Trykkoger Test: 4 bedste trykkogere i test (April 2024)

Af Frederikke Thuesen Jensen BAdge
Frederikke Thuesen Jensen

I mange år havde Frederikkes familie et af Skandinaviens største brandhouse indenfor køkkenudstyr, så hendes viden inden for køkkenudstyr og de forskellige brands i branchen er meget høj.  Mange gange... Læs mere

4
Elektrisk trykkoger og slow cooker med høj brugervenlighed

Sage BPR700 The Fast Slow Pro Trykkoger

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

I denne trykkoger test sætter vi fokus på de mest populære og bedste trykkogere på markedet. Vores testvinder er en WMF Perfect Plus trykkoger 4,5 liter, da modellen passer til langt de fleste, fås i flere størrelser og er fuldt funktionel. Alle de inkluderede produkter er dog investeringen værd, så læs endelig med og find den helt rette trykkoger til dig.

Er der første gang du skal købe en trykkoger, så kan du med fordel læse med efter selve testen. I de nedenstående afsnit guider vi dig nemlig til, hvad du skal holde øje med i købet af en trykkoger, hvordan du finder det bedste trykkoger tilbud, hvorfor det er en god ide at investere i en trykkoger m.m.

Fordele
 • pros-icon.svg Mulighed for at købe den i fem forskellige størrelser
 • pros-icon.svg Nem at rengøre, da flere dele kan komme i opvaskemaskinen
 • pros-icon.svg Kan benyttes på samtlige varmekilder
 • pros-icon.svg Optimal sikkerhed, da en lille ventil sikrer mod for højt tryk

Detaljeret gennemgang

Denne trykkoger fra WMF er ideel til de fleste forbrugere. Modellen er fremstillet af rustfrit stål, virker på alle varmekilder og er super enkel at benytte. Derudover kan den endda købes i fem forskellige størrelser, så du kan få lige den størrelse, der passer til din husholdning. Modellen er let at rengøre, da flere dele tåler maskinvask.

Derfor skal du vælge en WMF Perfect Plus trykkoger

Hvis du gerne vil have en velfungerende trykkoger, der er ideel til alle retter, så skal du se nærmere på vores testvinder fra WMF. Modellen er yderst enkel i sin opbygning, hvilket gør den nem at betjene for enhver. Derudover hjælper den dig med at lave simreretter på ingen tid, så du ikke skal bruge for meget tid i køkkenet i hverdagen. Du skal ej heller bruge meget tid på rengøring af produktet, da alle andre dele end selve håndtaget tåler maskinvask.

Du har mulighed for at købe lige netop denne trykkoger i en størrelse, der passer til dine behov. Modellen findes nemlig i fem forskellige størrelser, hvorfor der er en størrelse til enhver husholdning, uanset om I er få eller mange i familien. Størrelsen på 4,5 liter vil være oplagt til en mindre eller mellem husholdning. En klar fordel ved denne model er desuden, at den er udstyret med en lille ventil. Denne lukker dampen ud, hvis der skulle opstå et for stort tryk. Og så kan modellen endda benyttes på samtlige varmekilder.

Produktdetaljer

 • Højde: 13,5 cm
 • Størrelse: 22 cm i diameter
 • Farve: Sølv og sort
 • Materiale: Rustfrit stål
 • Kapacitet: Fås i fem forskellige størrelser, heriblandt 4,5 og 6,5 liter

Tefal Secure 5 Neo trykkoger 6 liter

Den bedste billige trykkoger med dampindsats

Fordele
 • pros-icon.svg Sælges til en budgetvenlig pris, samt har en høj brugervenlighed og sikkerhed
 • pros-icon.svg Der medfølger en dampkurv / -indsats til de større modeller
 • pros-icon.svg Udstyret med to kogeprogrammer, så du får den perfekte tilberedning
 • pros-icon.svg Kan benyttes på alle varmekilder og kan endda benytte som almindelig gryde

Detaljeret gennemgang

Med denne trykkoger fra Tefal skal du bekymre dig om særlig meget. Modellen er nemlig billig og yderst brugervenlig i sin opbygning, da den bl.a. indikerer, hvis det bliver for varmt i gryden. Den har høj sikkerhed og låser f.eks. automatisk. Derudover kan den købes i flere størrelser og er endda udstyret med en dampindsats i størrelserne 6 og 8 liter.

Derfor skal du vælge en Tefal Secure 5 Neo trykkoger

Hvis du er på jagt efter en billig trykkoger, der dog stadig fungerer upåklageligt, så skal du investere i denne model fra Tefal. Produktet er nemlig prisvenlig, uden at du skal føle, at du går på kompromis med kvaliteten. F.eks. har den en god brugervenlighed, høj sikkerhed og flere indbyggede mekanismer, der gør det let som en leg at lave mad med denne trykkoger. Låget vil bl.a. glide let i og låse automatisk, og så er der en pære på håndtaget, som lyser, hvis der er brug for at lukke damp ud af trykkogeren undervejs.

Produktet er udviklet med to kogeprogrammer: et til kød og fisk og et til grøntsager. Dette sikrer, at du får den bedst mulige tilberedning, uanset hvilken ret der skal laves. Gryden kan benyttes på alle varmekilder, heriblandt induktion og gas. Derudover kan du også altid vælge at bruge modellen som en almindelig gryde, når der ikke skal laves mad med trykkogeren. Modellen fås i tre forskellige størrelser, og med de to største på 6 og 8 liter medfølger der en dampindsats i købet. Produktet tåler desuden at komme i opvaskemaskinen.

Produktdetaljer

 • Højde: 23 cm
 • Størrelse: 22 cm i diameter
 • Vægt: 3,25 kg
 • Farve: Sort, sølv og limegrøn
 • Materiale: Rustfrit stål
 • Kapacitet: Fås blandt andet i størrelserne 4, 6 og 8 liter

Funktion Trykkoger 6 liter med låg

Stilren trykkoger med højt sikkerhedsniveau

Fordele
 • pros-icon.svg Højt sikkerhedsniveau garanterer en sikker tilberedning af alle retter
 • pros-icon.svg Stilrent design sikrer, at trykkogeren ser flot ud i alle køkkener
 • pros-icon.svg Stor kapacitet på 6 liter gør, at du kan lave mad til mange på én gang

Detaljeret gennemgang

Denne trykkoger fra mærket Funktion er en solid og stilren gryde af rustfrit stål, der kan holde i mange år. Modellens elegante design sikrer, at den passer ind i ethvert køkken. En klar fordel ved denne trykkoger er, at den har et højt sikkerhedsniveau. Det skyldes bl.a. det specialdesignede låg og en tre-trins sikkerhedsanordning.

Derfor skal du vælge en Funktion Trykkoger 6 liter med låg

Du kan lave mad på ingen tid, hvis du benytter dig af denne trykkoger fra Funktion. Modellen er udviklet med et specialdesignet låg, der sørger for at lukke helt tæt. Dette sikrer, at trykket i gryden øges mest muligt, hvorfor kogepunktet når over 100 grader. På den måde går det endnu hurtigere, når du skal lave mad, så du sparer mest mulig tid og energi. Lige netop denne model er desuden udviklet med et stilrent design på trods af sin store størrelse på 6 liter.

Sikkerheden er i top, når du benytter dig af denne trykkoger fra Funktion. Modellens specialdesignede låg lukker som nævnt helt tæt, hvilket sikrer, at dampene ikke brænder nogen, der kommer for tæt på. Derudover har modellen en tre trins sikkerhedsordning, der sikrer, at låget ikke kan åbnes, mens tilberedningen er i gang. Du kan benytte denne trykkoger på alle varmekilder og så kan du benytte den til ufattelig mange formål. Det er altså bare med at komme i gang.

Produktdetaljer

 • Højde: 15 cm
 • Størrelse: 22 cm i diameter
 • Farve: Sølv
 • Materiale: Rustfrit stål
 • Kapacitet: 6 liter

Sage BPR700 The Fast Slow Pro Trykkoger

Elektrisk trykkoger og slow cooker med høj brugervenlighed

Fordele
 • pros-icon.svg Kan benyttes som både slow cooker og trykkoger
 • pros-icon.svg Brugervenlig opbygning og LCD display gør den let at indstille
 • pros-icon.svg Vælg mellem 11 forskellige trykindstillinger og variable temperaturer

Detaljeret gennemgang

Med denne trykkoger får du i realiteten en multifunktionel maskine. Det skyldes, at produktet både kan benytte som trykkoger og slow cooker. Du kan således både lade maden simre over længere tid eller tilberede dem under pres. Maskinen er endda brugervenlig, hvilket gør den let at indstille til det enkelte behov. Og du kan altid følge med via LCD displayet.

Derfor skal du vælge en Sage BPR700 The Fast Slow Pro Trykkoger

Er du i tvivl om, hvorvidt du helst vil investere i en trykkoger eller en slow cooker? Med denne model fra Sage behøver du ikke vælge mellem de to maskiner! Produktet er nemlig multifunktionel i sin opbygning, hvorfor den kan benyttes til begge typer af tilberedning. Dette giver dig meget mere flesibilitet i køkkenet og sikrer, at du ikke skal ud og investere i unødvendigt mange forskellige maskiner.

Produktet kan indstilles til 11 forskellige trykindstillinger og variable temperaturer, alt efter hvad du har brug for til den enkelte ret. Med Dual Sensors i både top og bund, får du en præcis måling af både temperatur og trykkontrol i maskinen. Tilberedningen kan sættes til alt mellem 2 og 12 timer. Du styrer let de forskellige indstillingsmuligheder via knapper og LCD displayet, der desuden også giver dig et hurtigt overblik. Med en kapacitet på 6 liter er det nemt at tilberede mad til mange mennesker.

Produktdetaljer

 • Højde: 38 cm
 • Dybde: 34 cm
 • Bredde: 33 cm
 • Vægt: 6,8 kg
 • Farve: Sølv og sort
 • Effekt: 1100 watt
 • Materiale: Rustfrit stål
 • Kapacitet: 6 liter

Guide

Sådan vælger du den bedste trykkoger

I de nedenstående afsnit kan du få hjælp til at vælge den bedste trykkoger, samt få svar på, hvorfor trykkogning egentlig er en optimal tilberedningsmetode. Vi guider dig også til, hvordan du bedst muligt rengør og vedligeholder din trykkoger, så du kan få glæde af den i så lang tid som muligt. Og så kan du endda også læse mere om, hvordan denne trykkoger test er udført.

Men før vi bevæger os videre til de andre afsnit, vil vi først hjælpe dig med at finde frem til, hvilke parametre og egenskaber du især skal tænke over og holde øje med i købet af en trykkoger. På den måde er der større sandsynlighed for, at du rent faktisk får bestilt en model hjem, der passer til dine behov.

 • Kapacitet: Du kan få trykkogere i mange forskellige størrelser, og derfor er det vigtigt, at du holder øje med modellens kapacitet før du kaster dig over den første og bedste. Er I mange i husholdningen eller skal du blot ofte bruge trykkogeren, når du får gæster på besøg, kan det udmærket betale sig at investere i en lidt større variant. Skal der derimod ofte kun laves mad til 2 eller 3 personer, behøver trykkogeren ikke at have den største kapacitet
 • Udseende: Regner du med at have trykkogeren stående fremme? I så fald skal den gerne være pæn at se på. Det er helt op til dig, om den skal have et stilrent udseende eller hvad du foretrækker. Husk også, at der findes to varianter af trykkogere (det kan du læse mere om i et senere afsnit)
 • Effekt: Effekten siger ikke nødvendigvis noget om, hvor god en trykkoger du har fået fingrene i. Til gengæld fortæller det dig noget om, hvor meget strøm modellen benytter. Så er du typen, der er bedst om elforbruget i hjemmet, skal du nok holde lidt øje med dette aspekt (gælder primært for trykkoger maskiner og ikke de små håndtag)
 • Sikkerhedsniveau: En god trykkoger har et højt sikkerhedsniveau. Dette sikrer, at kogeren kan tilberede maden, uden at det er til fare, selv hvis der skulle komme et højt tryk e.l. Stort set alle trykkogere på markedet har en eller anden form for sikkerhedsegenskaber – f.eks. i form af en ventil, der kan lukke luften ud eller en indikator, der informerer, hvis trykket bliver for højt, så du kan lette det manuelt
 • Brugervenlighed: Ofte vil nogle af de mest populære trykkogere også være dem, der er brugervenlige i sin opbygning. Det skyldes, at du får meget mere ud af en brugervenlig model, da du så kan udnytte samtlige egenskaber og funktioner til fulde. Du skal desuden ikke bruge for lang tid på at sætte dig ind i den
 • Display eller knapper: Foretrækker du at kunne se de forskellige indstillinger via et display frem for blot at kunne tryk eller rykke på nogle knapper? I så fald skal du prioritere en model med et LCD display, da du så får et bedre overblik. Skal det derimod være så enkelt som muligt, kan knapper være den oplagte løsning
 • Prisklasse: Hold et vågent øje med modellens prisklasse, så du er sikker på, at den passer til dit budget. Og sammenlign hellere end gerne modellens egenskaber med dem af andre trykkogere. På den måde får du et indblik i, om lige netop den trykkoger du kigger på, faktisk er pengene værd
 • Ekstra funktioner: Er der nogle funktioner eller egenskaber, som du ikke kan undvære? Det kan være godt at gøre sig sådanne tanker før man går på jagt efter en trykkoger. I så fald ved du, hvilke modeller du kan sortere fra helt fra starten af

To typer af trykkogere

Vær gerne opmærksom på, at der reelt findes to typer af trykkogere. Med den “almindelige” af slagsen skal du stadig bruge komfuret, da gryden skal placeres på en kogeplade og varmes op via bunden. Selve trykkoger-delen sidder således i et håndtag, der lukker låget til. Via håndtaget kan du indstille tilberedningen til dine ønsker.

Den anden type trykkoger er en separat maskine frem for blot et håndtag. Disse kaldes også for en elektrisk trykkoger. En sådan maskine klarer størstedelen af arbejdet, så her skal du blot vælge en af de forudindstillede programmer og funktioner, hvorefter maskinen passer sig selv.  Det er helt op til dig selv, hvad du foretrækker.

Sådan fungerer trykkogning

Trykkogning adskiller sig fra stegning og simreretter ved, at grøntsager, kød o.l. bliver tilberedt under massivt tryk og varme. På den måde opstår der hurtigere de resultater, som man over længere tid ville opnå med andre metoder. Trykkogning sikrer helt generelt en hurtigere madlavning, selvom der er tale om retter, der normalt skal have lang tid på komfuret. Derudover vil tilberedningen via vakuum / tryk og høj varme også sikre, at smag, vitaminer og mineraler bevares bedst muligt.

Fordele ved en trykkoger kontra normal gryde

Er du lidt i tvivl om, hvorvidt du rent faktisk skal investere i en trykkoger eller blot blive ved med at benytte en normal gryde til dine gryderetter, kogning af grøntsager o.l.? I så fald skal du læse med i dette afsnit, hvor sammenligner en trykkoger og normal gryde med hinanden.

Herunder kan du se en nem oversigt over, hvilke fordele og ulemper der er ved henholdsvis en almindelig gryde og en trykkoger:

Fordele og ulemper ved en trykkoger

Fordele Ulemper
 • Forkorter tilberedningstiden betragteligt – selv på simreretter
 • Bevarer flere vitaminer og mineraler
 • Smagen bevares bedre for både kød og grøntsager
 • Optimal sikkerhed, hvis trykkogeren er udstyret med en sikkerhedsventil
 • Benytter mindre energi / strøm
 • Nem rengøring, hvis dele af produktet tåler maskinvask
 • Man skal muligvis lige bruge lidt tid på at sætte sig ind i brugen af en trykkoger i starten
 • Det kan være en dyr investering, afhængigt af hvilken model man går efter
 • Ikke alle modeller er helt lige så nemme at rengøre

Fordele og ulemper ved en normal gryde

Fordele Ulemper
 • Det er nemt og enkelt at benytte en normal gryde
 • Du styrer uden forbehold temperatur og tilberedning
 • Koster ikke nødvendigvis særlig meget og fås i mange forskellige størrelser
 • Nem rengøring
 • Man kommer hurtigt til at overforbruge fedtstof
 • En del vitaminer og mineraler fra bl.a. grøntsager går tabt under tilberedningen
 • Effektiviteten af gryden bliver dårligere med tiden

Rengøring af trykkogeren

Det er heldigvis ikke så svært at rengøre en trykkoger, men det kommer lidt an på, hvilken model du investerer i. Har du et trykkoger håndtag (den enkle type trykkoger), så skal du blot sørge for at fjerne håndtaget før du går i gang med rengøringen. Kan gryde godt tåle maskinvask, kan du blot sætte den i opvaskemaskinen – ellers er du nødt til at vaske den op i hånden. Men det er så også dét.

Har du en trykkoger maskine, så skal du holde øje med, hvor mange af delene der kan tages ud. Disse skal herefter vaskes op – enten i opvaskemaskinen eller i hånden, alt efter hvad de kan tåle.

Trykkoger tider og opskrifter

Først og fremmest må vi hellere pointere, at der findes et hav af forskellige opskrifter, som du kan lave med din trykkoger – uanset om du har en maskine eller et trykkoger håndtag til gryde. Herunder kan du finde inspiration til nogle af de retter, der er oplagte at lave med kogeren, men helt generelt kan en sådan maskine pifte de fleste retter op. Du kan altså med fordel selv eksperimentere og finde frem til nye yndlingsretter, når du først har investeret i en trykkoger.

 • Pulled pork trykkoger
 • Risengrød i trykkoger
 • Osso buco i trykkoger
 • Brunkål i trykkoger
 • Svinekæber i trykkoger
 • Oksesteg i trykkoger
 • Kylling i trykkoger

Du kan spare en masse tid med en trykkoger, men hvis du ikke har noget imod, at madlavningen tager længere tid, så kan du altid investere i en sous vide maskine frem for en trykkoger. Hvor trykkogeren sikrer en hurtig tilberedning af kød og grøntsager, så vil en sous vide tilberede ingredienserne over mange timer, så smagen virkelig trænger igennem, samt at mineraler og vitaminer bevares. Du kan læse mere om de bedste sous vide maskiner i vores test her.

Find et godt trykkoger tilbud

En trykkoger kan godt virke som en lidt dyr investering, hvorfor det altid er en fordel at holde øjnene åbne efter gode tilbud på trykkogere. Du kan let finde frem til en rigtig god pris på de enkelte modeller ved at holde øje med diverse online forhandleres hjemmesider. Forskellige trykkogere vil nemlig regelmæssigt blive sat ned i pris online, hvorfor der kan være en del penge at spare, hvis du slår til, når produktet sættes ned i pris. For at være sikker på, at du finder det bedste tilbud, kan du udmærket sammenligne priser på tværs af forhandlere inden du køber.

Sådan er denne trykkoger test udført

Der findes et stort udvalg af trykkogere på markedet, hvoraf flere af dem fungerer rigtig godt. For at finde frem til den bedste 2020 trykkoger, har vi undersøgt markedet ud fra andre testkilders bemærkninger og forbrugernes anmeldelser af forskellige trykkogere. De udvalgte modeller har altså ikke blot klaret sig godt i test, men er også blevet anbefalet af forbrugere, der selv har benyttet produktet.

Vi har så vidt muligt forsøgt at inddrage forskellige typer af trykkogere. Vi vil nemlig gerne have, at der er noget for enhver smag i vores tests. Du vil også opleve, at modellerne adskiller sig i udseende, funktionalitet, prisklasse o.l.

FAQ

Hvilken trykkoger er bedst i test?

I denne test har vi kåret en WMF Perfect Plus trykkoger 4,5 liter som testvinder. Det skyldes, at modellen egner sig godt til samtlige forbrugere. Men læs med og find den helt rette model til dig.

Hvordan virker en trykkoger?

En trykkoger tilbereder kød, grøntsager o.l. via høj varme under tryk. Dette bibeholder mineraler og vitaminer, samt sikrer en bedre smag og mere mørhed for kød.

Hvad kan jeg lave med en trykkoger?

Du kan lave et hav af opskrifter med en trykkoger. Faktisk er det nærmest kun dig selv, som sætter grænser. Læs med og find inspiration til madlavningen i denne test.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×