Trafikalarm Test: 2 bedste trafikalarmer

Af Frederikke Thuesen Jensen BAdge
Frederikke Thuesen Jensen

I mange år havde Frederikkes familie et af Skandinaviens største brandhouse indenfor køkkenudstyr, så hendes viden inden for køkkenudstyr og de forskellige brands i branchen er meget høj.  Mange gange... Læs mere

Ooono Trafikalarm V3
TESTVINDER

Ooono Trafikalarm V3

Du kan med fordel investere i denne trafikalarm fra mærket Ooono, hvis du leder efter en billig model, der fungerer optimalt. Modellen er nemlig både nem at installere og benytte, virker i over 50 lande…

Ooono Trafikalarm V3 1
Den bedste trafikalarm med alarm i farvekoder

Ooono Trafikalarm V3

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Flere og flere bilister er begyndt at investere i en trafikalarm, hvilket ikke er noget under, da denne opfindelse kan være med til at mindske antallet af bøder og ulykker. Det sker ved, at produktet advarer inden du kommer til et trafikuheld, en fartkontrol, vejarbejde o.l., så du har tid til at køre ned i fart eller være mere årvågen. 

Du vil dog få det bedste ud af din trafikalarm, hvis du sørger for at investere i en optimal model. Af den grund har vi skrevet denne trafikalarm test, hvor vi har samlet de bedste modeller. På den måde kan du nemt og hurtigt danne dig et overblik over udvalget, få gode råd og finde frem til den bedste trafikalarm til dig og dine behov.

Ooono Trafikalarm V3

Den bedste trafikalarm med alarm i farvekoder

Ooono Trafikalarm V3
Fordele
  • pros-icon.svg Billig i pris uden at man går ned på kvalitet
  • pros-icon.svg Advarer om både fartkontrol, ulykker, kødannelse og vejarbejde
  • pros-icon.svg Virker i mere end 50 lande
  • pros-icon.svg Kan indstilles til dine behov via en app på telefonen

Detaljeret gennemgang

Du kan med fordel investere i denne trafikalarm fra mærket Ooono, hvis du leder efter en billig model, der fungerer optimalt. Modellen er nemlig både nem at installere og benytte, virker i over 50 lande og er billig i pris. Der er desuden mulighed for at tilpasse trafikalarmen til en app, så du kan justere flere indstillinger på en enkel måde.

Derfor skal du vælge en Ooono Trafikalarm V3

Er du på jagt efter den bedste trafikalarm til din bil? I så fald er du her stødt på en fremragende model, som helst sikkert er pengene værd. Denne trafikalarm advarer nemlig om både fartkontroller, ulykker, kødannelse og vejarbejde, så du altid kan have et optimalt overblik over den kommende trafik. Derudover har modellen en meget simpel opbygning, hvor du med ét klik kan indmelde diverse trafikhændelser. Trafikalarmen er desuden billigere i pris end andre trafikalarmer i denne kvalitet.

Advarer via farvekoder

En anden fordel ved at investere i denne trafikalarm fra Ooono er, at den illustrerer, hvad du skal være opmærksom på via farvekoder. Du får således ikke bare en besked om, at der sker noget forude, men får faktisk også en melding om, hvad det er. Du vil modtage din advarsel ca. 30 sekunder før du støder på hændelsen eller kontrollen.

Trafikalarmen blinker således grønt, når den har oprettet kontakt til din telefon, hvilket den gør via bluetooth, når din telefon er i nærheden. Det blå blink signalerer en kommende fartkontrol, mens et rødt blink advarer om potentielle farer, såsom ulykker eller kødannelse. Du har således en langt bedre fornemmelse for de kommende trafikhændelse, hvis du investerer i denne model.

Derudover advarer modellen naturligvis også med en advarselslyd uanset, hvilken hændelse, der advares om. På den måde vil du altid registrere situationen – også selvom du er i gang med en samtale, er optaget af kørslen eller hører høj musik i bilen. Du kan desuden selv advare om en fartkontrol, vejarbejde, trafikulykke eller kødannelse ved at dobbeltklikke på produktet overflade. I så fald vil du øge sikkerheden i trafikken for en lang række af andre bilister.

Indstil til dine egne præferencer

Du har altid mulighed for at tilpasse din Ooono trafikalarm til Ooono connect app’en. Denne er gratis og så kan du justere en lang række af indstillinger til dine behov. F.eks. kan du tilpasse lydniveauet ved advarsel, vælge hvilken alarmtype du ønsker at modtage og se en oversigt over, hvilke områder du skal være opmærksom på før du overhoved kører hjemmefra. Du kan også indstille, hvilken type advarsel du vil modtage, hvis du ikke er interesseret i at modtage alle typer af advarsler hver gang du er ude at køre.

Ooonos trafikalarm har desuden indgået et samarbejde med EasyPark, så du fremadrettet også opnår lettere parkering med din trafikalarm. Du kan simpelthen nøjes med at registrere din parkering via appen frem for at skulle finde en betalingsautomat.

Produktdetaljer

  • Diameter: 4,4 cm
  • Kompatibel med app: Ja
  • Batterilevetid: Ca. 1,5 år
  • Batteritype: CR2450
  • Medfølger batteri: Ja

Saphe Trafikalarm

Til dig, der selv ønsker at indstille advarselstid på din trafikalarm

Fordele
  • pros-icon.svg Mulighed for at indstille tid for advarsel til egne behov
  • pros-icon.svg Anbefalet af Rigspolitiet og deler data med Fartkontrol.nu
  • pros-icon.svg Batteriet holder i ca. 2 år og der medfølger et ved købet af produktet
  • pros-icon.svg Kan fås til både bil og motorcykel

Detaljeret gennemgang

Med en Saphe trafikalarm kan du selv vælge, hvor lang tid før en ulykke eller kontrolpost du vil have besked. Dette giver dig mere råderum i forhold til at nå at bremse ned eller vælge en anden rute. Modellen starter desuden automatisk, når du sætter dig ind i bilen med din telefon på bluetooth, virker i udlandet og er anbefalet af Rigspolitiet.

Derfor skal du vælge en Saphe Trafikalarm

Hvis du foretrækker en lidt større trafikalarm, der har anbefalinger fra diverse instanser, så skal du se nærmere på denne trafikalarm fra mærket Saphe. Lige netop denne trafikalarm er nemlig blevet anbefalet af Rigspolitiet, så du kan altså roligt stole på, at den er god i drift og vil hjælpe til en højere trafiksikkerhed. Trafikalarmen deler desuden data med Fartkontrol.nu, hvorfor den er en del af Danmarks største trafiknetværk. Du vil derfor sjældent opleve ikke at blive advaret om en kommende hændelse i trafikken.

Mulighed for indstilling af advarsler

Det særlige ved denne trafikalarm er, at du selv har mulighed for at indstille, hvor lang tid før en trafikhændelse, du vil modtage en alarm. Du kan således selv vælge et tidsrum mellem 25 og 60 sekunder. Det kan dog være en god ide at være opmærksom på, at jo større en tidshorisont din alarm er sat til, jo længere en radius vil der også blive dækket. Du kan således godt risikere at få advarsler fra en sidevej, selvom du kører på hovedvejen, hvis du har den slået til med lang reaktionstid.

Du vil blive advaret om både ulykker og fartkontroller med denne trafikalarm. Modellen lyser blåt ved advarsel om fartkontroller og rødt ved ulykker, der dog også kan tælle tabt gods i vejbanen, stillestående trafik, biler i nødsporet etc. Du kan selv advare andre brugere om en farlig situation, hvis du støder på en. Dette gøres ved at trykke på enten den røde eller blå knap på produktet. Du kan mærke forskel på de to knapper, da den blå knap har en lille kant på sig. På den måde skal du ikke tage øjnene fra vejen.

Virker i udlandet

Der er intet der stopper dig fra at have denne trafikalarm med dig, når du skal på bilferie til udlandet. Modellen virker nemlig i ekstremt mange lande og har bl.a. advarsel om 30.000 faste fartkameraer i hele Europa (oveni dét tal kommer naturligvis alle de nyopstillede fartkontroller og nye ulykker). På den måde kan du altså være sikker i trafikken uanset hvor du kører hen.

Trafikalarmen vil tænde automatisk hver gang du har din telefon med ind i bilen og så kan den endda benyttes i flere biler uden ekstra installering. Du har også mulighed for at parre din enhed med flere telefoner, hvis I nu er flere, der skiftes til at benytte bilen. Batteriet holder desuden i op til 2 år.

Lige netop denne model kan købes til både bil og motorcykel, så du kan opnå god trafiksikkerhed uanset hvilket køretøj du foretrækker.

Produktdetaljer

  • Vægt: 20 gram
  • Kompatibel med app: Ja
  • Batterilevetid: Ca. 2 år
  • Batteritype: CR2450
  • Medfølger batteri: Ja

Guide

Hvordan ved jeg, at alarmerne er rigtige?

Hele fidusen bag trafikalarmerne i bilen er, at brugerne advarer hinanden. Du vil således skulle stole på, at andre brugere melder rigtige hændelser ind på deres apparat. Af den grund er det også vigtigt, at du selv bidrager til at advare andre bilister. Det kan f.eks. være ved at indmelde en hændelse selv, hvis du støder på en eller verificere en andens indmelding, hvis du kører forbi det pågældende sted, har fået en alarm og denne er korrekt.

De fleste trafikalarmer har dog også et netværk ud over brugerne af app’en, hvor de samler mere generelle oplysninger om faste kontroller eller udmelding fra kommunen om vejarbejde et bestemt sted. Det er altså ikke alle alarmens oplysninger, der stammer fra andre brugere.

Selvom der kan være tvivl om, hvorvidt en trafikalarm altid vil udgive en rigtig alarm, så vil vi anbefale dig at tage alle bip-lyde fra din maskine seriøst. Du ved trods alt aldrig, hvornår en af dem er en fejl og hvornår det er rigtigt. Husk dog altid at køre efter forholdene og reglerne, da det også vil mindske sandsynligheden for bøder og ulykker.

Hvad er forskellen på en trafikalarm og trafikalarm apps?

Den helt store forskel på en trafikalarm og de forskellige app med indbygget trafikalarm er, at en fysisk trafikalarm sidder i bilen og kan dermed advare dig, mens du kører uden at du mister fokus på vejen. En app på telefonen kan naturligvis også sagtens advare dig, mens du kører, men dette vil ofte ske via en push meddelelse, hvilket kan resultere i, at du tager dine øjne væk fra vejen for at læse meddelelsen. En app på telefonen med trafikalarm indbygget er altså ikke det ideelle valg, da du risikerer at sætte dig selv i en sårbar position – og så endda lige før et sted, som du bliver advaret mod og skal være ekstra påpasselig i.

Til gengæld kan du udmærket benytte en trafikalarm app før du sætter dig ud i bilen. De fleste apps vil nemlig lade dig se en oversigt over indmeldte hændelser i dit nærområde. På den måde kan du få et overblik over, hvad du skal være opmærksom på før du overhoved starter bilen. Nogle apps kan da også fungere som en gps, mens du kører, hvorfor deres formål kan være multifunktionelt

Kombination af en fysisk trafikalarm og en trafikalarm app

Hvis du gerne vil være helt sikker på at blive advaret om hændelser på vejen, som du skal være opmærksom på, så kan du med fordel benytte dig af både en fysisk trafikalarm siddende i bilen og en trafikalarm app. På den måde kan du orientere dig om, hvad der sker i trafikken før du sætter dig ud i bilen, samt få hurtig besked om opståede hændelser (eller indmelde dem selv), mens du kører din rute. Det giver altså dobbelt sikkerhed, da du i så fald ved, hvad du skal passe på inden du overhoved starter bilen og mens du kører rundt.

Kør bil, når du kører bil

Gennem flere år har Rådet for Sikker Trafik forsøgt at få danskerne til at køre bil med omtanke. Det kræver trods alt kun et splitsekunds uopmærksomhed for, at en ulykke kan indtræffe. En stor del af kampagnen gør på, at man skal køre bil, når man køre bil. Man skal således ikke sidde og rode med andet udstyr, radioen, sms’e e.l., når man sidder bag rattet. Det er netop også derfor, at det er en dårlig ide at benytte en trafikalarm app, mens man kører, da det tager fokus væk fra kørebanen. Her fungerer en fysisk trafikalarm bedre, da den med en enkel lyd og et lys kan fortælle dig, at der sker noget længere fremme i trafikken.

Vi vil dog gerne pointere, at du ikke kan køre med hovedet under armen bare fordi du har investeret i en trafikalarm til bilen. Det nytter således intet, at du kører 150 kilometer i timen på motorvejen for så at bremse hårdt ned, når du får en anmeldelse om en fartkontrol eller ulykke længere fremme. En sådan hændelse er nemlig også med til at skabe farlige situationer i trafikken. Vi vil derfor, ligesom Rådet for Sikker Trafik og flere andre instanser, anspore dig til at køre efter retningslinjerne og forholdene, når du kører i bil.

Kør efter forholdene

Man skal naturligvis køre efter diverse retningslinjer og regler på vejene, såsom hastighedsbegrænsninger. Du skal dog også sørge for at køre efter forholdene, når du kører bil. Det betyder, at du ikke skal ligge og køre 110 kilometer i timen på motorvejen, hvis vejrforholdene ikke er til det – f.eks. voldsom regn, blæst, en snestorm eller at du får solen lige i øjnene og derfor ikke kan orientere dig ordentligt i høj fart. Det kan naturligvis også være en række andre situationer end ovenstående.

Af den grund kan du også med fordel lytte til din trafikalarm, når den fortæller dig, at du skal være opmærksom på noget forude. Dette betyder naturligvis ikke, at du skal hakke bremsen i eller altid finde en ny rute, men simpelthen bare, at du skal følge retningslinjerne og forholdene på vejen. Det er derfor altid en god ide at benytte sin sunde fornuft, når man kører bil.

6 gode råd til at holde fokus på vejen

Herunder kan du læse en række gode råd til, hvordan du bibeholder din opmærksomhed på vejen, når du kører bil:

  • Hold så vidt muligt øjnene på vejen eller i dine spejle. Der er ingen grund til at kigge rundt på passagererne i bilen – også selvom i taler sammen. Du må gerne undgå at have øjenkontakt, når du taler med personer, hvis du kører bil!
  • Undgå at have din telefon liggende fremme, da den kan virke som et forstyrrende element. Slå den eventuelt på lydløs, så den slet ikke forstyrrer.
  • Beslut dig for en radiokanal (eller anden lyd) inden du starter bilen og kører ud i trafikken. Hvis der skal skiftes undervejs, så vent til du holder stille ved et lyskryds.
  • Hvis du skal benyttes en gps, fordi du ikke ved, hvor du skal hen, så kan du udmærket investere i en model, der sidder i bilens forrude. På den måde kan du udmærket se, hvor du skal hen. Hvis du er meget usikker, så kan du altid sætte lyd på gps’en, da den i så fald fortæller dig, hvor du skal køre hen (og så behøver du ikke hele tiden kigge på skærmen).
  • Undgå at benytte din telefon som en gps – medmindre den kan sidde i en stander i bilens forrude. Hvis mobilen ligger nogle andre steder i bilen, såsom nede ved gearstangen eller på sædet ved siden af, så vil du skulle kigge et andet sted hen end ud af forruden hver gang du skal se, hvor du kører hen. Du vil således ikke have din opmærksomhed på vejen flere gange i løbet af kørslen.
  • Hold fingrene fra mobilen, drikkevarer, madvarer, papirer o.l., mens du kører bil. Hver gang du laver noget andet, også selvom det kun er et øjeblik, så tager du fokus væk fra vejen.

FAQ

Hvordan fungerer en trafikalarm?

En trafikalarm installeres i et køretøj og tilsluttes til ens mobiltelefon. Herefter vil den alarmere dig om ulykker, kødannelse, fartkontroller o.l. ved brug af lyd og blinkende lys.

Hvad kan en trafikalarm bruges til?

Hvis trafikalarmen installeres korrekt og benyttes efter retningslinjerne, så vil den hjælpe med at mindske risikoen for fartbøder og ulykker. Produktet advarer nemlig på forhånd, hvis der er noget, som du skal være ekstra opmærksom på i trafikken.

Kan jeg kun bruge en trafikalarm til bilen?

Det er mest normalt at benytte en trafikalarm i bilen, men du kan også købe dem til andre køretøjet. F.eks. kan en Saphe trafikalarm købes til motorcykler.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×