Varmeblæser Test: 5 bedste varmeblæsere i test (Juli 2024)

Af Frederikke Thuesen Jensen BAdge
Frederikke Thuesen Jensen

I mange år havde Frederikkes familie et af Skandinaviens største brandhouse indenfor køkkenudstyr, så hendes viden inden for køkkenudstyr og de forskellige brands i branchen er meget høj.  Mange gange... Læs mere

4
Bedste keramiske

Nedis HTIF30FYW

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Læs med i vores varmeblæser test, hvor vi tester og anmelder 5 af slagsen.
En god varmeblæser kan være en gamechanger på kolde dage, hvor du har brug for ekstra varme for at holde varmen og din radiator ikke er nok.
Med den rigtige varmeblæser får du nemt en ekstra varmekilde uden at skulle investere i en kaminovn for at få den ønskede temperatur og slippe af med kold luft. Forskellige varmeblæsere er fantastiske til at sikre en hurtig opvarmning og der findes et hav af varmeblæsere på markedet, så der er en varmeblæser til enhver smag.

I sammenligningstabellen herunder har vi samlet en oversigt over de 5 varmeblæsere og deres fordele og ulemper.
I købsguiden længere nede sætter vi fokus på, hvilke parametre der er værd at have med, når du skal købe din første eller næste varmeblæser. Med den perfekte varmeblæser er du klar til at sikre dig en behagelig temperatur uanset hvor koldt det er.

Stadler Form Anna

Bedst i test

Fordele
 • pros-icon.svg To varmeindstillinger
 • pros-icon.svg 2000 Watt
 • pros-icon.svg Lavt støjniveau
 • pros-icon.svg Moderne design, der passer ind i ethvert rum
 • pros-icon.svg Varmeelementet er keramisk

Detaljeret gennemgang

I vores varmeblæser test vinder varmeblæseren fra Stadler Form Anna. En keramisk varmeblæser i et lækkert stilrent design, der passer i et moderne hjem.

Derfor skal du vælge Stadler Form Anna

Stadler Form Anna varmeblæseren er en effektiv varmeblæser med 2 varmeindstillinger. Den vinder vores varmeblæser test ved at være en keramisk varmeblæser, ved at have et lækkert design og ved at have en vælteafbryder. 

Den keramiske varmeblæser har et lækkert, slankt design, der fås i både sort og hvid. Designet passer ind i ethvert rum i dit hjem og er lille og slank nok til f.eks. at passe ind under dit skrivebord til at holde dine fødder ekstra lune. 

Varmeblæseren har to indstillinger, så du kan justere temperaturen. Varmeblæseren har flere fordele bl.a. et keramisk varmeelement. Et keramisk varmeelement gør, at du kan regulere hvor effektiv din varme er. Har man eks. en keramisk varmeblæser på en lav varmeeffekt, bruger din varmeblæser mindre strøm. 

Varmeelementet bliver også automatisk slået fra, når rummet opnår den temperatur, du vil have. På den måde fungerer den også som en sikring mod overophedning. Falder temperaturen derimod, går varmeelementet automatisk i gang igen. Det betyder, at denne varmeblæser sørger for en stabil temperatur i dine rum. 

Denne varmeblæser har en automatisk vælteafbryder, dvs. der er installeret et autosluk i denne varmeblæser. Det er absolut en af de bedste varmeblæsere, du kan finde. 

TriStar KA-5039

Bedste billige

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg God pris
 • pros-icon.svg Beskyttet mod overophedning
 • pros-icon.svg 2 varmeindstillinger
 • pros-icon.svg Funktion til at kunne cirkulere kold luft
 • pros-icon.svg Håndtag så den let kan flyttes

Detaljeret gennemgang

I vores varmeblæser test vinder denne varmeblæser prisen som bedste billige. Denne lille varmeblæser er perfekt til mindre rum og så har den en pris, hvor alle kan være med.

Derfor skal du vælge TriStar KA-5039

Denne varmeblæser vinder testen som bedste billige. Du kan flere steder finde den til sølle 149 kr.

Det er en lille og funktionel varmeblæser, der er perfekt til mindre rum som dit kontor, værelse eller badeværelse. Den er nem at betjene og nem at håndtere og flytte fra rum til rum, fordi den er udstyret med et lille håndtag i toppen.

Denne varmeblæser kommer med justerbar termostat som har forskellige indstillinger. Denne varmeblæser med termostat sikrer både en hurtig opvarmning af dit værelse med enten 1000 eller 2000 Watt, som gør det går hurtigt med at opvarme dit rum. Den er samtidig beskyttet mod at blive overophedet, så du kan trygt bruge den som en ekstra elvarmer om vinteren.

Varmeblæseren er en bordventilator, der både fungerer om vinteren og sommeren. Det justerbare termostat kommer nemlig med, foruden de to indstillinger til varme, den smarte funktion at ventilatoren kan kører uden varme og blot sprede kølig luft ud i dit rum eller soveværelse. Denne varmeblæser er dermed ideel både på kolde vinterdage, hvor du vil have lidt ekstra varme. Men også på varme sommerdage, hvor du vil køles ned. De smarte funktioner gør denne varmeblæser til et rigtig godt køb.

El-Björn VF 9B

Bedste premium

Fordele
 • pros-icon.svg Maks effekt på 9000 Watt
 • pros-icon.svg Transportabel
 • pros-icon.svg Kraftig og industriel design, der kan holde til en del
 • pros-icon.svg Cee-indgang

Detaljeret gennemgang

Varmeblæseren her vinder prisen som bedste premium. Det er samtidig testens mest kraftfulde med en maks effekt på 9000 watt, der kan varme selv det koldeste rum op.

Derfor skal du vælge El-Björn VF 9B

Af alle varmeblæsere i denne test vinder denne for bedste premium. Det er en yderst kraftig blæser, hvor du virkelig får varme for pengene. Det er den perfekte blæser til dit værksted, din kælder, din havestue eller dit vaskerum – kort sagt et rum, hvor du enten går efter et rustikt look eller æstetikken ikke er det vigtigste. Det er dermed intet problem, f.eks. at arbejde i dit værksted om vinteren.

Arbejder du på en byggeplads, som murer, tømrer eller butik er dette også den perfekte industrielle blæser at tage med på arbejde. Denne blæser kan holde til lidt af hvert. Det er den eneste varmeblæser, der har så høj en effekt. Det skyldes, at den har en kraftig motor til ventilation. 

Det er en el varmeblæser med cee-indgang, så den kan bruges på stikkontakter på byggepladser, hvor man ofte har behov for mere el.   

Den er bygget i et robust design, har et støjniveau der er lavt og er udstyret med en sikring, der slukker blæseren, hvis den overopheder. Den er både lavet til at du kan transportere den rundt, men den kommer med en vægkonsol, så du kan hænge den op.

Nedis HTIF30FYW

Bedste keramiske

Fordele
 • pros-icon.svg God pris
 • pros-icon.svg Kraftig og industriel design til dit værksted
 • pros-icon.svg Keramisk blæser
 • pros-icon.svg Bærbar med håndtag

Detaljeret gennemgang

Varmeblæseren her vinder for bedste keramiske varmeblæser. Den er i stand til at varme op til 3000 Watt og kan også bruges om på varme sommerdage som ventilator.

Derfor skal du vælge Nedis HTIF30FYW

Denne blæser vinder som bedste keramiske blæser. Det, at det er en keramisk varmeblæser gør, at du kan indstille på blæserens effektivitet – dvs. hvor effektivt varmen kommer ud. Hvis du sætter den på en lav indstilling, vil du bruge mindre strøm og med denne type er du sikret en stabil temperatur på dit værksted eller i din havestue.

Udseendet vil være et minus for nogen, men pga. dens gule farve er den faktisk smart til at lyse op i dit værksted, så den er nemmere at få øje på. Den er samtidig fremstillet i metal, som gør den meget robust og gør, at der skal meget til før den går i stykker.  

Denne blæser kommer i et robust design, som netop gør den passer godt ind på dit værksted. Den har et varmeelement, der er effektivt ift. energi. Du skal heller ikke være bekymret for om din blæser overopheder – for sker det, er den sikret, så blæseren blot slukker.

Denne blæser kommer med 2 varmeindstillinger til de kolde vinterdage, hvor det kan være ulideligt at være i værkstedet pga. kulde. Den kommer samtidig også med en ventilator, der kan blæse kold luft til de varme dage om sommeren. 

Adax Heater VV9T

Bedste bordventilator

Fordele
 • pros-icon.svg Tre varmeindstillinger
 • pros-icon.svg Termostaten er mekanisk og du får samtidig varmeindstillinger
 • pros-icon.svg Transportabel
 • pros-icon.svg Sikret mod den overophede

Detaljeret gennemgang

Denne vinder prisen som bedste bordventilator. Den er designet så den ligner en lille radiator og så får du hele 3 varmeindstillinger med denne blæser.

Derfor skal du vælge Adax Heater VV9T

Denne blæser vinder bedst i test som bedste bordventilator. Den har hele 3 varmeindstillinger, som sikrer dig at når du opvarmer dit værelse, din stue eller køkken, kan du få lige præcis den varme du vil med denne blæser.

Du kan både installerer den på 800 watt, 1200 watt og 2000 watt alt efter dit behov.

Blæseren her har et sjovt, hvidt design, der gør den ligner en lille radiator. Det gør den snildt kan passe ind i det rum, du ønsker at varme op, fordi den går godt i spænd med de fleste former for design.

Det er en blæser, du blot skal sætte til en strømkilde før den virker. Det gør den er yderst nem at installere for mere varme i dit hjem til når vinteren viser lige rigeligt med tænder. Den er transportabel, så du kan flytte den lige derhen hvor du vil. 

Med denne blæser skal du ikke bekymrer dig for om den overopheder. I dette tilfælde slår den fra med den sikring, der er installeret. 

Det er værd at bemærke at denne blæser er lidt dyr. Til gengæld får du også 3 varmeindstillinger, så du kan tilpasse varmen i rummet lige den temperatur, du ønsker. 

Guide

Hvad kan en varmeblæser?

En varmeblæser er god til både at opvarme rum, hvor din radiator ikke er nok. Den er dyr som en primær varmekilde, men på en kold vinterdag er dette udstyr perfekt til at tilføre varme hurtigt og med høj effekt. En varmeblæser er også effektiv, hvis du skal tørre noget, f.eks. tøj.

En el varmeblæser eller elektrisk varmeblæser, hvor du bare skal slutte din varmeblæser til strøm, er også genial, hvis du arbejder på en byggeplads og skal opvarme en skurvogn eller er i gang med at bygge et hus og skal opvarme et tomt lokale.

Vil du kunne være i din udestue eller på dit værksted om vinteren kan en blæser med varme også være et godt køb. Med en sådan blæser behøver du ikke nogen videre stor installation og nogle af de blæsere vi inkluderer i denne test, er netop beregnet og designet til et værksted eller en udestue.

En blæser til varme har mange plusser ift. en radiator eller brændeovn. Den kan f.eks. flyttes rundt, så der kommer varm luft lige hvor du ønsker. På de fleste varmeblæsere kan du indstille temperaturen, så du kan tilpasse den præcis som det passer dig. Flere varmeblæsere kan også indstilles til at sende køligere luft ud i dit lokale, så din varmeblæser også virker på varme dage om sommeren.

De bedste varmeblæsere har kort sagt mange funktioner. Med en varmeblæser, så er du sikret en nem måde enten en opvarmning af et lokale eller hvis du skal tørre noget hurtigt.

Sådan vælger du den bedste varmeblæser

Der er forskellige parametre, der kan være vigtige at kigge efter, når du skal købe en ventilator til varme. Der er mange gode varmeblæsere på markedet med mange funktioner, så det kan være detaljer, der afgør hvilken varmeblæser du vælger.

Prisen er selvfølgelig også vigtig at kigge på. Prisen kan varierer alt efter størrelsen, antal watt og designet. Det kan være dyrt at have en blæser som din primære kilde til varme. Når du kigger på prisen, kan det også være en god idé at have dit forbrug med i tankerne.

Det er også muligt at købe en varmeblæser med timer. Her kan du indstille din varmeblæser til at kører et bestemt antal timer.

Hvor skal din blæser til varme være?

Et vigtigt parameter at have med, når du skal købe en blæser er selvfølgelig, hvor din blæser skal stå henne.

En ventilator til varme, der skal passe i et mindre rum, skal kunne noget andet og eks. have en anden størrelse end en større blæser. Her er en bordventilator f.eks. perfekt. Disse er ofte transportable og nemme at have at gøre med.

Med en mindre blæser behøver du heller ikke nødvendigvis så mange watt, hvis rummet du vil opvarme er mindre. På den måde sparer du også penge.

En bordventilator med et mindre antal watt er også perfekt i dit sommerhus, din kolonihave eller i din bil. Her er det også vigtigt, at du går efter en transportabel blæser, så du f.eks. kan flytte den rundt alt efter hvor du vil have den henne.

Skal du have en blæser til dit værksted eller din arbejdsplads – arbejder du f.eks. på en byggeplads, som tømrer eller butik – er det en god idé, at kigge efter en mere kraftfuld ventilator med flere watt. Vil du have en blæser til dit værksted eller din arbejdsplads, kan det være godt at købe en blæser i et mere robust design.

Vil du gerne have en blæser til dit værksted eller din byggeplads, kan det være en god idé at købe en blæser med et cee-stik.

Design

Designet på din blæser er naturligvis vigtigt. Designet skal spille sammen med det rum, du ønsker at have din blæser i, så designet passer med din overordnede æstetik. Vil du have en blæser i din stue er designet naturligvis et vigtigt parameter at have med, hvorimod en blæser til dit værksted måske ikke behøver at være den flotteste.

Støjniveau

Støjniveauet på din blæser spiller også en rolle ift. hvor din blæser skal stå. Skal du have din blæser på dit værksted eller på en byggeplads, gør det måske ikke det store at den larmer. Her er du i forvejen omgivet af støj fra værktøj, lastbiler, maskiner osv., men vil du have en blæser til din stue, hvor du gerne vil have et roligt miljø, er støjniveauet selvfølgelig et vigtigt parameter.

Indstillinger

Sidst, men ikke mindst, er indstillingsmulighederne vigtige at tage højde for ift. hvor din blæser skal stå. Skal din blæser stå i din stue og fungerer som ekstra kilde til varme kan du nøjes med enkelte varmeindstillinger. Skal den derimod stå på en byggeplads eller i dit værksted og være den primære varmekilde, er det en god idé at kigge efter en blæser med flere varmeindstillinger, så du er sikker på den kan varme hele rummet op.

Er din blæser sikret, hvis den overopheder?

Et parametre du kan kigge efter er også, om din blæser er sikret mod at den overopheder. De fleste blæsere i dag kommer med netop denne sikring, så du ikke risikerer at din blæser brænder sammen, men det er naturligvis vigtigt at holde øje med i tilfælde af, at det værst tænkelige skulle ske.

FAQ

Hvilken varmeblæser er bedst i test?

Den bedste varmeblæser i test er Stadler Form Anna. Den vinder på at være keramisk, på at have en vælteafbryder og på at have et lækkert design, der passer ind i ethvert hjem.

Hvad koster en varmeblæser i strøm?

Prisen for, hvad det koster i strøm at have en blæser til varme, varierer alt efter effekten på din blæser. Et estimat lyder på, at har din blæser en effekt på 1-2 KWH koster det 3-6 kr. i timen at holde den kørende. Generelt er det dog vigtigt at bemærke, at det er dyrere at have en blæser kørende hele dagen end en radiator eller brændeovn.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×