Tørretumbler Test: 7 bedste tørretumblere i test

Af Frederikke Thuesen Jensen BAdge
Frederikke Thuesen Jensen

I mange år havde Frederikkes familie et af Skandinaviens største brandhouse indenfor køkkenudstyr, så hendes viden inden for køkkenudstyr og de forskellige brands i branchen er meget høj.  Mange gange... Læs mere

Electrolux EW2H328R2 Kondenstørretumbler
TESTVINDER

Electrolux EW2H328R2 Kondenstørretumbler

Du gør noget godt for både din pengepung og miljøet ved at investere i denne tørretumbler fra Electrolux. Modellen har nemlig en god energimærkning og er derfor energieffektiv i drift. Maskinen har en kapacitet på…

Electrolux EW2H328R2 Kondenstørretumbler 1
Den bedste tørretumbler

Electrolux EW2H328R2 Kondenstørretumbler

AEG T8DEM842E Kondenstørretumbler 2
Den bedste tørretumbler med kulfri motor og varmepumpeteknologi

AEG T8DEM842E Kondenstørretumbler

Bosch WTR85VI8SN Serie 4 Kondenstørretumbler 3
En god og billig tørretumbler

Bosch WTR85VI8SN Serie 4 Kondenstørretumbler

Miele TSD443WP Kondenstørretumbler 4
Den bedste energivenlige tørretumbler

Miele TSD443WP Kondenstørretumbler

AEG L7WDB861G Vaske-tørremaskine 5
Den bedste vaskemaskine med tørretumbler

AEG L7WDB861G Vaske-tørremaskine

Miele T 8303 Aftrækstørretumbler 6
Den bedste aftrækstørretumbler

Miele T 8303 Aftrækstørretumbler

Bosch WTYH67I9SN HomeProfessional Kondenstørretumbler 7
Den bedste tørretumbler med app-styring

Bosch WTYH67I9SN HomeProfessional Kondenstørretumbler

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

I denne tørretumbler test sætter vi fokus på de 8 bedste tørretumblere på markedet, så du nemt kan finde frem til den bedste tørretumbler for dig. Produkterne udmærker sig alle på test parametrene: energieffektivitet, funktionalitet, udseende og pris, så de er alle investeringen værd. 

Vores testvinder er en Electrolux EW2H328R2 Kondenstørretumbler, da den ligger lige niveauet over nogle af de andre og derfor er den bedste i test. Men vi vil anbefale dig at læse med, da det sagtens kan tænkes, at en af de andre tørretumblere passer bedre til dine behov. Du kan desuden også blive klogere på forskellen på en kondens- og aftrækstørretumbler, samt hvilke parametre der skal prioriteres i valget af en tørretumbler senere i testen.

Electrolux EW2H328R2 Kondenstørretumbler

Den bedste tørretumbler

Electrolux EW2H328R2 Kondenstørretumbler
Fordele
 • pros-icon.svg Energieffektiv tørretumbler, som tilhører energiklasse A+
 • pros-icon.svg Udviklet med en lang række specialprogrammer for skånsom tørring af tøjet
 • pros-icon.svg Mulighed for at indstille tidsstyring, udskudt start og sprog
 • pros-icon.svg Reverserende tromlegang sikrer mindre sammenfiltring og krøl

Detaljeret gennemgang

Du gør noget godt for både din pengepung og miljøet ved at investere i denne tørretumbler fra Electrolux. Modellen har nemlig en god energimærkning og er derfor energieffektiv i drift. Maskinen har en kapacitet på 8 kg, så du kan tørre en del tøj. Derudover er maskinen udstyret med en række specialprogrammer, så du kan tørre dit tøj så skånsomt som muligt.

Derfor skal du vælge en Electrolux EW2H328R2 Kondenstørretumbler

Hvis du vælger at investere i denne tørretumbler fra mærket Electrolux, så vil du fremover kunne spare penge på din elregning, da denne model er energibesparende og stadig effektiv i drift. Dette gør den også mere skånsom over for miljøet. Af den grund har maskinen fået tildelt energimærkningen A+, som er den tredjebedste mærkning. Maskinen tørrer desuden dit tøj ved lave temperaturer grundet dens indbyggede varmepumpeteknologi.

Du kan desuden vælge mellem en lang række specialprogrammer med denne tørretumbler, heriblandt sengetøj, jeans, uld, bomuld ECO m.fl. Du har naturligvis også flere af de mere standardiserede programmer til rådighed, men ved at bruge disse specifikke programmer, er du sikker på at få en mere skånsom tørretumbling af dit tøj. Du har mulighed for at styre tiden i forhold til, hvor længe tøjet skal have, men maskinen er også udstyret med en sensor, der selv måler fugtigheden af tøjet. Dette resulterer i, at maskinen vil stoppe med at køre, når tøjet er tørt.

Du skal ikke engang være nervøs for krøllet eller sammenfiltret tøj – ej heller hvis du fylder maskinen helt op på sit maksimum på 8 kg. Den er nemlig udviklet med reverserende tromlegang, som løsner tøjet og dermed modvirker krøl og sammenfiltring. Du kan altid vælge at indstille maskinen til en udskudt start, hvis det passer bedre, at maskinen begynder at tørre tøjet senere. Dette giver mere fleksibilitet i hverdagen.

Produktdetaljer

 • Højde: 85 cm
 • Dybde: 63,8 cm
 • Bredde: 59,6 cm
 • Vægt: 47,5 kg
 • Tørrekapacitet: 8 kg
 • Lydniveau: 67 dB(A)
 • Kondenseringsevne: B
 • Energiklasse: A+

AEG T8DEM842E Kondenstørretumbler

Den bedste tørretumbler med kulfri motor og varmepumpeteknologi

AEG T8DEM842E Kondenstørretumbler
Fordele
 • pros-icon.svg Yderst holdbar tørretumbler grundet opbygning med kulfri Silence motor (Inverter)
 • pros-icon.svg Flere alsidige programmer og teknologier sikrer skånsom tørring af alle materialer
 • pros-icon.svg Miljøvenlig og energibesparende – tilhører energiklasse A++
 • pros-icon.svg Slukker selv efter endt program, hvilket sparer yderligere på strømforbruger

Detaljeret gennemgang

Det er næsten ikke til at få armene ned over denne tørretumbler, da den er udstyret med en yderst holdbar kulfri Silence-motor, som er med til at gøre den relativt lydsvag. Derudover er maskinen udviklet med en række teknologier, der mindsker belastningen på tøjet ved tørring. Dette gælder både varmepumpeteknologi, reverserende tromlegang, ProSense m.fl.

Derfor skal du vælge en AEG T8DEM842E Kondenstørretumbler

Der er flere fordele ved at investere i denne tørretumbler fra AEG. Først og fremmest får du en tørretumbler med en stor kapacitet på 8 kg tøj per tørring. Derudover kan du være sikker på, at du kan få glæde af din maskine i mange år fremover, da den er udstyret med en kulfri Silence motor, også kaldet en Inverter motor. Denne type motor er holdbar i drift og grundet en børsteløs teknologi, så vil du opleve mindre vibration og støj med denne maskine end med flere andre tørretumblere.

En anden klar fordel ved denne maskine er, at den tørrer dit tøj skånsomt grundet en lang række højteknologiske programmer og funktioner. F.eks. sikrer varmepumpeteknologien for, at dit tøj tørrer ved selv lave temperaturer og ProSense teknologien arbejder med avancerede fugt- og temperatursensorer, der hjælper dig med at tilpasse tørretiden optimalt efter indholdet vægt og hvor vådt det er. Som en ekstra bonus hjælper maskinen også med at genoprette tøjets imprægnering og vandtæthed, f.eks. for regnjakker, sportstøj o.l. Dette sker ved hjælp af et NewOutdoor tørreprogram, der plejer tøjet, mens det tørres.

Denne tørretumbler er desuden kun udstyret med ét filter, så du kun skal tømme fnuller ét sted fra. Du finder belysning indvendig i tromlen, så du aldrig igen overser en sok e.l. i maskinen. Maskinen slukker desuden selv efter endt program, så den ikke står og bruger unødvendig strøm. Og så sikrer den reverserende tromlegang for, at dit tøj ikke krøller under tørringen.

Produktdetaljer

 • Højde: 85 cm
 • Dybde: 63,8 cm
 • Bredde: 59,6 cm
 • Vægt: 48,3 kg
 • Tørrekapacitet: 8 kg
 • Lydniveau: 66 dB(A)
 • Kondenseringsevne: B
 • Energiklasse: A++

Bosch WTR85VI8SN Serie 4 Kondenstørretumbler

En god og billig tørretumbler

Bosch WTR85VI8SN Serie 4 Kondenstørretumbler
Fordele
 • pros-icon.svg Billig tørretumbler med god kapacitet til selv større husholdninger
 • pros-icon.svg Tilhører energiklasse A++ og er derfor en miljøvenlig tørretumbler
 • pros-icon.svg Minimalt niveau af støj og vibration, selv ved centrifugering
 • pros-icon.svg Skånsom tørring af al slags tøj, bl.a. grundet blidt luft og bølgeformet overflade

Detaljeret gennemgang

En god tørretumbler behøver ikke nødvendigvis at koste alverden, hvilket denne tørretumbler fra Bosch også er et bevis på. Modellen sælges til en budgetvenlig pris og er endda også energieffektiv, hvilket betyder, at den ikke koster dig særlig meget i el. Den har desuden et skånsomt tørresystem, samt virker støj- og vibrationssvag i drift.

Derfor skal du vælge en Bosch WTR85VI8SN Serie 4 Kondenstørretumbler

Hvis du ikke har det største budget at købe tørretumbler for, så kan du med fordel gå efter denne billige model fra Bosch. Selvom modellen sælges til en mere budgetvenlige pris, går du ikke på kompromis med dens opbygning, da den trods alt stadig har formået at snige sig med i denne test over de bedste tørretumblere. Maskinen har en kapacitet på cirka 8 kg tøj, så der er god plads til tørring af vasketøj for selv en lidt større husholdning. Og så tilhører tørretumbleren endda energiklasse A++, hvilket indikerer, at den er energieffektiv og dermed også miljøvenlig.

Du kan udmærket lade denne tørretumbler være i gang på alle tider af døgnet, da den har et lavt støjniveau. Du vil heller ikke føle stærke vibrationer i hjemmet, når maskinen er i gang, da vibrationsniveauet også er i minimalt grundet et AntiVibrations design med en mere stabil struktur. Selv centrifugeringen vil ikke virke forstyrrende, når du benytter dig af denne tørretumbler.

Maskinen er udstyret med både en temperatur- og fugtighedssensor, som hjælper med at beskytte tøjet mod en for høj temperatur ved tørring. På den måde mindskes risikoen for “overtørring” og krypning af tøjet. Dette gælder uanset hvilket program du har indstillet maskinen til. Selve tørringen foregår desuden skånsomt, da hele maskinens opbygning er udviklet for at sikre en skånsom tørring. F.eks. er tromlens overflade særligt skånsom over for selv de sarteste tekstiler og valkerne trækker forsigtigt de forskellige tøjdele over den bølgeformede overflade. Dette Sensitive Drying System tørrer endda også med en blid og varm luft, der strømmer ind i tromlen fra alle sider, så hver enkel beklædningsgenstand tørres helt igennem.

Produktdetaljer

 • Højde: 84,2 cm
 • Dybde: 63,8 cm
 • Bredde: 59,8 cm
 • Vægt: 49 kg
 • Tørrekapacitet: 8 kg
 • Lydniveau: 65 dB(A)
 • Kondenseringsevne: A++
 • Energiklasse: B

Miele TSD443WP Kondenstørretumbler

Den bedste energivenlige tørretumbler

Miele TSD443WP Kondenstørretumbler
Fordele
 • pros-icon.svg Miljøvenlig og energieffektiv tørretumbler med den højeste energimærkning
 • pros-icon.svg Udviklet med vedligeholdelsesfrit varmelegeme og filtersystem
 • pros-icon.svg Udstyret med indikationer for skift af beholder og rens af filter

Detaljeret gennemgang

Flere af de andre modeller i denne tørretumbler test tilhører en god energiklasse, men den mest energi- og miljøvenlige tørretumbler i testen er nu alligevel denne model fra Miele. Tørretumbleren tilhører den bedste energiklasse, A+++, og arbejder med EcoDry teknologi. Derudover er modellen udstyret med et effektivt filtersystem, der ikke skal vedligeholdes.

Derfor skal du vælge en Miele TSD443WP Kondenstørretumbler

Er du på jagt efter en miljø- og energivenlig tørretumbler, der har en lang levetid og som kun kræver minimal vedligeholdelse? I så fald kan du ikke gå galt i byen med denne tørretumbler fra mærket Miele. De har udviklet en kondenstørretumbler, der er klassificeret med den bedste energimærkning, altså A+++, og endda også har en kondenseringsevne i mærkningen A, hvor de fleste andre kondenstørretumblere er tildelt et B. Dette indikerer, at maskinen er effektiv i drift uden at benytte for meget strøm. Tørretumbleren arbejder desuden gennem hele sin levetid med EcoDry teknologi, som sikrer en skånsom behandling af dit tøj.

Maskinen er udstyret med en række traditionelle tørreprogrammer og enkelte specielle, såsom specifikke programmer til imprægnering, jeans og sengetøj. Derudover har du mulighed for at indstille maskinen til at være ekstra skånsom eller forhindre krøl af tøjet. Selv hvis du ikke vælger en decideret skånsom vask, så vil dit tøj dog blive behandlet skånsomt bl.a. grundet den førnævnte EcoDry teknologi, men også grundet tromlens opbygning med softribber.

Du skal ikke tænke for meget over vedligeholdelse, når du har denne tørretumbler til rådighed. Varmeveksleren beskyttes nemlig af et effektivt filtersystem, som fanger alle nullermænd. Af den grund skal varmeveksleren ikke rengøres eller vedligeholdes. Dette er med til at sikre et lavt energiforbrug gennem hele produktets levetid. Derudover informerer en indikator på maskinen dig om, hvornår det er på tide at rense filteret og tømme vandbeholderen, så det skal du ikke engang selv holde øje med. Du kan låse tørretumbleren med en pinkode, hvis du ikke vil have, at nogen i husholdningen åbner for maskinen før den er færdig (dette er især en fordel, hvis der er småbørn i huset).

Produktdetaljer

 • Højde: 85 cm
 • Dybde: 64,3 cm
 • Bredde: 59,6 cm
 • Vægt: 57,5 kg
 • Tørrekapacitet: 8 kg
 • Lydniveau: 66 dB(A)
 • Kondenseringsevne: A
 • Energiklasse: A+++

AEG L7WDB861G Vaske-tørremaskine

Den bedste vaskemaskine med tørretumbler

AEG L7WDB861G Vaske-tørremaskine
Fordele
 • pros-icon.svg Mulighed for at benytte maskine til vask eller tørring – eller begge dele efter hinanden
 • pros-icon.svg Udviklet med en energieffektiv ÖKO Inverter motor, der kan holde i mange år
 • pros-icon.svg Perfekte resultater, da maskine selv justerer tid og vand til mængden af tøj
 • pros-icon.svg Fuld kontrol over programmernes længde og starttidspunkt

Detaljeret gennemgang

Ved at investere i denne maskine fra AEG, får du mulighed for at vaske og tørre dit tøj i en og samme maskine. I alt kan der vaske 8 kg tøj og tørres 4 kg tøj i maskinen ad gangen. Maskinen kan endda selv indstille vaske- og tørretiden, så det passer til mængden af vasketøj. Derudover er både vask og tørring skånsom mod tøjet og energivenlig.

Derfor skal du vælge en AEG L7WDB861G Vaske-tørremaskine

Leder du efter en god kombinationsmaskine, så du både kan vaske og tørretumble dit tøj i den samme maskine, så du ikke skal have flere stående? I så fald kan du med fordel se nærmere på denne vaske-tørremaskine fra AEG. Den har plads til 8 kg tøj i forbindelse med vask og 4 kg tøj til tørring. Derudover har du mulighed for at benytte en lang række programmer, heriblandt uldprogram, NewOutdoor, et program der hjælper med at genopbygge tøjets (f.eks. flyverdragte, regnjakker o.l.) imprægnering og vandtæthed, dampprogram m.fl.

Uanset hvilket program du vælger, kan du dog være sikker på, at dit tøj bliver vasket og tørret så skånsomt som muligt. Maskinen er udviklet med diverse teknologier, der hjælper til en mere fuldendt vask. F.eks. sørger DualSense og ProSense teknologierne for, at temperaturen, tiden, tromlebevægelserne og vandmængden tilpasses til den enkelte vasks indhold. Du har dog altid mulighed for at få en indflydelse på programmet, da du kan indstille maskinen til et hurtig-program eller med forskudt start, hvis vasketøjet først skal være færdigt på et bestemt tidspunkt.

Du skal ikke være nervøs for at overdosere eller bekymre dig om vandspild med denne model. Vaske-tørretumbleren er nemlig udviklet med en doseringskontrol, der justerer mængden af vand til mængden af sæbe, så dit tøj ikke lider skade. Derudover har den anti-overløbsbeskyttelse, som er en sikkerhedsordning, der mindsker risikoen for vandudslip. En elektronisk balancekontrol sikrer desuden en stabil tromle, så du kan få glæde af din maskine i en lang årrække.

Som en ekstra bonus sælges denne vaske-tørretumbler til en budgetvenlig pris – og det er derfor en god investering for dig, der ikke har det største budget at gøre godt med, men stadig har brug for både en vaskemaskine og tørretumbler i hjemmet.

Produktdetaljer

 • Højde: 84,8 cm
 • Dybde: 54,7 cm
 • Bredde: 59,7 cm
 • Vægt: 69,5 kg
 • Tørrekapacitet: 4 kg
 • Vaskekapacitet: 8 kg
 • Lydniveau:
  • Vask: 51 dB(A)
  • Centrifugering: 76 dB(A)
 • Energiklasse: A

Miele T 8303 Aftrækstørretumbler

Den bedste aftrækstørretumbler

Miele T 8303 Aftrækstørretumbler
Fordele
 • pros-icon.svg Mulighed for at installere aftræk på både venstre og højre side, samt bagtil
 • pros-icon.svg Udviklet med et lavt lydniveau, så tørringen af tøj ikke virker forstyrrende
 • pros-icon.svg Fremstillet med en emaljeret front – er bl.a. ridsefast, syre- og korrosionsbestandig
 • pros-icon.svg Brugervenlig opbygning, da programvalg indstilles via en drejeknap

Detaljeret gennemgang

Denne tørretumbler fra mærker Miele er en aftrækstørretumbler, hvilket får den til at adskille sig en smule fra de andre modeller i denne test. Tørretumbleren er knap så miljøvenlig som de andre varianter, men du får dog stadig en maskine, der er effektiv og skånsom i drift, samt har en optimal holdbarhed, så du kan få glæde af din maskine i flere år.

Derfor skal du vælge en Miele T 8303 Aftrækstørretumbler

De fleste tørretumblere udvikles efterhånden med en kondensopsamler, men hvis du er mere til en tørretumbler med aftræk, så kan du med fordel investere i denne model fra Miele. Maskinen er udviklet til at kunne få installeret aftræk på både højre og venstre side, samt bagtil. Du bestemmer altså selv, hvor slangen skal gå ud fra. Du kan få glæde af din aftrækstørretumbler i mange år fremover, da maskinen er udviklet med en emaljeret front. Dette sikrer en ridsefast, rengøringsvenlig, samt syre-, korrosions- og sæbebestandig overflade. Maskinens overflade vil derfor ikke særlig nemt tage skade. 

Det er nemt at skifte mellem de forskellige indstillingsmuligheder på maskinen, da den har en enkel og brugervenlig opbygning med en solid drejeknap. Ved at dreje knappen, kan du således vælge det program som du ønsker at benytte. Du kan vælge mellem en lang række tørreprogrammer og variable tørretrin, så der er rig mulighed for at få den perfekte tørring af flere forskellige typer af tøj. Maskinen er desuden udviklet med en optimal overfladestruktur, der hjælper til en skånsom og mere jævn tørring i samspil med den varme luftstrøm, der glider gennem maskinen under brug.

Selve tromlen er oplyst, så du altid kan være sikker på, at du får alle tøjdele ud af maskinen. Derudover har maskinen en antikrøl funktion, der sørger for at løsne vasketøjet regelmæssigt, hvis ikke du tager det ud, når maskinen er færdig. I alt kan du påfylde 6 kg tøj i tørretumbleren ad gangen, så den er stor nok til en almindelig husholdning. Som en ekstra bonus har tørretumbleren et relativt svagt lydniveau på 63 dB(A), som garanterer, at du ikke bliver forstyrret af din maskine, når den tørrer dit tøj.

Produktdetaljer

 • Højde: 85 cm
 • Dybde: 58 cm
 • Bredde: 59,5 cm
 • Vægt: 45 kg
 • Tørrekapacitet: 6 kg
 • Lydniveau: 63 dB(A)
 • Energiklasse: C

Bosch WTYH67I9SN HomeProfessional Kondenstørretumbler

Den bedste tørretumbler med app-styring

Bosch WTYH67I9SN HomeProfessional Kondenstørretumbler
Fordele
 • pros-icon.svg Mulighed for at styre tørretumbleren via en app, så du kan starte den, når du vil
 • pros-icon.svg Udviklet med en vedligeholdelsesfri og selvrensende kondensator
 • pros-icon.svg Energieffektiv og skånsom vask for alle typer af tøj – holder energimærkning A++
 • pros-icon.svg Stabil struktur sikrer mindre vibration ved brug

Detaljeret gennemgang

Det bliver næsten ikke nemmere at tørre tøj end med denne tørretumbler fra Bosch, da den er en højteknologisk model, der kan tilsluttes til Wifi og virker selvrensende. Du går dog ikke på kompromis med maskinens evne til at tørre dit tøj skånsomt og ej heller med dens energieffektivitet, da denne model har Sensitive Drying System og tilhører energiklasse A++.

Derfor skal du vælge en Bosch WTYH67I9SN HomeProfessional Kondenstørretumbler

Ønsker du at have en stor fleksibilitet, når du skal tørre dit tøj? Dét kan du få med denne kondenstørretumbler fra Bosch, da maskinen er udviklet med diverse teknologier, der gør hverdagen lettere og giver dig fuld kontrol. F.eks. kan tørretumbleren forbindes til en Home Connect app via hjemmets Wifi, hvilket giver dig mulighed for at styre maskinen, selv når du ikke er i nærheden af den. Du indstiller nemlig blot tørreprogram og start via app’en.

Du skal ikke engang sætte tid af til at vedligeholde maskinen, da den er udstyret med en vedligeholdelsesfri og selvrensende kondensator. I løbet af tørreprocessen rengøres kondensatoren op til fire gange af sig selv. Dette er med til at sikre en længere holdbarhed for maskinen. Derudover er den energieffektiv og tilhører energiklasse A++ med en kondenseringsevne tildelt et A, så du gør både noget godt for miljøet og din pengepung ved at investere i denne maskine.

Med den indbyggede AutoDry funktion, kan du roligt overlade selv dit sarte tøj til tørring i denne tørretumbler. Gennem brugen af sensorer måles der temperatur og fugtighed, hvorfor dit tøj beskyttes mod en for høj tempeereatur, overtørring og krympning. Valkerne i maskinen fører desuden forsigtigt tøjet over den bølgeformede overflade. Du kan altså stole på, at denne maskine tørre dit tøj skånsomt hver gang. Det er ikke engang nødvendigt at bekymre sig om forstyrrelser fra maskinen, da den er udviklet med et AntiVibration-design. Det betyder kort sagt, at strukturen på maskinen er med til at skabe en optimal stabilitet, der mindsker niveauet af vibration, selv under centrifugering.

Produktdetaljer

 • Højde: 85 cm
 • Dybde: 63,4 cm
 • Bredde: 59,8 cm
 • Vægt: 57 kg
 • Tørrekapacitet: 9 kg
 • Lydniveau: 64 dB(A)
 • Kondenseringsevne: A
 • Energiklasse: A++

Guide

Find den rigtige model til dig i denne tørretumbler test

Det kan være lidt svært at finde hoved og hale i, hvilke parametre, funktioner, teknologier m.m. der er mest relevante at kigge efter, når man er på jagt efter en ny tørretumbler. Af den grund har vi i dette afsnit samlet en række gode råd og overvejelser, som du med fordel kan gøre dig nogle tanker om, før du leder internettet tyndt efter en tørretumbler. I så fald er der større sandsynlighed for, at du reelt får bestilt den rette model hjem.

Overvej om du vil have en kondens- eller aftrækstørretumbler

Du kan reelt vælge mellem disse to former for tørretumblere og det kan være en fordel at gøre sig nogle overvejelser om, hvilken type vil helst vil investere i. Den ene leder luften ud i det fri, mens den anden samler væsken i en beholder. Det er helt op til dig selv, hvad du foretrækker – og før du tager beslutningen kan du eventuelt læse mere om hver variant i det nedenstående afsnit.

Overvej om du ønsker en kombinationsmaskine eller kun en tørretumbler

Det er muligt at købe maskiner, der både fungerer som vaskemaskine og tørretumbler i én. Hvis du lider af pladsmangel i hjemmet, så kan det være en god ide, at investere i en af disse typer, da du så ikke skal finde plads til to maskiner. Du skal dog være sikker på, at du går efter en god model, der kan klare begge opgaver optimalt.

Hold øje med tørretumblerens mål – og om den således passer ind i dit hjem

De fleste tørretumblere har nogenlunde de samme mål, men det kan nu alligevel være en god ide at holde øje med målene, så du er sikker på, at maskinen passer ind i dit hjem. Dette er især afgørende, hvis du skal have to maskiner stående ved siden af hinanden på lidt plads, den skal passe ind mellem eller under bordplader eller hvis du har to maskiner, der skal kunne stå ovenpå hinanden. I alle disse tilfælde er det yderst vigtigt at investere i en maskine med de rigtige mål.

Prioritér en høj energiklasse

Energimærkningen på tørretumblere indikerer, hvor energieffektiv maskinen er i drift. Det er således en indikation på, hvor meget / lidt strøm maskinen bruger i drift – og dermed også hvor mange penge det vil koste dig at have den i brug. Energimærkningen går fra D til A+++, hvor A+++ er den højeste energiklasse.

Hvis du ikke benytter din tørretumbler hele tiden, så kan du godt “nøjes” med en maskine med A eller A+, men skal den bruges ofte, så er det en bedre løsning for både miljøet og din pengepung at investere i en A++ eller A+++ variant.

Investér i en tørretumbler med en kapacitet, der passer til dit behov

De fleste tørretumblere har en kapacitet på omkring 8 kg, hvilket er nok til selv en lidt større husholdning. Men hvis I hele tiden vasker og tørrer tøj i husholdningen, f.eks. hvis I er mange mennesker eller har småbørn, så kan det være oplagt at investere i en model med en lidt højere kapacitet. Er I derimod kun to til tre personer i husholdningen, så er der ingen grund til at investere i en stor og dyr tørretumbler, blot fordi den har en høj kapacitet. Faktisk vil I måske få mere ud af en mindre model med en kapacitet på 5 til 6 kg – den vil desuden også koste jer mindre i vandforbrug, el o.l.

Gå efter en lyd- / vibrationssvag tørretumbler

Flere tørretumblere har det med at larme umådelig meget, når de centrifugerer og visse modeller ryster også nærmest hele huset, når den er i gang. For at undgå dette, kan du med fordel gå efter en lydsvag tørretumbler, der står stabilt og med en god opbygning, så den også har en minimal vibration. I så fald vil du ikke føle, at din tørretumbler virker forstyrrende, når den er i gang.

Dette giver dig endda også muligheden for at have den kørende om natten, så du sparer yderligere på dit elforbrug (hvis du har fleksible elpriser, så er strømmen generelt billigere om natten, da færre mennesker benytter strøm på dette tidspunkt).

Sørg for, at det er nemt at vedligeholde og rense tørretumblerens filter og kondensbeholder

Nogle maskiner kræver minimal vedligeholdelse, men de fleste kræver en regelmæssig tømning af kondensbeholderen (hvis du har købt en sådan variant) og rensning af filteret. Hvis ikke maskinen er udviklet til selv at tømme kondensbeholderen eller rengør filteret af sig selv, så vil vi anbefale dig at investere i en model, hvor det er let at komme til begge dele.

Kondensbeholderen skal gerne være i toppen af maskinen og være let at tage ud, da beholderen godt kan blive lidt tung afhængigt af mængden af vand. Derudover skal du let kunne komme til filteret og kunne sætte det på plads uden problemer. Vær gerne opmærksom på, at nogle maskiner har mere end ét filter.

Gør dig nogle overvejelser om, hvilke funktioner / teknologier, der er vigtige for dig

Det er både muligt at købe højteknologiske tørretumblere og modeller med en lidt mere enkel opbygning. Det er helt op til dig selv, hvad du foretrækker. Selvfølgelig vil der være nogle fordele ved at investere i en model med flere funktionelle teknologier, men du skal gerne sørge for at prioritere dem, som du har planer om at benytte. Du skal derfor gøre dig nogle overvejelser om, hvilke programmer, funktioner o.l. du regner med at få brug for, så du ved, hvilke funktioner og teknologier, der skal prioriteres over andre.

Prioritér en brugervenlig tørretumbler

I forbindelse med ovenstående råd, om at gøre dig nogle overvejelser om maskinens indbyggede funktioner og teknologier, så vil vi dog også anbefale dig at prioritere en brugervenlig tørretumbler. Du risikerer nemlig blot at genbruge det samme program igen og igen, hvis du ikke forstår dine valgmuligheder eller hvordan du indstiller dem. Og så er der ingen grund til, at du har brugt mange penge på en højteknologisk tørretumbler.

Sæt et budget fra starten af

I denne test har vi gennemgået de bedste tørretumblere på markedet –  og som testen har vist, så findes der både dyre og billige modeller, der kan leve op til dine forventninger. Det vil sige, at du sagtens kan finde en eminent tørretumbler til en billig pris, og derfor har du også mulighed for at sætte et budget, der reelt passer til, hvad du har lyst og mulighed for at spendere på en ny tørretumbler. Budgettet skal naturligvis være realistisk, men der er ingen grund til, at du ikke kan finde en god model til en overkommelig pris.

Hvad er forskellen på en kondenstørretumbler og en aftrækstørretumbler?

Du har nok opdaget, at vi primært har medtaget kondenstørretumblere i denne tørretumbler test. Det skyldes, at disse modeller efterhånden er mere dominerende på markedet og generelt fungerer bedre end aftrækstørretumblere. Alligevel vil vi dog gerne give dig en kort beskrivelse af begge varianter, så du selv kan tage stilling til, hvilken model der er den bedste for dig.

Tørretumbler aftræk

Tørretumblere med aftræk fungerer ved, at den overskydende og varme luft fra tørretumbleren ledes væk fra rummet og maskinen ved hjælp af en ledning. Denne ledning skal føre ud i det fri og er derfor nødt til at gå igennem en væg / mur. Det kræver generelt mere energi at lede varmen gennem denne aftrækskanal i forhold til energiforbruget ved en kondenstørretumbler – og netop af den grund er aftrækstørretumblere ikke særlig energieffektive. Faktisk har de ofte ikke en energimærkning højere end C, hvilket ikke er helt så optimalt. Det er derfor intet under, at flere og flere vælger en kondenstørretumbler over en aftrækstørretumbler.

Hvis du alligevel foretrækker en aftrækstørretumbler, f.eks. hvis du ikke har et rum der egner sig til en kondenstørretumbler, så vil vi anbefale at investere i den eneste aftrækstørretumbler i denne test, en Miele T 8303 Aftrækstørretumbler. På den måde kan du være sikker på, at du får en af de bedre tørretumblere med aftræk.

Tørretumbler kondens

Med en kondenstørretumbler samles restvandet fra det våde tøj i en beholder, der er indbygget i maskinen. Denne skal gerne tømmes efter hver tørring, da maskinen normalt går i stå, hvis der ikke er plads til at hælde restvandet over i beholderen. Dit tøj vil således ikke blive tørret, men bare opbevares i maskinen, hvis ikke du sørger for at tømme beholderen inden du sætter tørreprogrammet i gang.

En kondenstørretumbler er mere energivenlig end en aftrækstørretumbler, da det ikke kræver lige så meget energi at samle kondens i en behover i forhold til at blæse varm luft ud gennem en aftrækskanal. Derudover er det også lettere at montere en kondenstørretumbler, da der ikke skal en slange gennem muren. Til gengæld er det vigtigt, at du opbevarer din tørretumbler i et rum med optimal ventilation, da rummet ellers risikerer at blive fugtigt, da maskinen kan afgive en del vanddamp.

Kondenstørretumbler med indbygget vandpumpe

Der findes desuden både kondenstørretumblere med og uden en indbygget vandpumpe. Det kan godt betale sig at investere i en model med en indbygget vandpumpe, da disse formår at benytte endnu mindre energi end kondenstørretumblere uden en vandpumpe. Af den grund vil modeller med en vandpumpe oftest have en højere energimærkning, hvilket både er en fordel for miljøet og din pengepung, da maskinen i så fald vil koste dig færre penge i strøm.

Sådan finder du det bedste tørretumbler tilbud

Det kræver blot tålmodighed og lidt tid på internettet for at finde frem til det bedste tørretumbler tilbud. Du finder nemlig de bedste tilbud hos diverse online forhandlere, da de regelmæssigt sætter prisen ned på forskellige elektroniske maskiner, heriblandt tørretumblere. Af den grund kan det godt betale sig at holde lidt øje med forhandlernes hjemmesider over en tidsperiode, hvis du ønsker at få fingrene i et godt tilbud. Husk også at sammenligne priserne hos de forskellige forhandlere, da der også kan være penge at spare forhandlerne imellem.

Mangler du en ny vaskemaskine?

Hvis ikke du har valgt at investere i model nr. 5 på denne liste, en AEG L7WDB861G Vaske-tørremaskine, så står du muligvis også og mangler en ny vaskemaskine. For hvorfor ikke skifte denne maskine ud, samtidig med at du får bestilt en helt ny tørretumbler hjem? I så fald kan du købe to maskiner, der matcher hinanden – og begge rengør dit tøj optimalt.

I vores store test af vaskemaskiner kan du læse om de bedste modeller på markedet. Du kan også blive klogere på, hvordan du finder den helt rette vaskemaskine til dig og hvilke gode råd du burde overveje i købet af en vaskemaskine.

FAQ

Hvilken tørretumbler er bedst i test?

En Electrolux EW2H328R2 Kondenstørretumbler er i denne test blevet kåret som det bedste produkt på markedet, da den bl.a. er udviklet med en række funktionelle teknologier. Alle modeller i testen er dog investeringen værd, så læs med og find den bedste variant for dig.

Hvad er forskellen på en tørretumbler med kondens og tørretumbler med aftræk?

Flere og flere vælger at investere i en kondenstørretumbler, da de er mere energieffektive end en aftrækstørretumbler. Derudover kræver en tørretumbler med en kondensatorenhed ikke et hul i muren til en aftrækskanal, som den anden type tørretumbler gør.

Hvad skal jeg prioritere i købet af en tørretumbler?

Du skal især fokusere på maskinens tørreevne, f.eks. ud fra hvilke teknologier den er udstyret med, kapacitet, energiklasse og brugervenlighed, når du er på jagt efter en ny tørretumbler.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×