TEST: Trådløs Gaming Headset: De 5 bedste

Af Camilla BAdge
Camilla

Camilla er mor til to raske drenge og har et dejligt hus lige udenfor København. Hun er en rigtig projektleder type - også i sit private liv. Når der skal...

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

I vores bedste trådløse gaming headset test får du overblik, så du bliver klar til timevis af gaming med fantastisk lyd. Forskellen på et headset med ledning og et trådløst headset er, at det trådløse giver mere frihed til begejstring – og lyden er efterhånden blevet lige så god! Et godt gamer headset kan også bruges til lange online møder, hvor har du har brug for et komfortabelt headset med mikrofon.

Vi har i vores bedste trådløse gaming headset test sammenlignet fordele og ulemper ved 5 forskellige trådløse gaming headset på markedet lige nu. Som gamer går man op i sit udstyr, og så vil man også have det bedste headset. I vores sammenligningstabel kan du få overblik over de forskellige gaming headset i testen, og i vores købsguide kan du få hjælp til at vælge netop den type trådløst gaming headset, som passer til dig som gamer.

Fordele
  • pros-icon.svg Bidirektional mikrofon med noise cancelling
  • pros-icon.svg Gengivelse af diskrete in game lyde
  • pros-icon.svg Kompatibelt med mange devices
  • pros-icon.svg Mulighed for separat indstilling af chat og game lyd (chatmix) på pc
  • pros-icon.svg Mesh på ørerne med god luftgennemstrømning

Detaljeret gennemgang

ARCTIS 7 + er et solidt midrange trådløs gaming headset skabt til PC af SteelSeries. En producent som mange gamere sværger til for den gamervenlige lyd.

Derfor skal du vælge SteelSeries ARCTIC 7+ trådløs gaming headset

SteelSeries er kendt som en seriøs producent af gamer gear til blandt andet til den professionelle esport. Vi taler her om et rigtigt godt trådløs gaming headset med 2,4 GHz trådløs system, nem USB-C opladning, 7.1 surround sound, 30 timers batterilevetid og ClearCast Mic. ClearCast mikrofonen er bidirektional og har noise cancelling, der gør din stemme klar og tydelig, når du skal have kommandoer igennem til dit team. Den er også Discord-certificeret.

Det helt afgørende er, at du ved hjælp af den medfølgende trådløse USB-dongle, som er en lille adapter, der konverterer WiFi-signaler til et USB-signal, og 3.5 mm kablet, kan forbinde til mange andre devices end PC: Mac, PS4, PS5, Switch, mobile.

Der er flere muligheder for at indstille lyden, som du vil have den. Du kan bl.a. indstille chat og gamelyd separat via Sonar Chatmix, dog ikke på Playstation. 2,4 GHz er et lossless trådløst system, som er en upgrade fra bluetooth, fordi lyden ikke komprimeres. Hvis du leder efter et godt streamer look, så er SteelSeries ARCTIS 7 + trådløs gaming headset i hvid lidt fræk.

Corsair HS70 Pro Wireless

det bedste budget trådløse headset

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
  • pros-icon.svg 2,4 GHz trådløst og surround til PC
  • pros-icon.svg Lækker til prisen
  • pros-icon.svg Aftagelig mikrofon
  • pros-icon.svg Letvægts headset
  • pros-icon.svg Komfortabel memory foam

Detaljeret gennemgang

Corsair HS70 Pro Wireless ligger i den billige ende, men det er ikke noget, man lægger meget mærke til, hvis man ikke har behov for at spille i dagevis uden at oplade.

Derfor skal du vælge Corsair HS70 Pro Wireless gaming headset

Corsair HS70 Pro Wireless er et rigtigt komfortabelt over ear headset med en behagelig pasform og memory foam i øreskålene. Corsair bruger også forbedret 2,4 GHz trådløst system i stedet for bluetooth.

Den beige/sorte version af et trådsløs gaming headset skiller sig lidt ud og henvender sig til den stilsikre gamer, men først og fremmest handler det selvfølgelig om god battlelyd. For mange mere casual gamere vil dette headset nemt kunne opfylde alle behov for skarp lyd i gaming. Corsair’s gaming headset har aftagelig mikrofon, så du nemt kan bruge headsettet til at høre musik. Headsettets mikrofon er i øvrigt Discord certificeret, så du er sikret krystalklar kommunikation. Man får også surround sound med 7.1 surround sound standard. Corsair er kompatibel med PC og PS4, men vær opmærksom på, at Surround sound kun fungerer på PC.

SteelSeries Arctis Nova Pro Wireless

bedste premium trådløs gaming headset

Fordele
  • pros-icon.svg Findes i Xbox kompatibel version
  • pros-icon.svg God lyd
  • pros-icon.svg Mange funktioner og lydindstillinger
  • pros-icon.svg Aktiv noise cancelling

Detaljeret gennemgang

Med Arctis Nova Pro Wireless er vi oppe i et af de bedste trådløse headset fra SteelSeries, som adskiller sig ved sin 360° Spatial Audio og ved at kunne fås i en alternativ Xbox kompatibel model.

Derfor skal du vælge SteelSeries Arctis Nova Pro Wireless gaming headset

Ikke mange gaming høretelefoner kan bruges til alle konsoller, altså både PC, Playstation OG Xbox, ikke engang de bedste gaming headsets. Det kan Arctis Nova Pro til Xbox. Så hold øje med, hvilken model du får lagt i indkøbskurven. I begge modeller taler vi dog om fantastisk lyd. Driverne er selvfølgelig altid afgørende for lydkvaliteten og her er der tale om et af de bedste trådløse gamer headset med next level premium high fidelity drivers.

Arctis Nova Pro er fuldt kompatibel med henholdsvis Microsoft Spatial Sound og Tempest 3D audio for PS5. Det her er et af de bedste gaming headset på markedet til seriøs gaming. Der er som i andre SteelSeries modeller mulighed for at justere en lang række indstillinger via Sonar Software, så man kan få god lyd præcis, som man vil have den. Simultan 2.4GHZ trådløst signal OG bluetooth gør det muligt at mixe gaming lyd/multimedia playback og mobillyd, hvis du er nødt til at tage telefonen midt i et battle.

HyperX Cloud Alpha Wireless

et klassisk trådløs gaming headset

Fordele
  • pros-icon.svg Ekstrem god batteritid
  • pros-icon.svg Spatial DTS Audio
  • pros-icon.svg Tilgængelig software til lydindstillinger

Detaljeret gennemgang

Med HyperX’s Cloud Alpha er vi igen i midrange territorium med et rigtigt populært trådløs gamer headset udelukkende til PC. Cloud Alpha har en helt vild batteritid til mange lange nætter – eller rettere til mange døgn.

Derfor skal du vælge HyperX Cloud Alpha Wireless gaming headset

HyperX bruger det immersive lydsystem kaldet DTS Spatial Audio i stedet for 7.1 surround sound, som mange andre gaming headsets. DTS Spatial Audio gengiver den rumlige lydoplevelse, man får, når man lytter til lyd fra multi-speaker sound systems. Altså en slags virtuel surround sound. Det virker, når man skal lokalisere præcist, hvor en lyd kommer fra i et 3D spil. Mange vil synes, det er en klar upgrade fra 7.1 surround sound.

Mikrofonen er både Discord and TeamSpeak™ certificeret. Cloud Alpha er et trådløs gaming headset med et meget gamer-agtigt look med røde aluminiums detaljer på stellet. Ørepuderne er af en slags lædermateriale, som nogle forbinder med ekstra komfort, mens andre oplever dem som lidt varme og indelukkede. Ligesom flere andre modeller kan lyden indstilles, hvis du downloader et stykke software. HyperX NGENUITY software er lidt simplere at gå til end nogle af de andre.

Logitech G535 Lightspeed

Bedste ørepuder

Fordele
  • pros-icon.svg Discord certificeret
  • pros-icon.svg Meget lydfølsomme
  • pros-icon.svg Memoryskumpuder ved ørerne

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Logitech G535 Lightspeed gaming headset

Logitechs trådløse gaming headset har hele 33- timers batterlilevetid og 12 meters trådløs frihed at trække på. Du får altså meget headset for pengene. Logitech profilerer sig også på sit samarbejde med og fokus på professionelle esport gamere.

Udover en uovertruffen lydkvalitet fra de 40 mm højtalerenheder, så er hovedbøjlen justerbar og ørepuderne fremstillet i memoryskum, så du ikke føler noget ubehag ved lange spilsessioner.

Designet er gamer-venligt  og diskret i sort med lilla og blå på indersiden af hovedbøjlen.

Logitech bruger den teknologi, der hedder Bluevoice til deres mikrofoner, som ikke bare fjerner støj, men bruger filtre til at forbedre kvaliteten af din stemme til studielyd niveau.

Guide

Sådan vælger du det rigtige gaming headset til trådløs gaming

Der er uendeligt mange typer headsets på markedet. Først og fremmest skal du finde ud af, om du gerne vil investere i trådløs gaming eller om du kan leve med et kabel gaming headset. Lyden er faktisk efterhånden blevet lige så god i de trådløse som i et godt gaming headset med ledning, men de trådløse er typisk markant dyrere. Når man først er blevet fri for en irriterende ledning er det meget svært at gå tilbage.

Det er bare så fedt, at kunne rejse sig op uhindret, hive armene spontant i vejret, når man vinder (eller flå sig i håret, når man taber), uden også at skulle bekymre sig om at ledningen fra headsettet flår colaen ned fra bordet. Med et trådløst gamer headset kan du også hente snacks, mens du loader næste level og stadig fortsætte samtalen på Discord.

Før i tiden var det store problem med trådløse gamer headset, at der var delay, hvilket især var vildt frustrerende, når man spillede online multiplayer shooters, hvor reaktionshastigheden jo er altafgørende. Men de trådløse gaming headset er blevet rigtig gode på den front.

Hvad skal dit gamer headset bruges til?

Det er værd at bruge lidt tid på at undersøge, hvad du egentlig har brug for som ny trådløs gamer, og hvad du prioriterer. Et godt headset med god lydkvalitet kan være forskellen på, om et computerspil bare er en hyggeligt hobby, eller om det bliver en altopslugende immersiv oplevelse.

Computerspil kan være en kæmpe stor kunstnerisk oplevelse! Og fordi oplevelsen handler om at blive helt væk i en anden verden, er lyden selvfølgelig altafgørende. Behøver vi skrive, at du skal tjekke kompatibiliteten en ekstra gang, hvis du vil spille på konsol? Gamer headsets er som udgangspunkt lavet til PC, hvis der ikke står andet.

Adventure spil versus fighters

Hvis du spiller storslåede, narrative adventure spil  – som for eksempel mesterværket The last of us – så er det måske mere musik, stemning og voice acting, der er vigtig for dig. Men hvis du derimod er esport entusiast og styrer for hårdt i Counter Strike og LOL, så er det nok nogle andre faktorer, der er vigtige for dig.

Så vil retningssans og muligheden for at høre svage og diskrete lyde være en afgørende konkurrenceparameter.

Wireless teknologi

Bluetooth forbindelse er en velkendt og udbredt protocol, når man nemt skal connecte sin mobil til et headset eller højtaler for f.eks. at lytte til musik. Men mange af de bedste trådløse gaming headsets bruger 2,4 GHz wireless teknologien, som er samme grundlæggende teknologi som bluetooth, men åben og kan tilpasses individuelt af producenten for at opnå hurtigere dataoverførsel.

Surround sound

I de fleste gaming høretelefoner afspejler prisen kvaliteten af driverne, som sikrer god lydkvalitet og en generelt bedre lydoplevelse. Men det er klart, at når der nu ofte er tale om en eller anden form for surround sound, så kan man have præferencer for den ene eller anden teknologi uden at det nødvendigvis handler om pris. Hvis du er hardcore gamer er spatial 360 lyd måske værd at afprøve, ligesom at muligheder for at justere diskanten og bassen ved hjælp af avanceret Equalizer software er værdifuld. Men er du casual eller midcore gamer er det måske bare irriterende at skulle bruge tid på at installere software og sætte sig ind i hundredvis af indstillinger, når du bare vil i gang med at game. Der er dem, der mener, at surround sound er blevet et buzzword.

Man kan måske godt tillade sig at være lidt skeptisk, når producenterne reklamerer med surround sound som en måde at blive en bedre gamer. Surround sound er ikke i sig selv en garanti for hurtig reaktion, det er nok mere et spørgsmål om at få en dyb og storslået oplevelse.

Komfort

Man kan læse og sammenligne specifikationer på de mange forskellige headsets dagen lang, men et trådløs gamer headset skal sidde på dit hoved. Hvis det ikke er komfortabelt, så går du hurtigt bananas. Hvis du køber headset på nettet, så gem emballagen og vær klar til at sende retur, hvis dit headset strammer.

Ikke engang den bedste lyd kan gøre op for, at du ikke kan holde ud at have gamer headsettet på i lang tid, fordi de klemmer og giver dig ondt i hovedet eller ligefrem gnaver mod ørerne, fordi kopperne på selve headsettet ikke er dybe eller brede nok. De fleste headsets kan justeres i længden, men ikke nødvendigvis i bredden. Det giver næsten sig selv at et lukket headset er at foretrække frem for in ear.

Materiale

Mange headsets i den helt billige ende har plastic på ørerne, men det er der ikke nogen, der har i vores test. Måske har du en præference for blødt kunstigt læder, såkaldt leatherette, som i virkeligheden er en slags vinyl. Det kan virke lækkert og blødt og give et indtryk af kvalitet, men hvis du har tendens til at svede om ørerne, så er det nok ikke lige dig. Så er det måske bedre med mesh, som er et tyndt net stof, som dækker paddingen og giver en komfortabel oplevelse.

FAQ

Hvilket trådløst gaming headset er bedst?

Det bedste trådløse gaming headset i test er ARCTIS 7+ fra SteelSeries. ARCTIS 7+ er kompatibelt med stort set alle andre devices end Xbox og har virkelig gode features til den seriøse gamer. Det er et af de bedste gaming headsets til alle, som er vilde med lyd, og interesserede i selv at kunne fintune lyden, så den er optimal til favorit spillet.

Hvad er det trådløse gaming headsets vigtigste funktioner?

Som udgangspunkt skal du kigge på et headsets lydkvalitet, komfort og batteritid. Hvis du aldrig spiller team-games eller partychatter, så er kvaliteten af headsettets tilhørende mikrofon mindre vigtig. Men hvis du er holdleder, så skal din stemme bare trænge klart igennem.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×