Krydslaser Test: 4 bedste latervaterpas

Af Frederikke Thuesen Jensen BAdge
Frederikke Thuesen Jensen

I mange år havde Frederikkes familie et af Skandinaviens største brandhouse indenfor køkkenudstyr, så hendes viden inden for køkkenudstyr og de forskellige brands i branchen er meget høj.  Mange gange... Læs mere

Stanley Cubix krydslinjelaser GL 16M IP50 sæt 4
krydslaser til indendørs brug

Stanley Cubix krydslinjelaser GL 16M IP50 sæt

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

I denne krydslaser test sammenligner vi 5 forskellige modeller, som kan hjælpe dig med dit næste ‘gør det selv’-projekt. Når du er på udkig efter din næste – eller første – krydslaser skal du undersøge modellens målenøjagtighed, arbejdsområde og en række andre ting, som du kan læse mere om i artiklen.

Med en krydslaser kan du snildt holde vaterpasset og tommestokken nede i værktøjskassen, for det bliver ikke mere præcist end med en krydslaser. Hæng præcist billeder op på væggen, og læg fliserne helt korrekt, og det tager ikke meget mere end et par sekunder før krydslaseren er oppe og køre.

Bosch krydslaser Quigo III

Bedste krydslaser

Fordele
 • pros-icon.svg Integreret hældningsfunktion, hvilket muliggør projektion af skrå linjer
 • pros-icon.svg Medfølgende universalklemme for alsidig brug
 • pros-icon.svg Selvnivellerende

Detaljeret gennemgang

Bosch er det mange håndværkere og handymænds favorit brand når det kommer til værktøj og elektrisk værktøj. Denne krydslaser har enkel nivellering til hurtige og præcise resultater ved en lang række forskellige projekter fx. opsætning af billeder, lægning af fliser og positionering af borehuller. 

Dette produkt er en del af ‘Easy’-kategorien fra Bosch, som er produkter, der bliver lavet med omtanke om, at det skal være nemt for dig at lave små ‘gør det selv’-produkter i dit hjem.

Derfor skal du vælge Bosch Quigo III

Denne krydslaser er lavet for at gøre det så nemt for dig, som overhovedet muligt, så den  projicerer horisontale og vertikale laserlinjer samtidig, og danner derfor et helt perfekt laserkryds på din væg eller hvor du benytter dig af den. Desuden laver Bosch Quigo III også et helt lige laserkryds, selvom den befinder sig på en let ujævn overflade. Den automatiske indstilling er altid 100% korrekt, men du kan selvfølgelig også justere den selv, hvis du har brug for det, og den integrerede hældningsfunktion muliggør også projektion af skrå linjer, så den kan tilpasses ethvert projekt. Brugervenligheden er i top, da skyderen er enhåndsbetjent. 

Desuden har den en forholdsvis lav pris, så du kan købe den selv hvis du kun skal bruge den en gang imellem. Bruger du den ofte, vil du få en god krydslaser, som har en laserdiode på 635 nm, og et arbejdsområde på 10 meter. Målenøjagtigheden er 0,8 mm, og laserdioden er på 635 nm. 

Bosch Quigo III er også selvnivellerende, der har en præcision på 4 grader og en selvnivellering tid på 6 sekunder. 

Den alsidige universalklemme MM2 og en adapterplade gør, at du næsten kan placere den overalt fx på hylder og andre steder, hvor klemmen kan sidde fast. Du kan også tilkøbe et stativ, hvis du har brug for at få den højere op og justere højden på den.  

Produktdetaljer: 

 • Batteritype: AAA
 • Arbejdsområde: 10 meter
 • Laserdiode: 635 nm
 • Vægt: 0,22 kg
 • Farve: Rød
 • Målenøjagtighed: 0,8 mm
 • Selvnivelleringstid: 6 sekunder

Dewalt krydslinjelaser DW088CG-XJ

Grøn krydslaser med magnet

Fordele
 • pros-icon.svg Arbejdsområde på op til 20 meter
 • pros-icon.svg Støv og vandafvisende for optimal holdbarhed
 • pros-icon.svg Indikator for batteriniveau

Detaljeret gennemgang

Denne krydslaser fra Dewalt er egnet til at kunne håndtere ambitiøse og krævende ‘gør det selv’-projekter og professionelt arbejde. Dewalt er et kendt brand indenfor elektrisk værktøj, og de er vant til at lave produkter til det professionelle erhverv.

Derfor skal du vælge Dewalt krydslinjelaser DW088CG-XJ

Her er endnu en selvnivellerende krydslaser, men denne er lavet til lidt mere krævende arbejdsopgaver, da den har et arbejdsområde på helt op til 20 meter. De fleste krydslasere lyser med rødt, men denne har en grøn laser, så hvis du synes at grønt er mere synligt end rødt, er dette et godt bud på din næste krydslaser. 

Desuden er Dewalt krydslaser brugervenlig, da den kun har to knapper, hvilket er den for at styre den lodrette og vandrette linje. Den har også en indikator for batteriniveauet, så du altid kan tjekke om der er nok batteri på den. Det er specielt praktisk, hvis du har opgaver ud af huset, og ikke altid har batterier på dig. Dewalt DW088CG-XJ har en målenøjagtighed på 3 mm. pr. 10 meter. 

Er du i gang med det helt store byggeprojekt, som godt kan svine en del, så skal du ikke være bekymret for denne krydslaser, da den er støv- og vandafvisende for at sikre dig en optimal levetid. Grundet det så beskyttende design, egner den sig også til udendørs projekter. 

Denne krydslaser fra Dewalt er nem at håndtere og positionere, da der medfølger et vægmonteringsbeslag, og den har et gevind (1/4″) til et trefodsstativ.
Den sidste smart ting, som Dewalt virkelig har gennemtænkt med denne krydslaser, er at den har integrerede magneter, så du nemt kan montere den på metaloverflader uden at skulle finde stativ frem. 

Produktdetaljer: 

 • Batteritype: AAA (3 stk)
 • Arbejdsområde: 20 meter
 • Vægt: 0,6 kg
 • Farve: Grøn
 • Målenøjagtighed: 3 mm pr. 10 meter
 • Selvnivelleringstid: 4 sekunder

Stanley Cubix krydslinjelaser GL 16M IP50 sæt

krydslaser til indendørs brug

Stanley Cubix krydslinjelaser GL 16M IP50 sæt
Fordele
 • pros-icon.svg Stort arbejdsområde på 16 meter
 • pros-icon.svg Krydslasersæt med stativ
 • pros-icon.svg Beskyttet mod støv

Detaljeret gennemgang

Stanley har lavet flere forskellige laser; både multilasere, cirkel- og linjelaser og så denne krydslaser. Her får du et helt sæt med stativ og taske, som sørger for en sikker transport af det hele. Hvis du har brug for sikker transport af dit udstyr ofte, er dette en krydslaser for dig.

Derfor skal du vælge Stanley Cubix krydslaser

Med dette sæt får du alt hvad du har brug for til din krydslaser og en stærk krydslaser, der har en rækkevidde på 16 meter. Den har en vandret og en lodret linje, som laver meget præcise målinger og selve laserlinjen er grøn. Målenøjagtigheden er på 6 mm pr. 10 meter, og en laserdiode på 635 mm. Selve laseren er i klasse 2, hvilket gælder de fleste andre krydslinjelasere i denne artikel. Laseren er også udstyret med selvnivellering, hvilket gør arbejdet en del nemmere for dig, da den er automatisk indstillet og klar til brug hver gang.

Sættet består af et smart stativ, hvilket du vil komme til at bruge meget mere end du tror, men når du er i gang med forskellige byggeprojekter, så foregår det i forskellige højder. Med stativet kan du næsten klare enhver opgave. Skulle du på et tidspunkt få lyst til at købe et andet stativ, har den også et 1/4″ gevind, som passer til de fleste krydslaserstativer. 

Der medfølger også en taske som det hele kan være i, og et monteringssystem. Der er også en pendullås, som sørger for en sikker transport. 

Den egner sig dog mest til indendørs brug, selvom den er godt beskyttet mod støv. Du kan altså bruge den til større byggeprojekter indendørs som støver meget uden det forringer levetiden af krydslaseren. 

Produktdetaljer: 

 • Batteritype: AAA (2 stk.) 
 • Arbejdsområde: 16 meter
 • Laserdiode: 635 nm
 • Farve: Grøn
 • Målenøjagtighed: 6 mm pr. 10 meter

Guide

Vigtig viden i denne krydslaser test

Hvis du ikke har prøvet en krydslaser før eller er i tvivl om hvad du skal kigge efter når du skal købe din næste krydslaser, så kommer der her en række gode råd og funktioner, som du skal holde øje med, når du køber en krydslaser. 

 • Arbejdsområdet: Du skal gøre dig nogle tanker om, hvor ofte og hvor du skal bruge din krydslaser. Hvis du bare skal bruge den derhjemme, har du nok en idé om hvor stort arbejdsområdet skal være. En normal husstand vil have rigeligt i en krydslaser med et arbejdsområde på omkring 10 meter. 
 • Målenøjagtighed: Målenøjagtigheden er forskelligt fra krydslaser til krydslaser, men som udgangspunkt er det en god idé at gå efter den som er mest præcis. I denne krydslaser test har en af produkterne en målenøjagtighed på 0,3 mm og den højeste er på 3 mm., hvilket er en ret stor forskel. 
 • Selvnivellering: Jeg ville ikke vælge en krydslaser uden selvnivellering, da det sørger for, at du nemt og hurtig kan komme i gang og samtidig stole på, at din krydslaser er 100% korrekt. 
 • Beslag eller stativ: Det er vigtigt at undersøge om din krydslaser har et beslag eller man har mulighed for at tilkøbe et stativ. Du vil kunne bruge din krydslaser til en del mere, hvis du kunne justere den i højden, sætte den fast på en hylde eller lignende
 • Krydslaser med magnet: Du kan med fordel gå efter en krydslaser med stærke magneter, da det giver dig større muligheder for at kunne sætte den på en metaloverflade.

Hvad kan en krydslaser bruges til?

En krydslaser er en mere moderne udgave af et vaterpas og en tommelstok, og det gør arbejdet meget nemmere for dig samtidig med, at du er sikker på, at dit arbejde bliver udført med præcision. Du kan bruge en krydslaser til mange opgaver, og som hovedregel alle de opgaver, hvor du skal udføre arbejde helt lige fx ophænging af billede, lægning af fliser.

Men en krydslaser kan også bruges til andre og større byggeprojekter såsom at lave gipsvægge og andre renoverings- og vedligeholdelsesprojekter.

Du kan faktisk helt undgå at bruge et vaterpas, da du vil kunne måle helt lige – både vandret og lodret med en krydslaser. Du kan selvfølgelig også købe to linjelasere, men det vil ikke give det samme præcise resultat som med en krydslaser.

FAQ

Hvilken er den bedste krydslaser?

I denne krydslaser test sammenligner vi flere krydslasere, og vores vinder er Bosch krydslaser Quigo III. Læs dog hele artiklen og find den krydslaser, som der passer bedst til dine projekter.

Hvad bruges en krydslaser til?

Til alt hvad der skal hænge lige - vandret eller lodret -, eller hvis noget skal være vinkelret. Det er nemt og hurtigt at bruge, og vigtigst af alt, så gør det dit arbejde langt nemmere.

Hvad betyder en selvnivellerende krydslaser

En selvnivellerende krydslaser betyder, at den har nogle forudbestemte indstillinger, som gør, at den altid er helt præcis. Det gør dit arbejde langt nemmere og hurtigere, da du bare skal tænde den og placere den der hvor den skal måle.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×