Opdateret maj 2023

Vaskemaskine test 2023 | Se de 8 bedste maskiner i test

I vores vaskemaskine test anmelder vi de 8 bedste vaskemaskiner på markedet lige nu. En vaskemaskine er uerstattelig og måske det mest brugte apparat i et almindeligt, dansk hjem. Af samme grund findes der en overflod af modeller på markedet, og vi tilføjer derfor jævnligt nye modeller, så du kan være sikker på at finde en opdateret liste.
Af Oliver BAdge
Oliver

Our ratings take into account a product's cost, features, ease of use, customer service and other category-specific attributes. All ratings are determined solely by our editorial team... Læs mere

VIS ALLE (3) ANBEFALINGER Button Icon

Vi har researchet og gennemsøgt markedet for at finde de bedste produkter til dig, og de parametre du skal være opmærksom på. Udover at sammenligne vaskemaskinernes fordele og ulemper, vurderer vi også deres individuelle egenskaber som: kapacitet, lydniveau, energimærke og funktioner.

I vores købsguide går vi i dybden med ovennævnte egenskaber og giver dig en liste over nice-to-have-funktioner, så du er sikker på at finde den bedste model for dig.

4.5
star star star star star
TestScore TestScore
Info

Our ratings take into account a product's cost, features, ease of use, customer service and other category-specific attributes. All ratings are determined solely by our editorial team.

Vis vurderinger Arrow icon up
 • Brugeranmeldelser
  4.5
 • Kapacitet
  4
 • Støjniveau
  5
 • Tørrevne
  4.5
 • Energivenlighed
  4.5
Fordele
 • pros-icon.svg God kapacitet til en mindre familie
 • pros-icon.svg Energieffektiv vaskemaskine med økonomisk motor
 • pros-icon.svg Doseringssystem sikrer den rette mængde vaskemiddel for skånsom vask
 • pros-icon.svg Støjsvag vaskemaskine 72db
Ulemper
 • cons-icon.svg For lille kapacitet til en større familie med meget vasketøj

Detaljeret gennemgang

Denne Miele vaskemaskine er bedst i test og perfekt til den mellemstore familie med for eksempel to voksne og ét barn takket være kapaciteten på 7 kg. Her er der både plads til at vaske større mængder tøj til hele ugen eller klare en lille, hurtig vask. Selvom kapaciteten er den laveste i vores test, så vinder modellen på brugervenlighed og effektiv rengøringsevne til en god pris.

Brugervenlighed

Hos Forbrugerrådet Tænk har modellen har vundet prisen som den mest brugervenlige i deres vaskemaskine test. Maskinen har mange smarte programmer, som til og med vasker tøjet yderst skånsomt takket være det særlige CapDosing-doseringssystem. Med automatisk dosering er du sikret, at du hverken kommer til at bruge for lidt eller for meget vaskemiddel til dit beskidte tøj, som derfor i sidste ende vil holde i længere tid. Sammenlignet med andre Miele vaskemaskiner på markedet støjer denne model mere og er mindre energieffektiv, til gengæld er prisen lavere, mens den vasker lige så godt som de dyrere modeller.

God hastighed

Med 1.400 omdrejninger pr. minut er der tale om en relativt kraftfuld frontbetjent vaskemaskine, som giver et fremragende vaskeresultat hver gang, og som kan indstilles til et hurtigt program, hvis du er presset på tid: blandt dens mange fleksible programmer findes blandt andet et 20 minutters-program. Vores undersøgelser viser, at de 1400 omdrejninger ikke gælder for alle programmer. Ved finvask og uldvask bruger maskinen færre omdrejninger ved centrifugering for at skåne tøjet så meget som muligt.

ProfiEco-motoren er en kulfri motor, som er skabt til at være energibesparende og langtidsholdbar. En kulfri motor betyder nemlig mindre slid, så du kan undgå at skulle reparere eller udskifte maskinen efter få år, hvilket ellers kan være tilfældet med modeller, der ikke har en kulfri motor. Samtidig er den med et støjniveau på 72dB relativt lydsvag. Til sammenligning har Miele WTI370 WPM vaskemaskinen,med 69dB, det laveste lydniveau i vores test.

Ifølge vores analyse er modellen meget stille ved brug, særligt ved vask, hvor den er testet til 50 dB mens centrifugering kommer op på 72dB.

Praktisk

Maskinen har en udsat start-funktion, så cyklussen kan tilpasses dine daglige rutiner – sæt den for eksempel til at gå i gang med vasken en time inden, du er hjemme, så tøjet er klar til at hænge til tørre, når du ankommer.

Modellen er, ifølge Miele selv, bygget til at holde i mindst 20 år, og derfor er bygget meget robust. Vores undersøgelser viser at modellen er meget holdbar og bygget i slidstærke materialer, der ikke rykker på sig under brug.

Vores vurdering

Vores erfaringer viser at Miele WSA023 er en god og effektiv maskine til mindre familier, som ønsker en effektiv og skånsom vask, samt en vaskemaskine der kan holde i mange år frem. Vaskemaskinen har mange programmer, og for yderligere fleksibilitet har den timer-funktion. Vi vurderer derfor at den er bedst i test til mindre børnefamilier og singler med en travl hverdag.

Centrifugeringshastighed: 1400 omdrejninger pr. minut Støjniveau: 50 db vask - 72dB centrifugering Energiklasse: B Vaskekapacitet: 7 kg Vægt: 94 kg Mål: 636 x 596 x 850 mm Årligt energiforbrug: 175 kWh Årligt vandforbrug: 10340L Restfugtighed: 53% Motortype: Kulfri

Bosch WAN282I3SN

bedste billige

4.1
star star star star star
TestScore TestScore
Info

Our ratings take into account a product's cost, features, ease of use, customer service and other category-specific attributes. All ratings are determined solely by our editorial team.

Vis vurderinger Arrow icon up
 • Brugeranmeldelser
  3.5
 • Kapacitet
  3.5
 • Støjniveau
  4.5
 • Tørrevne
  4.5
 • Energivenlighed
  4.5
Bosch WAN282I3SN
Fordele
 • pros-icon.svg Activewaterplus-funktion gør at den har et lavt vandforbrug (9990L årligt)
 • pros-icon.svg Mange programmer giver god fleksibiltet
 • pros-icon.svg Mulighed for at vælge hurtigt program (15min)
 • pros-icon.svg God kapacitet på 8 kg
Ulemper
 • cons-icon.svg Har ikke automatisk dosering af vaskemiddel
 • cons-icon.svg Kan ikke styres via Wifi
 • cons-icon.svg Har ikke Aquastop

Detaljeret gennemgang

Med Bosch WAN282I3SN får du en prisvenlig vaskemaskine med flere premiumfunktioner, et godt vandforbrug og en passende kapacitet til den mellemstore familie.

Sparer på vandet

Bosch WAN282I3SN kommer med ActiveWaterplus-teknolgi, som er med til at sikre at maskinen kun bruger den nødvendige mængde vand frem for at gå efter forudindstillingerne i programmet.

De indbyggede sensorer i maskinen vurder mængden af tøj og justerer selv vandet uden at gå på kompromis med vaskekvaliteten. Vandforbruget på 9990 L årligt er det næstlaveste i vores test, kun overgået af Electrolux EW6F248G4, der ligger på 9020 L.

Langtidsholdbar motor

Det, der især gør dette til den bedste vaskemaskine til prisen er den effektive, kulfri motor, som er en såkaldt Eco Silence Drive-motor. Den er ekstra holdbar, pålidelig, meget lydsvag og så har den generelt færre bevægelige dele, færre vibrationer og dermed mindre slid. Dertil er maskinen designet med Antivibration på siderne, som gør den mere stabil og mindre larmende. Støjniveauet ligger i mellemklassen i forhold til de andre modeller i test. Den er testet til hhv. 52dB ved vask og 74dB ved centrifugering.

Smarte funktioner

Vaskemaskinen har Reload-funktion, så du slipper for at ærgrer dig over den glemte t-shirt der skulle have været med i vask eller uldsweateren der ved en fejl kom på et 60 graders program. Med reload-funktionen kan du stoppe maskinen og tilføje eller fjerne tøj efter vasken er gået i gang.

Bosch har også udstyret maskinen med SpeedPerfect, som mindsker tidsforbruget, et særligt program til mørkt tøj, så det vaskes mere skånsomt, samt et effektivt allergyplus-program der vasker 99,9% af allergenerne ud af tøjet. Disse programmer er med til at gøre denne vaskemaskine til bedste til prisen, da det ofte er programmer, der ses ved premium modeller som fx Bosch WAXH2E0LSN.

Vores vurdering

Hvis du leder efter en prisvenlig vaskemaskine med effektive premium funktioner, så er denne Bosch WAN282I3SN model et godt bud. Udover at have en god kapacitet til en mellemstor familie, så har vores undersøgelser vist, at den også er god til dig med allergi takket været allergyplus-programmet. Sammenlignet med testvinderen er denne lige så energieffektiv men mere støjende, til gengæld er vandforbruget lavere.

Centrifugeringshastighed: 1400 omdrejninger pr. minut Støjniveau: 52dB vask - 74dB centrigugering Energiklasse: C Vaskekapacitet: 8kg Vægt: 80 kg Mål: 848 x 598 x 550 mm Årligt energiforbrug: 175kwh Årligt vandforbrug: 9900L Restfugtighed: 53% Motortype: Kulfri

Bosch WAXH2E0LSN

bedste premium

4.7
star star star star star
TestScore TestScore
Info

Our ratings take into account a product's cost, features, ease of use, customer service and other category-specific attributes. All ratings are determined solely by our editorial team.

Vis vurderinger Arrow icon up
 • Brugeranmeldelser
  4
 • Kapacitet
  5
 • Støjniveau
  4.5
 • Tørrevne
  5
 • Energivenlighed
  5
Fordele
 • pros-icon.svg Antivibationssystem som mindsker larm
 • pros-icon.svg Særligt program til at fjerne pletter 
 • pros-icon.svg Frontbetjent vaskemaskine med automatisk sæbedosering
 • pros-icon.svg Mulighed for at forbinde til telefon og nyd mange funktioner
 • pros-icon.svg Stor kapacitet – 10 kg
 • pros-icon.svg Støjsvag ved vask (50db)
 • pros-icon.svg I-DOS automatisk sæbedosering
Ulemper
 • cons-icon.svg Har ikke tørretumbler indbygget
 • cons-icon.svg Har ikke dampfunktion
 • cons-icon.svg Vaske- og skyllemiddel kan ikke doseres manuelt

Detaljeret gennemgang

I vores vaskemaskine test vinder denne maskine fra Bosch prisen for at være den mest eksklusive model med flest smarte funktioner. Vores favorit feature ved modellen er den særlige pletfjerningsfunktion, som adskiller den fra de øvrige modeller i test. Dertil har den en stor kapacitet på 10 kg, hvilket er det højeste sammenlignet med de andre modeller i vores test. Modellen er bedst i test hos Råd&Rön ud af 103 testede vaskemaskiner.

Effektiv rengøring

Har du f.eks. fået en genstridig plet på yndlingsskjorten, eller er der kommet rødvin på den hvide dug? Med AntiStain Plus-programmet på denne Bosch-model, er det let at fjerne op til 16 forskellige typer pletter – alt fra fedt til blod, græs og rødvin. Maskinen justerer automatisk temperaturen, tromlens bevægelser og vasketiden til at være målrettet netop din plet. Maskinen får også en høj score i Råd & Röns vaskemaskinetest for sine gode vaskeevne.

Med Bosch’s AntiVibration-design på siderne af maskinen er den stabiliseret, hvilket reducerer irriterende vibrationer – det, der i høj grad er med til at skabe larm. Især folk, der har boet i lejlighed eller i ældre bygninger, ved, hvor forstyrrende vibrationerne kan være hos både ejeren og de omkringliggende boliger. Takket være dette nye design er denne blandt de mest støjsvage vaskemaskiner på markedet. Særligt ved vask, hvor lydniveauet er nede på 48dB. Til sammenligning ligger testvinderen fra Miele på 50dB. TIl gengæld ligger Bosch-modellen lidt højere ved centrifugering, hvor den rammer 74dB mod Mieles 72dB.

Smarte funktioner

Den kommer med Boschs i-DOS-doseringssystem. Et intelligent system, der automatisk måler den præcise mængde vand og flydende vaskemiddel, der skal bruges til hver enkelt vask – det hele er baseret på mængden af vasketøj, tøjets materiale og mængden af snavs. Det kan spare dig både irritation i huden samt penge. Vores undersøgelser viser, at den automatiske sæbedosering er meget velfungerende, men det trækker ned, at det ikke er muligt at slå funktionen fra ved alle programmer.

Ligesom WAN282I3SN -modellen har denne et effektivt AllergyPlus-program, som vasker ved højere temperatur i længere tid. Programmet giver også en ekstra skyllecyklus for at fjerne mest muligt pollen, dyrehår og støvmider fra tøjet. Programmet er testet til at fjerne 99,9% af allergenerne, så modellen her er også velegnet til dig som er allergisk.

Sidst, men ikke mindst, kommer denne model med en mulighed for at blive forbundet til appen HomeConnect, så du kan fjernbetjene den, overvåge indstillinger og modtage push-meddelelser, når vasken er færdig.

Ifølge vores analyse fungerer appen rigtig godt, men den er knapt så brugervenlig og det tager tid at sætte sig ind i de automatiske funktioner.

Vores vurdering

Vores analyse viser at hvis du ønsker en vaskemaskine med en god kapacitet til den store familie, samt flere smarte funktioner, så er dette modellen for dig.

Med pletjerningsfunktionen vurderer vi den særligt velegnet til småbørnsfamilier, der også vil elske den automatiske sæbedosering og lave støjniveau. AllergyPlus-programmet gør den også ideel for familier med allergikere.

Centrifugeringshastighed: 1600 omdrejninger pr. minut Støjniveau: 48dB vask - 74db centrifugering Energiklasse: C Vaskekapacitet: 10 kg Vægt: 82,56kg Mål: 870 x 630 x 670mm Årligt energiforbrug: 167kwh Årligt vandforbrug: 10999L Restfugtighed: 44% Motortype: Kulfri

LG F2WV708S1S

bedste kompakte vaskemaskine

Fordele
 • pros-icon.svg Lille maskine med høj kapacitet  – velegnet til hjem med lidt plads
 • pros-icon.svg Kompakt vaskemaskine
 • pros-icon.svg Testens billigste vaskemaskine
 • pros-icon.svg Automatisk sæbedosering
 • pros-icon.svg Thinq-funktion, der kan downloade ekstra programmer og kobles på stemmestyringsassistenter
Ulemper
 • cons-icon.svg Lavere omdrejningstal end andre frontbetjente vaskemaskiner
 • cons-icon.svg Ikke så kompakt som topbetjente vaskemaskiner 

Detaljeret gennemgang

Dette er en kompakt vaskemaskine fra LG har en dybde på blot 47,5 cm, hvilket gør den enormt velegnet til dig, der bor i lejlighed eller generelt bare ikke har så meget plads i hjemmet til en vaskemaskine. De fleste vaskemaskiner fylder godt, men denne kan altså passes ind de fleste steder.

At det er en kompakt vaskemaskine betyder ikke, at den ikke er rummelig eller god – tværtimod har den kapacitet på hele 8,5 kg, hvilket ifølge vores undersøgelser er rigeligt til en lille eller mellemstor familie og mere end rigeligt til enkeltpersoner eller par. Til sammenligning har testvinderen en kapacitet på 7 kg.

Og det er også en frontbetjent vaskemaskine, som er rig på funktioner og har mange af de nyttige og praktiske specifikationer, som man oftest ser på de dyrere, mere moderne modeller.

AI DD-funktion, som ved hjælp af ny, innovativ teknologi kan registrere vægten af dit tøj samt stoffets blødhed og derfra vælge det mest hensigtsmæssige program blandt de mange vaskeprogrammer, så tromlebevægelser og sæbe bliver indstillet og doseret korrekt.

Direct Drive-motoren, som giver en mere støjsvag og energieffektiv maskine. Eller muligheden for at forbinde den til hjemmenetværket og styre vaskemaskinen ved hjælp af LG’s egen app. Vaskemaskinens evne rent motormæssigt er også i top.

Vores vurdering

Med denne model fra LG får du en kompakt vaskemaskine med mange funktioner til en pris hvor de fleste kan være med. Grundet den høje kapacitet på 8,5kg anbefaler vi den til mellemstore børnefamilier, der trods begrænset plads ønsker en vaskemaskine med en stor tromle. Samtidig med den gode kapacitet, er det vores erfaring at funktioner som automatisk sæbedosering og AI DD, også gør hverdagen lettere.

Centrifugeringshastighed: 1400 omdrejninger pr. minut Støjniveau: 71dB Energiklasse: C Vaskekapacitet: 8,5 kg Vægt: 63 kg Mål: 850 x 600 x 535 mm Årligt energiforbrug: 140kwh Årligt vandforbrug: 10780L Restfugtighed: 53% Motortype: Kulfri

ASKO W4086C.S2

bedste design

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Frontbetjent model med flot, skandinavisk design
 • pros-icon.svg 10 års garanti på motoren
 • pros-icon.svg 1600 omdrejninger gør tøjet hurtigere tørt
 • pros-icon.svg Effektiv vaskemaskine med mange forskellige programmer
 • pros-icon.svg Lavt støjniveau ved vask (49dB)
Ulemper
 • cons-icon.svg Stor i bredden – ikke så kompakt vaskemaskine
 • cons-icon.svg Højt støjniveau 76dB ved centrifugering

Detaljeret gennemgang

Finske ASKO er kendt for skandinavisk-producerede hvidevarer i høj kvalitet og med fokus på bæredygtighed. Denne frontbetjente vaskemaskine giver hjemmets indretning et løft takket være det flotte og stilrene design i børstet, rustfrit stål.

Derudover er det en yderst effektiv vaskemaskine med en god, kulfri motor, der har 10 års garanti. Den centrifugerer op til 1600 omdrejninger og sikrer, at tøjet tørrer hurtigere, når det er tid til at hænge det op eller sende det videre i tørretumbleren. I følge vores undersøgelser er restfugtigheden også helt nede på 44% efter centrifugering, hvilket er det laveste i vores test.

I tests er støjniveauet i den høje ende, selvom det ligger inde for normalen for vaskemaskiner. De 76dB målt ved centrifugering er et af det højeste i vores test, så hvis du ønsker en mere støjsvag model, er denne ikke valget for dig. Til sammenligning har Miele WTI370 WPM-modellen et lydniveau på 69dB med samme omdrejningstal og vaskekapacitet.

Energiniveauet på 118kwh er det næstlaveste i vores test, kun overgået af Bosch WGG1420LSN, der ligger på 101kwh.

Den kommer desuden med mange forskellige vaskeprogrammer til alle former for snavset tøj, og du kan nemt vælge en effektiv vask med det brugervenlige og overskuelige LCD-display.

Vores vurdering

Dette er vaskemaskinen for dig der ønsker et flot design, samtidig med en god vaskemaskine. Tests viser at kapaciteten passer til en familie på fire, som også vil være glade for det lave energiniveau. Det høje lydniveau ved centrifugering opvejes efter vores mening af det lave lydniveau ved vask, da det trods alt er vasken, der tager mest tid.

Centrifugeringshastighed: 1600 omdrejninger pr. minut Støjniveau: 49dB ved vask - 76dB ved centrifugering Energiklasse: B Vaskekapacitet: 8 kg Vægt: 75,5kg Mål: 850 x 595 x 585 mm Årligt energiforbrug: 118kwh Årligt vandforbrug: 10999L Restfugtighed: 44% Motortype: Børstefri

Electrolux EW6F248G4

bedste til finvask

Electrolux EW6F248G4
Fordele
 • pros-icon.svg Woolmark Blue-certificeret vaskeprogram velegnet til uld og silke
 • pros-icon.svg Indstil selv tiden og skræddersy vaskeprogrammer ned til 14 minutter
 • pros-icon.svg Automatisk tilpasning af vask
Ulemper
 • cons-icon.svg Har ikke WiFi
 • cons-icon.svg Højt støjniveau

Detaljeret gennemgang

Blandt samtlige frontbetjente vaskemaskiner i vores test adskiller denne model fra Electrolux sig ved at have den såkaldte Woolmark Blue-certificering. Det betyder, at den har et særligt program til delikate tekstiler som for eksempel uld og silke, der sikrer, at du med ro i maven kan komme dine yndlings-sweatre, skjorter og andet i vaskemaskinen, uden at være bange for at de kryber eller bliver beskadiget på anden vis.

Den er også udstyret med SensiCare System, hvilket er et system, der betyder, at maskinen automatisk tilpasser programmets længde til fyldningens størrelse og dermed bruger mindre energi og vand – men også skåner dit tøj ved ikke at vaske det længere, end det har brug for.

Det helt smarte ved SensiCare System er, at du kan nøjes med at vaske den ene uldsweater, som måske trænger lige nu, uden det føles som ressourcespild, da maskinen altså blot tilpasser længden og vandmængden.

En ny måde at vaske på, som du bliver glad for, hvis du er typen, der spontant har brug for at rense enkelte stykker tøj.

Støjniveauet på 76dB trækker ned, da det er i den høje ende og også det højeste i vores test. Hvis du ikke har maskinen stående i et køkken-alrum eller kan lukke døren mens den centrifugerer, er det efter vores vurdering ikke et problem. Via timer-funktionen er det også muligt at sætte maskinen til at vaske mens du ikke er hjemme.

Vores vurdering

Vores analyse viser at med den gode vaskekapacitet på 8 kg egner maskinen sig godt til mindre børnefamilier, men grundet de særlige programmer til uldvask og finvask anbefaler vi den særligt til dig, der går meget i sart tøj. Dig der elsker hjemmestrik og silkeskorter, og som gerne vil kunne vaske dem med ro i maven.

Centrifugeringshastighed: 1400 omdrejninger pr. minut Støjniveau: 76dB Energiklasse: C Vaskekapacitet: 8 kg Vægt: - Mål: 847 x 0596 x 547mm Årligt energiforbrug: 138kwh Årligt vandforbrug: 9020L Restfugtighed: 53% Motortype: Kulfri

Miele WTI370 WPM

bedste vaske-tørremaskine

Fordele
 • pros-icon.svg Vaske-tørremaskine – kan både vaske og tørre
 • pros-icon.svg Vasker og tørrer hurtigt
 • pros-icon.svg AddLoad funktion gør det mulig at tilføje mere tøj efter programstart
 • pros-icon.svg Energiklasse A
 • pros-icon.svg Lavt støjniveau 69dB
Ulemper
 • cons-icon.svg Meget høj pris, da det er to maskiner i én
 • cons-icon.svg Mindre effektiv skylning

Detaljeret gennemgang

Denne vaske-tørremaskine er et fantastisk køb til dig, der ønsker en praktisk og hurtig 2-i-1-maskine med en god energiklasse og et lavt støjniveau.

Selve vaskemaskinen kan nemt konkurrere med vores ‘bedst i test’-model. Og som den enste vaske-tørremaskine i vores test udmærker den sig på en lang række andre punkter, der gør den imponerende, selv blandt andre vaske-tørremaskiner på markedet.

Dens QuickPower og Single Wash&Dry-program gør det muligt at få en effektiv vask og tørring på under en time. Dog viser tests at tøjet ikke bliver så effektivt tørret ved tørre-funktionen.

Samtidig kommer denne vaske-tørremaskine med en lang række nyttige funktioner: f.eks. ‘AddLoad’-funktionen, der gør det muligt at komme mere tøj ind i maskinen, efter den er startet. Eller [email protected], der lader dig koble maskinen til netværket og styre den med telefonen.

Eller de mange specialprogrammer, der sikrer den helt rette pleje til alt fra denim og outdoor-tøj til sort tøj, hvidt tøj og tøj, der blot trænger til en opfriskning – og meget mere.

Energiklasse A er det højeste i vores test og ifølge  Forbrugerrådet Tænk har maskinen også et lavt energiforbrug og vandforbrug. Dog viser tests også, at den kan have problemer med at få al sæben ud af tøjet.

Sammenlignet med de andre vaskemaskiner i vores test, har denne det laveste støjniveau, hvilket er med til at gøre den i top-klasse.

Vores vurdering

Vores vurdering er at 2-i-1-modellen er en god og effektiv maskine i Mieles vanlige topkvalitet. Vi anbefaler den til medium børnefamilier med max 4 personer grundet vaskekapaciteten på 8kg. Vores erfaring er at den samtidig er ideel til hjem, der grundet pladsmangel ikke kan have både vaskemaskine og tørretumbler, og derfor har brug for en smart 2-i-1-model.

Specifikationer:

 • Centrifugeringshastighed: 1600 omdrejninger pr. minut
 • Støjniveau: 69 dB
 • Energiklasse: A
 • Vaskekapacitet: 8 kg
Centrifugeringshastighed: 1600 omdrejninger pr. minut Støjniveau: 69dB Energiklasse: A Vaskekapacitet: 8 kg Vægt: 97kg Mål: 850 x 596 x 636mm Årligt energiforbrug: 220kwh Årligt vandforbrug: 10340L Restfugtighed: 44% Motortype: Kulfri

Bosch WGG1420LSN

bedste støjsvage

Fordele
 • pros-icon.svg Minimal støj under centrifugering 71dB
 • pros-icon.svg Høj kapacitet (9kg)
 • pros-icon.svg Energiklasse A – laveste årlige energiforbrug
Ulemper
 • cons-icon.svg Ikke stort udvalg af specialiserede vaskeprogrammer
 • cons-icon.svg Ikke automatisk sæbedosering

Detaljeret gennemgang

Denne Bosch-vaskemaskine har en motor udstyret med EcoSilence Drive-teknologien, der gør den til den bedste støjsvage model i vores test. Vaskemaskiner ligger i dag ofte med et støjniveau på over 75 dB, hvilket i forvejen er ret lavt. Denne model kommer helt ned på 71 dB, hvilket gør den utrolig støjsvag, og den vil være det oplagte valg til dig der ønsker en støjsvag model i en god energiklasse. Denne model er støjmæssigt kun overgået af Miele WTI370 WPM, der ligger på 69dB.

Ligesom  Bosch WAN282I3SN-modellen har denne også den smarte EcoSilence Drive-motor og  SpeedPerfect-funktionen, der reducerer vasketiden på alle programmer, hvis du er i tidsnød.

Maskinen har desuden energiklasse A-mærket. Energiklasse A er det højeste certifikat, hvidevarer kan opnå, og det er din garant for en maskine, der bruger så lidt vand og energi som muligt – og dermed er meget økonomisk i drift. Dette ses særligt på det årlige energiforbrug på 101 kwh, som er det laveste i vores test.

Vores vurdering

Bosch WGG1420LSN er til dig der især vil have en energieffektiv model med et lavt støjniveau og en stor kapacitet. Tests viser at det er den model med det laveste energiniveau og efter vores vurdering, er dette en god all-round model, der vil passe til de fleste, og hvor du får meget for pengene.

Centrifugeringshastighed: 1400 omdrejninger pr. minut Støjniveau: 71dB Energiklasse: Energiklasse: A Vaskekapacitet: 9 kg Vægt: 73 kg Mål: 848 x 598 x 588 mm Årligt energiforbrug: 101kwh Årligt vandforbrug: 10560L Restfugtighed: - Motortype: Kulfri

Se 2 tidligere anmeldte produkter

 • Bosch WAN282I3SN Chevron down

  Produktet er udgået

  4.1
  star star star star star
  TestScore TestScore
  Info

  Our ratings take into account a product's cost, features, ease of use, customer service and other category-specific attributes. All ratings are determined solely by our editorial team.

  Vis vurderinger Arrow icon up
  • Brugeranmeldelser
   3.5
  • Kapacitet
   3.5
  • Støjniveau
   4.5
  • Tørrevne
   4.5
  • Energivenlighed
   4.5
  Bosch WAN282I3SN
  Fordele
  • pros-icon.svg Activewaterplus-funktion gør at den har et lavt vandforbrug (9990L årligt)
  • pros-icon.svg Mange programmer giver god fleksibiltet
  • pros-icon.svg Mulighed for at vælge hurtigt program (15min)
  • pros-icon.svg God kapacitet på 8 kg
  Ulemper
  • cons-icon.svg Har ikke automatisk dosering af vaskemiddel
  • cons-icon.svg Kan ikke styres via Wifi
  • cons-icon.svg Har ikke Aquastop

  Detaljeret gennemgang

  Med Bosch WAN282I3SN får du en prisvenlig vaskemaskine med flere premiumfunktioner, et godt vandforbrug og en passende kapacitet til den mellemstore familie.

  Sparer på vandet

  Bosch WAN282I3SN kommer med ActiveWaterplus-teknolgi, som er med til at sikre at maskinen kun bruger den nødvendige mængde vand frem for at gå efter forudindstillingerne i programmet.

  De indbyggede sensorer i maskinen vurder mængden af tøj og justerer selv vandet uden at gå på kompromis med vaskekvaliteten. Vandforbruget på 9990 L årligt er det næstlaveste i vores test, kun overgået af Electrolux EW6F248G4, der ligger på 9020 L.

  Langtidsholdbar motor

  Det, der især gør dette til den bedste vaskemaskine til prisen er den effektive, kulfri motor, som er en såkaldt Eco Silence Drive-motor. Den er ekstra holdbar, pålidelig, meget lydsvag og så har den generelt færre bevægelige dele, færre vibrationer og dermed mindre slid. Dertil er maskinen designet med Antivibration på siderne, som gør den mere stabil og mindre larmende. Støjniveauet ligger i mellemklassen i forhold til de andre modeller i test. Den er testet til hhv. 52dB ved vask og 74dB ved centrifugering.

  Smarte funktioner

  Vaskemaskinen har Reload-funktion, så du slipper for at ærgrer dig over den glemte t-shirt der skulle have været med i vask eller uldsweateren der ved en fejl kom på et 60 graders program. Med reload-funktionen kan du stoppe maskinen og tilføje eller fjerne tøj efter vasken er gået i gang.

  Bosch har også udstyret maskinen med SpeedPerfect, som mindsker tidsforbruget, et særligt program til mørkt tøj, så det vaskes mere skånsomt, samt et effektivt allergyplus-program der vasker 99,9% af allergenerne ud af tøjet. Disse programmer er med til at gøre denne vaskemaskine til bedste til prisen, da det ofte er programmer, der ses ved premium modeller som fx Bosch WAXH2E0LSN.

  Vores vurdering

  Hvis du leder efter en prisvenlig vaskemaskine med effektive premium funktioner, så er denne Bosch WAN282I3SN model et godt bud. Udover at have en god kapacitet til en mellemstor familie, så har vores undersøgelser vist, at den også er god til dig med allergi takket været allergyplus-programmet. Sammenlignet med testvinderen er denne lige så energieffektiv men mere støjende, til gengæld er vandforbruget lavere.

  Centrifugeringshastighed: 1400 omdrejninger pr. minut Støjniveau: 52dB vask - 74dB centrigugering Energiklasse: C Vaskekapacitet: 8kg Vægt: 80 kg Mål: 848 x 598 x 550 mm Årligt energiforbrug: 175kwh Årligt vandforbrug: 9900L Restfugtighed: 53% Motortype: Kulfri
 • Electrolux EW6F248G4 Chevron down

  Produktet er udgået

  Electrolux EW6F248G4
  Fordele
  • pros-icon.svg Woolmark Blue-certificeret vaskeprogram velegnet til uld og silke
  • pros-icon.svg Indstil selv tiden og skræddersy vaskeprogrammer ned til 14 minutter
  • pros-icon.svg Automatisk tilpasning af vask
  Ulemper
  • cons-icon.svg Har ikke WiFi
  • cons-icon.svg Højt støjniveau

  Detaljeret gennemgang

  Blandt samtlige frontbetjente vaskemaskiner i vores test adskiller denne model fra Electrolux sig ved at have den såkaldte Woolmark Blue-certificering. Det betyder, at den har et særligt program til delikate tekstiler som for eksempel uld og silke, der sikrer, at du med ro i maven kan komme dine yndlings-sweatre, skjorter og andet i vaskemaskinen, uden at være bange for at de kryber eller bliver beskadiget på anden vis.

  Den er også udstyret med SensiCare System, hvilket er et system, der betyder, at maskinen automatisk tilpasser programmets længde til fyldningens størrelse og dermed bruger mindre energi og vand – men også skåner dit tøj ved ikke at vaske det længere, end det har brug for.

  Det helt smarte ved SensiCare System er, at du kan nøjes med at vaske den ene uldsweater, som måske trænger lige nu, uden det føles som ressourcespild, da maskinen altså blot tilpasser længden og vandmængden.

  En ny måde at vaske på, som du bliver glad for, hvis du er typen, der spontant har brug for at rense enkelte stykker tøj.

  Støjniveauet på 76dB trækker ned, da det er i den høje ende og også det højeste i vores test. Hvis du ikke har maskinen stående i et køkken-alrum eller kan lukke døren mens den centrifugerer, er det efter vores vurdering ikke et problem. Via timer-funktionen er det også muligt at sætte maskinen til at vaske mens du ikke er hjemme.

  Vores vurdering

  Vores analyse viser at med den gode vaskekapacitet på 8 kg egner maskinen sig godt til mindre børnefamilier, men grundet de særlige programmer til uldvask og finvask anbefaler vi den særligt til dig, der går meget i sart tøj. Dig der elsker hjemmestrik og silkeskorter, og som gerne vil kunne vaske dem med ro i maven.

  Centrifugeringshastighed: 1400 omdrejninger pr. minut Støjniveau: 76dB Energiklasse: C Vaskekapacitet: 8 kg Vægt: - Mål: 847 x 0596 x 547mm Årligt energiforbrug: 138kwh Årligt vandforbrug: 9020L Restfugtighed: 53% Motortype: Kulfri
 
Miele-WSA023-transformed.png

Miele WSA023 vaskemaskine

Bosch-WAN282I3SN.png

Bosch WAN282I3SN

Bosch-WAXH2E0LSN.png

Bosch WAXH2E0LSN

LG-F2WV708S1S-transformed.png

LG F2WV708S1S

ASKO-W4086C.S2.webp

ASKO W4086C.S2

Electrolux-EW6F248G4.webp

Electrolux EW6F248G4

Miele-WTI370-WPM.webp

Miele WTI370 WPM

Bosch-WGG1420LSN.png

Bosch WGG1420LSN

TestScore TestScore
Info

Our ratings take into account a product's cost, features, ease of use, customer service and other category-specific attributes. All ratings are determined solely by our editorial team.

4.5
star star star star star
4.1
star star star star star
4.7
star star star star star
- - - - -
Centrifugeringshastighed 1400 omdrejninger pr. minut 1400 omdrejninger pr. minut 1600 omdrejninger pr. minut 1400 omdrejninger pr. minut 1600 omdrejninger pr. minut 1400 omdrejninger pr. minut 1600 omdrejninger pr. minut 1400 omdrejninger pr. minut
Støjniveau 50 db vask - 72dB centrifugering 52dB vask - 74dB centrigugering 48dB vask - 74db centrifugering 71dB 49dB ved vask - 76dB ved centrifugering 76dB 69dB 71dB
Energiklasse B C C C B C A Energiklasse: A
Vaskekapacitet 7 kg 8kg 10 kg 8,5 kg 8 kg 8 kg 8 kg 9 kg
Vægt 94 kg 80 kg 82,56kg 63 kg 75,5kg - 97kg 73 kg
Mål 636 x 596 x 850 mm 848 x 598 x 550 mm 870 x 630 x 670mm 850 x 600 x 535 mm 850 x 595 x 585 mm 847 x 0596 x 547mm 850 x 596 x 636mm 848 x 598 x 588 mm
Årligt energiforbrug 175 kWh 175kwh 167kwh 140kwh 118kwh 138kwh 220kwh 101kwh
Årligt vandforbrug 10340L 9900L 10999L 10780L 10999L 9020L 10340L 10560L
Restfugtighed 53% 53% 44% 53% 44% 53% 44% -
Motortype Kulfri Kulfri Kulfri Kulfri Børstefri Kulfri Kulfri Kulfri
Brugeranmeldelser 4.5 3.5 4 - - - - -
Kapacitet 4 3.5 5 - - - - -
Støjniveau 5 4.5 4.5 - - - - -
Tørrevne 4.5 4.5 5 - - - - -
Energivenlighed 4.5 4.5 5 - - - - -
Tjek billigste pris Set til 4.999 kr. Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
Elgiganten.dk På lager
Set til 9.999 kr. Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon Set til 6.499 kr. Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon Set til 12.395 kr. Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
Homeshop.dk På lager
Set til 17.995 kr. Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
køle-møller På lager
Set til 6.601 kr. Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
×

Sådan vælger du den bedste vaskemaskine

Markedet for vaskemaskiner udvikler sig hele tiden og maskinerne får løbende flere funktioner og opgraderinger. De parametre der oftest er forskel på er: kapacitet, centrifugeringsevne, støjniveau og programmer.

Dit valg af vaskemaskine kommer i høj grad an på behov og præferencer i det enkelte hjem. Hvor mange mennesker bor I sammen, hvor meget tøj vasker I og hvad er jeres budget.

Det er blot få spørgsmål ud af mange, du bør kunne besvare, før du foretager dit valg.

I nedenstående købsguide stiller vi skarpt på, hvilke tekniske specifikationer der har betydning for dit valg af frontbetjent vaskemaskine.

5 gode råd inden du køber din næste vaskemaskine

 • Hav en idé om, hvor meget tøj der generelt vaskes i dit hjem på ugentlig basis, før du køber en ny vaskemaskine. Længere nede i købsguiden giver vi et overblik over kapacitetsbehov for forskellige familiesituationer.
 • Gør op med dig selv, hvilke funktioner du har brug for: Mange nye vaskemaskiner kommer med specialprogrammer, der gør det muligt at vaske ekstra hurtigt, skånsomt, økonomisk eller miljøvenligt. Find ud af, hvad der betyder mest for dig.
 • Overvej, om du skal have en ny vaskemaskine med indbygget tørretumbler. Disse modeller vil ofte være lidt dyrere, men de kan spare dig meget plads og er vældig praktiske.
 • Tænk på, om lydniveauet er en vigtig faktor for dig. Bor du f.eks. i etageejendom, kan en larmende vaskemaskine betyde gene for dine naboer og i sidste ende dig, da du skal tænke mere over, hvornår du kan bruge den.
 • Wifi-forbindelse: Som med så mange andre hårde hvidevarer og apparater i hjemmet, kommer mange vaskemaskiner nu med muligheden for at blive forbundet til hjemmenetværket. Det kan være en smart måde at styre maskinen på, mens du f.eks. er på arbejde. Endnu smartere er det, hvis maskinen er af samme mærke som dine andre hvidevarer, da de ofte kan styres under én app. Hvis det er vigtigt for dig, kan det også blive styrende for, hvilken model du køber.

Kapacitet: Hvor stor en vasketromle har du brug for?

Din vaskemaskines kapacitet siger noget om, hvor meget tøj du kan vaske af gangen, og dette er klart et af de vigtigste faktorer at tage stilling til, før du køber din nye model. Især for familier og andre husholdninger, der tæller mere end én eller to personer, kan en vaskemaskine hurtigt blive for lille og komme på overarbejde.

Du bør først og fremmest overveje, hvor ofte du vasker tøj: Hvis du bor alene og ikke vasker tøj særligt ofte, kan du slippe afsted med en mindre maskine. Har du derimod en stor familie og en kæmpe bunke vasketøj, der aldrig synes at blive mindre, kan en større vasketromle hjælpe dig med at nå til bunds. Energieffektivitet spiller også ind her – hvis du ikke vasker meget tøj, kan du ende med at spilde både strøm og vand på at starte maskinen hver gang for blot at vaske et par t-shirts. Bor du derimod i en stor familie, som altid fylder maskinen helt op, vil det i det lange løb være billigere med en stor maskine.

Dit budget spiller også ind: De større maskiner vil ofte være dyrere. Det er helt simpelt fordi, de er større og også ofte har flere funktioner.

Tænk også over, hvilken type tøj du skal vaske. Bor du, som de fleste af vores læsere, i Danmark, vil vasketøjskurven formentlig rumme færre små shorts og lette toppe og flere jeans, tykke bluser og andet varmt tøj – alle ting, der optager ekstra plads i maskinen og derfor kan kræve en større tromle.

Herunder er en vejledende guide til kapaciteten i de forskellige tromlestørrelser:

 • 5 kg – velegnet til personer, der bor alene – har plads til cirka 25 t-shirts
 • 6 kg – velegnet til par – har plads til cirka 30 t-shirts og en enkelt dyne
 • 7 kg – velegnet til en lille familie – har plads til cirka 35 t-shirts og en dobbeltdyne
 • 8 kg – velegnet til en mellemstor familie – har plads til cirka 40 t-shirts og en dobbeltdyne
 • 9 kg velegnet til en stor familie – har plads til cirka 45 t-shirts og en stor dobbeltdyne
 • 10, 11, 12 og 13 kg – velegnet til meget store familier og har plads til henholdsvis 50, 55 og 60 t-shirts samt flere dyner af normal størrelse

Kilde: Hernebaydomestic.co.uk

Centrifugeringsevnen har betydning for tørretiden af dit tøj

Er du også i tvivl om, hvilken centrifugeringsevnen du har brug for?

Jo bedre og hurtigere, din maskine kan centrifugere, des kortere tid vil det tage at tørre tøjet – uanset om du hænger det op eller kommer det i tørretumbleren. Derfor er der også her et økonomisk, miljømæssigt og tidsmæssigt perspektiv at overveje.

Det er dog ikke blot så simpelt som jo hurtigere, jo bedre. Noget tøj – f.eks. uld – kræver lavere hastighed for ikke at blive slidt eller ødelagt, og hvis du centrifugerer en bomuldsskjorte for hurtigt, vil den generelt have mange krøller, som kan blive sværere at glatte ud. Heldigvis kommer mange maskiner med programmer til de forskellige tekstiler, som tager højde for den slags.

Jo flere omdrejninger, en maskine har, des dyrere er den som regel også.

Nedenfor kan du se, hvilke hastigheder du skal bruge til dit tøj.

 • 800 RPM (omdrejninger i minuttet) er velegnet til sarte tekstiler som uld og silke
 • 1200-1400 RPM er velegnet til almindelig vask af bomuldstøj – f.eks. t-shirts, jeans og skjorter. Det kan dog anbefales at vælge den lave ende, hvis du vil skåne tøjet mest muligt.
 • 1600 og op er godt, hvis du vasker håndklæder, viskestykker, sokker, underbukser og andre ting, hvor du ikke behøver at bekymre dig om, hvor krøllet det bliver, men hvor det er hensigtsmæssigt at nedsætte tørretiden mest muligt.

Her er det også en god idé at kigge på restfugtigheden efter centrifugering på de enkelte modeller, da de giver et godt billede af, hvor meget tøjet skal tørre efterfølgende. I vores test spænder restfugtigheden fra 44%-53%.

Hvor lydsvag skal din vaskemaskine være?

Støj er en stor faktor, når det kommer til hårde hvidevarer, og nogle larmer mere end andre. Vaskemaskinen er en af de maskiner, der kan lave rigtigt meget støj – særligt i slutningen af vaskeprocessen, hvor centrifugeringen går i gang, og tromlen slynger tøjet rundt i høj hastighed.

Hvor meget støj, du kan tolerere, afhænger af dig, og hvordan I har indrettet jer i hjemmet. Bor du i en toværelses lejlighed i en bygning fra 1800-tallet, kan du godt regne med, at en vaskemaskine med et højt støjniveau vil være svær at abstrahere fra. Den vil formentlig få både din og de omkringliggende lejligheder til at ryste under centrifugeringen, og du kan nok også godt vinke farvel til at vaske i nattetimerne – i hvert fald hvis du ønsker at kunne sove.

Hvis du derimod bor i et større hus og kan gemme maskinen væk i et afsides bryggers, behøver du i mange tilfælde nok ikke at gå så meget op i, hvor meget maskinen larmer – for du kommer næppe til at høre den.

Det er selvfølgelig noget, du selv må vurdere ud fra din bolig. Det er i al fald vigtigt at være opmærksom på, før du foretager dit køb, da du i nogle tilfælde også vil betale ekstra for, at maskinen er støjsvag – noget, du måske/måske ikke har behov for.

Betyder støj noget for dig, vil det formentlig glæde dig at vide, at vi er nået langt rent i forhold til at minimere vibrationer og støj fra vaskemaskiner, og maskiner i dag generelt er væsentligt mindre støjende end for nogle år siden.

Niveauer af støj – et overblik

Producenter af vaskemaskiner vil altid notere støjniveauet – det er et nummer i decibel (dB). Det kan dog være svært at afkode, hvis man ikke har nogen referenceramme, så den har vi lavet her.

OBS: Du kan finde tallet på energimærket. Vær opmærksom på at se efter det maksimale støjniveau, som maskinen opnår under centrifugering. Vær også opmærksom på, at lyden fordobles, hver gang tallet øges med 3dB, så de ‘små’ spring betyder meget.

 • 71dB – ekstra stille

Vælg en ekstra stille maskine, hvis den f.eks. skal stå ved siden af dit – eller dine børns – soveværelse, eller hvis du bare bor på lidt plads og har i sinde at bruge maskinen om natten, mens du eller familien sover. Denne vil du næppe kunne høre, selv under centrifugering.

 • 72-73dB – stille

Skal vaskemaskinen f.eks. stå i et køkken eller ved siden af soveværelset, kan du også gå med en stille model på op til 73dB. Støjniveauet vil ikke være på et niveau, hvor det er forstyrrende for dagligdagens aktiviteter og samtaler. Den vil heller ikke larme så meget, at det er umuligt at sove, hvis den kører om natten. Under centrifugeringen vil den larme mere end en ekstra-stille model, men hvis du og familien ikke er personer, der vågner let, kan det også godt gå an.

 • 74-77dB – normalt støjniveau

En maskine på dette støjniveau vil du tydeligt kunne høre, og den er ikke velegnet til at stille i nærheden af et soveværelse. Den kan også være forstyrrende om dagen, hvis du f.eks. har den stående i køkkenet eller i nærheden af stuen. Når den centrifugerer, vil den være relativt højlydt. Det anbefales ikke at bruge denne maskine om natten, hvis der er folk, der skal sove. Bemærk også, at vaskemaskiner, der hører under ‘normalt støjniveau’ spænder over et bredt spektrum: En model på 77dB vil larme dobbelt så meget som en på 74dB.

 • 78db eller mere – larmende

En vaskemaskine på 78dB kan kategoriseres som larmende. En maskine med dette støjniveau egner sig bedst til at placere i en kælder eller ude i et skur, hvor du ikke kommer til at høre den. Alternativt kan den bruges, når du ikke er hjemme.

I vores test spænder støjniveaut fra 69-76db, så de ligger alle indenfor normalen.

Kulfri eller traditionel motor?

Uanset om du kigger på vaskemaskiner, køleskabe eller andre former for hårde hvidevarer, er der god sandsynlighed for, at du er faldet over formuleringen ‘kulfri motor’. Men hvad betyder det?

Motoren på en vaskemaskine består af flere komponenter, heriblandt to stykker kul. Disse bliver slidt med tiden, og du kan risikere at skulle skifte dem efter nogle år.

En kulfri motor har, som navnet antyder, intet kul, og dermed har du et par reservedele mindre at bekymre dig om. Det betyder, at din vaskemaskine generelt har længere holdbarhed, og rigtig mange modeller med kulfri motor kommer i dag også med 10 års motorgaranti.

Og fordelene stopper ikke her: En vaskemaskine med kulfri motor er generelt også mere støjsvag, og så vil den typisk bruge mindre vand, hvilket gør den mere energi- og miljøvenlig.

Ulempen er, at du også betaler for det – en kulfri model vil nemlig ofte være dyrere end den traditionelle. Det er også værd at være opmærksom på, at det er muligt at finde modeller, som ikke er kulfri, men som stadig har et fornuftigt energiforbrug og er støjsvage.

Vand- og strømforbrug samt støjniveauer er alle ting, du kan få oplyst ved at kigge på de enkelte modellers energimærke. Hvorvidt en maskine er ‘kulfri’ kan dog være en god indikator – og så er kulfri modeller som sagt mere holdbare.

Alle vaskemaskiner i vores test har kulfri motor og derfor generelt meget holdbare og støjsvage.

Hvilke funktioner og programmer er vigtige for dig?

Nyere vaskemaskiner kommer med en lang række vaskeprogrammer – nogle mere nyttige end andre. De helt avancerede modeller har f.eks. programmer, som er specialdesignet til at vaske denim, outdoor-tøj eller lignende, hvilket måske er rart at have – men ikke livsnødvendigt.

Der er dog andre ting, som vil være svære at leve uden:

 • Skåneprogram

Dette er et program til uld, silke og andre følsomme tekstiler, som ikke kan tåle høje temperaturer og hastigheder. Et skåneprogram vil foregå med lavere temperaturer og lavere omdrejninger under centrifugering for at undgå slid på tøjet. Har du uldsweatre, silkeskjorter eller andre ting, som skal have særlig behandling, er et skåneprogram et must.

 • Hurtigt program

For de fleste vil det også være ganske nyttigt med et hurtigt program, så du hurtigt kan vaske den t-shirt eller bluse, som du glemte at få med ved sidste læs, og som du skal bruge om et par timer. De fleste maskiner i dag kommer med hurtige programmer – nogle kan vaske dit tøj på under et kvarter. En vaske- og tørremaskine kan i nogle tilfælde både vaske og tørre tøjet på under en time med det hurtigste program.

 • Eco-vask

Et eco-vaskeprogram er et strøm- og vandbesparende program. Typisk vil det tage længere tid at vaske tøjet på eco-programmet, men til gengæld er der altså penge at spare, hvis du har tid til at vente.

 • 90 graders vask

90 graders-programmet er som regel det med den højeste temperatur. Det er meget varmt vand, og det kan af og til være nødvendigt. Det er sjældent, at du har brug for at vaske dit almindelige tøj på 90 grader – faktisk vil det som regel slide unødvendigt meget på det og måske få det til at krybe. Til gengæld kan du have brug for de høje temperaturer, hvis du f.eks. skal vaske sengetøj, klude eller andet, hvor alle bakterier skal dræbes. Har du eller nogen i familien f.eks. været syge, kan det være en god idé at vaske al sengetøj ved høj varme.

‘Nice to have’-funktioner

Nyere vaskemaskiner kommer med en del smarte funktioner, som kan være rare at have. Her gennemgår vi de vigtigste, så du kan tage stilling til, om det er noget, du vil kigge efter, når du skal købe din næste maskine.

Mulighed for at styre maskinen med app

Mange nyere vaskemaskiner kommer – ligesom så mange andre hårde hvidevarer til hjemmet – med muligheden for at styre maskinen med en app. Dette er især en smart funktion, hvis din vaskemaskine er af samme mærke som andre af dine hvidevarer, da de ofte kan styres under samme app.

Med en app-styret vaskemaskine kan du f.eks. sætte den igang, mens du er ude af huset, og dermed time vasken til du kommer hjem. Du kan også i nogle tilfælde følge med i, hvor langt din maskine er med vaskeprogrammet.

Timer funktion

Og er din maskine ikke app-styret, er der stadig en sandsynlighed for, at du kan time vasken. Igen er det smart, da du f.eks. kan sørge for, at tøj er færdigt med at vaske, præcis når du er hjemme. På den måde undgår du, at det ligger og er vådt for længe, hvilket kan gøre, at det danner bakterier og kan lugte jordslået.

Dampsystem

Nogle maskiner kommer med et dampsystem, som sender meget varm damp ud i slutningen af vaskeprogrammet. Det er smart, fordi den høje temperatur dræber stort set alle bakterier og allergener – men uden at slide på tøjet, som ellers ville ske, hvis vandet kom op på samme temperatur.

Denne funktion er smart at have, hvis du f.eks. er plaget af husstøvmider eller andre allergener.

FAQ

Hvilken vaskemaskine er bedst i test?

Den bedste vaskemaskine i test er Miele WSA023, som er en støjsvag og energieffektiv maskine til en mindre familie. Med 10 års garanti på motoren er det en maskine, der vil holde til mange vaske.

Hvad skal jeg kigge efter i en ny vaskemaskine?

Det er en god idé at kigge på vaskekapaciteten, støjniveauet, mængden af programmer og funktioner (f.eks. app-styring) og energimærket, som indikerer, hvor energieffektiv den er.

Hvor lang levetid har en vaskemaskine?

Det kommer meget an på brugen af den. Mange fabrikanter lover 10 års garanti på motoren, men der er andre reservedele som vandslanger og filtre, der ikke vil holde i lige så lang tid.

Kan man rense sin vaskemaskine med opvasketabs?

Man kan godt rense sin vaskemaskine med opvasketabs - det er særligt godt hvis den lugter. Læg 3-4 opvasketabs i tromlen og sæt en kogevask igang.

Hvor ofte skal vaskemaskinen renses?

Det afhænger igen af brugen af den. Hvis du vasker ofte, er det en god idé at køre et renseprogram en gang om måneden.

Hvilken vaskemaskine bruger mindst strøm?

Vaskemaskiner med energimærke A bruger generelt mindst strøm. I vores test bruger Bosch WGG1420LSN med 101 kwh mindst strøm.

Er Miele bedre end andre mærker?

Miele vaskemaskiner er generelt meget anerkendt for deres gode og holdbare kvalitet. Ofte ligger de i toppen i diverse tests, også i vores, hvor Miele WSA023 er den bedste i test.

Kilder vaskemaskine

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

 • Flag Råd & Rön Chevron down

  Råd og Rön er det svenske svar på Forbrugerrådet Tænk og har ligeledes en lang række uvildige tests af apparater og produkter til husholdningen.

  Se deres test af vaskemaskiner her

  • Bosch WAXH2E0LSN 71 points
  • Miele WSA023 69 points 
  • ASKO W4086C.S2 60 points
 • Flag Forbrugerrådet Tænk Chevron down

  Forbrugerrådet Tænk er det største Danske forbrugerorganisation, som bl.a. udfører uvildige tests af husholdningsapparater og produkter. Læs deres test af vaskemaskiner her

  • Bosch WAXH2E0LSN 70 points
  • Miele WSA023 “Mest brugervenlige”
 • Flag Amazon.co.uk Chevron down

  På Amazon kan man finde brugeranmeldelser fra hele verden. Disse anmeldelser er ofte lange og detaljerede omkring produktets funktioner, samt plusser og minusser ved brug. Vi har fx kigget på anmeldelser af Miele WSA023. Se anmeldelserne her

 • Flag Google Shopping Chevron down

  På Google Shopping har du mulighed for at se de samlede anmeldelser foretaget af et produkt på tværs af de webshops der sælger produktet. 

  Vi har blandt andet kigget på anmeldelser af Bosch WAXH2E0LSN, se dem her