Vinkøleskab Test: 6 bedste vinkøleskabe (April 2024)

Af Frederikke Thuesen Jensen BAdge
Frederikke Thuesen Jensen

I mange år havde Frederikkes familie et af Skandinaviens største brandhouse indenfor køkkenudstyr, så hendes viden inden for køkkenudstyr og de forskellige brands i branchen er meget høj.  Mange gange... Læs mere

Caso vinkøleskab WineDuett 21
TESTVINDER

Caso vinkøleskab WineDuett 21

Du kan med fordel investere i dette vinkøleskab fra mærket Caso, hvis du leder efter en model med et flot design, stor rummelighed og mulighed for at justere temperaturen efter behov. Alt dette har vores…

Caso vinkøleskab WineDuett 21 1
Det bedste vinkøleskab

Caso vinkøleskab WineDuett 21

Caso WineDuett Touch 21 vinkøleskab 2
Til dig, der ønsker et moderne vinkøleskab

Caso WineDuett Touch 21 vinkøleskab

One2taste Scandomestic Vinkøleskab SV 90 3
Det bedste indbyggede vinkøleskab

One2taste Scandomestic Vinkøleskab SV 90

Caso Winecase 6 mini vinkøleskab 5
Det bedste billige vinkøleskab

Caso Winecase 6 mini vinkøleskab

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

I denne test af vinkøleskab kan du nemt og hurtigt få et overblik over de bedste 7 varianter på markedet. Vi har kåret vinkøleskabet WineDuett 21 fra mærket Caso til at være bedst i test, da modellen udmærket sig på parametrene: temperaturindstillinger, opbygning og pris. På listen finder du dog også modeller, der er billigere i pris eller mere højteknologiske end vores testvinder, så det kan betale sig at kigge hele listen igennem, hvis du vil finde det bedste vinkøleskab til dig.

Efter gennemgangen af de udvalgte produkter vejleder vi dig til, hvordan du finder det bedste vinkøleskab tilbud og hvad du skal holde øje med, når du er på jagt efter et vinkøleskab.

Caso vinkøleskab WineDuett 21

Det bedste vinkøleskab

Caso vinkøleskab WineDuett 21
Fordele
 • pros-icon.svg Mulighed for at justere temperaturen efter behov og inddele køleskabet i to zoner
 • pros-icon.svg Stor rummelighed, hvor der er plads til hele 21 flasker fordelt på 7 hylder
 • pros-icon.svg LED display gør det nemt at justere og overvåge køleskabets temperatur
 • pros-icon.svg Isoleret med et sikkerhedsglas med UV filter, så solens stråler ikke påvirker vinen

Detaljeret gennemgang

Du kan med fordel investere i dette vinkøleskab fra mærket Caso, hvis du leder efter en model med et flot design, stor rummelighed og mulighed for at justere temperaturen efter behov. Alt dette har vores testvinder nemlig – og så er der endda plads til 21 vine på de justerbare hylder i vinkøleskabet.

Derfor skal du vælge et Caso vinkøleskab WineDuett 21

Der er et hav af forskellige grund til, at du skal investere i dette vinkøleskab fra Caso. Først og fremmest er modellen udviklet i et stilrent design, der formår at skille sig ud uden at virke for prangende. Derudover investerer du i en rummelig variant med syv justerbare hylder, så du selv kan bestemme, hvor højt eller lavt, der skal være mellem hylderne. Afhængigt af hvordan du placerer hylderne, så kan køleskabet rumme op til 21 flasker vin.

Vinkøleskab med to zoner

En af de helt store fordele ved dette vinkøleskab er, at dine opbevarede vin altid vil have den rette temperatur. Køleskabet er nemlig udstyret med termoelektrisk køleteknik og har to forskellige temperaturzoner. Dette resulterer i, at du kan indstille den øverste zone mellem 7 og 18 grader, mens den nederste zone kan indstilles mellem 10 og 18 grader. På den måde kan du udmærket have lidt koldere vin i toppen af køleskabet, mens de nederste flasker har en lidt varmere temperatur.

Du justerer nemt på temperaturen i køleskabet via det indbyggede LED display i midten af vinkøleskabets låge. Displayet viser konsekvent de gældende grader i køleskabet, mens den justerer sig selv i temperatur. På den måde kan du hurtigt finde ud af, hvor langt den er med opgaven. Køleteknikken og en ventilator er med til at sikre, at temperaturen altid er ensartet i de to zoner.

Du finder desuden også en indvendig LED belysning i vinkøleskabet, så du altid kan se, hvad der befinder sig indeni.

Udviklet med sikkerhedsglas

Som nævnt er dette vinkøleskab udviklet i et særdeles stilrent design. Du får således en model med en glasdør med en stålramme omkring et sort kabinet. Du åbner nemt vinkøleskabet via det indbyggede stålgreb.

Køleskabslågen har desuden et to-lags isoleret sikkerhedsglas med indbygget UV filter. Denne opbygning sikrer, at flaskerne er beskyttet mod eventuelt sollys.

Produktdetaljer

 • Højde: 80,5 cm
 • Dybde: 34,5 cm
 • Bredde: 51 cm
 • Vægt: 20 kg
 • Antal hylder: 7 stk
 • Flaskekapacitet: 21 stk
 • Effekt: 140 watt
 • Lydniveau: 45 dB(A)
 • Energiklasse: B

Caso WineDuett Touch 21 vinkøleskab

Til dig, der ønsker et moderne vinkøleskab

Caso WineDuett Touch 21 vinkøleskab
Fordele
 • pros-icon.svg Moderne design i rustfrit stål og mørkt glas
 • pros-icon.svg Stor rummelighed med plads til 21 vine
 • pros-icon.svg To separate temperaturzoner, så du både kan have rød og hvid på køl samtidig

Detaljeret gennemgang

Med dette vinkøleskab får du et yderst funktionelt og moderne vinkøleskab, der har god plads til op til 21 vine. Modellen er udviklet med et design i rustfrit stål og mørkt glas – og så er glasset udviklet med en beskyttende UV teknologi. Der er desuden mulighed for at justere temperaturen i to separate zoner, så du kan få enhver type vin, som du foretrækker den.

Derfor skal du vælge et Caso WineDuett Touch 21 vinkøleskab

Hvis du allerede er lidt vild med vores testvinder, men gerne vil have et vinkøleskab med et lidt mere moderne vibe, så kan du med fordel investere i denne model, der også kommer fra mærket Caso. Generelt er opbygningen meget den samme som med vores testvinder, men denne model har dog et mere moderne design. Du får således et vinkøleskab med et ydre af rustfrit stål og mørkt glas, der i den grad vil trække opmærksom fra dine gæster. 

Køleskabets frontglas er desuden udviklet med en aromabeskyttende UV teknologi, så vinen ikke bliver påvirket, selv hvis køleskabet står lige midt i en solstribe. PÅ den måde forbliver al slags vin frisk og kølig som havde den stået i en kølig vinkælder.

Justerbare temperaturzoner

Dette vinkøleskab har plads til op til 21 flasker vin, hvor du selv vælger, hvordan de skal placeres i køleskabet. I alt er der 6 hylder som flaskerne kan fordeles på. Du kan med fordel overveje, hvordan du lægger flaskerne, idet at dette køleskab er inddelt i to individuelle temperaturzoner. Du kan således med fordel have rød- og hvidvin placeret i hver sin zone for at opnå den bedste temperatur for hver vintype.

Den øverste zone i vinkøleskabet har en justerbar temperatur mellem 7 og 18 grader. Den nederste zone kan derimod indstilles mellem 10 og 20 grader. Du skifter let mellem de forskellige temperaturer via det intuitive touch display. Du vælger desuden også selv, om du vil have blåt LED lys til- eller frakoblet, så der enten er eller ikke er lys, når du åbner køleskabet.

Produktdetaljer

 • Højde: 90,5 cm
 • Dybde: 51 cm
 • Bredde: 34,5 cm
 • Vægt: 22,5 kg
 • Antal hylder: 6 stk
 • Flaskekapacitet: 21 stk
 • Effekt: 140 watt
 • Lydniveau: 45 dB(A)
 • Energiklasse: B

One2taste Scandomestic Vinkøleskab SV 90

Det bedste indbyggede vinkøleskab

One2taste Scandomestic Vinkøleskab SV 90
Fordele
 • pros-icon.svg Fylder knap så meget, så modellen er beregnet til indbygning under en bordplade
 • pros-icon.svg To zoner med plads til hver 19 flasker, så du kan køle flere vintyper på én gang
 • pros-icon.svg Udviklet med stødabsorberende fødder for lavere lydniveau og ingen rystelser

Detaljeret gennemgang

Et vinkøleskab behøver ikke nødvendigvis at stå frit fremme i huset. Med denne model kan du i stedet skjule vinkøleskabet en smule, da den er beregnet til indbygning under en bordplade. Du får dog stadig fuld funktionalitet og så er der plads til hele 38 flasker á 70 cl i dette vinkøleskab.

Derfor skal du vælge et One2taste Scandomestic Vinkøleskab SV 90

Leder du efter et elegant vinkøleskab, der kan integreres i en bordplade e.l.? I så fald er denne model lige noget for dig. Dette er nemlig et vinkøleskab, der er designet til indbygning, så det står altså ikke frit. Det er oplagt at placere vinkøleskabet i mindre køkkener under en bordplade eller ved en køkkenø. Ved at investere i en indbygget model, så skal du desuden ikke tænke på, at dit nye vinkøleskab optager for meget plads i hjemmet.

Udviklet med stødabsorberende fødder

En særlig fordel ved denne model er, at den er udviklet med stødabsorberende fødder. Det sikrer, at vinen ligger roligt – også selvom man tramper forbi køleskabet eller åbner og lukker lågerne med meget kraft. Gummifødderne resulterer også i, at køleskabet ikke er helt så støjende som andre modeller, da nogle af vibrationerne stoppes.

Du kan desuden være sikker på, at din vin altid er dejlig kølig med denne model, da den indbyggede kompressor sikrer en hurtigt faldende temperatur igen efter, at døren har stået åben.

Faktisk kan du indstille hver side af køleskabet til forskellige temperaturer, hvis du foretrækker det. Begge sider kan indstilles mellem 5 og 18 grader, men det er muligt at have to forskellige temperaturer indstillet til hver side. På den måde kan du både have rød- og hvidvin ved den rette temperatur på én gang.

Et vinkøleskab i elegant design

Modellen er udviklet i rustfrit stål med et røgfarvet glas. Det giver et moderne vibe, som vil passe ind i de fleste hjem. Udtrækshylderne er desuden fremstillet i bøgetræ, så der er lidt elementer, der bryder det moderne og stilrene design. Du justerer desuden let på diverse indstillinger ved brug af det elektroniske display.

Produktdetaljer

 • Højde: 86,5 cm
 • Dybde: 57,3 cm
 • Bredde: 59,5 cm
 • Vægt: 48 kg
 • Antal hylder: 12 stk
 • Flaskekapacitet: 38 stk
 • Effekt: 0,53 kW på et døgn
 • Lydniveau: 44 dB(A)
 • Energiklasse: B

Vestfrost W38 Vinkøleskab

Den bedste vinkøleskab med aktivt luftfilter

Fordele
 • pros-icon.svg Indbygget kulfilter, der hjælper med at rense luften optimalt
 • pros-icon.svg Glasdøren er tonet med UV filter, så dine vine er beskyttet mod solens stråler
 • pros-icon.svg Inddelt i to temperaturzoner med plads til 19 flasker i hver zone

Detaljeret gennemgang

Det er ikke kun temperaturen, der har en indsigelse på, hvordan vinen smager, når det kommer ud af køleskabet. F.eks. har luften også en vis betydning, og derfor kan du med fordel investere i dette vinkøleskab fra Vestfrost, hvis du regner med, at vinen skal ligge til opbevaring i længere tid. Den er nemlig udstyret med et aktivt kulfilter, der renser luften.

Derfor skal du vælge et Vestfrost W38 Vinkøleskab

Hvis du gerne vil investere i et vinkøleskab, hvor du ved, at luften indeni skabet er optimalt, så kan du med fordel se nærmere på denne model fra mærket Vestfrost. Lige netop denne model er nemlig udviklet med et særligt aktivt kulfilter. Dette filter går ind og renser luften i køleskabet, så lugt o.l. ikke påvirker vinens smag. Dette er især en fordel for dig, der regner med at have nogle vine liggende over længere tid.

Derudover er vinen i køleskabet også beskyttet mod solens skadelige UV stråler, da glasdøren er tonet med UV filter. Af den grund sætter solens stråler, selv hvis de står direkte på køleskabet, ikke igangsætte en iltningsproces.

Funktionel opbygning

Dette vinkøleskab er reelt et en indbygget model, der skal placeres under en eksisterende bordplade. Udseendemæssigt er køleskabet meget enkelt i sin opbygning, hvorfor den kan passe ind i de fleste hjem. Vinkøleskabet er designet med en aluminiums front og sorte sider. Derudover er de 12 indvendige hylder udviklet i træ med sort trådhylde og træ forkant. Vær gerne opmærksom på, at disse ikke kan justeres.

I alt er der plads til 38 flasker vin i dette vinkøleskab. Modellen består af to sider, hvor der kan være 19 flasker á 75 cl i hver. Du har desuden mulighed for at indstille hver side til mellem 5 og 18 grader. De to sider køles individuelt, så du kan udmærket have den ene side koldere eller varmere end den anden. På den måde kan du både have vin til langtidsopbevaring og nogle du regner med at drikke inden for en kortere tidsramme.

Dette køleskab er udstyret med en kompressor, som netop hjælper med at tilpasse temperaturen til de indstillede niveauer. Kompressoren er endda udviklet som en vibrationsdæmpet variant, hvilket er med til at forhindre rystelser omkring køleskabet. På den måde vil bundfaldet ikke bevæge sig rundt i flasken, når de ligger til opbevaring.

Produktdetaljer

 • Højde: 82 cm
 • Dybde: 57,3 cm
 • Bredde: 59,5 cm
 • Vægt: 49 kg
 • Antal hylder: 12 stk
 • Flaskekapacitet: 38 stk
 • Effekt: 195 kW per døgn
 • Lydniveau: 45 dB(A)
 • Energiklasse: B

Caso Winecase 6 mini vinkøleskab

Det bedste billige vinkøleskab

Caso Winecase 6 mini vinkøleskab
Fordele
 • pros-icon.svg Billig i pris, men har dog også kun plads til få vine
 • pros-icon.svg Mulighed for at indstille køleskabet til en temperatur mellem 8 og 18 grader
 • pros-icon.svg Utrolig støjsvag i drift
 • pros-icon.svg En smule mere energi- og miljøvenlig end andre grundet højere energiklasse

Detaljeret gennemgang

Det kan virke som en meget dyr affære at købe et køleskab til sine vine, men det behøver det faktisk ikke at være. F.eks. kan du med fordel investere i dette mini vinkøleskab fra Caso, hvis du gerne vil spare penge på købet og ikke har brug for alverdens plads. Modellen har desuden en højere energiklasse end flere andre på denne liste.

Derfor skal du vælge et Caso Winecase 6 mini vinkøleskab

Hvis du ikke har det største budget at købe et vinkøleskab for, og ej heller har behov for et kæmpe et af slagsen, så kan du udmærket investere i dette mini vinkøleskab fra mærket Caso. Modellen har kun plads til cirka 6 flasker vin, men er nu stadig fuldt funktionel og giver god mulighed for den rette temperatur til dine vine. I alt har køleskabet en kapacitet på 9 liter. Metalhylderne er endda udtagelige, så du kan altid tilpasse køleskabet til, hvad du regner med at opbevare derinde (hvis du nu ikke kun ønsker at have vin i køleskabet).

Brugervenligt vinkøleskab

Du har mulighed for at placere dette mini vinkøleskab, hvorend det passer dig. Modellen er nemlig designet som en fritstående model, der ser pæn ud fra alle sider. Og med sin enkle sorte farve vil køleskabet kunne passe ind i de fleste rum og indretninger.

Vinkøleskabet er udstyret med en nem touch betjening, så du altid kan se, hvad temperaturen i køleskabet befinder sig på og justere denne. Du har mulighed for at vælge temperaturer mellem 8 og 18 grader. Derudover har modellen indbygget LED belysning, så du altid kan se, hvad der er inde i køleskabet.

Energivenligt og støjsvagt vinkøleskab

Der er tre yderligere fordele ved at investere i dette vinkøleskab frem for andre modeller. Først og fremmest er modellen yderst støjsvag, da den har et lydniveau på kun 30 dB(A). Du vil således ikke blive forstyrret af dette mini vinkøleskab – også selvom det er i gang med at køle temperaturen ned.

Derudover er modellen en del af energiklasse A. Selvom det ikke er den højeste energiklasse, så er det stadig et tegn på, at denne model er mere miljøvenlig end flere andre vinkøleskabe. Du vil altså ikke få en lige så dyr elregning med denne variant, hvilket er en god ting for din pengepung i længden.

Produktdetaljer

 • Højde: 50,5 cm
 • Dybde: 41 cm
 • Bredde: 26,5 cm
 • Vægt: kg
 • Antal hylder: 3 stk
 • Flaskekapacitet: 6 stk
 • Effekt: watt
 • Lydniveau: 30 dB(A)
 • Energiklasse: A

Caso WineSafe 18 indbygget vinkøleskab

Det bedste lille vinkøleskab

Fordele
 • pros-icon.svg Lille model, der nemt kan integreres i køkkenet eller spisestuen
 • pros-icon.svg Plads til 18 flasker vin på trods af den lille og diskrete opbygning
 • pros-icon.svg Lavt energiforbrug og lydniveau

Detaljeret gennemgang

Ved at investere i dette indbyggede vinkøleskab fra Caso, kan du være sikker på, at du får en enkel model, der har plads til mange flasker på trods af sin lille størrelse. Vinkøleskabet har plads til 18 flasker, der placeres på tre hylder. Du styrer nemt temperaturen via et touch display og så sikrer det lave lydniveau, at køleskabet ikke forstyrrer unødvendigt.

Derfor skal du vælge et Caso WineSafe 18 indbygget vinkøleskab

Du kan med fordel investere i dette vinkøleskab fra Caso, hvis du leder efter en lidt mindre variant, der kan integreres i køkkenet eller spisestuen. Modellen er er muligvis lille i sin størrelse, men designet sikrer, at pladsen bliver udnyttet optimalt. Af den grund er der plads til hele 18 flasker vin i dette køleskab, som kan fordeles på tre hylder. Du skal altså ikke være nervøs for, at du går på kompromis med kapacitet bare fordi din model er mere kompakt.

Vinen holdes ved en god temperatur

Du har mulighed for at opbevare både rød-, hvid- og rosévin i dette vinkøleskab, da modellen kan indstilles til en temperatur mellem 5 og 20 grader. Du indstiller nemt temperaturen via det digitale touch display – og det er naturligvis altid mulighed for at justere temperaturen, hvis du senere finder ud af, at du hellere vil have din vin lidt varmere eller koldere.

Via displayet kan du også indstille, hvor meget eller lidt lys du ønsker, at der skal være i køleskabet. Belysningen tændes desuden automatisk, når du åbner køleskabet, så du altid kan se, hvilken flaske du får fingrene i.

Du kan faktisk også beskytte din vin mod påvirkning af lys ved at opbevare flaskerne i dette vinkøleskab. Modellen er nemlig udviklet med UV glas i tre isolerende lag, der er med til at bevare vinens aroma og smag, så den ikke ilter, mens den ligger til opbevaring.

En god energiklasse

En anden fordel ved dette vinkøleskab er, at den tilhører energiklasse A. Du kan således stole på, at modellen sparer en vis grad på strømforbruger, så din elregning ikke bliver alt for voldsom. Faktisk har denne model en effekt på kun 60 watt. Derudover har vinkøleskabet også et lavt lydniveau på 39 dB(A), hvilket sikrer, at produktet ikke virker forstyrrende.

Produktdetaljer

 • Højde: 45,5 cm
 • Dybde: 55,5 cm
 • Bredde: 59 cm
 • Vægt: 28,2 kg
 • Antal hylder: 3 stk
 • Flaskekapacitet: 18 stk
 • Effekt: 60 watt
 • Lydniveau: 39 dB(A)
 • Energiklasse: A

Guide

8 gode overvejelser før du køber et vinkøleskab

Du risikerer at blive ekstremt skuffet over dit køb, hvis du ikke sætter dig ind i, hvilken type vinkøleskab du egentligt ønsker. For at undgå denne situation vil vi i dette afsnit give dig 8 gode råd til, hvad du skal overveje før du køber det første og bedste vinkøleskab, du falder over. Du er altså bedre klædt på til købet, hvis du tænker over de nedenstående pointer på forhånd.

 • Størrelse: Du kan få vinkøleskabe i mange størrelser, så det kan være en fordel at overveje, hvor meget plads du er villig til at sætte af i hjemmet til dit vinkøleskab. Husk gerne på at størrelse og kapacitet ikke altid afspejler hinanden.
 • Kapacitet: Hvor meget vin regner du med at have stående i dit vinkøleskab? Har du mange flasker i forvejen, der skal opbevares eller skal der kun være plads til nykøbte flasker kort tid inden servering? Det kan ikke betale sig at købe et vinkøleskab med ekstremt stor kapacitet, hvis du alligevel kun har planer om at opbevare et par flasker. Skal du derimod både have flasker opbevaret i længere tid og nogle til nydelsen inden for kort tid, eller bare har et stort udvalg allerede, så skal modellen gerne have en stor kapacitet.
 • Fritstående eller integreret: En vigtigt overvejelse er, om du gerne vil have modellen stående frit i hjemmet eller om den skal integreres under en bordplade e.l. Et indbygget vinkøleskab fylder mindre, men kan så til gengæld ikke flyttes efter behov.
 • Pris: Hvad er du villig til at give for dit nye vinkøleskab? Sæt gerne et realistisk budget over, hvad du har råd til at give for produktet. På den måde ved du også bedre, hvilket prisleje du skal holde dig inden for.
 • Temperaturindstillinger: De fleste vinkøleskabe har et temperaturspænd på minimum 10 grader, men du kan udmærket gå efter en model med flere indstillingsmuligheder, hvis du regner med at opbevare flere forskellige typer af vin. Du kan også overveje om du vil have et vinkøleskab, der har flere zoner, så du kan opbevare din vin ved forskellige temperaturer. F.eks. skal rødvin ikke opbevares ved samme temperatur som en hvidvin, hvis du vil bibeholde aromaen.
 • Funktioner: Det er helt op til dig selv, om du vil have et højteknologisk eller mere enkelt vinkøleskab. Nogle af de egenskaber som du kan holde øje med er display type, indbygget lys og om der er UV beskyttelse, så dine vine ikke bliver påvirket af solens stråler.
 • Lydniveau: Produktet kan godt blive irriterende at høre på, hvis det har et højt lydniveau. Af den grund vil vi anbefale dig at se efter modeller med et lavt lydniveau. Jo lavere et lydniveau, jo mindre forstyrrelser.
 • Strømforbrug: Strømforbruger er muligvis ikke det vigtigste aspekt for alle, men det kan være en god ide at holde øje med, at dit nye vinkøleskab ikke bruger alverden i strøm. I så fald bliver du nok lidt ærgerlig, når du ser din først elregning.

Find det bedste vinkøleskab tilbud

Et vinkøleskab kan være en lidt dyr investering afhængigt af, hvor stor en model du har brug for og hvor meget du forventer af dit vinkøleskab i forhold til funktionalitet og egenskaber. De lidt dyrere og højteknologiske modeller koster +5000 kroner, men det er også muligt at finde nogle lidt billigere varianter til omkring eller under 2000 kroner.

Uanset om du er på jagt efter et højteknologisk eller enkelt, et stort eller lille – eller noget helt tredje – vinkøleskab, så kan du med fordel holde øje med diverse online forhandleres hjemmesider for at finde frem til den bedste pris. Det er nemlig lettere at finde frem til det bedste tilbud på vinkøleskabe, når du allerede har sat dig for, hvilken model du vil have. Det kan altså godt betale sig at undersøge markedet på forhånd for så derefter at vente med at købe modellen til den er sat ned til et godt tilbud.

Så hvis du vil spare penge på dit vinkøleskab, skal du væbne dig med tålmodighed og vente med at købe produktet til det bliver nedsat. Heldigvis har de fleste online forhandlere regelmæssigt tilbud på diverse hvidevarer.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×