TEST: Gaming Mus – 5 bedste computermuse til gaming

Af Frederikke Thuesen Jensen BAdge
Frederikke Thuesen Jensen

I mange år havde Frederikkes familie et af Skandinaviens største brandhouse indenfor køkkenudstyr, så hendes viden inden for køkkenudstyr og de forskellige brands i branchen er meget høj.  Mange gange... Læs mere

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Er du en hardcore gamer, som ønsker den samme mus som mange af de professionelle e-sportsudøvere? Eller er du nybegynder, og er usikker på, hvilke funktioner og specifikation du skal kigge efter, så læs mere om det i denne gamer mus test, så du kan finde den bedste gamer mus til dig uanset om du har en nybegynder eller hardcore gamer.

Vi gennemgår 6 modeller i denne gamer mus test, som er nogle af de mest populære gaming mus, der er på markedet lige nu. Teknologien udvikler sig hele tiden, og producenterne bliver bedre og bedre. Musen er en vigtig del af din gaming, og der er mange specifikke ting, der er gode at vide, når du køber ny gaming mus f.eks. Hastighed, DIP, sensorerne og meget mere, som du kan læse mere om i artiklen.

Så uanset om du spiller world of warcraft, CS:GO, Fortnite eller andre FPS, MMO eller MOBA-spil, så kan du finde din næste gaming mus her. Spiller du lige nu med en almindelig mus, så kan jeg love dig, at der er stor forskel fra den og en rigtig god gaming mus i høj kvalitet.

Logitech G502 Lightspeed

Bedst i test gamer mus

Fordele
 • pros-icon.svg Justerbar DPI mellem 100 og 25.600
 • pros-icon.svg Justerbar vægt
 • pros-icon.svg Trådløst opladning, hvis du tilkøber PowerPlay-musemåtten

Detaljeret gennemgang

Logitech G502 har i mange år været de professionelle gameres go-to mus, og nu er den blevet endnu mere pålidelig. Det er en trådløs gamer mus af høj kvalitet, og den leverer en maksimal ydeevne og hurtig reaktionstid, så du kan spille problemfrit. Den er fyldt med den nyeste teknologi fra Logitech, og derfor kårer vi den til den bedste gaming mus.

Derfor skal du vælge Logitech G502 Lightspeed

For at skabe en gaming mus, som er ‘god nok’ til de professionelle, så har det krævet utrolig mange timers udvikling for Logitech, og derfor er musen fyldt med de nyeste teknologier fra Logitech, hvor de bl.a. har forbedret sensorerne og den trådløse forbindelse til computeren, så selvom den er trådløs, at virker den fuldstændig som hvis den havde været med ledning. Derfor er den mange professionelle e-sportsudøveres favorit, da der ikke er en ledning i vejen.

Den reagerer også lynhurtigt på 1 ms, og så har den en høj hastighed på 400 IPD og 40 G acceleration, og det er selvfølgelig uden, at der er smoothing, acceleration og filtrering.

Du har mulighed for at justere DPI’en mellem 100 og 25.600, så uanset om du skal spille med en høj DPI eller lav, så indstiller du bare musen. Hvis du er i tvivl om hvorfor DPI er så vigtig, så har vi skrevet om det mere detaljeret længere nede i artiklen. Grundlæggende er det, hvor følsom musen er over for dine bevægelser, og den skal selvfølgelig hverken være for høj eller for lav.

Den er også udstyret med en next-gen optiske sensor, som er en HERO 16K sensorer, og den leverer en imponerende præcision og nøjagtighed.

Du har mulighed for at oprette dine egne personlige RGM-animationer, så lyset på musen og alt dit andet Logitech G RGB-gear, reagerer intelligent på dit spil. Der er mange muligheder med den tilhørende gratis software, så vælg det RGB lys, som der passer bedst til dit setup. Det er muligt at vælge imellem 16,8 millioner farver.

selve musen har også indbygget hukommelse, sådan husker dine indstillinger såsom DPI osv. Det gør det nemt at tage dit setup med rundt til turneringer, da du ikke skal bruge tid på at indstille musen igen.

Selvom Logitech G502 LightSpeed har det samme udseende som tidligere modeller, så er denne reduceret med hele 7 gram, så den vejer 114 gram, og som i ved når man spiller, så kan det være de helt små marginaler, der kan være afgørende. Da vægt kan være en så afgørende faktor, og det er bestemt også noget som kan splitte vandene mellem gamere, da det er en meget individuel sag, så er det muligt at påføre mere vægt på denne mus. Med Logitech G502 Lightspeed er det nemlig muligt at tilføje vægte på musen, hvis den skal veje noget mere. Der medfølger 4 vægte á 2 gram og 2 vægte á 4 gram, så du kan tilføje op til 16 gram på musen.

Selvom musen er af et letvægtsdesign, så har den 11 knapper i alt, som er programmerbare, så du kan designe og indstille din mus præcis så den passer til din gaming. Du kan nyde en høj præcision, da knapperne kan være genveje, der gør dig endnu hurtigere i spillet. Det kommer selvfølgelig kan på hvilket spil du spiller, men i mange spil er dette en stor fordel.

Utrolig batterilevetid med genopladeligt batteri

Logitech G502 Lightspeed er udstyret med en genopladeligt batteri, så der medfølger selvfølgelig en ledning til opladning. Den har en utrolig god batterilevetid på op til 48 timer ved uafbrudt brug, hvis du bruger standard belysning på musen. Slukker du belysningen, så har musen en batterilevetid på 60 timer.

Selve opladningen går også utrolig hurtigt, da den på 5 minutters opladning via USB giver 2,5 times spilletid. Når du skal spille turneringer, er det altid en god idé at have en fuld opladet mus.

Musen har en anden smart funktion, som vi også så småt er begyndt at se med smartphones. Den har nemlig trådløst opløsning, så hvis du købet en Logitech PowerPlay-system, som er en speciel udviklet musemåtte, så kan musen oplade imens man spiller, så du aldrig nogensinde går tom for strøm. Du kan spille uafbrudt.

Den har også en lang levetid, da den er udstyret med specielle PTFE-fødder, der kan holde til 250 km., og det er altså utrolig mange timer brug med musen. Sammen med den nye teknologi, som gør, at den reagerer lynhurtigt og så den lange batterilevetid samt den slidstærke kvalitet, er det ikke overraskende, at dette er den bedste gaming mus i denne test.

Da det er en trådløs mus, forbindes den gennem en USB-receiver, og musen er kompatibel med Windows 7 eller senere, macOS 10.11 eller senere.

Produktdetaljer:

 • Tilsutning: Trådløs
 • DPI: 100 og 25.600
 • Reaktionstid: 1 ms.
 • Antal knapper: 11
 • Batteri: Genopladeligt
 • Batterilevetid: 48 timer
 • Ladehastighed: 2,5 timers spilletid ved 5 min. opladning
 • Vægt: 114 g
 • Valgfrie ekstra vægte: op til 16 g

Logitech G305 Lightspeed

Bedste gamer mus til prisen

Fordele
 • pros-icon.svg Indbygget hukommelse til 5 forskellige DPI-indstillinger
 • pros-icon.svg Acceleration fra 200 til 12.000 DPI
 • pros-icon.svg 250 timers batterilevetid på et AA-batteri

Detaljeret gennemgang

Endnu en gamer mus fra Logitech, men denne gamer mus vinder bedst til prisen, fordi det er en mus af utrolig høj kvalitet til en rigtig god pris. Det er en let mus, som er trådløs og så reagerer den utrolig hurtigt og på enhver bevægelse, så du kan spille lynhurtigt og ubesværet.

Derfor skal du vælge Logitech G305 Lightspeed

Med denne lette mus på 99 gram kan du game ubesværet. Den er trådløs, og har fuldstændig samme ydeevne, som hvis den havde haft ledning. Logitech G har været igennem en kæmpe udviklings- og designproces, for at udvikle en trådløs mus, som løser de problemer, der tidligere har været med trådløse mus f.eks. forsinkelse, stabilitet og tilslutningsmuligheder. Lightspeed sikrer dig en trådløs og professionel gamer mus med fuldstændig samme ydeevne, som hvis den havde haft ledning.

Logitech har også udstyret musen med Hero-sensor, som er deres nye og revolutionerende optisk sensor. Den sørger for, at der sker en exceptionel nøjagtig og ensartet ydelse uden udjævning, filtrering eller acceleration fra 200 til 12.000 DPI. Du har mulighed for at gemme op til 5 forskellige DPI-indstillinger med den indbyggede hukommelse. Selve reaktionstiden er på 1 ms., så det kan næsten ikke blive hurtigere.

Mekanisk knapspændingssystem

Hvis du er på jagt efter en gamer mus, som kan holde i lang tid, så er Logitech G305 Lightspeed et god valg. De to primære knapper (højre og venstre knap) er testet til at kunne klare 10 millioner kliks. Musen har i alt 6 knapper; de to primære, en midterknap, en knap til justering af DPI og to knapper på siden, som du selv kan programmere, da den har en smart Logitech Gaming Software, så du kan indstille knapperne præcis til hvad der er brugbart for dig.

Knapperne har et mekanisk knapspændingssystem med separate knapper, som sikrer, at knapperne altid opfører sig ensartet. Du skal også anvende mindre styrke ved, når du klikker, og du ved at, knapperne er præcise og pålidelige – selv når du gamer i det højeste gear.

Musen er trådløst ved hjælp af en USB-nanomodtager, som sættes ind i computeren, og der er en indbygget plads til USB-nanomodtageren, så du altid ved hvor den er, når du rejser rundt til lagn eller stævner.

Musen bruger et AA batteri, og det svarer til 250 timers batterilevetid, og vi.a Logitech Gaming software har du mulighed for at indstille batteriet til at kunne vare i op til 9 måneder. Både softwaren og et indikatorlys på selve musen vil give dig besked, når der er 15% batterilevetid tilbage.

Produktdetaljer:

 • Tilsutning: Trådløs
 • DPI: 12.000
 • Reaktionstid: 1 ms.
 • Antal knapper: 6
 • Batteri: AA
 • Batterilevetid: 250 timer
 • Vægt: 99 g

Logitech G PRO

Bedste premium gaming mus

Fordele
 • pros-icon.svg Musefødderne er testet til over 250 km., og højre og venstre museknap kan holde til mere end 50 millioner klik
 • pros-icon.svg Mulighed for at fjerne sideknapperne
 • pros-icon.svg Kan bruges til både højre- og venstrehåndede

Detaljeret gennemgang

Denne trådløse mus tilhører Logitechs PRO-serien, og er designet til de professionelle e-sportsudøvere. Logitech har brugt intet mindre end 2 år på at lave den helt perfekte mus til de professionelle gamere, og de har selvfølgelig gjort det i samarbejde med 50 forskellige professionelle gamere. Dette er resultatet, og de har formået at skabe en ultra let mus.

Derfor skal du vælge Logitech G PRO

Hvis du er ude efter det bedste af det bedste, så du kan game med uovertruffen ydeevne og præcision, er denne gamer mus et godt valg for dig.

Logitech G PRO er trådløs, udstyret med Logitechs mest præcise gaming sensor og så er den ultra let.

HERO 25K er Logitechs nyeste generation af sensorer, og den er blevet optimeret til at kunne registrere bevægelser ufattelig hurtigt. Det er en optisk sensor, som har en maks acceleration på 40 G og en maks hastighed på 400 IPS, så du kan bevæge dig utrolig hurtigt uden at miste orienteringen.

Musen er trådløs og det er vigtig for de professionelle spillere, da et træk i ledningen kan skabe en friktion eller være distraherende for spillerne. Derfor har Logitech fokuseret på at skabe en mus, som netop overvinder alle de problemer der har været med trådløse mus før. Denne mus leverer en helt ensartet forbindelse uden latens, og den har derfor en reaktionshastighed på 1 ms.

Når du skal til en turnering eller musen skal oplades, kan den smarte USB-nano

Den indbyggede hukommelse gør, at du kan gemme dine indstillinger direkte i musen, så musens indstillinger altid er de samme uanset hvor i verden du spiller. Du spiller for at installere brugerdefineret software eller indstille musen igen – i stedet kan du gå direkte til spiller.

Musen har mellem 4 og 8 programmerbare knapper, og de knapper, som sidder i venstre og højre side kan tages af, så du kan bruge musen uanset om du er højre eller venstre håndet.

Du kan også selv bestemme, hvor mange sideknapper du vil have på musen. Der kan maks være 4 sideknapper på musen, og du kan selvfølgelig selv konfigurere knapperne, så de passer til dine præferencer. Det gøres gennem Logitech G Hub, som du nemt kan downloade til din computer.

DPI-knappen sidder under musen, for at undgå utilsigtede DPI-skift, og du kan justere den mellem 100 og 25.600 DPI, så uanset hvordan og hvilket spil du spiller, kan din mus indrette sig efter dine spille præferencer. 25.600 er en utrolig høj DPI.

Der er derfor ingen tvivl om, at dette er en af de bedste gaming mus på markedet samt en af de mest populære. Når man spiller ofte og intenst, kan det sagtens betale sig at købe en god gaming mus, som måske koster en smule mere, men til gengæld er den bare lige en tand mere gennemtænkt end andre gaming mus.

Utrolig let og slidstærk kvalitet

Logitech G PRO er en utrolig holdbar mus, som kan holde i mange år. Dens fødder er blevet testet til at kunne holde i mere end 250 km, hvilket er utrolig mange timers gaming. Venstre og højre museknapper kan holde til over 50 millioner kliks, så musen er slidstærk og beregnet til at kunne tåle at spille på et professionelt niveau. Dette svarer til, at du kan spille hver dag i ti timer over fem år.  Det er en ergonomisk mus, så du kan spille på den i mange timer, da den ligger rigtig godt i hånden. Læs mere om ergonomisk komfort i bunden af denne artikel.

Som nævnt ovenover kan musen tilpasses præcis dine spillepræferencer, og det samme gælder farvetilpasning på musen. Du kan vælge mellem 16,8 millioner af farver, og har du andre produkter i G-serien, kan de få den helt samme farve.

LiPo-batteriet har en lang levetid og er genopladeligt, og på et fuldt ladet batteri har musen en levetid på 48 timer og 60 timer, hvis du spiller uden lys i musen. Husk bare at lade den fuldt op inden en turnering, og så undgår du alle bekymringer.

Ligesom Logitech G502 Lightspeed er denne mus også kompatibel med PowerPlay-systemet, så du kan købe en musemåtte, hvor den samtidig oplader. Den vil altså aldrig nogensinde gå tom for strøm.

Produktdetaljer:

 • Tilsutning: Trådløs mus
 • DPI: 100 – 25.600
 • Reaktionstid: 1 ms.
 • Antal knapper: 11
 • Batteri: Genopladeligt
 • Batterilevetid: 48 timer
 • Ladehastighed: 2,5 timers spilletid ved 5 min. opladning
 • Vægt: 80 g

Razer DeathAdder Elite

Bedste ledningsforbundne gamer mus

Fordele
 • pros-icon.svg Gummisidegreb giver dig et godt greb om musen
 • pros-icon.svg Klikbart scrollehjul
 • pros-icon.svg Hurtig acceleration og op til 16.000 DPI opløsning

Detaljeret gennemgang

Razer DeathAdder Elite er blevet kåret af flere internationale medier, som en fantastisk all-round gaming mus, som passer til de fleste håndflader. Musen er ikke trådløs, men den er stadig utrolig nem at manøvrere med og grundet det ergonomiske design har du fuld kontrol over dit spil. Den egner sig specielt til FPS-spil og taktiske shoot spil f.eks. CS:GO.

Derfor skal du vælge Razer DeathAdder Elite

Det er utrolig vigtig, at musen er behagelig at bruge i lang tid, fordi typisk games der mange timer hver dag. Derfor har Razer lavet en god gamer mus, som du netop kan bruge i lang tid uden problemer. De har lavet nogle små gummisidegreb, som gør det mere behageligt at holde om musen, og du får ikke følelsen af, at dine fingre glider. På grund af musens ergonomiske design, er den kun egnet til højrehåndede.

Det er også en mus med en utrolig høj ydeevne, så du kan spille med en fremragende præcision. Det skyldes bl.a. de optiske sensorer som leverer op til 16.000 DPI opløsning, så musen bevæger sig altid derhen du vil, uanset fart. Accelerationen er op til 50 G, hvilket svarer til 450 tommer per sekund.m

Razer DeathAdder Elite er også udviklet i samarbejde med førende e-sportsudøvere, så der er blevet tænkt på selv de helt små detaljer for at skabe en fremragende gamer mus.

Tilpas musens farver til resten af de gaming gear

Som en flot detalje kan du skifte farven på Razer-logoet og lyset omkring scrollehjulet. Med den smarte software, som kan downloades til din computer, kan du lave forskellige lys-shows med din mus. Du kan f.eks gøre sådan, at hver gang du klikker på højre knap, så lyser lyset i en eller anden farve, som du selv vælger. Der kan vælges mellem 16,8 millioner farver, så mon ikke du kan finde din yndlingsfarve?

Musen er også ledningsforbundet, så du er sikker på, at musen er tilsluttet ordentlig og forbindelsen er 100% sikker. Den medfølgende ledning har en længde på 2,10 meter, så du har masser af plads til at kunne være musen frit uden at ledningen er i vejen eller for kort.

For at kunne lave smarte og hurtige genveje har musen 7 knapper i alt, som er programmerbare, og selve scrollehjulet er klikbart. Da knapperne er programmerbare, så kan du selv bestemme hvad de skal gøre eller kunne. Du styrer det gennem den smarte software, hvor du også kan styre farverne på musen.

Som en lille ekstra ting, så er musen også kompatibel med Xbox One for basic input.

Produktdetaljer:

 • Tilsutning: Ledningsforbunden
 • DPI: 16.000
 • Reaktionstid: 1 ms.
 • Antal knapper: 7
 • Vægt: 105 g
 • Længde på kabel: 2,1 meter

Zowie by BenQ EC2

Klassisk gamer mus med ledning

Fordele
 • pros-icon.svg DPI’en kan justeres i 4 intervaller
 • pros-icon.svg Ergonomisk designet, så der er plads til dine fingre på højre side af musen

Detaljeret gennemgang

Her er endnu en ledningsforbundet mus, som er udviklet til e-sport og lange gaming-sessioner. Prisen er god, og så den en form som en klassisk gamer mus. Den reagerer hurtigt, og både praktisk og ergonomisk, så du kan game præcist og hurtigt.

Derfor skal du vælge Zowie by BenQ EC2

Zowie by BenQ EC2 er en simpel mus og et klassisk design, som giver den klassiske gamer-følelse.
Den er udstyret med en 3360 optisk sensor, som giver dig en helt eksklusiv sporing. Det er muligt at justere DPI mellem 400 og 3.200 DPI, så du kan indstille den præcis til det du har brug for i intervallerne; 400, 800, 1.600 og 3.200. Hvis du er usikker på hvilken betydning DPI har for dit spil, så kan du læse om det længere nede i artiklen.

Desuden er det også muligt at vælge responsrate mellem 125, 500 og 1.000 Hz, hvilket du kan justere under musen.

Du justerer også DPI’en under musen, og det er praktisk, at netop denne knap sidder under musen, da det sikrer dig, at der ikke lige pludselig sker nogle skift, fordi du trykkede på en forkert knap.

God ergonomisk komfort

Denne gaming mus egner sig til højrehåndede gamere. Zowie har gjort sig meget umage for at lave en ergonomisk mus, som kan bruges i flere timer til lange turneringer. Designet er bl.a. lavet, så du kan lave store bevægelser med dit håndled, og den højre side af musen er er mere rund end den anden side, hvilket sikrer, at der er plads til dine fingre på højre side af musen, så du kan bevæge musen mere smoothly. På den venstre side sidder de to ekstra knapper.

Den har en vægt på 90 gram, så det er en letvægts gamer mus. Da musen ikke er trådløs, så skal der en ledning fra musen og over i computeren. Ledningen har en længde på 2 meter, hvilket er en god længde for en gamer mus, da der skal bruges masser af plads, så du har mulighed for at bevæge dig så hurtigt og så meget som muligt uden at føle dig bundet til ledningen.

Zowie by BenQ findes faktisk i to størrelser, og dette er medium-størrelsen (EC2), som egner sig til de fleste hænder. Størrelsen større hedder EC1, og vejer f.eks. lige 7 gram mere, og er en smule større.

Produktdetaljer:

 • Tilsutning: Ledningsforbunden
 • DPI: 400 – 3200
 • Reaktionstid: 1 ms.
 • Antal knapper: 5
 • Vægt: 90 g
 • Længde på kabel: 2 meter

Guide

Sådan vælger du den bedste gamer mus

Hvis du er en hardcare gamer, så ved du hvor vigtigt det er, at have en god mus til gaming, og møder du hårde modstandere, hvor det er marginaler, som gør forskellen, så kan en god mus sagtens gøre den forskel.

Hvordan du spiller har utrolig meget med din mus at gøre, og det er også derfor, at alle de professionelle typisk selv medbringer deres egne mus, headset og tastatur.

Hvis du er på udkig efter din første rigtige gamer mus, har jeg samlet nogle af de ting, som du skal være opmærksom på, da der er en lang række af vigtige ting du skal overveje inden dit køb. Den første vigtige ting er selvfølgelig om den skal være til både højre- og venstrehåndede. Det er i hvert fald vigtigt at bemærke, så du ikke køber noget forkert.

Trådløs gamer mus eller ledningsforbunden?

Det er bare få år siden, at den generelle holdning til gamermus var, at den ledningsforbundne mus reagere hurtigere end den trådløse gamer mus.

De professionelle gamere brugte også mus med ledning, men det har i den grad skiftet. Producenterne arbejder selvfølgelig hele tiden på at forbedre sig, og derfor er de gode trådløse gamer mus i dag lige så hurtige og som de ledningsforbundne, og mange professionelle gamere bruger f.eks. også vinderen af denne gamer mus test. Det er Logitech G502 Lightspeed, som har en super god reaktionstid, og de har løst alle de gamle problemer der var med en trådløs mus.

Det er nemlig vigtigt for de professionelle gamere, at de kan bevæge sig frit uden at tænke på ledningen, da den kan være i vejen. Hvis ledningen f.eks pludselig sidder fast, kan det give stød ned til musen, og så vil deres bevægelser ikke være korrekte, og siden de trådløse mus er blevet lige så gode som dem med ledning, så er de professionelle begyndt at bruge trådløse mus.

Vælger du en mus med ledning er det vigtigt, at kablet er langt og let, så du ikke bemærker ledningen, men kan bevæge dig ubesværet.

DPI

Hvis du er relativt ny til gaming og er usikker på, hvad du skal holde øje med når du vælger din nye mus, så er DPI en rigtig vigtig ting. DPI står for Dots Per Inch (pixels pr. tomme), og jo højere musens DPI er, jo mere følsom er musen over for dine reaktioner og bevægelser.

Du kan altid justere musens DPI, og hvilken DPI der er bedst for dig, kommer meget an på, hvilken type gamer du er og hvilket spil du spiller.

I skydespil som f.eks. CS:GO og Fortnite, er det en fordel, at bruge en lav sensitivity/følsomhed, da du nemmere kan ramme modstanderne, men det bliver til gengæld også sværere at reagere hurtigt og rotere dig.

Sensor og reaktionstid

Det er vigtigt, at du kender musens reaktionstid, fordi det kan være afgørende for dig, at musen reagerer præcis når du har brug for det. I gaming kan millisekunder gøre forskel på om du er død eller levende. Hvis gaming musen reagerer for langsomt kan det komme til at genere dig, og du vil i værste fald komme til at skulle købe en ny mus.

Mange af de gode gaming mus reagerer inden for 1 millisekund, og – jeg har i hvert fald ikke set en mus præsterer under det.

Producenterne forsøger også hele tiden at lave sensorerne bedre, og de fleste gamer mus er udstyret med en optisk sensor. Det er bl.a. sensoren, der gør, at musen kan registrere ufattelige hurtige bevægelser, og levere den maksimale ydeevne ved enhver følsomhed.

Musens vægt

Dette er meget individuelt fra gamer til gamer. Nogle kan bedst lide, at musen ikke vejer noget, fordi de føler, at den er lettere at manøvrere med, mens andre gamere kan bedre lide, at musen har noget tyngde.

Til nogle gamer mus medfølger der faktisk ekstra vægte, som du frit kan sætte på eller fjerne. Den letteste mus i denne artikel vejer 67 gram. Det er modellen Glorious Model O, og nogle gamere som har prøvet musen, siger at det er en ‘game changer’ at spille med så let en mus.

Programmerbare knapper

Med programmerbare knapper er typisk de knapper, som sidder ude i siden af musen, og hvor du kan lave nogle hurtige genveje – disse knapper kaldes typisk for Makro-knapper. Med de hurtige genveje kan du hurtigt få adgang til en specifik funktion eller handling, hvilket er fordelagtig i visse spil f.eks. i Fortnite bruger mange disse genvejsknapper.

Når du køber en gaming mus kan man typisk downloade en software til sin computer, og herfra er det muligt at indstille Marco knapperne præcis til de indstillinger og genveje, som du har brug for.

På nogle gamer mus, er det endda også muligt at fjerne nogle knapper, så musen både egner sig til venstre- og højrehåndet.

Design og ergonomisk komfort

Den ergonomiske komfort er utrolig vigtigt, hvis du sidder og skal spille i timevis, men også for, at du kan skabe de bedste resultater. Alles hænder er forskellige både i størrelse og form, og derfor er det ikke sikkert, at den bedste eller mest populære gaming mus er den bedste for dig, men du skal hellere prøve dig frem for at finde ud af, hvad der passer bedst til din spillestil og som ligger rigtig godt i hånden.

Hvilken type spilgenre spiller du?

Din spilgenre har stor betydning for hvilken mus du skal have. Alt efter hvilke spil du ønsker at spille kræver det typisk noget forskelligt af musen. De fleste mus kan heldigvis indstilles alt efter hvilke indstillinger og ydeevne du har brug for, men nogle spil kræver f.eks. flere makro-knapper end andre. Det er ikke så nødvendigt i f.eks. CS:GO, men spiller du i MMO eller MOBA-genren, er det vigtigt, at musen har mange knapper, da du kan binde effekter og egenskaber til knapperne, så du kan reagere hurtigere.

Spiller du mange forskellige typer af spil, skal du sørge for at vælge en god og alsidig mus, hvor du kan redigere indstillingerne. Der er f.eks. en mus, hvor du kan flytte og fjerne makro-knapperne.

Prisen og kvalitet

Når du skal købe dine gamer mus er der en lang række vigtige ting, men det er utrolig vigtigt, at du ikke kun ser på prisen, og som du også kan læse dig frem til her i artiklen, er der utrolig mange andre ting som du skal tænke over end bare prisen. Hvis du køber den første mus du ser til en billig pris, kan du hurtigt gøre et fejlkøb, hvilket betyder, at du kort efter må købe en ny, og så kunne du lige så godt have investeret i den første fra start af.

Som med de fleste andre ting, så hører kvalitet og pris typisk sammen, men du kan også godt finde en gamer mus til en god pris, som er helt perfekt for dig. Det kommer helt an på hvad du spiller og hvor meget.

Desuden er prisforskellen på markedet ikke vildt meget, da de dyreste typisk ligger over 1000 kr. og de billigste under 500 kr.

Optimér også din gaming med det bedste headset

Ud over en god gamer mus, så kræver det også et godt headset, når du gamer. Det er utrolig vigtigt, at kunne bevæge musen hurtigt rundt, men du skal også kunne høre de helt små lyde, så du kan høre selv helt små trin og være et skridt foran dine modspillere.

Et godt headset er vigtigt, og derfor har vi samlet nogle af de bedste headset på markedet. Læs vores headset test her.

Overordnet er det utrolig vigtigt, at have godt gaming udstyr, og det kan være en fordel at vælge et brand, fordi så har du mulighed for at connecte dem til softwaren, og så kan mus og f.eks. tastatur være i samme farver, skifte samtidigt og en masse andre smarte indstillinger.

Sådan er denne gamer mus test udført

For at kunne vejlede dig bedst muligt, har vi samlet 7 af de bedste gamer mus på markedet, men der er noget til enhver smag uanset om du leder efter en trådløs eller ledningsforbundet mus eller om du har et lille eller stort budget. Denne gamer mus test er udført ved at samle grundige informationer på nettet om de forskellige mus – det er informationer fra forhandlerne, producenterne, kundebedømmelser og ikke mindst ved at sammenligne en række internationale test.

FAQ

Hvilken gamer mus er den bedste?

Logitech G502 Lightspeed er bedst i test, da det er en trådløs gaming mus med den nyeste teknologi, så du kan tage din gaming to nye højder. Det er marginalerne som tæller, og dét ved Logitech. Læs hele artiklen og find din gamer mus.

Skal jeg vælge en trådløs eller ledningsforbundet gamer mus?

Det er bare nogle få år siden, at mange professionelle gamere brugte ledningsforbundet gamer mus, men de sidste par år er der sket kæmpe fremskridt med trådløse gamer mus, og derfor er det typisk dem de professionelle bruger. Læs mere om det i artiklen.

Hvor høj skal DPI’en være?

Dette kommer meget an på hvilken type spil du spiller, og er også forskelligt fra gamer til gamer, men det er klart, at den typisk hverken skal være for høj eller lav, så læs mere om det i artiklen, så du kan vælge den rigtige gaming mus til dig.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×