TEST: Miele Vaskemaskine – 5 bedste Miele vaskemaskiner i test

Køber du en Miele vaskemaskine er du sikker på at få en avanceret og god vaskemaskine i høj kvalitet samt lang levetid, der undergår strenge kontroller. Vi guider dig igennem de bedste Miele vaskemaskiner på markedet lige nu og hjælper dig med at finde den helt rette vaskemaskine til dine behov og ønsker.
Af Kira BAdge
Kira

Kira Petersen bruger pendler ofte mellem Frankrig og Danmark og bruger derudover det meste af sin tid på at læse, skrive (ja, også i sin fritid!) og spille squash. Hun...

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Vi kigger blandt andet på deres funktioner og egenskaber, som kapacitet og programmer, så du bliver helt skarp på, hvad de enkelte vaskemaskiner kan præstere og kan finde den rigtige blande de mange af de bedste Miele vaskemaskiner.

I vores købsguide giver vi dig masser af nyttige tips og råd til, hvad du skal kigge efter på en vaskemaskine, og hvordan du kan spare penge, når du vasker.

Du kan også gå direkte til vores sammenligningstabel lige her, hvis du gerne vil have et hurtigt overblik over de fem modeller i vores vaskemaskine test. Miele: immer besser!

Miele WSF363WCSP

bedst i test

Fordele
 • pros-icon.svg Energiklasse A
 • pros-icon.svg Nem betjening
 • pros-icon.svg Krøllemindskende program
 • pros-icon.svg Udskudt start
 • pros-icon.svg CapDosing-funktion
Ulemper
 • cons-icon.svg Ingen separat skylleprogram

Detaljeret gennemgang

Søger du en god vaskemaskine designet til mindre vaskemængder, der er udstyret med praktiske og avancerede funktioner, så sig hej og velkommen til din nye vaskemaskine med lavt lydniveau! Den har et praktisk program, der modvirker krøller, hvilket i sidste ende betyder, at du ikke behøver stå og stryge så meget. Den har desuden et 20-minutters hurtigprogram samt nyttigt CapDosering, der er en automatisk registrering af, hvordan tøjet bør vaskes ved særlige programmer.

Du kan også bruge den forskudte start til at programmere vaskemaskinen, og bruge appen til at styre den på afstand. Dens kapacitet på 8 kg er perfekt til dig, der gerne vil vaske mindre mængder ad gangen. Lydsvag vaskemaskine bedst i test.

Miele WSA023

bedste billige Miele vaskemaskine

Fordele
 • pros-icon.svg ProfiEco-motor
 • pros-icon.svg CapDosing-funktion
 • pros-icon.svg Udskudt start
 • pros-icon.svg Patenteret SoftCare-skånetromle
Ulemper
 • cons-icon.svg Larmer
 • cons-icon.svg Ikke alle programmer kan bruges med centrifugering på 1.400 omdrejninger

Detaljeret gennemgang

Bor du alene eller har en lille husholdning er denne model med en kapacitet på 7 kg ideel. Dit tøj bliver takket være de kraftige centrifugering på 1.400 i minuttet frisk og rent, og du behøver ikke være bange for at komme til behandle tøjet forkert, da CapDosing-funktionen klarer det hele for dig. Med den forskudte start-funktion kan du programmere vaskemaskinen til at vaske, når det passer dig bedst. Den patenterede SoftCare-tromle er en skånsom tromle, der sørger for, at der altid er et tyndt lag vand, så du får en særlig skånsom tøjvask, hvor tekstiler slides mindre i det lange løb. En billig Miele-vaskemaskine med god brugervenlighed blandt Mieles vaskemaskiner.

Miele WEG 375 WCS

bedste premium vaskemaskine fra Miele

Fordele
 • pros-icon.svg Lavt lydniveau
 • pros-icon.svg QuickPowerWash
 • pros-icon.svg Udskudt start
 • pros-icon.svg Krøllemindskende program
 • pros-icon.svg Patenteret SoftCare-skånetromle
Ulemper
 • cons-icon.svg Høj pris

Detaljeret gennemgang

Søger du en holdbar og effektiv Miele-model designet med god centrifugeringsevne og lavt lydniveau blandt Mieles vaskemaskiner, er denne model et godt bud. Den er konstrueret til at holde i 20 år. Den har en stor kapacitet på 9 kilo og kraftig centrifugering med 1.400 omdrejninger i minuttet. Den patenterede SoftCare-tromle vasker tøjet nænsomt ved at sørge for, der altid er et tyndt lag vand, og tøjet ikke slides mod selve tromlen. Med udsat start-funktion kan du programmere vasken til at passe med din hverdag, og du kan tilmed styre den via appen, når du ikke er i hjemme. Den er desuden udstyret med lækkert LED-lys inde i tromlen, så du er sikker på at få alle sokker med! Blandt alle vaskemaskiner i vores test er dette den dyreste af de gode vaskemaskiner, men du får til gengæld også en masse for pengene! Bedst i test som premium model!

Miele WEA035 WCS

bedste Miele-model med kulfri motor

Fordele
 • pros-icon.svg Udskudt start
 • pros-icon.svg CapDosing
 • pros-icon.svg Patenteret SoftCare-tromle
 • pros-icon.svg Kulfri motor
 • pros-icon.svg ProfiEco-motor
Ulemper
 • cons-icon.svg Ingen app-forbindelse

Detaljeret gennemgang

Denne model er til dig, der gerne vil vaske tøj i en energibesparende vaskemaskine med kulfri motor af højeste kvalitetskrav. Udover at have en kulfri motor har den også udskudt start, så du kan programmere vaskemaskinen til at køre, når det er mest belejligt for dig. Takket være CapDosing er du sikker på, at doseringen ved skåneprogrammer, når du fx vil fjerne pletter, altid er helt perfekt. Skånetromlen slider desuden ikke tøjet, da der altid er et tyndt og beskyttende lag vand. Den kraftige centrifugering kan klare 1.400 omdrejninger i minuttet, men bruger mindre energi, så du ikke skal bekymre dig om strømforbruget. Optimal vask og optimalt vaskeresultat i en frontbetjent maskine.

Miele WTD 163 WCS

bedste Miele-tørre-vaskemodel

Fordele
 • pros-icon.svg Kan både vaske og tørre
 • pros-icon.svg Udsat start
 • pros-icon.svg PerfectDry-funktion
 • pros-icon.svg Rustfri tromle
 • pros-icon.svg App-tilkobling
Ulemper
 • cons-icon.svg Kan godt larme
 • cons-icon.svg Programmer tager lidt lang tid

Detaljeret gennemgang

Vaske-tørremaskinen er ideel til dig, der ikke har meget plads, eller som ønsker at have en maskine, der kan klare både vask og tørring. Den har plads til 8 kilo vasketøj og en kapacitet på 5 kilo, når tøjet skal tørres. Takket være udsat start-funktion bestemmer du selv, hvornår du vil have maskinen til at køre, og du kan desuden styre den med via appen, når du ikke er hjemme. PerfectDry-funktion sørger for, at tøjet altid tørres helt igennem, så du slipper for restfugtighed – hurtigt og effektivt. ProfiEco-motoren sørger derudover for, at den er miljøvenlig, da den er energibesparende og ikke bruger så meget strøm. Miele – immer besser og bedst i test som vaske-tørremaskine!

Guide

Det kan virke uoverskueligt at begive sig ud i et hav af hvidevarer og skulle finde den rette til ens behov blandt alle produkter.

Miele vaskemaskiner er ingen undtagelser. Og blandt de forskellige Miele vaskemaskiner, er der mange forskellige modeller at vælge imellem. Hvilke funktioner og programmer vaskemaskiner bør have for at være både effektive og billige i brug, hjælper vi dig med at få styr på.

Typer

Det, der kan forvirre yderligere, når du skal kigge på vaskemaskiner, er, at der ikke kun er mange Miele-vaskemaskiner, men faktisk også forskellige typer vaskemaskiner. Overordnet set kan du nemlig vælge mellem tre forskellige.

 1. Frontbetjente vaskemaskiner
 2. Topbetjente vaskemaskiner
 3. Multifunktionelle vaskemaskiner med tumbler

Frontbetjent vaskemaskine

En frontbetjent vaskemaskine er nok den type, vi kender bedst. Mieles vaskemaskiner er typisk frontbetjente. Du kan på den måde gennem lågen følge med i din vask– forudsat, den har glaslåge – og det er nemt og hurtigt at komme din vask i denne typer vaskemaskiner.

Til gengæld skal man også bukke sig ned for at fylde og tømme frontbetjente vaskemaskiner, og de kan derfor være mindre velegnet til ældre mennesker, eller dem, der har problemer med ryggen.

Generelt har disse typer af Mieles vaskemaskiner også en stor vaskekapacitet. Det vil dog også sige, at vaskemaskinerne ofte fylder meget, hvilket kan være en ulempe.

En anden fordel er, at denne type vaskemaskiner kan opstilles som vaskesøjle i kombination med en tumbler, hvilket er en pladsbesparende løsning, da du udnytter pladsen bedre.

Topbetjent vaskemaskine

Fordelen ved at vælge disse typer vaskemaskiner er, at de fylder mindre end frontbetjente vaskemaskiner. Det kan altså være nemmere at finde en plads til disse af Mieles vaskemaskiner.

Ulempen er, at du ikke kan stable dem, da du skal kunne åbne vaskemaskinerne foroven. Men du slipper for at skulle bukke dig for at fylde eller tømme disse typer af Mieles vaskemaskiner.

Multifunktionel maskine med tørretumbler

Vaske-tørremaskiner er især et smart valg, hvis du ikke har så meget plads. Du sparer nemlig på pladsen til to vaskemaskiner og får her både en maskine til at vaske og til at tørre samlet i ét. Du sparer selvfølgelig også på købsprisen, da du kun skal betale for én maskine.

Ulempen ved tørre-vaskemaskinerne er, at de som regel er en del mindre end de to andre typer beskrevet foroven. Der er desuden forskel på vaske- og tørrekapacitet, hvor vaskekapaciteten typisk vil være på 8 kilo, mens tørrekapaciteten vil være på små 4 kilo.

Desværre er tørreren heller ikke helt så effektiv som en almindelig tumbler, og der kan godt være lidt restfugtighed.

Budget

Prisen er absolut vigtig at tage med i sine overvejelser, når man kigger på vaskemaskinerne, men det er faktisk ikke sådan ligetil at sige, hvilken er den billigste.

Det kan i nogle tilfælde godt svare sig at betale mere for selve maskinen, hvis den er energivenlig, så du kan spare på dit strømforbrug, og du desuden har en varmvandstilkobling. Det er også en god idé at betale for kvalitet, så du ved, at maskinen holder i mange år, og du undgår at skulle betale for en helt ny maskine efter kun få år.

Energiklasse

I den sammenhæng spiller energiklassen også en betydelig rolle. Vil du gerne have en energivenlig Miele maskine, bør du altid kigge på energimærkningen på Miele vaskemaskinerne.

Og der er mange penge at spare ved at vælge én i energiklasse A. Faktisk kan en Miele maskine i energiklasse A koste dig 50 % mindre i energiforbrug end en i en lavere energiklasse.

Pas på miljøet, men det er også et økonomisk aspekt, da bedre energiklasser også er en dyrere investering.

Kapacitet

Hvor stor en kapacitet, du bør vælge, afhænger helt og aldeles af, hvor meget du bruger den. Forneden får du en oversigt, der giver dig et overblik over kapacitet i forhold til husholdningens størrelse.

Men det er vigtigt at huske, at det kan variere alt efter dine behov. Hvis du fx dyrker meget motion, vil du også på helt naturligvis producerer mere vasketøj end andre.

Brug nedenstående som vejledning, og overvej, om dette dækker dine behov tilstrækkeligt.

 • Husstand på 1-2 voksne: 3,5-5 kilo
 • Husstand på 2 voksne og 1 barn: 6-7 kilo
 • Husstand på 2 voksne og 2-3 børn: 8-9 kilo
 • Husstand med 5+ voksne: 10-12 kilo

Vandforbrug

Et lavt vandforbrug er med til at holde dit energiforbrug nede. En maskine til 8 kilo kan have et vandforbrug på 37 og 48 liter, så der er stor forskel.

Lydniveau

Alt efter hvor vaskemaskinen står, kan lydniveauet være af større eller mindre betydning. God centrifugering kan godt larme. Og dens centrifugeringsevne er selvfølgelig vigtig, men hvis du eksempelvis bor i lejlighed, er der stor sandsynlighed for, at vaskemaskinen vil være placeret et sted, hvor du kan høre den, og det er derfor anbefalelsesværdigt at anskaffe sig en Miele-model med et lavt lydniveau.

Lydniveauet bliver målt i decibel (dB). Jo lavere dB, desto mindre larmer vaskemaskinen. For at give dig et sammenligningsgrundlag ligger en helt normal samtale på omtrent 60 dB, mens 98 dB svarer til et lydniveau fra en boremaskine i brug.

Egenskaber

Den skal være designet til at være effektiv og energibesparende og vaske tøjet rent. Så langt så godt. Men der er nogle yderligere funktioner, der er praktiske at have.

Udskudt start

Udskudt start er virkelig smart at have, da du på den måde kan programmere din maskine til at gå i gang på et bestemt tidspunkt af døgnet.

Måske er det billigere at have den kørende om natten, måske vil du gerne, at den netop er færdig med en vask, når du kommer hjem fra arbejde – her er en programmerbar udskudt start en fantastisk smart funktion.

Hurtigprogram

Et hurtigprogram, ofte også kaldet QuickWash, er smart til dig, der har travlt, eller hvis du har tøj, der ikke er meget snavset, men som bare lige trænger til en hurtig vask.

Hurtigprogrammer varierer en smule i deres længde fra maskine til maskine, men du kan få programmer på både 30, 20, 17 og helt ned til 15 minutter pr. hurtigvask.

Antiallergi-funktion

Forskellen fra en antiallergi-funktion og et almindeligt vaskeprogram er, at maskinen bruger damp til at fjerne de typiske allergifremkaldende stoffer som pollen eller dyrehår.

Denne funktion dræber desuden 90 % støvmider og bakterier fra 60 grader, så døjer du med allergi, kan dette gøre en reel forskel i dit liv.

Dampfunktion

En dampfunktion har lidt samme funktion som et hurtigprogram, bortset fra at du slipper for at skulle stryge tøjet bagefter og på den måde sparer tid. Det er nemlig et slags opfriskningsprogram, så du kan give tøjet en hurtig opfriskning.

Automatisk dosering

Denne funktion er en automatisk registrering af din vask. Den doserer mængden af vaskemidlet for dig, så du hverken får for lidt eller for meget, hvilket kan give efterlade striber på tøjet.

Det er især nyttigt, hvis du bor i et område med meget kalkholdigt vand. Det er dog også en god hjælp, hvis du ikke er sikker på, hvor meget vaskemiddel, der skal til den mængde vasketøj, du er kommet i vaskemaskinen.

Lydsignaler

Det er nyttigt med et lydsignal, der indikerer, når vaskemaskinen er færdig, så du ikke risikerer at glemme vasketøjet. Ligger vasketøj for længe i maskinen, kan det nemlig godt begynde at lugte.

Tromlebelysning

Står din maskine i et dårligt oplyst rum, vil du være særlig glad for tromlebelysning, så du er helt sikker på, der ikke ligger en lille sok og gemmer sig derinde.

Sådan sparer du penge på den lange bane

Uanset hvor meget du betaler for din maskine, er der penge at spare, både i valg af maskine, men også i forbindelse med, hvordan du bruger den.

Med eller uden kulfri motortype

Du kan få Miele vaskemaskiner med eller uden kulfri motortype.

Vaskemaskiner med kulfri motor koster modsat en med kulbørster mindre i vedligeholdelse, da den ingen kulbørster har, der med tiden skal udskiftes. Desuden er vaskemaskiner uden kulbørster ofte også mere lydsvag og energivenlig.

Varmtvandstilkobling

En af de ting, der gør vaskemaskiner dyre i drift, er, at den skal varme vandet op, inden den overhovedet kan komme i gang med at vaske. Har du miljøvenlig opvarmning som jordvarme, solceller eller fjernvarme, kan det altså godt svare sig at tilkoble vaskemaskinen til det varme vand. Det holder dit energiforbrug nede.

Vask ved kolde temperaturer

Det er billigere at vaske dit vasketøj med koldt vand. Der er faktisk overraskende mange stoffer og meget tøj, der sagtens kan nøjedes med at blive vasket i koldt vand. At vaske ved 30 grader i stedet for ved 60 kan betyde, at du sparer op til hele 55 % af dit energiforbrug. Vask derfor kun ved høje temperaturer, når det er nødvendigt.

Fyld maskinen helt op

Bortset fra, at det koster mere i strømforbrug at køre en vask, når tromlen kun er halv fuld, betyder det også, at du blot vasker flere gange, hvilket jo også er dyrere.

Omvendt skal du dog også sørge for ikke at overfylde Miele-vaskemaskiner, da der sikker på, at du får helt rent tøj.

Vedligeholdelse

Jo bedre du passer på din vaskemaskine, desto længere holder den.

For at undgå skimmelsvamp og dårlige lugte i Miele vaskemaskiner, bør du rengøre tromlen ved at køre et program ved 85-90 grader, mens vaskemaskinen er tom.

FAQ

Hvilken Miele vaskemaskine er bedst i test?

Den bedste vaskemaskine i test er Miele WSF363WCSP. Den har både CapDosering til korrekt dosering af vaskemiddel, et program, der krøller tøjet mindre, hvilket betyder mindre strygning og et 20-minutters hurtigprogram. Kapaciteten på 8 kilo er en god størrelse. Lydsvag model og også bedst i test.

Hvilken Miele vaskemaskine skal jeg vælge?

Hvilken vaskemaskine du skal vælge kommer helt an på dit behov og dit budget. Se efter maskinens vaskekapacitet og funktioner og udvælg den maskine der passer bedst til dit behov.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×