Sodavandsmaskine Test: 4 bedste sodavandsmaskiner (Maj 2024)

Af Frederikke Thuesen Jensen BAdge
Frederikke Thuesen Jensen

I mange år havde Frederikkes familie et af Skandinaviens største brandhouse indenfor køkkenudstyr, så hendes viden inden for køkkenudstyr og de forskellige brands i branchen er meget høj.  Mange gange... Læs mere

Sodastream Spirit One Touch
TESTVINDER

Sodastream Spirit One Touch

Spirit One Touch er den nyeste model fra Sodastream. Designet er enkelt og minimalistisk, så den passer ind i ethvert køkken. Maskinen forvandler hanevand til mousserende boblevand på et øjeblik og med bare et enkelt…

Sodastream Spirit One Touch 1
Bedste sodavandsmaskine

Sodastream Spirit One Touch

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Elsker du også at drikke perlende vand med brus når du skal slukke tørsten? Hvis du investerer i en gør-det-selv-sodavandsmaskine, kan du lave dit eget friske vand med brus i dit eget køkken. Det har aldrig været nemmere at lave sin egen sodavand. Tilføj blot lidt frugtsirup eller saft til det brusende vand og du har en forfriskende sodavand med det samme.

Markedet for sodavandsmaskiner er eksploderet gennem de senere år og der er kommet mange spillere på banen. Så hvilken maskine skal du vælge? Det kan være svært at gennemskue, hvilken maskine der passer bedst til dit behov men heldigvis har vi lavet grundig research for dig og fundet svaret. Læn dig blot tilbage og læs med her, hvor vi guider dig til, hvordan du finder den bedste sodavandsmaskine til dig.

Sodastream Spirit One Touch

Bedste sodavandsmaskine

Sodastream Spirit One Touch
Fordele
 • pros-icon.svg Stilrent design
 • pros-icon.svg Kan betjenes med én hånd
 • pros-icon.svg Genanvendelig flaske medfølger

Detaljeret gennemgang

Spirit One Touch er den nyeste model fra Sodastream. Designet er enkelt og minimalistisk, så den passer ind i ethvert køkken. Maskinen forvandler hanevand til mousserende boblevand på et øjeblik og med bare et enkelt tryk.

Der medfølger en genanvendelig plastikflaske til maskinen, som kan bruges igen og igen. Dermed er denne sodavandsmaskine et meget miljøvenligt valg. Gaspatronen er også genanvendelig. Du afleverer den blot hos en autoriseret forhandler og køber en ny fyldt flaske med hjem. Det kan ikke være nemmere.

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Flot design
 • pros-icon.svg Der medfølger flere flasker
 • pros-icon.svg Nem at rengøre

Detaljeret gennemgang

En af de vigtigste egenskaber, du skal kigge efter i en sodavandsmaskine, er, hvor let den er at rengøre. Der er ikke mange dele, der bliver beskidte eller skal rengøres, på Genesis modellen.

Til forskel fra andre Sodastream modeller følger det to genanvendelige flasker med til denne maskine, så du let kan lave danskvand eller sodavand til mange ad gangen.

Aarke Carbonator III

Bedste premium

Fordele
 • pros-icon.svg Flot og æstetisk design
 • pros-icon.svg Fremstillet i rustfrit stål
 • pros-icon.svg Fantastisk holdbarhed

Detaljeret gennemgang

Aarke Carbonator III er en luksuriøs model, der vil skille sig ud i ethvert køkken. Det fantastiske og stilfulde design i blanke farver udstråler eksklusivitet, og der er ingen skadelig plastik at finde nogen steder på denne high-end maskine! Den er ikke kun udstyret med en miljøvenlig PET-flaske lavet af genbrugsmaterialer, men har også rustfrit stål for at sikre holdbarhed – hvilket er den perfekte kombination, når man kigger på bæredygtige muligheder og samtidig bevarer æstetik som aldrig før. Maskinen betjenes let uden hverken elektricitet eller batteri. Fyld blot flasken op med postevand, skru den fast og tryk ned i håndtaget, og vupti har du læskende boblevand.

Fordele
 • pros-icon.svg Stilrent design
 • pros-icon.svg Uden ledning
 • pros-icon.svg Genanvendelig flaske medfølger

Detaljeret gennemgang

Aqvia sodavandsmaskinen er en elegant og stilfuld sodavandsmaskine, der fortjener at stå fremme på køkkenbordet. Maskinen er designet med elegance i tankerne, hvilket gør den perfekt til dem, der ønsker, at deres køkkenmaskiner skal skille sig ud. Dens ledningsløse design betyder, at du aldrig vil have problemer med at placere den, hvor det fungerer bedst. Maskinen er let at betjene og rengøre og der medfølger en genanvendelig plastikflaske med stålbund.

Guide

Sådan vælger du den bedste sodavandsmaskine

Elektrisk eller gaspatron

En af de vigtigste ting at overveje når det kommer til en sodavandsmaskine er om den skal være med gaspatron eller elektrisk. Langt de fleste sodavandsmaskiner er idag med gaspatrone, som skal udskiftes  jævnligt. Dette er i sig selv ikke besværligt og der findes mange forhandlere landet over. Det er dog ikke helt billigt at købe en ny gaspatron, så hvis du er storforbruger at hjemmelavet danskvand, kan du overveje om en elektrisk maskine vil være billigere i længden. De har så den ulempe at de skal placeres i nærheden af en stikkontakt og derfor ikke tilbyder den samme fleksibilitet som maskinerne med gaspatroner.

Flaske

Med de fleste modeller på markedet medfølger en eller flere genanvendelige plastikflasker til at lave boblevand i. Det er selvfølgelig vigtigt at flaskerne ikke indeholder nogle skadelige stoffer. Selvom flaskerne kan bruges igen og igen har de en udløbsdato som typisk er efter 2 års brug. Nogle maskiner kommer med glasflasker, som modsat plastikflasker ikke har en udløbsdato og derfor i sidste ende er mere miljøvenlige.

Brugervenlighed

En anden væsentlig overvejelse du bør gøre dig inden anskaffelsen af en sodavandsmaskine er brugervenligheden.

Selvom de fleste modeller på markedet er forholdsvis lette at betjene,  så er der forskel. Nogle maskiner kan f.eks. betjenes med én hånd og et enkelt tryk, hvor andre kræver to hænder til betjening. Der er også forskel på hvor hårdt man skal trykke og hvor længe. Hvis du er besværet kan det være en god idé at vælge en let maskine som Sodastream Spirit One touch.

Ekstra features

Dette er måske den mindst vigtige overvejelse men kan alligevel være den detalje der afgører valget, hvis du står i mellem to lignende sodavandsmaskiner.

Nogle modeller kommer med flere flasker ved køb, så du ikke behøver at købe flere ved siden af, for at kunne lave forskellige smagsvarianter. Nogle modeller kommer med særlige skeer til opblanding eller  særlige sirupsvarianter med i købet.

FAQ

Hvilken sodavandsmaskine er bedst i test?

Den bedste sodavandsmaskine i test er Sodastream Spirit One Touch. Denne model udmærker sig i forhold til de andre modeller ved at sit flotte design og brugervenlighed.

Kan jeg selv skifte gaspatron?

Ja det kan du godt. På langt de fleste modeller er det meget let selv at skifte gaspatronen og indlevere den i en autoriseret forhandler. Følg altid brugsanvisningen.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×