Hvad kan en varmeblæser?
En varmeblæser er god til både at opvarme rum, hvor din radiator ikke er nok. Den er dyr som en primær varmekilde, men på en kold vinterdag er dette udstyr perfekt til at tilføre varme hurtigt og med høj effekt. En varmeblæser er også effektiv, hvis du skal tørre noget, f.eks. tøj.
En el varmeblæser eller elektrisk varmeblæser, hvor du bare skal slutte din varmeblæser til strøm, er også genial, hvis du arbejder på en byggeplads og skal opvarme en skurvogn eller er i gang med at bygge et hus og skal opvarme et tomt lokale.
Vil du kunne være i din udestue eller på dit værksted om vinteren kan en blæser med varme også være et godt køb. Med en sådan blæser behøver du ikke nogen videre stor installation og nogle af de blæsere vi inkluderer i denne test, er netop beregnet og designet til et værksted eller en udestue.
En blæser til varme har mange plusser ift. en radiator eller brændeovn. Den kan f.eks. flyttes rundt, så der kommer varm luft lige hvor du ønsker. På de fleste varmeblæsere kan du indstille temperaturen, så du kan tilpasse den præcis som det passer dig. Flere varmeblæsere kan også indstilles til at sende køligere luft ud i dit lokale, så din varmeblæser også virker på varme dage om sommeren.
De bedste varmeblæsere har kort sagt mange funktioner. Med en varmeblæser, så er du sikret en nem måde enten en opvarmning af et lokale eller hvis du skal tørre noget hurtigt.
Sådan vælger du den bedste varmeblæser
Der er forskellige parametre, der kan være vigtige at kigge efter, når du skal købe en ventilator til varme. Der er mange gode varmeblæsere på markedet med mange funktioner, så det kan være detaljer, der afgør hvilken varmeblæser du vælger.
Prisen er selvfølgelig også vigtig at kigge på. Prisen kan varierer alt efter størrelsen, antal watt og designet. Det kan være dyrt at have en blæser som din primære kilde til varme. Når du kigger på prisen, kan det også være en god idé at have dit forbrug med i tankerne.
Det er også muligt at købe en varmeblæser med timer. Her kan du indstille din varmeblæser til at kører et bestemt antal timer.
Hvor skal din blæser til varme være?
Et vigtigt parameter at have med, når du skal købe en blæser er selvfølgelig, hvor din blæser skal stå henne.
En ventilator til varme, der skal passe i et mindre rum, skal kunne noget andet og eks. have en anden størrelse end en større blæser. Her er en bordventilator f.eks. perfekt. Disse er ofte transportable og nemme at have at gøre med.
Med en mindre blæser behøver du heller ikke nødvendigvis så mange watt, hvis rummet du vil opvarme er mindre. På den måde sparer du også penge.
En bordventilator med et mindre antal watt er også perfekt i dit sommerhus, din kolonihave eller i din bil. Her er det også vigtigt, at du går efter en transportabel blæser, så du f.eks. kan flytte den rundt alt efter hvor du vil have den henne.
Skal du have en blæser til dit værksted eller din arbejdsplads – arbejder du f.eks. på en byggeplads, som tømrer eller butik – er det en god idé, at kigge efter en mere kraftfuld ventilator med flere watt. Vil du have en blæser til dit værksted eller din arbejdsplads, kan det være godt at købe en blæser i et mere robust design.
Vil du gerne have en blæser til dit værksted eller din byggeplads, kan det være en god idé at købe en blæser med et cee-stik.
Design
Designet på din blæser er naturligvis vigtigt. Designet skal spille sammen med det rum, du ønsker at have din blæser i, så designet passer med din overordnede æstetik. Vil du have en blæser i din stue er designet naturligvis et vigtigt parameter at have med, hvorimod en blæser til dit værksted måske ikke behøver at være den flotteste.
Støjniveau
Støjniveauet på din blæser spiller også en rolle ift. hvor din blæser skal stå. Skal du have din blæser på dit værksted eller på en byggeplads, gør det måske ikke det store at den larmer. Her er du i forvejen omgivet af støj fra værktøj, lastbiler, maskiner osv., men vil du have en blæser til din stue, hvor du gerne vil have et roligt miljø, er støjniveauet selvfølgelig et vigtigt parameter.
Indstillinger
Sidst, men ikke mindst, er indstillingsmulighederne vigtige at tage højde for ift. hvor din blæser skal stå. Skal din blæser stå i din stue og fungerer som ekstra kilde til varme kan du nøjes med enkelte varmeindstillinger. Skal den derimod stå på en byggeplads eller i dit værksted og være den primære varmekilde, er det en god idé at kigge efter en blæser med flere varmeindstillinger, så du er sikker på den kan varme hele rummet op.
Er din blæser sikret, hvis den overopheder?
Et parametre du kan kigge efter er også, om din blæser er sikret mod at den overopheder. De fleste blæsere i dag kommer med netop denne sikring, så du ikke risikerer at din blæser brænder sammen, men det er naturligvis vigtigt at holde øje med i tilfælde af, at det værst tænkelige skulle ske.
FAQ
Hvilken varmeblæser er bedst i test?
Den bedste varmeblæser i test er Stadler Form Anna. Den vinder på at være keramisk, på at have en vælteafbryder og på at have et lækkert design, der passer ind i ethvert hjem.
Hvad koster en varmeblæser i strøm?
Prisen for, hvad det koster i strøm at have en blæser til varme, varierer alt efter effekten på din blæser. Et estimat lyder på, at har din blæser en effekt på 1-2 KWH koster det 3-6 kr. i timen at holde den kørende. Generelt er det dog vigtigt at bemærke, at det er dyrere at have en blæser kørende hele dagen end en radiator eller brændeovn.