Toaster Test: 7 bedste toastere i test (September 2023)

Af Frederikke Thuesen Jensen BAdge
Frederikke Thuesen Jensen

I mange år havde Frederikkes familie et af Skandinaviens største brandhouse indenfor køkkenudstyr, så hendes viden inden for køkkenudstyr og de forskellige brands i branchen er meget høj.  Mange gange... Læs mere

C3 Ciabatta 2 Sandwichgrill 3
En ideel toaster med indikationslamper

C3 Ciabatta 2 Sandwichgrill

Cloer CL6235 Toastmaskine 5
Den bedste toaster med optisk færdigmelding

Cloer CL6235 Toastmaskine

OBH Quattro Sandwichtoaster 7
Stor og billig toaster fra OBH Nordica

OBH Quattro Sandwichtoaster

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Du er kommet til det rette sted, hvis du leder efter en toaster, da vi i denne toaster test vil guide dig til de 8 toastere, der har klaret sig bedst i test. Vi har kåret en Krups Grcic FDK452 Toastmaskine som vores testvinder, da modellen kan benyttes til mange madvarer og brødtyper, samt har en god opbygning og sælges til en budgetvenlig pris.

En toastmaskine kan ikke blot benyttes til at lave toast. Faktisk har de fleste toastere en multifunktionel egenskab, da de kan varme og tilberede både forskellige typer af brød, sandwiches, vafler, kød etc. 

Du kan enten vælge at gå efter vores testvinder eller en af de andre modeller i vores toaster test. Alle de udvalgte modeller er nemlig klart investeringen værd, da de er anbefalet af eksperter og forbrugere. Vi vil desuden også vejlede dig til, hvordan du bedst muligt renser toasteren efter brug senere i artiklen. Læs med og bliv klogere!

Fordele
 • pros-icon.svg Kåret som bedst i test hos Forbrugerrådet Tænk
 • pros-icon.svg Udstyret med non stick belægning
 • pros-icon.svg God plads til samtlige typer af brød
 • pros-icon.svg Fjederstyret lås, lav varme i håndtag og god brugervenlighed for optimal sikkerhed

Detaljeret gennemgang

Du kan ikke gå galt i byen med denne toastmaskine fra Krups Grcic, hvis du gerne vil have en fuldt funktionel model med et højt sikkerhedsniveau. Modellen er nemlig udviklet med blik for brugervenlighed og sikkerhed. Af den grund er det intet under, at den er kåret som testvinder hos Forbrugerrådet Tænk.

Derfor skal du vælge en Krups Grcic  FDK452 Sandwich Maker Toastmaskine

Hvis du leder efter den bedste toastmaskine, så kan du sagtens kaste blikket på denne Krups Grcic FDK452 model. Modellen er kåret som vores testvinder i denne toaster test og det samme gør sig gældende for en test udført af Forbrugerrådet Tænk. I deres test har modellen nemlig også scoret en høj karakter, da den udmærker sig på de fleste parametre.

Toasten sikrer dig flotte og smagfulde toasts, uanset hvilken type brød du foretrækker at benytte. Det skyldes modellens ekstra store plader, som fylder 120 x 120 mm. På den måde er der god plads til alle størrelser af brød. Du skal desuden ikke være nervøs for, at brødet sætter sig fast på overfladen, da denne er udstyret med en non stick belægning. Det betyder også, at du ikke skal stå og skrubbe produktet rent efter hver brug.

Èn af de helt store fordele ved denne toaster er, at både dens sikkerhed og brugervenlig er helt i top. Det er således let at betjene maskinen og så skal du ikke være nervøs for, at du eller andre i familien brænder sig på produktet. Den er nemlig udviklet med et vinklet håndtag, som ikke bliver særlig varmt, selvom resten af maskine varmes op. Derudover er den udviklet med en fjederstyret lås, så den ikke springer op undervejs i stegningen.

Produktdetaljer

 • Højde: 29,5 cm
 • Dybde: 31,6 cm
 • Bredde: 15,5 cm
 • Vægt: 2,4 kg
 • Farve: Sort
 • Energiforbrug: 850 watt

Tefal Snack Collection multijern SW852

Toaster med udskiftelige plader

Fordele
 • pros-icon.svg Mulighed for at tilkøbe op til 12 forskellige plader (2 plader medfølger i købet)
 • pros-icon.svg Alle plader er udstyret med non stick belægning og kan tåle en tur i opvaskemaskine
 • pros-icon.svg Få inspiration til tilberedning via de medfølgende opskrifter i boksen

Detaljeret gennemgang

Du kan tilberede alverdens lækre snacks med dette multifunktionelle produkt fra Tefal. Deres toaster en nemlig et såkaldt multijern, der både kan benyttes til at lave toast, vafler, panini, pandekager, donuts m.fl. Det eneste der kræver er skift af plader. Disse er desuden lette at udskifte, udstyret med non stick belægning og tåler opvaskemaskine.

Derfor skal du vælge et Tefal Snack Collection multijern SW852

Hvis du ikke ønsker at gå på kompromis med din nye toaster, så vil vi anbefale dig at investere i denne multifunktionelle model fra Tefal Snack Collection. Det helt særlige ved denne model er nemlig, at man kan benytte sig af forskellige plader til at tilberede en lang række lækre snacks. Med i købet følger der to plader, så du kommer godt fra start, men du kan faktisk købe op til 12 plader i kollektionen.

Alle plader i Tefals kollektion er udviklet med non stick belægning, er lette at udskifte og fylder ikke alverden. Dette gør det hurtigt og nemt for dig at skifte mellem de forskellige plader. Det er nærmest kun dig selv, der sætter grænser med denne maskine, da du kan lave alt fra toast, vafler og pandekager til donuts og bagels. Og alt sammen endda uden at frygte, at dejen eller brødet brænder sig fast på overfladen.

Fik vi desuden også nævnt, at du rengøringen af produktet og dets plader er let som en leg? Pladerne kan nemlig tåle en tur i opvaskemaskinen, hvilket gør det nemt at opretholde en god hygiejne. Maskinens overflade kan du desuden let tørre over med en fugtig klud, hvis den skulle blive fedtet.

Produktdetaljer

 • Højde: 28 cm
 • Dybde: 11,4 cm
 • Bredde: 22,5 cm
 • Vægt: 4,3 kg
 • Farve: Rustfrit stål / sort
 • Energiforbrug: 700 watt

C3 Ciabatta 2 Sandwichgrill

En ideel toaster med indikationslamper

C3 Ciabatta 2 Sandwichgrill
Fordele
 • pros-icon.svg Udviklet med indikationslamper og termostatstyrede elementer for god tilberedning
 • pros-icon.svg Rillet mønster og non stick belægning sørger for, at maden ikke brænder sig fast
 • pros-icon.svg Udstyret med et låsehåndtag for nem åbning og lukning

Detaljeret gennemgang

Denne toaster er en ideel investering for dig, der både vil have mulighed for at lave toast, sandwich og panini i din nye maskine. Toasteren er nemlig udviklet med en stor rillet overflade uden inddeling, så der er god plads til brød i alle størrelser. Derudover har modellen brugervenlige indikationslamper på, hvornår den er klar til brug og færdigtilberedt.

Derfor skal du vælge en C3 Ciabatta 2 Sandwichgrill

Er du på udkig efter en toaster, der både giver mulighed for tilberedning af almindelige toasts og større brød, såsom sandwiches og panini, så kan du udmærket se nærmere på denne fine sandwichgrill fra C3. Modellen er udstyret med en stor rillet overflade på 22 x 14 cm. Dette giver god plads til alle typer af brød. Afhængigt af brødets størrelse kan du faktisk tilberede to stk sandwich / toast ad gangen. 

Derudover er toasteren udviklet med to indikationslamper på toppen, som giver besked om, hvornår modellen er tændt (så du ved, hvornår du ikke skal røre ved overfladen) og hvornår den har opnået den bedste temperatur for tilberedning. På den måde kan du altid se, hvornår det er på tide at lægge din toast eller sandwich ind i maskinen.

Helt generelt har toasteren en brugervenlig opbygning, der gør den let at betjene for alle husholdningen medlemmer. Ud over indikationslamperne finder du også termostatstyrede elementer og et låsehåndtag, som sikrer en let åbning og lukning af maskinens top. Pladerne er desuden udviklet med non stick belægning, som gør det nemt at rengøre toasteren, da ingen af madvarerne vil brænde sig fast.

Produktdetaljer

 • Højde: 10 cm
 • Dybde: 23 cm
 • Bredde: 24 cm
 • Vægt: 1 kg
 • Farve: Sort
 • Energiforbrug: 700 watt

Princess Sandwich grill compact pro

En god sandwich toaster med aftagelige plader

Fordele
 • pros-icon.svg Mulighed for at tilkøbe forskellige jern, som giver langt flere tilberedningsmuligheder
 • pros-icon.svg Robust toaster, da den er udviklet i jern med overflade i sort og stål
 • pros-icon.svg Nem at rengøre efter brug – uanset hvad der er blevet tilberedt

Detaljeret gennemgang

Ved at investere i denne toaster fra mærket Princess, kan du hurtigt lave flere forskellige snacks derhjemme. Det er nemlig muligt at tilkøbe forskellige jern til maskinen, så du kan tilberede alt fra sandwiches, vafler, toast etc. Det er desuden nemt at rengøre pladerne efter brug, da de er udviklet med en non stick belægning.

Derfor skal du vælge en Princess Sandwich grill compact pro

Det kan være meget rart med multifunktionelle maskiner i køkkenet, så man ikke skal finde plads til 500 forskellige maskiner i skabe, skuffer og på køkkenbordet. Af den grund kan vi da også kun anbefale dig at købe denne toaster fra mærket Princess, hvis du leder efter en funktionel maskine, der både kan tilberede sandwiches, vafler, toast, panini m.fl.

Modellen er udstyret med forskellige jern, som giver et hav af tilberedningsmuligheder. Det eneste du skal gøre er blot at skifte pladerne ud, når du ønsker en anden tilberedning. Og vær ikke nervøs for, at det er en svær proces – pladerne er yderst lette at tage af. 

Maskinen har en opbygning af jern, hvilket sikrer dig en robust model, der kan holde i mange år. Derudover er jernet nemt at rengøre, da det er udstyret med en non-stick belægning. Der er desuden plads til to toast, vafler, bøffer etc. ad gangen i maskinen, så ingen behøver at vente for lang tid på deres mad, hvis der skal tilberedes til flere personer på en gang.

Produktdetaljer

 • Dybde: 13 cm
 • Bredde: 23 cm
 • Farve: Sort og stål
 • Energiforbrug: 700 watt

Cloer CL6235 Toastmaskine

Den bedste toaster med optisk færdigmelding

Cloer CL6235 Toastmaskine
Fordele
 • pros-icon.svg Udviklet med indikatorlampe, der fortæller, hvornår toasten er færdiglavet
 • pros-icon.svg Pladsbesparende opbevaring, da modellen kan stilles lodret på håndtaget
 • pros-icon.svg Slip let belægning giver mulighed for fedtfattig bagning

Detaljeret gennemgang

Denne model er ikke en af de helt billige på markedet, men til gengæld får du en funktionel toastmaskine, der informerer dig om, hvornår toasten er færdigtilberedt. Produktet har en slip let belægning, der også giver mulighed for fedtfattig bagning, da der ikke skal så meget fedtstof til. Derudover vil maskinen ikke fylde alverden i skabet, skuffen eller på bordet.

Derfor skal du vælge en Cloer CL6235 Toastmaskine

Hvis du leder efter en toaster af høj kvalitet med en række gode egenskaber, så kan du udmærket investere i denne toastmaskine fra mærket Cloer. Modellen er nemlig en smule dyrere end nogle af de andre modeller i denne toaster test, men den hjælper dig trods alt også til en bedre tilberedning af din toast. 

Det særlige ved toasteren er, at den er udviklet med en optisk færdigmelding egenskab. På den måde kan du nemt se, hvornår dine toasts er færdiglavede. Det er altså slut med at skulle åbne og tjekke til toasten flere gange i løbet af tilberedningen. Du kan desuden tilberede to toast eller sandwich i maskinen på én gang.

Derudover har denne variant også en trinløs regulering af afbruningsgraden, så du kan få din toast præcis så gylden eller brun, som du ønsker. Det giver god mulighed for at få en lidt mere crispy toast fremover. Og så har modellen desuden et slip let belægning, der gør, at du kan mindske forbruget af fedtstof ved tilberedning betydeligt – endda uden at frygte, at brød eller indhold brænder sig fast.

En ekstra bonus ved denne maskine er, at den er udviklet med en tre-trins låsemekanisme, som er med til at sikre en høj sikkerhed, når maskinen er i brug. Derudover er den pladsbesparende, da den kan opbevares lodret stående og har integreret kabelopmagasinering.

Produktdetaljer

 • Højde: 9 cm
 • Dybde: 22 cm
 • Bredde: 24,5 cm
 • Farve: Stål og sort
 • Energiforbrug: 930 watt

OBH Nordica Easy Grill Kontaktgrill

En toaster grill med justerbar temperatur

Fordele
 • pros-icon.svg Udviklet med mulighed for at justere temperaturen efter behov
 • pros-icon.svg Fremstillet i børstet rustfrit stål, hvilket sikrer dig en robust maskine
 • pros-icon.svg Nem rengøring grundet slip let belægning

Detaljeret gennemgang

Nu kan du få din toast, sandwich, kød o.l. stegt og tilberedt præcis som du vil have det. Denne toaster fra OBH Nordica er nemlig udstyret med en justerbar temperatur, så du kan skrue op og ned for varmen, som det passer dig. Derudover har den non stick belægning, så rengøringen bliver let som en leg.

Derfor skal du vælge en OBH Nordica Easy Grill Kontaktgrill

Er du træt af at gå på kompromis med tilberedningen af din toast og sandwich? I så fald skal du investere i denne toaster fra OBH Nordica. De har nemlig udviklet en model, der giver mulighed for at tilberede din toast præcis som du ønsker. Dette skyldes udviklingen med en justerbar temperatur, som nemt indstilles via en drejeknap på maskinens top. Du kan desuden sagtens benytte denne grill til tilberedning af andre madvarer end blot toast og sandwich – prøv f.eks. at tilberede bøffer e.l. på kontaktgrillen.

Hele toasterens opbygning indikerer, at du her har med en brugervenlig maskine at gøre. Den er nemlig udviklet med en lysindikator, der giver besked, når den er klar til brug. Derudover er den udviklet med en slip let belægning, så ingen madvarer brænder sig fast på overfladen. Belægningen sikrer desuden også, at maskinen er let at gøre ren efter brug.

Du kan være sikker på at få glæde af din maskine i mange år, da den har en solid opbygning. Toasteren er fremstillet af børstet rustfrit stål og kan derfor holde til lidt af hvert. Vi må dog hellere gøre dig opmærksom på, at denne toaster har et højt strømforbrug, hvorfor den godt kan være lidt dyr i drift, hvis du regner med at benytte den på daglig basis.

Produktdetaljer

 • Højde: 41 cm
 • Dybde: 15 cm
 • Bredde: 35 cm
 • Vægt: 3,55 kg
 • Farve: Sort og rustfrit stål
 • Energiforbrug: 2000 watt

OBH Quattro Sandwichtoaster

Stor og billig toaster fra OBH Nordica

OBH Quattro Sandwichtoaster
Fordele
 • pros-icon.svg Stor toaster med plads til fire toasts per omgang
 • pros-icon.svg Billig toaster med tanke på dens størrelse
 • pros-icon.svg Elegant og stilrent design i sort med opbygning af rustfrit stål

Detaljeret gennemgang

Du kan udmærket investere i denne toaster, hvis du har mange munde at mætte, når der først skal laves toast eller blot hader at skulle kokkerere dine toasts over flere omgange. Modellen har nemlig plads til hele fire toast på én gang, så du kan brødføde hele familien, uden at nogen føler sig overset.

Derfor skal du vælge en OBH Quattro Sandwichtoaster

Har du ikke det største budget at gøre godt med? Så er der stadig mulighed for at finde en god toaster – og hvis du investerer i denne model fra OBH Nordica, kan du endda få en stor toaster, som ikke koster alverden. I alt kan du tilberede fire toasts i maskinen på én gang, hvilket burde være nok til at brødføde hele familien, uden at nogen skal vente for lang tid på deres næste toast.

Modellen har en effekt på 1200 watt og kun på blot få minutter tilberede den perfekte sandwich / toast. Den har desuden non stick plader, der sikrer, at hverken brød eller dets indhold brænder sig fast på pladerne. Pladerne tåler endda opvaskemaskine. Dette garanterer også en let rengøring.

En klar fordel ved denne model er dens stilrene og tidløse design. Den vil således ikke blive en torn i øjet, selvom du lader den stå fremme på køkkenbordet. Du kan dog også let pakke den væk, da dens opbygning sikrer en nem opbevaring.

Produktdetaljer

 • Højde: cm
 • Dybde: cm
 • Bredde: cm
 • Vægt: kg
 • Farve: 
 • Energiforbrug: 1200 watt

Guide

Rengøring af toaster

Det er faktisk ikke så svært at gøre en toaster ren – uanset hvilken model du har investeret i. Men tidsforbruget i forbindelse med rengøring af en toaster kan variere en del. Du kan læse mere om, hvordan du rengør forskellige typer af toastere i de nedenstående afsnit.

Rengøring af toaster uden aftagelige plader

En toaster uden aftagelige plader renses bedst ved at benytte en børste (som selvfølgelig ikke skal være alt for hård ved overfladen) og lidt olie. Børsten benyttes til at rense kanter og risteoverflade i toasteren, så du får skrabet eventuelle madrester væk. Derefter kan du smøre en smule olie på pladerne, da de i så fald holder sig bedre og pænere.

Toasteren kan dog også hurtigt komme til at virke lidt snavset udenpå, uanset om den står fremme eller gemmes væk i skabet efter brug. For at rense selve maskinens overflade kan du blot benytte en fugtig klud og tørre den af efter brug.

Rengøring af toaster med aftagelige plader

Du kan sagtens rense en toaster med aftagelige plader på samme måde som beskrevet ovenfor til en model uden aftagelige plader. Men det er måske lidt spildt arbejde, da de fleste aftagelige plader kan tåle at komme en tur i opvaskemaskinen. Rengøringen bliver altså en del lettere med aftagelige plader, da du skal gøre et absolut minimum selv. Dobbelttjek dog gerne om dine plader kan tåle opvaskemaskine og sæbe før du bare smider dem i maskinen – for hvis de ikke kan tåle det, så skal du vaske dem med en børste og olie, som beskrevet tidligere.

Sådan mindsker du behovet for rengøring af din toaster

Hvis du gerne vil undgå at skulle gøre din toaster ren efter hver brug, så kan du med fordel benytte dig af bagepapir. Ved at lægge et lag bagepapir om toasteren, risikerer du ikke, at indholdet drypper ned på pladerne. I stedet fanger bagepapiret alt – præcis som i en ovn.

Anden nyttig information i denne toaster test

Toastmaskiner kan benyttes til mange formål andet end blot at lave toast, hvilket vi også har pointeret i gennemgangen af de ovenstående test produkter. Dette gælder ofte, uanset om der medfølger flere plader til maskinen eller ej. Men hvis ikke dit primære fokus skal være på maskinens egenskaber / funktionalitet, hvad skal du så prioritere? Det giver vi dig svaret på herunder:

 • Opbygning: Det er en god ide at se lidt på maskinens opbygning og om den passer til dine behov. Opbygningen kan både referere til maskinens udseende, brugervenlighed og risteflade. F.eks. kan du både finde maskiner med én stor risteflade og inddelte “rum”. Valget af om du foretrækker den ene eller anden opbygning afhænger naturligvis af dine egne præferencer til din maskine.
 • Kvalitet: I overvejelsen af toasterens opbygning kan du også med fordel holde øje med produktets kvalitet – blandt andet ud fra materialet, som den er fremstillet med. Nogle modeller er nemlig blot plastik covers med varmeplader, mens andre har et stel af rustfrit stål e.l., som sikrer en bedre holdbarhed og bedre afledning af varmen.
 • Ydeevne: Din toasters ydeevne er naturligvis også relevant at se nærmere på før du kaster dig over den første og bedste maskine. Du kan både holde øje med maskinens energiforbrug, hvor lang tid det tager for den at varme op, hvor længe den benytter på at tilberede en toast etc. 
 • Sikkerhedsniveauet: Man kan hurtigt komme til skade, når man betjener en toastmaskine, hvis ikke ikke den har et optimalt sikkerhedsniveau. Sikkerheden afgøres blandt andet af maskinens udvendige varme – altså hvor varm overfladen bliver, når man tilbereder brød i maskinen – og om den har lås på håndtaget. Med lås på håndtaget mindskes risikoen for, at yngre børn åbner for toastmaskinen uhensigtsmæssigt, samt at maskinen ikke åbner sig undervejs i tilberedningen, hvis der skulle komme et mindre tryk fra brødet (f.eks. hvis det hæver sig lidt).
 • Pris: Nogle toastere er billige, andre er dyre. Prisen er i sig selv ikke altid en indikator for maskinens kvalitet og funktionalitet. Sørg derfor for at sammenlign både priser og beskrivelse på maskinerne frem for blot at kigge på prisen. Du skal dog heller ikke købe en dyr model bare fordi.

Find et godt toaster tilbud

Det er ikke svært at finde en billig toaster, men det kan være svært at finde en god billig toaster. Mange modeller på markedet sælges nemlig til en billig pris, men formår slet ikke at leve op til forventningerne for tilberedning af en toast – og så er det jo som at smide penge ud af vinduet, hvis du ikke får dét ud af din toaster, som du ønsker.

Vi kan naturligvis anbefale dig at gå efter de produkter, som vi har gennemgået i denne toaster test – også selvom de er billige. I så fald kan du være sikker på, at du faktisk får en god billig toaster bestilt hjem, som lever op til dine forventninger. Du kan dog også med fordel investere i de lidt dyrere modeller, hvis du vil have en fuldt funktionel maskine. Der er rig mulighed for, at du kan få råd til modellen, selvom du ikke har det største budget eller nægter at bruge mange penge på en toaster. Det eneste du skal gøre for at spare penge på købet af toasteren er at gå på jagt efter gode toaster tilbud hos diverse online forhandlere. De har med jævne mellemrum tilbud på deres udvalg af toastere – og så er det jo bare op til dig at finde den billigste pris.

Skab den perfekte morgen

Det er nemt at skabe den perfekte morgen for dig selv og din familie, hvis blot du ejer de rigtige køkkenmaskiner. Men hvor en toastmaskine egner sig godt til tilberedning af frokost, eftermiddagssnacks eller aftensmad, så kan du i stedet få meget glæde af henholdsvis en brødrister, et vaffeljern og / eller en juicer, når der skal tilberedes en perfekt morgenmad.

Vi står naturligvis klar til at guide dig til de bedste af alle produkttyperne, så du kan føle dig velinformeret før du foretager købet. Du kan således læse mere om de bedste brødristere i vores brødrister test. Du finder også mere information om brugen af et vaffeljern og en vejledning til de bedste modeller på markedet i vores vaffeljern test. Og hvis du gerne vil have en omgang friskpresset juice at skylle din gode morgenmad ned med, som endda har bibeholdt samtlige næringsstoffer i modsætning til de juicer du kan købe i butikkerne, så kan du blive guidet til de bedste juicemaskiner i vores store juicer test.

FAQ

Hvilken toaster er bedst?

I denne test har vi kåret en Krups Grcic FDK452 toastmaskine som den bedste i test. Modellen er udviklet med øje for brugervenlighed og sikkerhed, kan benyttes til alle typer af brød og er rost af Forbrugerrådet Tænk. De andre modeller er dog også investeringen værd!

Hvordan rengør man en toaster?

Du kan let rense din toaster med en børste, hvor du skraber madrester af overfladen. Nogle modeller er dog udviklet med aftagelige plader og disse kan ofte tåle at komme i opvaskemaskinen.

Bruger en toaster meget strøm?

Din toasters energiforbrug afhænger meget af, hvilken model du investerer i. Nogle modeller har et lavt strømforbrug på under 500 watt, andre et højt forbrug på +1500 watt, men de fleste ligger mellem de to.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×