Opdateret februar 2024

Toaster Test: 8 bedste toastere i test (April 2024)

I vores toaster test har vi nøje gennemgået og vurderet 8 af hvad vi mener er de bedste toastere på markedet. Vi har fokuseret på at analysere hver models brugervenlighed, alsidighed, kvaliteten af ristning, samt ekstra tilbehør. Vores team af produkteksperter giver deres ærlige anbefalinger om, hvilke toastere der leverer den perfekte kombination af funktionalitet og kvalitet, og hvilke der ikke lever op til standarden
Af Frederikke Thuesen Jensen BAdge
Frederikke Thuesen Jensen

I mange år havde Frederikkes familie et af Skandinaviens største brandhouse indenfor køkkenudstyr, så hendes viden inden for køkkenudstyr og de forskellige brands i branchen er meget høj.  Mange gange... Læs mere

Toastmaskiner er en fantastisk tilføjelse til ethvert køkken, der tilbyder en hurtig og nem måde at lave lækre, grillede sandwiches på. De er designet til at være brugervenlige og alsidige, hvilket gør dem ideelle til hurtige frokoster eller snacks. Med deres effektive opvarmningssystemer sikrer de en jævn grilning af dine sandwiches, hvilket resulterer i perfekt smeltet ost og sprød skorpe. Selvom de kan være en investering, giver avancerede funktioner som non-stick belægninger, justerbare temperaturindstillinger, udskiftelige plader og let rengøring en betydelig merværdi. Det samme gælder for modeller med ekstra store plader eller flere rum, der kan tilberede flere sandwiches på én gang.

Vi hos ‘Bedsteitest.dk’ har siden 2017 analyseret over 2000 produkter, hvor vi bl.a. har gennemgået testresultater fra laboratorier, praktiske tests, tusindvis af produktanmeldelser mm., for at kunne give dig relevante købsanbefalinger.

Gennem årene har vi analyseret mange af de bedste toastere lige fra de budgetvenlige basisvarianter til de mere avancerede versioner.

Fortsæt med at læse, og se de 8 toastere, som vores eksperter har udvalgt som de bedste modeller på markedet, til alle husholdninger og budgetter.

 

I denne artikel finder du:

 • Testvinder: Den bedste toaster i 2024
 • Detaljeret gennemgang af 8 modeller
 • Prissammenligning: Find den bedste pris blandt flere forhandlere (I samarbejde med Pricerunner)
 • Sammenligningstabel: Få overblik over alle produktspecifikationer og sammenlign nemt alle modeller
 • Købsguide: Alt du skal vide om at vælge den rette toaster til dit behov

Hvilken er den bedste sandwich toaster i test 2024?

Vi har sammenlignet forskellige modeller og tildelt dem en individuel og en samlet score baseret på kriterier som brugervenlighed, alsidighed, ensartethed af grilning, rengøringsvenlighed, og ekstra funktioner.

Den bedste sandwich toaster i vores test er Krups Grcic FDK452.

Sandwich toastere Krups Grcic FDK452 er vores bud på den bedste model i 2024. Denne toaster udmærker sig ved sin effektive og ensartede grilning, hvilket sikrer perfekt tilberedte sandwiches hver gang. Den er også blandt de nemmeste at rengøre takket være dens non-stick belægning. Desuden er Krups Grcic FDK452 robust og holdbar, hvilket gør den til en pålidelig og langvarig investering i ethvert køkken.

Krups Grcic FDK452

Bedst i test

3.8
star star star star star
TestScore TestScore
Info
Vis vurderinger Arrow icon up
 • Brugeranmeldelser
  Info
  4
 • Kapacitet
  Info
  4
 • Alsidighed
  Info
  3
 • Brugervenlighed
  Info
  5
 • Ekstra funktioner
  Info
  3

Vores vurdering

Krups Grcic FDK452 en fremragende investering for dem, der søger en pålidelig, stilfuld og simpel toaster. Dens brugervenlige design kombineret med effektiv varmeydelse og let rengøring gør den til et attraktivt valg for moderne køkkener. Mens den manglende justerbare termostat og udskiftelige plader kan ses som en begrænsning, opvejer toasterens generelle ydeevne og brugervenlighed, i vores optik, dette. Prismæssigt er det den næstbilligste i vores test, så du får ikke bare en god, men også en billig toaster.

Fordele
 • pros-icon.svg Udstyret med non stick belægning
 • pros-icon.svg Varmeisolerede håndtag så man undgår at brænde fingrene
 • pros-icon.svg Hurtig ristehastighed på lige under 3 minutter
 • pros-icon.svg Jævn bruning
 • pros-icon.svg Skridsikre fødder
Ulemper
 • cons-icon.svg Ikke aftagelige plader
 • cons-icon.svg Temperaturen kan ikke justeres

Detaljeret gennemgang

Krups Grcic FDK452 er mere end blot en sandwich toaster; det er et bevis på Krups’ evne til at forene funktionalitet og stil. Dette produkt er designet til at passe perfekt ind i det moderne køkken, hvor hurtig og effektiv madlavning er en nødvendighed.

 

Med en kapacitet på to toasts ad gangen, tilbyder Krups FDK452 en optimal løsning for små til mellemstore husholdninger. Det intuitive design gør at den er meget nem at bruge. Modellen har en simpel indikatorlampe, der viser, når den er klar til brug, og når toasten er klar.

 

En vigtig faktor for ethvert køkkenapparat er, hvor let det er at rengøre. Krups FDK452 kommer med non stick belægning, som gør rengøringen både nem og hurtig, selvom pladerne ikke kan tages af. 

Med et kraftigt 850 watt varmeelement, er Krups FDK452 effektiv og hurtig. I følge vores undersøgelser ligger ristetiden på lige under 3 minutter, samtidig med at den bruner brødet meget jævnt.

Et par ulemper, vi har bidt mærke i, er manglen på justerbar termostat og ekstra plader. Det gør modellen mindre alsidig, men hvis du kun vil lave toasts eller andre sandwiches, så er modellen rigtig god til netop det. 

4.2
star star star star star
TestScore TestScore
Info
Vis vurderinger Arrow icon up
 • Brugeranmeldelser
  Info
  3
 • Kapacitet
  Info
  4
 • Alsidighed
  Info
  5
 • Brugervenlighed
  Info
  4
 • Ekstra funktioner
  Info
  5

Vores vurdering

Tefal Snack Collection SW852 tilbyder en fremragende kombination af funktionalitet og kreativitet. De mange forskellige plader giver mulighed for at samle flere køkkenmaskiner i én, hvilket vi er meget begejstrede for. Selvom vægten og de manglende temperaturindstillinger mangler, opvejes ulemperne i vores optik af de mange muligheder du får med denne model. Prismæssigt ligger den i mellemklassen, og med tanke på at du får flere maskiner i én, synes vi den er meget billig.

Fordele
 • pros-icon.svg Aftagelige plader
 • pros-icon.svg Mulighed for at tilkøbe op til 12 forskellige plader (2 plader medfølger i købet)
 • pros-icon.svg Alle plader er udstyret med non stick overflade og kan tåle en tur i opvaskemaskine
 • pros-icon.svg Pænt design med rustfrit stål
Ulemper
 • cons-icon.svg Tung 3,4 kg
 • cons-icon.svg Ikke muligt at justere temperatur

Detaljeret gennemgang

Tefal Snack Collection SW852 er en alsidig sandwich toaster, og en ideel løsning for dem, der ønsker muligheder og kreativitet i køkkenet. Denne model imponerer særligt med sine forskellige plader, brugervenlighed og hurtige opvarmningstid.

Den største fordel ved Tefal Snack Collection SW852 er dens unikke plader, som gør det muligt at lave alt fra sandwiches og vafler til donuts. Der medfølger plader til toasts og belgiske vafler ved køb, mens andre varianter skal tilkøbes.

En anden bemærkelsesværdig egenskab er brugervenligheden. Med enkel betjening og en indikatorlampe, der signalerer, når maskinen er klar til brug, bliver madlavningen en leg. Dertil er det meget let at udskifte pladerne. 

Rengøringsvenligheden er heller ikke til at tage fejl af. Alle plader har non stick og så tåler de opvaskemaskine. 

På trods af disse fordele har Tefal Snack Collection SW852 i følge vores undersøgelser et par ulemper. Ligesom vores testvinder mangler den temperaturjustering og så er den ret tung. Med 3,4 kg vejer den 1 kg mere end Krups-modellen.

Sage SSG600BSS

Bedste premium

4.2
star star star star star
TestScore TestScore
Info
Vis vurderinger Arrow icon up
 • Brugeranmeldelser
  Info
  5
 • Kapacitet
  Info
  4
 • Alsidighed
  Info
  4
 • Brugervenlighed
  Info
  4
 • Ekstra funktioner
  Info
  4

Vores vurdering

Sage The Perfect Press er en fremragende sandwich toaster, der tilbyder hurtig opvarmning, brugervenlighed og kvalitetsresultater. Prismæssigt er det den næstdyreste model i vores test og derfor savner vi nogle flere funktioner. Når det er sagt, så rister den jævnt og hurtigt og er særlig god til høje fyldte sandwiches. Hvis du mest vil lave klassiske toasts, så anbefaler vi Krups-modellen.

Fordele
 • pros-icon.svg God til høje sandwiches
 • pros-icon.svg Justerbar højde
 • pros-icon.svg Giver jævn tilberedning
Ulemper
 • cons-icon.svg Mangler temperaturindstillinger

Detaljeret gennemgang

Sage The Perfect Press imponerer med sine uinddelte plader, justerbare højde og crush-control. Den er et oplagt valg for dig der elsker høje sandwiches og kvalitet i dit køkkengrej.

 

I følge vores undersøgelser ligger opvarmningstiden på omkring 3 minutter, hvilket er ideelt for travle morgener eller hurtige snacks. Med en kapacitet til at lave én stor eller to mindre sandwiches ad gangen, samt mulighed for at tilpasse højden, tilbyder Sage The Perfect Press en god balance mellem størrelse og funktionalitet. Dens flade, non-stick kogeplader sikrer en jævn opvarmning og nem rengøring, hvilket er afgørende i en travl hverdag.

Maskinens design, der tillader opbevaring opretstående, er både elegant og pladsbesparende, hvilket er et ekstra plus i vores bog.

Ligesom fx Tefal og Krups har den lysindikatorer, der viser hvornår toasteren er klar til brug mens den til gengæld også har ‘crush-control’-funktion som sikrer et jævnt tryk på hele sandwichen, uden at mase den fuldstændigt.

 

På trods af de mange positive aspekter, er Sage The Perfect Press ikke uden ulemper, især for en model i sin prisklasse. Som mange andre modeller i vores test mangler den temperaturkontrol og så er ærgerlige over at den ikke har flere funktioner indbygget.

Vores vurdering

Tefal Optigrill Elite er et godt valg for dig, der ønsker en alsidig og avanceret sandwich grill. Med dens brede udvalg af madlavningsprogrammer og nemme rengøringsfunktioner er den et ideelt valg for familier og entusiastiske hjemmekokke. Modellen er den dyreste i vores test, til gengæld kan den også grille bøffer og grøntsager. Så hvis du primært skal bruge den til toasts, vil vi anbefale vores testvinder i stedet. Men hvis du ønsker dig en lille bordgrill, er denne oplagt. 

Fordele
 • pros-icon.svg Kan både grille sandwich, kød og grøntsager
 • pros-icon.svg Mange funktioner
 • pros-icon.svg Indbygget drypbakke
Ulemper
 • cons-icon.svg Topplade er tung, så blød mad kan blive mast

Detaljeret gennemgang

Tefal Optigrill Elite er en innovativ sandwich grill, der kombinerer teknologisk avancerede funktioner med brugervenlighed og alsidighed. Denne model er ideel til dem, der søger en effektiv og alsidig grilloplevelse i køkkenet.

Med 12 forskellige madlavningsprogrammer, herunder en særlig sear boost-funktion og en tilstand for optøning af frosne fødevarer, imødekommer Tefal Optigrill Elite en bred vifte af kulinariske behov. Den intelligente tykkelsessensor justerer automatisk temperaturen baseret på fødevarens størrelse, hvilket sikrer ensartet madlavning. I følge vores undersøgelser er grillens kapacitet tilstrækkeligt til ca. 4 personer, hvilket gør den perfekt til familiebrug. En yderligere fordel i vores optik, er den lette rengøring. Non-stick pladerne tåler opvaskemaskine og drypbakken tager det værste under brug.

 

Selvom Tefal Optigrill Elite byder på mange avancerede funktioner, så viste vores undersøgelser at toppladen er meget tung. Det betyder at fx blødt brød har tendens til at blive mast.

C3 Ciabatta 2 Sandwichgrill

En ideel toaster med indikationslamper

Vores vurdering

C3 Ciabatta 2 Sandwichgrill et godt valg for dem, der søger en pålidelig, brugervenlig og effektiv sandwich toaster. Den kombinerer vigtige funktioner som effektiv opvarmning og nem rengøring med en kapacitet, der passer til de flestes behov. Mens den ikke har specielle funktioner som nogle konkurrerende modeller, leverer den stadig en solid ydelse til en overkommelig pris.

Fordele
 • pros-icon.svg Rillede plader
 • pros-icon.svg Giver meget sprødt brød i tests
 • pros-icon.svg God ristetid på omkring 3 minutter
 • pros-icon.svg Let- vejer 1,07 kg
Ulemper
 • cons-icon.svg Rister ikke helt jævnt

Detaljeret gennemgang

C3 Ciabatta 2 Sandwichgrill er en enkel og funktionel sandwich toaster, der er ideel til hurtig og nem tilberedning af velsmagende sandwich med flotte grillstriber.

 

Denne model har en kapacitet til at lave to sandwich ad gangen, hvilket gør den til et praktisk valg for mindre familier eller enkeltpersoner. Ligesom Tefal-modellen har denne 700W, hvilket sikrer en hurtig opvarmning og god bruning af sandwichene. 

Fremfor toastplader med inddeling er pladerne flade med grillriller. Det gør modellen mere egnet til højere typer brød, som fx ciabatta eller lignende. Denne alsidighed giver mulighed for kreativitet i køkkenet, hvilket gør den til et attraktivt valg for dem, der nyder at eksperimentere med forskellige sandwichopskrifter.

På trods af mange positive aspekter, ærgrer vi os over at der ikke er mulighed for at indstille temperaturen eller for at skifte plader, da det ville gøre toasteren mere alsidig.

Vores vurdering

Samlet set er Princess Sandwich grill compact pro et fint valg for dig, der søger en kompakt, multifunktionel og brugervenlig sandwich toaster. Med tre medfølgende plader er det den mest alsidige model i vores toaster test.  Prismæssigt ligger den i et leje, hvor de fleste kan være med og med de mange muligheder modellen tilbyder, får man meget for pengene.

Fordele
 • pros-icon.svg Multifunktionel maskine – kommer med 3 forskellige plader: toast, grill og vafler
 • pros-icon.svg Lysindikator
Ulemper
 • cons-icon.svg Ingen indstillinger til de forskellige plader

Detaljeret gennemgang

Princess Sandwich grill compact pro er en alsidig og brugervenlig toastmaskine, der er ideel til hurtig og nem madlavning. Med sit multifunktionelle design er den en fremragende løsning for dem, der søger en alsidig køkkenhjælp i en kompakt størrelse.

Princess Sandwich grill compact pro imponerer med 3 udskiftelige non stick plader, hvilket giver mulighed for at tilberede forskellige retter som toasts, belgiske vafler, sandwich og endda grillet kød. Til sammenligning medfølger der bare to slags plader til Tefal snack collection, der også har udskiftelige varmeplader. Til gengæld kan man tilkøbe flere, hvilket ikke er muligt med denne.

Modellen er let at bruge med indikatorlamper, som viser når den er klar til brug og en god låsemekanisme. Ifølge vores undersøgelser er rengøringsvenligheden også i top, da de udskiftelige varmeplader er non-stick belagte og opvaskemaskinesikre.

Selvom vi er begejstrede for at modellen har flere plader, er vi skuffede over at der ikke er programmer eller temperaturindstillinger til dem, da det ville give en bedre kontrol over madlavningen.

Cloer 6235

Den bedste toaster med optisk færdigmelding

Vores vurdering

Cloer 6235 er en god toaster, der tilbyder pålidelighed og praktisk funktionalitet. Den er ideel til dem, der ønsker en enkel, men effektiv løsning til hurtig og lækker sandwichlavning. Prismæssigt ligger den i mellemklassen og her kunne vi have ønsket os lidt flere funktioner for prisen. Hvis du er på udkig efter en god og mere budgetvenlig toaster, så anbefaler vi testvinderen fra Krups.

Fordele
 • pros-icon.svg Aftagelige plader for nem rengøring
 • pros-icon.svg 2-trins låsefunktion, så den slutter helt tæt
Ulemper
 • cons-icon.svg Ikke udskiftelige plader
 • cons-icon.svg Dansk brugsanvisning medfølger ikke

Detaljeret gennemgang

Hvis du leder efter en robust og simpel toaster, så er Cloer 6235 et rigtig godt bud. Modellen kendetegnes særligt ved sin robuste kvalitet og hurtige opvarmning.   Den kan ikke lave andet end toasts men dem laver den til gengæld rigtig godt. 

 

En af de mest fremtrædende funktioner ved Cloer CL6235 er dens robuste byggekvalitet og pålidelige ydeevne. Ligesom de øvrige modeller i vores test, har denne en kapacitet på to toasts ad gangen. I følge vores undersøgelser varmer den hurtigt og effektivt op og den muslingeagtige form på pladerne giver en god opvarmning og fordeling af fyldet.

 

Brugervenligheden hos Cloer 6235 er yderligere fremhævet gennem dens to-trins låsefunktion, der giver en jævn trykfordeling og sikrer, at sandwichene bliver jævnt brune uden at blive mast. Dens non-stick belægning er ikke kun holdbar, men gør også rengøringen til en leg.

 

Pladerne er aftagelige, men kan ikke skiftes ud som ved fx Princess og Tefal-modellen. Dertil har den heller ikke ekstra funktioner som temperaturjustering eller programmer. Alt i alt kan modellen det den skal, nemlig lave toasts, men så heller ikke mere.

OBH Nordica Easy Grill Kontaktgrill

En toaster grill med justerbar temperatur

Vores vurdering

OBH Nordica Easy Grill er en god sandwich toaster for dig, der søger en kombination af hastighed, brugervenlighed og alsidighed. Den er bedst til singler eller mindre familier, som let vil kunne lave toasts og sandwich i samme maskine.

Fordele
 • pros-icon.svg Mulighed for at justere temperaturen efter behov
 • pros-icon.svg Nem rengøring grundet slip let belægning
 • pros-icon.svg Kan bruges både til sprøde toast, panini og som lille grill
 • pros-icon.svg Flot design med rustfrit stål 
Ulemper
 • cons-icon.svg Ingen tidsindstilling

Detaljeret gennemgang

OBH Nordica Easy Grill er en smart mini grill, som både kan bruges til toasts, at tilberede større sandwicher og som bordgrill. Den har et let og intuitivt design, som er let at anvende, og så får den plus points i vores bog for alsidigheden..

 

Easy Grill fra OBH Nordica har en høj effekt på 1000W, hvilket sikrer hurtigere opvarmning og effektiv madlavning. Kapaciteten på to skiver eller en hel panini ad gangen imødekommer behovene i de fleste husholdninger. I følge vores undersøgelser er den dog en smule lille som grill, men til 1-2 personer går det fint. 

 

Til trods for dens alsidighed i anvendelsesmuligheder, så har den ikke udskiftelige plader som fx Tefal Snack Collection. Den har heller ikke programindstllinger men til gengæld kan temperaturen reguleres, hvilket er en klar fordel.

OBH Quattro Sandwichtoaster

Stor og billig toaster fra OBH Nordica

OBH Quattro Sandwichtoaster
Fordele
 • pros-icon.svg Stor toaster med plads til fire toasts per omgang
 • pros-icon.svg Billig toaster med tanke på dens størrelse
 • pros-icon.svg Elegant og stilrent design i sort med opbygning af rustfrit stål

Detaljeret gennemgang

Du kan udmærket investere i denne toaster, hvis du har mange munde at mætte, når der først skal laves toast eller blot hader at skulle kokkerere dine toasts over flere omgange. Modellen har nemlig plads til hele fire toast på én gang, så du kan brødføde hele familien, uden at nogen føler sig overset.

Derfor skal du vælge en OBH Quattro Sandwichtoaster

Har du ikke det største budget at gøre godt med? Så er der stadig mulighed for at finde en god toaster – og hvis du investerer i denne model fra OBH Nordica, kan du endda få en stor toaster, som ikke koster alverden. I alt kan du tilberede fire toasts i maskinen på én gang, hvilket burde være nok til at brødføde hele familien, uden at nogen skal vente for lang tid på deres næste toast.

Modellen har en effekt på 1200 watt og kun på blot få minutter tilberede den perfekte sandwich / toast. Den har desuden non stick plader, der sikrer, at hverken brød eller dets indhold brænder sig fast på pladerne. Pladerne tåler endda opvaskemaskine. Dette garanterer også en let rengøring.

En klar fordel ved denne model er dens stilrene og tidløse design. Den vil således ikke blive en torn i øjet, selvom du lader den stå fremme på køkkenbordet. Du kan dog også let pakke den væk, da dens opbygning sikrer en nem opbevaring.

Produktdetaljer

 • Højde: cm
 • Dybde: cm
 • Bredde: cm
 • Vægt: kg
 • Farve: 
 • Energiforbrug: 1200 watt

Se 1 tidligere anmeldte produkter

 • OBH Quattro Sandwichtoaster Chevron down

  Stor og billig toaster fra OBH Nordica

  OBH Quattro Sandwichtoaster
  Fordele
  • pros-icon.svg Stor toaster med plads til fire toasts per omgang
  • pros-icon.svg Billig toaster med tanke på dens størrelse
  • pros-icon.svg Elegant og stilrent design i sort med opbygning af rustfrit stål

  Detaljeret gennemgang

  Du kan udmærket investere i denne toaster, hvis du har mange munde at mætte, når der først skal laves toast eller blot hader at skulle kokkerere dine toasts over flere omgange. Modellen har nemlig plads til hele fire toast på én gang, så du kan brødføde hele familien, uden at nogen føler sig overset.

  Derfor skal du vælge en OBH Quattro Sandwichtoaster

  Har du ikke det største budget at gøre godt med? Så er der stadig mulighed for at finde en god toaster – og hvis du investerer i denne model fra OBH Nordica, kan du endda få en stor toaster, som ikke koster alverden. I alt kan du tilberede fire toasts i maskinen på én gang, hvilket burde være nok til at brødføde hele familien, uden at nogen skal vente for lang tid på deres næste toast.

  Modellen har en effekt på 1200 watt og kun på blot få minutter tilberede den perfekte sandwich / toast. Den har desuden non stick plader, der sikrer, at hverken brød eller dets indhold brænder sig fast på pladerne. Pladerne tåler endda opvaskemaskine. Dette garanterer også en let rengøring.

  En klar fordel ved denne model er dens stilrene og tidløse design. Den vil således ikke blive en torn i øjet, selvom du lader den stå fremme på køkkenbordet. Du kan dog også let pakke den væk, da dens opbygning sikrer en nem opbevaring.

  Produktdetaljer

  • Højde: cm
  • Dybde: cm
  • Bredde: cm
  • Vægt: kg
  • Farve: 
  • Energiforbrug: 1200 watt

Guide

 
615b6095072d1-Krups-Grcic-FDK452-Sandwich-Maker-Toastmaskine.png

Krups Grcic FDK452

615b60962234a-Tefal-Snack-Collection-multijern-SW852.png

Tefal Snack Collection multijern SW852

Sage-SSG600BSS.jpg

Sage SSG600BSS

Tefal-OptiGrill-Elite-GC750D.jpg

Tefal OptiGrill Elite GC750D

615b609733e95-C3-Ciabatta-2-Sandwichgrill.png

C3 Ciabatta 2 Sandwichgrill

615b6098513ee-Princess-Sandwich-grill-compact-pro.png

Princess Sandwich grill compact pro

615b60997db18-Cloer-CL6235-Toastmaskine.png

Cloer 6235

615b609a9b446-OBH-Nordica-Easy-Grill-Kontaktgrill.png

OBH Nordica Easy Grill Kontaktgrill

615b609bc4f78-OBH-Quattro-Sandwichtoaster.png

OBH Quattro Sandwichtoaster

TestScore TestScore
Info
3.8
star star star star star
4.2
star star star star star
4.2
star star star star star
- - - - - -
Brugeranmeldelser 4 3 5 - - - - - -
Kapacitet 4 4 4 - - - - - -
Alsidighed 3 5 4 - - - - - -
Brugervenlighed 5 4 4 - - - - - -
Ekstra funktioner 3 5 4 - - - - - -
Tjek billigste pris Set til 299 kr. Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon Set til 499 kr. Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
Coop.dk På lager
Set til 749,25 kr. Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
Salling På lager
Set til 1.294 kr. Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
happii.dk På lager
Set til 229 kr. Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
Av-Cables På lager
Set til 296 kr. Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon Set til 469 kr. Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
Proshop.dk På lager
Set til 367 kr. Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
Elgiganten På lager

Sådan vælger du den bedst toaster

Markedet for toastere er stort og i konstant udvikling. De fleste modeller er udviklet til at lave en perfekt klassisk toast, men nogle modeller kommer med ekstra plader, og kan alt fra at grille sandwich og kød til at lave vafler.

Det ene er ikke nødvendigvis bedre end det andet for afhænger i høj grad af dit behov. I nedenstående købsguide tager vi dig igennem de vigtigste parametre, du bør overveje inden du vælger dine nye toaster.

Kapacitet – Hvor mange toasts kan den lave ad gangen?

Hvor mange toasts eller sandwiches maskinen kan lave ad gangen er et vigtigt parameter at overveje. I vores test har alle modeller en kapacitet på op til 2 toast ad gangen, hvilket er passende til de fleste.

Dertil er modellerne i dag meget effektive og tilbereder to toasts i løbet af få minutter, så selvom man er flere der skal have sandwich, behøver man altså ikke at vente længe.

Der findes større modeller med plads til 4 toast ad gangen, så hvis man er en stor familie der ofte laver toasts til hele familien, kan en sådan model være en bedre løsning. Disse fylder dog en del mere i køkkenet, så det er også en overvejelse man bør have med.

Alsidighed

En alsidig toaster med non stick aftagelige plader giver ekstra muligheder for brugen af din toaster. Ved fx Tefal Snack-modellen er der mulighed for at tilkøbe mange forskellige plader til fx vafler, donuts og panini. Men hvis du udelukkende vil lave lækker toast, er det en unødvendig funktion. 

Grill-modellerne, som fx OBH Nordica Easy Grill Kontaktgrill og Princess Sandwich grill compact pro giver også flere muligheder for brug, hvis du også ønsker at kunne lave større grillet sandwich, ristet brød eller grille kød til 1-2 personer. Det handler igen om, hvordan du ønsker at kunne bruge din toaster. Prismæssigt kan Princess-modellen og vores testvinder fås til næsten samme pris, så det behøver ikke at være dyrere at vælge en mere alsidig model.

Brugervenlighed

Som med alle andre køkkenapparater er brugervenligheden en vigtig faktor at overveje. I vores test er alle modeller meget brugervenlige, selvom modellerne med plader der kan tages af er lettere at rengøre med vand og sæbe. De øvrige modeller tørres af med en fugtig klud, men det kan være svært at komme ned i rillerne.

Modeller med rustfrit stål som fx Tefal, Cloer og Sage får tydeligere fedtpletter udenpå og kræver mere udvendig rengøring end plastikmodellerne.

Ekstra funktioner

Hvis du gerne vil bruge maskinen til andet end traditionelle toasts, bør du gå efter en mini grill-model. Udover at lave almindelige sprøde toasts kan de også lave grillet sandwiches som panini og grille kød og grøntsager. I vores test er det Tefal Optigrill elite der med 12 programmer, har flest funktioner. Det er også den dyreste model i test.

FAQ

Hvilken toaster er bedst?

Hvordan rengør man en toaster?

Du kan let rense din toaster med en børste, hvor du skraber madrester af overfladen. Nogle modeller er dog udviklet med aftagelige plader og disse kan ofte tåle at komme i opvaskemaskinen.

<>

Bruger en toaster meget strøm?

Din toasters energiforbrug afhænger meget af, hvilken model du investerer i. Nogle modeller har et lavt strømforbrug på under 500 watt, andre et højt forbrug på +1500 watt, men de fleste ligger mellem de to.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

 • Flag Forbrugerrådet Tænk Chevron down

  Forbrugerrådet Tænk

  Forbrugerrådet Tænk er det største Danske forbrugerorganisation, som bl.a. udfører uvildige tests af husholdningsapparater og produkter. Se deres toaster test her

 • Flag Trustedreviews.com Chevron down

  Trustedreviews.com

  Endnu en britisk uafhængig anmeldelsesside, der selv tester produkterne før de anmelder dem. Trustedreviews tester primært teknologi og gadgets. Se deres test af Tefal Optigrill her

 • Flag Which.co.uk Chevron down

  Which.co.uk

  Which.co.uk er en engelsk forbrugerside på linje med Forbrugerrådet Tænk. De tester løbende produkter i deres egne laboratorier og foretager sammenligninger af produkter på tværs af fabrikanter.

   

   

  Se deres toaster test her

 • Flag Goodhousekeeping.co.uk Chevron down

  Goodhousekeeping.com

  Goodhousekeeping.co.uk er et amerikansk livsstilsmagasin med mere end 137 år på bagen. Udover at dele ud af tips og råd til husholdningen, tester de også husholdningsprodukter i deres eget Goodhousekeeping institute.

   

  Se deres anmeldelse af Tefal optigrill elite her

 • Flag Independent.co.uk Chevron down

  Independent.co.uk

  Independent.co.uk er et verdensomspændende nyheds- og livsstilsmagasin, der bringer nyheder indenfor alle brancher som hus & have, bolig, skønhed. tech og gadgets.

   

  Se deres toaster test her

×