Vaske-Tørremaskine Test: 10 bedste i test (August 2023)

Af Frederikke Thuesen Jensen BAdge
Frederikke Thuesen Jensen

I mange år havde Frederikkes familie et af Skandinaviens største brandhouse indenfor køkkenudstyr, så hendes viden inden for køkkenudstyr og de forskellige brands i branchen er meget høj.  Mange gange... Læs mere

TESTVINDER

AEG WD 7000 vaskemaskine/tørretumbler L7WDB861G

Med denne model fra AEG kan du vaske alle dine materialer, også ultra sarte stoftyper, uden risiko for at de tager skade eller krymper. Modellen er udviklet med DualSense teknologi og holder Woolmark Blue certificering.…

1
Bedste vaske-tørremaskine

AEG WD 7000 vaskemaskine/tørretumbler L7WDB861G

2
Bedste vandbesparende vaske-tørremaskine

Electrolux EW7W5268E5

3
Den bedste allergivenlige vaske tørremaskine

Electrolux EW7W5247A2 Vaske-tørremaskine

6
Største vaskekapacitet

Siemens WD4HU541DN

8
Bedste allergivenlige vaske-tørre maskine

LG F2DV507N1WS

9
Den bedste vaske tørremaskine

LG F4J6TM0W Vaske-tørremaskine

10
En miljøvenlig vaske tørremaskine med selvrensende egenskaber

Samsung WD90J6A00AW Vaske-tørremaskine

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

I denne vaske tørremaskine test har vi samlet de 11 bedste vaske tørremaskine på markedet, så du nemt kan finde frem til den rette model for dig. Vores testvinder er en LG F4J6TM0W Vaske-tørremaskine, da den passer til de fleste forbrugeres behov. F.eks. er den funktionel i drift og sælges til en overkommelig pris. Alle modeller i testen er dog investeringen værd, så læs med og find den bedste vaske tørremaskine til dig.

Du kan også blive klogere på, hvilke parametre du skal prioritere i købet af en vaske tørremaskine og forskellen mellem en kombinationsmaskine og separate maskiner senere i denne test.

AEG WD 7000 vaskemaskine/tørretumbler L7WDB861G

Bedste vaske-tørremaskine

Fordele
 • pros-icon.svg Udviklet til automatisk at tilpasse vaske- og tørretiden til mængden af vasketøj
 • pros-icon.svg Holder Woolmark Blue certificering, så den er ideel til vask af selv sarte materialer
 • pros-icon.svg Udstyret med gummifødder og et lavt lydniveau, så den ikke virker forstyrrende
 • pros-icon.svg Tilhører energiklasse A, så modellen er energieffektiv og miljøvenlig

Detaljeret gennemgang

Med denne model fra AEG kan du vaske alle dine materialer, også ultra sarte stoftyper, uden risiko for at de tager skade eller krymper. Modellen er udviklet med DualSense teknologi og holder Woolmark Blue certificering. Derudover sørger Pro Sense teknologien for at indstille tiden på programmet efter hvor stor en mængde indhold, der er i maskinen.

Derfor skal du vælge en AEG WD 7000 L7WDB861G

Er du på jagt efter en vaske tørremaskine, der er ideel til alle typer af materialer, også de mere sarte, og som ikke benytter for meget tid på de forskellige vaske- og tørre programmer? Så skal du investere i denne model fra AEG, der har fremragende evner, både når det kommer til vask og tørring af forskellige stoftyper. Dette skyldes bl.a. produktets DualSense teknologi, der gør det muligt at vaske ved lavere temperaturer og med tilpassede tromle bevægelser, så det ikke slider eller skader tøjet. Maskinen er endda tildelt Woolmark Blue certificering for både vaske- og tørre cyklussen, hvilket er din garanti for, at f.eks. uldtøj ikke krymper eller beskadiges i denne maskine.

 

Derudover er maskinen også udviklet med en ProSense teknologi, hvilket betyder, at den automatisk tilpasser både vaske- og tørretiden for de forskellige programmer til mængden af vasketøj i maskinen. På den måde benytter den ikke unødvendigt lang tid på mindre

Ideel vaske tørremaskine til outdoor tøj

En anden klar fordel ved denne model er, at den har et særligt program til outdoor tøj. Programmet rengør naturligvis tøjet i dybden, men sørger også for at beskytte det, så dets funktionalitet bevares. F.eks. vil din vinterjakke eller regntøj dermed forblive vandafvisende selv efter flere vaske. Og som en ekstra bonus er denne model udstyret med gummifødder og har generelt et lavt lydniveau, hvilket mindsker larm fra maskinen. Den vil altså ikke virke forstyrrende.

Produktdetaljer

 • Højde: 84,8 cm
 • Dybde: 54,7 cm
 • Bredde: 59,7 cm
 • Vægt: 69,5 kg
 • Farve: Hvid
 • Vaskekapacitet: 8 kg
 • Tørrekapacitet: 4 kg
 • Lydniveau:
  • Vask: 51 dB(A)
  • Centrifugering: 76 dB(A)
 • Energiklasse: A

Electrolux EW7W5268E5

Bedste vandbesparende vaske-tørremaskine

Fordele
 • pros-icon.svg Kommer med et program der skåner tøjet
 • pros-icon.svg Er bæredygtig i forhold til vandforbrug

Detaljeret gennemgang

Kom ikke og sig, at det ikke er smart; 2 i en. Electrolux EW7W5268E5 vaskemaskine-tørretumbler renser og tørrer dit tøj i én og samme cyklus. DualCare-systemet registrerer vægt og tilpasser temperatur og tromle bevægelser til materialet. Denne vaskemaskine behandler dit tøj på en måde, hvori du ikke skal bekymre dig om andet, end at lægge det sammen når det har været igennem processen.

Derfor skal du vælge Electrolux EW7W5268E5

Den to i en vaskemaskine der ikke blot vasker men tørre samtidig, kommer med mange funktioner der er benyttet i det travle hjem. DualCare-system har tilpassede programmer til forskellige materialer i både vaske- og tørre cyklusser. Så tøjet kan behandles ved de helt rigtige temperaturer med optimerede tromle bevægelser. Vask og tør i en enkelt proces, så hver beklædningsgenstand bevarer sin form og kvalitet. Du får frisk tøj med 96 % mindre vand med  SteamCare System med Fresh Scent. Ved at friske dit yndlingstøj op med damp kan du spare over 40 liter vand per program, reducere antallet af krøller på tøjet og minimere behovet for strygning. Og for at få en frisk følelse kan du tilføje duft. SensiCare Systemet vejer hver vask og justerer automatisk programmet, så dit tøj er rent i den nødvendige tid. Dette forhindrer tøjet i at blive vasket for længe og gør, at det holder længere.

Electrolux EW7W5247A2 Vaske-tørremaskine

Den bedste allergivenlige vaske tørremaskine

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Ideel til allergikere, da maskinen er udstyret med et særligt anti-allergi program
 • pros-icon.svg Udviklet med diverse systemer, der justerer indstillingerne til indholdet
 • pros-icon.svg Høj energimærkning sikrer dig en miljøvenlig vask og tørring af dine materialer
 • pros-icon.svg Mulighed for at benytte et program, der vasker og tørrer på én time

Detaljeret gennemgang

Med denne vaske tørremaskine i hjemmet, skal du ikke bekymre dig om noget i forhold til vask og tørring af dit tøj igen. Maskinen er udviklet til selv at justere tid, program, temperatur, tromlebevægelse etc. til indholdet, hvilket sikrer dig perfekte resultater. Derudover er den udstyret med et anti-allergi program, der fjerner alle former for bakterier på tøjet.

Derfor skal du vælge en Electrolux EW7W5247A2 Vaske-tørremaskine

Hvis du eller nogen i familien har allergi, så kan det være en god ide at prioritere en vaske tørremaskine, der har et optimalt allergivenligt program. Dette gør sig gældende for denne vaske tørremaskine fra Electrolux, der er udstyret med et allergiprogram, som benytter sig af vanddamp og et højtydende vaskeprogram til at fjerne alle typer af bakterier fra tøjet. I alt har du mulighed for at vaske op til 7 kg og tørre op til 4 kg i maskinen. Du kan også vælge at vaske mindre mængder på cirka 1 kg, for at kunne benytte quick programmet, der vasker og tørrer på knap én time.

En af de helt store fordele ved at vælge denne vaske tørremaskine frem for andre modeller, ud over at den har et optimalt allergiprogram, er, at den er udviklet med en række teknologier, der sikrer, at maskinen selv kan tilpasse programmet indholdet. F.eks. registrerer DualCare og SenciCare systemerne stoftypen og fyldningens vægt for at kunne justere temperatur og tromlebevægelser til indholdet. Du har desuden mulighed for at vælge et Wash&Dry program, så indholdet både vaskes og tørres frem for at du skal sættes tørring i gang efter endt vask.

Mindre vedligeholdelse for dig

Helt generelt vil købet af denne vaske tørremaskine fra Electrolux sikre dig mindre arbejde i hverdagen i forbindelse med vask, tørring, klargøring o.l. af tøj. Det skyldes, at maskinen er udviklet med et SteamCare program, der går ind og frisker tøjet op med damp. Dette er med til at reducere eventuelle folder i tøjet, hvorfor du ikke behøver at stryge alle stykker tøj hver gang de har været til vask. Vaske tørremaskinen har desuden Woolmark Blue certificering, hvorfor du ikke skal være nervøs for behandlingen af dine sarte materialer som uld og silke. Derudover risikerer du heller ikke, at der benyttes for meget sæbe i dine vaske, da produktet er udstyret med overdoseringskontrol.

Maskinen er desuden udviklet med elektronisk balancekontrol, der sikrer en stabil tromle, som kan holde i mange år, da den ikke slides unødvendigt op. Du har mulighed for at indstille maskinen til en udskudt start, hvis du gerne vil have vasketøjet klar til du kommer hjem fra arbejde, først sætte den over senere på aftenen e.l. Som en ekstra bonus tilhører denne model energiklasse A, hvilket sikrer dig en miljøvenlig vask og tørring.

Produktdetaljer

 • Højde: 85 cm
 • Dybde: 57,2 cm
 • Bredde: 60 cm
 • Vægt: 65,5 kg
 • Farve: Hvid
 • Vaskekapacitet: 7 kg
 • Tørrekapacitet: 4 kg
 • Lydniveau:
  • Vask: 51 dB(A)
  • Centrifugering: 76 dB(A)
 • Energiklasse: A

AEG L7WBL962E

Bedste multifunktionelle vaske-tørremaskine

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg TimeSaver-funktion
 • pros-icon.svg DualSense
 • pros-icon.svg Skånsom tromle

Detaljeret gennemgang

AEG L7WDB861G er en kvalitetsmaskine med en upåklagelig vaskeproces. Alle funktioner fungerer helt, som de skal, og hverdagens tårn af vasketøj bliver meget nemmere med sådan en herre i huset. AEG L7WDB861G er en effektiv vaskemaskine med et lavt støjniveau samt, at den ikke forbruger meget strøm på grund af energimærkningen A. 

Derfor skal du vælge AEG L7WDB861G

AEG L7WDB861G er en praktisk vaske tørremaskine, hvor man både kan gøre brug af vaske- og tørre programmer. Modellen er forsynet med et dampprogram, der sørger for, at tøjet bliver udglattet, så det ikke kommer ud med forskellige krøller, der igen kalder på arbejde. Ønsker man ikke at gøre brug af damp programmet, kan man blandt andet vælge mellem følgende andre programmer: Bomuld, Bomuld øko, Syntetisk, Finvask, NonStop 60 min, Damp genopfrisk, Skyl, Centr./Tømning, New Outdoor og Uld/Håndvask. Det er desuden muligt at anvende en Time Saver-funktion, der reducerer varigheden af de forskellige programmer. Dette er ideelt, hvis man har ekstra travlt. AEG L7WDB861G er en rummelig maskine med en kapacitet på 8 kilo tøj ved vask og 4 kilo tøj ved tørring. Desuden er den forsynet med en skånsom og stor tromle, så vasketøjet ikke bliver beskadiget under vaske- eller tørreprocessen.

Derudover kommer AEG L7WDB861G med to praktiske funktioner i form af ProSense og DualSense. Hvor ProSense vejer alle fyldninger for at opnå den mest optimale vasketid, sørger DualSense for, at det er muligt at vaske og tørre tøj på én gang.

Miele WTW870

Bedste støjsvage vaske-tørremaskine

Fordele
 • pros-icon.svg Smart styret
 • pros-icon.svg multifunktionel
 • pros-icon.svg Energibesparende og økonomisk

Detaljeret gennemgang

Miele WTW870 er den hurtige, bekvemme allrounder til store belastninger af tøj. Den bedste hjælper i hjemmet, der nok skal sørge for at få det hele rent og klart til familien. Eksklusivt for Miele er at  mærket kommer med det bedste flydende vaskemiddel system. Automatisk disponering med TwinDos er ikke kun praktisk, men garanterer også perfekt renlighed: Med UltraPhase 1 og 2 tilbyder Miele et premium vaskesystem der gør jobbet til punkt og prikke.

Derfor skal du vælge Miele WTW870

Miele vaskemaskine og tørretumbler med PowerWash opnår de bedste rengøring resultater og er samtidig ekstremt økonomiske, selv ved små belastninger. Den innovative Spin&Spray-vasketeknologi sikrer særligt lave vandstande, hvilket sparer varmeenergi. TwinDos dispenserer UltraPhase 1 og 2 på det optimale tidspunkt under programmet og opnår dermed de allerbedste vaskeresultater. TwinDos dispenserer også med en sådan præcision, at du kan spare op til 30 % på vaskemiddel sammenlignet med manuel dispensering. Miele SteamCare gør tøjvask let. Frisk op-programmet kan bruges til at fjerne lugt fra beklædningsgenstande, der kun har været brugt kortvarigt uden egentlig at vaske dem. Dit tøj vil dufte vidunderligt! I SteamFinish-programmet kan du glatte nyvaskede tekstiler, hvilket sparer dig op til 50 % af tid og kræfter, når det kommer til strygning og giver dig mere frihed. 

Med det innovative Miele home-system kan du udnytte det fulde potentiale af din Miele vaskemaskine og gøre din hverdag endnu smartere. Alle intelligente Miele husholdningsapparater kan nemt og sikkert forbindes til netværket. Betjening er enkel – uanset om du bruger Miele-app’en, stemmestyring eller integration i eksisterende Smart Home-løsninger. Apparaterne er forbundet via en WiFi-router til hjemmet og Miele Cloud.

Siemens WD4HU541DN

Største vaskekapacitet

Fordele
 • pros-icon.svg Stemme kontrolstyring
 • pros-icon.svg Ekstra smarte programmer, såsom udendørs indstilling, AquaStop og Wifi forbindelse
 • pros-icon.svg Strømbesparende

Detaljeret gennemgang

En efter en bliver vores husholdningsapparater smartere og mere forbundet. Siemens-apparaterne med integreret wifi-forbindelse betyder, at den tilsluttede verden er fuldt integreret i dit hjem. Synergien mellem tilsluttede apparater, smarte softwareløsninger og en brugervenlig app giver dig en lang række nye muligheder – alt sammen for at gøre dit liv mere effektivt, mere overkommeligt og mere behageligt end nogensinde før. Med en bred vifte af applikationer, såsom iQdrive og AquaStop, er denne vaske-tørremaskine fra Siemens effektiv, kraftfuld og fuldstændig sikker at bruge, altid lige ved hånden.

Derfor skal du vælge Siemens WD4HU541DN

Med denne vaske-tørremaskine fra Siemens får du en sikker strømbesparende tørring. Smarte sensorer overvåger og styrer temperaturen i tromlen og fugten i vasketøjet for at sikre en jævn og skånsom tørring. Det forhindrer overophedning og overtørring, så alle typer tekstiler behandles så sikkert som muligt.

Præcis tørring bidrager til et lavere strømforbrug, og ikke mindst til, at du skal afsætte mindre tid til strygning efterfølgende. Sæt fart på dine vaske cyklusser med den tidsbesparende varioSpeed-funktion. Vælg hvor længe vaske- og tørre programmet skal vare via myTime, få vasketøjet klart på kun 15 minutter, eller få alt vasket og tørret på kun 60 minutter med Wash & Dry 60.

Gennem samarbejdet med Amazon Alexa kan du styre din vask/tørre kombination med din stemme. Find ud af, om den relevante Home Connect-funktionalitet i Alexa-appen er tilgængelig for dit land og dit sprog. Aktiver de respektive funktionaliteter for at skabe forbindelsen mellem Amazon Alexa og dit hjem. Tekstiler, der er udviklet til brug i vejr og vind, har brug for særlig pleje for at forblive vand- og vindtætte, især i tørreprocessen efter vask. For varme temperaturer kan få limede sømme til at løsne sig, membraner blive beskadiget og vandafvisende stoffer til at miste deres indbyggede beskyttelse. Siemens har her udviklet et udendørs program, der sikrer, at tøjet tørres med en jævn, lav temperatur og konstant fugtovervågning, så tøjet kommer ubeskadiget ud og klar til nye eventyr.

Samsung WD90T984ASH

Bedste SMART vaske-tørremaskine

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Super Speed-mulighed til at vaske en fuld maskine på kun 39 minutter
 • pros-icon.svg Rengør helt ved lavere temperaturer
 • pros-icon.svg Vasker tøj nemt og effektivt med AI-kontrol
 • pros-icon.svg Optimalt vaskeresultat med den rigtige mængde vaskemiddel

Detaljeret gennemgang

Vask tøj effektivt med mindre energi, tid og kræfter. Samsung tilbyder her en teknologisk udvikler der sikrer kraftig, men omhyggelig rengøring ved lave temperaturer. Når du tilsætter vaskemiddel, opløses det og aktiveres ved at gøre det til bobler. Den kan hurtigt trænge ind i alle fibre i stoffet og gøre snavset løsere, så snavs og pletter nemt fjernes. Den vaskes lige så effektivt i koldt vand som i varmt, samtidig med at den sparer energi og beskytter dit tøjs farve og tekstur.

Derfor skal du vælge Samsung WD90T984ASH

Brug mindre tid på vasketøjet og vær miljøvenlig. QuickDrive reducerer vasketiden med op til 50% og energiforbruget med 20%, uden at gå på kompromis med rengøringsydelsen. Q-Drum har en “havetromle” og bagplade, der roterer uafhængigt, så tøjet bevæger sig med en dynamisk handling drevet af dobbelt kræfter, hvilket behandler tøjet meget mere skånsomt. Optimalt vaskeresultat kommer med den rigtige mængde vaskemiddel til dit tøj. Opvaskemiddel tilsættes automatisk via en kunstig intelligens der registrerer mængden. Fire typer sensorer vejer tøjet og niveauet af snavs og beregner den nødvendige mængde vaskemiddel. Siemens har også tilføjet Air Wash-teknologi, som fjerner lugte og bakterier fra dit tøj, så det altid dufter frisk. Ubehagelig lugt og 99,9 % af bakterier fjernes kun med opvarmet luft. Der er ikke behov for kogende eller dyre og potentielt skadelige kemikalier. Drum Clean fjerner snavs og 99,9 % af lugt fremkaldende bakterier fra tromlen. En kraftig vandstråle og hurtigt centrifugering fjerner også snavs fra dørpakningen. Og den advarer dig, når den trænger til rengøring. Du får en større energieffektivitet og mindre støj med Digital Inverter-teknologi. Den bruger stærke magneter for en mere støjsvag og mere kraftfuld ydeevne, men bruger mindre energi end en universalmotor, hvilket sparer dig penge. Den giver øget holdbarhed, da den ikke bruger børster, der slides, og er bygget af komponenter af høj kvalitet. Dette er understøttet af en 10 års garanti, som garanterer en lang levetid for din vaskemaskine

LG F2DV507N1WS

Bedste allergivenlige vaske-tørre maskine

Fordele
 • pros-icon.svg Tre i en teknologi
 • pros-icon.svg Wifi der kan tilkobles alle smart apparater
 • pros-icon.svg Allergivenlig

Detaljeret gennemgang

Vask op til 7 kg og tør 5 kg. Denne maskine fra LG vasker rent på 59 minutter og nu mere skånsom vask end aldrig før. LG vaskemaskine kommer med et anti allergiprogram som gør den venlig for baby pleje og skrøbeligt tøj. Ikke nok med den er multifunktionel er det også forbundet til nettet. Det vil sige du altid har din vaskemaskine på dig, selv når du går ud af døren. Enhver forældres drøm.

Derfor skal du vælge LG F2DV507N1WS

LG’s vaskemaskiner har aldrig svigtet i at imponere, og de nyeste modeller ser ud til at gøre meget det samme, med et system der kan mere end bare vaske. TurboWash jet spray-funktionerne reducerer vasketiden markant, sænker energiforbruget og rengør tøjet bedre. Den sprøjter vand direkte på tøjet i ca. 120 sekunder, hvilket gør de allerede imponerende skylninger endnu mere effektive end nogensinde. 

LG har en tre-i-en løsning med True Steam: Allergy Care fjerner allergener fra tøj ved optimal temperatur. Steam Refresh opfrisker dit tøj og udjævner rynker på kun 20 minutter. Steam Softener blødgør dit tøj med True Steam water, det mest hygiejniske skyllemiddel nogensinde. Perfekt til børn og følsom hud. 

Med 6 Motion Direct Drive teknologien bruges et udvalg af tromlens seks forskellige bevægelser på de forskellige vaskeprogrammer, så hver cyklus tilpasses den type tøj, der vaskes. Dette giver et kraftigt vaskeresultat på en så skånsom måde som muligt.

LG F4J6TM0W Vaske-tørremaskine

Den bedste vaske tørremaskine

Fordele
 • pros-icon.svg Optimal kapacitet for både vask og tør + mulighed for at indstille flere programmer
 • pros-icon.svg Sælges til en overkommelig pris med tanke på produktets funktionalitet
 • pros-icon.svg Udviklet med en lydsvag motorteknologi og skånsomme tromlebevægelser
 • pros-icon.svg Mulighed for at styre og få fejldiagnosticering via Near Field Communication

Detaljeret gennemgang

Du kan udmærket investere i denne model fra LG, hvis du vil være sikker på at få bestilt en vaske tørremaskine hjem, der er funktionel i drift og ikke koster alverden. Du får mulighed for at vaske op til 8 kg tøj og tørre 5 kg tøj med et hav af indstillingsmuligheder. Derudover er maskinen relativt lydsvag i drift, har en solid holdbarhed og kan tilkobles en app.

Derfor skal du vælge en LG F4J6TM0W Vaske-tørremaskine

Hvis du gerne vil have en funktionel vaske tørremaskine, der kan holde i mange år og som vasker og tørrer tøj efter dine ønsker, så skal du se nærmere på vores testvinder fra LG. Modellen er udviklet med en Inverter Direct Drive motor, der er yderst holdbar og ikke larmer alt for meget i drift. Faktisk har denne maskine et relativt lavt lydniveau for både vask og centrifugering i forhold til andre maskiner. Modellen er udviklet med færre bevægelige dele og vibrationer, hvilket skaber mindre slid under vask.

Du har mulighed for at vaske op til 8 kg tøj på én gang og 5 kg af tøjet kan efterfølgende nemt tørres i maskinen. Af den grund passer denne vaske tørremaskine optimalt til husholdninger på 2 til 4 personer. Du kan roligt vaske og tørre alle slags materialer i denne maskine, da den er udviklet med en særlige 6 Motion Direct Drive teknologi. Det betyder, at maskinen kan vaske og tørre indholdet med seks forskellige tromlebevægelser, så det passer til tøjtypen. Dette giver et bedre og mere skånsomt vaskeresultat.

Vaske tørremaskine med app styring

Maskinen er udstyret med en række forskellige programmer, så du kan få vasket samtlige stykker tøj og andre materialer på det anbefalede program. Disse kan indstilles via et enkelt betjeningspanel og en drejeknap på fronten af apparatet. Du kan dog også altid vælge at tilgå maskinen via en app, hvor du får adgang til flere vaskeprogrammer – som endda bliver opdateret årligt. Du skal blot sætte teknologien Near Field Communication til og downloade app’en, hvorefter du er klar.

Lige netop denne type appstyring giver dig også mulighed for at køre en hurtig fejlfinding, hvis der skulle opstå småproblemer med maskinen. Dette sker gennem funktionen Smart Diagnosis. Fordelen ved at kunne bruge app’en til lokalisere og udbedre enkle fejl er, at du sparer penge, da du ikke skal have en montør eller håndværker ud til hjemmet. Andre fordele ved denne maskine tæller mulighed for tidsforskydning, integreret børnesikring, at maskinen er prisvenlig m.fl.

Produktdetaljer

 • Højde: 85 cm
 • Dybde: 56 cm
 • Bredde: 60 cm
 • Vægt: 62 kg
 • Farve: Hvid
 • Vaskekapacitet: 8 kg
 • Tørrekapacitet: 5 kg
 • Lydniveau:
  • Vask: 55 dB(A)
  • Centrifugering: 75 dB(A)
 • Centrifugeringsevne: A
 • Energiklasse: A

Samsung WD90J6A00AW Vaske-tørremaskine

En miljøvenlig vaske tørremaskine med selvrensende egenskaber

Fordele
 • pros-icon.svg Miljøvenlig tørre vaskemaskine, der tilhører energiklasse A (højeste mærkning)
 • pros-icon.svg Det særlige Eco Bubble program sikrer, at du kan vaske ved lave temperaturer
 • pros-icon.svg Virker selvrensende med Eco Drum Clean program, der fjerner snavs og kemikalier
 • pros-icon.svg Udviklet med en særlig tromle, der virker ekstra skånsomt over for dine tekstiler

Detaljeret gennemgang

Du skal hverken bekymre dig om dit energiforbrug eller rengøring af din vaske tørremaskine, hvis du investerer i denne model fra Samsung. Produktet tilhører nemlig energiklasse A, som er den højeste for vaske tørremaskiner, og renser sig selv ved hjælp af et særligt renseprogram. Derudover har den en god kapacitet og sælges til en fordelagtig pris.

Derfor skal du vælge en Samsung WD90J6A00AW Vaske-tørremaskine

Det er næsten ikke til at få hænderne ned over denne vaske tørremaskine fra Samsung, og derfor kan man da kun argumentere for, at den burde klare sig bedst i test i alle tests, som den er en del af. Vi har valgt at sætte denne model på en andenplads, men det betyder på ingen måde, at den ikke investeringen værd i lige så høj grad, som vores testvinder. Produktet er bl.a. udviklet med tanke for miljøet, hvorfor den holder den højeste energimærkning forr denne type maskine: A.

Vaske tørremaskinen er udviklet til at være energieffektiv og have en minimal støj, hvilket bl.a. skyldes dens kulfri motor. Du kan endda gøre noget ekstra for miljøet ved at vaske ved lave temperaturer. Dét er muligt med denne model takket være den særlige Eco Bubble funktion. Dette er en forvask, der ved hjælp af luft skummer vaskemidlet op, så det lettere trænger ind i tøjet og rengør i dybden – også ved lave temperaturer. Produktet har også en Bubble Soak forvask, der fjerner selv genstridige pletter skånsomt. Centrifugeringsevnen for denne model er desuden også på sit højeste, så alt indhold skal nok blive tørret optimalt.

Maskine med selvrensende egenskaber og skånsom tromle

Du skal ikke bekymre dig alt for meget om rengøringen af maskinens tromle, da produktet selv kan klare denne tjans. Det miljøvenlige Eco Drum Clean program går ind og fjerner rester af vaskemiddel og andet snavs, uden at skade tromlen eller benytte kemikalier. Maskinen kommer selv med en påmindelse, når det er tid til at køre renseprogrammet. Og skulle apparatet pludselig gå i stå, kan du altid foretage en nem fejlsøgning via en app på din telefon (Smart Check). Herefter får du løsninger på problemet direkte i hånden.

Tøjet kan hurtigt blive slidt, når det bliver vasket igen og igen. For at undgå dette problem, har Samsung sørget for at fremstille denne maskine med en ekstra skånsom tromle. Tromlen kaldes Diamond Drum, fordi den har diamantformede fordybninger. Denne opbygning sikrer, at dit tøj og andre tekstiler ikke får sat sig fast i tromlens “huller”. Der er altså ingen tråde, der bliver revet løs i denne maskine.

Produktdetaljer

 • Højde: 85 cm
 • Dybde: 65 cm
 • Bredde: 60 cm
 • Vægt: 71 kg
 • Farve: Hvid
 • Vaskekapacitet: 9 kg
 • Tørrekapacitet: 6 kg
 • Lydniveau:
  • Vask: 54 dB(A)
  • Centrifugering: 73 dB(A)
 • Centrifugeringsevne: A
 • Energiklasse: A

Guide

Guide til valg af vaske tørremaskine

I de ovenstående afsnit har du kunne læse, om de vaske tørremaskiner som vi mener, fortjener en plads i denne vaske tørremaskine test. Du kan således se vores bud på, hvilke modeller der er værd at investere i, hvis du kigger listen igennem. Det kan dog godt tænkes, at du sidder med andre spørgsmål eller overvejelser, når det kommer til købet af en ny vaske tørremaskine – og dem kan du forhåbentlig få svar på i de følgende afsnit, hvor vi guider dig til at tage det rette valg.

Dette skal du være opmærksom på i købet af en vaske tørremaskine

For at være sikker på, at du får bestilt en rigtig god vaske tørremaskine hjem, er det vigtigt, at du holder øje med de nedenstående parametre undervejs i købet. På den måde kan du være sikker på, at du får en ny vaskemaskine og tørretumbler med gode egenskaber, som er funktionel i drift og som passer til dine behov.

 • Kapacitet: Du skal gerne gøre dig nogle tanker om, hvorvidt du ønsker en vaske tørremaskine med en høj kapacitet eller en lidt mindre kapacitet. Dette er helt op til dig, og hvor meget du ønsker at kunne vaske og tørre i maskinen på én gang. Uanset hvad du ønsker, skal du gerne være opmærksom på, at alle vaske tørremaskiner har en højere kapacitet til vask af tøj end tørring. Dét er altså værd at tage med i overvejelserne, hvis du regner med at skulle tørretumble alt dit tøj efter vask. Vær også gerne opmærksom på, at en maskine med høj kapacitet ofte også koster lidt mere i kWh og vandforbrug
 • Årligt el- og vandforbrug: Forbruget af el og vand på en vask og tørring skifter meget fra produkt til produkt. Af den grund kan det godt betale sig at holde øje med disse tal, før du kaster dig over den første og bedste maskine. Hvis du er meget opmærksom på dit forbrug og gerne vil mindske det mest muligt, så kan du med fordel prioritere en maskine, der tilpasser mængden af vand og tid til indholdet af tøj. En sådan maskine vil nemlig sikre, at der ikke benyttes for meget vand, sæbe og tid per kilo tøj
 • Energimærkning: Det kan godt betale sig at se på produktets samlede energimærkning. Dette giver dig nemlig overordnet set en indikation på, hvor energivenligt og besparende maskinen er. Samtlige modeller i denne test tilhører den højeste klasse for vaske tørremaskiner, som er A (skalaen går fra A til G for disse modeller). Hvis du gerne vil være helt sikker på, at modellen er effektiv i drift, kan du altid se nærmere på databladet for vaske- og centrifugerings mærkningen. Denne kan godt skifte fra produkt til produkt
 • Lydniveau: Vi vil anbefale dig at holde et vågent øje med produktets lydniveau – både når det kommer til vask og centrifugering. Dette gælder især, hvis du regner med at have maskinen stående et sted i hjemmet, hvor du kan blive irriteret over lyden. Lydniveauet per vask skal gerne holde sig omkring 50 dB(A) ved vask og cirka 70 dB(A) ved centrifugering. Så er du sikker på, at du ikke bliver alt for forstyrret af maskinen
 • Prisniveau: Prisen har naturligvis også en afgørende indflydelse på, hvilken model du vælger. Af den grund vil vi anbefale dig at sætte et budget på forhånd, før du begiver dig på jagt efter en ny vaske tørremaskine. Du skal dog tænke flere parametre ind i overvejelsen af budgettet, heriblandt hvor meget tøj ad gangen, der skal være i maskinen, om du vil kunne vælge mellem flere forskellige indstillingsmuligheder, hvor stor en kapacitet maskinen skal have, om du ønsker en kulfri motor etc.

Derudover skal du naturligvis også gå efter en brugervenlig vaske tørremaskine, så du er sikker på, at du får det fulde udbyttet af produktets indstillingsmuligheder og egenskaber. Det er også en fordel at holde et vågent øje med designet på maskinen, så det passer til dit behov og er et du kan lide at se på. Hold også øje med maskinens centrifugeringsevne, da dette giver dig en indikation på, hvor hurtigt og godt den tørrer tøjet. F.eks. vil en maskine, der kun benytter 600 omdrejninger i minuttet være mere skånsom, men også tørre langsommere end en model med 1600 omdrejninger i minuttet.

Derfor skal du vælge en vaske tørremaskine frem for to separate maskiner

Er du i tvivl om, hvorvidt du skal vælge en kombinationsmodel i form af en vaske tørremaskine eller to separate maskiner til vask og tørretumbling? Vi hjælper dig til valget i dette afsnit. Der er naturligvis både fordele og ulemper ved begge dele. Den helt store fordel ved at vælge en vaske tørremaskine frem for en separat vaskemaskine og tørretumbler er, at du sparer en hel del på pladsen. Det er altså en optimal løsning til mindre hjem, da du kun skal finde plads til én maskine frem for to. Og så skal du ikke hive tøjet fra én maskine til en anden, da den samme maskine både kan vaske og tørre.

Du går dog ofte en smule på kompromis med kapaciteten, når du vælger en kombinationsmaskine. Det skyldes, at disse modeller ofte ikke kan rumme den helt samme mængde tøj i både vaskemaskine og tørretumbler, som to separate maskiner. Alligevel kan du roligt stole på, at vaske tørremaskinen vil have fin plads til flere kilo tøj til en mindre husholdninger.

Vil du gerne vide mere om en separat vaskemaskine eller tørretumbler? I så fald vil vi anbefale dig at læse nogle af vores andre artikler på denne side. Vi har f.eks. skrevet en guide til valg af ny vaskemaskine, hvor du ligesom her finder en test og vejledning til at finde den bedste maskine. vores artikel om de bedste tørretumblere kan du læse en test af tørretumblere og dermed også blive guidet til, hvilken model der er et godt valg for dig.

Sådan er denne vaske tørremaskine test udført

Til udarbejdelsen af denne vaske tørremaskine test har vi brugt en del tid på research af markedet. Det har vi gjort for at få et indblik i, hvad de forskellige tørre vaskemaskiner på markedet havde af egenskaber. Derudover har vi også rådført os med andre test magasiner / kilder, heriblandt Forbrugerrådet Tænk og Råd & Rön, for at få en fornemmelse for, hvilke maskiner de har kategoriseret som de bedste. Vi har også læst en lang række anmeldelser af flere forskellige produkter for at få en fornemmelse for forbrugernes oplevelser med de enkelte vaske tørremaskiner. Forbrugerne er nemlig en afgørende stemme i vores tests.

Vi må også hellere nævne, at vi så vidt muligt har forsøgt at have forskellige typer af vaske tørremaskiner med i testen – altså med hver deres fordele og ulemper. Dét har vi gjort for at der er noget for enhver bruger i vores test.

FAQ

Hvilken vaske tørremaskine er den bedste?

I denne test har vi kåret AEG WD 7000 vaskemaskine/tørretumbler L7WDB861G som testvinder. Vaske tørremaskinen har en god kapacitet, mange programmer og koster ikke alverden. Læs med og find den rette til dig.

Hvad koster en vaske tørremaskine?

Prisen på en vaske tørremaskine svinger meget fra model til model. Dog sparer du en del penge ift. at købe både vaskemaskine og tørretumbler. Der er også rig mulighed for at finde et godt tilbud.

Fungerer en vaske tørremaskine lige så godt som en vaskemaskine og tørretumbler?

Hvis du køber en god vaske tørremaskine, kan den sagtens være optimal i drift for både vask og tørring. Du skal dog holde godt øje med maskinens tørreevner, da det ofte er her, de halter lidt efter.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×