Blender Test: 15 bedste blendere i test (Juli 2024)

Af Frederikke Thuesen Jensen BAdge
Frederikke Thuesen Jensen

I mange år havde Frederikkes familie et af Skandinaviens største brandhouse indenfor køkkenudstyr, så hendes viden inden for køkkenudstyr og de forskellige brands i branchen er meget høj.  Mange gange... Læs mere

Wilfa OBLB-1200SI Bliss Blender 4
Den bedste billige blender

Wilfa OBLB-1200SI Bliss Blender

Philips HR3555/00 Blender 5
En god blender i rustfrit stål

Philips HR3555/00 Blender

Sage SBL920 BSS the Super Q blender 8
Den bedste blender med støjreducerende teknologi

Sage SBL920 BSS the Super Q blender

10
Den bedste energieffektive blender

KitchenAid Diamond Blender

Nutribullet 1200W Blender 12
Den bedste smoothie blender

 Nutribullet 1200W Blender

13
Til dig, der ønsker en blender med en kraftig motor

KitchenAid Artisan X1 High Performance Blender

Witt by Kuvings V1000 vakuumblender 15
Den bedste vakuumblender

Witt by Kuvings V1000 vakuumblender

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

En blender kan benyttes til mange formål – lige fra tilberedning af smoothies, juicer og milkshakes til knusningen af is eller blendning af supper. Ofte er det kun dig selv, og din maskines funktionalitet, der sætter grænser for anvendelsesmulighederne. Men det er naturligvis vigtigt, at du får fat i en blender, der passer til dine behov, så du får mest muligt ud af din maskine.

Er du på jagt efter den bedste blender? I så fald er du kommet til det rette sted, da vi i denne artikel vil vejlede dig til de blendere, der har klaret sig bedst i test. Du finder således en række testvindere og bedst i test blendere på nedenstående liste. Derudover guider vi dig naturligvis også til, hvad der er en god blender for dig, hvilke parametre du skal prioritere i købet af en blender, samt hvilke billige blendere, der stadig lever op til diverse krav. Af den grund har du rig mulighed for at finde en blender, der passer til lige netop dine behov og dit budget, hvis du bare læser med i denne store blender test.

Fordele
 • pros-icon.svg Testvinder = kåret til bedst i test af Forbrugerrådet Tænk
 • pros-icon.svg Traditionelt design, men med et hav af ekstra indstillinger for nemmere tilberedning
 • pros-icon.svg Kande med termisk kontrol, der desuden er BPA fri og kan tåle opvaskemaskine
 • pros-icon.svg Udstyret med asymmetriske knive i rustfrit stål for en effektiv blending.

Detaljeret gennemgang

Du kan med fordel investere i denne blender fra mærket KitchenAid, hvis du leder efter en fremragende blender, der virker til enhver lejlighed. Maskinen har en høj ydelse, knive i rustfrit stål og en kande med termisk kontrol, så det er intet under, at denne model er kåret som testvinder hos Forbrugerrådet Tænk i 2018.

Derfor skal du vælge en KitchenAid Artisan Power Plus blender 5KSB8270EBK

Hvis du nægter at gå på kompromis, når det kommer til valg af maskiner til køkkenet, så skal du se nærmere på denne blender fra KitchenAid. Lige netop denne model er nemlig ideel til dig, der vil have lidt af det hele, når du alligevel skal ofre penge på en ny blender. Der er således ingen grund til at føle, at du går på kompromis på noget tidspunkt med denne model, da den, på trods af et traditionelt design, faktisk er en yderst moderne variant. Blenderen er da også kåret som testvinder hos Forbrugerrådet Tænk i 2018.

Ved købet af denne blender får du en maskine med en maksimal ydeevne, da den har 3,5 hestekræfter. Derudover sørger de asymmetriske knive i rustfrit stål med at tilberede enhver ingrediens uden problemer. Modellen kan indstilles til 11 forskellige hastigheder, samt 3 forudindstillede programmer til suppe, smoothie og juice.

Derudover er denne blender udviklet med en kande på 2,6 liter med termisk kontrol, der lade dig varme suppe op fra selv kolde ingredienser på få minutter. Kanden er desuden BPA fri og kan tåle at komme i opvaskemaskinen. Som en ekstra bonus er denne model udstyret med et særlig renseprogram, så du skal på ingen måde kæmpe med rengøringen efter en større tilberedning.

Produktdetaljer

 • Højde: 44,9 cm
 • Dybde: 23,1 cm
 • Bredde: 26,7 cm
 • Vægt: 9,4 kg
 • Farve: Sort
 • Effekt: 1.800 watt
 • Kapacitet: 2,6 liter
 • Hastighedsindstillinger: 11 stk

Magimix Le Blender

Til dig, der ønsker en robust blender til en budgetvenlig pris

Fordele
 • pros-icon.svg Testvinder hos både Forbrugerrådet Tænk og Råd & Rön
 • pros-icon.svg Robust termokander, der både holder på kulde og varme
 • pros-icon.svg Relativt prisvenlig i forhold til flere andre modeller
 • pros-icon.svg Kraftfuld maskine med op til 22.000 omdrejninger i minuttet

Detaljeret gennemgang

En blender skal gerne kunne holde til lidt af hvert, og det er heldigvis, hvad denne model fra Magimix kan. Blenderen er en robust og kraftfuld model, der både kan blende bløde og hårde materialer, såsom knust is, på ingen tid. Maskinen er desuden udstyret med en pulse funktion og er forholdsvis prisvenlig.

Derfor skal du vælge en Magimix Le Blender

Hvis du leder efter en blender, der både er prisvenlig, robust og effektiv i drift, så skal du investere i denne model fra Magimix. Blenderen har nemlig en god og solid opbygning, hvorfor den vil kunne holde i mange år. Derudover er maskinen til en favorable pris, som er til at betale på de fleste budgetter. Blenderen er endda også effektiv i drift, hvor den kører med 1.300 watt og op til 22.000 omdrejninger i minuttet. Dette resulterer i en stærk model, der kan klare selv hårde ingredienser.

Maskinen er desuden udstyret med en række automatiske programmer, så du nemt kan lave forskellige retter. Den har desuden en variabel indstilling af hastigheden, samt en pulse funktion. Det giver naturligvis sig selv, at blenderen også skal være udstyret med skarpe knivblade for at skabe den optimale blendning, så det er modellen også udstyret med. Derudover holder kandedesignet i termoglas på både varme og kulde over længere tid.

Som en ekstra bonus er denne blender udstyret med et automatisk rengøringsprogram og så medfølger der en praktisk spatel til optimal fjernelse af ingredienser i bunden af kanden. Derudover medfølger der et låg med doseringsmål og en opskriftsbog med i købet.

Produktdetaljer

 • Farve: Fås i både sort, rød, stål og hvid
 • Effekt: 1.300 watt
 • Kapacitet: 1,8 liter
 • Hastighedsindstillinger: 4 stk
 • Medfølger i købet: En opskriftsbog, spatel og låg med doseringsmål

Vitamix Ascent A3500i Blender

En premium blender

Fordele
 • pros-icon.svg Brugervenlig model med indbygget trådløs teknologi
 • pros-icon.svg Nem at rengøre grundet flere muligheder for rengøring
 • pros-icon.svg BPA fri og udviklet i børstet stål

Detaljeret gennemgang

Denne blender fra Vitamix er til dig, der nægter at gå ned på kvalitet. Blenderen er således en premium model i børstet stål, der med sit brugervenlige display, høje ydelse og trådløse teknologi sikrer dig en fremragende investering. Modellen er nem at rengøre, da den både kan tørres af med en klud, komme i opvaskemaskinen eller køre et selvrensningsprgram.

Derfor skal du vælge en Vitamix Ascent A3500i Blender

Hvis du leder efter en moderne og lidt mere højkvalitets blender, så kan du udmærket se nærmere på denne model fra Vitamix. Produktet er nemlig en del af den første serie af blendere, der har indbygget trådløs teknologi. Maskinen har bl.a. indbygget Self-Detect teknologi, hvilket betyder, at den automatisk justerer programindstillingerne og tiden efter kandens størrelse. Derudover kan du altid indstille den digitale timer efter behov. Den medfølgende BPA fri stav gør det desuden muligt at bearbejde selv tykke og hårde ingredienser.

En anden fordel ved denne blender er, at den har en variable hastighedskontrol, selvom den er udviklet med fem forudindstillede programmer. Derudover har den også en pulse-funktion, hvilket lader dig arbejde med alle typer af konsistens. Du kan roligt stole på, at blenderen er god i drift, da den har en motorstyrke på 2,2 hestekræfter.

Derudover kan denne maskine nemt rengøres, da den er udstyret med et selv-rengøringsprogram. For at benytte dette, skal du bare hælde en dråbe sæbe i kanden, mens den er fyldt med vand og lade den køre programmet færdigt. Du kan også smide kanden i opvaskemaskinen, hvis du foretrækker dette. Overfladen er desuden en touch-overflade, som er nem at tørre af med en fugtig klud, hvis den bliver beskidt.

Produktdetaljer

 • Højde: 43 cm
 • Dybde: 28 cm
 • Bredde: 20 cm
 • Vægt: 7 kg
 • Farve: Børstet stål
 • Effekt: 1600 watt
 • Kapacitet: 2 liter
 • Hastighedsindstillinger: 5 programmer og en pulse funktion

Wilfa OBLB-1200SI Bliss Blender

Den bedste billige blender

Wilfa OBLB-1200SI Bliss Blender
Fordele
 • pros-icon.svg Billig i pris
 • pros-icon.svg Udstyret med rensefunktion for lettere rengøring under bl.a. knivene
 • pros-icon.svg Maskinen står på gummifødder, hvilket mindsker vibration og får den til at stå fast

Detaljeret gennemgang

Selvom budgettet er en smule stramt, er der ingen grund til, at du ikke kan få en virkelig god blender til hjemmet. Tag for eksempel denne blender fra Wilfa, hvor du får en model med en varmebestandig glaskande, der kan tåle madvarer på op til 90 grader. Modellen er desuden udstyret med en rensefunktion, der gør det muligt at komme til selv under knivdelen.

Derfor skal du vælge en Wilfa OBLB-1200SI Bliss Blender

Hvis du er på jagt efter en billig blender, så vil vi anbefale dig at se nærmere på dette produkt fra Wilfa, da modellen klart er en lavpris variant, selvom den stadig lever op til en lang række af forventninger. Der er altså ingen grund til at gå og spare op i evigheder eller kaste unødvendigt mange penge efter en blender, hvis du føler, at denne model lever op til dine behov. 

Blenderen er en både kraftfuld og robust, samt udstyret med en glaskande på 1,8 liter. Denne kande kan både klare kolde og varme ingredienser på op til 90 grader. Du har rig mulighed for at tilberede al slags mad, da maskinen kan indstilles til en række hastigheder med trinløs regulering. Derudover har modellen en pulse funktion og et renseprogram, der gør det muligt at få rengjort selv mere vanskelige steder på knivdelen. Modellen er også udstyret med særlige gummifødder, der sikrer en lav vibration ved brug og at maskinen ikke flytter sig selv indstillet på den højeste hastighed.

Produktdetaljer

 • Højde: 44,5 cm
 • Dybde: 21,5 cm
 • Bredde: 21,5 cm
 • Vægt: 4,6 kg
 • Farve: Sølv
 • Effekt: 1.200 watt
 • Kapacitet: 1,8 liter
 • Hastighedsindstillinger: Variabel hastighed med trinløs regulering

Philips HR3555/00 Blender

En god blender i rustfrit stål

Philips HR3555/00 Blender
Fordele
 • pros-icon.svg Stilrent design i sort og rustfrit stål
 • pros-icon.svg Samtlige aftagelige dele kan komme i opvaskemaskinen for hurtig rengøring
 • pros-icon.svg Budgetvenlig pris

Detaljeret gennemgang

Med denne blender fra Philips har du mulighed for at blende alt lige fra grøntsager og frugter til is, da maskinen både kan klare bløde og hårde ingredienser. Blenderen har en række variable hastigheder, hvilket gør det muligt for dig at tilberede maden efter dine behov. Maskinen er desuden fremstillet i et stilrent design, der passer ind hos de fleste.

Derfor skal du vælge en Philips HR3555/00 Blender

Hvis du leder efter en enkel blender, der er god i drift og gerne sælges til en budgetvenlig pris, så er denne Philips blender muligvis den rette variant for dig. Modellen her er nemlig fremstillet i rustfrit stål med enkelte områder i sort, hvilket sikrer dig en stilren blender, der kan passe ind i de fleste hjem. Derudover sælges modellen til en god pris, hvilket gør, at de fleste har råd til at investere i denne model.

En af de helt store fordele ved at investere i denne blender fra Philips’ Viva Collection er, at alle aftagelige dele i blenderen kan tåle at komme i opvaskemaskinen. Du skal således ikke stå og bakse med rengøringen, men kan i stedet bare smide delene i maskinen. Derudover sørger de skarpe knive og den variable hastighed for, at du kan tilberede mange forskellige typer af ingredienser uden problemer.

Produktdetaljer

 • Farve: Metal
 • Effekt: 700 watt
 • Kapacitet: 2 liter
 • Hastighedsindstillinger: Varieret hastighed
 • Tåler opvaskemaskine

OBH Hero Blender

Til dig, der ønsker en yderst effektiv blender

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Robust og effektiv blender
 • pros-icon.svg Enkelt design
 • pros-icon.svg Glaskanden er både kulde- og varmebestandig

Detaljeret gennemgang

Det kan være træls, hvis ens blender ikke virker efter hensigten. F.eks. nytter det intet, hvis du altid gerne vil knuse hårde ingredienser i din blender, men at dens effektivitet og knive ikke kan klare opgaven. Dét kan denne Hero Blender fra OBH dog! Produktet er yderst effektiv i brug og er f.eks. velegnet til at knuse isterninger med.

Derfor skal du vælge en OBH Hero Blender

Leder du efter en effektiv blender, der kan knuse hårde ingredienser, såsom is og frosne grøntsager, uden problemer? Så er denne model fra OBH en, som du skal se nærmere på. Modellen er nemlig udstyret med en kraftfuld motor på 1400 watt og et par gode knive, hvilket gør det muligt at knuse alt fra is til bløde ingredienser. Du kan altså roligt stole på, at denne blender kan tilberede samtlige ingredienser.

Derudover er blenderens glaskande både varm- og kuldebestandig, hvilket gør det muligt for dig både at arbejde med iskolde og brandvarme ingredienser. På den måde kan du ikke kun lave is, smoothies o.l. med denne blender, men faktisk også tilberede varme supper. Maskinen er desuden udstyret med en trinløs hastighedsregulering, så du selv kan finde frem til den rette hastighed til den enkelte råvarer.

Produktdetaljer

 • Farve: Sølv
 • Effekt: 1.400 watt
 • Kapacitet: 1,75 liter
 • Hastighedsindstillinger: Variable hastighed og tre forudindstillede programmer

KitchenAid Artisan Blender

Den bedste retro blender

Fordele
 • pros-icon.svg Retro design, der skiller sig ud fra andre blendere
 • pros-icon.svg Hurtig og ensartet blendning uanset, hvad der skal knuses
 • pros-icon.svg Der medfølger både en blenderkande og et ekstra glas i købet

Detaljeret gennemgang

Ved at investere i denne blender fra mærket KitchenAid, så inviterer du reelt en lidt mere gammeldags maskine ind i dit hjem. Denne blender har nemlig et relativt retro design og den former således at skille sig ud fra andre. Vi må dog hellere pointere, at blenderen er yderst moderne i sin funktionalitet, selvom den ser ud til at være af ældre dato.

Derfor skal du vælge en KitchenAid Artisan Blender

Hvis du gerne vil have fingrene i en blender, der skiller sig lidt ud fra alle andre modeller på markedet, så skal du se nærmere på denne model fra KitchenAid. Man kan vi godt argumentere for, at denne blender er fremstillet i et mere retro design. Du bestemmer dog selv, hvor anderledes en maskine du ønsker dig, da du både kan få den i farverne rød eller æblegrøn – eller i en lidt mere enkel stil i sort eller metal. 

Uanset hvilken farve du vælger din retro blender i, så får du en maskine med en god effektivitet og skarpe knive i rustfrit stål. Maskinen er udstyret med en soft start funktion, hvilket betyder, at blenderen starter langsomt ud og derefter øger hastigheden. På den måde får du en hurtig og ensartet blendning af alle ingredienser – bløde som hårde.

Som en ekstra bonus står blenderen altid stabilt på enhver overflade og så er transmissionsmotoren både støjsvag og energibesparende. Du får desuden en blenderkande på 1,5 liter med et tætsluttende låg og et praktisk målebæger, samt et ekstra glas på 0,75 liter med i købet.

Produktdetaljer

 • Højde: 37,5 cm
 • Dybde: 23,2 cm
 • Bredde: 21,6 cm
 • Vægt: 5,9 kg
 • Farve: Kan købes i æblegrøn, sort, sølv og rød
 • Effekt: 550 watt
 • Kapacitet: 1,5 liter glaskande og 0,75 liter kulinarisk glas
 • Hastighedsindstillinger: 7 stk

Sage SBL920 BSS the Super Q blender

Den bedste blender med støjreducerende teknologi

Sage SBL920 BSS the Super Q blender
Fordele
 • pros-icon.svg Udstyret med støjreducerende teknologi
 • pros-icon.svg Mulighed for at benytte Auto Clean indstilling for en lettere rengøring
 • pros-icon.svg Der medfølger et drikkebæger på 700 ml i købet

Detaljeret gennemgang

Du kan udmærket investere i denne blender, hvis du leder efter en moderne model med flere indstillingsmuligheder. Modellen er udviklet i et tidløst design og kan køre med 12 forskellige hastighedsindstillinger. Derudover er den endda baseret på en støjreducerende teknologi, hvilket vil gøre tilberedningen af mad med blenderen mere behagelig for dig.

Derfor skal du vælge en Sage SBL920 BSS the Super Q blender

Lad os bare være ærlige – det kan være ret forstyrrende og larmende at benytte sig af en blender, da de generelt er yderst støjende maskiner. Heldigvis findes der nogle støjsvage modeller på markedet, og denne Super Q Blender er en af dem. Maskinen er nemlig udstyret med en decideret støjreducerende teknologi, der gør, at blendningen ikke vil lyde så voldsom. Du kan altså med fordel investere i denne model, hvis du er træt af de larmende maskiner. På den måde kan du også hurtigt lave en smoothie til at tage med på farten om morgenen uden at vække hele huset.

Denne blender er desuden udstyret med 6 one touch indstillinger og kan blende med 12 forskellige hastighedsniveauer. Maskinen er også udstyret med en særlige Auto Clean funktion, hvilket gør det nemt for dig at holde maskinen ren efter hver brug. Som en ekstra bonus medfølger der et 700 ml drikkebæger i købet, så du altid kan tage din smoothie med på farten. Maskinen er brugervenlig og kan betjenes af hele familien.

Produktdetaljer

 • Højde: 43,6 cm
 • Dybde: 26,4 cm
 • Bredde: 26,4 cm
 • Vægt: 9,6 kg
 • Farve: Sølv
 • Effekt: 2.400 watt
 • Kapacitet: 2 liter
 • Hastighedsindstillinger: 12 stk

Vitamix Explorian E310 Blender

Den bedste blender til små eller mellemstore opgaver

Fordele
 • pros-icon.svg Mindre beholder på 1,4 liter
 • pros-icon.svg Kande fremstillet i BPA fri Eastman tritan sampolyester
 • pros-icon.svg Kraftig motor med 2 hestekræfter

Detaljeret gennemgang

Der er absolut ingen grund til at investere i en stor blender, hvis du ikke regner med at blende så mange råvarer på én gang. Hvis du ikke blender i kæmpe portioner, så kan en lidt mindre variant, som denne Explorian blender fra Vitamix, være det rette valg. Produktet kommer med en mindre beholder på 1,4 liter, men er stadig effektiv i drift.

Derfor skal du vælge en Vitamix Explorian E310 Blender

Hvis du ikke har brug for en blender med en stor kapacitet, men nærmere ønsker at investere i en lidt mindre model, så er denne blender fra Vitamix muligvis den rette variant for dig. Modellen er nemlig udstyret med en beholder med en kapacitet på 1,4 liter frem for de normale ca. 2 liter. Du skal dog ikke være nervøs for, at du går ned på kvalitet, da maskinen er udstyret med en kraftig motor og laserskårede knive, hvilket gør det muligt for maskinen at klare enhver hakning.

Derudover kan du selv vælge mellem 10 hastighedsniveauer og en pulse funktion. Den medfølgende kande er desuden fremstillet i BPA fri Eastman tritan samplyester og der er altså ikke gået på kompromis med maskinens opbygning. Der medfølger endda også en BPA fri stav, så du kan bearbejde selv tykkere ingredienser. 

En anden positiv ting ved denne maskine er, at den kan gøre sig selv rent. Du skal bare tilføje vand, en dråbe opvaskemiddel og lade maskinen køre i 30 til 60 sekunder og voila! Den slags rengøring kan de fleste vel lige overskue.

Produktdetaljer

 • Højde: cm
 • Dybde: cm
 • Bredde: cm
 • Vægt:
 • Farve:
 • Effekt: watt
 • Kapacitet: liter
 • Hastighedsindstillinger:

KitchenAid Diamond Blender

Den bedste energieffektive blender

Fordele
 • pros-icon.svg Energieffektiv blender, der er mere miljøvenlig
 • pros-icon.svg BPA fri model med knive i rustfrit stål
 • pros-icon.svg Motor med intelli-speed teknologi for den rette blendning hver gang

Detaljeret gennemgang

Der er ingen grund til, at købe en blender, som benytter mere strøm end højst nødvendigt. Med denne Diamond blender fra mærket KitchenAid får du en god og energieffektiv blender, hvilket betyder, at den har et lavt energi- og strømforbrug. Maskinen er desuden BPA fri, har knivblade i rustfrit stål og står stabilt på alle overflader grundet en formstøbt metalfod.

Derfor skal du vælge en KitchenAid Diamond Blender

Hvis du går op i, at dine køkkenmaskiner faktisk er energibesparende, og dermed også mere miljøvenlige, så skal du overveje at investere i denne blender fra KitchenAid. Lige netop denne model har nemlig et forbrug på kun 550 watt og så er de forskellige dele endda BPA frie. Maskinen er desuden udstyret med en formstøbt metalfod, hvilket er med til at sikre stabilitet uanset, hvilken overflade blenderens bliver benyttet på.

Selvom denne blender ikke benytter alt for meget energi ved brug, så er den stadig god i drift. Maskinen er således udstyret med en kraftig motor og knivblade i rustfrit stål. Derudover vil intelli speed teknologien altid sørge for den rette blendning. Du har dog altid mulighed for at benytte en pulse eller soft start funktion, hvis du ønsker det. Den sidstnævnte er optimal, når du skal blende varme retter, da den langsomme start mindsker sprøjt. Med i købet følger der desuden et tætsluttet låg med målebæger.

Produktdetaljer

 • Højde: 41,9 cm
 • Dybde: 21,6 cm
 • Bredde: 22,9 cm
 • Vægt: 4,5 kg
 • Farve: Kan købes i sort, rød, beige, sølv og hvid
 • Effekt: 550 watt
 • Kapacitet: 1,75 liter
 • Hastighedsindstillinger: 7 stk forudindstillede programmer

Blendtec Classic 575 blender

Den bedste selvkørende blender

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Selvkørende maskine, der klarer opgaver via forudindstillede programmer
 • pros-icon.svg Fremstillet med BPA fri plastik
 • pros-icon.svg Udstyret med en 3 HK motor, der kan rotere knivene med en fart på 500 km/t

Detaljeret gennemgang

Hvorfor bruge en masse tid på at blende ingredienser, når man kan købe en blender, der er selvkørende? Ja, det er et godt spørgsmål for med denne amerikanske model fra Blendtec har du netop mulighed for at lave en masse andet, mens maskinen klarer blendningen. Maskinen er desuden effektiv i drift og består af BPA fri plastik.

Derfor skal du vælge en Blendtec Classic 575 blender

Du kan med fordel investere i denne blender fra Blendtec, hvis du gerne vil gøre arbejdet i køkkenet så let som muligt for dig selv. Denne blender er nemlig en selvkørende maskine, hvilket betyder, at den ikke kræver overvågning, mens den blender. Du skal bare sørge for at indstille maskinen på et af de forudindstillede programmer og wupti, så er dine råvarer blendet efter ønske. På den måde har du hænderne fri til at lave andre ting i køkkenet, mens blenderen er i gang. 

En anden fordel ved denne maskine er, at den er fremstillet med BPA fri plastik. Derudover er den udstyret med en motor med 3 hestekræfter og ekstra kraftige knive, så du kan tilberede både bløde og hårde ingredienser uden problemer. Maskinen kan faktisk rotere knivene med op til 500 km/t, hvilket resulterer i en pulverisering af ingredienserne frem for bare at skære dem over. Den BPA frie kande har en firkantet form, hvilket mindsker hakken undervejs i processen, da knivene kan få fat på alle dele. Derudover er produktet udstyret med et rengøringsvenligt touch display, der udelukkende har brug for en våd klud for at blive ren igen.

Produktdetaljer

 • Højde: 38 cm
 • Dybde: 20 cm
 • Bredde: 18 cm
 • Vægt: 3,3 kg
 • Farve: Kan købes i sort, skifergrå, hvid, valmuerød og isblå
 • Effekt: 1550 watt
 • Kapacitet: 1,9 liter
 • Hastighedsindstillinger: 5 stk og en pulse funktion

 Nutribullet 1200W Blender

Den bedste smoothie blender

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Blendning foregår hurtigt og håndfrit grundet diverse teknologier
 • pros-icon.svg Inkluderet i købet er 11 tilbehørsdele
 • pros-icon.svg Nem at rengøre, da næsten alle dele kan tåle at komme i opvaskemaskinen

Detaljeret gennemgang

Med denne blender fra Nutribullet kan du være sikker på, at du har alt, hvad du skal bruge for at tilberede den bedste smoothie, milkshake, salat etc. Med i købet følger der nemlig ikke kun en effektiv blender, men også 11 forskellige tilbehørsdele, heriblandt en 820 ml termokop. Det er desuden nemt at rengøre både maskine og beholdere i opvaskemaskinen.

Derfor skal du vælge en Nutribullet 1200W Blender

Leder du efter den bedste blender til at lave smoothies med? I så fald skal du se nærmere på denne Nutribullet blender, da denne model lige præcis er udviklet og beregnet til at lave smoothie i perfekte portionsstørrelser. Derudover medfølger der endda også en isoleret termokop på 820 ml, så din smoothie holder sig kold selv på farten. Du kan dog naturligvis benytte denne blender til andre ting end lige smoothies. F.eks. er den også ideel til at mose eller purere madvarer, hvilket gør den ideel til at lave milkshakes, salat eller fars.

Denne blender leverer en effekt på 1200 watt og er udstyret med en Touch Smart teknologi. One Touch knappen aktiverer således en Power Smart Technology Mode, hvor blendningen både foregår hurtigt og håndfrit. Med i købet følger der desuden 11 forskellige tilbehørsdele, hvilket gør, at du har alt, hvad du skal bruge for at kunne sikre den helt rette blendning af enhver art.

Maskinen er desuden nem at rengøre, da næsten alt tilbehør kan komme direkte i opvaskemaskinen. Dog skal de særlige Extractor blade i stedet skylles under varmt vand.

Produktdetaljer

 • Farve: Sølv
 • Effekt: 1.200 watt
 • Kapacitet: 0,93 liter
 • Hastighedsindstillinger: 1 stk
 • Medfølger: 11 forskellige tilbehørsdele

KitchenAid Artisan X1 High Performance Blender

Til dig, der ønsker en blender med en kraftig motor

Fordele
 • pros-icon.svg Høj ydeevne grundet motor med 3 hestekræfter og stålknive
 • pros-icon.svg Kan indstilles til 9 forskellige hastighedsniveauer og har en pulse funktion
 • pros-icon.svg Stilrent design i enten hvid eller sort

Detaljeret gennemgang

Ved købet af denne blender, kan du være sikker på, at du investerer i en fremragende model med en optimal ydeevne. Maskinen tæller nemlig som en af de stærkeste på markedet, i hvert fald til hjemmebrug. Det skyldes maskinen motor med 3 hestekræfter. Af den grund kan du også være sikker på, at alle ingredienser tilberedes efter dit ønske.

Derfor skal du vælge en KitchenAid Artisan X1 High Performance Blender

Hvis du nægter at gå på kompromis med din nye blenders ydeevne, så skal du investere i denne maskine fra KitchenAid. Denne blender er nemlig en af markedets stærkeste blendere til hjemmebrug, da den er udstyret med en yderst kraftig motor, som har en styrke på 3 hestekræfter. Derudover er blenderen naturligvis også udstyret med nogle fremragende stålknive. Tilsammen sikrer maskinens motor og de robuste stålknive for, at denne blender kan klare samtlige ingredienser, hårde som bløde, og vil blende dem med kvalitet og præcision.

Du har desuden også mulighed for at indstille denne blender til ni forskellige hastighedsniveauer, samt en pulse funktion. På den måde kan du undgå både klumper og stykker, hvis du nærmere ønsker ingredienserne pulveriseret. Kandens praktiske låg gør det muligt for dig at fylde ekstra ingredienser i maskinen – selv mens den er i gang. Fik vi desuden også nævnt, at maskinen kommer i et stilrent design, hvor du har mulighed for at vælge mellem et sort eller hvidt look?

Produktdetaljer

 • Højde: 45 cm
 • Bredde: 26,7 cm
 • Vægt: 8,9 kg
 • Farve: Vælg mellem sort eller hvid
 • Effekt: 1.800 watt
 • Kapacitet: 1,75 liter
 • Hastighedsindstillinger: 9 stk

Smeg Blender

Til dig, der ønsker en blender klassiker

Fordele
 • pros-icon.svg Klassisk blender med en moderne opbygning
 • pros-icon.svg BPA fri tritan, der endda tåler temperaturer op til 70 grader
 • pros-icon.svg Smooth start teknologi for at mindske risikoen for sprøjt

Detaljeret gennemgang

Du kan udmærket investere i denne blender fra mærket Smeg, hvis du gerne vil have en blender, der er mere klassisk i sit udseende, men stadig har en moderne opbygning. Denne blender er nemlig mere enkel i sin opbygning end andre modeller, men formår stadig at tilberede alt fra smoothie til supper uden problemer – og uden at spilde.

Derfor skal du vælge en Smeg Blender

Synes du, at flere og flere blendere på markedet er for store og kluntede? Så kan det være, at denne blender fra mærket Smeg vil falde mere i din smag. Modellen er nemlig en lidt mere klassisk variant med et retro design. Det betyder også, at modellen ikke virker helt så stor som en del andre blendere. Du får dog stadig en god kapacitet i beholderen, hele 1,5 liter, så du kan stadig tilberede en god portion, når du benytter din blender.

Produktet ser muligvis lidt klassisk ud, men den har dog en moderne opbygning. Dette ses bl.a. med den BPA fri tritan kande og Smegs smooth start teknologi. Den sidstnævnte teknologi sikrer en mere rolig start ved blendning, hvilket sikrer, at væsken ikke sprøjter rundt. Du har mulighed for at indstille blenderen til tre forudindstillede programmer, fire hastigheder og en pulse funktion. Som en ekstra bonus kan denne blender udmærket tåle både varme og kolde ingredienser, så længe varmen ikke overstiger 70 grader.

Produktdetaljer

 • Højde: 39,7 cm
 • Dybde: 16,3 cm
 • Bredde: 19,7 cm
 • Vægt: 3,65 kg
 • Farve: Kan købes i sort, hvid, creme, pastelgrøn, pastelblå, pastelrosa, søvlgrå eller rød
 • Effekt: 800 watt
 • Kapacitet: 1,5 liter
 • Hastighedsindstillinger: 4 stk

Witt by Kuvings V1000 vakuumblender

Den bedste vakuumblender

Witt by Kuvings V1000 vakuumblender
Fordele
 • pros-icon.svg Sikrer at retterne bibeholder flere vitaminer, næringsstoffer, fibre etc.
 • pros-icon.svg Stærk motor og knive for en bedre og hurtigere blendning
 • pros-icon.svg Lyddæmpende blenderklokke

Detaljeret gennemgang

Du undrer dig muligvis over, hvad en vakuumblender helt præcis er og hvorfor det er en god ting. Kort sagt vil en vakuumblender sikre, at råvarerne bliver mindre oxideret ved blendning, hvilket bibeholder fibre, vitaminer og næringsstoffer bedre fra grøntsager, frugt o.l. Du vil hurtigt opleve, hvordan smoothies, juice, peste og et hav af andre retter bliver bedre.

Derfor skal du vælge en Witt by Kuvings V1000 vakuumblender

En vakuumblender er begyndt at være det sidste nye inden for køb af blendere – og man forstår egentlig godt, hvorfor flere og flere prioriterer en sådan maskine, når de skal på jagt efter en ny blender. Maden vil nemlig helt generelt blive bedre og være mere næringsrig ved brug af en vakuumblender i forhold til en almindelig blender. Det skyldes, at vakuumblenderen suger al overskydende luft ud af kanden før blendning, hvilket reducerer oxideringen af råvarerne. På den måde bibeholder de flere næringsstoffer, fibre, vitaminer, mineraler etc, og du får således mere ud af dine ingredienser end du ville med en almindelig blender.

Det er nærmest kun dig selv, der sætter grænser for, hvad du kan tilberede i denne maskine. Den er nemlig udstyret med en kraftig motor på 3,5 hestekræfter og ekstra stærke knive, der kan rotere med 32.000 rpm. Du vil altså få en hurtig og solid blendning af samtlige ingredienser. D kan endda altid benytte den særlige auto-blender funktion for korrekt blendning af enhver ingrediens.

Som en ekstra bonus er denne model udstyret med en lyddæmpende blenderklokke, hvilket er med til at minimere støj. Dette vil du især sætte pris på, når du benytter blenderen ved høj hastighed. Kanden er desuden fremstillet i BPA fri Tritan.

Produktdetaljer

 • Højde: 44,4 cm
 • Dybde: 24 cm
 • Bredde: 21,6 cm
 • Vægt: 6,2 kg
 • Farve: Fås i sølv eller hvid
 • Effekt: 1.500 watt
 • Kapacitet: 1,5 liter
 • Hastighedsindstillinger: 3 programmer og regulerbar hastighed

Guide

Hvad skal du være opmærksom på, når du køber en blender?

Det er vigtigt, at du er opmærksom på flere forskellige parametre, når du skal til at købe en ny blender. Der findes trods alt efterhånden en lang række forskellige modeller, og du kan derfor sagtens risikere at få købt en model, der ikke helt passer til dine behov, hvis du bare kaster dig over den første og den bedste.

I dette afsnit kan du læse mere om, hvilke parametre du skal overveje før du begiver dig på jagt efter en blender. De nedenstående råd kan forhåbentlig være med til at give dig en forståelse for, hvilke egenskaber, der er særlig vigtige for dig. På den måde vil du kunne finde ud af, hvad du selv skal prioritere i købet af den nye blender.

Hvor stor en forskel er der på de forskellige maskiner?

Før vi bevæger os videre til forklaringen af de enkelte parametre, vil vi gerne lige have lov til at pointere, at der altså er en ret stor forskel på de forskellige modeller, der florerer på markedet. Du kan derfor både få en helt enkel blender, der kun kan det basale eller en højteknologisk maskine, der er udstyret med et hav af fancy indstillinger og teknologier. Du kan derfor ikke altid sammenligne maskinerne 1 til 1, da de jo netop adskiller sig meget fra hinanden.

Du vil f.eks. opleve at nogle blendere udelukkende kan blende ingredienser, mens andre både kan blende og koge råvarerne efter behov. Samtidig kan nogle (såsom produkt nr. 15 på denne liste, Witt by Kuvings V1000 vakuumblender) trække al luften ud af maskinen før blendningen for at bibeholde ingrediensernes smag og næringsstoffer. Igen må vi altså påpege, at valget af den rette blender er meget op til dig selv og hvad dine behov er. Hvis du f.eks. ikke regner med at benytte koge funktionen, så er der ingen grund til at gå efter en model med disse egenskaber. Vores råd til dig er derfor altid at holde dine egne behov for øje, når du er på jagt efter en blender.

11 ting du skal overveje før købet af en blender

For at være sikker på, at du kommer hjem med den helt rette blender, så kan du med fordel gøre dig nogle overvejelser om dit behov for disse parametre og egenskaber før du begiver dig på jagt efter en blender. Husk gerne på, at de nedenstående punkter er vejledende og at de bliver uddybet yderligere i de efterfølgende afsnit.

 • Størrelse og kapacitet
 • Vægt
 • Energiforbrug
 • Motor
 • Skæreevne
 • Lydniveau
 • Hastighedsindstillinger
 • Funktionalitet
 • Prisen
 • Mulighed for rengøring
 • Design

Størrelse og kapacitet

Først og fremmest kan det være en rigtig god ide at gøre sig nogle tanker om, hvor meget plads din nye blender egentlig må optage. Dette gælder uanset om du regner med at have den stående på et bord eller i et skab. Maskinen skal trods alt kunne stå i skabet eller ikke optage al pladsen på bordet, men den skal nu alligevel stadig leve op til dine forventninger i forhold til kapacitet.

Husk gerne på, at nogle blendere er større i designet end andre, selvom deres beholder kapacitet fortsat er relativt lav. Du skal derfor både holde øje med selve maskinens størrelse og dens reelle beholder kapacitet.

De fleste blendere har en beholder kapacitet mellem 1,5 og 2 liter, men enkelte modeller har en langt lavere kapacitet – eller højere. Overvej derfor, hvor meget du regner med at tilberede i din blender af gangen. Hvis du altid skal blende af flere omgange, så kan en større model muligvis være den rette løsning, hvorimod en mindre kapacitet er fin, hvis du kun skal kunne blende en smoothie ind imellem.

Vægt

Hvis du regner med at skulle flytte rundt på din blender efter behov, f.eks. fra et skab til bordet og tilbage igen hver gang maskinen skal benyttes, så kan du med fordel gå efter en blender, der er let i vægt. Hvis du vælger en for tung model, vil du opleve, at det bliver svært at håndtere maskinen, når den skal flyttes frem og tilbage. Du kan dog udmærket købe en lidt tungere model, hvis du regner med at have den stående definitivt det samme sted.

Energiforbrug

Der er ingen grund til at betale ekstra meget i el bare fordi du benytter din blender i dagligdagen. Hvis du kan se udsving i dit elforbrug, så er dette tilfældet fordi du har købt dig en blender med et for højt energiforbrug. Du vil ofte se et højt energiforbrug med lidt ældre blendere, hvorimod der ofte er taget højde for forbruger med nyere modeller. Det kan dog stadig være en god ide at gøre sig opmærksom på maskinen forbrug før du investerer i den, så du i det mindste ved, hvad du skal regne med af udgifter i elforbrug.

Husk desuden også, at en blender med et lavt energiforbrug også er en fordel for miljøet, da det i så fald ikke vil blive lige så belastet.

Motor

Du kan udmærket finde en maskine med en god og kraftig motor, der stadig har et lavt energiforbrug, så du må endelig ikke vige helt bort fra maskiner, der reklamerer med at have en høj ydeevne eller motor. Denne type maskine kan nemlig være den helt rette investering for dig, der benytter din blender en del i hverdagen, samt har brug for, at den både kan blende bløde og hårde ingredienser. En kraftig motor vil forlænge produktets levetid og sikre en god stabilitet i blendningen.

Når det så er sagt, så er der dog ingen grund til, at du investerer i en blender med en kraftfuld motor med 3 hestekræfter, hvis det ikke er dét du har brug for. Disse modeller vil nemlig oftest være en smule dyrere end blendere med mindre motorer. Du behøver dog ikke gå for meget ned på maskinen funktionalitet og effektivitet bare fordi den ikke har en kæmpe motor – se bare på samtlige af de ovenstående modeller.

Skæreevne

Selv hvis din blender har en fremragende motor, så er det ikke sikkert at skæreevnen følger trop – og så går pointen lidt ud af en blender. Modellens skæreevne bliver bestemt af de indbyggede knive, og du skal således sørge for, at disse er fremstillet i et solidt materiale og har en god opbygning. Du kan med fordel gå efter en blender med knive i rustfrit stål, da disse er velegnet til at skære igennem både bløde og hårde råvarer. Samtidig vil du få nogle knive, der holder i et godt stykke tid, selv ved regelmæssig brug.

Lydniveau

Vi kender det vist alle sammen – blendere kan være umådelig højlydte, når de er i brug. Af den grund kan du udmærket gå efter en lydsvag model, hvis du gerne vil have et lidt lavere lydniveau. De lyd- og støjsvage blendere er ideel til dig, der ikke vil forstyrre resten af huset, når du skal blende ingredienser – eller som bare er virkelig træt af at høre på en støjende maskine. Vær dog gerne opmærksom på, at ingen blendere er 100% lydløse, da der altid vil være en vis støj forbundet med blendningen. Men det er naturligvis en fordel at have en mere lydsvag model end en der kører på fuld lydstyrke hver gang den bliver benyttet.

Selv hvis du ikke prioriterer en lydsvag model, da larmen ikke generer dig, så vil vi stadig anbefale dig at holde lidt øje med de forskellige maskiners lydniveau. Det ville trods alt være ærgerligt, hvis din drømmemodel lyder som en flok motorcykler eller et fly, der letter, når du benytter den.

Hastighedsindstillinger

Det er ofte på antallet af hastighedsindstillinger, at de forskellige blendere adskiller sig en smule fra hinanden. Nogen er således udviklet med +10 hastigheder, mens andre kun har et par stykker. Derudover er nogle forudbestemt til bestemte niveauer eller formål, hvorimod andre er trinløse i deres indstilling. Af den grund kan det være en god ide at gøre sig nogle overvejelser om, hvad man har brug for, når det kommer til maskinens hastighed.

Hvis du ikke benytter din blender særlig meget eller kun til enkle ‘retter’, såsom smoothies, milkshakes e.l., så kan du udmærket investere i en maskine med færre hastighedsindstillinger, da du i så fald ikke vil få det store ud af de mange indstillingsmuligheder. Er du derimod typen, der nyder at lege lidt med brugen af din blender og gerne vil kunne skaffe den helt rigtige konsistens til diverse retter, så kan en model med en række hastighedsindstillinger være oplagt.

Pulse funktion

De fleste blendere har en såkaldt pulse funktion. Denne funktion er ideel til at sikre, at diverse ingredienser ikke sætter sig fast under knivene. Derudover får det maskinen til at skære i små hårde ‘ryk’, hvilket især kan være en fordel ved knusningen af isterninger.

Funktionalitet

Vi har allerede talt en smule om maskinernes funktionalitet i afsnittet om, hvor meget de enkelte maskiner adskiller sig fra hinanden. Men for en god ordens skyld nævner vi lige funktionalitet og teknologi igen i dette afsnit, da det er en vigtig faktor.

Endnu engang, som i flere af de ovenstående afsnit, må vi hellere gøre det klart fra start, at en blender reelt ikke behøver at være udstyret med en række smarte teknologier og funktioner for at virke optimalt. En blender vil jo trods alt altid kunne blende dine ingredienser – forskellen ligger bare i, hvor effektiv, funktionel og nem den er at betjene. En enkel blender uden for meget hurlumhej vil være den bedste løsning for dig, der vitterligt bare skal kunne blende en enkel eller to ingredienser ind imellem. Den højteknologiske blender er derimod det oplagte valg til dig, der gerne vil have lidt flere muligheder, når det kommer til blendningen.

Markedet er i rivende udvikling hele tiden, og det er derfor muligt at få blendere med bl.a. kogende, vakuum e.l. egenskaber. Du kan også investere i modeller, der selv blender efter mængden af indhold og ‘materiale’, samt helt håndfrie modeller, hvor du ikke engang skal være i nærheden af blenderen, mens den arbejder. Der er altså et hav af forskellige valgmuligheder, og for at finde frem til den rette model for dig, så er du nødt til at gøre dig nogle tanker om, hvad du egentlig forventer, at din maskine skal kunne – ud over at blende, naturligvis.

Prisen

Som med alle andre indkøb, så kan det være en god ide at gøre sig nogle overvejelser om, hvilken pris du er villig til at give for din nye maskine. Det kan også udmærket tænkes, at du har et vis budget, som du skal holde dig inden for. Der er intet galt i at gå efter en prisvenlig blender, så længe du stadig holder dine egne behov for øje. Husk desuden, at ikke alle dyre blendere nødvendigvis er bedre end et lidt billigere alternativ – især ikke, hvis de har nogenlunde samme opbygning og besidder samme egenskaber. Du kan læse mere om, hvordan du finder en billig blender i et senere afsnit i denne artikel.

Mulighed for rengøring

Rengøring… Ugh, det er noget vi alle kan blive irriteret over. Og nærmest især når det kommer til blendere, da de kan være ret svære at rengøre ordentligt. Det skyldes, at mange ingredienser, f.eks. kerner fra diverse frugter, ofte sætter sig fast i små åbninger i blenderen. Af den grund skal blendere gerne rengøres direkte efter brug – og grundigt!

Du kan med fordel gå efter en blender, der kan tåle at komme en tur i opvaskemaskinen, hvis du gerne vil gøre rengøringen nem for dig selv. Nogle modeller er dog også udstyret med særlige rengøringsfunktioner, som gør det muligt at foretage en nem og hurtig rengøring direkte efter brug. I sådanne tilfælde skal du oftest fylde kanden med varmt vand, hælde en minimal smule sæbe i vandet og ‘blende’ vandet rundt. På den måde bliver alle dele af kanden renset ordentligt.

Husk desuden også gerne, at tørre resten af blenderen af efter brug. Dette kan normalt klares med en fugtig klud, der let tørres henover samtlige overflader. På den måde får du både fjernet støv og eventuelle madrester fra din maskine, hvilket øger hygiejnen ved brug.

Design

Din maskines design er måske ikke det allervigtigste element, men det kan stadig være en god ide at overveje, om du foretrækker visse opbygninger frem for andre. Er du f.eks. mest til den runde, aflange, brede eller firkantede model? Her kan du også meget vel tænke blenderens størrelse ind i dine overvejelser, som beskrevet i første punkt.

Blendere er også begyndt at have forskellige udseender. Hvor nogen er mere enkle i deres opbygning og design, så er andre ekstremt moderne. Derudover kan du også finde nogle modeller, der trækker inspiration fra retro og klassiske varianter, selvom deres opbygning og teknologi oftest er blevet justeret, så det passer til den mere moderne køber.

Husk desuden også, at du kan få din blender i mange forskellige farver. Du behøver således ikke at ‘nøjes’ med en kedelig grå, hvid eller sort model, hvis du gerne vil have lidt ekstra farve til køkkenet. Flere af de ovenstående modeller findes f.eks. både i rød, blå eller grønne nuancer, hvorfor de kan være med til at pifte hjemmet en smule op, hvis de får lov til at stå fremme.

Sådan finder du en billig blender

Uanset om du har et stort eller småt budget, så er det altid at foretrække at spare nogle penge på købet af nye køkkenmaskiner. Af den grund kan du med fordel gå efter diverse blender tilbud, hvis du har mulighed for at vente lidt tid på den rette blender. De fleste online forhandlere kører nemlig med jævne mellemrum tilbud på køkkenmaskiner, heriblandt blendere. Hvis du på forhånd har fundet frem til den rette blender for dig og er klar til at købe den på tilbud, så kan der altså være mange penge at spare. Dette gælder desuden uanset om du har blikket rettet mod en billig eller dyr model.

Vedligeholdelse af en blender

For at kunne bibeholde en god hygiejne i køkkenet under madlavning, så er det vigtigt, at du tager vare på din blender ved at huske at rengøre den efter brug, samt vedligeholde den med jævne mellemrum. Den gode nyhed er dog, at det er de færreste blendere, der egentlig behøver så meget vedligeholdelse. Hvis du bare sørger for at rengøre beholderen efter hver brug (ikke kun skylle den af!) og passer på den under brug, så kan den holde i mange år. Derudover skal du dog også gerne huske at tørre maskinens overflader af med en fugtig klud, så eventuelle madrester, snavs og støv fjernes.

Hvis du føler, at din blender ikke længere lever op til forventningerne, så kan det være, at dine skær er ved at blive slidte. Dette er især et realistisk bud, hvis du benytter din blender meget i hverdagen. I sådanne tilfælde kan du udmærket undersøge, om du kan udskifte knivene frem for at skulle ud og investere i en helt ny maskine.

Pas på din blender

Det er ofte dårlig dømmekraft fra ens egen side, der er skyld i, at blenderen går i stykker eller ikke længere fungerer optimalt. F.eks. er der mange, som fortsætter med at benytte blenderen selvom det er tydeligt at høre, at diverse ingredienser har sat sig fast under knivene. Derudover kommer mange til at tvinge skærene igennem særligt hårde ingredienser, hvilket kan resultere i skæve knive, der i fremtiden ikke kan skære lige så godt igennem.

Du skal altså sørge for at passe lidt på din blender under brug – også selvom den før har kunne klare en vis hård ingrediens eller at du har travlt. Det kan meget bedre betale sig at stoppe maskinen og tjekke at intet sidder fast før man kører videre end at ødelægge hele maskinen.

Vær påpasselig omkring din blender

En blender kan pulverisere diverse ingredienser, og det burde derfor ikke undre nogen, at en sådan maskine kan yde meget skade – især hvis en hånd e.l. finder vej ned til blenderens skær, mens de er i gang. Af den grund vil vi anbefale dig at være yderst opmærksom, når du arbejder med blender, så der ikke sker nogen uheld.

Du skal f.eks. altid sørge for, at blenderen er helt slukket, hvis du skal have hånden ned i beholderen. Det er ikke nok at slukke for selve maskinen, da der i så fald stadig kan være en risiko for, at skærene pludselig tænder fordi du får ramt en knap. Du skal altså hive stikket helt ud inden du overhoved tænker på at rode rundt nede ved skærene.

Derudover skal du også helst benytte et låg til din blender – hver gang du blender noget. Det kan selvfølgelig være lidt irriterende, især hvis du skal proppe flere ingredienser i undervejs, men det er generelt en god ide at benytte sig af et låg, mens maskinen er i gang. På den måde undgår du, at retten pludselig sprøjter ud over det hele. Dette vil du nok især gerne undgå, hvis du arbejder med varm væske, da du ellers kan få nogle slemme forbrændinger.

FAQ

Hvilken blender er den bedste i test?

I denne store test af blendere er vi kommet frem til, at en KitchenAid Artisan Power Plus Blender er den bedste variant på markedet. Den bliver dog skarpt efterfulgt af en række gode modeller med f.eks. høj effektivitet, lyddæmpende egenskaber og til en god pris.

Kan en blender koge?

Markedet er i rivende udvikling og derfor er det nu også muligt at købe blendere, der kan koge ingredienserne. Du kan endda også få blendere med vakuum egenskaber, så det er altså kun dig selv, der sætter grænser.

Er en billig blender lige så god som en dyr model?

Kvalitet og pris går ofte hånd i hånd, men det er dog stadig muligt at finde en fremragende blender til en budgetvenlig pris. Bare se på flere af de udvalgte modeller i denne test.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×