Damprenser Test: 6 bedste damprensere (April 2024)

Af Frederikke Thuesen Jensen BAdge
Frederikke Thuesen Jensen

I mange år havde Frederikkes familie et af Skandinaviens største brandhouse indenfor køkkenudstyr, så hendes viden inden for køkkenudstyr og de forskellige brands i branchen er meget høj.  Mange gange... Læs mere

Kärcher FC 3 Cordless Gulvvasker 2
Den bedste trådløse damprenser

Kärcher FC 3 Cordless Gulvvasker

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

En damprenser er en ideel investering til personer, der gerne vil komme bakterier og snavs optimalt til livs. I denne damprenser test kan du læse om de 7 modeller, der har klaret sig bedst i test. Vores testvinder er en Kärcher SC 3 EasyFix Damprenser, da den er effektiv i drift, har en høj brugervenlighed, flere optimale funktioner og ikke koster alverden.

Du finder dog kun funktionelle og gode maskiner i denne test, så du kan frit vælge mellem vores 7 udvalgte modeller. Vi guider dig desuden også til, hvordan du finder den bedste damprenser til dine behov senere i artiklen.

Kärcher SC 3 EasyFix Damprenser

Den bedste damprenser

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Ny og forbedret udgave af den populære SC 3 damprenser fra Kärcher
 • pros-icon.svg Rengør udelukkende ved brug af damp – og kan fjerne op til 99,9 % bakterier
 • pros-icon.svg Ultra kort opvarmningstid på 30 sekunder, da vandet varmet direkte i rørene
 • pros-icon.svg Udviklet med et indbygget kalkfilter, der kan renses

Detaljeret gennemgang

Du kan ikke gå galt i byen med denne damprenser fra Kärcher, hvis du vil investere i en effektiv model med en høj brugervenlighed. Maskinen er klar til brug på blot 30 sekunder og så monteres mundstykket ved hjælp af velcro, så det sidder ekstra godt fast. Damprenseren benytter sig kun af vand – ingen kemikalier. Og så medfølger der flere tilbehørsdele i købet.

Derfor skal du vælge en Kärcher SC 3 EasyFix Damprenser

Der er absolut ingen grund til at gå på kompromis, når du har sat dig for at investere i en funktionel damprenser. Det behøver du heller ikke, hvis du går efter testvinderen i denne damprenser test – en SC 3 EasyFix damprenser fra mærket Kärcher. Maskinen er en nyere udgave af den populære SC 3 damprenser, hvor der er blevet foretaget nogle forbedringer, heriblandt en udstiftning af gulvmundstykket, så det i stedet er udviklet med velcro. Dette sikrer en lettere montering af mundstykket og at det sidder optimalt fast på maskinen.

Du kan benytte denne maskine på samtlige overflader i hjemmet, da den udelukkende benytter vand for at rense overfladerne fri for bakterier. Det er ikke nødvendigt at vente længe på, at maskinen bliver klar til brug, da den opvarmer vandet på kun 30 sekunder. Dette skyldes, at vandet bliver opvarmet direkte i rørene frem for i en kedel, som flere andre maskiner benytter sig af. Der er dog ingen grund til at frygte tilkalkning af rørene, da produktet er udviklet med et kalkfilter i vandtanken. Kalkfilteret kan skiftes efter behov.

Maskinen arbejder med et damptryk på maksimalt 3,5 bar og har en god tank kapacitet på 1 liter. Du skal altså ikke hele tiden fylde nyt vand på maskinen for at kunne gøre flere områder i huset rene. Derudover medfølger der i købet både mikrofiber klud til gulv og mundstykke, håndmundstykke, punkt dyse, børste til punkt dyse og en afkalkningspatron. Du får altså alt du skal bruge ved at investere i denne variant.

Produktdetaljer

 • Højde: 25,3 cm
 • Længde: 36 cm
 • Bredde: 23,6 cm
 • Vægt: 3,14 kg
 • Effekt: 1900 watt
 • Tankkapacitet: 1 liter
 • Maksimal damptryk: 3,5 bar

Kärcher FC 3 Cordless Gulvvasker

Den bedste trådløse damprenser

Kärcher FC 3 Cordless Gulvvasker
Fordele
 • pros-icon.svg Ledningsfri damprenser med et strømlinet og kompakt design for let tilgængelighed
 • pros-icon.svg Udstyret med mikrofiberruller, der vædes med frisk vand gennem hele processen
 • pros-icon.svg Maskinen opsamler selv det beskidte vand i en separat beholder
 • pros-icon.svg Indbygget LED display garanterer optimal oversigt over batteriniveauet

Detaljeret gennemgang

Ved at investere i denne damprenser fra Kärcher, kan du være sikker på, at du får fuld bevægelsesfrihed, når der skal gøres rent i huset. Modellen er nemlig en trådløs model, hvilket betyder, at du ikke skal tænke på en ledning, når du ønsker at vaske gulvet. Derudover vædes rullerne konstant, mens det beskidte vand opsamlet i en beholder.

Derfor skal du vælge en Kärcher FC 3 Cordless Gulvvasker

Hvis du leder efter en god ledningsfri damprenser, så kan vi anbefale dig at investere i denne variant fra Kärcher. Med denne model skal du ikke længere tænke over, at ledningen skal kunne nå med rundt i huset, da maskinen i stedet kører på et lithium-ion batteri, der kan holde strøm i op til 20 minutter. Dette giver dig en langt større bevægelsesfrihed end du opnår med andre damprensere. Muligheden for at bevæge sig frit, gør denne maskine ideel til huse i flere etager.

Denne batteridrevne damprenser er udstyret med roterende mikrofiberklude, der undervejs i processen hele tiden bliver væde med rent vand. Dette sikrer en bedre rengøring, hvor gulvet bliver op til 20 procent mere rent end med en traditionel gulvmoppe. Maskinen har en tankkapacitet på 360 milliliter, men er også udstyret med skidtvandstank på 140 milliliter, som opsamler det beskidte vand fra moppen.

Du kan let komme ind og rengøre under diverse møbler med denne maskine, da den er udviklet med et kompakt og strømlinet design. Vaskehovedet er desuden udviklet til at kunne komme ind til selv kanter og hjørner. Og så sikrer maskinens smalle opbygning, at den er let at opbevare, da den virker pladsbesparende.

Batteriet kan holde i op til 20 minutter før det skal til opladning. Du kan dog altid holde øje med batteriniveauet på maskinens LED display.

Produktdetaljer

 • Højde: 122 cm
 • Længde: 30,5 cm
 • Bredde: 22,6 cm
 • Vægt: 3,45 kg
 • Tankkapacitet: 0,36 liter
 • Batteridriftstid: 20 minutter
 • Batteri opladningstid: 4 timer

Morphy Richards Steam Cleaner

Den bedste billige damprenser

Fordele
 • pros-icon.svg Sælges til en budgetvenlig pris
 • pros-icon.svg Varmer vandet på 30 sekunder, så du hurtigt kan komme i gang med rengøringen
 • pros-icon.svg Mulighed for at kontrollere mængden af damp
 • pros-icon.svg Kan benyttes som både en håndholdt model eller en reel moppe

Detaljeret gennemgang

En damprenser kan godt være en lidt dyr investering, især hvis du ønsker at prioritere en effektiv og funktionel maskine. Du kan derfor med fordel gå efter den billige model i denne damprenser test, hvis du gerne vil spare lidt penge på købet uden at gå på kompromis med maskinens opbygning. Modellen har et langt strømkabel og vandet opvarmes på ingen tid.

Derfor skal du vælge en Morphy Richards Steam Cleaner Gulvvasker

Har du ikke det største budget at gøre godt med i købet af din nye damprenser? Så er det heldigt, at der også har sneget sig en lidt billigere model ind på listen i denne test. Du skal ikke være nervøs for, at du går på kompromis med maskinens opbygning eller effektivitet, blot fordi den er lidt billigere end nogle af de andre modeller i testen. Vi er sikre på, at denne damprenser stadig vil leve op til dine forventninger.

Du kan benytte denne damprenser på samtlige hårde gulve, tæpper, arbejdsoverflader, gips, mursten, samt andre genstande i hjemmet, såsom ovne, komfurer, vandhaner o.l. Det er altså kun dig selv, der sætter grænser for brugen af maskinen. Du kan endda selv vælge, om du vil benytte den som en reel moppe eller om du foretrækker at benytte den som en håndholdt variant. Uanset hvad du vælger, så vil moppens have dampkraft være nok til at dræbe 99,9 procent af alle bakterier i dit hjem.

Det er muligt at justere mængden af damp via maskinens dampkontrol knap. Dampen kan komme op på en mængde á 30 gram i minuttet. Og med en vandtank på 380 milliliter, burde der være nok vand i tanken til at rengøre en stor del af huset, uden at du skal fylde ekstra vand på maskinen. Du har desuden udmærket bevægelsesfrihed, da maskinen er udstyret med et strømkabel med en længde på fem meter.

Med i købet følger der bl.a. en tæppeglider, så du kan få renset tæpperne i huset uden problemer, to universale gulvklude, forlængerdyse, diverse børster og mundstykker m.m. Du har derfor alt, hvad du skal bruge lige ved hånden.

Produktdetaljer

 • Højde: 110 cm
 • Længde: 14 cm
 • Bredde: 30 cm
 • Vægt: 3,7 kg
 • Effekt: 1500 watt
 • Tankkapacitet: 0,38 liter

Kärcher SC 5 EasyFix Damprenser

Kraftig damprenser med trinløs regulering af damptrykket

Fordele
 • pros-icon.svg Kraftig damprenser med velcro klud sikrer en optimal rengøring af alle overflader
 • pros-icon.svg Mulighed for at justere damptrykket trinløst efter behov
 • pros-icon.svg Udviklet med en VapoHydro funktion, der garanterer fjernelsen af genstridigt snavs
 • pros-icon.svg Komplet sæt med flere tilbehørsdele, så du har alt du skal bruge lige ved hånden

Detaljeret gennemgang

Med denne effektive damprenser bliver det muligt for dig at indstille damptrykket til dine behov hver gang du benytter maskinen. Den har nemlig trinløs regulering og kan komme op på hele 4,2 bar. Damprenseren er udstyret med en tank på 1,5 liter og benytter udelukkende vand til rengøring af overflader. Den medfølgende kedel varmer på godt og vel 3 minutter.

Derfor skal du vælge en Kärcher SC 5 EasyFix Damprenser

Er du træt af ikke at kunne komme genstridigt snavs til livs, når du skal vaske gulvet? I så fald vil vi anbefale dig at investere i denne SC 5 EasyFix Damprenser fra Kärcher, da den er effektiv i drift med et højt damptryk og særlige egenskaber, såsom VapoHydro funktionen. Denne funktion gør, at maskinen ved en blanding af varmt vand og damp opløser ekstra genstridigt skidt, som det ellers kan være svært at få bugt med ved brug af en almindelig gulvmoppe. 

Derudover har modellen som sagt et højt damptryk, som kan komme op på 4,2 bar. Du har dog mulighed for at regulere damptrykket trinløst, så du altid kan få den mængde kraft på maskinen, som du ønsker. Maskinen er udstyret med et gulvmundstykke i velcro og benytter sig kun af rent postevand til rengøring af overflader, og altså ikke sæbe eller kemikalier, så du kan reelt benytte maskinen på alle typer af overflader. Mundstykket kan desuden bevæges i alle retninger, så du kan komme godt ind i hjørner, under møbler o.l.

Modellen er udstyret med en vandtank med en kapacitet på 1,5 liter, så du har rigeligt med indhold til at kunne rengøre op til 100 m2 før der skal påfyldes nyt vand. Opvarmningen af vandet tager cirka 3 minutter, da dampkedlen lige skal have mulighed for at blive ordentlig varm, men så kan du til gengæld også fortsætte til hele huset er rengjort. Med i købet følger der bl.a. både et forlængerrør, så du kan arbejde i en god arbejdstilling, diverse mikrofiberklude, håndmundstykker, en punk dyse og en dampslange med håndtag på 2 meter.

Produktdetaljer

 • Højde: 30,5 cm
 • Længde: 43,9 cm
 • Bredde: 30,1 cm
 • Vægt: 6 kg
 • Effekt: 2300 watt
 • Tankkapacitet: 1,5 liter
 • Maksimal damptryk: 4,2 bar

Kärcher SG 4/4 damprenser

Den bedste damprenser med stor vandbeholder

Fordele
 • pros-icon.svg Udstyret med dobbelt beholdersystem, som har plads til op til fire liter vand
 • pros-icon.svg Effektiv rengøring af alle overflader med tryk på 4 bar og VapoHydro funktion
 • pros-icon.svg Indbygget opbevaringsrum til diverse tilbehørsdele
 • pros-icon.svg Udstyret med en ledning på 7,5 meter, som sikrer en fleksibel rengøring

Detaljeret gennemgang

Denne damprenser er muligvis ikke den pæneste model på markedet, men til gengæld er den ideel til større arealer, da den er effektiv i drift og har et beholdersystem med plads til op til fire liter vand. Du kan derfor fortsætte nærmest så længe du vil med denne maskine. Det er muligt at justere dampgennemstrømningen trinløst og tilbehør kan opbevares i maskinen.

Derfor skal du vælge en Kärcher SG 4/4 damprenser

Skal du ofte vaske et større område, når du først tager din damprenser frem fra gemmerne? I så fald vil vi anbefale dig at investere i en SG 4/4 damprenser fra Kärcher, da denne model er udstyret med et beholdersystem, der har plads til helt op til 4 liter vand. Denne kapacitet er langt højere end hos andre damprensere. Den store kapacitet sikrer, at du ikke skal fylde mere vand på undervejs i rengøringen – også selvom du skal vaske et stort areal.

Du er desuden garanteret en konstant dampgennemstrømning, da kedlen opvarmer en god mængde vand imens du arbejder. Det er dog muligt at justere dampmængden på maskinens håndtag, hvor den kan reguleres trinløst. På den måde får du altid den rette mængde damp i forhold til opgaven. Med funktion VapoHydro kan du endda også få en blanding af ren damp og varmt vand, som hjælper med at opløse selv genstridigt snavs.

Ud over effektiviteten og den store beholderkapacitet, så er der to yderligere fordele ved dette produkt som får det til at adskille sig fra de andre modeller på markedet. Maskinen er udstyret med et opbevaringsrum, hvor det er muligt at placere diverse tilbehørsdele. På den måde skal du ikke opbevare dem væk fra damprenseren. Med i købet følger der desuden en lang række tilbehør, som du vil få glæde af, når du benytter denne maskine. Derudover har maskinen en ledningslængde på 7,5 meter, som er med til at sikre en mere fleksibel rengøring.

Produktdetaljer

 • Højde: 47,5 cm
 • Længde: 27,5 cm
 • Bredde: 32 cm
 • Vægt: 8 kg
 • Effekt: 2300 watt
 • Tankkapacitet: 4 liter
 • Maksimal damptryk: 4 bar
Fordele
 • pros-icon.svg 3-i-1 løsning med indbygget håndholdt maskine, der kan benyttes på flere overflader
 • pros-icon.svg Slankt design og funktionelle tilbehørsdele gør det muligt at komme til alle vegne
 • pros-icon.svg Vandet i beholderen varmes på blot 30 sekunder
 • pros-icon.svg Vægbeslag er inkluderet i købet, så du kan hænge maskinen op på en væg

Detaljeret gennemgang

Denne damprenser er en multifunktionel maskine, der kan benyttes til mange forskellige typer af overflader. Maskinen kan justeres til at kunne nå høje steder eller være håndholdt. I alt tager det kun 30 sekunder for maskinen at blive varm nok til brug og så medfølger der en del tilbehørsdele i købet, som gør arbejdet nemt i alle afkroge af huset.

Derfor skal du vælge en Bissell PowerFresh SlimSteam dampmoppe

Hvis du gerne vil have fingrene i en multifunktionel damprenser, så kan vi anbefale dig at se nærmere på denne model fra mærket Bissell. Deres PowerFresh SlimSteam model er ideel at benytte på alle hårde gulve og overflader, såsom keramik, linoleum, marmor o.l. Det er reelt en 3-i-1 model, da den kan omformes til at nå overflader over gulvhøjde og justeres til en håndholdt enhed, hvis du har brug for at komme til på lidt trange steder. Det er altså muligt at gøre hele huset rent med denne maskine uden problemer.

Det er desuden muligt at komme til overalt i huset med denne damprenser, da den er udviklet i et smalt design og med en roterende styring. På den måde kan du nemt komme under møbler eller nå helt ind i hjørnerne. Du kan endda også opbevare denne model optimalt og uden at den fylder for meget, da der er inkluderet et vægbeslag i pakken, som du kan benytte til at opbevare dampmoppen på væggen frem for at optage plads i et skab.

Det kan ikke være nogen overraskelse, at denne dampmoppe renser med damp for at få bugt med snavs på diverse overflader. Maskinen har en vandbeholder på 300 ml, hvilket burde være nok til mindre huse, og så tager det kun 30 sekunder for vandet at være varmet nok op til brug. I alt har moppen en kapacitet på 17 gram i minuttet på det laveste trin og 36 gram i minuttet på det højeste trin. Det er muligt at justere den mængde af damp, som der rammer gulvet, hvis du har præferencer til “udslip mængden”.

Med i købet følger der en tilbehørskasse, som bl.a. indeholder en fugebørste, vinkelrenser, strid børste og en flad skraber.

Produktdetaljer

 • Højde: 118,1 cm
 • Længde: 16 cm
 • Bredde: 24 cm
 • Vægt: 2,9 kg
 • Effekt: 1500 watt
 • Tankkapacitet: 0,3 liter
 • Maksimal damptryk: 0,9 bar

Guide

Sådan finder du den bedste damprenser til dig

I denne test har vi samlet en række af de bedste damprensere ét sted, så du hurtigt kan finde frem til en optimal maskine. De ovenstående modeller giver dig dog ikke en nærmere forklaring af, hvilken maskine der er den bedste for dig. Af den grund har vi i dette afsnit samlet nogle gode råd og overvejelser til, hvordan du finder den bedste damprenser i forhold til dine præferencer og formål. Så læs endelig med og bliv klogere på, hvilken af de ovenstående damprensere du burde investere i.

Overvej formålet og hvilke overflader du vil benytte din damprenser til

Det giver måske lidt sig selv, at man vil benytte sin damprenser til at fjerne snavs og bakterier i huset, men du kan med fordel overveje, om formålet er at benytte din maskine regelmæssigt eller kun til større opgaver. Dette giver dig nemlig et praj om, hvor effektiv din damprenser skal være og deraf, hvor stor damptrykket skal være (hvilken mængde af bar maskinen skal kunne arbejde ved).

Derudover skal du også tænke over, hvilke overflader du regner med at benytte maskinen på. Er det primært til et trægulv, fliser, bordplade, armaturer etc.? Du skal trods alt gerne have fingrene i en model, der er egnet til den pågældende overflade. Det er f.eks. ikke alle maskiner, der er egnet til brug på alle gulvtyper eller kan benyttes på tæpper. Senere i denne artikel kan du læse mere om, hvilke overflader en damprenser kan benyttes på, hvis du er interesseret i at få fingrene i en multifunktionel maskine.

Har du præferencer i forhold til damprenserens design og opbygning?

Det kan godt betale sig at tænke lidt over damprenserens design og opbygning. Du kan f.eks. vælge modeller, der minder lidt om en traditionel støvsuger, aflange modeller (også kaldet opretstående) eller håndholdte damprensere. Det er helt op til dig, hvilken type du foretrækker. Det kan være optimalt at investere i en kombinationsmaskine, hvis du gerne vil have mulighed for at rense gulv og borde med samme maskine. Her kan en aflang model, der kan laves om til en håndholdt model være en god løsning.

Vi vil ikke anbefale dig at tænke alt for meget over damprenserens udseende i andre henseender end funktionalitet. De fleste modeller er nemlig ikke de kønneste at se på, men de er effektive i drift og få mindsket mængden af bakterier i hjemmet betydeligt!

Gå efter en damprenser med en passende vandbeholder kapacitet

Du skal gerne have fingrene i en damprenser, hvor vandbeholderens kapacitet passer til dit forbrug. På den måde slipper du for at skulle fylde nyt vand på undervejs i processen. Nogle maskiner leveres med en beholderkapacitet på knap 300 milliliter – og de kan være nok til mindre hjem. Men har du et større hus og foretrækker at klare al rengøringen i ét stort snuptag, så kan du med fordel gå efter en damprenser med en større beholder. Denne kan eventuelt ligge omkring 1 liter.

Har du brug for god bevægelsesfrihed?

Det er muligt at købe både lednings- og batteridrevne damprensere. En batteridreven damprenser har en begrænset arbejdstid, men til gengæld har du større fleksibilitet og bevægelsesfrihed, når det kommer til at skulle rundt i hjemmet, da du ikke vil være begrænset af en ledning.

På den anden side er det også irriterende hele tiden at skulle lade sin damprenser op – og eventuelt være nødt til at holde pause undervejs i arbejdet, fordi batteriet er løbet tør for strøm. Det er dog helt op til dig selv, om du foretrækker lidt mindre bevægelsesfrihed til fordel for ikke at skulle tænke på genopladningen af et batteri.

Husk desuden, at det er muligt at få damprensere med en relativ lang ledning, nogle omkring 5 til 7,5 meter. Med disse modeller kan du altså sagtens bevæge dig fra rum til rum helt uden at skifte stikkontakt, så det er muligvis en løsning til dig, der gerne vil kunne bevæge dig nogenlunde frit uden at skulle investere i en batteridreven damprenser.

Hold øje med damprenserens udvalg af funktioner / teknologier

Alle damprensere kan sagtens fjerne lidt snavs og visse bakterier fra overfladerne i dit hjem, men det afhænger af den enkelte models indbyggede funktioner og teknologier, hvor godt den klarer arbejdet. I denne test finder du damprensere, der har en række funktionelle egenskaber, som sikrer et bedre resultat, når du gør huset rent. F.eks. har flere af maskinerne indbyggede kalkpatroner, for at mindske slitagen på maskinens indre og eventuelt tilkalkning, effektive renseprogrammer / -teknologier, der fjerner selv genstridigt snavs, og / eller hurtig opvarmning af vandet, så du ikke skal vente for længe med at komme i gang med rengøringen.

Det er altid en god ide at holde øje med udvalget af funktioner og de indbyggede teknologier, så du er sikker på, at du får fingrene i en effektiv maskine. Lige på dette punkt burde det dog ikke betyde det store, hvilken af de ovenstående modeller du vælger, da alle varianter har en optimal funktionalitet.

Prioritér en brugervenlig damprenser

I forbindelse med ovenstående vil vi gerne lige slå et slag for maskinens brugervenlighed. For du kan også hurtigt investere i en damprenser, der er udviklet med så mange egenskaber og indstillingsmuligheder, at du simpelthen ikke får det optimale ud af din maskine, da du ikke kan finde hoved og hale i funktionerne og hvornår de forskellige skal benyttes. Du skal derfor stadig så vidt muligt sørge for, at du får bestilt en brugervenlig damprenser hjem.

Har du brug for særlige tilbehørsdele til din damprenser?

Samtlige af de ovenstående damprensere leveres med en lang række tilbehørsdele, så du har alt, hvad du skal bruge lige ved hånden fra starten af. Alligevel kan du sagtens overveje, om der er nogle tilbehørsdele, som du har mere brug for end andre.

Dette leder os tilbage til dit egentlige formål med maskinen. For hvis du kun skal benytte den på gulvet, så er forlængerrør, gode mikrofiber / velcro klude o.l. de dele, som du skal prioritere. Skal maskinen dog også benyttes andre steder i huset end lige på gulvet, så kan det også være optimalt, hvis pakken indeholder diverse mundstykker og børster.

Sæt et budget – og hold øje med prisen på damprenseren

Til sidst vil vi også anbefale dig at sætte et budget før du kaster dig over den første og bedste damprenser du ser. Prisen på en damprenser svinger meget, afhængigt af hvilken maskine du vælger at investere i. Der er f.eks. et par tusinde kroners forskel på den billigste og dyreste model i denne damprenser test, selvom de begge er gode investeringer. Der vil altså være et produkt for enhver pengepung.

Det kan også godt betale sig at sammenligne prisen på din damprenser med andre modeller og hos andre online forhandlere. På den måde er du sikker på, at du finder den helt rette variant for dig til den bedste pris.

Anden nyttig viden i denne damprenser test

I denne artikel har vi givet dig et indblik i de bedste damprensere på markedet og hvordan du finder frem til den bedste model for dig. Men det kan sagtens tænkes, at du også sidder med andre spørgsmål i forbindelse med købet af din damprenser – og dem håber vi på at kunne besvare nogle af i disse afsnit.

Hvilke overflader kan damprenseren benytte på?

Hvor og hvilke overflader du kan benytte din damprenser på, kommer lidt an på, hvilken type damprenser du har valgt at investere i. De fleste modeller kan dog udmærket benyttes på hårde overflader. Dette giver dig mulighed for at benytte produktet på både gulv, borde, armaturer og endda på keramiske overflader i f.eks. køkkenet, såsom ovn, kogeplader o.l. Det er i en vis grad kun dig selv, der sætter grænser for, hvilke områder i huset du vil rengøre med din damprenser. Så slå dig endelig løs og fjern snavs, bakterier o.l. fra hele huset.

Benyt damprenser i stedet for et strygejern

Det er naturligvis oplagt at benytte en tøjdamper til at fjerne folder, krøller o.l. på tøjet, men hvis du ikke lige har en sådan maskine til rådighed, så kan du faktisk også komme langt med en damprenser. Du skal dog være meget forsigtigt, da damprenseren arbejder med et andet tryk end en tøjdamper og et strygejern. Damprenseren er også ideel til brug på gardiner, badeforhæng og jakker, hvis du har lidt problemer med at få dem udglattet ordentligt.

Skal man bruge sæbe i en damprenser?

Det er sjældent nødvendigt at benytte sæbe i forbindelse med brugen af en damprenser. Dampen renser nemlig helt automatisk området, da det har en så høj varme (over 100 grader). Du vil derfor kunne fjerne op mod 99,9 procent af alle bakterier ved blot at benytte damp. Det er også en af grundene til, at damprensere er så populære – de sikrer en nem og hurtig rengøring helt uden brugen af kemikalier eller rengøringsmidler.

Husk at støvsuge før du benytter din damprenser

Gulv og andre overflader skal gerne være nogenlunde frie for støv og løst snavs inden man begynder at rense overfladen med en damprenser. Det skyldes, at damprenseren ikke suger snavset væk, men nærmere bare vil gøre situationen værre ved at tilføje vand til overfladen. Af den grund vil vi anbefale dig at støvsuge gulvet eller fjerne støv fra andre overflader før du benytter din damprenser. I så fald har du bedre betingelser for at opnå det bedste resultat.

Står du tilfældigvis og mangler en ny støvsuger? Så kan du med fordel læse vores guide til de bedste støvsugere på markedet i vores store støvsuger test. I artiklen vejleder vi dig naturligvis til den bedste variant for dig, så du hurtigt kan finde frem til den rigtige model.

Der er også en løsning til dig, der hader at støvsuge – en robotstøvsuger. Med en sådan model skal du gøre et absolut minimum selv, da robotten klarer alt arbejdet. Flere af maskinerne sætter endda sig selv i gang, når hjemmet er snavset, finder den bedste rute og kører selv på plads igen, når batteriet er ved at være afladet. Hvis du vil læse mere om de bedste robotstøvsugere, så kan du tage et kig på vores test af robotstøvsugere her.

FAQ

Hvilken damprenser er bedst?

Vores testvinder er en Kärcher SC 3 EasyFix Damprenser, da den er effektiv i drift, leveres med en række tilbehørsdele og sælges til en god pris. Du kan dog med fordel læse med i testen for at se, om en af de andre damprensere skulle være bedre for dig.

Hvordan virker en damprenser?

En damprenser varmer enten vandet direkte i rørene eller i en indbygget kedel, hvorefter vandet i tanken omformes til damp. Denne damp sprøjtes ud på gulvet eller på klude, som tørrer området og fjerner snavs, bakterier o.l.

Kan man få en håndholdt damprenser?

Flere damprensere er faktisk udviklet til at kunne laves om til en håndholdt maskine. På den måde får du både en god arbejdsstilling, når du benytter damprenseren på et gulv i sin fulde længde, og mulighed for at komme til lidt mere trange områder i huset med den håndholdte.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×