Bedsteitest.dk

Tony Eltandbørste – Den bedste eltandbørste til prisen (2021)

⭐⭐⭐⭐ 4.6/5

Tony er et relativt nyt tandbørstemærke i Danmark, men de har formået at lave en ekstraordinærgod tandbørste og effektiv tandbørste, som plejer og renser dine tænder og samtidig passer på dit tandkød. Og det behøves ikke koste tusinder af kroner at holde dine tænder ren med en eltandbørste.

Første oplevelse med tandbørsten 

Tandbørsten blev leveret i en lækker æske, hvori man finder den stabile holder, laderen, børstehoveder og brugsansvisning/quickguide. 

Kvaliteten på tandbørsten er fin. Den er hverken for tung eller let, og så er den lavet af noget andet plastik end de traditionelle tandbørster, som gør, at den ikke ligner noget der er produceret af billigt plastik. Det gør designet lækkert, den er behagelig at holde på og ‘det første møde med tandbørsten’ er utrolig positivt.

Mine tænder føltes renere

Det skal lige noteres, at jeg har aldrig haft et hul, og den eneste kritik jeg får af tandlægen, er at jeg har tendens til at børste mine tænder for hårdt, og derfor havde jeg – helt ærligt – ikke forventet at jeg ville kunne mærke forskel på hvilken tandbørste jeg bruger.

MEN jeg kan mærke utrolig stor forskel på at skifte fra en traditionel tandbørste til en elektrisk.

Mine tænder og generelt mundhygiejne føles væsentlig renere. 

Jeg brugte Tony for første gang en aften, og jeg kunne selvfølgelig godt mærke, at de var rene, men den største forskel jeg mærkede var, da jeg vågnede næste morgen. 

Når jeg typisk vågner om morgen, så plejer jeg altid, at vågne med en følelse af, at jeg skal børste tænder. Derfor plejer jeg – vel om de fleste andre danskere -, at børste tænder efter jeg har spist morgenmad eller inden jeg skal ud af døren. 

Da jeg vågnede morgen efter at have brugt Tony for første gang, havde jeg slet ikke denne følelse. Mine tænder føltes stadig helt ‘rene’.  Jeg børstede selvfølgelig tænder alligevel. 

Min tandbørstning rutine er blevet grundigere

Tony har indbygget timer, så den kører på det valgte program i 2 minutter, for dernæst at slukke. Jeg brugte programmet ‘Clean’, og efter jeg er begyndt at bruge Tony kan jeg mærke, at jeg er blevet mere omhyggelig med at komme godt rundt.

Tandbørsten har dog flere forskellige programmer, med hver sit formål. Clean, Whitening, Polish og Gum Care. 

Det skyldes bl.a. at efter 30 sekunder, gør Tony opmærksom på, at man skal skifte område i munden. Derfor kommer jeg godt omkring i munden, og jeg ved også, at jeg ikke bruger længere tid end 2 minutter på at børste tænder – alle har vel 2 minutter til lige at børste sine tænder grundigt? 

Tandbørsten har dog flere forskellige programmer, med hver sit formål. Clean, Whitening, Polish og Gum Care.

Undgå blødende tandkød 

Jeg har i alle år børstet mine tænder med en hel traditionel tandbørste. Når jeg børster tænder med en normal tandbørste begynder mit tandkød altid – uden undtagelse – at bløde, også selvom jeg prøver at børste mine tænder blødt og lave de bevægelser, som tandlægen altid viser mig. 

Derfor var jeg en smule bekymret, da jeg læste, at Tony havde 38.000 rotationer i minuttet, men før første gang i flere år har mit tandkød ikke blødt, og nu er der gået 14 dage. Det lykkedes mig endda også at børste tandkødet, som tandlægerne anbefaler. Her bruger jeg den smarte Gum Care funktion, som er en tand roligere end Clean-funktionen. 

Lang batterilevetid og praktisk holder 

Tony kan på én opladning få batteri nok til at kunne fungere i 20 dage, hvis du børster tænder to gange om dagen i 2 minutter. Jeg har ladet den op en gang, og efter 14 dage har den ikke haft brug for mere strøm.

Få tandbørstehovederne leveret til din dør 

For nogle år siden købte jeg en elektriske tandbørste, og jeg fik den brugt lige indtil, at der skulle nyt tandbørstehoved på. Jeg kom ned i supermarkedet, og så kunne jeg ikke lige huske, hvilket mærke tandbørsten var fra, og jeg blev i tvivl om der fandtes forskellige typer af børstehoveder alt efter hvilken type tandbørste man havde. 

Da jeg endelig fandt ud af det, havde butikken ikke det tandbørstehoved, som passede til min tandbørste. 

Det er meget nemmere med en tandbørste fra Tony, da de leverer tandbørstehovedet til din dør. En pakke koster 69kr, og du bestemmer selv, hvor ofte de skal sende en ny pakke. 

Overordnet kvalitet sammenlignet med en anden eltandbørste 

Jeg er meget positivt overrasket over Tony-tandbørstens kvalitet, men for at kunne bedømme den ordentligt, bør jeg også sammenligne den med anden elektriske tandbørste. 

Derfor har jeg også sammenlignet den med en elektriske tandbørste fra Oral B, og den største forskel på de to, er børstehovedet, batteriet og vægten. 

Børstehovedet på tandbørste fra Oral B er lille og rundt, hvor det på Tony er formet som en normal tandbørste. 

Tony har en meget længere batterilevetid i modsætning til den fra Oral B, som skal lades min. hver uge eller stå i sin holder konstant. 

Tandbørsten fra Oral B er en del tungere end Tony, og generelt føles Tony bedre at holde på. 

Jeg er ikke i tvivl om, at jeg kommer til at bruge Tony i lang tid, og jeg kan mærke, at mine tænder er tilfredse. Det er helt klart den bedste eltandbørste til prisen.

author img
About The Author

Frederikke har en stor interesse for køkken, have og elektronik. Fra en isenkræmmerfamilie og med erfaring som salgsassistent i en køkkenbutik ved Frederikke præcist, hvilke produkter, mærker og trends du skal kigge efter - og hvilke du bør undgå!

More About Frederikke Thuesen Jensen >