Bedste Strækvikle: Test af 5 bedste (April 2024)

Af Ida BAdge
Ida

Om Ida Ida er 36 år og bor lidt uden for København med sin kæreste og tre børn. Ida er et vaskeægte madøre og elsker at nørde og eksperimentere med...

Med den bedste strækvikle beholder du og baby den tætte kontakt, som er god for barnet i den først levetid, indtil det har vænnet sig til livet udenfor mors mave.

Når du skal købe en vikle til baby er det afgørende, at finde den rette strækvikle som passer til dine behov og forventninger. Der findes et udvalg af mange forskellige slags vikler og det kan virke uoverskueligt at finde frem til den helt rigtige.

I vores købsguide kan du læse mere om hvilke overvejelser du skal gøre dig når du køber en ny strækvikle. Vi udvalgt 5 af de bedste på markedet og vurderet dem ud fra kvalitet, funktion og pris, så vi på den måde kan guide dig bedst muligt med at finde modellen, der passer til dig og dine behov.

Hvis du gerne vil have et hurtigt overblik over de forskellige modeller kan du gå til vores sammenligningstabel.

Moby Wrap Evolution

bedst i test

Fordele
 • pros-icon.svg Kan bruges fra nyfødt og op til 15kg.
 • pros-icon.svg Åndbart stof i bomuld og bambusjersey
 • pros-icon.svg Justerbar længde
 • pros-icon.svg Mulighed for flere forskellige stillinger

Detaljeret gennemgang

Med Moby Wrap Evolution får du den bedste strækvikle i test. Strækviklen fra Moby er smart og komfortabel med mulighed for anvendelse fra nyfødt og op til 15kg.

Derfor skal du vælge Moby Wrap Evolution

Moby Wrap Evolution er en strækvikle som kan “vokse med barnet” med barnet helt fra nyfødt til toddler på op til 15 kg. Strækviklen fra Moby er fremstillet i et utrolig blødt og åndbart materiale i bomuld og bambusjersey.

Sammensætningen af bomuld og bambusjersey giver den perfekte kombination af stretch og styrke samtidig med at stoffet er i en tynd kvalitet med åndbare egenskaber. Stoffet er velegnet til varme sommerdage, da det har en let kølende effekt og takket være de åndbare egenskaber tillader det både dig og barnet at komme af med overskydende varme.

Med strækviklen fra Moby har du mulighed for at bære dit barn i tre forskellige positioner: indadvendt (bryst mod bryst), udadvendt eller på hoften. Strækviklen giver en god fordeling af barnets vægt mellem din ryg og hofter så det er behageligt for både dig og dit barn at bruge viklen.

Med Moby Wrap Evolution får du en strækvikle med optimal støtte som er super komfortabel. Viklen er lavet i en utrolig holdbar kvalitet som er beregnet til at blive brugt i mange år frem.

Fordele
 • pros-icon.svg Kan bruges fra nyfødt
 • pros-icon.svg Blødt stof i økologisk bomuld og elasthan
 • pros-icon.svg God til nybegyndere

Detaljeret gennemgang

Med Love Radius Basic Baby Wrap får du den bedste vikle til prisen. Den er fremstillet i GOTS certificeret økologisk bomuld og elastan og er ideel til nyfødte.

Derfor skal du vælge Love Radius Basic Baby Wrap

Her får du en vikle i økologisk bomuld størrelse one size som er let at binde takket være at den ikke har så meget stof som de fleste andre klassiske strækvikler på markedet.

Det er den bedste vikle til prisen fra et anerkendt og godt mærke. Den er velegnet til nybegyndere som gerne vil prøve at bære børn i vikle.

Love Radius Basic Baby Wrap strækvikle giver dig mulighed for 2 bærepositioner: mave- og hofte. Love Radius vikle er specielt velegnet til de helt nyfødte og giver dig en komfortabel måde at bære din baby fra nyfødt og op til 9 kg.

Love Radius Basic Baby Wrap er fra mærket je porte mon bebe som er et fransk mærke kendt for deres funktionelle og moderne design. Je porte mon bebe er for dig som gerne vil have en god bærekomfort og samtidig bære din baby med stil.  Det er en forholdsvis simpel binde strækvikle som gør den populær blandt forældre som gerne vil introduceres til at bruge strækvikler.

Strækviklen findes i flere farver.

Najell Wrap

bedste premium

Fordele
 • pros-icon.svg Simpel at anvende (er bundet/knyttet) – skal ikke vikles rundt
 • pros-icon.svg Blødt stof: 95% Oeko-Tex-certificeret bomuld og 5% elasthan
 • pros-icon.svg Elastisk materiale
 • pros-icon.svg Behagelig og brugervenlig

Detaljeret gennemgang

Går du efter en simpel strækvikle i høj kvalitet er Najell Wrap det rette valg for dig. Med Najell strækvikle får du en elastisk vikle som er bundet på forhånd.

Derfor skal du vælge Najell Wrap

Med Najell Wrap får du en nem strækvikle som allerede er knyttet. Du skal bare tage viklen på ligesom en T-shirt. Najell strækvikle er fremstillet af 95% bomuld og 5% elasthan. Kombinationen af materialer giver Najell strækviklen den rette mængde stretch og gør den virkelig blød og komfortabel at bruge.

Det er en vikle som er ideel til det nyfødte barn og for dig som vil have en af de bedste strækvikler uden samtidig at skulle bruge en vikle guide. Najell vikle er fremstillet med fokus på høj kvalitet og brugervenlighed. Det er super let at tage viklen på, f.eks. ovenpå t shirten.

Derefter placeres du barnet og trækker til sidst stofstykket over barn og ryg – så bliver det ikke lettere.

Med Najell får du en fantastisk vikle som giver dig en komfortabel og praktisk måde at bære din baby på. Du vil hurtigt mærke den beroligende effekt viklen giver når du og dit barn har hud mod hud kontakt. Viklen fra Najell giver dig endda mulighed for at amme barnet mens det sidder i viklen.

Moby Wrap Classic

bedste klassiker

Fordele
 • pros-icon.svg Kan bruges fra nyfødt og op til 15kg
 • pros-icon.svg 100% bomuld
 • pros-icon.svg Komfortabel
 • pros-icon.svg Høj kvalitet
 • pros-icon.svg Smart design

Detaljeret gennemgang

Med Moby Wrap Classic strækvikle får du den bedste klassiker fra Moby. Strækviklen er komfortabel, stilfuld og let at tilpasse. Moby Wrap Classic strækvikle kan anvendes fra 0 – 18 måneder.

Derfor skal du vælge Moby Wrap Classic

Moby Wrap Classic er en traditionel strækvikle i høj kvalitet. Selve mærket Moby står for Mother & Baby og er et anerkendt amerikansk mærke som har været på markedet siden 2003.

Moby er blevet en klassiker blandt strækvikler på grund af den høje komfort og tilpasningsevne som varen leverer. Desuden er Moby kendt for sit smarte design som er værdsat af mange mødre som ønsker en moderne strækvikle med mulighed for at vælge mellem mange forskellige farver og muligheder for tilpasning.

Moby Wrap Classic giver dig mulighed for tre forskellige bærepositioner som er henholdsvis indadvendt (bryst mod bryst), udadvendt og på hoften. Med muligheden for de forskellige bærepositioner og den gode vægtfordeling som strækviklen giver dig over ryg og hofter er den ergonomisk korrekt og brugervenlig. Det giver dig mulighed for at bære dit barn i længere tid ad gangen på en måde som er komfortabel for både dig og for barnet. Viklen giver en god støtte til barnet og den nødvendige hud til hud kontakt som er vigtig for det nyfødte barn.

Aldoria Bambu Soft

bedste komfort

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Silkeagtigt, blødt og behageligt materiale
 • pros-icon.svg Allergivenlig
 • pros-icon.svg Bedste komfort
 • pros-icon.svg Bedste temperaturregulering
 • pros-icon.svg Specialist i strækvikler

Detaljeret gennemgang

Med Aldoria Bambu Soft får du den bedste og mest komfortable strækvikle til nyfødte babyer. Aldoria Bambu Soft vikle er fremstillet af bambusjersey som er et ressourceeffektivt materiale i høj kvalitet.

Derfor skal du vælge Aldoria Bambu Soft

Er du på udkig efter den mest komfortable vikle i strækvikle test skal du vælge Aldoria Bambu Soft vikle. Aldoria Bambu Soft vikle er fremstillet i vævet bambusfiber som er et materiale med helt exceptionelle egenskaber.

Materialet er utrolig blødt og elastisk. Kvaliteten er silkeagtig med samme egenskaber for at regulere temperaturen. Det har en kølende effekt i varmt vejr og evnen til at holde sig lunt ved køligere temperaturer. Elasticiteten i bambusfibrene gør det til et perfekt materiale til at vikle.

Aldoria Bambu Soft strækvikler foretrækkes af mange forældre på grund af materialets gode egenskaber og funktioner. I en vikle fra Aldoria Bambu Soft vil baby sidde fantastisk godt i det bedste vikle materiale som findes på markedet. Muligheden for temperaturregulering er ifølge test af strækvikler den bedste der findes. Stoffet er samtidigt allergivenligt.

Med Aldoria Bambu Soft får du en vikle lavet i et godt ergonomisk design. Den er god til at fordele vægten over ryg- skuldre og hofter på en bekvem måde. Det er en stor fordel for dig som bærer rundt på barnet, så du undgår eventuelle muskelspændinger og smerter i kroppen.

Guide

Sådan vælger du den bedste strækvikle

Du vælger den bedste strækvikle ud fra dine behov og forventninger. Du bør vælge en strækvikle som giver dit barn optimal sikkerhed og støtte og som samtidig er komfortabel for jer begge to.

Derfor skal du vælge en strækvikle

Mange forældre vælger en strækvikle fordi det giver mulighed for at bære barnet helt tæt ind til kroppen. At bære sin baby tæt ind til kroppen giver tryghed og tæt kontakt. Barnet får samme fornemmelse som at være i mors mave. Det oplever de samme bevægelser og kan høre dit hjerte slå og mærke din kropsvarme.

Må baby være i strækvikle fra nyfødt?

De fleste strækvikler kan bruges fra nyfødt. Der findes vikler som er specielt velegnede til premature. Når viklen skal bruges til premature skal det dog altid være i samarbejde med sundhedsfagligt personale.

Nogle strækvikler stiller krav til minimum vægt. Der følger altid en vejledning med når du køber en ny vikle, som  har anbefalinger til alder og vægt

Hvad er en strækvikle?

En strækvikle er et langt stykke stof du vikler om kroppen så du kan bære dit barn helt tæt ind til kroppen. Der er stræk i stoffet så det er eftergiveligt. Til præmature anvendes strækviklen til hud mod hud kontakt.

Hvilken type strækvikle skal du vælge?

Du skal vælge den type strækvikle som passer bedst til dine behov. Der findes to typer forskellige strækvikler. Den ene type vikle som du selv skal binde og den anden type vikle som er bundet på forhånd. Der findes også enkelte strækvikler som er beregnet til tvillinger.

Hvad er fordelen ved at bruge en strækvikle?

Fordelen ved at bruge en strækvikle er at du kan bære barnet helt tæt ind til kroppen og samtidig have hænderne fri. Det giver stor tryghed for den lille at være tæt på dig og fordelen er at du ikke behøver at “løfte” så du har både arme og hænder fri.

Strækviklen er virkelig god for den nyfødte som skal vænne sig til verden udenfor mors mave. Det er en stor omvæltning som kræver tid og tilpasning og her er en vikle perfekt til at skabe tryghed for den lille, mens den langsomt vænner sig til alle de nye indtryk.

Det er muligt at vælge mellem mange forskellige slags så det skulle være muligt for alle forældre at finde en vikle som passer til deres behov og ønsker.

Hvilket materiale skal du vælge?

Bomuld er altid et godt valg af materiale til tøj og tekstiler, da det giver kroppen mulighed for at ånde og komme af med overskydende varme. Til en vikle er det en fordel at kombinere bomuld med et andet materiale, som kan strækkes. Det kan f.eks. være materialet elasthan eller jersey/bambusjersey. Elastan og jersey er elastiske materialer og bambusjersey har den fordel at det både er elastisk og åndbart. Det er også en mulighed at vælge økologisk bomuldsblanding, hvis du foretrækker det.

Vil du gerne have mulighed for flere bærepositioner?

Det kan være praktisk med muligheden for flere bærepositioner, så du ikke er afhængig af altid at bære rundt på barnet i samme position. Når viklen har flere mulighed for flere bærepositioner kan den bruges længere tid i takt med at barnet vokser. Det er bedre for dig ergonomisk, når du kan skifte mellem forskellige bærepositioner og sidst, men ikke mindst, også en fordel for barnet. Mange børn synes det er sjovt at sidde i en udadvendt bæreposition, så de kan følge med i hvad der sker samtidig med, at de er helt tæt på mor eller far.

Hvor længe kan en strækvikle holde?

Når du køber en strækvikle vil der altid være en anbefaling til hvilken alder eller vægt viklen kan bruges. Det er selvfølgelig vigtigt at følge anbefalingerne som er med til at gøre viklen sikker at bruge.

Med hensyn til materialer er det individuelt hvor slidstærke og holdbare de enkelte materialer er. Det er derfor en god ide at tjekke efter en gang imellem at stoffet er intakt. Hvis viklen har været gemt væk over længere tid anbefales det at tjekke at stoffet ikke er mørnet med tiden.

Hvordan binder man en strækvikle?

Vær opmærksom på at det kræver lidt øvelse at binde strækviklen. Det kan være en god ide at øve dig lidt før baby bliver født hvis du vælger en almindelig strækvikle som du selv skal binde. Viklen skal ikke være alt for stramt bundet.

Følg altid anvisningen til den strækvikle du har købt, så du er sikker på at binde viklen korrekt.

FAQ

Hvilken strækvikle er bedst i test?

Den bedste strækvikle i test er Moby Wrap Evolution. Med Moby Wrap Evolution kan du strækvikle nyfødt og indtil barnet vejer 15 kg. Her får du strækviklen som har den højeste komfort fremstillet i bedste materialer.

Hvordan holder du baby sikker i strækviklen?

Sørg for at viklen har den rigtige størrelse så baby sidder komfortabelt. Det er vigtigt at barnet har den rigtige støtte og at viklen selvfølgelig er bundet korrekt.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×