Æggekoger Test: 6 bedste æggekogere (April 2024)

Af Frederikke Thuesen Jensen BAdge
Frederikke Thuesen Jensen

I mange år havde Frederikkes familie et af Skandinaviens største brandhouse indenfor køkkenudstyr, så hendes viden inden for køkkenudstyr og de forskellige brands i branchen er meget høj.  Mange gange... Læs mere

TESTVINDER

Severin 3134 Æggekoger

Denne stilfulde og smarte elektroniske æggekoger fra Severin vil være helt ideel i den travle hverdag, hvor madlavningen skal være nem, hurtig og enkel. Du kan koge dine æg som ønsket på blot få minutter,…

1
Den bedste æggekoger

Severin 3134 Æggekoger

5
Multifunktionel æggekoger og damper

Caso E10 Æggekoger

6
Æggekoger til hele familien

Steba EK5 Æggekoger

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

I denne æggekoger test er Severin 3134 Æggekoger kåret som testvinder. Den vinder på sin enkelhed og sin funktionalitet, som gør den til den perfekte makker til tilberedningen af æg i hjemmet. Den er dog skarpt efterfulgt af en række andre af de bedste æggekogere på markedet. Læs mere i artiklen og find den helt rette æggekoger til jeres behov her.

Æggekogere kan gøre hverdagen og weekenderne meget nemmere. Har man indimellem problemer med at få kogt æggene helt perfekte, kan det også være en måde at sørge for altid at få lækre og perfekt kogte æg. Man kan få helt enkle, traditionelle æggekogere eller multifunktionelle æggekogere.

Severin 3134 Æggekoger

Den bedste æggekoger

Fordele
 • pros-icon.svg Justérbar hårdhed med elektronisk styring
 • pros-icon.svg Udstyret med signallyd og LED-lys til tænd/sluk visning
 • pros-icon.svg Medfølgende låg med dampudluftning og måleglas

Detaljeret gennemgang

Denne stilfulde og smarte elektroniske æggekoger fra Severin vil være helt ideel i den travle hverdag, hvor madlavningen skal være nem, hurtig og enkel. Du kan koge dine æg som ønsket på blot få minutter, og man kan vælge at koge 1-6 æg ad gangen.

Derfor skal du vælge Severin 3134 Æggekoger

Æggekogeren 3134 fra Severin er en effektiv elektronisk æggekoger, der har plads til 1-6 æg ad gangen. Man kan nemt og enkelt justere den ønskede hårdhed med den elektroniske drejeknap, der har 3 forskellige indstillinger. Den elektroniske styring gør den yderst brugervenlig, da det er en let og enkel måde at få kontrol over æggene på. Severin 3134 æggekogeren er udstyret med en tænd/sluk drejeknap, hvor det med LED-lys er let at se, om æggekogeren er tændt eller slukket. Den har endvidere signallyd, så man bliver gjort opmærksom, når æggene er klar. Det medfølgende måleglas sørger for, at du altid får hældt den rette mængde vand i kogeren, da der altid skal tilsættes det samme. Låget til maskinen har dampudluftning, så man altid kan se igennem ind til æggene.

Produktdetaljer:

 • Kapacitet: 1-6 æg
 • Effekt: 400W
 • Materiale: Rustfrit stål
 • Farve(r): Stål med sorte detaljer

Cloer Æggekoger 3 æg

Den bedste mini æggekoger

Fordele
 • pros-icon.svg Kompakt design velegnet til den lille familie eller det lille køkken
 • pros-icon.svg Nem rengøring for bekvemmelighed i hverdagen
 • pros-icon.svg Signallyd for brugervenlighed

Detaljeret gennemgang

En lille, enkel æggekoger er det helt perfekte valg til det lille køkken eller husholdning med få beboere. Denne Cloer Æggekoger er lavet i et fint, kompakt design, der gør den let at opbevare, og den kan stadig koge 3 æg ad gangen i den ønskede hårdhed.

Derfor skal du vælge Cloer Æggekoger 3 æg

Cloer Æggekoger er yderst velegnet til den lille husstand eller i det lille køkken med begrænset opbevaringsplads. Den har nemlig et meget kompakt design, der gør den let at opbevare og den fylder ikke meget på køkkenbordet, hvis man kun er en smule bordplads. Den har et enkelt og stilrent design, og den fås endvidere i enten sort eller hvid, så den passer ind i de fleste køkkener. Man kan koge 1-3 æg ad gangen, og æggekogeren vil give en signallyd, så du ved, når æggene er færdigkogte. Udover det enkle design og den lette opbevaring, behøver man heller ikke bekymre sig om besværlig rengøring med denne Cloer Æggekoger. Den skal nemlig bare tørres af, og så er den klar igen til næste brug.

Produktdetaljer:

 • Kapacitet: 3 æg
 • Effekt: 300W
 • Materiale: Plastik
 • Farve(r): Sort eller hvid

Caso E7 Æggekoger

Kompakt æggekoger med plads til mange æg

Fordele
 • pros-icon.svg 13 forskellige hårdhedsindstillinger
 • pros-icon.svg Kompakt model med plads til mange æg
 • pros-icon.svg Signallyd for brugervenlighed

Detaljeret gennemgang

Ønsker du en kompakt æggekoger, der alligevel kan indeholde æg til hele familien ved morgen- eller frokostbordet, så er denne Caso E7 æggekoger, den helt ideelle model. Al pladsen er udnyttet i æggekogeren, og der er ligetil rig mulighed for at vælge imellem en masse indstillinger.

Derfor skal du vælge Caso E7 Æggekoger

Caso E7 Æggekoger er en model, man uden problemer kan opbevare i et køkken med begrænset opbevaringsplads. Den er lavet i et kompakt design, hvor al plads i æggekogeren er udnyttet, så den passer ind i diverse skabe og skuffer, når man ikke har æggekogeren i brug. Selvom æggekogeren er kompakt, er der ikke sparet på funktioner og indstillinger. Der er hele 13 indstillinger at vælge imellem, så man kan få ægget kogt præcis, som man ønsker I stedet for at have en drejeknap, er pladsen udnyttet på det runde design, og man indstiller ved en skubknap, der følger rundingen på den rustfrie omkreds på æggekogeren. For brugervenlighed er der desuden en signallyd, så man bliver gjort opmærksom, når æggene er færdige.

Produktdetaljer:

 • Kapacitet: 7 æg
 • Effekt:
 • Materiale: Rustfrit stål
 • Farve(r): Stål med sort

OBH -6731 Æggekoger

Bedste billige æggekoger

Fordele
 • pros-icon.svg Budgetvenlig pris til enhver økonomi
 • pros-icon.svg Rektangulært, kompakt design for nem opbevaring
 • pros-icon.svg Nem og enkel at benytte med medfølgende vandbæger for brugervenlighed

Detaljeret gennemgang

Er du på udkig efter en æggekoger, der er enkel, let at bruge og som ikke koster alverden, så er denne æggekoger OBH -6731 det perfekte valg. Det er en budgetvenlig model, der kan det den skal, nemlig at koge dine æg til den ønskede hårdhed uden besvær.

Derfor skal du vælge OBH-6731 Æggekoger

OBH 6731 æggekoger er en model, der kan matche ethvert budget, så alle kan være med. Den har ikke et hav af funktioner, men den kan lige præcis det den skal; koge dine æg til præcis den hårdhed, du ønsker uden besvær og nogle æg, der indimellem ikke bliver som de skal være. Denne æggekoger har fået et rektangulært og kompakt design, der både gør den enkel i udseende samtidig med, at den vil være nem at opbevare i både skuffer og skabe. Den er meget stilren, og vil heller ikke fylde meget på køkkenbordet, så koger man æg dagligt, kan man uden problemer også have den stående fremme. Den er let at bruge, da den ikke er designet til at være fancy, men brugervenlig. Det medfølgende vandbæger med hårdhedsindikatorer, gør det dertil nemt at tilsætte vand uanset, hvilken type æg man ønsker.

Produktdetaljer:

 • Kapacitet: 1-6 æg
 • Effekt: 365-435
 • Materiale: Rustfrit stål
 • Farve(r): Stål med sort

Caso E10 Æggekoger

Multifunktionel æggekoger og damper

Fordele
 • pros-icon.svg Multifunktionel æggekoger og damper til grøntsager og fisk
 • pros-icon.svg To niveauer giver mulighed for at tilberede flere portioner ad gangen
 • pros-icon.svg Udstyret med non-stick belagt varmeelement

Detaljeret gennemgang

Denne multifunktionelle æggekoger kan hjælpe dig med mere end bare æggekogning i hverdagen. Der er nemlig rig mulighed for både at koge og pochere æg, og dertil gør dampfunktionen det muligt at dampe enten grønt eller fisk samtidig.

Derfor skal du vælge Caso E10 Æggekoger

Caso E10 æggekoger er den perfekte madlavningsmakker i et køkken, hvor man er glad for for at udforske, og godt kan lide dampet grønt og fisk. Foruden disse meget belejlige funktioner, så har æggekogeren hele to niveauer, så man faktisk kan tilberede flere madvarer ad gangen, så man nemt og hurtigt kan lave portioner og hele måltider i sin æggekoger. Det bliver ikke nemmere i en travl hverdag. Det medfølgende målebæger gør det hele endnu nemmere, da man altid blot skal fylde det og tilsætte vandet uanset, hvad du tilbereder i æggekogeren. Æggekogeren er udstyret med en tænd/sluk knap, og den indstilles nemt og hurtigt på drejeknappen til en af de mange indstillinger. Æggekogeren har selvfølgelig en signallyd, der vil signalere, når dine æg eller din mad er klar. Når din Caso E10 æggekoger skal rengøres, gøres dette også nemt. Det eneste man skal er, at tage indsatsen ud og rengøre den, og non-stick varmeelementet skal bare hurtigt aftørres.

Produktdetaljer:

 • Kapacitet:
 • Effekt:
 • Materiale:
 • Farve(r):

Steba EK5 Æggekoger

Æggekoger til hele familien

Fordele
 • pros-icon.svg Æggekoger til hele familien
 • pros-icon.svg Kan tilberede kogte, pocherede æg og spejlæg
 • pros-icon.svg Medfølgende bakker for nem tilberedning

Detaljeret gennemgang

Denne Steba EK5 Æggekoger er en større model, der vil være yderst velegnet til familier med børn og dem, der elsker elsker æg til morgen- eller frokostbordet. Den er større end andre æggekogere, men har også plads til 8 æg, og kan tilberede pocherede æg og spejlæg.

Derfor skal du vælge Steba EK5 Æggekoger

Steba EK5 æggekogeren er velegnet til, når man ønsker at kunne tilberede mange æg ad gangen, da der er plads til hele 8 æg i æggekogeren. Den er større end flere af de andre modeller i denne test, og er derfor ikke egnet i det lille køkken, da den kræver lidt mere opbevaringsplads, og er man kun to i husholdningen, vil det i de fleste tilfælde også være fint med en mindre æggekoger med plads til færre æg. Steba EK5 æggekogeren kan både koge æg, pochere æg og tilberede spejlæg, så der er mulighed for æg til enhver smag og enhver type måltid. Der medfølger bakker, så du enkelt kan tilberede de forskellige æggetyper, og det aftagelige aspekt gør den nem at rengøre også.

Produktdetaljer:

 • Kapacitet: 8 æg
 • Effekt: 400W
 • Materiale: Rustfrit stål
 • Farve(r): Stål med sort

Guide

Guide til valg af æggekoger

Der findes mange typer af æggekoger, nogle der kan koge nogle få æg ad gangen og nogle, der er fyldt med ekstra funktioner, der velegner sig til køkkener, hvor man godt kan lide at udforske og eksperimentere. Læs med herunder og bliv klogere på, hvilken type æggekoger der vil matche jeres behov og ønsker.

Hvor mange æg skal der bruges ad gangen?

Den kapacitet, man skal gå efter, afhænger af, hvor stort et køkken man har, eller hvor mange man er i familien, der skal have æg ad gangen. Gå efter en æggekoger, der vil passe ind i hverdagen, og som kan gøre weekendens eventuelle større morgenmadsborde og frokostborde endnu nemmere at stable på benene.

Hvor meget opbevaringsplads er der til rådighed?

Hvis man har et meget småt køkken, et køkken fyldt mange forskellige maskiner eller et køkken uden den store opbevaringsplads eller bordplads, er det en god idé ikke at vælge en stor volumiøs æggekoger, medmindre den bruges dagligt til en større husholdning. Ellers kan man med fordel vælge en lidt mindre æggekoger, der nemt kan opbevares, men med god effekt, så man kan lave æg i flere omgange uden, at nogen skal sidde sultne og vente og få kolde æg.

Skal æggekogeren have flere funktioner?

Nogle æggekogere kan koge æg, andre kan både koge og pochere æg samt dampe grøntsager og fisk. Det er meget individuelt, hvilke behov man har, og spiser man hverken dampet grønt eller fisk, kan det være en for fancy detalje. Er man derimod glad for at eksperimentere eller glad for grønt og fisk, så kan en æggekoger med dampfunktion være en fantastisk madlavningsmakker, der kan gøre hverdagen meget nemmere.

Ønsker man at eksperimentere endnu mere med madlavningen udover perfekt tilberedning af æg og eventuelt dampning af grønt og fisk, kan man med fordel tage et kig på dehydratorer. En dehydrator kan tørre kød, grønt og krydderurter og altså være et godt redskab i det eksperimenterende køkken. Læs mere om fordelene ved at eje en dehydrator og find den bedste til dig i vores dehydrator test.

Hvor mange indstillinger skal der være?

Man kan få æggekogere, der er fyldt med indstillinger eller nogle, hvor du kan vælge mellem blødt, smilende eller hårdkogt æg, helt simpelt til hverdagens tilberedninger. Har man særlige præferencer til ens æg, kan det være en fordel at vælge en æggekoger med mange indstillinger, så du kan få kogt og tilberedt dine æg fuldstændig, som du gerne vil have dem. Har din æggekoger flere funktioner, kan det også være en fordel at vælge en æggekoger med flere forskellige indstillinger, så du kan tilpasse dine tilberedninger helt efter dine ønsker.

Hvor effektiv skal æggekogeren være?

Æggekogerens effekt vil have en betydning for, hvor hurtig din æggekoger er. Har man købt en kompakt æggekoger med lidt mindre plads til æg, men som også skal kunne fungere til større morgen- og frokostborde, så er det en god idé at vælge en æggekoger, der har en højere effekt, så man kan få kogt æggene hurtigst muligt uden for meget ventetid.

Gode grunde til at spise æg

Æg har mange gange været i søgelyset, og æg er en meget veldiskuteret fødevare. Der er mange gode grunde til at spise æg, selvom der er mange myter forbundet med den lækre og protein-, vitamin-, og mineralholdige spise.

God protein- og vitaminkilde

Æg er en god protein- og vitaminkilde i afbalancerede mængder. Især selve æggeblommen har et højt indhold af aminosyrer, vitaminer og mineraler, som alle har behov for hver dag. Et æg indeholder næsten alle næringsstoffer, man har behov for på en dag, på nær fibre og C-vitamin. Det er derfor en rigtig godt fødevare at inkorporere i ens ugentlige kost, da man får foræret en masse gode ting fra æg.

Ideelt fødevaresupplement til træning

Er man glad for at træne, kan æg især her være en rigtig god fødevare at have med i sin kost. Æg er meget rigt på mineralet jern, som kroppen bruger, når der skal dannes røde blodlegemer til at transportere ilt rundt i kroppen. Dertil er æg som ført nævnt rigt på proteiner, som hjælper kroppen i dens restitutionsproces og opbygning af muskler.

Æg mætter godt

Indholdet af protein og sunde fedtsyrer giver en god mæthedsfornemmelse. Dette kan være en fordel, hvis man har et ønske om at tabe sig. Der er dertil hverken kulhydrater eller sukker i æg, og det vil også være en fordel i et vægttab eller et godt måltid, der skal sørge for at mætte.

Vegetarvenlig proteinkilde

Æg kan være en rigtig god måde at få protein på, hvis man er vegetar. Protein fra æg er letoptageligt, og man får alle de essentielle aminosyrer, som kroppen skal bruge, når man spiser æg. Dertil indeholder æg vitaminet B12 som normalt ellers kun findes i animalske fødevarer. Igen er det høje indhold af jern også en bonus. Der er fx hele 3 gange så meget jern i æg i forhold til kylling. Alt dette gør æg til en rigtig god erstatning for kød som proteinkilde.

Så mange æg må du spise

Som med så mange andre fødevarer, er det meste kun sundt i afbalancerede mængder og som en del af en ellers varieret kost. Trods de mange gode egenskaber ved æg, så indeholder de også både kolesterol og en del mættet fedt, og det anbefales derfor, at man holder sig til at spise ca. et æg om dagen i gennemsnit. På den måde får man stadig en masse fordele fra ægget uden at blive påvirket at kolesterolet og det mættede fedt.

Er man mere følsom over for kolesterol, eller har man forhøjede kolesteroltal, bør man ikke spise uanede mængder af æg. Her er den en god idé at holde sig til at spise 3-4 æg om ugen, så man ikke blive påvirket for meget af æggene.

Anden nyttig viden i denne æggekoger test

Udover de mange variationer i, hvordan man koger eller tilbereder det perfekte æg, så kan der opstå en masse andre spørgsmål i forhold til æg. Tilberedningen kan man klare med en af de æggekogere, der er med i denne æggekoger test. Læs med herunder og bliv klogere på forskellene på æg, samt hvor længe æg kan holde sig, og bliv guidet til at finde et godt æggekoger tilbud.

Hvad er forskellene på buræg, skrabeæg og økologiske æg?

Der kan være små forskelle i smag på buræg, skrabeæg og økologiske æg. Men de helt store forskelle er til stede i hønsenes levestandard. Buræg kommer fra høns, der lever i bure af trådnet. Skrabeæg kommer fra høns, der går frit, og økologiske æg kommer fra fritgående høns med adgang til udendørsarealer. Buræg sælges ikke lige så mange steder længere, da levestandarden for hønsene her er meget lav.

Guide: Sådan tester du om æggene er friske

Det er tilladt at sælge æg op til 20 dage efter pakkedatoen. Det kan dog typisk holde sig længere end det. Jo friskere ægget er, des mere kan skallen hænge fast i skallen, når ægget pilles, efter det er kogt. Jo ældre ægget er, des svære kan det være at bage med.

Man kan tjekke æggets friskhed ved at lægge det forsigtigt i et glas vand. Falder det til bund er ægget friskt. Hvis ægget er for gammelt, vil det flyde som en korkprop.

Er der salmonella i æg?

Der har førhen været tilfælde med salmonellainficerede æg. Det er dog sjældent, det sker i dag, og risikoen for salmonella er derfor meget lav. Hvis der skulle være salmonella, sidder det typisk på skallen. Vil man være helt sikker i retter, hvor der indgår rå æg, kan man med fordel gå efter pasteuriserede æg.

Sådan finder du et godt æggekoger tilbud

Når man skal investere i sin første eller næste æggekoger, skal man vælge en med den ønskede kapacitet og rigtige funktioner mm. Nogle kan nøjes med en billigere og mere enkel æggekoger, og andre har flere funktionsbehov. Æggekogere fås i mange prisklasser. Ønsker man at spare lidt penge i investeringen af æggekoger, kan man med fordel udvælge sin yndlingsmaskine og holde øje med, om den skulle komme på tilbud på nettet, da der ofte kan være gode penge at spare.

FAQ

Hvilken æggekoger er bedst i test?

Æggekogeren Severin 3134 er kåret som testvinder i denne æggekoger test. Det er den, fordi det er en klassisk æggekoger i høj kvalitet til en god pris, som kan glæde i mange køkkener.

Hvordan bruger man en æggekoger?

En æggekoger er simple at bruge. Der skal tilsættes vand, typisk fra en medfølgende vandkop, og herefter skal man bare indstille den ønskede hårdhed og afvente, at æggene bliver færdige.

Hvor mange æg må man spise?

Det anbefales at spise varieret og, at man holder sig til at spise ca. et æg dagligt og kun 3-4 æg om ugen, hvis man er følsom for kolesterol eller har tendens til forhøjede kolesteroltal.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×