Webcam Test: 3 bedste webcams i test (Maj 2023)

Af Amanda Lee Edelstein BAdge
Amanda Lee Edelstein

Our ratings take into account a product's cost, features, ease of use, customer service and other category-specific attributes. All ratings are determined solely by our editorial team... Læs mere

I denne webcam test kan du læse om de 4 bedste webcams på markedet netop nu. Alle de udvalgte modeller er af høj kvalitet og sikrer dig således de bedste billeder og lydgengivelse. Vores testvinder er en Logitech Brio Ultra HD Pro Webcam, men alle de inddragede webcams er investeringen værd, så du kan frit vælge den rette variant for dig.

Ud over at guide dig til de bedste webcams, vejleder vi dig også i købet, så du ved, hvilke egenskaber du skal prioritere og holde øje med undervejs. På den måde er du sikker på at få bestilt et funktionelt webcam hjem.

Fordele
 • pros-icon.svg Fremragende billedopløsning med 4K Ultra HD, HDR, RightLight 3 m.fl.
 • pros-icon.svg Mulighed for at justere synsfelt, zoom, panorering og andre indstillinger
 • pros-icon.svg Certificeret til erhvervsbrug og fungerer derfor med samtlige video-apps
 • pros-icon.svg Udstyret med infrarød ansigtsgenkendelsessoftware for optimal beskyttelse

Detaljeret gennemgang

Du kan ikke gå galt i byen med dette webcam fra Logitech, da det simpelthen sætter en ny standard for webcams. Produktet leverer 4K Ultra HD video, hvilket betyder, at du har perfekt opløsning, når du taler med andre online. Webcamet er godkendt til erhvervsbrug og giver dig mulighed for at justere flere indstillinger, så det passer til dine behov.

Derfor skal du vælge et Logitech Brio Ultra HD Pro Webcam

Vi vil anbefale dig at investere i dette webcam fra Logitech, hvis du ikke bare vil have et hvilket som helst webcam, men rent faktisk et, der garanterer dig et godt billede hver gang du benytter kameraet. Produktet er nemlig udviklet med et hav af funktionelle teknologier, der sikrer dig den bedste billedkvalitet. Det er netop grundet den fremragende billedkvalitet og muligheden for at indstille billedet til dine behov, der har fået os til at kåre denne model som vores testvinder.

Du er garanteret en krystalklar streaming af dit billede med optimal opløsning, billedfrekvens og farvefordeling. Produktet leverer 4K Ultra HD, RightLight 3 og HDR, der sikrer en detaljeret video, uanset hvordan belysningen er i rummet eller om der er andre genstande, som kameraet kunne zoome ind på. Du har desuden mulighed for at justere synsfeltet, alt efter hvor meget af rummet / antal personer, der skal vises. Du kan også styre panorering og zoome ind uden risiko for hakkeri.

Som en ekstra bonus er dette kamera certificeret til erhverv, hvorfor det også er kompatibelt med en lang række apps, heriblandt Zoom, Skype for Business, Temas, Windows Hello m.fl. Webcamet hjælper med at opretholde en god beskyttelse af dine private filer, da den er udstyret med infrarød ansigtsgenkendelse, f.eks. via Windows Hello. Du kan desuden montere kameraet, hvor end det passer, da der medfølger justerbare clips i købet.

Produktdetaljer

 • Kamera højde: 2,7 cm
 • Kamera dybde: 2,7 cm
 • Kamera bredde: 10,2 cm
 • Kamera vægt: 63 gram
 • Farve: Sort
 • Maximal digital video opløsning: 4096 x 2160 pixels
 • Video Modes: 720p, 1080p eller 4K
 • Kabellængde: 2,2 meter

Trust Exis webkamera

Det bedste billige webcam

Fordele
 • pros-icon.svg Sælges til en ultra lav pris, så alle kan få råd til et godt webcam
 • pros-icon.svg Har en indbygget mikrofon, så du ikke behøver at forbinde flere enheder samtidig
 • pros-icon.svg Nem at tilslutte til computeren, da der blot skal isættes et USB kabel
 • pros-icon.svg Fleksibel stander gør det muligt at placere den på mange skærmtyper / overflader

Detaljeret gennemgang

Et godt webcam behøver ikke nødvendigvis at koste alverden. Det er denne model fra Trust et fremragende eksempel på. Webkameraet sælges til en helt utrolig lav pris, men giver dig stadig mulighed for at holde møder eller tale med venner og familie med et optimalt billede. Der er indbygget mikrofon i kameraet, så du ikke skal forbinde flere enheder.

Derfor skal du vælge et Trust Exis webkamera

Har du ikke det største budget at købe et nyt webcam for? I så fald er der ingen grund til at gå i panik. Du kan nemlig stadig få et solidt og velfungerende kamera i god kvalitet, hvis du blot investerer i denne model fra mærket Trust, som vi har kåret som den bedste billige model i denne test. Produktet sælges til en ekstremt favorabel pris, som enhver person kan få råd til. Du skal altså ikke have den helt store pengepung frem for at få råd til denne variant.

Alligevel får du et webcam, der fungerer præcis som det skal og kan benyttes til flere forskellige computere. Opløsningen ligger på 640 x 480 pixels, og selvom der findes webcams med højere opløsning på markedet, så er denne opløsning udmærket, når kameraet skal benyttes til at vise dig i en samtale. Du kan altså sagtens benytte denne model, når du er til online møder med firmaet eller forsøger at holde kontakten med familie og venner.

En fordel ved dette webcam er, at det har en indbygget mikrofon, så du skal ikke bekymre dig om at tilslutte en ekstern mikrofon. Lyden går altså krystalklart igennem frem for hvis du skulle bruge din computers mikrofon. Du tilslutter nem produktet via et USB kabel, som endda er 1,5 meter langt. Kameraet er udviklet med en fleksibel stander, som gør det muligt for dig at have det stående på flere forskellige typer af overflader og skærme. Produktet er kompatibelt med Microsoft Windows 7 og Microsoft Windows Vista / XP eller nyere systemer.

Produktdetaljer

 • Kamera højde: 7,7 cm
 • Kamera dybde: 6,6 cm
 • Kamera bredde: 4,5 cm
 • Farve: Sort
 • Maximal digital video opløsning: 640 x 480 pixels
 • Kabellængde: 1,5 meter

Sandberg USB Webcam Pro

Det bedste webcam med mulighed for at dække linsen

Fordele
 • pros-icon.svg Udviklet med et cover, der kan skubbes foran linsen, når du ikke vil filmes
 • pros-icon.svg Altid et skarpt billede grundet Full HD 1080 pixels opløsning
 • pros-icon.svg Indbygget stereo mikrofon sikrer en god lyd under samtalen
 • pros-icon.svg Klemmer er monteret på kameraet, så du nemt kan sætte den fast på skærmen

Detaljeret gennemgang

Dette webcam fra mærket Sandberg minder en smule om vores testvinder i sit design. Dog sælges den til en billigere pris end testvinderen, hvorfor du kan gå med denne i stedet, hvis du ønsker at spare nogle penge på købet. En klar fordel ved denne model er desuden, at den er udviklet med et indbygget cover, der kan skubbes over linsen for optimalt privatliv.

Derfor skal du vælge et Sandberg USB Webcam Pro

Vil du gerne investere i et webcam, hvor det er muligt at dække linsen til, når du ikke benytter udstyret? I så fald skal du se nærmere på dette webcam fra Sandberg. Produktet er nemlig udviklet med et lille cover, der let kan skubbes for og fra linsen. På den måde kan du have ro i maven, selv når webcamet ikke er i brug, da du ikke vil risikere, at nogle hacker sig ind i dit webcam og filmer dig uden dit samtykke. Coveret blender sammen med resten af det sorte design, så den vil heller ikke være en torn i øjet på dig, når den er slået fra.

Dette webcam leverer et skarpt billede hver gang du optager med det, da det er udviklet med en Full HD 1080 pixels opløsning. Linsen er desuden udstyret med både autofokus funktion og automatisk lysregulering. Disse egenskaber sikrer, at dine billeder altid vises i høj kvalitet og uden at hakke – uanset om der er mørkt i rummet eller du bevæger dig rundt undervejs i samtalen.

Du behøver desuden ikke forlade dig på din computers lydkvalitet, når du skal tale med venner, familie, kollegaer e.l. Der er nemlig en integreret stereo mikrofon i dette webcam, som gengiver lyden til din samtalepartner i høj kvalitet. Du får altså et videoopkald, hvor kvaliteten af både lyd og billede er i top. Produktet er endda udstyret med nogle justerbare klemmer, så du kan sættes den fast på flere forskellige genstande, heriblandt din computer.

Produktdetaljer

 • Højde ved forsendelse: 18 cm
 • Dybde ved forsendelse: 7 cm
 • Bredde ved forsendelse: 12 cm
 • Vægt ved forsendelse    : 300 g
 • Farve: Sort
 • Maximal digital video opløsning: 1920 x 1080 pixels
 • Video Modes: 1080p
 • Kabellængde: 2 meter

Guide til køb af webcam

I de ovenstående afsnit kan du læse mere om de forskellige produkter, som vi har valgt at inddrage i denne webcam test. Produkterne er alle af høj kvalitet og kan derfor argumenteres for at være nogle af de bedste webcams på markedet netop nu. Viden om hvilke modeller der er de bedste webcams, hjælper dig dog ikke nødvendigvis til at finde frem til, hvilket webcam du burde investere i. Det kan du dog læse mere om i de nedenstående afsnit, hvor vi guider dig i købet.

Sådan vælger du det bedste webcam

I dette afsnit kan du læse mere om, hvad du skal være opmærksom på i købet af et nyt webcam. Det kræver nemlig en forståelse for webkameraers egenskaber at komme hjem med det helt rigtige produkt til dine behov. Læs om de 5 vigtigste parametre herunder:

 • Formål: Før du begiver dig på jagt efter et webcam, skal du gerne gøre dig nogle overvejelser om, hvad formålet er med produktet. Skal det blot benyttes, når du taler med venner og familie online, er det til arbejdsbrug eller skal du benytte dit webcam til at optage videoer? Det primære formål afgør, hvor mange funktioner dit webcam skal være udstyret med og hvor høj en billedkvalitet (og eventuelt lyd), der er brug for. Skal webkameraet blot benyttes til samtaler online, kan du nøjes med en billig model med en fin billed- og lydkvalitet. Du burde dog gå efter en model med en lidt højere opløsning, hvis det er til arbejdsbrug, da dine kollegaer gerne skal kunne se dig, uden at du flimrer / pixelerer. Og hvis kameraet skal benyttes til optagelse af videoer, der senere skal lægges online, så må du ikke gå på kompromis med kvaliteten af hverken billedet eller lyden
 • Billedkvalitet: Når det kommer til valg af webcam, så er en god billedkvalitet altid at foretrække. Du skal gerne gå efter en model med en opløsning på omkring 1920 x 1080 pixels, hvis du vil have et billede i god kvalitet, men mindre kan gøre det, hvis du har et stramt budget (f.eks. leverer vores bedste billige model stadig et godt billede, selvom opløsningen er relativt lille). Du kan også med fordel se efter modeller med Full HD, Ultra HD, 4K opløsning, HDR e.l.
 • Lyd: Dit webcam skal gerne have indbygget mikrofon, hvis du ikke vil benytte mikrofonen på din computer eller tilslutte en ekstern variant. Dette er med til at sikre en bedre lydoplevelse for dem du taler med online. Din stemme vil ofte gå en del klarere igennem med indbyggede mikrofoner i webcamet
 • Indbyggede funktioner: Hold et vågent øje med, hvilke funktioner de enkelte webcams er udviklet med. Nogle har ingen ekstra funktioner, mens andre selv justerer billedet efter lyset i rummet, indstiller sig på dit ansigt, kan vendes til andre betragtningsvinkler etc. Det er helt op til dig selv, om du vil investere i en højteknologisk variant eller ej
 • Sikkerhed: Hvis du ikke regner med at afmontere dit webcam efter hver brug, så kan det være en god ide at investere i en model med en form for cover, der kan sættes foran selve kameraet. På den måde skal du ikke være nervøs for, at dit webcam begynder at filme uden du ved det, hvis nogle får hacket sig ind i din computer

Derudover skal du naturligvis også se nærmere på de enkelte modellers pris. Det skifter nemlig meget fra model til model, hvad du skal give for dit nye webcam. Der er ingen grund til at give mange penge for en type webcam, hvis du kan få præcis de samme egenskaber i en billigere model. Hold derfor altid et vågent øje med udvalget og de ovenstående kvaliteter for derefter at kunne sammenligne modellerne med hinanden. På den måde kan du være sikker på, at du får bestilt en model hjem, der ikke blot passer til dine behov, men at du også får den til en god pris.

Sådan er denne webcam test udført

Til udarbejdelsen af denne webcam test har vi rådført os med diverse andre test magasiners resultater og undersøgt de webcams, der har fået gode anmeldelser af forskellige forbrugere. Ud fra denne information har vi fundet frem til de modeller, som vi selv mener, er de bedste webcams på markedet. Vi har så vidt muligt forsøgt at finde noget til enhver forbruger frem for blot at medtage produkter til samme formål og pris. Af den grund vil du kunne finde produkter med forskelligt udseende og indbyggede funktioner i denne test.

Har du godt nok internet i hjemmet?

I nogle tilfælde kan billedet under streaming eller en samtale blive pixeleret grundet en dårlig internetforbindelse. Så hvis du gør brug af et webcam i høj kvalitet, men stadig oplever skratten og pixelering, kan det være, at det er dit internet den er gal med.

Vi vil anbefale dig at læse vores router test, hvis du vil guides til, hvordan du tester dit internet. Du kan også få viden om, hvilke routere du kan udskifte din nuværende model med, hvis det er den, der er problemet. Har du derimod blot svært ved at få optimalt signal, der hvor dit hjemmekontor / computer er placeret? Så kan du overveje at investere i et mesh wifi system. Dette kan du læse meget mere om i vores mesh wifi test.

FAQ

Hvilket webcam er det bedste?

I denne test har vi kåret et Logitech Brio Ultra HD Pro Webcam, som bedst i test. Produktet har en god opløsning og høj kvalitet for både billeder og lyd. Men læs testen og find den rette til dig.

Hvad skal jeg være opmærksom på i købet af et webcam?

Du skal især holde øje med kvaliteten af billeder, når du leder efter et godt webcam. Derudover spiller lydsiden også en vigtig rolle for nogle, samt de indbyggede funktioner.

Hvad koster et webcam?

Prisen på et webcam skifter meget fra model til model. Nogle modeller er ultra billige til kun et par hundrede kroner, mens andre koster en del mere. Disse er dog ofte udviklet med flere funktioner.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests: