Vejrstation Test: 5 bedste vejrstationer i test

Af Frederikke Thuesen Jensen BAdge
Frederikke Thuesen Jensen

I mange år havde Frederikkes familie et af Skandinaviens største brandhouse indenfor køkkenudstyr, så hendes viden inden for køkkenudstyr og de forskellige brands i branchen er meget høj.  Mange gange... Læs mere

Ventus W155 vejrstation
TESTVINDER

Ventus W155 vejrstation

Ønsker du at blive klogere på vejret i dit lokalområde fra din terrasse, have eller altan? Så er Ventus W155 vejrstationen helt ideel til dig. Med denne vejrstation får du målinger af vindhastighed, retning, lufttryk,…

Ventus W155 vejrstation 1
Bedste vejrstation

Ventus W155 vejrstation

Netatmo Urban Weather Station Wifi Vejrstation 2
Vejrstation til smartphone

Netatmo Urban Weather Station Wifi Vejrstation

Ventus W830 trådløs Wi-Fi vejrstation 3
Vejrstation til vejrnørden

Ventus W830 trådløs Wi-Fi vejrstation

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Vi undersøger vejrstationer i denne artikel, og vi har derudfra valgt de 6 bedste vejrstationer på markedet lige nu. Vores bud på den bedste vejrstation, er Ventus W155, da den kan alt hvad du har brug for i en vejrstation, for at få mest nytte ud af den. Samtidig har den et rigtig flot design. Det er dog forskelligt hvor mange funktioner man ønsker i sin vejrstation samt hvor meget man ønsker at give for den. Derfor har vi samlet en række forskellige typer af vejrstationer, så du kan finde den, der passer netop til dit behov.

Er du i tvivl om hvad, du egentlig har brug for, at din vejrstation kan, så har vi lavet en guide til dig med de vigtigste funktioner, der er nyttige for din hverdag, i forbindelse med vejret.

Ventus W155 vejrstation

Bedste vejrstation

Ventus W155 vejrstation
Fordele
 • pros-icon.svg Avanceret vejrstation, med mange funkioner i flot design
 • pros-icon.svg Måler vejret i dit lokalområde og på netop din adresse
 • pros-icon.svg Unikke egenskaber som måling af kuldeindeks, varmeindeks samt dugpunkt

Detaljeret gennemgang

Ønsker du at blive klogere på vejret i dit lokalområde fra din terrasse, have eller altan? Så er Ventus W155 vejrstationen helt ideel til dig. Med denne vejrstation får du målinger af vindhastighed, retning, lufttryk, lufthastighed og temperatur i dit lokalområde samt måle unikke egenskaber som kuldeindeks, varmeindeks og dugpunkt. Ikke nok med at have brugbare, avancerede funktioner, så har vejrstationen også et rigtig flot design.

Derfor skal du vælge Ventus W155 vejrstationen

Med Ventus W155 får du et nemt og overskueligt overblik over de lokale vejrforhold på netop din adresse. Planlæg grillaftener ved at tjekke vindforholdene på din terrasse med vejrstationens måling af vindhastighed, vindstød og gennemsnitshastigheden samt vindretning i 16 forskellige retninger. Vejrstationen måler desuden dugpunktstemperaturen, varme indeks temperaturen, inde- og udendørs temperaturen og luftfugtighed. 

Mål nedbøren per måned, uge og dag samt forudsige vejret med vejrikoner, der symboliserer om der bliver sol, lidt skyet, skyet, regn eller storm. Du får desuden 3-channel inde og ude termo-hygrometer, 3-channel inde og ude varme indeks måling samt 3-channel inde og ude dugpunktsmåling. 

Vejrstationen kan både benytte batterier eller AC-adapter. Batterierne som vejrstationen benytter er 7 styks AA-batterier, som skal tilkøbes. 

Produktdetaljer:

 • Mål indendørsmodul: 195 x 113 x 25 cm
 • Temperaturinterval indendørs: 0 – +50 grader
 • Temperaturinterval udendørs: -20 – +60 grader
 • Luftfugtighed: 20%-99% RH

Netatmo Urban Weather Station Wifi Vejrstation

Vejrstation til smartphone

Netatmo Urban Weather Station Wifi Vejrstation
Fordele
 • pros-icon.svg Hold øje med vejret både indendørs og udendørs direkte på din smartphone
 • pros-icon.svg Giver dig besked om dårlig luftkvalitet indendørs, så du ved hvornår du skal lufte ud
 • pros-icon.svg Giver besked om kvaliteten via din smartphone med rød, gul eller grøn cirkel

Detaljeret gennemgang

Med den flotte Netatmo Urban vejrstation kan du hele tiden holde øje med vejret direkte på din smartphone. Vejrstationens to moduler består af henholdsvis en indendørs- og udendørsmodul. Designet på vejrstationen er ultra elegant og vil pynte i ethvert hjem. Vejrstationen er designet til at holde i mange år, da den er 100 procent vejrbestandig.

Derfor skal du vælge Netatmo Urban vejrstation

Denne utrolig smarte vejrstation giver dig mulighed for altid at holde øje med vejret, både indendørs og udendørs, og så kan du holde øje med det direkte på din smartphone. Udendørsmodulet giver dig informationer om temperaturen, luftfugtigheden, lufttrykket, barometertrykket og den nærmeste vejrudsigt. Indendørsmodulet, giver dig informationer om temperaturen, luftfugtigheden samt luftkvaliteten inde i dit hus. Modulet advarer dig desuden om, når luften begynder at blive dårlig, så du ved, hvornår du bør lufte ud. På denne måde hjælper Netatmo vejrstationen dig med at holde indeklimaet i dit hjem på det mest optimale niveau, og du vil på sigt undgå hovedpine og træthed, hvilket et dårligt indeklima bidrager til. 

Netatmo Urban vejrstation giver dig besked om luftkvaliteten i dit hjem. En grøn cirkel indikerer det at luftkvaliteten er i top, hvor en gul eller rød cirkel indikerer, at det er tid til at lufte ud. Du kan nemt sammenligne og analysere de forløbne dages målinger med forskellige grafer og kurver om dit indeklima samt om vejret udenfor. 

Med vejrstationen får du en indendørsmodul, en udendørsmodul, en USB-adapter, et USB-kabel samt batterier. Du benytter en gratis app til brug af vejrstationen, som du kan benytte både til Android og iOS

Produktdetaljer:

 • Mål på indendørsmodul: 45 x 45 x 155 cm
 • Mål på udendørsmodul: 45 x 45 x 105 cm
 • Luftfugtighed måleområde: 0-100%
 • Barometer måleområde: 260 – 1160 mbar/ 7.7 til 37,2 inHg
 • CO2-sensor måleområde: 0-5000 ppm
 • Lydmåler måleområde: 35 – 120 dB

Ventus W830 trådløs Wi-Fi vejrstation

Vejrstation til vejrnørden

Ventus W830 trådløs Wi-Fi vejrstation
Fordele
 • pros-icon.svg Mulighed for tilkobling til tjenester som Weather Underground og følg med i vejret fra hvorend ud befinder dig
 • pros-icon.svg Smart måling af UV-indeks
 • pros-icon.svg Udstyret med en lux-måler, som kan oplyse dig om lyset, så du bl.a. ved om solbrillerne bliver nødvendige den dag

Detaljeret gennemgang

Ventus W830 er en vejrstation med et hav af forskellige funktioner til dig, der har en stor interesse i vejret. I kombination med Wunderground vejrtjenesten kan du dele dine vejrdata med andre, som bruger den samme tjeneste, og få adgang til andres data. Vejrstationen W830 er trådløs og har Wi-Fi, og kan oplyse dig om temperaturen indendørs og udendørs, luftfugtigheden samt vindhastigheden, og vindretning og vindstød. Du kan endda se dagens UV-indeks, så du er helt forberedt på dagens vejr.

Derfor skal du vælge Ventus W830 Wi-Fi vejrstationen

Denne smarte vejrstation er forbundet med Wi-Fi, som giver dig mulighed for at benytte tjenester såsom Weather Underground, hvor du kan oprette din egen personlige konto eller download appen til din smartphone eller tablet, hvorfra du kan følge med i vejret uanset, hvor du befinder dig. Du kan desuden nemt sammenligne med hvordan vejret var sidste år, i sidste uge, og meget mere. 

Du kan desuden også tjekke om dine børn bør have solcreme på, når de skal lege i haven i de varmere måneder, med vejrstationens smarte UV-indeksmåler. Du kan ligeledes blive oplyst om lufttrykket, nedbør samt lyset med en luxmåler. Du kan få alarmer for temperaturen, luftfugtigheden, vind og regn, så du hele tiden er parat på det kommende vejr. 

Med vejrstationen får du også en komplet udendørssensor og en adapter. Vejrstationen bruger 3 styks AAA-batterier samt bruger sensorens 2 styks AA-batterier. 

Med denne vejrstation kan du holde dig opdateret på alle vejrhold, uanset hvor du befinder dig.

Ventus W170 Vejrstation

Vejrstation med kalender og alarmfunktion

Fordele
 • pros-icon.svg Letlæselige vejrikoner oplyser dig om det kommende vejr
 • pros-icon.svg Godt overblik over temperatur og lufttryk udendørs
 • pros-icon.svg Ideel til natbordet, da den er udstyret med kalender, ur og alarmfunktion

Detaljeret gennemgang

Vejrstationen fra Ventus er lille og trådløs, men der er ikke gået på kompromis med funktionerne. Ventus W170 er nemlig spækket med alle de funktioner, som du har brug for i din vejrstation. Den virker både som et barometer og et termometer, som giver dig et komplet overblik over temperaturen indendørs og udendørs samt lufttrykket.

Derfor skal du vælge Ventus W170 vejrstation

Med ventus W170 kan du nemt holde øje med indeklimaet, da vejrstationen oplyser dig om luftfugtigheden i dit hjem, så du ved lige hvornår du bør lufte ud. Vejrikonerne giver dig informationer om vejret bliver enten skyet, overskyet, solrigt, regnfuldt eller tordenvejr. Her kan selv de små i hjemmet være med til at forstå vejrudsigten. 

Med barometeret og termometeret kan du holde øje med vejret udenfor, lige nu og her. Her får du et god overblik over temperaturen og lufttrykket, så du kan klæde dig passende til dagens vejr.

Vejrstationens lille og praktiske størrelse er ideel til at stille på natbordet, på kontoret eller andre steder, hvor der ikke er så meget plads. Den er nemlig også udstyret med en kalender, ur og alarmfunktion. 

Produktdetaljer:

 • Mål på display: 126 x 88 x 30 mm
 • Mål på regnsensor: 96 x 50 x 26 mm

Ventus W200 Vejrstation

Billig vejrstation

Fordele
 • pros-icon.svg Tilslut op til 3 trådløse sensorer til vejrstationen
 • pros-icon.svg Sort og tydeligt display
 • pros-icon.svg Udstyret med kalender, radio-kontrolleret alarmfunktion

Detaljeret gennemgang

Ventus W200 er en flot vejrstation med et stort og tydeligt display, der oplyser dig om den lokale vejrudsigt og vejrmålinger fra din terrasse, din have eller din altan. Alt bliver målt af din trådløse sensor. Du får altså lokale målinger på temperaturen indendørs og udendørs samt luftfugtigheden, lufttrykket og så har den kalender og ur.

Derfor skal du vælge Ventus W200

Med Ventus W200 vejrstation kan du tilslutte op til 3 trådløse sensorer, så du kan måle vejret fra flere forskellige steder fra. Den har et stort og tydeligt display, så du nemt kan aflæse informationerne. I blandt funktionerne kan vejrstationen oplyse dig om vejrudsigten ved hjælp af vejrikoner og temperaturen både udendørs og indendørs. Lufttrykket med en historik på 12 timer bagud, så du kan sammenligne udviklingen. Du kan se luftfugtigheden både indendørs og udendørs og månefasen, så du kan holde øje med hvornår det bliver fuldmåne. Vejrstationen er ligeledes udstyret med en kalender og en radio-kontrolleret alarmfunktion samt ikoner for hvilken alarm.  

Med W200 vejrstationen får du en adapter samt 1 styk trådløs sensor med.

Selve vejrstationen benytte 3 styks AAA-batterier og sensoren benytter 2 styks AA-batterier. De medfølger ikke, så du skal huske at tilkøbe dem med din vejrstation. 

Produktdetaljer:

 • Mål på vejrstation (H x B x D): 14,7 x 19,2 x 3,1 cm
 • Mål på display (H x B): 9,3 x 16,7 cm

Guide

Sådan skal du placere din vejrstation

Da en vejrstation måler vejrforholdene via sensorer, så er det ikke helt ligegyldigt, hvor du placerer din vejrstation. For at få en hel præcis måling er det vigtigt, at du opsætter vejrstationen så meteorologisk korrekt, som muligt. Der skal dog tages mange forhold i betragtning og det kan være svært for den almindelige forbruger. Er du blot interesseret i vejrforholdene i dit nærområde, så kan du placere din vejrstation på terrassen. Vær dog opmærksom på at, hvis der er læ eller andre bestemte sol eller skyggeforhold, så er de disse data, som bliver målt. Det betyder altså, at det ikke er gældende for hele nærområdet. Terrassen er en god placering, hvis det udelukkende er vejrforholdene på terrassen, at du er interesseret i, hvis du vil vurdere om man kan sidde derude og spise, eller lignende.

Hvis du vil se vejrforholdene for hele dit nærområde, så bør du følge disse råd for at placere vejrstationen på den mest optimale måde. Du bør placere din vejrstation på en vandret overflade, som gerne er bevokset med kortklippet græs eller noget lignende. Undgå at placere din vejrstation tæt på skrænter, bakker, træer eller husmure, da området bør være så åbent som muligt. Har din vejrstation en indbygget solindstrålings-måler, så skal den placeres i sydlig retning i forhold til træer og huse, som kan skygge for målingerne.

Disse funktioner bør vejrstationen have

Der findes mange forskellige typer af vejrstationer, som har forskellige funktioner. Nogle er rigtig simple at benytte og andre er mere avancerede. Det afhænger altså af, hvor nørdet du er når det kommer til vejret. De helt simple vejrstationer har typisk kun et enkelt luft-termometer, hvor de mere avancerede kan måle luftfugtighed, vindforhold, lufttryk og nedbør. De kan også fortælle om vejret flere forskellige steder i verden, hvor du kan dele og se vejrforhold via telefon og computer.

Temperatur

En af de faste funktioner, som en vejrstation har, ligegyldig pris og kvalitet, er det at måle temperaturen. For at få den mest optimale standard-måling af temperaturen, bør du placere vejrstationens lufttermometer 2 meter over jordens overflade. Temperaturer svinger nemlig meget afhængig af højden, og der bliver opereret med de 2 meter inden for den professionelle meteorologiens verden.

Det er vigtigt, at vedligeholde luft termometeret, da de fleste gælder, at det er lufttermometerets egen temperatur, som den måler. Her er det vigtig med god ventilation omkring termometeret, da det ellers kan give pålidelige målinger. Desuden bør du vaske strålingsafskærmningen, såsom skidt, støv og mos af. Et beskidt lufttermometer kan nemlig vise en højere temperatur.

Luftfugtighed

De fleste vejrstationer er også udstyret med et hygrometer, som kan måle luftfugtigheden. Dette er sensor som, som også skal placeres i 2 meters højde for at få den mest fordelagtige måling. Dette kan give dig en god indikation af fugtigheden både inde og ude. Indendørs er det især brugbart, da du på den måde kan finde ud af hvornår du bør lufte ud for at skabe den perfekte luftkvalitet.

Vind

Mange vejrstationer kan måle vindhastighed og vindretningen. Her er den ideelle placering 10 meter over jorden. Den ideelle horisontale afstand fra en højtragende gentand, såsom et hus er 10 gange genstandens højde, hvilket betyder at hvis dit hus er 7 meter højt, så skal din vindmåler placeres i 10 meters højde og være 70 meter væk fra huset, for at vindmålingen ikke bliver påvirket af lokale forhold omkring huset. Dette er naturligvis ikke helt muligt for den almindelige forbruger. Så for at få en så god måling som muligt, i forhold til hvad der er realistisk, da placer vindmåleren et så frit og optimalt sted, som muligt.

Nedbør

En nedbørsmåler kan også være nyttigt, da den både kan måle regn, sne, slud og hagl. Har din vejrstation en vippeskål, så har nedbørsmåleren dog svært ved at måle de mere faste former for nedbør, som sne og hagl. Det skyldes at vippeskålen fungerer ved, at flydende vand drypper ned i vippeskålen, og antallet af disse dryp fastslår nedbørsmængden. Det vil sige, at den heller ikke fungerer i frostvejr.

Det bliver anbefalet, at man placerer denne nedbørsmåler på et fladt terræn, hvor at åbningen bliver holdt så horisontal som muligt og gerne et sted med læ. Hvis der er træer eller buske i nærheden, kan de give læ, og du bør være opmærksom på ikke at placere den under dem. Her kan vand dryppe ned fra træets blade, hvilket ligeledes kan give upræcise data. Nedbørsmåleren bør heller ikke placeres langt fra, da der bør være læ nok til at nedbøren ikke bliver blæst forbi måleren, så du på den måde får en upræcis måling.

Det er en udfordring at finde den mest optimale placering til din nedbørsmåler. Dog kan det betale sig at placere måleren, så der er mest læ fra vest, da den dominerende vindretning i Danmark er fra vest, hvilket giver dig et godt udgangspunkt. Du bør også placere nedbørsmåleren i en højde omkring 150 centimeter, da det er den officielle standardhøjde, og tjek desuden, at måleren står i vater, så nedbøren effektivt kan dryppe ned i skålen.

Lufttryk

Nogle vejrstationer er udstyret med et barometer, hvilket kan måle lufttrykket. Det er typisk muligt at måle både det “rå lufttryk”, hvilket er det som barometeret selv mærker ved den valgt retning. Det andet lufttryk, som barometeret kan måle, er det tryk, som ville fremkomme, hvis barometeret var placeret ved havets overflade. Det “rå tryk” vil typisk være lavere end det andet, da luften bliver tyndere, jo højere man kommer op og dermed så falder lufttrykket.

Det er vigtigt ikke, at placere barometeret et sted, hvor den bliver påvirket af aircondition eller andet “selvlavet” vind.

Solindstrålingsmåler, eller globalstråling

Nogle typer vejrstationer har en såkaldt pyranometer, som måler den solare indstråling på en horisontal overflade. Her er det vigtigt, at enheden står helt præcist i vater, da blot en lille hældning kan give meget ukorrekte målinger og data. Pyranometeret måler både den direkte stråling fra solen mod skiven samt spredningen og spejlingen, som der findes omkring. Placer dermed enheden et sted, hvor der er så meget sol som muligt, hvilket vil sige væk fra huse og træer, og så den er placeret i en nordlig retning i forhold til måleren. Det er desuden vigtigt, at rengøre måleren nogle gange om året, for at fjerne støv, snavs og skidt, som kan resultere i upræcise målinger.

Vejrstationer med Wi-Fi

Mange af de nyeste vejrstationer giver dig mulighed for at forbinde din smartphone, tablet eller computer til vejrstationen, således at du kan tjekke målingerne direkte på dine mobile enheder samt downloade og analysere data. Det afhænger af hvor avanceret din model er, da det vil variere i funktionerne.

Når vejrstationer har Wi-Fi har de højst sandsynligt også en tilhørende app fra producenten, som gør det nemmere for dig, at følge med i de seneste vejropdateringer, uanset hvor du befinder dig. Nogle modeller giver dig mulighed for at styre vejrstationen fra app’en.

Sådan vælger du vejrstation efter dit behov

Vejrstationer kommer i mange forskellige typer og prisklasser. Det afhænger udelukkende af dit behov med vejrstationen, så det er nyttigt, at være bevidst om hvad du ønsker at bruge den til, inden du køber din vejrstation, så du er sikker på ikke at betale for mange, eller for lidt, penge for den.

Basale vejrstationer

Har du ikke behov for at vide meget detaljerede informationer om vejret, men blot ønsker at holde øje med vejret udendørs og luftkvaliteten indendørs, så behøver du ikke bruge mange penge på en vejrstation. De billigste og mindst avancerede vejrstationer er nemlig kun beregnet til almindelig brug. Dog er det ikke alle af de helt billige stationer, der har en udendørs sensor, hvilket du så bør gør op med dig selv om du ønsker.

Ønsker du en vejrstation med en vindmåler, er du i de fleste tilfælde nødt til at betale en højere pris, da de basale vejrstationer ikke er udstyret med sådan en.

Mellemdyre vejrstationer

Vejrstationer i mellemklassen er ofte mere nøjagtige i deres målinger. Du vil ofte opleve svingninger på maksimalt +/- 1 grad, hvilket giver dem mest optimale aflæsning af vejret. Disse mellemdyre vejrstationer har som regel også flere fordele, såsom at den er trådløs, har en regnmåler og har en tilhørende app til smartphone og tablets. Er det disse funktioner, du ønsker, så er det denne prisklasse, som du bør gå efter. Prisen hænger altså ofte sammen med antallet af funktioner samt vil disse også komme i et flot design, som er det man også betaler for i denne prisklasse.

Avancerede vejrstationer

De avancerede vejrstationer, og dermed de dyreste, er typisk kun til de ultimative vejrenthuiaster. Mange af disse funktioner er ikke nødvendige, hvis du blot er interesseret i det lokale vejr i dit nærområde og i dit hjem. De avancerede vejrstationer har ofte ikke haft fokus på smarte funktioner og design, men blot på mange detaljerede målinger af vejrforholdene i nærområdet samt i resten af verdenen.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×