Bedsteitest.dk

Vakuumpakker test – Find den bedste vakuumpakker til dig blandt 5 af de bedste på markedet

Der findes flere forskellige vakuumpakkere på markedet, og derfor har vi i denne vakuumpakker test samlet 5 vakuumpakkere, som alle har hver sine kvalifikationer. Foodsaver V2860 vandt ‘bedst i test’ af Forbrugermagasinet Tænk, og det er naturligvis også den bedste vakuumpakker i denne test. Det skyldes, at den er brugervenlig, har nogle gode funktioner og er af god kvalitet. Læs mere om den, de andre vakuumpakkere i denne artikel. Du kan også læse mere om hvilke fordele der er ved at bruge en vakuumpakker, fordi det er med til at øge holdbarheden op til 5 gange så meget hvis du vakuumpakker dine madvarer. 

testvinder
testvinder

Testvinder: Foodsaver V2860

Denne vakuumpakker fra Foodsaver har vundet titlen som bedste vakuumpakker i test af Forbrugerrådet Tænk, fordi den er af høj kvalitet samt har et godt udvalg af nytte funktioner. Foodsaver har produceret en række produkter for at holde maden frisk i længere tid, samtidig med at reducere madspild, så du også sparer penge.

             Klik her og se prisen
DKK
Bedste kalpvogn
Pris
Billigst hos
image #1 FoodSaver V2860
1.452,00 kr.
Kitchenone.dk Læs mere
image #2 Caso VC300 PRO
1.065,00 kr.
Skousen.dk Læs mere
image #3 Anova Precision Vacuum Sealer
619,00 kr.
Kitchenone.dk Læs mere
image #4 OBH Nordica Fresh Food Sealer 7944
(Produktet er udgået) kr.
(Produktet er udgået) Læs mere
image #5 Witt Smart Vakuumpakker
524,00 kr.
Kitchenone.dk Læs mere
5 1452 0

#1 FoodSaver V2860 - Bedste vakuumpakker

BEDSTE PRIS:
1.452,00 kr.
(Kitchenone.dk)

Denne vakuumpakker fra Foodsaver har vundet titlen som bedste vakuumpakker i test af Forbrugerrådet Tænk, fordi den er af høj kvalitet samt har et godt udvalg af nytte funktioner. Foodsaver har produceret en række produkter for at holde maden frisk i længere tid, samtidig med at reducere madspild, så du også sparer penge.

  • Holder maden frisk i op til 5 gange længere
  • Aftagelig drypbakker, der tåler opvaskemaskine
  • Pladsbesparende design med posekærer og opbevaring til rulle
Forhandler Totalpris Læs mere
Kitchenone.dk $ 1.452,00 Gå til forhandler
Whiteaway.com $ 1.452,00 Gå til forhandler
Skousen.dk $ 1.483,00 Gå til forhandler

Derfor skal du vælge Foodsaver V2860

Foodsaver sørger for at vakuumpakke din mad helt uden problemer uanset om maden skal vakuumpakkes for at have en længere holdbarhed, fryses ned eller om det skal tilberedes i sous viden. Samtidig er det en robust maskine af høj kvalitet, som kan tåle at blive brugt godt og grundigt i hverdagen, og så er det nemt at bruge den, så du selv på de travleste dage hurtigt kan vakuumpakke overskydende mad.

Maskinen fjerner alt ilt fra indholdet i posen, hvilket er dét som gør maden dårlig, og i stedet bevarer dine madvarer smagen, de nærende egenskaber og friskheden op til 5 gange længere. Vakuumforseglingen indkapsler nemlig madvarernes næringsstoffer, så du ikke behøver at gå på kompromis med hverken kvalitet eller smag. Du undgår desuden også frostskader og mindsker madspild, hvilket kan være med til at sætte dit madbudget længere ned.

Uundværlige funktioner

Foodsaver v2860 er udstyret med to hastigheder, et vakuum tryk på 0,8 bar og vakuumpuls, hvilket giver dig maksimal kontrol over vakuumprocessen. Puls-funktionen som tager højde for følsomme fødevarer, hvilket er vigtigt, da vakuumprocessen kan være ganske hård for visse typer af fødevarer. Ligeledes er der en funktion til tørre og fugtige fødevarer for at skåne visse former for fødevarer.

Foodsaver har været på markedet i en del år, og de ved hvilke funktioner, som er vigtige for at få mest glæde af sin vakuumpakker. Derfor har maskinen også en række smarte funktioner, som er uundværlige i en travl hverdag.

Du kan nemt følge med i hvor langt maskinen er på forløbsindikatoren, og du behøver ikke at gøre noget, da den har en håndfri drift. Lamper viser dig, når luften er fjernet og den er forseglet.

Når du vakuumpakker bestemte fødevarer, kan du komme ud for at der ryger noget saft ud af posen og ind i maskinen. Hvis vakuumpakkeren ikke har en drypbakke kan det være noget rod at rengøre, men denne vakuumpakker har en drypbakke og den tåler opvaskemaskine, så rengøringen bliver ikke nemmere.

Den har et enkelt og slankt samt pladsbesparende design i rustfrit stål, som passer til de fleste køkkener. Foodsaver har nemlig designet denne vakuumforsegler således, at der er plads til opbevaring af poserne. Den har også en indbygget poseskærer, så du kan få klippet poserne i den størrelse, som du har brug for helt præcist. Der er også plads til at en hel rulle, så du har alt samlet i én maskine. Du kan også opbevare den vertikalt, hvis det passer bedst til køkkenet. Under alle omstændigheder har Foodsaver gennemtænkt deres produkt, for at gøre det til en alsidig maskine, som alle kan bruge uanset hvor travlt de har eller hvor lidt plads der er i køkkenet. Maskinen fortjener absolut titlen som den bedste vakuumpakker i denne vakuumpakker test.

Produktdetaljer: 

  • Effekt: 100 watt
  • Hastigheder: 3
  • Vakuum tryk: 0,8 bar
  • Poseskærer: ja
  • Vægt: 5,6 kg
  • Bredde x dybde x højde: 40 x 30 x 10 cm

#2 Caso VC300 PRO - Vakuumpakker med integreret beholder og poseskærer

BEDSTE PRIS:
1.065,00 kr.
(Skousen.dk)

Kunderne ser ud til at være yderst tilfredse med denne vakuum maskine, da produktet har fået mange gode anmeldelser på bl.a. Skousen. Den var testvinder hos Politiken i 2015 og Forbrugerrådet Tænk har også givet produktet gode karakterer, da det er den anden bedste vakuumpakker i deres test. Den får ros for at suge og svejse godt uanset, hvor vådt eller tørt fødevaren er. 

  • Nem betjening af maskinen og de nødvendige funktioner, så man nemt og hurtigt kan vakuumpakke
  • Maskinen er udstyret med 2 svejsetråde
  • ‘Soft vacuum system’ til vakuum af følsomme fødevarer

Derfor skal du vælge Caso VC300 PRO

Dette fuldautomatiske vakuumeringssystem er ideel til dig, der vil opbevare dine fødevarer, så de kan holde i længere tid eller hvis du vil afprøve kræfter med sous vide tilberedning. Caso VC300 er både en stærk og praktisk vakuumpakker, som har en vakuum hastighed på 12 liter pr. minut og et vakuum tryk på 0,8 bar.

Vakuummaskinen betjenes ved knapperne øverst på maskinen. Der er knapper til alle de nødvendige funktioner, som en vakuumpakker skal kunne; svejse og vakuum, kun svejse, puls vakuum, variabel svejsetid og stop/afbryder. Puls vakuum eller ‘Soft vacuum system’ er til vakuum af følsomme fødevarer, der ikke tåler at blive sat alt for meget under pres. Her foregår vakuum processen manuelt, så du kan holde øje med fødevarerne undervejs, og der er en stopknap.

Desuden medfølger der hos visse forhandlere også en vakuumslange, som gør det muligt at vakuumere andre beholdere. Hvis det ikke medfølger i pakken, kan andet typisk købes som tilbehør.

2 svejsetråde lukker poserne optimalt

Caso VC300 PRO har 2 svejsetråde, hvilket er med til at sikre dig at den bliver 100% svejset hver gang. Det er utrolig vigtigt, at man kan stole på sin vakuumpakkers svejsefunktion.

Når Caso har udviklet denne vakuumpakker har de også tænkt over pladsen, så der er plads til en rulle i den integrerede beholder og du kan nemt justere længden på poserne med den integrerede poseskærer. I beholderen er der plads til poser med en bredde på op til 30 cm uanset længden.

Caso VC300 PRO har også en temperaturkontrol, som sikrer, at maskinen ikke lider overlast og går i stykker, hvilket er med til at øge levetiden på maskinen.

Rengøring af maskinen er ganske enkelt, da det gøres med en våd klud. Rengør du maskinen inden brug, skal du være opmærksom på at begge pakninger skal være helt tørre inden maskinen bruges ellers vil man ikke få et godt resultat. Desuden skal maskinen efterlades åben, så pakningerne ikke går i stykker. Desuden er vakuumkammeret udtageligt, hvilket sikrer en nem rengøring, hvis der er røget noget marinade eller andet saft ud af posen og ned i saftrillen under vakuum processen.

Forbrugerrådet Tænk har, som nævnt, givet den gode anmeldelser på bl.a. forseglingen, vakuumering, brugervenligheden samt kvaliteten af maskinen. Forbrugerrådet har dog den bemærkning, at den støjer en smule mere under vakuumeringen end andre maskiner.

Produktdetaljer: 

  • Effekt: 120 watt
  • Vakuumhastighed: 12 liter/min.
  • Vakuum tryk: 0,8 bar
  • Poseskærer: ja
  • Bredde x dybde x højde: 38 x 26 x 9 cm

#3 Anova Precision Vacuum Sealer - Vakuumpakker til din sous vide maskine

BEDSTE PRIS:
619,00 kr.
(Kitchenone.dk)

Anova er brandet på et af de mest populære sous vide brands i verden, og derfor har de naturligvis også lavet en vakuumpakker, som passer perfekt i designet til din Anova Sous Vide maskine. Denne vakuumpakker skiller sig ud fra de andre på markedet ved at være lækkert, enkelt og smalt i designet. 

  • Pålidelig vakuumforsegling du altid kan stole på – også når den skal bruges til sous vide
  • Godt produkt til en lav pris
  • Lækkert og enkelt design, så den let kan opbevares i dine køkkenskabe eller skuffer.

Derfor skal du vælge Anova Precision Vacuum Sealer

Vakuumpakkeren er selvfølgelig lavet som et tilbehør til en sous vide maskine, da det er utrolig vigtigt, at fødevarer bliver vakuumeret korrekt inden det skal ned i vandet, for at godt resultat. Du kan selvfølgelig godt bruge den som enhver anden vakuummaskine, da det er dét den kan. Anova ved hvor vigtigt det er, at posen skal forsegles ordentligt, og derfor har de også fokuseret på at lave en pålidelige vakuumforsegling, som du kan stole på – også når den skal tilberedes på sous vide metoden.

Den bruger ‘kun’ 80 watt, hvilket er det maskine med det laveste energiforbrug indtil videre i denne vakuumpakker test.

Prisen på denne vakuumpakker er rigtig god, og viser, at man ikke behøver at give over 1000 kr for en god vakuumpakker.

Enkel maskine med flot design

Anova Precision Vacuum Sealer har et kompakt og lækkert design, som bestemt skiller sig ud fra de vakuumpakkere på markedet. Den er mindre end alle de andre og den ser bare nemmere ud. Anova har et motto, som de har brugt når de har designet og produceres deres seneste produkter (inkl. denne vakuumpakker), og det er; ‘hurtigere, stærkere og mindre’. De 3 ord beskriver denne vakuumpakker perfekt.

Der er 3 knapper, og så enkelt er det at betjene denne vakuumpakker. Der er en vakuum og forsegl-knap, en forsegl-knap og en vakuum-knap. Mere har du ikke brug for.

Den lille størrelse gør det langt nemmere for dig at gemme den i et skab eller i en skuffe, og de fleste andre vakuumpakkere kan ikke tåle at blive klappet sammen, fordi det kan lave slidtage eller ødelægge pakningerne – det problem har du ikke med denne.

På Anovas egen hjemmeside har den også fået rigtig gode anmeldelser fra kunder, som har købt produktet, og de fremhæver bl.a. at den er utrolig nem, effektiv og nem at opbevare.

Produktdetaljer: 

  • Effekt: 80 watt
  • Vakuumindstillinger: 3
  • Vakuum tryk: 0,4 bar
  • Poseskærer: ja
  • Bredde x dybde x højde: 37,5 x 20,5 x 10,5 cm
  • Vægt: 1,04 kg

#4 OBH Nordica Fresh Food Sealer 7944 - Billig vakuumpakker

BEDSTE PRIS:
(Produktet er udgået) kr.
((Produktet er udgået))

OBH nordica er et kendt dansk mærke, som producerer elektriske køkkenapparater til en fornuftig pris. Her har de lavet en vakuumpakker i et enkelt sort design, så du kan sikre dine fødevarer 5 gange længere holdbarhed end konventionelle opbevaringsmetoder.

  • Simpelt design
  • Nem og hurtig betjening med 3 simple knapper
  • Prøv produktet i 100 dage og se om det er noget for dig
Forhandler Totalpris Læs mere

Derfor skal du vælge OBH Nordica Fresh Food Sealer 7944

OBH Nordica har udstyret denne med et vakuumtryk på 0,75 bar, og den har en vakuumhastighed på 9 liter pr. Minut. Vakuumpakkeren har en effekt på 110 watt og en vægt på 1,94 kg., hvilket indikerer, at det er en ganske robust vakuummaskine til en god pris!

I pakken medfølger selvfølgelig også nogle poser i forskellige størrelser, som er en god start. Du vil hurtigt opdage, at du har brug for mere end én størrelse, fordi hvis du først bliver vant til at bruge vakuumpakkeren i hverdagen, så vil du komme til at bruge den til at muligt. Det er jo trods alt en rigtig god måde at vakuumpakke rester fra middagen, som kan fryses og bruges en anden dag, da vakuumpakningen også beskytter mod frostskader. Du kan også buge maskine til at vakuumpakke helt enkelte ting som fx. en halv citron eller ligenende.

Nem montering og i brug

Med denne maskine ønsker OBH Nordica at vise dig, hvor nemt det er at vakuumpakke dine overskydende fødevarer, så vi kan reducere madspild og dit madbudget. Grundlæggende er der flere fordele ved at vakuumpakke sine fødevarer, og dem kan du læse mere om længere nede i denne artikel, men det skal også være nemt, fordi ellers kommer det aldrig til at blive en vane i det danske og travle køkken. Derudover skal det også være en pæn maskine, fordi vi det skal være nemt, skal maskine stå lige for hånden. Dét har OBH Nordica prøvet at opnå med denne maskine, og det er lykkedes dem ret godt. Der er 3 knapper; forsegling, afbryder-knap og en forsegling samt vakuum-knap. Desuden er maskinen ganske nem at tage i brug, da du trykker på de to knapper på hver sin side af maskinen, hvilket får maskinen til at åbne sig. Læg posen med dine fødevarer ind i maskinen – et godt stykke over forseglertrådene -, og luk låget godt ned igen. Det skal lige sige klik, før den sidder helt perfekt, og derefter kan du starte forseglingen og vakuumprocessen. Når du er færdig med at bruge den, at det vigtigt, at du ikke presser låget helt ned så det siger ‘klik’, da det kan ødelægge pakningerne, men ellers er der ikke noget du skal tage højde for.

OBH Nordica laver også deres egne poser, som passer til maskinerne, og de kan selvfølgelig også benyttes i mikrobølgeovn og i simrende vand, hvilket gør dem ideelle til vakuumpakning af fødevarer, der skal tilberedes på sous vide-metoden. Du kan selvfølgelig også bruge andre vakuumposer, men hold øje med at kvaliteten af poserne er den samme samt bredden og længden. Ellers vil du ikke opnå samme resultat.

OBH Nordica tilbyder, at du kan prøve produktet i 100 dage, og hvis du ikke er tilfreds, får du pengene retur. Der

Produktdetaljer: 

  • Effekt: 110 watt
  • Vakuumindstillinger: 1
  • Vakuumhastighed: 9 liter/min.
  • Vakuum tryk: 0,75 bar
  • Poseskærer: nej
  • Bredde x dybde x højde: 37,5 x 20,5 x 10,5 cm
  • Vægt: 1,04 kg

#5 Witt Smart Vakuumpakker - Vakuumpakker med integreret poseskærer

BEDSTE PRIS:
524,00 kr.
(Kitchenone.dk)

Witt har selvfølgelig også designet og produceret en vakuumpakker, som passer perfekt i designet med deres sous vide maskine ‘Smart sous vide’. Designet er flot og lækkert og skiller sig ud fra mængden, da det er en robust maskine, som har en god pris og en integreret poseskærer.

  • Smart og stort betjeningsdisplay
  • Fokus på en god forsegling
  • Integreret poseskærer
Forhandler Totalpris Læs mere
Kitchenone.dk $ 524,00 Gå til forhandler

Derfor skal du vælge Witt Smart Vakuumpakker

Witt Smart Vakuumpakker har et moderne udtryk, og den fås både i hvid og i sort. Den har en forstærket front, hvilket gør maskinen mere holdbar og robust, og samtidig giver den også et jævnt udtryk. Helt grundlæggende skiller denne vakuumpakker sig ud fra de andre på markedet ift. maskinens design, fordi den har det store display på låget, hvor der er 7 knapper, og lys, der indikerer hvor langt i processen maskinen er. Låget tages op ved holde knapperne i siden inde.

Maskinen er lavet med omtanke på at fødevaren skal tilberedes via. sous vide tilberedningsmetoden, og derfor har de lagt ekstra meget fokus på selve forseglingen af vakuumposen. Det ødelægger jo fødevaren, hvis der kommer vand ned til den, og der findes seriøst ikke noget mere træls end at få ødelagt sit kød, når det har været under tilberedning i så mange timer.

Witt fremhæver selvfølgelig også de mange fordele, som der er ved at bruge en vakuumpakker i hverdagen. De fremhæver bl.a den forlængede holdbarhed af dine fødevarer, maksimere smagen af kødet ved at vakuumpakke kødet med marinade eller krydderurter

10 – 20 sekunder tager vakuumprocessen

Maskinens vakuumtryk er på 0,8 bar, hvilket indikerer en stærk vakuumpakker, og den bruger 130 watt, hvilket er det højeste i denne test indtil videre, men de to ting gør bl.a. at vakuumprocessen tager mellem 10 og 20 sekunder. Det er inkl. at fjerne alt luften og forsegle posen. Selve forseglingsprocessen tager mellem 6 og 10 sekunder.

Med Vakuumpakkeren er der selvfølgelig også nogle poser, så man kan komme i gang med at bruge den med det samme. De er i forskellige størrelser, og efterfølgende vil det typisk være muligt at købe poser fra Witt fra den forhandler som du vælger. Du kan også bare lægge nogle forskellige størrelser samme tid, som du køber maskinen.

Som en ekstra smart feature, så indeholder maskinen selvfølgelig en poseskærer, så du nemt og enkelt kan skære poserne i de størrelser, som passer bedst til dine fødevarer. Det er en fordel at have poseskæreren lige i nærheden, fordi du gar typisk for den imens du er i gang med at gøre kødet klar til at komme ned i posen, og der er det rart at have poseskæreren lige i nærheden. Det giver desuden også et meget mere præcis og lige cut, hvilket er vigtig for forseglingen af posen.

Produktdetaljer: 

  • Effekt: 130 watt
  • Vakuumindstillinger: 1
  • Vakuum tryk: 0,8 bar
  • Poseskærer: ja
  • Længde x dybde x højde: 40 x 20,6 x 10 cm
  • Vægt: 2,7 kg

 

Guide til valg af vakuumpakker i denne vakuumpakker test

Der er flere forskellige ting, som du skal tage højde for inden du investere i din næste vakuumpakker, og derfor har jeg samlet en række specifikationer, funktioner og andet vigtig viden, som du kan bruge for at træffe dit valg når du køber en vakuumpakker.

  • Vakuum tryk: Trykket bliver målt i bar, og har stor betydning for, hvor hurtigt og kraftigt maskinen suger luften ud af posen. Leder du efter en kraftig vakuumpakker skal du op på de 0,8 bar.
  • Vakuumhastighed: Vakuumpakkerens vakuumhastighed har betydning for hvor hurtig den er til at suge alt ilten ud af posen. Nogle leverandører oplysninger endda, hvor mange sekunder selve vakuumprocessen tager, men det er ikke alle, som gør det. En fornuftig vakuumpakker siger mellem 9 og 12 liter ud pr. Minut.
  • Forseglingen: Denne del er næsten lige så vigtig som selve vakuumprocessen, da det kræver en god forsegling for at posen skal forblive luftfri. Nogle maskiner har to forseglingsstriper, hvilket kan være godt, hvis man skal være ekstra sikker.
  • Poseskærer: Nogle vakuumpakkeren kan bare mere end andre. Hvis du bare er ude efter en helt simpel maskine, så behøver du muligvis ikke en vakuumpakker med alle mulige funktioner, men hvis du vil have en vakuumpakker, som gør det let for dig at tage vakuumpakkeren frem, så skal du have én med en poseskærer. En poseskærer er smart, fordi den lavet et clean cut, hvilket er vigtigt når du skal forsegle posen.
  • Beholder til poser: Det samme gælder en integreret beholder til poserne, fordi så er det hele samlet et sted. På den måde ligger poserne ikke og flyder et eller andet sted, men du har det hele samlet, så du nemt kan tage vakuumpakkeren frem når du har brug for den. Det vil også øge chancen for at du tager den frem selv når du har travlt.
  • Design og vakuumpakkeren størrelse: Dette er jo altid en smagssag, netop fordi design og smag er meget forskelligt. Det er dog tydeligt, at de nyere maskiner passer designmæssigt mere ind i nutidens køkken, og der tages højde for det her med, at det skal være nemt, hvis det skal blive en vane i køkkenet. Størrelsen på maskinen kommer and på de køkken – kan maskinen stå fremme? Eller skal den pakkes ned i et skab eller i en skuffe hver gang? Det er jo ingen hemmelighed at hvis maskinen står fremme er der større chance for at den bliver brug oftere. Det er jo netop hverdagsmaden, der har godt at at blive vakuumpakker, så det får en længere holdbarhed.
  • Pris: Jo flere funktioner maskinen her, jo dyrere er den. Normalt betaler man jo også mere for kvalitet, da pris og kvalitet hænger sammen. Men det er også muligt at finde en god vakuumpakker til en god pris, hvilket du har set i denne artikel.
  • Vakuumpakker til sous vide tilberedning: Hvis du leder efter en vakuumpakker, fordi du skal vakuumpakke dine fødevarer, som skal tilberedes på sous vide tilberedningsmetoden, så skal du have en vakuumpakker, som laver en god forsegling. Ellers kan man ødelægge fødevarerne.
  • Ekstra tip: Når du vakuumpakker fødevarer, så har man tendens til at vælge eller skære nogle poser, som der er meget større end hvad der egentlig er brug for. Når man tilbereder maden med sous vide, er det virkelig vigtigt, at vandet ikke løber ind til kødet, og derfor kan man godt lave posen lidt større end forventet. Det samme gælder hvis du vakuumpakker noget meget fugtet, som vakuumpakker prøver at suge ud. Her vil det også være nødvendigt, at vælge en ekstra stor pose, for at være sikker på at vandet ikke skubber sig ud.
  • Køb af poserne: Når du køber din vakuumpakker, følger der som regel altid poser med, så du kan blive klog på hvilken størrelse du mest har brug for og efterfølgende håber producenten selvfølgelig, at du vil blive ved med at købe deres poser, hvilket normalt fås der hvor du også købte din vakuumpakker.
    Det er selvfølgelig ikke helt normale poser, der bliver brugt til vakuumeringen. Poserne er meget mere kraftige, og så tåler de fleste poser også både simrende varmt vand og mikrobølgeovn. Det er selvfølgeligt forskelligt fra producent til producent, men sådan plejer det at være. Nogle leverandører af vakuumpakkere producerer også deres egne poser, og nogle hævder endda, at det kun er deres egne poser der virker på deres maskiner. Ved at bruge deres poser, er man nok helt sikker på at kvaliteten på både vakuumprocessen og forseglingen er i top. Men nogle maskiner kan altså sagtens ‘tåle’ poser fra en anden producent (det har jeg selv oplevet med min egen).

4 fordele ved at bruge vakuumpakker

  • Forlæng holdbarheden af dine produkter
  • Bibeholder næringsstoffer og smagen
  • Intensiverer marinadeprocessen
  • Frostsikrer dine fødevarer

Dette er 4 ekstremt gode fordele ved at vakuumpakke nogle af dine fødevarer, og de 4 fordele er også grunden til at du skal investere i en god og effekt vakuumpakker, som du nemt kan bruge i hverdagen.

Når du vakuumpakker fødevarer og fjerner ilten, så danner du nemlig en beskyttende atmosfæren, så der ikke bliver dannet bakterier, da bakterier kræver ilt for at kunne leve. Derfor forlænger man også holdbarheden i op til fem, gange så meget, men du skal ikke tro, at det er alle bakterier, som holder sig væk. Mælkesyrebakterier og nogle andre bakterier godt danne sig i fødevaren, men der er også en masse bakterier, som ikke bliver dannet, og det – sammen med fjernelsen af ilten – er med til at forlænge holdbarheden på dine madvarer i op til fem gange mere ned normalt. Dette er også med til at mindske madspild og ikke mindst dit madprojekt. Vi danskere har det med at smide utrolig meget mad ud, og nu har du muligheden for at lade dine rester leve en del længere. Desuden kan nu også købe madvarer, som der snart går ud og så vakuumpakke det og fryse det ned.

Madvarerne bibeholder også deres næringsstoffer og ernæringsmæssige egenskaber samt smagen, så maden holder sig velsmagende og lækker, som da den være frisklavet.

Desuden kan en vakuumpakker også bruges til at intensiverer marinadeprocessen på kød, da kødet har meget nemmere ved at trække den til sig, når den er blevet vakuumpakket. Kødet behøver altså ikke være flere timer på køl, hvis det bliver vakuumpakket sammen med marinaden og lagt ind i køleskabet.

Den sidste fordel for nu, er at dine fødevarer bliver bedre sikret mod frost, hvis du vakuumpakker dem. Når du lægger dine fødevarer i fryser, er der nemlig chance for at de får frostskader, og så kan du altså ikke spise dem. Fødevarerne skal altså pakkes godt ind, når de skal lægges ned i fryseren!

Hvad kan vakuumpakkes, og hvad kan ikke?

Du kan rent faktisk vakuumpakke alt hvad du vil, men nogle varer skal der tages lidt mere vare på end andre. Det er nemlig ikke alle fødevarer, der kan tåle at bliver sat under så højt pres. Her tænkes der specielt på forskellige former for udskæringer af fisk, da det kan mase den.

Luftige boller eller brød bør heller ikke vakuumpakkes, da det har behov for luft, og det samme gælder andre former for fødevarer, der indeholder luft.

Ellers er der fri mulighed for at vakuumpakke forskellige former for fødevarer, og du kan altid bare prøve dig frem – man finder hurtigt ud af det hvis fødevaren er for ‘sart’.

Et godt tip er dog, at det der skal vakuumpakkes ikke indeholder for meget væske. Hvis der er for meget væske i, så kan det påvirke vakuumprocessen, da den ville forsøge at suge det ud. Det er i det hele taget en dårlig idé at vakuumpakke flydende mad, da vakuumprocessen og den flydende væske højst sandsynligt vil reagerer negativt mod hinanden, og det vil ikke lykkedes vakuumpakkeren at suge luften ud. Hvis man skal vakuumpakke en suppe eller lign., så anbefales det, at man fryser den flydende substans, hvis det altså er nødvendigt.

Men til alle de madvarer, som tåler, at blive vakuumpakket. Man vakuumpakker typisk middagsrester eller hvis man laver en ekstra stor portion for at dele den ud til flere forskellige portion, som man så kan fryse ned. Som nævnt tidligere oppe, så holder maden sig bedre i fryseren, hvis det bliver vakuumpakket. Maden bliver beskyttet på en helt anden måde, hvilket er en fordel, hvis du kan lide at fryse portioner ned til de lidt mere travle dage.

Det er også en fordel at vakuumpakke andre fødevarer, som fx citroner, grøntsager, kød, pålæg og alt andet, som har værdi for dig at gemme.

Vakuumpakkere til sous vide tilberedning

Som du nok har har opdaget, er der flere gode grunde til at investere i en vakuumpakker, men de er blevet betydeligt mere populære de sidste par år, fordi markedet for sous vide maskiner til den private forbruger er eksploderet. Når du tilbereder mad med en sous vide maskine skal fødevaren vakuumpakkes med krydderier eller en marinade for at opnå det bedste resultat. Det skyldes, at når fødevaren skal ned i vandet, må der på ingen måde komme vand ned til kødet, da det vil ødelægge kødet. Desuden skal al luft ud af posen, så kødet ikke ligger i toppen af vandet, da det ikke vil give en optimal tilberedning af kødet.

Hvis du er i tvivl om sous vide tilberedningsmetoden, og gerne vil læse mere om hvordan man kan opnå perfekt tilberedt kød og andre fødevarer næsten uden at røre en finger, så læse vores artikel om sous vide maskiner og andre gode tips til hvordan du bruger en sous vide maskine.

FAQ

Hvilken er den bedste Vakuumpakker?

Vi har vurderet, at den bedste vakuumpakker er Foodsaver V2860, da den har alle de funktioner, som er nødvendige for at få et godt resultat. Det er samtidig en maskine, der er nem at bruge i hverdagen og af utrolig høj kvalitet. Læs hele artiklen, for at finde den der passer bedst i dit køkken.

Hvilke fordele er der ved at bruge en vakuumpakker?

Dine madvarer bibeholder langt flere næringsstoffer samt smagen. Desuden er det også med til at øge holdbarheden af fødevarer op til fem gange så meget. På den måde kan vi undgå madspild og du kan spare nogle penge på dit madbudget.

Kan alle madvarer vakuumpakkes?

Stort set alle madvarer kan vakuumpakkes, men der er selvfølgelig nogle ting, der ikke kan fx bestemte afskæringer af fisk, fordi det vil blive mast, men også andre fødevarer, som indeholder meget ilt og helt flydende væsker fx supper.