Træning derhjemme – Her er udstyret du har brug for!

Af Miklas Kroager BAdge
Miklas Kroager

Miklas er ansvarlig for den tekniske drift og optimering af Bedsteitest.dk. Læs mere

Hvis du ønsker at komme i form, men ikke ønsker at gå i et kommercielt fitnesscenter, er det en god mulighed at oprette et fitnesscenter derhjemme. Men hvilket udstyr har du brug for for at komme i gang?

Her er en liste over vigtigt fitnessudstyr til dit hjemmegym:

Træningsbænk: Dette er et must-have, hvis du ønsker at lave nogen form for vægtløftning eller styrketræning. En god træningsbænk vil være justerbar, så du kan bruge den til forskellige øvelser.

Håndvægte: Et andet vigtigt stykke udstyr til styrketræning. Du skal bruge et sæt håndvægte, der har den rigtige vægt til dit fitnessniveau.

Vægtskiver: Hvis du skal løfte vægte, har du brug for vægtskiver til at tilføje til dine håndvægte. Du kan få disse i de fleste fitnessbutikker.

Modstandsbånd: De er gode til træning af hele kroppen, og de er meget alsidige. Du kan bruge dem til styrketræning, konditionstræning og endda til udstrækning.

Yogamåtte: En yogamåtte er vigtig for enhver form for fitnessrutine, der omfatter gulvøvelser. Den vil hjælpe dig med at holde dig komfortabel og beskyttet mod det hårde gulv.

Med disse vigtige stykker fitnessudstyr kan du få en fantastisk træning i dit eget hjem.

Hvordan opbygger man en vane med at træne hjemme?

Det er nemt at planlægge et hjemmetræningspas. Først skal du beslutte, hvilke dage og tidspunkter du vil være til rådighed til træning. Derefter skal du se på dine fitnessmål og vælge øvelser, der kan hjælpe dig med at nå disse mål. Endelig skal du indstille en timer til din træning og sørge for at varme op og køle ned i 5-10 minutter, inden du begynder din træningsrutine.

Her er en række tips til folk, der træner derhjemme:

  1. Sørg for at varme op før din træning. En god måde at varme op på er at lave lidt let cardio og strækøvelser.
  2. Organiser dig, før du begynder din træning. Hav alt dit udstyr sat op og klar til at gå i gang, så du kan fokusere på din træningsrutine.
  3. Indstil en timer til din træning, og sørg for at holde dig inden for denne tidsgrænse.
  4. Køl ned efter din træning med nogle lette strækøvelser eller yoga.
  5. Drik masser af vand i løbet af dagen for at holde dig hydreret.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×