Bosch WNA144L9SN
Med Bosch WNA144L9SN får du en fritstående kombineret vaskemaskine og tørretumbler med åbning foran. Den har det absolut laveste lydniveau i vores test af vaske-tørremaskiner, der er på samme niveau som vores premiummodel. Den har…
Med Bosch WNA144L9SN får du en fritstående kombineret vaskemaskine og tørretumbler med åbning foran. Den har det absolut laveste lydniveau i vores test af vaske-tørremaskiner, der er på samme niveau som vores premiummodel. Den har…
Vaske-tørremaskiner findes til husholdninger af alle størrelser og behov, og de er overraskende lette at installere og programmere. Med deres avancerede teknologi arbejder de stille og effektivt, hvilket betyder, at du kan anvende dem på ethvert tidspunkt af dagen uden at det bliver forstyrrende. De er dog ikke billige, og prisen stiger med avancerede funktioner som dampvask, anti-allergiprogrammer, Bluetooth eller Wi-Fi forbindelse, og apps til lettere styring. Dette gælder især for modeller, der er designet til at tackle store vaske- og tørreopgaver med forskellige typer af tøj og tekstiler.
Vi hos ‘Bedsteitest.dk’ har siden 2017 analyseret over 2000 produkter, hvor vi bl.a. har gennemgået testresultater fra laboratorier, praktiske tests, tusindvis af produktanmeldelser mm., for at kunne give dig relevante købsanbefalinger.
Fortsæt med at læse, og se de 7 vaske-tørremaskiner, som vores eksperter har udvalgt som de bedste modeller på markedet, til alle størrelser husholdninger og budgetter
Hvilken er den bedste vaske-tørremaskine i test 2024?
Vi har nøje sammenlignet forskellige modeller og tildelt dem en individuel og samlet score baseret på kriterier såsom brugervenlighed, installation, vask- og tørreevne under forskellige forhold, effektivitet på forskellige tekstiltyper, samt maskinens strømforbrug og programvarighed.
Den bedste vaske-tørremaskine i vores test er Bosch WNA144L9SN.
Vaske-tørremaskinen Bosch WNA144L9SN er vores testvinder i 2024. Denne model udmærker sig ved sin høje effektivitet og alsidighed, idet den håndterer både vask og tørring af tøj i én integreret proces. Den er særligt fremtrædende for dens energieffektivitet og støjsvage drift (med et lydniveau på kun 47 dB under vask), og den har en imponerende balance mellem vaske- og tørretider. Maskinens intelligente vandstyringssystem sikrer optimal brug af vand baseret på tøjmængden, hvilket gør den både økonomisk og miljøvenlig.
Med Bosch WNA144L9SN får du en fritstående kombineret vaskemaskine og tørretumbler med åbning foran. Den har det absolut laveste lydniveau i vores test af vaske-tørremaskiner, der er på samme niveau som vores premiummodel. Den har overbevist os med gode vaske- og tørreegenskaber og brugbare programmer, der dækker de flestes behov.
Denne vaske-tørremaskine er modsat eksempelvis Miele WTD 163 WCS udstyret med et touch-panel. Den afgiver en signallyd efter endt cyklus, men kan programmeres til ikke at afgive lyde. Ligesom Miele WTD 163 WCS er denne udstyret med udskudt start, der kan indstilles til maksimalt 24 timer. Denne tørre-vaskemaskine har ikke som andre konkurrerende modeller på markedet mulighed for dobbelt vandindtag, det vil sige til både koldt og varmt vand. Til gengæld har den en børnesikring, hvilket er et plus.
Den er udstyret med standard vaskeprogrammer til bomuld og uld. Modsat Miele WTD 163 WCS har denne et program til finvask, der også er beregnet til silke. Den har også specialprogrammer som hurtigvask og skylleprogram.
Til tørring har den standardprogrammer til bomuld og til strygelet tøj samt specialprogrammer til eksempelvis opfriskning, skånsom vask og intensiv tørring samt et kombiprogram på 60 minutter. Det er vores erfaring med produktet, at det er besværligt at tømme og fylde tromlen, men at knapperne er lette at betjene.
Vi fandt i vores analyse af vaske-tørremaskinen ud af, at denne model støjer mindre end andre vaske-tørremaskiner. Under vask opnår den et lydniveau på 45 decibel, hvilket ligger mellem et støjniveau for et køleskab og et åbent kontor. Vores billige vaske-tørremaskine, AEG L7WBL962E2, opnår til sammenligning et lydniveau på 51 decibel. Under tørring kommer denne tørre-vaskemaskine op på 69 decibel. Til sammenligning ligger AEG L7WBL962E2 på et lydniveau på 77 decibel, altså 8 decibel mere end testvinderen. Bosch WNA144L9SN har det laveste lydniveau i test. Den eneste tørre-vaskemaskine, der kan måle sig med denne i forhold til lydniveau, er Miele WTI370 WPM.
Du kan vaske op til 9 kilogram og tørre op til 6 kilogram tøj. Dens maksimale centrifugeringskapacitet er 1.400 omdrejninger i minuttet, hvilket er lavere end andre tørre-vaskemaskiner i testen.
Ifølge vores undersøgelser yder denne tørre-vaskemaskine godt under tørring og vask. Vi fandt i vores analyse af vaske-tørremaskinen ud af, at den centrifugerer godt, hvor eksempelvis Miele WTD 163 WCS har tendens til at efterlade syntetisk tøj vådt efter endt cyklus. Ifølge vores grundige analyse er denne model bedre til at skylle tøj sammenlignet med andre tørre-vaskemaskiner på markedet. Vi fandt til gengæld også ud af, at den ikke effektivt forhindrer tøj i at krølle.
Ved vask af bomuld og syntetiske tekstiler er denne tørre-vaskemaskine langsommere end eksempelvis Miele WTI370 WPM, der er den hurtigste tørre-vaskemaskine i vores test. Det tager denne Bosch WNA144L9SN-tørre-vaskemaskine 3 timer og 22 minutter for en bomuldsvask og 2 timer og 28 minutter for en syntetisk vask. Miele-modellen er henholdsvis 1 time og 20 minutter og 1 time og 18 minutter hurtigere.
Bosch WNA144L9SN er også langsommere til at tørre end Miele WTI370 WPM. Et tørreprogram til bomuld tager 3 timer og 20 minutter, mens det tager 1 time og 14 minutter at tørre syntetiske tekstiler, hvilket er det hurtigste tørreprogram til syntetisk tøj.
Dens vaske-og tørre-energiklasse er E, mens den er tildelt energiklasse C ved vask. Denne tørre-vaskemaskine har det højeste vand- og energiforbrug i test. En bomuldsvask ved 40 grader har et vandforbrug på 87 liter og et forbrug på 1,2 kilowatt i timen. En syntetisk vask har et vandforbrug på 66 liter, mens den forbruger 0,8 kilowatt i timen. Energiforbruget ved tørreprogrammer er højere end vaskeprogrammer hos de andre tørre-vaskemaskiner i test. Denne Bosch WNA144L9SN forbruger 3,57 kilowatt i timen ved tørring af bomuld og 1,15 kilowatt i timen ved tørring af syntetisk tøj.
Bosch WNA144L9SN er den absolut bedste tørre-vaskemaskine til dig, der ønsker en model med et lavt lydniveau. Derudover er det også en god allround-model til en mellemstor husholdning. Den ligger i et mellem prisleje og er den andenbilligste vaske-tørremaskine i vores test. Du får med denne tørre-vaskemaskine et godt forhold mellem kvalitet og pris. Den både vasker og tørrer godt og udmærker sig desuden ved at skylle tøjet rigtig godt.
Er du på udkig efter en billig vaske-tørremaskine er denne AEG L7WBL962E2 et godt valg. Den tilpasser automatisk programmet til dit tøj for en optimal vask og tørring. Og så har den modsat testvinderen også en dampfunktion.
Denne bedste billige vaske-tørremaskine er en fritstående model med frontbetjening. Den har ligesom testvinderen, Bosch WNA144L9SN, børnesikring. Til gengæld har denne vaskemaskine med tørretumbler fra AEG ikke udsat start, hvilket vores bedst i test samt andre modeller er vores test har. Den har også en dampfunktion og AquaStop, hvilket testvinderen eksempelvis ikke har.
Den er udstyret med alle standard vaskeprogrammer som bomuld, syntetiske tekstiler, skylleprogrammer, eco-program til vask mellem 40 og 60 grader samt et allergiprogram. Den er designet med DualSense-teknologi, der tilpasser program, temperaturindstilling og tromlens bevægelser efter dit tøj. Og så har den et kombiprogram, der vasker og tørrer tøjet.
Når denne AEG-vaskemaskine vasker tøjet har den et støjniveau på 51 decibel. Til sammenligning har testvinderen, der har samme kapacitet, et støjniveau på 45 decibel. Electrolux EW9W8862E9, som er en større model, et niveau på 56 decibel. Når den tørrer tøj er lydniveauet på 77 decibel, hvilket er det højeste støjniveau for tørring i vores test.
AEG L7WBL962E2 har en tromlekapacitet på 69 liter, hvilket omsættes til en vaskekapacitet på 9 liter og en tørrekapacitet på 6 liter. Ifølge vores undersøgelser er denne vaske-tørremaskine god til at vaske og tørre. Vi fandt i vores analyse til gengæld ud af, at den er middelmådig til at skylle dit tøj, hvor testvinderen ifølge vores undersøgelser er meget god. Til gengæld har denne AEG-vaske-tørremaskine en enestående centrifugeringsevne. Dens maksimale centrifugeringshastighed er 1.600 omdrejninger i minuttet, hvilket er 400 omdrejninger mere i minuttet end testvinderen, der har en maksimal centrifugeringshastighed på 1.400 omdrejninger.
Denne vaske-tørremaskine kan vaske tøj af bomuld på 3 timer og 58 minutter og syntetiske tekstiler på 2 timer og 37 minutter. Det er de langsomste tider i denne test. Til sammenligning kan eksempelvis Siemens WN34A1L0DN og Miele WTI370 WPM vaske tøj på henholdsvis 2 timer og 38 minutter og 1 time og 59 minutter.
Den tørrer dit tøj på en gennemsnitlig tid. Du får tørt tøj på 3 timer og 29 minutter, når det er af bomuld, og 2 timer og 57 minutter, når det er syntetisk. Miele WTI370 WPM klarer til sammenligning dette på henholdsvis 2 timer og 7 minutter og 1 time og 23 minutter.
Vi fandt i vores undersøgelser ud af, at dette ikke er den mest energivenlige vaske-tørremaskine i vores test. Med undtagelse af vask af bomuldstøj har den sig ifølge vores undersøgelser det højeste vand- og strømforbrug. Vandforbruget pr. bomuldsvask på 40 grader er på 104 liter. Det er 53 liter mere end testens mest energivenlige vaske-tørremaskine, Miele WTI370 WPM. Ved en vask af syntetisk tøj ved 40 grader ligger forbruget af vand på 95 liter, hvor Miele WTI370 WPM forbruger 46 liter.
En bomuldsvask ved 40 grader forbruger 1,26 kilowatt i timen, mens en vask ved 40 grader af syntetisk tøj forbruger 0,82 kilowatt i timen, hvor eksempelvis Miele WTI370 WPM forbruger 0,61 og 0,50 kilowatt i timen.
Dens energiklasse er ifølge vores undersøgelse E. At tørre dit tøj af bomuld forbruger 3,70 kilowatt i timen og af syntetiske tekstiler forbruger 2,31 kilowatt i timen. At få tørret tøj med Miele WTI370 WPM forbruger 2,02 og 1,18 kilowatt i timen.
AEG L7WBL962E2 er godt nok dyrere i drift end de andre vaske-tørremaskiner i denne test. Til gengæld er denne vaskemaskine med tørretumbler den bedste billige vaske-tørremaskine blandt de forskellige modeller i vores test. Den bruger meget vand, men koster cirka 5.500 kroner, hvor Bosch WNA144L9SN koster lidt under 3.000 kroner mere. Den har samme kapacitet som testvinderen og er modsat vores bedst i test udstyret med AquaStop og dampfunktion.
Vores premium vaske-tørremaskine har mange forskellige programmer og mange funktioner, der ifølge vores undersøgelser kan måle sig med en almindelig vaskemaskine og tørretumbler. Det er den absolut hurtigste og også mest energivenlige vaske- og tørremaskine i denne test, og så forbruger den også mindre vand end samtlige produkter i denne test.
Denne Miele WTI370 WPM-vaske-tørremaskine adskiller sig fra andre modeller ved at have dampfunktion og en skyllefunktion, hvor vandet bliver i tromlen bagefter samt et program til ekstra skyl. Den har også iblødsætning af vasketøj, et ekstra lydsvagt program, hvilket er en fordel, hvis du gerne vil tænde for den om natten. Dens maksimale støjniveau opnår 69 decibel, hvilket er det samme som testvinderen, Bosch WNA144L9SN. Det var desværre ikke muligt at finde et seperat decibelniveau for tørring og vask.
Ifølge vores undersøgelser er Miele WTI370 WPM ikke den mest brugervenlige vaske-tørremaskine. Vi fandt i vores grundige analyse ud af, at sæbedispenseren er svær at åbne. Det samme gælder lågen, og det viste sig i vores undersøgelser også at være svært at fylde og tømme tromlen. Til gengæld er symbolerne på sæbedispenseren ifølge vores analyse letforståelige. Og det er modsat eksempelvis Siemens WN34A1L0DN nemt at betjene knapper. Vi var desværre ikke så imponerede over panelets layout og display af tekst af symboler.
Denne Miele WTI370 WPM vaske-tørremaskine har samme vaskekapacitet som flere andre modeller i denne test, og du kan vaske op til 8 kilogram tøj, hvor Electrolux EW9W8862E9 har en høj kapacitet på 10 kilogram. Denne Miele-model har samme tørrekapacitet på 5 kilogram som mange af de andre vaske-tørremaskiner i testen. Til sammenligning har Electrolux EW9W8862E9 en tørrekapacitet på 6 kilogram.
Ifølge vores dybdegående undersøgelser er denne vaske-tørremaskine ikke god til at skylle sæbe ud af tøjet. Det er vores erfaring, at dette kan skyldes et lavere forbrug af vand. Til sammenligning er testvinderen god til at skylle tøjet, hvorved den forbruger 87 liter vand. Vi fandt i vores analyse af produktet også ud af, at den ikke tørrer tøj ordentligt.
Dens manglende evne til at skylle og tørre gør sig gældende ved de separate vaske- og tørreprogrammer og også ved det kombinerede vaske- og tørreprobram. Til gengæld er denne vaske-tørremaskine god til at vaske og udviser ifølge vores undersøgelser en god centrifugering, der kan opnå en centrifugeringshastighed på 1.600 omdrejninger i minuttet.
Denne vaske-tørremaskine vasker bomuld ved 40 grader på 2 timer og 38 minutter. Syntetisk tøj klarer den på 1 time og 59 minutter. Til tørring af bomuldstekstiler skal du regne med 2 timer og 7 minutter og 1 time og 23 minutter til tørring af syntetisk tøj. Til tørring og vask af bomuld er denne vaske-tørremaskine den hurtigste i vores test. Den er til gengæld 9 minutter langsommere end testvinderen til at tørre syntetisk tøj, hvilket Bosch WNA144L9SN klare på 1 time og 14 minutter.
Denne Miele WTI370 WPM kombinerede vaske- og tørremaskine fra Miele forbruger ikke meget strøm sammenlignet med de andre modeller i vores test. En almindelig vask af bomuld ved 40 grader forbruger 51 liter vand og 0,61 kilowatt i timen. Syntetisk tøj forbruger 46 liter og 0,50 kilowatt i timen. I tørretumbler-funktion forbruger den 2,02 kilowatt i timen ved tørring af bomuld og 1,18 kilowatt i timen ved syntetisk tøj. Den er certificeret i energiklasse D.
Miele WTI370 WPM vaske-tørremaskine er den dyreste model i vores test. Og den er ikke så god til at skylle, men du kan løse dette ved at aktivere programmet for ekstra skyl. Den er nemlig udstyret med mange funktioner og den bedste vaske-tørremaskine til dig, der ikke har noget imod at investere flere penge ved køb for derefter at spare på den i drift. Denne vaske-tørremaskine er den absolut billigste i drift blandt vores kombinerede vaskemaskiner, hvilket i vores optik retfærdiggør den høje pris.
Denne fritstående Electrolux EW9W8862E9 med frontåbning er ideel, hvis du har brug for en vaske-tørremaskine til en stor mængde tøj. Den fungerer modsat de andre modeller med varmepumpeteknologi, og har ligesom Miele WTD 163 WCS en kulfri motor.
Electrolux EW9W8862E9 arbejder med en centrifugeringshastighed på 1.600 omdrejninger i minuttet. Den har modsat Miele WTD 163 WCS ingen nedtællingstimer eller udskudt start. Til gengæld har Electrolux EW9W8862E9 også en kulfri motor. En kulfri motor bør teoretisk set betyde, at denne vaske-tørremaskine er mere støjsvag end modeller med en traditionel motor. Det er ikke tilfældet med denne vaske-tørremaskine. Den har et støjniveau på 56 decibel under vask og 76 decibel under tørring. Decibelniveauet på 59 er det højeste i vores test. Til gengæld har det ikke altid været muligt at finde det præcise støjniveau for vaskecyklusser. Støjniveauet på 76 under tørring ligger i den høje ende. Til sammenligning har testens mest larmende vaske-tørremaskine et støjniveau på 77 decibel, hvilket er på samme niveau som en traditionel støvsuger. Til gengæld holder en børsteløs motor i længere tid end en traditionel.
Vi fandt i vores analyse af denne vaske-tørremaskine ud af, at den fungerer med varmepumpeteknologi. Denne teknologi gør brug af spildevand, som genbruges. Dette mindsker energiforbruget, og denne vaske-tørremaskine har ifølge vores undersøgelser også et lavere forbrug af energi end andre modeller i testen, bortset fra ved vask af bomuldstøj.
Electrolux EW9W8862E9 er udstyret med flere vaskeprogrammer såsom til bomuld, uld, og udendørs program til fritids-/udendørstøj og silke, og den har også en dampfunktion. Ifølge producenten sørger dens DelicateCare-system for, at vaske-tørremaskinen tilpasser temperaturen og tromlens bevægelser til dit tøj. Vi var desværre ikke imponerede over dens evne til at udføre dette i praksis.
Denne Electrolux EW9W8862E9-vasketørremaskine har en vaskekapacitet på op til 10 kilogram, mens tørrekapaciteten ligger på 6 kilogram. Ifølge vores dybdegående undersøgelser var denne vaske-tørremaskine fra Electrolux middel til vask og tørring af bomuld og syntetiske tekstiler. Vi var desværre ikke imponerede over dens evne til at skylle tøjet, hvor eksempelvis testvinderen udmærker sig. Den var bedre til at skylle bomuld end syntetisk tøj, men den var under middel til begge. Den viste sig i diverse undersøgelser ikke at være god til at modvirke krøl. Til gengæld har denne sammenlignet med andre modeller en god centrifugeringshastighed på 1.600 omdrejninger i minuttet.
En bomuldsvask tager 3 timer og 43 minutter, mens en vask af syntetiske tekstiler tager 2 timer og 13 minutter. Det tager 5 timer og 29 minutter at få tørret tøj af bomuld, mens det tager 3 timer og 10 minutter at tørre tøjet, hvis det er syntetisk. Det gør den til den langsomste vaske-tørremaskine i vores test til tørring af tøj.
Dens strømforbrug ved et bomuldsprogram på 40 grader blev målt til 1,29 kilowatt i timen, hvilket er det højeste for denne vask i testen. Til gengæld ligger energiniveauet lavere på de andre parametre. Vasker du dit tøj af syntetiske tekstiler ved 40 grader, forbruger den 0,78 kilowatt i timen. Vandforbruget for disse to vaske ligger på henholdsvis 78 liter og 52 liter.
For tørt tøj kommer denne vaske-tørremaskine op på 2,26 kilowatt i timen ved bomuld og 1,17 kilowatt i timen for syntetisk tøj under brug af tørretumbler, hvilket er 0,02 kilowatt i timen mindre end testens laveste niveau. Den ligger i energiklasse C, mens den til vaske er i energiklasse A.
Electrolux EW9W8862E9 er den bedste vaske-tørremaskine til dig, der har meget vasketøj, da det er den vaske-tørremaskine i vores test, der har plads til de største mængder vasketøj. Til tørring af tøj kan den indeholde samme kapacitet som andre modeller. Og så har den også et lavt energiforbrug, hvilket kun kan være et plus.
Denne Bosch Serie | 4 WNA134L0SN-vaskemaskine og tørretumbler er mindre end nogle af de andre maskiner i testen. Den har til gengæld et sportsprogram, et lavt støjniveau samt et lavt forbrug, når du skal tørre tøj af syntetiske tekstiler.
Denne vaske-tørremaskine fra Bosch har en kapacitet på 60 liter og en centrifugeringshastighed på 1.400 omdrejninger i minuttet. Den er ikke ligesom testens vinder, Bosch WNA144L9SN, udstyret med udskudt start. Den er til gengæld en af de mere lydsvage vaske-tørremaskiner i testen. Producenten reklamerer med et EcoSilence Drive™, og dens maksimale støjniveau opnår 70 decibel, hvor den anden Bosch-model, Bosch WNA144L9SN, med et støjniveau på 69 decibel er den mest lydsvage tørre-vaskemaskine. Dette støjniveau er vaske-tørremaskinens højeste niveau, det vil sige under centrifugering, og/eller når den tørrer dit tøj. Det var desværre ikke muligt at finde ud af, hvor højt lydniveauet er under en vask, hvilket normalt er lavere.
Vi fandt i vores undersøgelser ud af, at den ikke har så mange programmer at vælge imellem som mange af de andre vaske-tørremaskiner i denne test. Der er et udvalg af standardprogrammer, så du kan indstille maskinen til et hurtigprogram på 15 minutter, blandet, centrifugering og skylning. Den adskiller sig fra de andre tørre-vaskemaskiner i test ved at have et sportsprogram. Et sportsprogram er designet til tekstiler som eksempelvis mikrofibre og til at bibeholde sportstøjets elasticitet.
Denne vaske-tørremaskine er også udstyret med standardtørreprogrammer som eksempelvis intensiv og skånsom tørring samt et kombineret vaske- og tørreprogram.
Den har en vaskekapacitet på 8 kilogram og en tørrekapacitet på 5 kilogram. Det er samme mængde som de fleste andre tørre-vaskemaskiner i vores test. Den har altså ikke en høj kapacitet som Electrolux EW9W8862E9, der kan holde op til 10 og 6 kilogram. Bosch Serie | 4 WNA134L0SN har en centrifugeringshastighed på 1.400 omdrejninger i minuttet, hvilket er det samme som vores testvinder.
Det er vores erfaring med produktet, at dens centrifugeringsevne er god. Ifølge vores grundige analyse af denne vaske-tørremaskine er den også god til at vaske og tørre bomuld og syntetiske tekstiler. Vi fandt til gengæld også ud af, at den er mindre god til at skylle, mens eksempelvis testvinderen er god til at skylle tøj. Modellen er udstyret med såkaldte strygelet vaske- og tørreprogrammer. Det blev igennem vores analyse af denne vaske-tørremaskine til gengæld tydeligt, at den er dårlig til at modvirke krøl.
Programmernes varighed er gennemsnitlig. Ingen af programmerne er det hurtigste eller langsomste i test. En bomuldsvask tager 3 timer og 36 minutter, mens en vask med syntetiske tekstiler tager 2 timer og 30 minutter. At tørre tøj af bomuld tager 4 timer og 1 minut. Det er andenlængste tid blandt de forskellige vaske-tørremaskiner i vores test. At tørre tøjet af syntetisk kvalitet tager til gengæld 1 time og 36 minutter.
Den er tildelt energiklasse E for sin samlede præstation og energiklasse C i henhold til vask. Når denne vasketørremaskine vasker dit tøj af bomuld ved 40 grader, har den et vandforbrug på 86 liter og et strømforbrug på 1,06 kilowatt i timen. Vaskes syntetisk tøj ved samme temperatur, forbruger den 64 liter og 0,77 kilowatt i timen. Til sammenligning har Bosch WNA144L9SN et forbrug på 1,2 og 0,8 kilowatt i timen. Bosch Serie | 4 WNA134L0SN-vaskemaskine med tørretumbler forbruger 3,62 kilowatt i timen og 1,15 kilowatt i timen under brug af tørretumbler ved henholdsvis bomuld og syntetiske tekstiler.
Denne vasketørremaskine placerer sig prismæssigt i mellemklassen og koster cirka 8.000 kroner. Den er ikke blandt de store modeller i vores test. Hvis du har meget tøj, anbefaler vi i stedet Electrolux EW9W8862E9, der kan vaske og tørre tøj i større mængder. Men det er den bedste vaske-tørremaskine til dig, der dyrker meget sport og motion og derfor har brug for et decideret program til sportstøj.
Denne Siemens WN34A1L0DN-vaskemaskine og tørretumbler forbruger lige så lidt vand som vores premiummodellen. Den arbejder med en lavere centrifugeringshastighed, men er til gengæld mere energivenlig, når du tørrer syntetisk tøj.
Denne Siemens-vaske-tørremaskine minder meget om Bosch Serie | 4 WNA134L0SN. Den
adskiller sig ved at forbruge mindre vand under vask og tørring end Bosch Serie | 4 WNA134L0SN. Siemens WN34A1L0DN har standardprogrammer til vask og tørring, blandt andet et hurtigt vaskeprogram på 15 minutter. Denne Siemens-vaske-tørremaskine har modsat Bosch Serie | 4 WNA134L0SN ingen dampfunktion. Til gengæld har denne vaske-tørremaskine en indstilling til udskudt start, hvilket Bosch Serie | 4 WNA134L0SN ikke har.
Denne vaske-tørremaskine har samme forbrug og samme vasketider som Bosch Serie | 4 WNA134L0SN. Til gengæld har den et lavere forbrug end de to Miele-modeller ved tørring af syntetisk tøj og kan her måle sig med testvinderen Bosch WNA144L9SN og Bosch Serie | 4 WNA134L0SN. Siemens’ støjniveau ligger på 70, hvor de to modeller med det laveste støjniveau, Bosch WNA144L9SN og Miele WTI370 WPM har et støjniveau på 69 decibel.
Vi var ifølge vores undersøgelser desværre ikke imponerede over dens brugervenlighed. Det er vores erfaring med denne model, at det eksempelvis er meget nemt at fylde sæbe på denne vaske-tørremaskine. Det er også nemt at følge med i vaske- og tørreprocessen, og også at forstå displayets layout. Til gengæld er det ikke nemt at åbne sæbedisenseren, og symboler og tekst på sæbedispenseren er ikke letforståelige. Det viste sig i diverse undersøgelser, at tromlen ikke var nem at fylde med og tømme for tøj, ligesom det heller ikke var let at betjene kontrol- og drejeknapper på denne vaske-tørremaskine.
Denne Siemens-vaske-tørremaskine har en vaskekapacitet på 8 kilogram. Det er det samme som mange andre modeller i denne test. Til sammenligning har Electrolux EW9W8862E9 en høj kapacitet på 10 kilogram. Siemens har samme tørrekapacitet på 5 kilogram og centrifugeringshastighed på 1.400 omdrejninger i minuttet som Bosch Serie | 4 WNA134L0SN. Til sammenligning har Miele WTI370 WPM samme kapacitet til vask og tørring, samtidig med at den kan komme op på 1.600 omdrejninger i minuttet.
Ifølge vores grundige analyse af denne vaske-tørremaskine har den en effektiv vaske- og tørreevne, hvor andre modeller på markedet er bedre til det ene eller andet. Vi fandt i vores undersøgelser af denne vaske-tørremaskine ud af, at den ikke skyller så effektivt som testvinderen..
Denne vaske-tørremaskine vasker bomuld ved 40 grader på 3 timer og 36 minutter og en syntetisk vask på 2 timer og 30 minutter. Den tørrer bomuld på 4 timer og 1 minut og syntetiske tekstiler på 1 time og 36 minutter. Det er de samme vaske- og tørretider som Bosch Serie | 4 WNA134L0SN.
Til sammenligning klarer Miele WTI370 WPM vask og tørring af bomuld og vask af syntetiske tekstiler på 2 timer og 38 minutter, 1 time og 59 minutter og 2 timer og 7 minutter. Testens vinder, Bosch WNA144L9SN, er den hurtigste model i test til tørring af syntetiske tekstiler, som den klarer på 1 time og 14 minutter.
Per bomuldsvask forbruger den 51 liter vand og 0,61 kilowatt i timen. For at vaske syntetiske tekstiler ved samme temperatur forbruger den 46 liter vand og 0,50 kilowatt i timen. Ved brug af tørretumbler til bomuld forbruger denne Siemens-vaske-tørremaskine 3,62 kilowatt i timen og 1,15 kilowatt i timen til syntetisk tøj. Den ligger i energiklasse E til vask og tørring og energiklasse C til vask.
Denne Siemens-vaske-tørremaskine er den bedste vaske-tørremaskine til dig, der gerne vil have en maskine, der ikke forbruger meget vand. Den har mange af de samme funktioner og samme strømforbrug og vaske- og tørre Bosch Serie | 4 WNA134L0SN, men koster cirka 1.000 kroner mere end Bosch-modellen. Til gengæld er denne vaske-tørremaskine udstyret med udskudt start, hvilket er en fordel i en travl hverdag med varierende strømpriser.
Miele WTD 163 WCS vasker og skyller ifølge vores undersøgelser godt. Den har et lavt forbrug af vand sammenlignet med andre tørre-vaskemaskiner på markedet, og så er den hurtig. Den er desuden udstyret med en kulfri motor.
Denne Miele tørre-vaskemaskine måler 84,5 x 59,7 x 63,5 centimeter og er den mest kompakte model i vores vaske-tørremaskine test. På det digitale display vises en nedtællingstimer. Den har modsat AEG L7WBL962E2 ingen AquaStop, til gengæld er det en af fire vaske-tørremaskiner i vores test, der har udskudt start. Den kan udskydes til maksimalt 24 timer, hvor eksempelvis AEG L7WBL962E2 ingen udskudt start har. Det maksimale lydniveau er på 71 decibel. Det var desværre ikke muligt at finde præcise tal på lydforskellen på vask og tørring. Denne tørre-vaskemaskine er udstyret med wi-fi, og du kan via Miele@mobile-appen styre den fra din smartphone. Ifølge vores undersøgelser er netforbindelsen ikke stabil, og det kan være svært at få forbindelse til maskinen.
Den har et udvalg af tørre- og vaskeprogrammer såsom eksempelvis uldprogram, håndvask, finvask og et antikrølleprogram. Den har til gengæld ikke et program til silke. Du kan tørre uld og sarte materialer samt bomuld og syntetiske tekstiler. Du har også mulighed for at vælge et hurtigprogram.
Det er vores erfaring med denne tørre-vaskemaskine, at brugervenligheden kunne være bedre. Det er nemt at følge processen, når den er sat i gang, og det er også nemt at fylde sæbe på. Til gengæld er den ifølge vores undersøgelser besværlig at fylde og tømme for tøj. Vi fandt også ud af, at displayets layout ikke er hensigtsmæssigt. Ifølge vores grundige analyse er tekst og symboler ikke altid nemme at forstå. Til gengæld er knapper og panel nemme at betjene, hvilket er en fordel.
Denne vaske-tørremaskine har en vaskekapacitet på 8 kilogram og en tørrekapacitet på 5 kilogram. Sammenlignet med Bosch WNA144L9SN og AEG L7WBL962E2 er denne hurtigere til et bomuldsprogram ved 40 grader, som tager 2 timer og 38 minutter. Det er den hurtigste tid for dette program og samme tid som hos Siemens WN34A1L0DN og Miele WTI370 WPM, vores premium vaske-tørremaskine. Det tager 2 timer at vaske syntetisk tøj. Tørringen af bomuld tager 2 timer og 27 minutter og 1 time og 27 minutter ved syntetiske tekstiler.
Vi var desværre ikke imponerede over dens tørretumbler. Den har et lavt forbrug, til gengæld bliver tøjet ikke ordentlig tørt. Vi fandt i vores undersøgelse af tørre-vaskemaskinen også ud af, at den vasker godt på kombiprogram. Det er til gengæld vores erfaring, at syntetisk tøj er for vådt efter endt vaskning.
Sammenlignet med de andre modeller i denne test har denne et lavt forbrug. Til en bomuldsvask ved 40 grader forbruger den 71 liter vand. Til sammenligning bruger eksempelvis testvinderen 87 liter. Energiforbruget ved samme vask er på 0,88 kilowatt i timen. Ved en syntetisk vask er vandforbruget på 46 liter og energiforbruget på 0,56 kilowatt i timen.
Ved tørreprogrammet til bomuld forbruger denne tørre-vaskemaskine 2,36 kilowatt i timen og 1,23 kilowatt i timen ved syntetiske tekstiler. Dette er højere end testvinderen, Bosch WNA144L9SN, der er en af tre modeller i testen til at have det laveste forbrug på 1,15 kilowatt i timen ved tørring af syntetisk tøj. Den er i energiklasse D og til vask i energiklasse A.
Denne Miele WTD 163 WCS-tørre-vaskemaskine ligger i den dyre ende og koster cirka 12.000 kroner. Den er ideel til en mellemstor husholdning, men vi anbefaler den i særdeleshed til dig, der vasker meget syntetisk tøj, og som vasker mere, end du tørrer. Du skal dog forvente, at syntetiske tekstiler vil være mere våde efter vask. Dens tørretumbler var ifølge vores analyse af maskinen ikke optimal. Til gengæld skyller den godt og har det mest kompakte design i vores vaske-tørremaskine-test.