Sony WH-1000XM4
Med disse Sony WH-1000XM4-over-ear-høretelfoner med bluetooth får du en virkelig god lyd. De er ikke 100 % støjreducerende høretelefoner, men de er behagelige, og så kan de foldes, hvilket gør dem nemmere at have med…
Med disse Sony WH-1000XM4-over-ear-høretelfoner med bluetooth får du en virkelig god lyd. De er ikke 100 % støjreducerende høretelefoner, men de er behagelige, og så kan de foldes, hvilket gør dem nemmere at have med…
Vi anmelder produkterne ud fra nøje udvalgte kriterier og parametre i vores test. Vi stiller her skarpt på lydkvaliteten ved musik og opkald. Vi kigger også på, om de har ANC (active noise cancellation), og hvor gode høretelefonerne er til at holde støj ude, men også inde, så du ikke ender med at forstyrre dine omgivelser.
Til sidst kigger vi også på batteritid og selvfølgelig brugervenlighed, komfort og kvalitet.
I vores købsguide går vi i dybden med disse kriterier og kigger nærmere på de forskellige egenskaber.
Med disse Sony WH-1000XM4-over-ear-høretelfoner med bluetooth får du en virkelig god lyd. De er ikke 100 % støjreducerende høretelefoner, men de er behagelige, og så kan de foldes, hvilket gør dem nemmere at have med i tasken.
Sony WH-1000XM4 er komfortable, selvom de er store og tunge sammenlignet med andre modeller på markedet. De er udstyret med en tænd- og slukknap på ørebøffen og touchbetjening på højre side. Når du taler, sættes høretelefonerne på pause. Denne funktion viste sig i nogle tests at være følsom og slå over på pause, hvis brugeren lo, mens de var i brug.
Høretelefonerne kan bruges med Sonys 360 reality-lyd-funktion. Producenten reklamerer med, at denne funktion giver lyden en mere fyldig og rig klang. For at kunne anvende denne funktion, er det nødvendigt at gøre brug af musikapps, der understøtter denne funktion som eksempelvis Deezer.
Batteritiden varierer i diverse tests mellem 30 og 37 timer. Ved et lydniveau på 75 dB og aktiv støjreduktion i bluetooth var batteritiden i tests på 19 timer og 59 minutter. En fuld opladning tager 2,3 timer modsat XM5, der lader op på 3 timer. En lynopladning på 10 minutter giver 5 timers anvendelse.
I appen kan du via en equalizer-funktion justere lyden og tilpasse den efter dine præferencer. Du har også mulighed for at knytte høretelefonerne til andre trådløse enheder. Du kan via appen indstille høretelefonerne til at sætte musikken på pause, hvis du tager dem af. De slukker helt, hvis du ikke tager dem på igen. Det er vores erfaring med produktet, at pausefunktionen fungerer godt. Til gengæld slukkede høretelefonerne ikke altid i praktiske tests, hvis de ikke blev taget på igen.
Alle registre kommer klart igennem. Diskanten er rummelig og uden hvislen. Høretelefonerne giver et veldefineret mellemregister, og en bas med gennemslagskraft og dybde på 3.51 dB, der ikke overdøver al anden lyd. Ifølge tests var lyden mindre defineret, når der blev skruet op.
Sony WH-1000XM4 reducerer ikke omgivende støj med 100 %. Det betyder, at du vil kunne høre, hvis nogen taler højt tæt på dig. Til gengæld mindsker de dybe lyde og støj på eksempelvis et åbent kontor.
Testvinderne er velegnet til dig, der gerne vil kunne følge med i, hvad der foregår omkring dig, men stadig kunne være i din egen boble – eksempelvis, når du arbejder i et åbent kontor eller lignende. De er ikke ideelle til telefonopkald, der kan kræve, at du tænder og slukker for dem, for at lyden går klart igennem ved modtageren. Gode til pendlere og til dig, der rejser meget, da de er gode til at lukke dybere lyde som motorstøj ude. Prismæssigt ligger høretelefonerne i mellemprisklassen og under 2.000 kroner.
Leder du efter et par høretelefoner til over-ear, der giver dig til lækker lyd, så er Bose Noise Cancelling Headphones 700 måske noget for dig. De er super behagelige, så du godt kan have dem på i længere tid ad gangen.
Bøjlen indeholder metal og beklædt med metal, hvilket gør høretelefonerne robuste, men ifølge vores research også behagelige. Vi fandt i vores analyse ud af, at de er klodsede at bære rundt om nakken, da puderne er store og støder imod hagen. Du kan løse dette ved at vende bøfferne, så de ligger fladt mod brystet. Der medfølger et hårdt etui ligesom hos testvinderen, og bøjlen er fleksibel og kan bøjes. Bose Noise Cancelling Headphones 700 kan til gengæld ikke foldes.
Disse on-ear-høretelefoner kan forbindes til 2 enheder på samme tid. Hvis du eksempelvis er forbundet til din PC og din mobiltelefon, vil lyden fra computeren automatisk blive sat på pause i høretelefonerne, når din mobil ringer. Det er muligt at gemme 5 enheder, som du kan forbinde høretelefonerne med, så du ikke behøver starte forbindelsen op forfra hver gang. De går ikke på pause-mode, når du tager dem af.
Batteritiden er på 20 timer, uanset om du bruger aktiv eller passiv støjreduktion. Det tager 2 timer at lade den op til 100 %. Du kan ikke anvende dem, mens de lader ligesom Bose QuietComfort 45.
Ifølge vores undersøgelser giver denne model god lyd til diskant. I appen kan du indstille lyden, så du får en høj lydkvalitet både i diskant og bas. Den har ikke en bas equalizer ligesom Sony WH-1000XM5, men bassen er stadig god. I vores analyse af produktet fandt vi ud af, at bassen kommer til sin ret, når du ser film eller gamer. Hovedtelefonerne er udstyret med en mikrofon, og mens den er i brug vil du ikke komme af med udefrakommende støj, når du er i støjende miljø. Producenten reklamerer med enestående aktiv støjreduktion, men vi var desværre ikke imponerede over dens støjreduktion, der ifølge vores undersøgelser ikke lukker al støj ude.
Disse høretelefoner er gode til at reducere almindelig baggrundsstøj, men kan ikke lukke dybe brummelyde ude. Til gengæld giver de en kraftfuld lyd. Sony WH-1000XM4 er til sammenligning bedre, og så er de sågar billigere, men til gengæld er disse høretelefoner behagelige at have på – også i længere tid. De fungerer fint til dig, der pendler til og fra arbejde. Polstringen giver en god pasform, og du kan uden besvær bære dem rundt om halsen, når du er undervejs.
Vores premiummodel er trådløsere hovedtelefoner til over-ear med bluetooth. De er fremstillet i et lækkert og stilfuldt design og giver dig en krystalklar lyd. De er behagelige at have på, også i varmt vejr.
Modsat de to Sony-modeller er Sennheiser Momentum-høretelefonerne fremstillet af plast og stof. De har ligesom de to Sony-XM4 og XM5 touch-betjening på højre ørebøf. Sennheiser-modellen er tungere end de to foregående modeller og vejer 293 gram, hvor XM4 og XM5 vejer henholdsvis 255 og 250 gram. Det er vores erfaring at få gram kan gøre en forskel i henhold til komfort. Vi fandt i vores undersøgelser også ud af, at ørebøfferne kan trykke mod øret afhængig af ørets størrelse. Sennheiser Momentum adskiller sig fra Sony-høretelefonerne ved at være udstyret med en enkelt knap på højre ørebøf modsat to knapper hos de to Sony-modeller, men de har ligesom Sony-modellerne touch-styring.
Sennheiser Momentum 4 Wireless har en lang batteritid på 60 timer. Det er dobbelt så langt som testvinderens batteritid på cirka 30 timer, også ved en lydstyrke på 80 dB. Denne model adskiller sig fra de to andre ved at kunne bruges både med audio-kabel og bluetooth. Modsat eksempelvis XM5-høretelefonerne kan disse tilknyttes to enheder på samme tid.
Ifølge vores undersøgelser fungerer den automatiske sluk ikke altid hensigtsmæssigt. Det er altså nødvendigt at slukke høretelefonerne manuelt hver gang, hvis du vil være sikker på ikke at spilde batteritid, hvilket er en ulempe.
Ligesom Sony WH-1000XM5 er denne model bedre til at blokere lyde som samtaler, men mindre effektive til brummen fra en motor. App-funktionen er automatisk og indstiller lyden for dig, så du ikke selv behøver have det store kendskab til lydindstillinger. Sammenlignet med testvinderen er disse høretelefoner ikke så gode til støjreduktion. Til gengæld er lyden med disse høretelefoner i sammenligning med XM4-modellen mere naturlig. Hører du høj musik, vil den lyd, der undslipper høretelefonerne, være på 33.74 dB. Hos testvinderen ligger decibelniveauet i samme situation på 39,28 dB.
De er ikke ligeså gode til telefonsamtaler som eksempelvis testvinderen. Den indbyggede mikrofon sørger for, at din stemme går igennem og er forståelig. Men Sennheiser Momentum 4 Wireless sorterer ikke effektivt din stemme fra baggrundsstøj. Lyden forringes, hvis du anvender høretelefonerne med USB-kabel.
De trådløse hovedtelefoner fra Sennheiser er mere behagelige at have på end testvinderen og har en markant bedre batteritid. Lyden er desuden mere naturlig. De kan dog ikke ligesom testvinderen foldes, hvilket er et minus. Lyden lukkes inde, så du ikke forstyrrer dem omkring dig, hvis du vil høre musik med høj lyd. Og så giver de dig desuden en sublim lyd!
Der er nok ikke mange, der ikke kender Apple AirPods, som er trådløse in-ear-høretelefoner. De adskiller sig fra testens første tre produkter ved at sættes ind i øret i stedet for ovenpå. De er en upgrade af Apple AirPods første generation og giver dig en forbedret ANC og en længere batteritid.
Hvor testens tre vindere er over-ear-modeller, er disse til in-ear, og der medfølger tre forskellige ørepuder, hvilket er et plus. De er behagelige og sidder godt til, så de også kan bruges til at dyrke motion. Modsat testens tre bedste trådløse hovedtelefoner har disse en IPX4-klassificering. Det betyder, at de er vandtætte. Du kan ligesom på andre modeller i testen swipe op og ned på stangen for at skrue op og ned for lyden. Disse høretelefoner vejer 10,5 gram. Til sammenligning vejer Bose QuietComfort Earbuds II 14 gram.
Batteriet holder til 6,5 timers anvendelse med aktiv støjreduktion. Til sammenligning har Bose QuietComfort Earbuds II en batteritid på 7,5 timer. Et fuldt opladet etui giver dig 3 opladninger af høretelefonerne. En lynopladning på 15 minutter gav en batteritid på 3 timer og 25 minutter. Etuiet kan oplades med trådløs opladning på en MagSafe eller på en oplader til AppleWatch.
Disse Apple-in-ear-høretelefoner fungerer også med ikke-iOS enheder. Til gengæld kan nogle af funktionerne være utilgængelige, hvis du bruger dem sammen med andre typer enheder.
Lyden går klart igennem og er behagelig at lytte til. Du kan personalisere din lytteoplevelse ved at indstille rumlig lyd og hovedbevægelser, men vi fandt i vores undersøgelser ud af, at dette ikke ændrede på lydkvaliteten. Disse høretelefoner indeholder en H2-chip, der gør diskanten mere klar og bassen mere dyb. Lyden, der undslipper høretelefonerne ved anvendelse, ligger på 31,85 dB, hvilket er en fordel. I praktiske tests var de bedre til støjreduktion end første generation, men ikke så gode som Bose QuietComfort Earbuds II, der også er in-ear-høretelefoner.
Apple AirPods Pro (2nd generation) 2022 er de bedste in-ear-høretelefoner for dig, der i forvejen har andre Apple-produkter. Har du primært Android-produkter vil begrænsningen af funktioner måske være irriterende. Har du allerede et par første generation AirPods, vil du nok ikke kunne mærke en stor forskel. Det ændrer dog ikke ved den gode lyd og en behagelig pasform. Bruger du dine høretelefoner, når du er aktiv, er denne model et rigtigt godt valg. Denne model er ikke billig og koster omkring 50 kroner mere end testvinderen.
Sony WH-1000XM5 adskiller sig fra alle andre modeller i testen ved at være fremstillet af genbrugsplast. De har sammenlignet med de matte XM4-høretelefoner et mere satineret look.
Sony WH-1000XM5 on ear har en mærkbar tekstur på overfladen, der føles mere ru end XM4-modellen. Til gengæld vejer de 250 gram, hvor testvinderen vejer 255 gram. XM4-høretelefonerne føles mere eksklusive og robuste, hvor denne model virker skrøbelig og af ringere kvalitet. Hovedbøjlen er smallere end hos XM4-modellen og har mindre polstring. Polstringen sidder ikke lige så godt fast rundt om øret og kan efterlade et lille mellemrum mellem høretelefonerne og øret. Dette kan have en indflydelse på lyden og støjreduktionsfunktionen. Har du briller eller langt hår, kan dette have en indflydelse på lyden, da høretelefonerne i så fald ikke sidder så tæt på hovedet og ikke nødvendigvis omslutter øret fuldstændigt. XM4 kan foldes, mens XM5-modellen er fremstillet i ét stykke.
I XM4-modellen fortæller en stemme dig, når du har ændret funktion, mens XM5-høretelefonerne opererer med biplyde. Biplyden er den samme, uanset hvilken funktion du vælger. Det viste sig i praktiske tests at virke forvirrende.
Du får med denne model en god og klar lyd. Sang og dominerende lyd går klarere igennem hos XM5-modellen end hos XM4-modellen. Hos begge modeller kan du finjustere lyden i appen.
XM4-modellen giver en bedre støjreduktion og er bedre til at lukke dybe lyde som eksempelvis brummen fra en flymotor ude. Til gengæld er XM5-høretelefonerne bedre til diskantlyde som eksempelvis fra airconditionsystemer og snak. XM5 lukker også mindre lyd ud, så mennesker omkring dig ikke kan høre din musik.
Mikrofonen var i tests forståelig, men der var mere støj på linjen. De var gode til at sortere mellem din stemme og lyd omkring dig, hvilket reducerer baggrundsstøj, når du ikke taler.
Diverse tests gav varierende resultater i forhold til batteritiden. Men XM5-modellen giver dig omkring 27 timers batteritid, hvilket er mindre sammenlignet med testvinderens 31 timer.
Disse høretelefoner er mindre behagelige end XM4-modellen. Så hvis du skal bruge høretelefonerne i længere tid ad gangen, er XM4-høretelefonerne et bedre valg. Men bruger du dem en gang imellem, får du med disse Sony WH-1000XM5 en rigtig god lydoplevelse. De er cirka 1.000 kroner dyrere end vores bedst i test og ideelle, hvis du gerne vil høre musik med høj lyd, uden at andre omkring dig kan høre den.
Med Bose QuietComfort Earbuds II får du en in-ear-model med god lydkvalitet, en behagelig pasform og et kvalitativt design. De udmærker sig ved at have en virkelig god støjreduktion sammenlignet med andre in-ear-modeller.
Der følger ørepuder i 3 forskellige størrelser med disse in-ear-høretelefoner. Det gør det muligt at tilpasse dem til dit øre ligesom ved AirPod Pro-modellen. Ifølge vores undersøgelser kan du bruge dem til sportslige aktiviteter, når du har tilpasset dem dit øre. Det er vores erfaring med produktet, at ørepuderne godt kan bevæge sig og glide på høretelefonerne, hvilket er en ulempe.
Producenten reklamerer med, at batteritiden er på 6 timer. Men vi fandt i vores analyse af produktet ud af, at batteritiden på disse in-ear-høretelefoner er på 7,5 timer ved en anvendelse med en lydstyrke på 80 dB. Til sammenligning har AirPod Pro-høretelefonerne en batteritid på 6,5 timer. Ligesom AirPod-høretelefonerne lader disse in-ears op i deres etui. Et fuldt opladet etui giver dig 3 opladninger. Etuiet kan ikke ligesom AirPods etui oplades trådløst.
Disse in-ear-høretelefoner giver ifølge vores grundige undersøgelser generelt set en god lyd, der kan justeres alt efter personlige præferencer. I praktiske tests fremgik det til gengæld, at bassen er for dyb, mens mellemtoner er for lyse. Det er muligt at justere disse indstillinger i en app-funktion. Det fremgik ligeledes, at guitartoner og sang lyder blødere end hos andre modeller, samtidig med at trommer bliver mere dominerende. Ifølge vores undersøgelser har disse høretelefoner en enestående aktiv støjreduktion, der lukke motorlyde fra en bus eller fly og samtaler fra mennesker omkring dig ude.
Dette er gode høretelefoner til dig, der gerne vil have høretelefoner at sætte i øret, men som også har en god støjreduktion. De egner sig godt til pendlere og til dem, der rejser meget. De sidder godt og kan lukke de fleste udefrakommende lyde ude. De er også ideelle til dig, der godt kan lide en tydelig og dominerende bas, der får trommer til at fremstå tydelige. Bose QuietComfort Earbuds II koster det samme som over-ear-testvinderen, men er omkring 40 kroner billigere end eksempelvis AirPods Pro, der også sættes ind i øret.
Modsat de to Apple AirPod-høretelefoner i testen er Apple AirPods Max trådløse hovedtelefoner. Musikken stopper automatisk, når du tager dem af, og de har en virkelig god passiv og aktiv støjreduktion.
Høretelefonerne er fremstillet i et robust og behageligt design med mesh på bøjlen. Ifølge vores undersøgelser, er de ikke så behagelige at have på som eksempelvis Sony WH-1000XM4, men de klemmer ikke om hovedet, hvilket høretelefoner kan have tendens til. De sidder godt fast efter justering af bøjlen.
Modsat Sony-modellerne skruer du op og ned for lyden ved at dreje på en lille knap. Trykker du på knappen, tænder eller sætter du musikken på pause. To tryk spoler et musiknummer frem, mens tre hurtige tryk spoler et nummer tilbage. Støjreduktionen styres via en anden knap på ørebøffen.
Modsat eksempelvis testvinderen, kan disse høretelefoner ikke foldes sammen, hvilket er en ulempe, hvis du gerne vil have dem med undervejs. Til gengæld kan ørebøfferne drejes, så høretelefonerne bliver flade. Der medfølger et opbevaringsetui. Etuiet viste sig ifølge vores undersøgelser at beskytte ørebøfferne, men ikke bøjlen. Ligesom Apple AirPods Pro-høretelefonerne lader etuiet høretelefonerne.
Batteritiden er i praktiske tests blevet målt til at kunne holde i 22 timer, inden det var nødvendigt at oplade høretelefonerne. Til sammenligning giver Sennheiser Momentum 4 Wireless 60 timers trådløs anvendelse, mens testvinderen har en batteritid på 30 timer. En lynopladning på 15 minutter gav 328 minutters brug.
Apple AirPods Max-høretelefonerne giver en klar diskant og bløde toner i mellemregistret samt en kraftfuld bas. De har ifølge vores grundige research en god passiv og aktiv støjreduktion. Til gengæld fandt vi også ud af, at de ikke effektivt holder lyden inde. Det betyder, at omverdenen ikke skærmes fra din musik. Ifølge vores undersøgelser vil lydentusiaster synes, at der mangler klarhed og transparens i øvre mellemtone samt i lav diskant.
Disse høretelefoner er ideelle til dig, der har andre Apple-produkter, er Apple-entusiast, og som hellere vil have et par over-ear-høretelefoner i stedet for Apples in-ear-modeller. De ligger prismæssigt i den dyre ende af prisskalaen og koster over dobbelt så meget som eksempelvis testvinderen. Til gengæld har de en virkelig god lyd og en fremragende aktiv og passiv støjreduktion. De er ikke så gode til at skærme omverdenen fra din lyd, men hvis det ikke generer dig, vil du sætte pris på den gode lydoplevelse, de giver dig.
Dette par høretelefoner giver en god lydkvalitet og en behagelig pasform for de fleste. De er udstyret med mange af de samme praktiske funktioner som andre modeller på markedet, men de er testens absolut billigste model.
JBL LIVE 660NC har en bred og justerbar bøjle. Ørebøfferne var ifølge vores tests smalle og kan for mennesker med større ører være ubehagelige. De er udstyret med 7 knapper, hvormed du kan tænde, slukke, springe videre til næste eller forrige sang, modtage opkald og aktivere ANC eller stemmeassistent. Du kan ikke modsat mange andre modeller spole længere frem i playlisten. Når du tager dem af, stopper høretelefonerne afspilning.
Høretelefonerne kan ligesom testvinderen foldes. Der følger et etui med, men ifølge vores undersøgelser beskytter det ikke mod stød. De er ifølge diverse tests lette og af den grund behagelige at have på også i længere tid ad gangen. De vejer 262 gram, hvor testvinderen vejer 255 gram.
En fuld opladning giver dig batteritid på 41 timer. En 15 minutters lynopladning giver dig 8,5 timers anvendelse. Det tager cirka 2 timer for høretelefonerne at blive opladet fra 0 til 100 %. De kan ligesom Bose QuietComfort 45 anvendes både med og uden kabel, så du også kan høre musik, mens de lader.
Ifølge vores grundige undersøgelser giver disse høretelefoner en god og klar lyd. Men vi fandt i vores analyse af produktet frem til, at bassen ikke altid er optimal. En lav brummen kan virke forstyrrende. Mikrofonens lyd hakker ifølge praktiske tests og går ikke klart igennem.
JBL LIVE 660NC har både passiv og aktiv støjreduktion. Det er vores erfaring med høretelefonerne, at den kan lukke støj op til 30 dB ude. Du kan dog ikke ligesom hos eksempelvis Bose Noise Cancelling Headphones 700 vælge forskellige ANC-niveauer.
Disse høretelefoner udgiver et lydniveau på 35,99 dB og en højere tone, der ikke vil kunne høres meget af omverdenen. At lytte til høj musik i moderat støjfulde steder var ifølge vores analyse ikke forstyrrende for omkringværende mennesker.
JBL LIVE 660NC er de billigste trådløse høretelefoner blandt de forskellige høretelefoner i vores test. De giver dig en fremragende lyd og er behagelige for de fleste. Vi var desværre ikke imponerede over den indbyggede mikrofon og anbefaler dem derfor ikke til brug på kontoret. Men de er et godt valg til brug i hverdagen eller på rejser eller undervejs.
Bang & Olufsen er kendt for deres stilrene design og for god lydkvalitet, især hvis du primært bruger dine høretelefoner til musik. De er behagelige at have på og som nogle af de eneste fremstillet med læder.
Bang & Olufsen Beoplay HX er blandt testens tungere høretelefoner og vejer 287 gram. De kan ikke ligesom testens vinder foldes, men der følger et etui med, der beskytter mod stød. Hvor JBL LIVE 660NC har 7 knapper, har Beoplay HX 4 knapper. Du opnår de samme funktioner som på JBL-modellen, men med 3 knapper. Du kan ligesom på JBL-høretelefonerne ikke spole frem i playlisten. Men modsat JBL LIVE 660NC stopper musikken ikke, når høretelefonerne tages af. Swipefunktionen på højre ørebøf drillede ifølge vores undersøgelser, hvilket resulterede i forkert indstilling af volumen.
Du får en lang batteritid på 45 timers anvendelse på en fuld opladning. Du kan bruge høretelefonerne i 2.638 minutter, inden du får en påmindelse om lavt batteri. Herefter har du 54 minutters spilletid tilbage, inden de skal lades. En lynopladning på 15 minutter giver dig 447 minutters spilletid. En fuld opladning tager 210 minutter, altså 3 timer og 30 minutter.
Du kan ikke ligesom hos andre modeller, eksempelvis Bose Noise Cancelling Headphones 700, købe nye ørepuder eller kabler, hvilket er en ulempe.
Bang & Olufsen Beoplay HX giver en god lydoplevelse samt en varm og afbalanceret lyd med det rette støjniveau. Ifølge vores undersøgelser egner høretelefonerne sig til alle musikgenrer og kan blandt andet bruges til at lytte til klassisk musik, jazz, soul, pop og elektronisk musik. I nogle tests fremgik det, at høretelefonerne havde tendens til at fremhæve høje lyde, og at bassen var let. Dette kan indstilles i appen, selv om appen ifølge tests var svær at justere efter hensigten.
Ifølge vores analyse af produktet har disse høretelefoner en god aktiv støjreduktion, men den var ifølge diverse tests ikke så god som på Apple AirPods Max.
Høretelefonerne ligger i den dyrere ende af prisskalaen. Det er derfor ærgerligt, at det ikke er muligt at købe nye ørepuder eller kabler efter behov. Men de giver en enestående lydoplevelse og er super behagelige at have på. Det er de bedste høretelefoner til dig, der dagligt lytter til podcasts og musik uden at ville forstyrres fra omverdenen.
Disse høretelefoner fra Bowers and Wilkins giver dig en virkelig god lydoplevelse. Modsat andre modeller har disse også en særdeles god trådløs forbindelse og en kvalitativ mikrofon, der er ideel til telefonsamtaler uden forstyrrelser.
B&W Px8 sidder godt til, og de ovale kopper er behagelige at have på. De er udstyret med sensorer, der registrerer, om du har dem på. Disse sensorer var ifølge tests ustabile og fungerede ikke altid hensigtsmæssigt. Høretelefonderne kan ikke ligesom testvinderen foldes sammen, men ifølge tests er dette for at bevare en god ANC, der kan hæmmes af et klapbart design. Modsat mange andre modeller har denne udelukkende fysiske knapper og ingen touch-betjening eller en blanding af touch-styring og fysiske knapper.
Batteritiden er på 40 timer, hvilket er en time mindre end JBL LIVE 660NC. Til sammenligning har Audio-Technica ATH-M50xBT2 testens bedste batteritid på 65 timer. Sætter du dem til at lade i 15 minutter, får du 567 minutters spilletid. Du får en påmindelse om lavt batteriniveau, hvorefter høretelefonerne kan spille i yderligere 124 minutter. En fuld opladning tager 1 time og 47 minutter, hvilket er testens hurtigste opladning af denne type hovedtelefoner.
Høretelefonerne giver en god og afbalanceret lyd. De har en kontrolleret og dyb bas, der giver lyden dybde. Diskanten er detaljeret og klar og giver lyden fylde og god definition, der spiller godt sammen med de nedre mellemtoner.
Ifølge vores undersøgelser er den indbyggede mikrofon god og sørger for en klar lyd. Den er udstyret med et filter, der sorterer støj fra omgivelserne.
Dette er de dyreste trådløse høretelefoner blandt de forskellige høretelefoner i test, men giver dig også noget af den bedste lyd. De er kåret som testvindere hos Forburgerrådet TÆnk. Det er gode høretelefoner til dig, der ikke har tålmodighed til at fumle med dårlige forbindelser. Dette er nemlig de bedste høretelefoner, hvis du gerne vil være sikker på, at den trådløse forbindelse er stabil og hurtig hver gang. Og derudover får du også en fremragende lyd og en komfortabel pasform. De er også ideelle til dig, der bruger dine høretelefoner til at tale i telefon.
Søger du efter in-ear-høretelefoner, der giver dig en god lydoplevelse, men uden at det koster kassen? Så er Soundcore Space A40 det oplagte valg.
Som de andre in-ear-høretelefoner følger der et opladeetui med. Ifølge vores analyse af produktet lever etuiet ikke op til standarden af høretelefonerne. Konstruktionen virker billig, og låget er skrøbeligt og tyndt. Der følger også ekstra ørepuder med, så du kan tilpasse høretelefonerne til dit øre. Modsat andre modeller får du 5 ørepuder, hvor der eksempelvis med AirPod Pro følger 3 puder med.
I appen kan du indstille lyden efter dine personlige præferencer. Du kan også få et overblik over resterende batteritid og ændre kontrolknappernes layout på høretelefonerne. Høretelefonerne er udstyret med touch-styring, hvormed du kan starte, sætte på pause, øge eller sænke lyden og aktivere ANC samt besvare telefonopkald. Du kan også styre stemmeassistenten via en af høretelefonerne.
Disse høretelefoner har en batteritid på 8,1 timer, hvilket er længere sammenlignet med eksempelvis Apple-modellerne, der holder i 6,5 timer. Det tager 48 minutter at lade dem op til 100 %.
Disse in-ear giver ifølge vores undersøgelser en kvalitativ lydoplevelser og en klar, varm og blød lyd. Bassen var i tests god. Til gengæld var der forskellige meninger om sanglyden. I nogle tests blev den beskrevet som klare, mens andre mente, at sang var for høj i forhold til andre lyde.
ANC-funktionen blev i diverse tests prist for at være effektiv. Støjreduktionen forbedres ved brug af silikone-ørepuderne, og støj lukkes effektivt ude. Det er muligt at vælge mellem 3 ANC-niveauer i Soundcore-appen. Den laveste indstilling viste sig i tests at være god, når du er ude at gå, men stadig vil kunne følge med i trafikken. Det er vores erfaring med høretelefonerne, at minimal lyd undslipper dem.
Soundcore Space A40 er de bedste trådløse in-ear-høretelefoner til hverdagsbrug og pendlere. Musikken er god, men der er brugt kræfter og energi på høretelefonerne og mindre på etuiet, hvilket i sidste ende måske afspejles i prisen. Det er nemlig de billigste in-ear-høretelefoner i vores test. Så hvis du kan leve med et lidt mindre godt etui, der ikke går ud over høretelefonernes lydkvalitet, er dette de rette høretelefoner til dig.
Bose QuietComfort 45 er on-ear-høretelefoner. Modsat Bose Noise Cancelling Headphones 700 kan disse bruges med og uden lydkabel. Det betyder, at du kan lytte til musik, også mens høretelefonerne oplader.
Bøjlen på disse høretelefoner er bredere end på Bose Noise Cancelling Headphones 700. Men vi fandt i vores research ud af, at Bose Noise Cancelling Headphones 700-modellens konstruktion er mere robust. Støjreduktionen er ifølge vores erfaring med produktet også bedre. Til gengæld har Bose QuietComfort 45 en bedre batteritid og er mere behagelige at have på. Bøjlen er ikke fleksibel og kan ikke foldes.
Høretelefonerne har samme batteritid som Bose Noise Cancelling Headphones 700. En fuld opladning giver 20 timers anvendelse. De er udstyret med en lynopladningsfunktion, som ved 15 minutters opladning giver 3 timer og 30 minutters anvendelse. Når høretelefonerne løber tør for strøm, kan du anvende dem med kabel, hvilket andre modeller ikke tilbyder. Til sammenligning tilbyder Bose Noise Cancelling Headphones 700 ikke denne funktion.
Ifølge vores undersøgelser giver høretelefonerne generelt en tilfredsstillende og god lyd. Men vi fandt i vores analyse af produktet frem til, at høretelefonerne fremhæver høje lydsekvenser. Det er en ulempe, hvis du lytter til ældre musik – eksempelvis fra 90’erne. Høretelefonerne klarer sig godt i praktiske tests, hvor nyere musik blev spillet, og hvor sang er mere dominerende. Det er muligt at indstille lyden efter egne præferencer i appen.
Høretelefonerne giver en god lyd og er gode til dig, der bruger høretelefoner til lidt af hvert. De kan anvendes af pendlere, gamere og til at tale i telefon. De er en god allround-model i mellemprisklassen. Deres største plus er, hvor behagelige de er at have på samt det faktum, at du kan bruge dem med eller uden ledning. Mange andre modeller kan ikke anvendes samtidig med, at de lader. Men det er ikke noget problem med disse hovedtelefoner, og du er altså ikke begrænset af hverken batteri- og opladningstid.
Disse over-ear-høretelefoner har ingen aktiv ANC, men en meget effektiv passiv ANC. De er desuden udstyret med en equalizer, der giver dig en fremragende lydoplevelse. Og så har disse testens absolut bedste batteritid!
Audio-Technica ATH-M50xBT2 har samme design som tidligere versioner. Vi var desværre ikke imponerede over designet, der ifølge praktiske tests resulterede i, at høretelefonerne blev varme under brug. Det fremgik også, at designet er stramt, hvilket for nogle vil være ubehageligt. Denne model har ikke ligesom de fleste andre modeller i testen aktiv ANC, men er udstyret med passiv ANC, der i tests blev beskrevet som effektiv.
Batteritiden er den længste i test og holder i 65 timer. Til sammenligning har Sennheiser Momentum 4 Wireless en batteritid på 60 timer, mens testvinderen kan klare 30 timers brug uden opladning. Du skal regne med, at det tager 3 timer og 30 minutter at opnå en fuld opladning fra 0 til 100 %. Du kan også vælge at lade dem i 15 minutter, hvilket giver dig 6 timer og 30 minutters anvendelse. Høretelefonerne kan også anvendes, mens de lades med kabel. Du er altså ikke afhængig af batteritiden som eksempelvis hos Sony WH-1000XM5, der ikke kan bruges, mens de lader.
Audio-Technica ATH-M50xBT2 giver en robust, kraftig og god lyd. I vores grundige research fandt vi ud af, at disse høretelefoner lever op til lydkvaliteten af modeller med kabel. Bassen er fyldig og kan ifølge nogle tests føles dominant i starten. Af den grund egner de sig til rockmusik. Den trådløse anvendelse forringede ifølge vores undersøgelser ikke lyden. Den var god uanset, om høretelefonerne blev brugt med eller uden kabel.
Disse høretelefoner er forsynet med en mikrofon og god passiv støjreduktion, der gør dem velegnede til både privat og professionel anvendelse. Det er de næstbilligste høretelefoner efter JBL LIVE 660NC, der koster cirka det halve. Lydoplevelsen er god, omend bassen er dominerende, hvilket især gør dem velegnede for dig der hører meget rockmusik.
JBL Reflect Flow Pro er de bedste trådløse in-ear-høretelefoner til dig, der gerne vil kunne dyrke motion og samtidig lytte til musik. De har desuden den længste batteritid af denne type høretelefoner i test. Og så modstår de både støv og vand, så de er ideelle til motion og aktiviteter.
Der medfølger 3 ørepropper i forskellige størrelser. Det er samme antal som til AirPod Pro og Bose QuietComfort Earbuds II, mens du med Soundcore Space A40 får 5 ørepuder. Ifølge vores undersøgelser er disse høretelefoner behagelige at have på både til almindelig brug, men også til at dyrke motion. De er også både vand- og støvtætte. De er til gengæld de tungeste af denne type i vores test og vejer 15 gram, hvor Bose QuietComfort Earbuds II vejer 14 gram og AirPod Pro vejer 10,5 gram.
Disse trådløse in-ear-høretelefoner har en batteritid på 10 timer, hvilket er den længste batteritid i test sammenlignet med andre in-ear-modeller i denne test. Det tager 1 time og 40 minutter at lade dem op til 100 %, hvilket er længere end eksempelvis Soundcore Space A40, der lader på 48 minutter, men som har en kortere batteritid på 8,1 timer. Ligesom de andre in-ear-høretelefoner i testen lader disse i etuiet. Etuiet giver 2 fulde opladninger. Det er 1 cyklus mindre end eksempelvis Apple, der giver 3 fulde opladninger på et fuldt opladet etui.
Disse in-ear giver en god lyd både i høje og mellemtoner. Bassen er dyb og dominerer, hvilket ifølge tests er at foretrække, hvis de anvendes til fysiske aktiviteter og sport. Vi var til gengæld ikke imponerede over mikrofonen, der er dæmpet og uklar.
Disse in-ear-høretelefoner er helt klart de bedste høretelefoner til aktive mennesker. De koster en anelse mere end testens billigste in-ear-modeller, men til gengæld har JBL Reflect Flow Pro en lang batteritid på 10 timer. Mikrofonen er ikke imponerende, og vi anbefaler derfor ikke denne model til brugere, der vil anvende høretelefonerne til at foretage telefonopkald.
Disse Apple Air Pods med MagSafe er in-ear-høretelefoner ligesom AirPods Pro (2nd generation) 2022. De adskiller sig blandt andet ved, at denne model ikke har aktiv støjreduktion, men udelukkende passiv.
Designet er det samme som tidligere udgivelser af AirPods. De er fremstillet i hård plast og lægger sig på øregangen, men trænger ikke ind i ørekanalen. Der medfølger ingen silikonepuder. Til sammenligning følger der 3 puder med Pro-modellen. Pasformen er ifølge vores undersøgelser bedre end tidligere modeller, men du kan ikke ligesom ved Pro-modellen tilpasse dem, hvis de ikke passer til dit øre. Til gengæld vejer disse høretelefoner med en vægt på 4,28 gram mindre end Pro-modellens 10,5 gram.
Ligesom Pro-modellen i denne test kan du styre høretelefonerne ved at swipe eller trykke på stangen. Du kan gøre dette på begge høretelefoner og ikke som på mange over-ear-høretelefoner kun på den ene.
Høretelefonerne lader op, når de kommer i etuiet. På 10 minutter kan du lade høretelefonerne til 50 %, mens de har brug for 50 minutter til en fuld opladning. Etuiet lader 90 % på 50 minutter, mens det tager yderligere 50 minutter at opnå 100 %. De er udstyret med en smart-charge-funktion, der tilpasser sig din daglige rutine og ikke lader mere end 80 %, indtil du har brug for det. Det giver en forlænget batterilevetid. Modsat tidligere generationer kan disse oplades via MagSafe, som er trådløs opladning. Det betyder, at du kan lægge det på opladeren, og en magnet sørger for, at etuiet ikke flytter på sig, hvis du kommer til at skubbe til dem. Etuiet er mindre end hos Pro-modellen, men forskellen er ifølge vores tests ikke markant mærkbar.
AirPods with MagSafe Charging Case (3rd generation) har en god lyd og kan sagtens måle sig med andre lignende høretelefoner med åbent design. De er ikke så gode som Sonys WF-1000XM4 eller Bose QuietComfort-modellerne, men de har et lukket design, der går længere ind i øregangen. Blandt modeller med åbent design, er denne model den bedste. Høretelefonerne har mange af de samme funktioner som AirPods Pro (2nd generation) 2022, men koster omkring 500 kroner mindre.