luft, der kan være enormt vindfølsom på fx en terrasse…
Halogen terrassevarmere
En halogenterrassevarmer er endnu en elektrisk model. Den fungerer næsten identisk med en infrarød terrassevarmer. En halogenvarmer kræver dog en del mere energi ved brug end en terrassevarmer med infrarøde stråler, da den bruger hele 40% af sin energi på lys og de resterende 60% på at opvarme modsat en infrarød varmer, der kun bruger 4-5% af energiforbruget på lys.
Reflektor terrassevarmere
Reflektorvarmere fungerer anderledes end en de to andre elektriske terrassevarmere. Her kommer varmen fra et varmelegeme integreret i terrassevarmeren, som består af en reflektor, det vil sige en blank plade, som vil udsende varme. Det minder lidt om samme system, som man typisk ser ved en brødrister. En reflektorvarmer varmer også luften op, og denne type terrassevarmer er derfor også forholdsvis energikrævende. Det er derfor ikke en model, der ses i stort omfang længere, da der findes mange mere effektive og energibesparende alternativer.
Gasdrevne terrassevarmere
Terrassevarmere fungerer ved, at der tilsluttes en gasflaske, som fører gas op til en gasbrænder, der antændes og herfra udledes der varmestråler. Gasdrevne terrassevarmere varmer den omgivende luft, og spreder herefter varmen ud jævnt i en cirkel fra gasflammen. De er ikke afhængige af strøm og kan derfor placeres, hvor end man ønsker, men de er miljøbelastende, fordi de udleder en del mere CO2 og koster ofte mere i drift end andre typer terrassevarmere, selvom gas ofte kan fås til billige penge.
Det der giver en særlig hyggefaktor ved denne terrassevarmer model med levende ild, er også det, der kan betegnes som en ulempe, der ikke findes ved de andre varmetyper. Der vil altid være en brandfare til stede, når man benytter en gasdreven terrassevarmer. Dette skal man være særligt opmærksom på, når man har børn og dyr.
Guide: Sådan vælger du den bedste terrassevarmer
Som uddybet ovenfor findes der en række forskellige typer af terrassevarmere, men der findes også mange forskellige modeller, der kan hænge på væg eller i loftet, stå på gulv samt på eller under et bord…
Størrelsen og designet på selve terrassevarmeren
Det er ret væsentligt at undersøge og afgøre, hvor meget plads der er til en terrassevarmer. Er terrassen lille, medium eller stor? Er der plads til en gulvmodel eller skal den op og hænge? Der findes flere størrelser og designs på tværs af de forskellige typer af terrassevarmere, og det er vigtigt, at man får en afklaring omkring, hvor terrassevarmeren skal placeres og evt. monteres, eller om den skal være nem at flytte rundt med på flere områder.
Områdets størrelse
En anden væsentlig faktor er, at når man investerer i en terrassevarmer, så er det vigtigt, at den kan opvarme det område, man har tiltænkt. Nogle terrassevarmere har kun en rækkevidde på omkring 2-3 meter og andre har på 6-8 meter. Hvis man har et stort bord, et loungeområde eller bare en større terrasse, er det ret vigtigt, at dem der sidder længst fra lampen ikke skal sidde og fryse. Omvendt er det også spild af energi (og i mange tilfælde penge) at investere i en stor terrassevarmer, der kan opvarme et meget større område end det, man egentlig har brug for. Få evt. målt terrassen eller området af, hvis der er usikkerhed omkring størrelsen, så I er sikre på optimal energiudnyttelse og opvarmning med den nye terrassevarmer.
Hvor ofte terrassevarmeren skal være i brug
Nogle sidder meget ude på de lune sommeraftener, der har en tendens til at blive lidt kølige, især tidligt på sommeren og i sensommeren, hvor en terrassevarmer vil blive rigtig flittig brugt. Andre skal måske kun bruge terrassevarmeren indimellem til særlig lejligheder. Her vil der være stor forskel på, hvor ofte terrassevarmeren vil komme i brug, og det kan være en ret væsentlig faktor kvalitetsmæssigt og pengemæssigt. Det kan være en enormt fordelagtig investering at lægge lidt flere penge i købet af en terrassevarmer, hvis den skal bruges flittigt, da den derved skal kunne holde til mere slitage. Der vil ofte også være meget mere brugervenlighed indtænkt i de lidt mere bekostelige modeller, som kan være meget nyttige, hvis man rigtig ofte skal varme sig under sin terrassevarmer.
Energiforbrug og energibesparelse
Der kan være enorme variationer i forhold til energiforbrug alt efter, hvilken type og model af terrassevarmer, man vælger. Typisk vil en elektrisk terrassevarmer være noget mere energibesparende i forhold til en gasdreven model, og derudover er det et meget bedre valg, hvis man ønsker at tage et miljøvenligt valg…
Prisen
Priserne varierer selvfølgelig også og afhænger meget af type og model, når man er på udkig efter en terrassevarmer. De fås helt ned til et par hundrede kroner og helt op til et tocifret tusindkroners beløb. Man skal selvfølgelig ikke købe over budget, men det er en god idé at spare lidt ekstra op for at kunne investere i en model, der ikke nødvendigvis er den billigste på markedet. Kvalitet og pris vil i mange tilfælde hænge sammen i køb af terrassevarmere, og man vil få meget mere udbytte og mindre energiforbrug for pengene, hvis man investerer i en i en mellem prisklasse. Som eksempel fås den elektriske reflektorvarmer ofte til meget billige penge, men der er typisk en ret lav energiudnyttelse forbundet med denne type terrassevarmer, og det kan derfor absolut betale sig at investere lidt flere penge i en af de andre typer af terrassevarmere.
IP-standard
Vil du gerne sikre dig lang holdbarhed og en terrassevarmer, der kan holde til vind og vejr, så kan du med fordel tjekke dens IP-standard. Denne vil nemlig angive terrassevarmerens evne til at holde fugt, vand og støv ude. Jo højere IP-tallet er, des mere kan terrassevarmeren holde til.
Find det bedste terrassevarmer tilbud
Når man er på udkig efter sin første eller næste terrassevarmer kan det være tiltalende at gå efter en billig model, så man ikke behøver at investere særlig mange penge i købet, når den nu typisk primært skal bruges i de varmere måneder på året. Det kan også være en god taktik, hvis den terrassevarmeren ikke skal være særlig meget i brug, men er det noget man tiltænker at have flittigt i brug, gerne i mange år, så kan det for det mest godt betale sig at investere lidt flere penge i købet. Kvalitet og pris går trods alt ofte hånd i hånd uanset, hvad man køber, og det er typisk ingen undtagelse med terrassevarmere.
Man kan med fordel kigge på de terrassevarmere, der er inkluderet i denne test, da der er nogle fra forskellige prisklasser, og de kan hver især opfylde forskellige behov. Når man har udvalgt sin foretrukne terrassevarmer, kan man med fordel afvente og holde øje med, om den valgte model skulle komme på tilbud inden for en overskuelig tid. Der kan være mange penge at spare, hvis man væbner sig med en lille smule tålmodighed, da der ofte er tilbud at hente, når man handler på internettet.
Sådan er denne terrassevarmer test udført
Denne test af terrassevarmere er udarbejdet på baggrund af en undersøgelse af andre testresultater og et indblik forbrugeranmeldelse samt ekspertudtalelser af diverse modeller, der findes på markedet. Ud fra denne undersøgelse har vi fundet frem til hele 9 modeller, der udmærker sig og klarer sig bedst i test. Der er terrassevarmere til enhver smag og mange forskellige behov, så alle vil kunne finde den helt rette terrassevarmer til deres hjem i denne terrassevarmer test.
FAQ
Hvilken terrassevarmer er bedst?
I denne terrassevarmer test er Hortus terrassevarmer, væghængt model 211-354 kåret som testvinder. Det er den fordi, den er alsidig og brugervenlig og har et design, der kan glæde og matche mange hjem.
Hvordan fungerer terrassevarmere?
Halogen- og infrarøde varmere fungerer ved at udsende infrarøde stråler, der vil opvarme de elementer, strålerne rammer. Gas- og reflektorvarmere vil opvarme luften vha. afbrænding og en reflektor.
Hvilken type terrassevarmer skal man vælge?
Energiforbruget varierer, og det er altid en god ide at gå efter en model, der har en høj energiudnyttelse, da man derved får meget terrassevarmer for pengene. Især infrarøde varmere er energivenlige.