Bedsteitest.dk

Ventilator badeværelse test (2021) → GUIDE + Test af produkter!

I denne ventilator badeværelse test er Pax Passad 31 Ventilator med hygrostat & bevægelsessensor kåret som testvinder. Dette er den på baggrund af den fleksibilitet og brugervenlighed, der følger med ved at vælge netop denne model. Læs med i artiklen og bliv klogere på, om det er den rigtige, eller om der er en anden, der passer bedre til dig.

author img Skrevet af Rikke Vestergaard yes icon

En ventilator på badeværelset kan være et must have, hvis der er tendens til en høj luftfugtighed eller, hvis man ikke har mulighed for at lufte ud ved hjælp af et vindue. For meget fugt i luften kan nemlig resultere i fugtskader og skimmelsvamp, som kan være sundhedsskadeligt. Det er derfor absolut en investering værd, hvis man vil prioritere et sundt indeklima.

Få det bedste tilbud på montering af badeværelse ventilator
Montering af ventilationssystemer anbefales at blive udført af en professionel el-installatør. Det er en fordel at indhente flere tilbud, således man sikre sig den bedste pris. Inde på 3byggetilbud.dk kan man nemt og gratis få tilsendt 3 uforpligtende tilbud fra håndværkere i nærheden. Det eneste det kræver er en beskrivelse af opgaven samt kontaktoplysninger, så man kan få tilsendt tilbuddene.

testvinder
testvinder

Testvinder: Pax Passad 31 Ventilator med hygrostat & bevægelsessensor Ø100 mm, Hvid

Denne Pax Passad 31 Ventilator udstyret med hygrostat samt bevægelsessensor kombinerer automatik og manuel styring på en måde, der gør den ekstremt brugervenlig for alle typer forbrugere i ethvert hjem.

             Klik her og se prisen
DKK
Bedste ventilator badeværelse
Pris
Billigst hos
image #1 Pax Passad 31 Ventilator med hygrostat & bevægelsessensor Ø100 mm, Hvid
kr.
Proffoutlet Læs mere
image #2 Thermex Ventilator Silent 100 CZ
kr.
LavprisEL Læs mere
image #3 Duka Ventilator Pro 30 TH med fugt- og tidsstyring
kr.
BilligVVS Læs mere
image #4 Thermex Ecoair design med hygrostat
kr.
LavprisEL Læs mere
4 0 0

#1 Pax Passad 31 Ventilator med hygrostat & bevægelsessensor Ø100 mm, Hvid - Den bedste badeværelse ventilator

BEDSTE PRIS:
kr.
(Proffoutlet)

Denne Pax Passad 31 Ventilator udstyret med hygrostat samt bevægelsessensor kombinerer automatik og manuel styring på en måde, der gør den ekstremt brugervenlig for alle typer forbrugere i ethvert hjem.

 • Automatisk fugtstyring for brugervenlighed
 • Indbygget bevægelsessensor
 • Efterløbstid for optimal ventilation selv når man ikke opholder sig på badeværelset

Derfor skal du vælge Pax Passad 31 Ventilator med hygrostat og bevægelsessensor

Pax Passad 31 er en ventilator, der er beregnet til at sidde og fungere i et vådrum såsom på badeværelset. Den er derfor yderst velegnet som ventilationssystem på ethvert badeværelse. Passad 31 er beregnet til montering til kanaler i en væg, og det er derfor en vægventilator. Den leveres inklusiv vindstop som sikrer, at der ikke kommer luft ind, når ventilatoren er slukket eller i standby.

Med en Pax Passad 31 ventilator får man automatisk fugtstyring, der gør det hele meget lettere, da man i hverdagen ikke behøver tænke over at skulle tænde og slukke og regulere på sit ventilationssystem på badeværelset. Man kan selv styre, hvilket fugtniveau samt IR som ventilatoren skal regulere sig efter automatisk. Endvidere er Passad 31 ventilatoren udstyret med en indbygget bevægelsessensor og har efterløbstid, så den stadig vil kører, selvom man har forladt badeværelset. Lydniveauet er på et minimum på kun 21 dB(A) ved 3 meters afstand, hvilket sikrer, at man ikke vil blive generet af støj fra ventilationen uanset, om man befinder sig på badeværelset eller ej.

Produktdetaljer:

 • Montering: Væg
 • Kapacitet: 95 m3/time
 • Lydniveau: 21 dB(A)
 • Energiforbrug: 4W
 • Fungerer i temperaturer: 5-35 grader
 • IP-klasse: IP44

#2 Thermex Ventilator Silent 100 CZ - Den bedste billige badeværelse ventilator

BEDSTE PRIS:
kr.
(LavprisEL)

Denne budgetvenlige Thermex Silent 100 CZ ventilator er et fremragende valg til den prisbevidste forbruger, der ønsker et ventilationssystem til en overkommelig pris, og hvor enkelhed er i højsæde, således man er fri for at tænke over ventilation i hverdagen.

 • Velegnet til badeværelser, toiletter og andre små rum i hjemmet
 • Budgetvenlig model til den prisbevidste forbruger
 • Automatisk drift for minimal involvering og brugervenlighed i hverdagen

Derfor skal du vælge Thermex Ventilator Silent 100 CZ

Thermex Silent 100 CZ er en ventilator yderst velegnet til dig, der gerne vil have høj brugervenlighed og som helst vil have at alt er automatisk, så der ikke skal justeres eller reguleres. Denne ventilator fra Thermex er særligt velegnet til badeværelser, toiletter eller andre lignende små rum i hjemmet. Den er budgetvenlig og fås til en overkommelig pris, så man ikke behøver investere alverden for at sikre sig et optimalt indeklima og den rigtige luftfugtighed på badeværelset.

Med denne Thermex Silent 100 CZ, får man en ventilator, der sikrer lav involvering og ren automatik i hverdagen. Alt fungerer pr automatik, når først ventilatoren er installeret. Den er udstyret med vindstop, således der ikke vil komme luft ind udefra, når ventilatoren er slukket eller i standby. Lydniveauet vil heller ikke genere, da det kun ligger på 27 dB(A).

Produktdetaljer:

 • Montering: Væg
 • Kapacitet: 95 m3/time
 • Lydniveau: 27 dB(A)
 • Energiforbrug: 8W
 • IP-klasse: IP45

#3 Duka Ventilator Pro 30 TH med fugt- og tidsstyring -

BEDSTE PRIS:
kr.
(BilligVVS)

Duka Ventilator Pro 30 Th er en budgetvenlig model, der er udstyret med flere funktioner, så man har mulighed for at regulere efter individuelle behov. Den er designet med fugt- og tidsstyring, således man selv kan kontrollere indeklimaet på badeværelset efter behov.

 • Budgetvenlig med flere funktioner
 • Individuel tidsstyring samt styring af fugtniveau efter behov (60-90%)
 • Udstyret med folie-lukkespjæld for forhindring af træk ved standby
 • 5 års garanti

Derfor skal du vælge Duka Ventilator Pro 30 TH med fugt- og tidsstyring

Med Duka Pro 30 TH ventilatoren får man en ventilator til en overkommelig pris, hvor individuelle behov stadig kan opfyldes. Der er nemlig mulighed for helt selv at styre fugtniveau samt tiden, som ventilationen skal køre i. Fugtniveauet kan indstilles efter behov mellem 60-90% RH, hvor Duka ventilatoren helt automatisk vil tænde, når fugten i rummet overstiger denne grænse og indtil fugtniveauet er under grænsen igen. Tidsstyringen kan indstilles til, at ventilationen skal køre i mellem 2-30 minutter. Den aktiveres ved, at man tænder for kontakten og herefter vil den køre i det antal indstillede minutter, når kontakten igen er slukket.

Foruden de enormt brugervenlige og brugbare funktioner, som sikrer, at denne ventilator fra Duka kan opfylde helt individuelle behov, så er denne Ventilator Pro 30 TH selvfølgelig også udstyret med et folie-lukkespjæld, som sørger for, at der ikke kommer luft ind, når ventilatoren er slukket eller i standbytilstand. Selvom netop denne model fås til en overkommelig pris med flere funktioner, så skal man ikke være bekymret for kvalitetsniveauet. Man har nemlig en god kvalitetssikring i, at der er hele 5 års garanti på produktet fra købsdatoen.

Produktdetaljer:

 • Montering: Væg
 • Kapacitet: 97 m3/time
 • Lydniveau: 25 dB(A)
 • Energiforbrug: 7,5W
 • IP-klasse: IP45

#4 Thermex Ecoair design med hygrostat - Den bedste miljøvenlige badeværelse ventilator

BEDSTE PRIS:
kr.
(LavprisEL)

Thermex Ecoair er en centrifugalventilator, der er udstyret med hygrostat og som ved kontinuerlig drift er usædvanlig energibesparende og lydsvag. Den kan monteres i både loft og vægge, og den er udstyret med boost funktion til ekstra ventilationsbehov.

 • Energibesparende og lydsvag i drift
 • Boost funktion for effektiv ventilation ved behov
 • Udstyret med hygrostat der kan justeres til mellem 60-90% luftfugtighed

Derfor skal du vælge Thermex Ecoair design med hygrostat

Er man særligt opmærksom på energiforbrug, og ønsker man at tage et miljøvenligt valg, er denne Thermex Ecoair ventilator det perfekte valg. Ved kontinuerlig drift er det en energibesparende model, men det er også muligt at indstille og justere til, hvis der skulle opstå et ekstra behov for effektiv ventilation.

Denne Thermex Ecoair ventilator er den model i denne test, der kan virke mest energibesparende i brug. Dens minimale energiforbrug er helt ned til 1,5W. Når den kører kontinuerligt i normalt mode, er den lydsvag og har kun et lydniveau på 20 dB(A). Thermex Ecoair er dog også udstyret med en boost funktion til ekstra behov for ventilation fx efter et bad eller lignende. Den har en indbygget hygrostat, hvor man selv kan indstille luftfugtigheden mellem 60-90%, og når luftfugtigheden kommer op over den valgte grænse, vil ventilatoren starte af sig selv helt automatisk og køre, indtil luftfugtigheden er under grænsen igen. Boost funktionen kan bruges, hvis det skal gå hurtigt, eller hvis det er nødvendigt med ekstra effektivitet.

Produktdetaljer:

 • Montering: Loft eller væg
 • Kapacitet: 15-65 m3/timen
 • Lydniveau: 20-32 dB(A)
 • Energiforbrug: 1,5-7,2W

Sådan vælger du den bedste ventilator til badeværelset

Der findes flere forskellige ventilatorer til badeværelset på markedet, der har forskellige funktioner, designs, lydniveauer mm. De fås i forskellige prisklasser, og det kan være vanskeligt at finde ud af, hvilken man skal gå efter. Læs med i dette afsnit og bliv klogere på, hvilke overvejelser man bør gøre sig, inden man investerer i et ventilationssystem til badeværelset.

Automatisk eller manuel styring?

Ventilatorer findes som manuelle, fuldautomatiske eller med delvist automatisk og manuel styring. Manuelle er typisk tilkoblet lyset på badeværelset og vil kun tænde, når man har tændt lys. Dette er ikke altid den bedste løsning, da man derved skal bruge energi på også at have tændt lys for at sikre den mest optimale luftfugtighed. Fuldautomatiske ventilationssystemer selvsagt kun pr automatik, når luftfugtigheden overstiger en vis grænse. Delvist manuelle og automatiske ventilatorer findes der flere versioner af. Nogle har hygrostater, andre tidsjustering eller boost funktion. Det er vigtigt, man gør det så let som muligt for sig selv og sørger for at investere i den ventilator, der passer bedst til egne behov.

Kapacitet

Det er ikke altid dette er aktuelt at fokusere på, men det kan være væsentligt, hvis man har et badeværelse med tendens til høj luftfugtighed, hvor der helst effektivt skal kunne komme en masse m3 igennem pr time, eller hvis man har et stort badeværelse på mange kvadratmeter.

Lydniveau

Nogle ventilationssystemer larmer mere end andre, og nogle er nærmest helt lydløse i drift. Det kan være en væsentlig faktor for nogen, og for andre betyder det ikke alverden. Det er vigtigt, man gør op med sig selv, om det er en faktor, man skal fokusere på, så man er sikker på ikke at blive genereret af ventilatoren i hverdagen, når den kører.

Få monteret din ventilator af en professionel

Lad altid en professionel autoriseret el-installatør om at montere og installere din ventilator, uanset om den skal sidde i badeværelset eller andet steds i hjemmet. Det er relativt avanceret at skulle installere et ventilationssystem, især hvis der ikke i forvejen er lavet hul i væggen til ventilationen. Men selvom der er tale om en udskiftning af en gammel ventilator på badeværelset, kan det stadig være en fordel at lade en professionel om at udføre arbejdet, da man derved er sikret, at alt bliver udført korrekt og uden fejl og mangler. Det er især vanskeligt, hvis det ikke bare er en automatisk og kontinuerlig ventilation, der skal installeres. Hvis ventilationen skal starte samtidig med, at lyset tændes, kræver det her en fagmand til at udføre arbejdet.

Sådan vedligeholder du din ventilator

Det er vigtigt indimellem at sørge for at vedligeholde ventilatoren. Det er nemt og enkelt og kræver faktisk kun jævnlig rengøring. Der kan nemlig nemt samle sig støv, som kan sætte sig fast og blokere for ventilationen, så ventilatoren ikke vil kunne fungere optimalt og sørge for den optimale ventilation på badeværelset. Sørg derfor jævnligt for at rengøre ventilatoren. Dette kan gøres med en støvsuger, hvor man hurtigt kan støvsuge støv væk med et mindre støvsugerhovede.

Gode råd til et godt indeklima

Det er ikke kun på badeværelset, man kan opleve høj luftfugtighed. Dette kan forekomme i hele hjemmet, og i værste tilfælde kan man opleve fugtskader eller skimmelsvamp, som kan være sundhedsskadeligt, og det er derfor vigtigt, man gør sit bedste for at forbedre indeklimaet. Har man ikke et vindue på badeværelset, eller oplever man generelt fugt derude, kan en ventilator være den helt rette løsning. I resten af hjemmet kan man selv gøre en masse for at sikre et sundt og godt indeklima.

Luft ud jævnligt

Udluftning er alfa omega uanset, om man bor i en ældre eller nyere bygning eller i hus eller lejlighed. Det anbefales, at man lufter jævnligt ud, gerne 2-5 gange dagligt i 5-10 minutter med gennemtræk, så luften udskiftes i hjemmet. Det er en fordel at sørge for at gøre dette i soveværelset, når man vågner, da man om natten sveder og luftfugtigheden øges.

Sørg for udluftning efter bad eller madlavning

Har man et vindue på badeværelset, bør man altid huske at lufte ud, når man har været i bad, gerne med gennemtræk. Her kan man med fordel lufte ud i længere tid, end når man lufter ud i resten af hjemmet, især hvis man tager længere, varme bade, der afgiver rigtig meget vanddamp. Hertil er det desuden altid en god idé at lufte ud efter madlavning, også selvom man har en emhætte, da denne ikke vil kunne tage al damp og lugt fra madlavningen.

Husk at benytte eventuel emhætte

Er ens køkken udstyret med en emhætte, er det helt essentielt, at man husker at benytte den, når man kokkerere. Det vil være en kæmpe hjælp i forhold til at sænke fugtniveauet ved madlavningen, selvom de sjældent kan tage al damp mm. Lad den gerne køre lidt efter, evt mens I spiser, hvis dette ikke er for generende.

Undgå så vidt muligt at tørre tøj indendørs

Bor man i lejlighed uden adgang til tørretumbler kan det være umuligt at undgå at tørre tøj, sengelinned og håndklæder mm. indendørs. Det afgiver dog en masse fugt til boligen, når man har tøj til at stå og tørre indendøre, og det er derfor enormt vigtigt, at man sørger for at lufte ud. Man kan også investere i en affugter, der kan være i brug i det rum, man tørrer tøj i. Læs mere om, hvorfor man skal investere i en affugter samt bliv guidet til at vælge den rigtige i vores affugter test.

Sørg for en jævn temperatur i alle rum

Noget af det mange gør forkert er, at man kun tænder for varmen i de rum, man primært opholder sig i, når det begynder at blive køligere udenfor. Det er dog ikke den mest optimale løsning, hverken for indeklimaet eller for pengepungen. Det giver nemlig et meget bedre indeklima, når man sørger for en jævn og stabil temperatur i hele hjemmet, og luftfugtigheden vil også lettere holdes på et acceptabelt niveau, når der ikke er temperatursvingninger mellem rummene. Desuden vil det energimæssigt være meget bedre, at man sørger for en stabil temperatur i hele hjemmet frem for at lade nogle rum være meget koldere end andre.

Sådan er denne ventilator badeværelse test udført

Denne ventilator badeværelse test er udført på baggrund af en undersøgelse af eksisterende kvalificerede testresultater samt ud fra ekspertudtalelser og forbrugeranmeldelser. Ud fra denne undersøgelse er der udvalgt nogle modeller i forskellige prisklasser, som opfylder kvalitetskrav og udmærker sig funktionsmæssigt. Der er inkluderet modeller til enhver smag og ethvert behov.

FAQ

Hvilken ventilator til badeværelset er bedst?

I denne ventilator badeværelse test er Pax Passad 31 Ventilator kåret som testvinder. Netop denne model vinder på dens alsidighed, der gør den velegnet til de fleste hjem.

Kan man selv montere en ventilator på badeværelset?

Det anbefales, at man lader en el-installatør stå for monteringen, da det kan være vanskeligt at stå med den avancerede udførsel selv. Læs med i artiklen og få hjælp til at finde et godt tilbud.

Hvad koster en ventilator på badeværelset?

En ventilator kan koste mellem 200-1.800 kr. for selve ventilationen, og hertil vil det koste, hvis man har en professionel til at montere og installere. Prisen for dette kan variere afhængig af installatør.

author img
About The Author

Info om Rikke

More About Rikke Vestergaard >