Vinterdæk Test: 5 bedste vinterdæk

Af Frederikke Thuesen Jensen BAdge
Frederikke Thuesen Jensen

I mange år havde Frederikkes familie et af Skandinaviens største brandhouse indenfor køkkenudstyr, så hendes viden inden for køkkenudstyr og de forskellige brands i branchen er meget høj.  Mange gange... Læs mere

TESTVINDER

Bridgestone Blizzak LM Vinterdæk

I gennemgangen af de bedste vinterdæk på markedet kommer man ikke udenom Blizzak LM modellen fra Bridgestone. Disse dæk findes i et hav af størrelser og er flere gange blevet rost eller kåret som testvinder…

1
De bedste vinterdæk

Bridgestone Blizzak LM Vinterdæk

2
De bedste slidstærke vinterdæk

Michelin Alpin 6 Vinterdæk

4
Et anmelderrost vinterdæk

Hankook i*cept RS 2 (W452)

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Er det på tide at skifte dæk på bilen? Så er du kommet til det rette sted, da vi i denne artikel guider dig til de bedste vinterdæk. Vi har kåret Bridgestone Blizzak LM Vinterdæk som testvinder i vores vinterdæk test, da de vil passe til de fleste forbrugere. Dækkene er bl.a. udviklet med et solidt vejgreb og en kortere bremselængde, hvilket sikrer en højere sikkerhed.

Du kan dog roligt stole på, at alle inkluderede dæk i denne test lever op til lovkrav og garanterer en god stabilitet og kontrol på selv glatte veje. Alle dækkene kan desuden købes i et hav af størrelser, så det burde ikke være svært at finde de rette dæk til din bil i vores test.

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
  • pros-icon.svg Dækstørrelse 205/55 R16 H er kåret som testvinder hos FDM med 5 ud af 6 stjerner
  • pros-icon.svg Får generelt gode testresultater, bl.a. hos Auto Bild og i køretest af SPGA
  • pros-icon.svg Udviklet med et optimalt vejgreb og forbedret bremseevne i vådt føre
  • pros-icon.svg Udstyret med DriveGuard i udvalgte størrelser

Detaljeret gennemgang

I gennemgangen af de bedste vinterdæk på markedet kommer man ikke udenom Blizzak LM modellen fra Bridgestone. Disse dæk findes i et hav af størrelser og er flere gange blevet rost eller kåret som testvinder i test, bl.a. i Tyskland, Danmark og Sverige. Helt generelt har de et godt vejgreb og et forbedret design sikrer en kortere bremselængde i vådt føre.

Derfor skal du vælge Bridgestone Blizzak LM Vinterdæk

Hvis du ikke kun har lyst til at lytte til vores bedømmelse af en type vinterdæk for at gå med dem, så kan du med fordel se nærmere på disse vinterdæk fra Bridgestone. Disse dæk har nemlig været genstand for flere tests, hvor de konsekvent scorer gode resultater. Du kan altså blot læse om dækkene hos FDM, Auto Bild, SPGA m.fl., hvis du er i tvivl om dækkenes egenskaber. Faktisk er dækstørrelsen 205/55 R16 H kåret som testvinder hos FDM i deres vinterdæk test fra 2020. I testen er dækkene blevet tildelt 5 ud af 6 stjerner.

Der er da heller intet at sige til, at disse vinterdæk imponerer, da de yder en uovertruffen præstation på sne, is og generelt i vådt føre. Dette skyldes, at vinterdækkene er fremstillet med en kombination af 2D- og 3D riller. 2D rillerne er placeret i midten af dækkene, mens 3D rillerne findes i slidbanemønsterets skulderområde. Tilsammen sikrer dette en optimal bremseevne i glat føre, hvorfor bremseafstanden bliver reduceret i forhold til andre dæk. Den nye nano-selektiv blandingsteknologi sikrer en af de bedste bremse- og svingpræstationer, som endda er testet af TÜV.

Derudover er dækkene udstyret med zig-zag riller med vinklede kanter, der er med til at forbedre grebet mellem sneen i rillerne og sneen på vejen. Disse vinterdæk er altså ideelle til alle former for dansk vintervejr. Du kan købe disse dæk fra Bridgestone i mange forskellige størrelser, så det burde ikke være svært at finde de rigtige dæk til din bil. Nogle af dækstørrelserne er endda udstyret med DriveGuard. Dækket er tilladt til hastigheder op til 190 kilometer i timen.

Produktdetaljer

  • Brændstofsydelse: C
  • Vådvejsgreb: A
  • Støjforurening: 71 dB(A)

Michelin Alpin 6 Vinterdæk

De bedste slidstærke vinterdæk

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
  • pros-icon.svg Udviklet til at være ekstra slidstærke, da dækmønsteret genskaber sig selv
  • pros-icon.svg Anmeldt hos FDM i 2020, der giver dem 4 ud af 6 stjerner (bedre end gennemsnittet)
  • pros-icon.svg Gummiblanding i flere lag og af høj kvalitet
  • pros-icon.svg Fås i mange forskellige størrelser

Detaljeret gennemgang

Med disse vinterdæk fra Michelin kan du være sikker på, at du får glæde af dine vinterdæk i lang tid. Det skyldes, at vinterdækkene er udviklet med et dækmønster, der genskaber sig selv. På den måde kan du bruge disse vinterdæk over længere tid, da de er yderst slidstærke. Samtidig har de fået gode resultater i tests for acceleration og opbremsning.

Derfor skal du vælge Michelin Alpin 6 Vinterdæk

Hvis du gerne vil have fingrene i nogle vinterdæk, der kan holde til at blive brugt i hverdagen og samtidig holder ekstra længe, så vil vi anbefale dig at kaste blikket på disse Alpin 6 vinterdæk fra mærket Michelin. Dækkene er udviklet med en gummiblanding i flere lag og af høj kvalitet. F.eks. sørger gummiblandingen Traction Booster Compound for et bedre greb i sne, når dækket efterhånden slides op. Denne dækblanding arbejder sammen med Michelins egen dækblanding, der sikrer gode resultater i al slags vintervejr.

Du kan være sikker på, at du får optimal sikkerhed og kontrol over din bil, da dækkene er udviklet med avancerede Michelin Evergrip teknologier. Derudover er dækmønsteret med til at genskabe sig selv, da mønstersporet bliver bredere og kommer tidligere frem, når dækket slides ned. Dette sikrer en bedre levetid for dækket. Grundet den lave mønsterdybde kan dækkene både accelerere, køre og bremse i sne uden problemer. Dækket er godkendt til at køre op til 190 kilometer i timen.

Som med vores testvinder i denne vinterdæk test, så er denne model også testet hos FDM, der giver den 4 ud af 6 stjerner. De ligger især vægt på, at dækkets slidstyrke er i bund, samt at den klarer sig godt i al slags vådt føre. Som med alle de andre dæk i denne test af vinterdæk kan du købe modellen i mange forskellige størrelser. Der burde altså være et Alpin 6 dæk til enhver bilist.

Produktdetaljer

  • Brændstofsydelse: C
  • Vådvejsgreb: B
  • Støjforurening: 69 dB(A)

Dunlop Winter Sport 5 Vinterdæk

Vinterdæk med høj brændstofsydelse og lav støjforurening

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
  • pros-icon.svg God brændstofeffektivitet grundet optimal fordeling af vægten over hele dækket
  • pros-icon.svg Støjforurening på kun 69 dB(A), der er mindst 3 dB under den europæiske grænse
  • pros-icon.svg Optimale køreegenskaber på glatte og snedækkede veje
  • pros-icon.svg Dybere riller leder mere vand væk fra dækkene, så du har bedre kontrol

Detaljeret gennemgang

Der er flere fordele ved at investere i disse vinterdæk fra mærket Dunlop. Først og fremmest har dækkene både en god brændstofsydelse på C, en lav støjforurening på 69 dB(A) og et vådvejsgreb på B. Vejgrebet forbedres især af dybere riller, der leder vand væk, et forbedret sideværts vejgreb og et bedre vejgreb i sne grundet større antal blokke på dækkene.

Derfor skal du vælge Dunlop Winter Sport 5 Vinterdæk

Hvis du ønsker at prioritere et sæt vinterdæk, der fungerer godt på både tør og våd vej, har en god slidstyrke, samt har en høj brændstofsydelse og lav støjforurening, så er du kommet til nogle dæk, der i den grad vil leve op til dine forventninger. Dækkenes brændstofsydelse / -effektivitet er i den gode ende af skalaen, da produktet er udviklet til at fordele vægten over hele dækket, frem for at lægge større tryk enkelte steder. Dette medfører en lavere rullemodstand. Derudover ligger disse dæk mindst 3 dB under den europæiske grænse med sit støjniveau på 69 dB(A).

Du kan benytte disse dæk, uanset om du kører på tør eller våd vej, i sne eller på is m.m. Det skyldes, at du helt generelt har et optimalt vejgreb, når du kører med disse dæk. F.eks. er dækkene udviklet med et innovativt vinklet midterspor med en større længde end normalt. Dette gør det lettere for dækkene at gribe fat i overfladen, så du får et bedre sideværts vejgreb på glatte vejbaner. Du står også bedre fast på snedækkede veje grundet et større antal blokke. Der er flere kanter, som er i kontakt med vejens overflade, hvilket sikrer et bedre vejgreb på sne.

Derudover sikrer opbygningen med dybere riller på slidbanen, at dækket selv kan lede større mængder af vand væk. Dette er med til at reducere risikoen for akvaplaning, så du bedre kan bevare kontrollen, når du kører på våde veje. FDM har testet disse dæk og giver dem 4 ud af 6 stjerner, hvilket indikerer, at de er bedre end gennemsnittet. FDM roser især dækkene for deres greb på snedækkede veje og slidstyrken.

Produktdetaljer

  • Brændstofsydelse: C
  • Vådvejsgreb: B
  • Støjforurening: 69 dB(A)

Hankook i*cept RS 2 (W452)

Et anmelderrost vinterdæk

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
  • pros-icon.svg Har klaret sig godt i en lang række tests rundt om i verdenen
  • pros-icon.svg Er særligt udviklet til europæisk vintervejr – og kører derfor godt i vådt føre, sne m.fl.
  • pros-icon.svg Kan købes i et hav af forskellige størrelser

Detaljeret gennemgang

Dette dæk er fremstillet hos den koreanske dækproducent Hankook, og det er en god investering, da det bl.a. har klaret sig godt i både tyske, danske og hollandske tests af produktet. F.eks. har det fået 4 ud af 6 stjerner hos FDM, hvilket sikrer dækket en anmeldelse, der ligger bedre end gennemsnittet.

Derfor skal du vælge en Hankook i*cept RS 2 (W452)

Hvis du gerne vil være klar til al slags vejr i vinterperioden, så kan du udmærket benytte dig af disse dæk fra den koreanske producent Hankook. De klarer sig nemlig godt på samtlige underlag, hvorfor de er optimale at benytte i det danske vejr, da det er så svingende. Dækkene er da også udviklet specielt til det europæiske vintervejr. I alt kan dækkene klare en hastighed på op til 190 kilometer i timen, hvilket også passer fint med de forskellige hastighedsbegrænsninger i Danmark.

Disse dæk er blevet rost af flere forskellige kilder, så du behøver ikke blot stole på vores ord om, at de er investeringen værd. F.eks. tildeler det tyske Auto Zeitung og GTÜ Gesellschaft für Technische Überwachung mbH dækkene 5 ud af 5 stjerner. Det danske FDM anmelder også dækkene til at være over gennemsnittet i deres vinterdæk test fra 2020, hvor de giver dækkene en bedømmelse på 4 stjerner ud af 6 mulige.

Men hvorfor bliver disse dæk anbefalet vidt og bredt? Jo, det skyldes bl.a. dækkenes opbygning, som er yderst stærke og robuste. De kan altså holde til lidt af hvert. Derudover sørger dækkenes mønster for, at du nemt kan styre dem i al slags vejr, samt at vand glider ud til siden, så det ikke fanges i dækkenes mønster. Et yderligere 3D mønster med skarpe kanter sikrer desuden en høj stabilitet, når der køres på sne eller is.

Produktdetaljer

  • Brændstofsydelse: E
  • Vådvejsgreb: C
  • Støjforurening: 72 dB(A)

Continental WinterContact TS 860 Vinterdæk

Fremragende vinterdæk til våde veje

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
  • pros-icon.svg Sikrer maksimal sikkerhed i al slags vintervejr, bl.a. grundet gode bremseegenskaber
  • pros-icon.svg Cool Chili teknologi sikrer et optimalt vådgreb
  • pros-icon.svg Nyudviklet lamel afvander dækkenes kontaktflade for en højere sikkerhed
  • pros-icon.svg God styring selv i kurvekøring i snevejr grundet Snow Curve+ teknologien

Detaljeret gennemgang

Producenten Continental er ikke uvant til at få positive bedømmelser i diverse tests. F.eks. blev flere af deres dæk anmeldt til at være bedre end gennemsnittet i FDMs vinterdæk test 2019. De er heller ikke gået på kompromis, når det kommer til disse WinterContact TS 860 dæk. Dækkene er særligt gode i vådt føre, hvilket gør dem ideelle til al slags vintervejr.

Derfor skal du vælge en Continental WinterContact TS 860 Vinterdæk

Er du lidt nervøs for at køre bil, når vinteren er over os, da vejret er så skiftende og man aldrig ved, hvor der er glat på vejen? I så fald vil vi anbefale dig at udstyre din bil med disse WinterContact TS 860 Vinterdæk fra mærket Continental. Disse dæk garanterer dig maksimal sikkerhed i al slags vintervejr, da de er udviklet med en lang række teknologier, der forbedrer dækkenes greb på vejen. De er særligt velegnet til brug på kompakte og mellemklasse biler, heriblandt Audi A4, BMW series 3 og Mercedes Benz C-Class.

Disse dæk er udviklet med teknologien Cool Chili, der sikrer et optimalt vådgreb i vådt føre, hvilket er med til at forbedre bremseevnen på våde veje. Det er dog ikke kun på våde veje, at disse dæk reducerer bremselængde. Det samme gør sig nemlig gældende på frost- og isbelagte veje grundet en særlig Liquid Layer Drainage lamel på dækkene. Dette lamelsystem afvander konstant dækkenes kontaktflade, hvilket eliminerer risikoen for en forringelse af bremseegenskaberne, da dækkene ikke indeholder smeltevand.

Ud over en bedre bremseevne på både våde, sne- og isglatte veje, så skal du heller ikke være nervøs for at skulle dreje i sving, når din bil er udstyret med disse hjul. Snow Curve+ teknologien garanterer nemlig en sikker kurvekørsel, selv hvis vejen er snebelagt. Det skyldes, at teknologien styrker dækkenes fæstning på vejen. Du går altså på ingen måde på kompromis med din sikkerhed, hvis du vælger at investere i disse vinterdæk fra Continental.

Produktdetaljer

  • Brændstofsydelse: C
  • Vådvejsgreb: B
  • Støjforurening: 72 dB(A)

Guide

Guide til køb af vinterdæk

I de nedenstående afsnit kan du læse mere om, hvad der er værd at vide, før du begiver dig på jagt efter nye vinterdæk til bilen. Du kan bl.a. læse om EUs dækmærkning, som alle dæk i denne test også er udvalgt efter, hvornår du skal skifte til vinterdæk og hvor længe du kan køre med de samme vinterdæk. Vi kommer også nærmere ind på, hvordan du sparer penge på vinterdæk ved at finde nogle billige af slagsen, som dog stadig lever op til alle krav.

EU dækmærkning og effektivitetsklasse

Du kan få et hurtigt overblik over dækkets sikkerheds- og miljømæssige oplysninger ved at se på dets dækmærke. Dækmærkningen skyldes et lovkrav fra Den Europæiske Union, der kræver, at alle dæk produceret efter 1. juli 2012 skal klassificeres efter: brændstofsydelse, vådvejsgreb og støjforurening. Du kan læse mere om hver enkelt egenskab i de nedenstående afsnit, hvor vi forklarer mere i dybden. Vulkaniserede-, racer- og sports-, sømbesatte- og professionelle terrængående dæk m.fl. tæller ikke med i reguleringen. Du vil dog heller ikke benytte disse typer af dæk til en almindelig bil.

Brændstofsydelse

Et dæks brændstofsydelse / brændstofeffektivitet klassificeres fra A til G, hvor A er den højeste og bedste mærkning. Denne enhed måles ud fra, hvor meget energi det kræver, at få dækkene til at køre rundt. Når man sammenligner dæk i klassificering A og G, kan man se en forskel på op til 7,5 procent i brændstofforbruget. Du kan altså spare brændstof ved at vælge dæk med en høj brændstofeffektivitet – og så er det også bedre for miljøet i længden.

Dæktrykket, bilens vægt og din kørestil har dog også en indflydelse på den endelige brændstofsydelse. F.eks. vil et lavt dæktryk resultere i en øget rullemodstand, hvilket kan have en negativ effekt på dækkenes vejgreb i vådt føre. Du vil også opnå en lavere brændstofsydelse, hvis du kører i en let bil og er opmærksom på at køre energieffektivt (eco-driving).

Vådvejsgreb

Dækkets vejgreb i vådt føre bedømmes fra A til G ligesom brændstofsydelsen. Også her gælder det, at A er den højeste mærkning. Dog benyttes klassificering G ikke normalt til personbiler. Egenskaben måles ud fra dækkets bremseevne i vådt føre. Der indregnes altså ikke dækkets evne til at bremse på andet end vådt føre, så dette giver dig ikke en indikation på, hvordan dækket bremser på en tør vej eller i dyb sne.

Alligevel vil vi anbefale dig at gå efter en dæktype med en høj vådvejsgreb klassificering, da det sikrer dig en kortere bremselængde i vådt føre, hvilket altid er en fordel. Vær gerne opmærksom på, at den præcise bremselængde afhænger af flere faktorer, f.eks. din hastighed, bilens vægt og størrelse m.fl.

Støjforurening

Dækkenes støjforurening måles i decibel, men illustreres bl.a. også via sorte streger. Det er selve dækkets udvendige støjudledning, der måles på, når man taler om EUs støjklassificering af et dæk. Det er vigtigt at være opmærksom på, at decibelværdier måles via en logaritmisk skala. En stigning på 2 til 3 dB lyder således ikke af så meget, men det henviser faktisk til næsten en fordobling af lydniveauet.

Decibelværdierne kan som nævnt både aflæses i tal og via sorte bølger / streger ved siden af en højtaler. Én sort streg indikerer, at dækket er relativt støjsvagt, da det ligger minimum 3 dB under den fastsatte europæiske grænse for dækkets støjforurening. To sorte streger fortæller, at dækket holder sig inden for den europæiske grænse eller 1 til 2 dB under grænsen. Tre sorte streger giver besked om, at dækket er for støjende og ikke overholder reglerne opsat i EUs støjklassificering af dæk til personbiler.

Hvornår skal man skifte til vinterdæk?

Vinterdæk er med til at øge din sikkerhed, når du kører bil i vådt føre, frostvejr o.l. Det skyldes, at vinterdæk har et bedre vejgreb under køligere vejrforhold end sommerdæk. Af den grund skal du gerne skifte til vinterdæk før den første frost kommer til Danmark eller lige deromkring. Det skifter naturligvis meget fra år til år, hvornår temperaturerne lander omkring frysepunktet, men en god tommelfingerregel er, at dækkene skal skiftes i løbet af oktober.

Vi kan dog kun anbefale dig at skifte dine dæk i god tid, da du ellers risikerer at kæmpe om en tid hos din mekaniker sammen med alle andre bilejere i Danmark. Du kan f.eks. med fordel ringe til din mekaniker og aftale en tid for skift af vinterdæk et par uger ud i fremtiden. Så er du ikke tvunget til at skifte dækkene “for tidligt”, men risikerer heller ikke at skulle vente alt for længe med at få en tid. Det kan nemlig virkelig ikke anbefales at køre på sommerdæk, når først det kolde vejr rammer Danmark.

Hvor gamle må vinterdæk være?

Man kan ikke som sådan tale om, at vinterdæk kun kan benyttes inden for en bestemt tidsperiode. Det skifter nemlig meget fra dæktype til dæktype, hvor hurtigt de bliver slidt ned. Derudover har din egen kørsel også en del at skulle have sagt i forhold til, hvor hurtigt mønsteret slides. Vinterdæk har helt generelt et grovere mønster end sommerdæk, hvilket sikrer en mere stabil og kontrolleret kørsel på sne- og isglatte veje. Og det er faktisk netop vinterdækkets mønster, som du skal holde øje med for at bedømme, hvornår det er på tide at skifte dem ud.

Du kan nemt bedømme, om dine vinterdæk trænger til at blive skiftet ved at kontrollere slidbanen på mønsteret. Slidbanens dybde skal være på minimum 1,6 millimeter, hvilket er det samme for sommerdæk, hvis du ønsker at beholde dine sommerdæk på hele vinteren (dette kan dog ikke anbefales, da sommerdæk ikke har et lige så godt vejgreb i vådt føre som vinterdæk). Slidbanens tykkelse er dog en indikation for, hvor godt et greb dækkene har på vejen, og derfor kan du udmærket tænke på at skifte dine vinterdæk ud, hvis slidbanens dybde er under 3 millimeter. I så fald skifter du dæk før der er en risiko for, at du mister herredømmet over bilen, når du er på farten i frostvejr.

Tjek dybden af dine vinterdæk

Ved at udføre en hurtig test derhjemme, kan du nemt se, om det er på tide at udskifte vinterdækkene. De fleste dæk er udviklet med en såkaldt slidindikator, som viser, hvor nedslidte dækkene er. Du finder indikatoreren i bunden af dækkenes mønster. Hvis du gerne vil være helt sikker på resultatet, kan du altid dobbelttjekke ved at sammenligne dækkets mønster med en tyver (altså en mønt). Du skal blot lægge tyveren ned i dækmønsteret og holde øje med, om du kan se teksten på mønten. Hvis du ikke kan det, så er dækket stadig tykt nok.

Leveres vinterdæk med fælge?

De fleste dæk leveres uden fælge. Du kan altså ikke forvente, at dine vinterdæk leveres med fælge – ej heller hvis billedet viser dækket inklusiv fælge. Det er ofte blot for at vise dig, hvordan dette ser ud. Du skal altså selv ud og finde fælge, der passer til dine ønsker og behov, hvis du også står og mangler fælge til bilen.

Vælg korrekt vinterdæk størrelse i forhold til din bil

Du finder alle de oplysninger, som du skal bruge til købet af nye vinterdæk på din bils dæk. Du skal altså blot sørge for, at du får købt nogle dæk, der har samme formulering som på dine nuværende dæk, da du så kan være sikker på, at de passer perfekt i størrelsen. Du skal ikke købe dæk i en anden størrelse, da de ikke vil passe til bilen, og derfor vil det være som at smide penge direkte ud af vinduet.

Det betyder de forskellige tal

Forestil dig, at tallet på dine dæk er følgende: 205/55 R16 H

  • De første tal frem til skråstregen indikerer dækkets bredde i millimeter (205 mm)
  • Tallene efter skråstregen giver dig information om dækkets højde (55 mm)
  • Bogstavet i midten angiver dækkonstruktionsindekset – altså om dækket er diagonalt eller radialt (i dette tilfælde er det radialt, fordi der er markeret et “R”)
  • Tallene efter det midterste bogstav informerer dig om, hvilken størrelses fælge dækket passer til. Tallet er angivet i fælgens diameter (16 tommer)
  • Det sidste bogstav indikerer dækkets maksimale kørselshastighed. Se eventuelt en oversigt over hastighedsindeks, hvis du er i tvivl om, hvad de enkelte bogstaver betyder. Du finder bl.a. en hastighedsindeks-oversigt hos FDM. I vores eksempel har dækket en maksimal kørehastighed på 210 kilometer i timen.

Køb billige vinterdæk

Vinterdæk plejer ikke at koste alverden, så det burde ikke være svært at finde nogle varianter, der passer til dit budget. Men hvis du gerne vil spare lidt ekstra penge, kan du med fordel sammenligne priser hos forskellige online forhandlere, da der muligvis er en prisforskel mellem de større og mindre forhandlere. Du kan også være heldig at finde et godt vinterdæk tilbud, og så er det bare med at slå til, så du kan købe dine vinterdæk til en overkommelig pris.

Derudover kan du også nogle gange få et nedslag i prisen, hvis du bestiller dæk og montering samtidig. Og hvis du alligevel regner med at skulle køre din bil på værksted for at få skiftet til vinterdæk, så er det en god mulighed at overveje. Du kan også forsøge dig med at skrive til forhandleren online og se, om de er villige til at give dig et bedre tilbud, hvis du f.eks. køber flere produkter hos dem på én gang. Der er altså mange muligheder for at skaffe sig nogle billige vinterdæk.

Sådan rengør du bilen

Hvis du tager bilen til og fra arbejde hver dag, så bruger du højst sandsynligt en stor del af din tid i din bil. Af den grund vil vi anbefale dig at holde den ren både indvendig og udvendig, så du føler dig godt tilpas i den tid du tilbringer i bilen. Det kan nemlig godt lægge et pres på dig, hvis din bil altid er rodet eller ser snavset ud.

Ud over at rydde op i din bil, så kan du også med fordel støvsuge den indvendig med jævne mellemrum. Både måtter, under måtter, sæder og bagagerum kan have godt af en tur med en støvsuger. Du kan enten vælge at trække din almindelige støvsuger ud i carporten / garagen eller investere i en håndholdt støvsuger, så du ikke skal tænke over, hvor du skal sætte ledningen til. Hvis du gerne vil vide mere om brugen af en håndholdt støvsuger og finde den bedste til rengøring af bilen, så kan du finde inspiration til købet i vores håndholdt støvsuger test.

Du kan desuden vælge at tage forbi en tank, når du skal rengøre din bil udvendig, da de både har en decideret rensehal til bilvask og midler til rådighed, hvis du ønsker at vaske dele i hånden. Dog kan du også sagtens klare opgaven derhjemme, hvis du blot investerer i en højtrykspuler. En sådan maskine gør det muligt for dig at rengøre bilen, præcis når du har tid til det, uden at du skal forlade dit hjem for at gøre det.

Sådan er denne vinterdæk test udført

Til udarbejdelsen af denne test har vi læst en lang række testresultater fra diverse kilder for at kunne finde frem til de bedste vinterdæk på markedet. Vi har bl.a. benyttet FDMs test af vinterdæk fra 2020 i vores udvælgelsesproces. Det skyldes, at FDM giver en god oversigt over de enkelte dæks testresultater inden for forskellige områder. På den måde har vi kunne se, om de enkelte dæk rent faktisk levede op til vores test parametre. Derudover har vi også rådført os med tests fra andre internationale testkilder og set lidt nærmere på forbrugernes anmeldelser af diverse produkter.

FAQ

Hvilke vinterdæk er de bedste?

I denne test har vi kåret Bridgestone Blizzak LM Vinterdæk som bedst i test. Dækkene fås i mange størrelser og har gode klassificeringer i forhold til brændstofsydelse og vådvejsgreb. Vi har dog kun gode modeller i testen, så læs med og find de bedste dæk til dig.

Hvorfor er det vigtigt at skifte mellem vinter- og sommerdæk?

Vinterdæk står bedre fast i vådt føre, og de er derfor langt mere sikre at køre med i løbet af efteråret, vinteren og starten af foråret. Vinterdæk minimerer risikoen for, at hjulene skrider på et glat underlag, så vinterdæk er altså både til for din og andres sikkerhed.

Hvornår skal man skifte til vinterdæk?

Der er ikke opsat en bestemt dato for, hvornår man skal skifte til vinterdæk - faktisk er du ikke tvunget til at skifte dæk, da sommerdæk med en mønstertykkelse på minimum 1,6 mm går an. En tommelfingerregel hedder, at man skifter til vinterdæk lige før den første frost.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×